Ruská Premier liga - souhrn 17. kola

22.07.2011, 19:43, aktualizováno 25.07.2011, 19:25
Komentáře a souhrny
CSKA Moskva zdolalo Samaru a udržuje si na čele sedmibodový náskok před Zenitem, který vyloupil Machačkalu. Kromě něj venku vyhrály také Kazaň, Spartak, Dinamo a Tomsk. Lokomotiv doma rozstřílel Perm a Krasnodar v závěru přišel o dva body ze hřiště Nalčiku...

CSKA Moskva - Křídla Sovětů Samara 2:1

25.07.2011 17:30

Góly: 16. Seydou Doumbia, 39. Keisuke Honda - 43. Vladimir Prijomov

Nový trenér Křídel Sovětů Andrej Kobelev opět nedokázal porazit svého kolegu na lavičce CSKA Leonida Sluckého. Armějci porazili Samaru 2:1 a vytvořili si na čele tabulky sedmibodový náskok.

Armádní CSKA ovládlo utkání od prvních minut. Po vysunutí Dzagojeva se Vágner Love dostal do střelecké pozice, ale pálil těsně vedle. Brazilec měl další šanci, ale po chybě jednoho z obránců nedokázal propálit brankáře Mboliho.

Co nedokázal Vágner Love, dokázal jeho útočný parťák Seydou Doumbia. Honda rozehrál s Vágnerem Lovem roh nakrátko a reprezentant Pobřeží Slonoviny hlavou rozvlnil síť - 1:0. Fotbalisté CSKA kontrolovali chod utkání a ve 40. minutě přidal Honda krásnou střelou z přímého kopu druhou branku - 2:0.

Ve 43. minutě Samara snížila na 1:2 ze svého pohledu. Centr Prijomova mířící do branky nedokázal zastavit Doumbia, když trestuhodně promáchal a míč se zastavil až v síti.

Snahu Křídel Sovětů uhrát alespoň remízu hodně zkomplikovalo vyloučení Taranova v 58. minutě. Následně se mohli Moskevští právem zlobit, protože sudí neuznal gól Dzagojevovi kvůli domnělému ofsajdu. CSKA mohlo přidat i další branky a dovést utkání do debaklu, ale atakující trio Vágner Love, Doumbia a Dzagojev vyhořelo v koncovce. Modročervené to ale mrzet nemuselo, získali tři body a odskočili soupeřům na sedm bodů.

Více informací k zápasu

Anži Machačkala - Zenit Petrohrad 0:1

24.07.2011 19:00

Góly: 80. Aleksandr Keržakov

Šlágr kola měl tak trochu očekávaný průběh. Tlak Zenitu, gól Keržakova a výhru hostů. Nic víc, nic míň.

Pojďme rovnou do dvanácté minuty. Keržakov na levém křídle přihrával před bránu, kde nakonec míč vybojoval Danny a krkolomně se dostal přímo před Revišviliho, ale asi se zalekl šance a pálil hodně nad. O pár minut později kopali domácí rohový kop. Jeho exekutorem byl kapitán Roberto Carlos. Ten míč nastřelil před bránu a jeho bombu se snažil usměrnit hlavou Angbwa, jenže o pár decimetrů bránu minul. Ve dvacáté minutě pálil nebezpečně z dvaceti metrů Lazovič, ale fantastický Revišvili střelu kryl. To samé o minutu později. Děnisov zprava přihrál před bránu a Danko pálil z hodně nebezpečné pozice, ale gólman domácích svůj tým podržel. I v posledních minutách první půle se domácí museli bránit, ale Keržakov na fantastického Revišviliho nevyzrál. Do šaten se tak šlo za bezbrankového stavu.

Druhou půli načali lépe hosté, v 52. minutě se až před vápno probil Danny a tvrdou ranou k tyči nechal vyniknout Revišviliho, pokolikáté už. O pár minut později pálil Keržakov, tentokrát nad. Domácí se nezmohli vůbec na nic. V 80. minutě se hráči Zenitu mohli radovat ze zaslouženého gólu. Střelu ze střední vzdálenosti tečoval nešikovně Danny, což se ale ukázalo jako klíčové. Míč doputoval ke Keržakovovi, který nakonec na bezchybného gólmana hostí vyzrál. Pomohla mu k tomu vzdálenější tyč, od které se míč odrazil do brány - 0:1!

V poslední minutě nastavení mohlo být vyrovnáno. Carlos nacentroval z půlky hřiště před bránu, kde se zjevil Eliakwu, který do centru jen vložil nohu. Malafejev stál jako opařený, ale mohl si oddechnout, míč se kutálel vedle tyčky. Zápas tak skončil spravedlivou výhrou Zenitu, avšak nejlepším hráčem utkání byl jistě domácí gólman.

Více informací k zápasu

FK Rostov - Dinamo Moskva 0:2

24.07.2011 18:00

Góly: 10. Igor Semšov, 74. Igor Semšov

Bída Rostovu pokračuje i nadále. Tentokrát si na něm smlslo moskevské Dinamo. Rostované však nezůstali za očekáváním a aspoň v jednom ohledu nezklamali, Kalačev dostal červenou kartu.

Utkání načali lépe očekávaně hosté. Drželi Rostov pod tlakem a nakonec to přineslo ovoce. V 11. minutě gól vsítil Semšov. Stalo se tak poté, co mu nacentroval přesně Samedov - 0:1!

Ve 26. minutě podrtrhl převahu Dinama střelou Voronin, bohužel pro něj pálil do rukou brankáře. Hra byla velice kouskovaná, domácí hráli jako vždy od podlahy a to doslova. Jejich brutální hra nevoní nikomu. Ve 33. minutě konečně předvedli něco fotbalového. Kalačev utekl po pravém křídle a ranou na bližší tyč překvapil Šunina, ale ten s vypětím míč vyrazil na roh. Ve 41. mohlo být v táboře hostí ještě veseleji. Samedov opět centroval a Semšov opět pálil, ale míč byl sražen mimo, v těchto místech se zjevil Sapeta a mohl pálil do prázdné brány. Také tak učinil, ale vystřelil pánu bohu do oken. Tímto napsal tečku za první půlí, po které byli určitě více spokojeni hráči Dinama.

V druhé půli se posuneme rovnou do 76. minuty, kdy se opět měnilo skóre. Do té doby se kromě střídání a žlutých karet nic neudálo. Zní to divně, ale bohužel pro přítomné diváky v Rostově tomu tak bylo. Po centru zprava (zjevně oblíbená strana Moskvanů) míč prodloužil Voronin a Semšov neměl problém dorazit míč do brány - 0:2!

A i v poslední zajímavé situaci měl prsty Semšov. Přepadl totiž přes nohy Kalačova, který dostal druhou žlutou a chtě nechtě musel pod sprchy. O necelých deset minut později ho následovali i ostatní hráči. Zápas skončil zaslouženou výhrou Dinama Moskva.

Více informací k zápasu

Spartak Nalčik - FK Krasnodar 2:2

24.07.2011 17:15

Góly: 87. Aleksandr Kulikov, 90. Roman Koncedalov - 64. Jevgenij Šipicin, 76. Jura Movsisjan

Velké věci se děly v Nalčiku. Krasnodar tu vedl již 0:2, ale domácí se nedali a nakonec dokázali vyrovnat. Zápas tak skončil divokou remízou.

Počátek utkání byl v režii středu pole. Nic moc se nedělo, hrálo se věštinou mezi šestnáctkami. Až na počátku druhé desetiminutovky zahrozil Leandro drzým průnikem po pravém křídle, cetroval na Šanicina, jenž hlavičkou vystrašil Usminského, ten míč nakonec chytil. Ve 32. minutě se poprvé mohlo měnit skóre. Joazinho centroval před bránu, kde Tatarčuk přiťukl Marciovi, který pálil k tyči. Fredrikson míč vytěsnil na roh! Na konci poločasu ještě pálil Siradze, jeho střela skončila na tyči a ani dobíhající Leandro nedal gól, Usminskyj na zemi "betony" balon vytěsnil. A po tomhle haškovském zákroku se šlo do kabin.

Druhá půle měla nudný začátek, o to zajímavější konec. První gól přišel na svět v 64. minutě. Na svědomí ho měl útočník Krasnodaru Šipicin. Po pasu zprava se ocitl sám před Fredriksonem a nemýlil se - 0:1!

O zhruba deset minut později se hosté mohli opět radovat. Po rychlém protiútoku nacentroval do vápna Joazinho na volného Movsisjana a ten taktéž brankáře domácích pěkně propálil - 0:2!

Když se už zdálo, že zápas se bude pouze dohrávat, tak domácí povstali jak bájný Fénix. V 88. minutě snížili. Po rohu hlavičkoval na zadní tyč Kulikov a Usminskyj, světe div se, na balon nedošáhl - 1:2!

A v 94. minutě bylo vyrovnáno! Koncedalov si před vápnem vyměnil balon s Gošokovem, kterýmu balon do běhu vrátil a Roman se nemýlil, 2:2 a konec zápasu.

Více informací k zápasu

Lokomotiv Moskva - Amkar Perm 4:0

24.07.2011 16:45

Góly: 32. Dmitrij Loskov, 41. Denis Glušakov, 48. Dmitrij Syčev, 79. Aleksandr Minčenkov

Lokomotiv smetl Amkar a druhou část sezony načal skvostně. Utkání mělo nakonec čtyři střelce.

Utkání začali aktivněji jednoznačně domácí. Již od začátku zatlačili Amkar ke svojí brance a nikam ho nepouštěli. V osmé minutě dokonce nastřelil Maicon hlavou tyč. Chomutovskyj si hluboce oddychl. I poté bylo horko v pokutovém území hostí. Činil se hlavně Syčov, který dvakrát nebezpečně pálil, ale Chomutovskyj čaroval. Ale ve 32. minutě bylo již veselo. Loskov napřáhl k přímému kopu z dobrých 35ti metrů a jeho prudká střela po cestě potkala jen tyč, od které se otřela a zapadla do sítě - 1:0!

Amkar se trochu probral a o pár minut později nastřelil Burmistrov tyč! Ale jak praví stará fotbalová pravda: "Nedáš, dostaneš!" Ve 40. minutě se skóre opět měnilo. Glušakov se probil mezi hráči Permu a vypálil, jeho střelu však tečoval jeden z obránců a balon totálně změnil směr. Golman hostí se jen koukal - 2:0! A za tohoto stavu se šlo i do kabin.

Jak první půle končila, tak přesně tak druhá začala. Gólem. Tentokrát ho měl na svědomí Dmitrij Syčov. Kapitán Loskov mu nacentroval před vápno, Dmitrij si hrudí zpracaoval balon a přízemní ranou doprostřed Chomutovského dokonale zaskočil - 3:0!

Domácí i nadále mačkali svého soupeře jako citron a ten se osvobozoval pouze odkopy od brány. Ale v 79. minutě se domácí opět radovali. Ignatěv převzal balon na pravém křídle a krásným centrem vybídl Minčenkovu hlavu. Ta se nemýlila. Sám hráč byl na hřišti pouhé 3 minuty - 4:0!

To byla zárověň poslední zajímavá a gólová akce utkání. Lokomotiv svého soka doslova smetl.

Více informací k zápasu

Volga Nižnij Novgorod - Spartak Moskva 0:2

24.07.2011 14:30

Góly: 27. Dmitrij Kombarov, 66. Welliton

Spartak si bez větších problémů odváží tři body z hřiště Volgy. Domácí se dokázali probudit až v průběhu druhého poločasu.

Volga přepálila úvod utkání, kdy chtěl být aktivní a doplatila na to. Hráčům domácího mužstvo došly síly a územní převahu si začal vytvářet Spartak Moskva. Ve 27. minutě se červenobílí dostali do vedení, Welliton rychle rozehrál míč na Dzjubu a ten křiznou přihrávkou našel Dmitrije Kombarova a reprezentační záložník rozvlnil síť - 0:1. Poté se hra uklidnila, více u míče byla Volga, ale Spartak bránil překvapivě bezchybně.

Po změně stran měla navrch Volga. Aktivitou hýřil především gruzínský útočník Vacadze. Ten několikrát ohrozil branku Spartaku a v jednom případě postupoval sám na brankáře, ale pomezní diskutabilně zvedl praporek pro ofsajd.

Chvíli nato Spartak přidal druhý pojišťovací gól, když se střelecky prosadil Brazilec Welliton.Volga měla v závěru příležitosti alespoň snížit, ale dnes ji nebylo přáno.

Více informací k zápasu

Kubaň Krasnodar - Tom Tomsk 1:3

23.07.2011 18:00

Góly: 59. Sergej Davydov (pen.) - 37. Dmitrij N. Smirnov, 62. Pavel Golyšev, 71. Pavel Golyšev (pen.)

Kubaň doma trochu překvapivě podlehla Tomsku 1:3. Hrdinou utkání se stal hostující záložník Golyšev, který dal dva góly. Stalo se tak již potřetí tento rok, co dal tento středopolař v jednom zápasu po dvou brankách.

Počátek utkání nezastihl ani jeden celek v nejlepší formě. Po třech týdnech volna byla ligová pauza na obou celcích znát. Až v desáté minutě se k první kloudné akci dostali domácí. Záložník Ne napřáhl za hranicí šestnáctky a Pesjakova v brance Tomičů pořádně protáhl, jeho rána letěla těsně nad břevno. Na druhé straně pálil o 20 minut později Kannunikov, ale z jeho tečované střely nic nebylo. O pár minut později se hosté už mohli radovat. Sabitov zahrával přímý kop z dobrých 40ti metrů a nacentroval před bránu na Smirnova, který hlavou propálil Budakova a Tomiči se mohli radovat z vedení - 0:1. To byla zároveň poslední zajímavá akce první půle.

Druhý poločas načali lépe domácí a na Pesjakova se valil jeden útok za druhým. Až v 57. minutě hostující obrana chybovala, konkrétně brankář. Traore si ve vápně zpracovával balon a Pesjakov mu skočil pod nohy. Žlutá karta a penalta. K exekuci se postavil Davydov a nedal gólmanu hostí šanci. Ten sice vystihl směr, ale rána pod víko do šibenice se chytit prostě nedá - 1:1.

O pět minut později se pálilo zase na druhé straně. Po centru zleva se k hlavičce dostal Golyšev a jeho prodloužení na zadní tyč se ukázalo býti gólovou trefou, Budakov se natahoval, seč mu síly stačily, ale byl příliš krátký - 1:2.

V 75. minutě bylo v táboře Tomičů ještě veseleji, po chybě ve středu hřiště se dostal k balonu aktivní Golyšev a uličkou vyslal Kannunikova, ten po kontaktu se Zelaem upadl, obránce Kubaně dostal žlutou kartu a kopala se další penalta. Golyšev poslal gólmana na druhou stranu a v pohodě zvýšil na 1:3. Do konce utkání se pak již nic nepřihodilo, a tak si Tom připsala důležité tři body.

Více informací k zápasu

Těrek Groznyj - Rubin Kazaň 0:1

22.07.2011 17:45

Góly: 85. Alan Kasajev

V předehrávce 17. kola si Rubin podle předpokladů poradil s nevýrazným Těrekem. Hosté se ale branky dočkali až v 85. minutě, kdy se trefil Alan Kasajev.

Utkání načali lépe domácí a již ve 4. minutě si vypracoval šanci Bracamonte, ale jeho jedovatý pokus mířil nad branku Ryžikovovy brány. I nadále byli Čečenci na koni a obranu Rubinu větral zejména útočník Asildarov, avšak do žádné větší šance se nedostal, hosté byli pozorní. První půlhodina patřila jasně domácím, Kazaňští se pouze bránili. První šance Rubinu přišla až v závěru poločasu, ale jaká - Hodzjur si v klidu doběhl pro balon a rozehrál, ale rozehrál příšerně, daleko od brány přihrál přímo na nohu Karadenizovi, který pálil do prázdné brány, ve spěchu však mířil vedle. Jelikož Turek netrefil prázdnou bránu, tak se šlo do šaten za stavu 0:0.

Ve druhé půli se spíš taktizovalo a faulovalo, než hrálo. Až v 75. minutě si s míčem ve vápně pohrál Mauricio a z otočky pálil, ale Ryžikova nepřekonal. Pár minut na to ten samý hráč napálil břevno! Krásná střela z pětadvaceti metrů. Jak byla druhá půle nudná, tak její konec stál za to. Navíc se zde ukázalo staré známé pravidlo nedáš-dostaneš. Na druhé straně zahrávali hosté přímý kop z uctivé vzdálenosti a z velkého úhlu. Centrovaný balon prolétl vápnem a odrazil se k Alanu Kasajevovi, který z první napálil balon nártem a nedal brankáři Těrek šanci. De facto první pořádný závar v pokutovém území Grozného a hned gól - 0:1.

Na konci utkání ještě pálil na druhé straně Kacajev, ale Ryžikov jeho pokus k tyči lapil. Zápas tak skončil nezaslouženou výhrou Rubinu.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.CSKA Moskva17124135:1140
2.Zenit Petrohrad1796227:1233
3.Dinamo Moskva1795327:1832
4.Rubin Kazaň1786324:1330
5.Anži Machačkala1776417:1427
6.Spartak Moskva1783619:1927
7.Lokomotiv Moskva1774628:2225
8.Kubaň Krasnodar1773718:1724
9.FK Krasnodar1757520:2322
10.Těrek Groznyj1754813:1819
11.Tom Tomsk1747618:2719
12.Amkar Perm1754812:2319
13.Volga Nižnij Novgorod17511117:2116
14.Spartak Nalčik1727815:2413
15.FK Rostov17341019:3013
16.Křídla Sovětů Samara1725109:2611

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (20)

Přidat komentář
smazaný uživatel

chcel by som aby majster nebyl z moskvy

Reagovat
smazaný uživatel

Já bych toho chtěl

Reagovat
Filipow

Anži?

Reagovat
smazaný uživatel

Machačkala

Reagovat
Ligter

Reagovat
smazaný uživatel

Petrohrad

Reagovat
kubys

Rubin

Reagovat
smazaný uživatel

ja doufam, ze se do moskvy vrati v podani CSKA!

Reagovat
božský John

AMKAR !

Reagovat
kubys

Tak ta sestava byla hodně zvláštní, ale nakonec to Rubin naštěstí zvládl...jen Džalilov by mohl dostávat prostor dříve, prý výborný talent.

Reagovat
Filipow

Tak hrál už dva zápasy, ale zároveň je blbé, že pouze 2 minuty.

Reagovat
kubys

Obv, vím, že hrál 2 zápasy, když fandím Rubinu. Problém je, že i proti Rostovu ho Berdyjev poslal až v závěru, aspoň těch 10-15min by to i chtělo.

Reagovat
smazaný uživatel

A ,,džudžak" bude hrát?

Reagovat
smazaný uživatel

Nie, moze hrat az od 1.8. , odkedy zacina v rusku prestupove obdobie...

Reagovat
smazaný uživatel

Nevíte někdo jak hraje Suchý? Koukám že má odehráno jen 9 zápasů ze 17...

Reagovat
smazaný uživatel

NOVA Sport Měl tam být zápas RPL a je tam záznam tenisu...

Reagovat
smazaný uživatel

Ta když už ten zápas skončil...

Reagovat
smazaný uživatel

Doufal jsem, že tam dají jiný zápas, ten Rostov-Dinamo třeba, to co mají v programu je často dost chaos, každé kolo nějaký zápas bývá...

Reagovat
smazaný uživatel

Čečenům se nějak nedaří

Reagovat
smazaný uživatel

http://www.youtube.com/watch?v=5_bFLjJN_Z4&feature=player_embedded#at=115

Ty vole, jak jim tam ti fízlové dávaj sodu. A.C.A.B.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele