Ruská Premier liga - preview 20. kola

13.08.2011, 08:25, aktualizováno 14.08.2011, 08:30
Previews
Nedělní program otevře zápas rozjetého Lokomotivu v Nižním Novgorodu, po němž nastoupí Zenit proti Permi a v případě výhry se bodově dotáhne na vedoucí CSKA Moskva. Velice zajímavý duel slibuje zápas Spartaku proti Machačkale a kolo uzavře Krasnodar proti poslední Samaře...
Volga Nižnij Novgorod - Lokomotiv Moskva  (neděle 15:00)
Nedělní program načne souboj trápící se Volgy s ve formě hrajícím Lokomotivem. Favorit je tedy jasný.

Statistiky hovoří jasně. Volga 4 zápasy za sebou nebodovala, Lokomotiv 4 zápas za sebou neprohrál, z toho si připsal 3 výhry. Až poslední zápas se Samarou přinesl mírné zklamání. Loko svého soka po celé utkání mačkalo a drtilo, Syčov dvakrát netrefil prázdnou bránu, ale Železnicím prostě nebylo souzeno dát gól. Kouč Couceiro si postěžoval, že nebude moci použít ještě nové posily Caiceda, da Costu a Zapatera, kteří ještě nejsou připraveni. To ale Loko nemusí vadit, tým pod jeho vedením hraje výborný útočný fotbal. Jedinou kaňkou je ztráta Victora Obinny, který si poranil rameno a pro jistotu v Nižném Novgorodě asi hrát nebude.

Volga prohrála. Volga prohrála... Toto si poslední kola museli pokaždé fans nižněnovgorodského klubu vyslechnout. V minulém kole doma dokonce padla se šíleným Rostovem a vedení tak bije na poplach. Klub musí začít bodovat, jinak po roce zpátky poputuje do druhé ligy a to si nikdo nepřeje. Jak vidno, tak i hráči jsou nervózní, značí to spousta žlutých karet, které dostávají. Kvůli tomu bude chybět i zadák Adžindžal, který se v minulém kole vykartoval.

Zápas začne v 15:00 CET a bude ho řídit pan Kazemnko z Rostova. První zápas skončil výhrou Lokomotivu 1:0.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 4.75 - 3.60 - 1.70
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Zenit Petrohrad - Amkar Perm  (neděle 15:45)
Zenit Petrohrad bude plnit roli jasného favorita v domácím utkání proti Amkaru Perm. Velkou motivací pro Petrohrad je možnost dotáhnout se bodově na vedoucí CSKA. Přitom ještě pár týdnů zpátky měli Armějci na Zenit sedmibodový náskok.

Zenit se po letní pauze vrátil v parádní formě. Vyhrál tři ligová utkání v řadě a los neměl vůbec jednoduchý, protože musel zdolat ambiciózní Anži a naposledy vedoucí CSKA 2:0. I díky tomuto cennému skalpu se Zenit přiblížil lídrovi z Moskvy.

Na marodce Zenitu je Bystrov, otazník visí nad startem portugalského tvůrce hry Dannyho. Hostům z Permi chybí Bělorukov a Narubin.

Amkar je aktuálně jedenáctý. "V první části sezóny jsme dokázali sehrát vyrovnaná utkání se silnými týmy. Pokud bychom si nevěřili proti Petrohradu, proč bychom sem jezdili?" míní obránce Permi Bělorukov.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.16 - 7.00 - 13.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Spartak Moskva - Anži Machačkala  (neděle 17:15)
Kdo by ještě tak před rokem řekl, že utkání mezi Spartakem Moskva a Anži Machačkala bude zápasem, který bude zajímat celé fotbalové Rusko? Časy se mění, dagestánský klub koupil mecenáš Kerimov a rázem podceňovaný tým bojuje o titul.

Anži potvrzuje ambice i po letní pauze. Po prohře s mistrovským Petrohradem porazil silný Rubin 3:0 a následně Tom Tomsk 2:0. Ve skvělé formě se ukazuje útočník Alexandr Prudnikov, který se střelecky prosadil jak proti Kazani, tak i proti Tomsku. Není divu, že se Dagestánci rozhodli změnit hostování v přestup a Prudnikov tak nastoupí proti svému Spartaku, kde fotbalově vyrostl, jako hráč Anži.

Domácí Spartak si v minulém kole smlsl na jiném kavkazském celku, Těrek Groznyj na jeho hřišti porazil 4:2. Forma Spartaku má stoupající tendenci, ještě na začátku sezóny se červenobílí potáceli ve spodních patrech tabulky, ale teď už jsou sedmí a pouhou dvoubodovou ztrátou na pátou Machačkalu.

Obě mužstva sčítají absence. Domácímu Spartaku chybí Bryzgalov, D. Kombarov a McGeady. Především absence obou křídel je pro Spartak zásadním problémem. Anži postrádá zraněné Brazilce Jucileie a Joao Carlose. Pak také šikovného Lachijalova.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.05 - 3.20 - 3.60
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
FK Krasnodar - Křídla Sovětů Samara  (neděle 18:00)
20. kolo ruské Premier Ligy uzavře duel mezi domácím Krasnodarem a hostující Samarou. Křídla potřebují body jako sůl, uzavírají totiž prvoligovou tabulku. Krasnodar může být klidný, pohybuje se přesně ve středu tabulky.

Tento duel spadá do kategorie podezřelých. Mnoho sázkových kanceláří favorizuje hostující Křídla Sovětů. Některé dokonce nevypisují kurzy na toto utkání. Bude zajímavé sledovat, jak vše bude vypadat na hřišti. S podezřelými zápasy má ruská liga bohaté zkušenosti...

Za Krasnodar nenastoupí bývalý hráč Křídel Oleg Samsonov, který stojí kvůli kartám. Zraněný je Pikusceak. Na marodce hostů jsou Escobar a Jurčenko.

První letošní vzájemné utkání skončilo remízou 0:0. Zápas začíná v neděli od 18:00, hlavním sudím je pan Lajuškin z Moskvy.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.80 - 3.40 - 4.33
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Tom Tomsk - Spartak Nalčik  (sobota 12:00)
Dvacáté kolo načne souboj dvou klubů, kterým to moc nejde. Oba týmy v minulých dvou kolech shodně prohrály a už se musí zvednout.

Hosté pod vedením Sergeje Tašujeva viditelně pookřáli. Výsledkově to je sice i nadále nic moc, ale Nalčik v minulém kole hodně potrápil favorizovanou Kazaň, která zvítězila nakonec gólem, který neměl platit. To by byla pár kol zpátky věc nevídaná, aby Nalčik s takovýmto soupeřem hrál vyrovnanou partii. Klíčem k bodovému úspěchu v Tomsku bude nepochybně brankář Fredrikson, který chytá poslední dobou výborně a také dvojice Koncedalov-Siradze, ta se dokáže najít na hřišti skoro poslepu. Spartaku bude chybět vykartovaný Lebeděv.

Tomiči po slibném úvodu sezóny uvadají. V posledních dvou ligových kolech prohráli, což se jim nestalo od 3. kola. Hlavním důvodem této špatné minisérie je střelcká impotence Tomičů. Jak to nestřílí Kannunikovi s Golyševem, tak se celý tým veze. Záložní řadě by měl naopak pomoci Denis Bojarincev ze Soči, který přišel minulý týden. Ten by se měl představit již v tomto zápasu. Tom bude kompletní.

Zápas začne v pravé poledne středoevropského času a bude jej řídit pan Nikolajev z Moskvy. První zápas vyhrála Tom 2:1.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.30 - 3.10 - 3.10
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Dinamo Moskva - Těrek Groznyj  (sobota 14:15)
Jasného favorita bude mít další zápas 20. kola. Dinamo doma přivítá Těrek. Oba týmy si chtějí napravit reputaci. Shodně prohrály v kole minulém.

Dinamo v minulém kole padlo na hřišti Kubaně, a tak skončila šestizápasová vítězná série. Nebezpečný krasnodarský celek překvapil svou aktivní hrou, kterou hostující bílo-modrý tým neodkázal akceptovat. Nic však není ztraceno. Dinamo i nadále okupuje třetí příčku tabulky a všechny ohromuje svou pěknou útočnou hrou. Zejména duo Semšov-Samedov je hrozbou pro všechny obrany. K tomu ještě ve formě hrající Kurányi. Jediným škraloupem je nejistý stav Andreje Vornina, který si v týdnu přivodil lehké svalové zranění, když hrál za Ukrajinu proti Švédům. Měl by však být v pořádku.

Těrek minulý týden podlehl v divokém utkání Spartaku 2:4. Nemá se však za co stydět. Čečenský tým odehrál vyrovnané utkání, dokonce vedl 2:0, ale tento šílený zápas, který nabídl několik penalt, nakonec skončil příznivěji pro hosty. Těrek se pomalu, ale jistě zvedá jak herně, tak tabulkově. Hlavním důvodem tohoto vzestupu je dvojice Joao Mauricio a Šamil Asildarov, kteří jsou nebezpečím pro každou obranu. Prvně zmíněný je dirigentem celé zálohy a druhý se konečně dostal do základní sestavy a je osamoceným hrotem. Těreku bude chybět vykartovaný brankář Džanajev, kterého nahradí Godzur.

Zápas začne v 14:15 a bude ho řídit pan Jegorov ze Saransku. První zápas skončil 0:0.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.50 - 4.00 - 6.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Rubin Kazaň - CSKA Moskva  (sobota 16:30)
Velkým sobotním šlágrem 20. kola ruské Premier Ligy je utkání mezi Rubinem Kazaň a CSKA Moskva. Dá domácí Kazaň do zápasu vše nebo se bude soustředit spíše na blížící se 4. předkolo Ligy mistrů proti Olympique Lyon?

Domácí Rubin má rozsáhlou marodku. Jsou na ní Arlauskis, Bystrov, Eduardo, Martins, Orechov, Rjazancev a Navas. V tabulce patří svěřencům trenéra Kurbana Berdyjeva čtvrté místo s osmibodovou ztrátou na vedoucí CSKA.

Armějci by se potřebovali výsledkově chytnout. Po remíze v Krasnodaru a domácí porážce se Zenitem už mají na druhý Petrohrad pouhý dvoubodový náskok. Hostům chybí zranění Aldonin, Vasin, González, Necid a Ščennikov.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.90 - 3.00 - 2.50
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
FK Rostov - Kubaň Krasnodar  (sobota 19:00)
Jižanské derby Kubaň Krasnodar - FK Rostov je součástí sobotního programu 20. kola ruské Premier Ligy. Rostovčané v minulém kole vítězstvím na hřišti Volgy konečně naplno bodovali a vzdálili se tak Samaře a Nalčiku. Kubaň má cennější skalp, porazila silné Dinamo 3:1 a drží se v prvním osmičce.

Rostovu budou chybět v sobotním duelu karetní hříšnící Bussaidi a Gackan. Na marodce jsou Maljaka s Radičem. Hosté z Krasnodaru se obejdou bez diskvalifikovaného Zelaa a zraněného Žiljajeva. Poslední vzájemné utkání na jaře tohoto roku skončilo vítězstvím Kubani 2:0.

Derby začíná v sobotu od 19:00 na stadionu Olimp-2. Řídit jej bude sudí Karasjov z Moskvy.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.65 - 3.00 - 2.70
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.CSKA Moskva19125236:1441
2.Zenit Petrohrad19116230:1239
3.Dinamo Moskva19105430:2135
4.Rubin Kazaň1996425:1633
5.Anži Machačkala1996422:1433
6.Spartak Moskva1994624:2231
7.Lokomotiv Moskva1985631:2229
8.Kubaň Krasnodar1984722:1928
9.FK Krasnodar1968523:2426
10.Těrek Groznyj1964916:2222
11.Amkar Perm1955913:2620
12.Tom Tomsk1947818:3019
13.Volga Nižnij Novgorod19511317:2416
14.FK Rostov19441120:3316
15.Spartak Nalčik19271015:2613
16.Křídla Sovětů Samara19271010:2713

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Kazaň si to nejspíš pohlídá, i když mají dost zraněných a navíc se budou šetřit na ligu mistrů, zase by mělo zabrat Dinamo, jejich hra je letos v Rusku hodně chválená a musí odčinit minulou, trochu potupnou, prohru v Krasnodaru

Reagovat
Stiksxx

Konečně hraje Balázs!

Reagovat
smazaný uživatel

On hrál i minulý zápas

Reagovat
Stiksxx

jj..já to myslím jako obecně.

Reagovat
smazaný uživatel

co sem se tak díval na statistiky zápasu Dinama Moskva s Těrekem, tak je tu jedna "zvláštnost a to, že, v roce 05 prohrálo Dinamo doma s Těrekem 0:1. V následující sezóně je doma musory porazily 2:1. Pak byla další sezóna a Groznyj vyhrál v Moskvě znova 0:1. V minulé sezóně Dinamo vyhrálo 3:1. Že by dnes zas výhra čečenců?

Reagovat
smazaný uživatel

Snad se ta statistika nepotvrdí, ať se Dinamo plně zapojí do boje o titul, aspoň to celé bude zajímavější a atraktivnější

Reagovat
smazaný uživatel

"Toto si poslední kola museli pokaždé fans nižněnovgorodského klubu vyslechnout. V minulém kole doma dokonce padla se ŠÍLENÝM Rostovem a vedení tak bije na poplach." Kurva, BJ, ty snad děláš nejlepší reporty a preview z celého EF, vtipný, přesný, dá se to číst

Reagovat
božský John

Díííík

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele