Ruská Premier Liga souhrn - 3. kolo

29.03.2008, 12:44, aktualizováno 30.03.2008, 20:07
Komentáře a souhrny
V sobotu porazil Vladivostok Šinnik 1:0 a Tom Tomsk FC Moskva 2:1. Překvapení se zrodilo i na na půdě Chimki, kde Spartak Moskva zachraňoval bod až v poslední minutě. V neděli vyhrálo Dinamo Moskva v Permu a CSKA Moskva na vlastní půdě nad Saturnem. Šokováni odcházeli domů fanoušci Zenitu Petrohrad, během devíti minut totiž vsítil hostující tým Rubin tři branky a odvezl si všechny tři body. Lokomotiv porazil dvěma brankami v závěru Samaru.

Luč-Energija Vladivostok - Šinnik Jaroslavl 1:0

29.03.2008 10:00

Góly: 45. Aleksandr Tichonoveckij

Souboj týmů z chvostu tabulky rozhodl jediný gól, který dal Tichonoveckij. K výhře Vladivostoku dopomohly asi i nedostatek finančních prostředků Šinniku, díky kterému nemohli jeho hráči ve Vladivostoku ani přespat, což se na nich jistě projevilo.

Vladivostok se tak po první výhře v této sezóně odrazil ode dna tabulky, zatímco Šinnik má stále jediný bod za překvapivou remízu s CSKA.

V 5. minutě pálil z trestného kopu Bulyga. Jeho nebezpečnou střelu ale zlikvidoval jeden z obránců Šinniku. V 29. minutě se zranil obránce Vladivostoku Dacosta a vystřídat ho musel Černogajev. O pět minut později vznikl další závar před brankou Šinniku po rohovém kopu, ale míč jen prolétl kolem levé tyče. První a jediný gól utkání pak padl v první minutě nastavení prvního poločasu. Tichonoveckij dostal míč na na hranici velkého vápna a nekompromisní střelou nedal Pravkinovi šanci - 1:0.

Druhý poločas začal dalekonosnou střelou Laizanse z trestného kopu, se kterou si ale český brankář v dresu Vladivostoku Marek Čech poradil. O minutu později odpověděl Tichonoveckij, ale v obrovské šanci netrefil bránu. Šinnik mohl vyrovnat v 75. minutě, ale ve skrumáži před brankou se nikdo neměl k tomu vypálit, takže obránci Vladivostoku míč včas uklidili do bezpečí. Šinnik už vyrovnat nedokázal, ani Vladivostok už nezvýšil, a tak zápas skončil - 1:0.

Více informací k zápasu

Tom Tomsk - FK Moskva 2:1

29.03.2008 12:30

Góly: 15. Sergej Skobljakov, 86. Đorđe Jokić - 26. Vitalij Kalešin

Kouč FK Moskva Oleg Blochin nebude mít klidné spaní. Jeho svěřenci totiž po Zenitu nestačili ani na Tom Tomsk a po třech odehraných zápasech mají na svém kontě pouhopouhý bod.

V 15. minutě se dostal Tom Tomsk do vedení. Barrientos fauloval v pokutovém území Volkova a nařízenou penaltu poslal Skobljakov k pravé tyči, brankář Ževnov skočil na opačnou stranu. O něco málo později se domácí dožadovali další penalty, po kontaktu Godunoka spadl Klimov, ale sudí situaci vyhodnotil jako nafilmovaný pád Klimova, kterému následně udělil žlutou kartu.

Ve 26. minutě Bystrov prodloužil míč na Bracamonteho, brankář Mandrykin sice vyrazil před Argentincem míč, ale důrazný Kalešin se dostal k dorážce a bylo vyrovnáno. V prvním poločase měl v nebezpečných akcích FK Moskva prsty hlavně Barrientos, který byl strůjcem další velké šance hostů, když přesnou přihrávkou našel Kalešina, který vybídl Bracamonteho do gólové šance, ale jeho střela postrádala přesnost. V závěru prvního poločasu se nechal po druhé žluté kartě vyloučit obránce Jop a moskevští museli celý druhý poločas odehrát v oslabení, což zhatilo jejich plány odvézt si z Tomsku tři body. Domácí totiž byli neškodní a hrozili jen ze standardních situací, které si pohlídal Ževnov, vyloučení Jopa je však dostalo na koně.

Tomsk chtěl přidat druhou branku, ale hlavně kvůli četným nepřesnostem se hostitelé moc nedostávali k nebezpečným momentům před brankou FK Moskva. Přesto se dostali do velké šance, V 66. minutě Ževnov vychytal Klimova. Zdálo se, že utkání už žádný zajímavý moment nenabídne, ale opak byl pravdou. V 86. minutě zahrával Tomsk standardní situaci, hosté prohráli ve svém pokutovém území řadu hlavičkových soubojů a trestem jim byla inkasovaná branka od Jokiče. Tom Tomsk porazil FK Moskva 2:1 a připsal si první vítězství v tomto ročníku ruské Premier Ligy.

Více informací k zápasu

FK Chimki - Spartak Moskva 3:3

29.03.2008 14:45

Góly: 7. Eldar Nizamutdinov, 30. Nastja Čeh, 52. Eldar Nizamutdinov - 5. Welliton, 70. Roman Pavljučenko (pen.), 90. Ignas Dědura

FK Chimki překvapilo, když získalo první bod za remízu. Naopak Spartak asi od zápasu očekával tři body a ne že bude bojovat o jediný bod do poslední minuty.

Skóre otevřel v páte minutě Whelliton po trestném kopu Pavlenka - 0:1. Chimki vzápětí vyrovnalo, když se trefil Nizamutdinov poté, co obral o míč Paršivljuka - 1:1. Ve 29. minutě však po centru Blantjaka se trefil Čeh 2:1. Další šance v prvním poločase k vidění nebyly, takže na výsledkové tabuli bylo překvapivé skóre 2:1.

Na úvod druhého poločasu přestřelil Nizamutdinov, ale ten samý hráč si spravil chuť v 53. minutě. Jiránek nechal Nizamutdinova volného a ten neměl problém zakončit - 3:1. Se Spartakem to vypadalo bledě. Snížit dokázal v 70. minutě Pavljučenko - 3:2. Už to vypadalo, že Chimki vyhraje, když ve třetí minutě nastavení vyrovnal Dedura. Na výsledku utkání nic nezměnilo ani vyloučení Mozarta pár vteřin po rozehrávce.

Chimki sice nakonec vedení neudrželo, přesto ale může být spokojeno. Remíza se Spartakem a první body je dostatečný důvod k radosti.

Více informací k zápasu

Těrek Groznyj - Spartak Nalčik 2:1

29.03.2008 17:00

Góly: 44. Šamil Lachijalov, 73. Šamil Lachijalov (pen.) - 39. Marat Dzachmišev

Těrek Groznyj s připsal své první body za vítězství 2:1 nad Spartakem Nalčik. Hrdinou utkání se stal Lahijalov, který vsítil obě branky domácích.

Do vedení šli hosté, ve 39. minutě se za obranu Těreku dostal Džahmišev a nekompromisně zakončil. Radost Spartaku Nalčik ale neměla dlouhé trvání, krátce před odchodem do šaten se na hranici pokutového území dostal k míči Lahijalov a vyrovnal, nutno podotknout, že brankář Chomič si při jeho střele nepočínal zrovna nejjistěji.

Ve druhém poločase padla jediná a tím pádem vítězná branka, připsalo si jí domácí mužstvo. Střídající žolík Adiev byl v pokutovém území faulován a nařízenou penaltu Lahijalov s přehledem proměnil, běžela 73. minuta. Těrek se může radovat z prvního vítězství v této sezoně, naopak Spartak Nalčik už prohrál dva duely v řadě.

Více informací k zápasu

Amkar Perm - Dinamo Moskva 1:2

30.03.2008 12:00

Góly: 14. Martin Kušev - 46. Danny, 70. Leandro Fernández

Dinamo Moskva si odváží výhru z Permu. Díky tomu se - alespoň do večerních zápasů - vyhouplo do čela tabulky. Amkar naopak poprvé prohrál a to ve svém prvním domácím zápase.

Do vedení šel jako první Perm. Ve 14. minutě Kušev nádherně prostřelil chybujícího Šunina - 1:0. Po půl hodině hry pálil na druhé straně Keržakov, ale Gabulov jeho střelu chytil. O pět minut později mohl vedení Permu zvýšit Grišin, ale brankář Dinama Šunin jeho střelu konečky prstů vyrazil. Po zbytek poločasu jsme už nic zajímavého neviděli.

Hned na úvod druhé poločasu nedal Gabulovovi šanci svojí střelou Danny a vyrovnal na 1-1.Vedení na stranu Dinama pak mohl strhnout Semšov, ale Gabulov vytáhl jeden ze svých excelentních zákroků. Dinamo dostal do vedení až Fernandez, který svým gólem rozhodl zápas - 2:1. Perm se snažil, ale s výsledkem už nic neudělal.

Více informací k zápasu

CSKA Moskva - FK Saturn 1:0

30.03.2008 14:00

Góly: 71. Vágner Love

CSKA vydřelo výhru proti Saturnu. Jedinou branku utkání vsítil v 71. minutě brazilský útočník Vágner Love.

Do kádru obou týmů se vrátili dva navrátilci po zranění. Na straně domácích Vágner Love, na straně hostů Dmitri Loskov. Jen na lavičce zůstal Daniel Carvalho, který není v ideální formě.

Do první šance se dostal Saturn, v šesté minutě mířil Slovák Martin Jakubko hlavou vedle. CSKA se nenechalo zahanbit a vytvořilo si několik stoprocentních příležitostí, ale výborné zákroky Kinského uchránily Saturn před inkasovaným gólem, na českém brankáři si postupně vylámali zuby Dudu, Jo a Vágner Love.

Na začátku druhé půle se uvedl tvrdou střelou Žírkov, ale těsně přestřelil. Saturn soustředil hlavně na defenzívu, CSKA totiž bylo plné hřiště. V 61. minutě takřka neviditelný Krasič našel Jo, ale obránci míč odkopli na roh. Z následné standardní situace hlavičkoval Dudu, ale Kinský skvělým zákrokem uchránil svou svatyni. Český brankář se však nevyvaroval kiksu, když míč špatně odkopl a posadil ho na kopačky Krasiče, fotbalista CSKA se snažil o obstřelení, ale Antonín Kinský své předchozí zaváhání napravil.

V 71. minutě se CSKA po zásluze dočkalo vstřelené branky. Brazilec Jo patičkou vysunul Žirkova, který byl sice ještě daleko od brány, ale po skvělé individuální akci se dostal až do pokutového území, kde si o míč řekl Vágner Love a pohodlně skóroval. Pro Loveho to byla první branka v této sezoně. Na hřiště se poté dostal Daniel Carvalho, který vystřídal Krasiče. Střídající hráč však nevymyslel nic kloudného a protože si CSKA vedení s přehledem uhlídalo, skončilo utkání 1:0 pro domácí mužstvo.

Více informací k zápasu

Zenit Petrohrad - Rubin Kazaň 1:3

30.03.2008 16:00

Góly: 16. Andrej Aršavin - 76. Sergej Semak, 77. Gökdeniz Karadeniz, 84. Gökdeniz Karadeniz

Zenit Petrohrad překvapivě nestačil na Rubin Kazaň. Hosté o svém vítězství rozhodli slepenými brankami v závěru utkání. Antolij Tymoščuk si tak nenadělil dárek ke svým dvacátým devátým narozeninám.

Zenit v úvodních minutách převzal iniciativu utkání, ale do šancí se nedostal. Postupem času vystrkovali růžky i hosté, Gokdeniz zatáhl míč po pravém křídle, ale Sibayja v pokutovém území na míč nedosáhl.

V 17. minutě se Zenit dostal do vedení, Ryžnikova překonal útočník Aršavin. V poslední patnáctiminutovce měl Rubin vyrovnání na dosah. Kobenko mířil těsně vedle, Ansaldiho střela z devíti metrů si také cestu mezi tři tyče nenašla.a nakonec mířil Karadeniz z dobré pozice přesně doprostřed. Pro svěřence Dicka Advocaata bylo poslední patnáct minut první půle důrazným varováním.

Do druhého dějství vyběhl namísto Faizulina Fatih Tekke. V 56. minutě měl Zyryanov dvě velké šance zvýšit náskok domácích, ale na Ryžnikova nevyzrál.

Vyrovnávající branka přišla v 76. minutě. Malafejev neměl proti prudké střele Semaka z voleje žádnou šanci. O dvě minuty později se Kazaň dostala dokonce do vedení, po špatném odkopu Malefejeva se dostali svěřenci kouče Berdijeva do přečíslení, Bucharov sice na brankáře Zenitu nevyzrál, ale Karadeniz se z dorážky nemýlil.

Zenit se poté vrhl do ofenzívy, kterou táhl především Tymoščuk, nicméně v 84. minutě přišla další branka do jeho sítě. Malafejev nevyběhl včas proti Karadenizovi, který si jej obhodil a poslal míč do prázdné branky. Zenit už měl málo času s výsledkem něco udělat, v závěru ještě spálil šanci Pogrebnjak a po prohře 3:1 si připisuje první porážku v této sezoně, naopak ambiciózní Kazaň vyhrála zatím všechna utkání.

Mužem zápasu se stal jednoznačně Gekdeniz Karadeniz, který jednu branku připravil a další dvě dal.

Více informací k zápasu

Lokomotiv Moskva - Křídla Sovětů Samara 2:0

30.03.2008 17:00

Góly: 83. Peter Odemwingie, 90. Dramane Traoré

V souboji 9. s 11. dokázal domácí Lokomotiv Moskva porazit Krylja Sovetov Samara 2:0 a posunul se na šesté místo. Krylja Sovetov jsou desáté.

První poločas - stejně jako celý zápas - moc šancí nepřinesl. Střela Biljadetinova z přímého kopu v 18. minutě branku hostí netrefila. Rána Belozerova ze 40. minuty zase byla příliš slabá, než aby Levence překonala.

Ve druhém poločase převzal veškerou iniciativu Lokomotiv a hrálo se hlavně na polovině Křídel Sovětů. Na Lobosovovu branku šlo hned několik střel, ale žádná v síti neskončila. Premiérový gól dal až ve 83. minutě Odemwingie a na konečných 2:0 zvýšil Traore, který vystřídal Kocsise.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Rubin Kazaň33005:19
2.Dinamo Moskva32104:17
CSKA Moskva32104:17
4.Amkar Perm32015:26
5.Lokomotiv Moskva32014:26
6.Spartak Moskva31204:35
7.Zenit Petrohrad31113:34
8.Luč-Energija Vladivostok31112:24
Tom Tomsk31112:24
10.Saturn Moskovskaja oblasť31024:43
11.Krylja Sovetov Samara31023:43
Spartak Nalčik31023:43
13.Těrek Groznyj31023:73
14.Šinnik Jaroslavl30122:41
15.FK Moskva30122:51
16.FK Chimki30123:81

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (26)

Přidat komentář
smazaný uživatel

První zápas skončil podle očekávání.

Reagovat
smazaný uživatel

nemohli by ste davať vysledky aj Holandskej ligy??????

Reagovat
smazaný uživatel

Výsledky jsou.

Reagovat
smazaný uživatel

tak ked su tak potom ešte souhrn

Reagovat
smazaný uživatel

súhrn ako v ostatných ligách

Reagovat
smazaný uživatel

Já osobně bych byl pro, aby se zaváděli další a další ligy a psaní jejich souhrnů...já osobně bych třeba rád psal Chorvatsko

Ruská liga je ok, ale...Chorvatsko by bylo lepší :)

PS: kdo nepochopil tak souhrn Luč-Šinnik psal já...

Reagovat
fantomas

já sem orodoval za Eredivisie, ale v rozbehnute sezone to je nereálné

Reagovat
smazaný uživatel

mě by se líbilo zavedení Eredivisie a portugalské Bwin ligy,ale i tak je zde informací dost a dost

Reagovat
smazaný uživatel

FK Moskva má za první tři ligové zápasy bilanci 0-1-2. Blochin asi nebude mít klidné spaní.

Reagovat
smazaný uživatel

to ne...taky jsem čekal, že bude mít mnohem více bodů...

Reagovat
cubinho

Kinský

Reagovat
smazaný uživatel

Zenit

Reagovat
fantomas

tjn

Reagovat
smazaný uživatel

totálně nezvládli závěr.jestli takhle budou pokračovat.to tak bývá evr.poháry na ukor ligy

Reagovat
smazaný uživatel

Nemyslím si, že takhle budou pokračovat, spíš si myslím, že s lehčím losem se zase zvednou. Poslední týdny měli našlapané.

Reagovat
smazaný uživatel

Překvapení, Kazaň má sice hodně silný tým a v prvních dvou kolech neztratili ani bod, ale že se vytáhnou i na Zenit.

Reagovat
smazaný uživatel

si po 75. minutě zašli na panáka nebo co . . .

Reagovat
smazaný uživatel

asi jo,chtěli oslavovat výhru

Reagovat
smazaný uživatel

jo a nevíte proč má Jaroslavl takový finanční problémy?to čtu poprvý

Reagovat
smazaný uživatel

Nemá finanční problémy, spíše je to skromný klub.

Reagovat
smazaný uživatel

jj....špatně jsem to napsal...Jaroslavl nemá dlouhodobě moc peněz...a nemohl si dovolit ani hotel ve Vladivostoku. Ale pravda...velké finanční problémy to nejsou...spíš má Šinnik proti některým jiným ruským klubům směšný rozpočet...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

ajo takhle.a to z toho jako vyžijou?

Reagovat
smazaný uživatel

to su zvědavý, kdy začne hrát kalouda

Reagovat
smazaný uživatel

Podle mě je chybou, že přestoupil zrovna do Ruska. Tam se může klidně zahrabat.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak Kazan to je senzace.Asi se tam oproti lonskemu roku muselo neco duleziteho udit.Co vim tak loni jezdili na vylety i k poslednim tymum tabulky.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele