Ruská Premier Liga souhrn - 4. kolo

04.04.2008, 19:09, aktualizováno 06.04.2008, 19:12
Komentáře a souhrny
V čele je po výhře nad Tomskem Kazaň. O velké překvapení se postaral Těrek Groznyj, když doma porazil CSKA Moskva. Nevyhrál ani Zenit, naopak Lokomotiv Moskva nezaváhal a veze tři body ze hřiště Saturnu. FK Moskva ani napočtvrté v ruské lize nevyhrálo, Vladivostok podlehl v Samaře, Dinamo veze tři body z Nalčiku, Spartak naopak ztratil dva za remízu doma s Permem...

FK Moskva - FK Chimki 2:2

04.04.2008 17:00

Góly: 34. Héctor Bracamonte, 38. Maxi López - 45. Eldar Nizamutdinov, 81. Aleksandr Antipenko

FK Moskva se stejně jako FK Chimki nedočkalo premiérového vítězství ani ve čtvrtém kole. V páteční předehrávce se oba týmy na stadionu Eduarda Strelcova rozešly smírně 2:2.

FK Moskva, zdecimované nebývalým počtem zraněných hráčů vstoupilo do utkání aktivněji. Epureanu střílel nebezpečně, ale branku netrefil. Zahrozili i hosté, Čeh byl blízko vstřelené branky, ale střílel mimo. "Nedáš, dostaneš" se potvrdilo zanedlouho. Poprvé v této sezoně nastoupil od začátku také Maxi Lopéz a jeho první velká chvíle přišla ve 34. minutě, když zatáhl míč do pokutového území, přihrál pod sebe na Rebežu, který perfektní přihrávkou z prvního doteku vyslal Bracamonteho a ten důraznou střelou poslal domácí do vedení – 1:0. O čtyři minuty později přidali "měšťané" další branku, na rohový kop nejvýše vyskočil Bracamonte, jeho hlavičku sice Berezovskij vyrazil, ale jen před kopačky dotírajícího Maxiho Lopéze, který zvýšil na 2:0.

Tom Tomsk inkasovaná branka nesložila, v dobré šanci nemířil přesně Antipenko. V nastavení prvního poločasu se Tom dočkali kontaktního gólu. Nizamutdinov se po ostrém centru z levé strany prosadil v pokutovém území FK Moskva a poslal přesnou hlavičku za záda Amelčenka.

V druhém dějství se FK Chimki herně zvedlo, k vidění bylo několik šancí na obou stranách. Nakonec si cestu do branky našla jedna, v 80. minutě Antipenko vystřelil FK Chimki bod, když uvnitř pokutového území předskočil Hubníka a zamířil zblízka přesně pod břevno. FK Moskva v závěru zápasu muselo hrát v oslabení, po druhé žluté kartě šel pod sprchy kapitán Godunok, také proto svěřenci kouče Blochina už nebyli schopni z výsledkem něco udělat.

Více informací k zápasu

Těrek Groznyj - CSKA Moskva 1:0

05.04.2008 12:00

Góly: 65. Vladimir Kuzmičov

Kdo si na utkání ruské ligy Těrek Groznyj – CSKA Moskva vsadil na výhru Těreku, musel si pořádně vydělat. Těrek totiž vyhrál i navzdory tomu, že sázkové kanceláře většinou na jeho výhru vypisovaly kurz kolem 5,00. Opakovala se tak situace z roku 2005, kdy beznadějně poslední Těrek porazil CSKA také 1:0.

Prví větší šanci mělo CSKA. Od začátku dotírající Krasič v 11. minutě hlavičkoval po centru Žirkova, ale Lika si s jeho střelou poradil. CSKA byla po celý první poločas lepším týmem. Jedinou větší šanci Těreku v prvním poločase měl Lahijalov, ale jeho střela za zády Akinfejeva neskončila.

Ve 48. minutě vyzkoušel pozornost Liky dalekonosnou střelou Jo, ale brankář albánské reprezentace neměl s jeho střelou vážnější problémy. V 64. minutě vyslal nebezpečnou střelu Žirkov, ale Lika vytáhl parádní zákrok. Nedáš, dostaneš. Podle tohoto pořekadla to vypadalo na hřišti o chvíli později. Hned po Žirkovově neúspěšné šanci Těrek zaútočil, Serdjukov vyhrál hlavičkový souboj s Berezuckým, míč se dostal ke Kuzmičevovi a ten nedal Akinfejevovi šanci - 1:0. O chvíli později mohl zvýšit Lahijalov, ale Akinfejev se podruhé překonat nenechal. Vyrovnat mohl Carvalho v 79. minutě, ale ani on nedokázal překonat Liku. Další šance už nepřišly a tak zápas skončil 1:0.

Těrek tak získal (po vyhře v minulém kole nad Nalčikem) podruhé v této sezóně tři body a alespoň na chvíli se vyhoupl na 6. místo. CSKA zůstavá třetí.

Více informací k zápasu

FK Saturn - Lokomotiv Moskva 1:2

05.04.2008 14:00

Góly: 10. Marko Topić - 45. Dinijar Biljaletdinov (pen.), 84. Dmitrij Syčev

Lokomotiv dokázal potřetí v sezoně vyhrát a dostal se, alespoň do zítřka, na druhé místo tabulky. Saturn Moskovskaja oblasť naopak zůstává jedenáctý se třemi body.

V 11. minutě otevřel skóre Topič střelou patičkou po přihrávce Ivanova - 1:0. Lokomotiv střílel v prvním poločase poměrně často, ale žádná ze střel se neujala. Naopak na druhé straně šel na brankáře Karjaka, ale Levenec zabránil dalšímu gólu v jeho síti. Lokomotiv naopak vyrovnal. Po faulu Karjaky proměnil Biljaletdinov penaltu - 1:1.

V 54. minutě pálil Kiričenko jen vedle. Ten pak měl ještě jednu velkou šanci, jeho střela však trefila jen Levence. Rozhodnutí přišlo až v 86. minutě. Po přihrávce jednoho ze spoluhráčů se trefil Syčev - 1:2.

Více informací k zápasu

Rubin Kazaň - Tom Tomsk 2:1

05.04.2008 17:00

Góly: 65. Dato Kvirkvelia, 74. Sergej Semak (pen.) - 77. Aleksandar Mladenov (pen.)

Čtyři zápasy = čtyři vítězství. Takovou bilancí se může po utkání s Tomskem pyšnit Rubin Kazaň. V posledním sobotním utkání totiž Kazaň zvítězila 2:1 a udržela si pozici lídra soutěže i po čtvrtém kole.

První poločas branky nepřinesl. Oba celky se pokoušely především o střely ze střední vzdálenosti. Šlo spíše o opatrný fotbal z obou stran. Dva povedené pokusy si připsal záložník Tomsku Mladenov, hlavně jeho střela v závěru prvního poločasu volala po gólu, ale míč nakonec orazítkoval břevno. Také domácí Kazaň několikrát zahrozila, střelu Ansaldiho vyrazil Mandrykin s námahou na roh. Obraně hostů dělal velké problémy především Gekdeniz Karadeniz, hrdina minulého kola proti Zenitu.

V úvodu druhého dějství se obrana Kazaně několikrát nedohodla s brankářem a z toho plynuly nebezpečné závary před pokutovým územím domácích. Rubin postupem času zvyšoval tempo a díky dobře zahranému presingu si vytvořil první šanci druhého dějství, Karadeniz vyslal efektní patičkou Kobenka, který se sice nechal vytlačit ze střeleckého úhlu, ale přesto nebezpečně přihrál, Sibayja se však neprosadil přes jednoho z obránců Tomsku. V 60. minutě se na hřiště dostal Rebrov a byl u toho, když o pět minut později Ansaldiho centr prodloužil Orechov na osamoceného Kvirkveliu, který poslal míč do prázdné branky. Kazaň se dostal do vedení 1:0.

Druhá branka Rubinu Kazaň přišla v 74. minutě. Vitalij Volkov zahrál ve vlastním pokutovém území rukou a Sergej Semak nařízenou penaltu uklidnil přesně k tyči. Sudí Lajuškin ale nařídil za stejné provinění pokutový kop i na druhé straně, z penalty se Alexandr Mladenov nemýlil a snížil na 2:1.

Tom Tomsk se snažil ve zbytku utkání zachránit alespoň bod, ale snaha hostů končila zpravidla kolem pokutového území. Rubinu se otevřela vrátka v obraně Tomsku a svěřenci kouče Berdijeva hrozili z brejkových situací, ale když střelu Rebrova vyrazil Mandyrik konečky prstů, stav zůstal nezměněn. V nastavení ještě inkasoval červenou střelec jediné branky Tomsku Mladenov. Kazaň si vítězstvím upevnila vedoucí pozici.

Více informací k zápasu

Křídla Sovětů Samara - Luč-Energija Vladivostok 2:1

06.04.2008 12:00

Góly: 67. Andrej Tichonov, 90. Aleksandr Belozerov - 81. Igor Ševčenko

Samara porazila Vladivostok a poskočila do první poloviny tabulky. Po sebe stlačila rovněž svého nedělního soupeře.

Domácí byli podle očekávání aktivnější a v jejich úvodní šanci selhal Bober, když v pokutovém území nedokázal trefit míč. Poté se zaskvěl Čech, když zneškodnil šanci Saviniho a při dorážce mu pomohl Šešukov. Vladivostok se v první půli dobře bránil a když Lobov zlikvidoval pokus Bulygy, do kabin se odcházelo za stavu 0:0.

Po změně stran už začaly padat branky a z té první se radovali domácí. V 66. minutě vypracoval Kalačev tutovku pro Tichonova a ten zachoval chladnou hlavu - 1:0.

Hosty úvodní branka zaskočila a Tichonov jim málem zasadil druhý úder. V 82. minutě přišel pro domácí šok, to se totiž k míči dostal Ševčenko a bylo to 1:1.

Už to vypadalo a dělbu bodů, když přišla poslední minuta a v ní trefa Belozerova, který tak domácím zajistil tři body.

Více informací k zápasu

Šinnik Jaroslavl - Zenit Petrohrad 2:2

06.04.2008 14:30

Góly: 61. Maksim Buznikin, 90. Denis Bojarincev - 42. Pavel Pogrebnjak, 44. Anatolij Tymoščuk (pen.)

Šinnik Jaroslavl se postaral o další překvapení. Po remíze s CSKA v úvodním kole soutěže obral o body i dalšího favorita. Hostující Zenit se musel spokojit s remízou 2:2. O vítězství přišel úřadující mistr inkasovanou brankou v 90. minutě.

Zenit v týdnu rozdrtil v Poháru UEFA Bayer Leverkusen na jeho půdě 4:1 a podobný scénář se čekal i na půdě nováčka Šinniku Jaroslavl, který v prvních třech kolech uhrál pouhý bod a krčil se na poslední příčce soutěže.

Úvodní minuty moc pohledné nebyly, hra byla rozháraná. Šinnik v první dvacetiminutovce působil aktivním dojmem, ale větší příležitosti nepřicházeli, to samé na druhé straně. Ve 25. minutě hlavičkoval Pobrebnjak po rohovém kopu, ale míč mezi tři tyče nevměstnal. Chvíli nato střílel Bystrov vedle.

Vše podstatné se událo v závěru prvního poločasu. Pogrebnjak nejprve netrefil ideálně míč dva metry od branky Šinniku. O minutu později vychytal Širokova brankář Stepanov. Zenit nenechal Šinniku vydechnout a odměnou mu byla vedoucí branka. V 42. minutě se ocitl před Stepanovem Pogrebnjak a chladnokrevným zakončením rozvlnil síť. Pogrebnjak se výraznou měrou podílel i na druhé brance petrohradského týmu, v pokutovém území byl zatažen za dres a nařízenou penaltu poslal Tymoščuk do pravého rohu branky.

Do kabin šel Zenit s dvoubrankových náskokem a očekávalo se, že Šinnik velký odpor klást nebude. Opak byl pravdou.

Šinnik se nevzdal, o body bojoval dál. Odměnou mu byl kontaktní gól. Souboj Širokova a Chazova posoudil rozhodčí jako penaltový a Buznikin jedenáctku s přehledem proměnil.

O vítězství přišel Zenit v nastaveném čase. Na Bojarincovu střelu ke vzdálenější tyči byl Malafejev krátký. Oba týmy si rozdělily bod, z kterého mají určitě větší radost domácí hráči. Zenit pokračuje ve výsledkovém útlumu, po prohře s Kazaní ztratil body i ve čtvrtém kole.

Více informací k zápasu

Spartak Moskva - Amkar Perm 1:1

06.04.2008 17:00

Góly: 61. Roman Pavljučenko - 90. Nenad Injać

Spartak na domácí půdě jen remizoval s Amkarem Perm 1:1. Za domácí se trefil Pavljučenko, za hosty vyrovnal Injanc v samém závěru utkání.

Do zápasu lépe vstoupil Amkar, aktivně držel míč, ale větší šance si nevytvořil. Spartak herně strádal a mohl být rád, že po prvním poločase byl stav 0:0.

Do druhého dějství vstoupil Spartak mnohem lépe. Bystrov se dostal do pokutového území hostů a poslal razantní střelu na Vladimíra Gabulova, který míč vyrazil před nohy Pavljučenka, který však v koncovce selhal. Spartak převzal iniciativu, Perm pozorně bránil.

Vedoucí branku vsítil Spartak. Běžela 61. minuta Titov uvolnil Paršivljuka, jehož finální přihrávka našla kopačky Pavljučenka a ten uvnitř pokutového území nedal Gabulovovi šanci. Poté došlo k několika střídáním na obou stranách a hra se rozkouskovala. V poslední 10 – 15 minutách se Spartak soustředil na udržení těšného náskoku a dařilo se mu to až do osudné 90. minuty. Injanc si naběhl na dlouhou přihrávku Sikmiče a zblízka překonal Pletikosu.

Více informací k zápasu

Spartak Nalčik - Dinamo Moskva 0:2

06.04.2008 17:00

Góly: 68. Aleksandr Dimidko, 89. Leandro Fernández

Dinamo Moskva uspělo na hřišti Spartaku Nalčik. Hosté zvítězili 2:0 a připsali si třetí vítězství v řadě, obě branky padly v druhém poločase.

Dinamo začalo aktivněji, Keržakov pálil z úhlu nepřesně, Genkov se pokusil překvapit střelou z dálky – zajímavá volba, ale úspěch nepřišel. Zahrozil také Nalčik, Kolodin chyboval a div, že nepadla branka z kopačky Kažarova, Dinamo však zachránil brankář Šunin, krátce nato se neujala ani hlavička Džamiševa.

Vstup do druhého poločasu mělo lepší Dinamo. Keržakov měl dvě dobré příležitosti, ale své první branky v novém působišti se nedočkal. Na druhé straně pálil Filatov z přímého kopu těsně vedle tyče.

V 65. minutě se do hry dostal Dimidko a kouč Kobelev měl při střídání šťastnou ruku. V 68. minutě totiž Dimidko překonal hlavičkou Chomiče a poslal favorita do vedení.

Uklidňující gól vsítilo Dinamo v 90. minutě. Danni poslal nadýchaný oblouček na hlavu Fernandéze a o vítězi nepochyboval nikdo. Dinamo zvítězilo 2:0 a upevnilo si druhou pozici.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Rubin Kazaň44007:212
2.Dinamo Moskva43106:110
3.Lokomotiv Moskva43016:39
4.Amkar Perm42116:37
5.CSKA Moskva42114:27
6.Spartak Moskva41305:46
7.Krylja Sovetov Samara42025:56
8.Těrek Groznyj42024:76
9.Zenit Sankt-Peterburg41215:55
10.Tom Tomsk41123:44
Luč-Energija Vladivostok41123:44
12.Saturn Moskovskaja oblasť41035:63
13.Spartak Nalčik41033:63
14.Šinnik Jaroslavl40224:62
15.FK Moskva40224:72
16.FK Chimki40225:102

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (30)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Alespoň, že se trefil Maxi Lopéz. Jinak FK Moskva pokračuje ve výsledkové krizi 0-2-2.

Reagovat
smazaný uživatel

ať pokračuje, je to umělý klub, který v Moskvě stejně nikoho nezajímá.....

Reagovat
božský John

To by ses divil...v Moskvě maj dost fanoušků

Reagovat
smazaný uživatel

Pokud vím, tak oni jsou pokračovateli Torpeda Moskva, což byl tradiční ruský klub, kde hrál nejlepší ruský fotbalista všech dob Eduard Strelcov.

Reagovat
satan_666

Torpedo je v druhý lize,tohleto se jmenovalo eště nějak jinak,ale už si to nepamatuju

Reagovat
satan_666

jo uvádělo se Metallurg Moskva nebo Torpedo ZIL,takže nevim co má společnýho s normálnim Torpedem,protože nějaký Torpedo Moskva je v druhý lize,kdo se v tom má vyznat

Reagovat
božský John

jesli se nemejlim tak Torpedo ZIL nema co s moskevskym torpedem co delat...

Reagovat
Xavi

A co Lev Jašin?

Reagovat
smazaný uživatel

No ten taky.

Reagovat
božský John

tak nak..ja bydlel v moskve 3.5 roku tak snad vim co rikam

Reagovat
smazaný uživatel

Napiš mi na email david.kuban@seznam.cz

Reagovat
božský John

Jo jinak trosku nakou reklamu: Podivejte se na stranyk www.csmweb.net ...slavnej ceskej freeware manager..ja autor rusky ligY:D

Reagovat
smazaný uživatel

Těrek - CSKA 1:0. Kolik tipérů trhá tiket?

Reagovat
smazaný uživatel

Nj...třeba já...jsem teda tipoval remízu..ale docela bomba...A to rozhodně Těrek enbyl tím slabším co náhodně vyhrál...výhru si zasloužil

Reagovat
fantomas

Reagovat
smazaný uživatel

Gratuluji Luboši Kaloudovi ke skvělému přestupu

Reagovat
Slejdy

to tak nemuzes brat ty jantare hned

Reagovat
smazaný uživatel

co? vždyť ve čtyřech zápasech ani nestřídal...

Reagovat
smazaný uživatel

Šanci určitě dostane, ale vzal si moc velké sousto

Reagovat
Slejdy

hmm ja mel 02 ... litr papa

Reagovat
smazaný uživatel

Brilantní patička Topiče proti Lokomotivu

http://www.dailymotion.com/video/x4yve5_saturn-loko-10_sport

Reagovat
smazaný uživatel

Jj, to byl hezký gól

Reagovat
smazaný uživatel

slušný, ale o to víc mrzí prohra

Reagovat
smazaný uživatel

Zapamatujte si jméno Cristian Daniel Ansaldi. Ten v Kazani dlouho nevydrží. Výborný levý bek (popřípadě křídlo). Do Rubinu přišel teď v zimě, ale co předvádí úvodní čtyři kola je fantastické A to je mu teprve 21let.

Reagovat
Kapřík

Oukej, píšu si ho do deníčku . A z jaký je země?

Reagovat
smazaný uživatel

Argentina.

Reagovat
M11

ach jo.. a ja mel na zenit 2... vubec sem si nepripoustel ze by takovy naskok ztratili... papa 800

Reagovat
M11

Kazan 4 0 0

Reagovat
smazaný uživatel

Jsem zvedavy jak dlouho to te Kazani vydrzi.Kazdopadne dalsi kolo hrajou venku a dam proti nim.

Reagovat
smazaný uživatel

Jsem zvdavy jak dlouho to te Kazani vydrzi.Kazdopadne dalsi kolo hrajou venku a dam proti nim.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele