Ruská Premier liga - souhrn 20. kola

13.08.2011, 14:02, aktualizováno 14.08.2011, 19:20
Komentáře a souhrny
Spartak Moskva rozstřílel Anži a přeskočil ji v tabulce. Zenit doma jenom remizoval s Amkarem a nevyužil možnost dotáhnout se na CSKA. Dinamo doma deklasovalo šesti góly Těrek. Nalčik se po dlouhé době odlepil ze dna tabulky a unikl nyní poslední Samaře na rozdíl tří bodů - Spartak uspěl na půdě Tomsku a Kubaň si odvezla výhru z Rostova...

Spartak Moskva - Anži Machačkala 3:0

14.08.2011 17:15

Góly: 35. Ari Ferreira, 44. Dmitrij Kombarov, 73. Aleksandr Kozlov

Spartak si překvapivě lehce poradil s Anži a stoupá vzhůru tabulkou. Jasno bylo už po půli.

Spartakovci na svého soupeře vlétli již od začátku a už ve 3. minutě mohlo být veselo. Dzuba napálil hlavičkou tyč. Revišvili jen stál. O pár minut později se ozvali i hosté. Carlos zahrával přímý kop, který tečoval Dzsudzsák, ale nakonec gól nepadl. Poté se hrálo převážně na půlce Anži, ale gól ne a ne padnout. Domácí se prosadili až v 35. minutě, kdy po centru před vápno prodloužil Dzuba za sebe na Ariho, který si obhodil Gadžibekova a ranou na zadní tyč otevřel skóre. Další gól na sebe nenechal dlouho čekat. Celkem deset minut a branka do šatny. Welliton z velkého úhlu vyslal nadýchaný balon před bránu, kde se pokoušel hlavičkovat Ari, míč sice nedoskočil, ale za ním stál již Dmitrij Kombarov a od něho se balon odrazil do brány. 2:0 a konec prvního poločasu, kde byl Spartak lepší.

Druhou půli načali opět lépe domácí a už v 50. minutě mohlo být po zápase. Kombarov si udělal Carlose a z vápna pálil k tyči. Revišvili své mužstvo zachránil. Avšak po pěkném počátku se domácí zatáhli a čekali, co bude. Nebo jinak řečeno, Anži muselo vymýšlet a Spartak čekal na brejky. Nejčastěji hrozil Welliton. Z jednoho takového Moskvané udeřili. Kozlov si vzal balon a pádil k bráně, kde se mezitím hosté zformovali, na hranici pokutového území si pak Kozlov zahrál na Brazilce, udělal kužel z Angbwy a z velkého úhlu vystřelil na bránu. Mezírka mezi brankářem a tyčí se stala Anži osudnou. 3:0. Poté se zápas vyloženě jen dohrával, a tak Spartak v pohodě zvítězil 3:0 a posunul se v tabulce před svého soupeře.

Více informací k zápasu

Zenit Petrohrad - Amkar Perm 1:1

14.08.2011 15:45

Góly: 52. Aleksandr Keržakov - 23. Aleksandr Kolomejcev

Zenit Petrohrad nebyl schopen na stadionu Petrovskij porazit Amkar Perm a po remíze 1:1 promarnil příležitost dotáhnout se bodově na vedoucí CSKA Moskva.

Petrohrad začal, jak se na favorita sluší a patří. Hráči domácího mužstva se z lehkostí dostávali k brance Permu, ale k dokonalosti tomu chyběla přesná finální přihrávka. I tak si svěřenci trenéra Spallettiho několik gólových šancí vypracovali. Keržakov hlavou jen těsně minul tyč, podobnou šanci měl i Lazović.

Perm udeřil z první šance. Trestný kop Pejeva si ve středu hřiště lehce zpracoval Kolomejcev a překonal gólmana Malafejeva, který na jeho střelu reagoval trochu pozdě - 0:1. Obraně Zenitu bylo co vyčítat, k záložníkovi Amkaru přistupovali, jak by šlo o tréninkové utkání. Zdvojnásobit vedení mohl dokonce Michalev, ale to už by byl moc velká rána pro obhájce titulu...

Zenit odpověděl jedovatou střelou Aňukova z přímého kopu, ale navrátilec po těžkém zranění Narubin se nenechal nachytat. Pět minut před koncem poločasu se Spalletti rozhodl po první střídání, Itala Rosinu nahradil Bucharovem. V nastaveném čase prvního poločasu Zenit mohl vyrovnat. Popov zatáhl za dres Lazoviće a kopala se penalta. Samotný Srb ale selhal, když branku přestřelil.

Krátce po změně stran se Zenit přece jenom vyrovnání dočkal. Fajzulin z pravé strany centrem našel Keržakova a kanonýr Petrohradu hlavičkou překonal Narubina. Zdálo se, že se Petrohrad nastartuje, ale chyba lávky. Mistr vypadal unaveně, jako by mu vítězství nad CSKA vzalo hodně sil. Amkar si tak průběžnou remízu pohlídal a veze si z břehu Něvy cenný bod.

Více informací k zápasu

Volga Nižnij Novgorod - Lokomotiv Moskva 0:0

14.08.2011 15:00

Góly: -

Moskevský Lokomotiv počtvrté v řadě udržel čisté konto, ale k plnému bodovému zisku to v neděli nestačilo. Na hřišti Volgy remizoval 0:0.

V prvním poločase oba týmy nenabídly divákům dobrý fotbal. Hrálo se v nízkém tempu, což bylo ovlivněno vedrem, které panovalo v Nižním Novgorodu. Nejblíže vstřelené brance byl Slovák Ďurica, ale Abajeva z dalekonosného přímého kopu nepřekonal. Dobrou šanci měl i Maicon, který zakončil hlavou nad branku centr Syčeva.

Po změně stran byla hra trošku živější a to především zásluhou Lokomotivu. Nový muž na hřišti Caicedo vysunul Syčeva, ale gólman Abajev byl opět připraven. V 83. minutě mohla otevřít skóre Volga, ale Brazilec Guilherme podržel Loko. Byla to poslední šance utkání, Lokomotiv byl lepším týmem, ale na světelné tabuli po závěrečném hvizdu svítil stav 0:0.

Více informací k zápasu

FK Rostov - Kubaň Krasnodar 1:2

13.08.2011 19:00

Góly: 57. Héctor Bracamonte - 23. Zelăo, 63. Marco Né

Rostov na svém hřišti obdržel porážku od Kubani hlavně kvůli příšerné chybě obrany při prvním gólu. Rostov prohrál páté domácí utkání v řadě.

Krasnodarci se jako celek od prvních minut přesunuli na svou půli a zabarikádovali přístup ke své bráně. Takto opatrná taktika přinesla své ovoce. Poziční útoky Rostovu, které šly jeden za druhým, neměly sebemenší účinek.

Za zmínku možná stoji jen střela Ivanova z dálky, který střídal hned zkraje zápasu zraněného Jankova. Budakov ale předvedl pěkný zákrok. Ale jinak se zápas nesl ve stejném duchu. Přímočaré útoky, které neměly potenciál být nebezpečnými. Ani střídání nepomohla. Ke konci poločasu Balachnin poslal do hry Bracamonteho namísto Smolnikova.

Zdálo se, že Kubaň ani nemá v úmyslu útočit. Přesto dokázala otevřít skóre. A gól to byl zvláštní. Standardní situaci rozehrál Vargi a osamocený Zelao hlavou poslal míč do brány. Nikdo z obránců ani nepomýšlel na to, aby bránil Brazilce. Nejbližší fotbalista stal dva metry od něj. A to při standardní situaci.

Druhý poločas začali domácí líně. Krasnodarci zvýšili presink a zastavovali útočné snahy už na půlce hřiště. Ovšem svou první šanci dokázali rostované přece jen proměnit. Kalačev perfektně odcentroval z pravé strany a Bracamonte hlavou nedal šanci brankáři.

Po vstřeleném gólu se Rostov začal tlačit a rozvíjet další útoky. Proti skórování domácích však byl jistý Budakov. Odvahu Rostovu brzy sebrali afričtí Kubanci.

Traoré, který si technicky poradil s dvěma obránci Rostova, poslal zpětný pas na Neho a ten překonal Pletikosu. Svěřenci Balachnina v sobě nakonec přece jen našli nějaké zbytky sil, aby provedli poslední útoky. Nebezpečně střílel Kalačev a Ivanov. Prvnímu jmenovanému chyběla přesnost, druhému zabránil ve skórování bezchybný Budakov. A tak tým Dana Petreska podruhé v sezóně porazil Rostov a prodloužil jeho domácí proherní sérii na pět zápasů.

Více informací k zápasu

Rubin Kazaň - CSKA Moskva 1:1

13.08.2011 16:30

Góly: 33. Bebars Natcho (pen.) - 90. Alan Dzagojev

Gól Alana Dzagojeva zachránil CSKA od porážky v Kazani. Od 33. minuty Rubin vedl 1:0, jenže gólem ve čtvrté nastavené minutě Dzagojev srovnal na konečných 1:1.

Velice aktivním hráčem v prvním poločase byl Ďaďun, který nastoupil namísto Martinse. Společně s Kasajevem a Karadenizem drželi obranu CSKA v šachu. Na druhé straně obránci Rubinu odráželi pokusy hostů s lehkostí.

Pravdou je, že moc práce obranná linie Rubinu ani neměla. Útoky domácích však byly každou chvíli nebezpečnější. Nakonec po odehrání půl hodiny hry Rubin otevřel skóre. Naslepo rozehraný roh skončil odpískáním penalty proti CSKA. Suchina si totiž všiml hry rukou u Mamajeva. K míči se postavil Natcho a poslal Akinfejeva na opačnou stranu, než na kterou letěl hostující brankář.

Po přestávce se hra hostů nezměnila. Čtvrt hodiny po začátku druhé půle vystřídal Sluckij Hondu za Dzagojeva. Pět minut nato Armějci měli skvělou příležitost ke srovnáni skóre. Zoran Tošić se protlačil k bráně, vystřelil, jenže Ryžikova nepřekonal. Ten totiž míč poslal na roh. A opět roh a opět penalta. Tentokrát Kalešin povalil vyskočivšího Doumbiu, obdržel druhou žlutou kartu a musel předčasně do sprch.

K pokutovému kopu se postavil Ignaševič a nadýchanou střelou poslal míč nad bránu. Každopádně Rubin byl oslaben a to byl signál pro CSKA, že má útočit, co to dá. Berdyjev začal stahovat ofenzivní hráče a Sluckij je naopak posílal na hřiště.

Taktika "všichni do útoku" ne vždy přináší úspěch a ruské kluby mají celkově problémy s překonáním obranných valů. Ovšem druhá porážka za sebou pro CSKA nepřišla. V nastavením čase perfektní střelou z hranice pokutového území se trefil Dzagojev. Ryžikov si sice na míč sáhl, ale nebylo mu to nic platné.

Více informací k zápasu

Dinamo Moskva - Těrek Groznyj 6:2

13.08.2011 14:15

Góly: 29. Andrij Voronin, 35. Kevin Kurányi, 45. Igor Semšov, 48. Artur Jusupov, 84. Igor Semšov, 90. Aleksandr Sapeta - 6. Ewerthon, 87. Blagoj Georgiev

Moskevské Dinamo po porážce v Krasnodaru dokázalo s přehledem zvítězit nad Těrekem. Dvěma góly se vyznamenal Semšov, první gól v Premier Lize si připsal Jusupov. V zápase padlo zatím nejvíc gólu letošní sezóny.

Těrek začal drze. Už ve čtvrté minutě měl pěknou šanci Everton, jenže střílel nad břevno. Brzy však branka padla. Georgijev dvakrát obehrál Wilkshirea a odcentroval na vzdálenější tyč. Šunin chyboval, čehož využil Everton. V prvních minutách svého prvního zápasu v Premier Lize tak Brazilec ukázal, co od něho může Těrek čekat.

Rychle obdržený gól nikterak dinamovce neovlivnil. Domácí hodně útočili a bez větších problémů vyrovnali. Znovu zapracovala spolupráce mezi Voroninem a Kuranyim. Latinskoamerický Němec perfektně odcentroval přímo na hlavu ukrajinského hráče a ten neměl sebemenší problémy se skórováním. Pět minut na to se trefil i Kuranyi. Útočník obdržel pas, když byl zády k bráně, odstavil Chajmoviče a prostřelil brankaře.

Do šaten se šlo ale za stavu 3:1. Semšov totiž prošel středem hřiště a z dvaadvaceti metrů vystřelil. Míč po teči Chajmoviče letěl za záda brankaře.

Přestávka jako kdyby ani nebyla. Dinamo téměř ihned vstřelilo čtvrtý gól. Na rozdíl od předešlých branek, kdy se trefovali nejlepší střelci týmu, se tentokrát na střeleckou listinu zapsal jednadvacetiletý Artur Jusupov. Byl to jeho první gól v Premier Lize. I když je pravda, že mladík měl spíš štěstí. Po jeho centrostřele balón padáčkem doletěl do vzdálenějšího růžku brány.

Zbývající čas dal šanci střídajícím hráčům Dinama, aby se předvedli i oni. V 63. minutě Misimović obehrál dva obránce, dostal se ke Godzjurovi a vystřelil neklasicky patou. Zdálo se, že to bude nejhezčí gól sezóny. Omyl. Míč se odrazil od tyče.

Několik minut na to opustil hřiště Voronin, nahradil ho Karjaka. Tribuny vyprovázely Voronina obrovským potleskem a pak ještě skandovaly jeho jméno. Dinamo pokračovalo ve spanilé jízdě, rozehrálo kombinaci přímo v šestnáctce soupeře. Kuranyi perfektním pasem poslal na bránu Samedova a Jiránek musel faulovat. Penalta. K pokutovému kopu se postavil Karjaka, jenže Godzjur zachránil svůj tým. Ovšem dá se za stavu 1:4 něco takového říct? Následně svou šanci promarnil Misimović, když netrefil dolní roh brány. Těrek mohl snížit, po standardní situaci nebezpečně střílel Chajmovič.

Misimović se nejspíš smířil, že v zápase nebude skórovat, tak si řekl, že se zapíše aspoň jako asistent. Nahrával totiž Semšovovi, který vstřelil 104. gól své kariéry a zároveň druhý v tomto zápase. Gólové šílenství pokračovalo. Přesněji dalekonosné střely se vyvedly Georgijevovi a Sapetovi. Nakonec zápas skončil 6:2 a stal se tak zápasem s nejvíc nastřílenými brankami v sezóně.

Více informací k zápasu

Tom Tomsk - Spartak Nalčik 0:2

13.08.2011 12:00

Góly: 76. Aleksandr Šanicin, 90. David Siradze

Tom doma trochu překvapivě nestačil na lepšící se Nalčik. Utkání skončilo výsledkem 0:2. Spartak se tak odpoutal z poslední příčky.

Utkání načali lépe hosté a již v 8. minutě po centru Pilipčuka zazvonila tyč, Pesjakov se jen ohlédl. Domácí se ozvali pár minut nato, co po rohu napálil odražený míč Skoblajkov, ale Fredrikson zasahovat nemusel, jedovatá střela letěla jen těsně vedle. V 26. minutě uvolnil Kannunikov v pokutovém území Bajlajkina, který zcela sám vypálil, ale pouze do náručí Fredriksona, který míč instinktivně vyrazil, jinak by mu balon vyrazil zuby. Na druhé straně o sobě nechat slyšet Koncedalov, když z dvaceti metrů vypálil, ale opět mimo tři tyče. První půle toho již více nenabídla, a tak se šlo do kabin za vyrovnaného stavu. Oba týmy se sympaticky tlačily dopředu, ale chyběla přesnější koncovka.

Druhá půle se od první moc nelišila. První gól mohl přijít na svět v 55. minutě, kdy Šanicin s Gošokovem rozebrali obranu Tomičů a druhý jmenovaný měl před sebou již prázdnou bránu, ale kde se vzal, tu se vzal obránce Jokič, na poslední chvíli odvrátil pohromu a míč z bezprostřední blízkosti brankové čáry odkopl. Když neuspěl ani Aravin, tak se rovnou podíváme na první branku utkání. Na svědomí ji měl Alexandr Šanicin, hostující hráč. Po přímém kopu jednoho z hráčů Spartaku se míč dostal právě k Šanicinovi, který efektně z otočky rozvlnil síť za Pesjakovem, ten se jen mohl podívat, jak balon letí na vzdálenější tyč - 0:1.

V 89. minutě mohlo být rozhodnuto, na Pesjakova se řítili dva hráči Nalčiku, Siradze přihrál volnému Gošokovovi, který měl před sebou akorát bránu, asi 10 metrů vzdálenou, ale nepochopitelně napálil míč pánu bohu do oken. Minutu na to se na brakáře Tomsku řítil samotný Siradze a střelu mezi nohama mu tentokrát nedal šanci - 0:2 a konec zápasu. Nalčik vyhrál zaslouženě.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.CSKA Moskva20126237:1542
2.Zenit Petrohrad20117231:1340
3.Dinamo Moskva20115436:2338
4.Rubin Kazaň2097426:1734
5.Spartak Moskva20104627:2234
6.Anži Machačkala2096522:1733
7.Kubaň Krasnodar2094724:2031
8.Lokomotiv Moskva2086631:2230
9.FK Krasnodar1968523:2426
10.Těrek Groznyj20641018:2822
11.Amkar Perm2056914:2721
12.Tom Tomsk2047918:3219
13.Volga Nižnij Novgorod20521317:2417
14.Spartak Nalčik20371017:2616
15.FK Rostov20441221:3516
16.Křídla Sovětů Samara19271010:2713
Zbývající zápasy
14.08. 18:00FK Krasnodar - Křídla Sovětů Samara

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (42)

Přidat komentář
cink

1. pro krach Machackali

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

v Chimkách hrajou hokej ne? 8 gólů, fakt LOL

Reagovat
smazaný uživatel

Dobře Dinamo

Reagovat
smazaný uživatel

Dinamo válec

Reagovat
smazaný uživatel

Silkin dělá zázraky. Fantazie.

Reagovat
smazaný uživatel

Kolik tymu z Ruska jde do poharu z ligy ? 2+4 je to celkove ne ? a jeden pujde z poharu mam pravdu ?

Reagovat
smazaný uživatel

*Evropskych poharu

Reagovat
Aldeano

Poháry jsou označený zeleně...

Reagovat
smazaný uživatel

Aha na mem monitoru je ta zelena tak bleda ze ani neni videt kdyz se neohnu. Takze 8 mist teda ?

Reagovat
Aldeano

Vtip... Nepovedený....

Reagovat
smazaný uživatel

přesně tak, 8 týmů - 4 v CL, 4 v EL

plus vítěz poháru

Reagovat
smazaný uživatel

To by byla paráda

Reagovat
smazaný uživatel

Zelene jsou tymy co budou na jare hrat o titul a pohary.

Reagovat
Aldeano

JJ tak to je

Reagovat
smazaný uživatel

o... můj.... bože.... na poslední vteřině, doslova, bez nadsázky, neskutečné...

Reagovat
smazaný uživatel

Hm, tak to "proroctví" se zápase Dinama s Těrekem se nepotvrdilo. Naštěstí

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

ty si taky chachar?

Reagovat
smazaný uživatel

Nejsem sice z Ostravy, ale mám to tam celkem nedaleko a považuji se za "baníkovce", ale jak to souvisí s tím, co si říkal Ty, v preview o té statistice Dinama?

Reagovat
smazaný uživatel

narážím spíš na jinou diskuzi, kde jsi psal o Baníku.

Reagovat
Filipow

Baroš, Holenda, Eto'o.. Anžhi jede.. Ale musím přiznat, že Milan a hlavně Samuel budou mít těžké dorovnat Golendu.. snad to zvládnou.

Reagovat
Aldeano

Aspoň se ukáže, že Baroš nemá ani na Johnyho....

Reagovat
smazaný uživatel

Do Rubinu Kazaň přestoupil Nelson Valdes z "Hérculesu" je to potvrzený.

Reagovat
smazaný uživatel

Suchý na lávce. Tak to je smutný konec jednoho velkého talentu. A ještě si na lávku sedl i Holenda. Což je paradoxní že místo něj hraje Prudnikov.

Reagovat
smazaný uživatel

Prudnikov neni spatnej hrac a je to docela talent. Jednu dobu byl prakticky utocnik cislo jedna ve Spartaku. Bohuzel je to dost lempl a na fotbal trochu kasle, coz se mu nejvic vymstilo ve Sparte. Myslim, ze je to stoprocentne kvalitnejsi hrac nez Holenda.

Reagovat
smazaný uživatel

je pomalý vůbec dneska nic nestíhal, nemá přehled, nelíbí se mi tento hráč

Reagovat
smazaný uživatel

Tak rychlost je jeho velky minus a ani nerikam, ze je to buhvijaka hvezda. Ale rozhodne neni horsi hrac nez Holenda.

Reagovat
smazaný uživatel

není ale nelíbí se mi tento hráč a dneska bylo vidět že Anži potřebuje hráče jako Eto,o jako sůl, rychlého, technicky vyspělého zatím tam nikdo takový není

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to samozrejme. A Holenda ani Prudnikov takovy hraci opravdu nejsou ...ale treba Lachijalov je na tom rychlostne i technicky hodne dobre. A utocnik jako Eto'o je uplne jina liga - utocnika takovejch kvalit ma v Rusku malokdo.

Reagovat
smazaný uživatel

přesně tak

Reagovat
smazaný uživatel

Anži mě totálné zklamala

Reagovat
smazaný uživatel

Jedno z mala vitezstvi Spartaku, ktery potesi

Reagovat
smazaný uživatel

mě pohoršila

Reagovat
paver

SPARTAK MOSKVA !!!!!!!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

brrrr....

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Pipo123

60 e v prdeli kvôli Zenitu, kriste

Reagovat
smazaný uživatel

Schválně, jestli Keržakov vyhraje tabulku střelců. Docela bych mu to i přál.

Reagovat
goodbay

Takže Suchý přestal hrát? Sám jsem se divil, že vůbec hrál od začátku přestupu základ, ale asi na to nemá.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak on hrál tuhle sezonu taky většinou v základu, ale docela dost zápasů neodehrál kvůli ME U21 a po návratu teď nehrál dva zápasy (v minulým odehrál 1. minutu) nevím co s ním je, jestli to trenér nějak prostřídává, nebo má zdravotní problémy ale možná to kvůli výkonnosti je, ale pochybuju...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele