Scudetto získal Juventus

06.05.2002, 10:34
Aktuality
Juventus v posledním kole vyhrál na hřišti Udinese 2:0 a protože Inter nezvládl zápas s Laziem, získal turínský velkoklub po čtyřech letech opět italský titul. Před víkendem byl sice v čele právě Inter, ale v posledním kole měl nejtěžší los - hrál venku proti Laziu. Lazio sice letos zaostává za svými loňskými výkony, se semifinalistou poháru UEFA si ale dokázalo poradit. Inter sice dvakrát vedl, dvakrát ale vyrovnal Karel Poborský a ve druhém poločase dokonali domácí zvrat skóre dalšími dvěma góly, na které už Inter nestačil odpovědět. Inter se nakonec propadl až na třetí místo, na druhé poskočil po výhře 1:0 v Turíně AS Řím.

Juventus a právě AS postupují přímo do první fáze Ligy Mistrů. Na Inter zbylo "pouze" třetí předkolo miliónového poháru, kam jej doprovodí také čtvrtý tým Serie A. Tím je AC Milán, čtvrtou příčku si zajistil výhrou 3:0 nad Lecce. Kandidátem na účast v Lize Mistrů byla také Bologna, ale protože v posledním kole prohrála 0:3 v Brescii, propadla se až na sedmé místo, odkud už se do pohárů nepostupuje. Na pátém a šestém místě, znamenajícím účast v poháru UEFA, se umístily Chievo a Lazio.

V Itálii se týmy mezi Serií A a Serií B (druhou ligou) pohybují snad nejvíce v celé Evropě - z 18 týmů Serie A každý rok sestupují poslední 4 týmy. Před posledním kolem byly jisté tři týmy - Lecce, Fiorentina a Venezia. Na poslední sestupové místo byli čtyři kandidáti - Piacenza, Brescia, Udinese a Verona. Brescia se v Serii A zachránila díky překvapivé výhře nad Bolognou, také Udinese i přes porážku od AS Řím v Serii A zůstává. O všem totiž rozhodl vzájemný duel dalších dvou ohrožených týmů - v posledním kole se utkaly Piacenza s Veronou. Piacenza využila výhodu domácího prostředí výhrou 3:0 poslala Veronu do druhé ligy. Pro hráče Verony je sestup velké zklamání, posílené ještě tím, že jejich městský rival - Chievo Verona - se hned ve své první sezóně v nejvyšší soutěži výborně chytil a pátým místem šokoval celou Itálii. Serie B má před sebou ještě čtyři kola, o čtyři postupová místa bojuje už jen osm týmů.

Autor: Petr Starý

Komentáře (3)

Přidat komentář
Lubinterista

Greško

Forza INTER!!!

Reagovat
Votas

Reagovat
Benesse

Greško

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele