Ruská Premier Liga - preview 12. kola

10.06.2011, 09:50, aktualizováno 10.06.2011, 09:50
Previews
Kompletní kolo má dnes na programu ruská nejvyšší soutěž a jeho šlágry se hraje v Moskvě, kde Spartak přivítá Kazaň a Dinamo se utká se Zenitem Petrohrad. CSKA jede bránit vedoucí pozici do Grozného, Machačkala přivítá Nalčik, Lokomotiv již bez Krasnožana zavítá do Tomsku...
Tom Tomsk - Lokomotiv Moskva  (pátek 13:30)
Zlá nedobrá situace atmosféra panuje v týmu Lokomotiv Moskva. Po nařknutí prezidentky Smorodské z prodání zápasu proti Machačkale byl vyhozen trenér Jurij Krasnožan. Jak se na Loko podepsal tento šokující krok vedení, se ukáže už v pátečním utkání na hřišti Tomsku.

"Bylo přijato riskantní, ale nevyhnutelné rozhodnutí. Nemůžu říct více," řekla v oficiálním prohlášení prezidentka Smorodská, která obvinila Krasnožana, že prodal domácí zápas proti Machačkale. Bude zajímavé sledovat, jak se v Lokomotivu s danou situací vypořádají. Vždyť právě Krasnožan vrátil týmu vítězného ducha a hráči si spolupráci s ním nemohli vynachválit.

Profitovat ze situace v Lokomotivu by mohl Tom Tomsk. Tomiči v minulém kole podlehli Kazani vysoko 1:4 a přišli o sedmizápasovou sérii bez porážky. "Myslím si, že nám situace v Lokomotivu nehraje do karet. Maminov ví, jak pracovat s týmem, který je v krizové situaci. Myslím si, že se mu podaří namotivovat tým proti nám. V takovýchto chvílích se tým semkne a odehraje dobrý zápas. Bude to pro nás těžký zápas," míní Nepomnjaščij. Domácímu trenérovi bude chybět Klimov. Hosté přicestují bez vykartovaného Ďurici a zraněných Nachuševa, Tarasova a Falla.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.80 - 3.15 - 2.45
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Anži Machačkala - Spartak Nalčik  (pátek 15:45)
Anži Machačkala přivítá v rámci 12. kola ruské Premier Ligy v kavkazském derby Spartak Nalčik. Dagestánský klub je aktuálně čtvrtý, ale má stejně bodů jako vedoucí CSKA Moskva.

Vlna podezření se opět snesla na hlavu vedení Machačkaly. Dagestánský klub údajně koupil zápas na hřišti Lokomotivu, v důsledku čehož se musel ze svého místa pakovat trenér Jurij Krasnožan. Vedení Anži všechny tyto spekulace popírá a pohrozilo, že bude pomluvy řešit soudní cestou.

Ruský mecenáš a vlastník Anži Kerimov hodlá v cestě za titulem výrazně posílit tým. První posilou je Maďar Balázs Dzsudzsák, který prošel úspěšnou zdravotní prohlídkou v Římě. PSV za svou hvězdu dostane 9 milionů eur.

Domácí trenér Gadžijev bude postrádat proti Lokomotivu vyloučeného Joao Carlose. Ztráty hlásí i hostující Nalčik, který je v pátečním duelu pasován do role jasného outsidera. Diskvalifikován je Ovsijenko, na marodce duo Golič a Pomazan. Karetní trest naopak vypršel Jovanovičovi.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.75 - 3.45 - 4.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Těrek Groznyj - CSKA Moskva  (pátek 16:45)
Těrek Groznyj na novém stadionu "Achmat-Arena" hostí CSKA Moskva. V premiérovém soutěžím utkání zde Těrek porazil silnou Machačkalu. Teď má spadeno na dalšího favorita...

Těrek by chtěl hrát určitě výše než kolem jedenáctého místa. Možná se blýská na lepší časy. Po výhře nad Anži si svěřenci trenéra Gullita odvezli bod z horké půdy Nalčiku. "Nálada v týmu je výborná. Víme o kvalitách CSKA, nedávného vítěze ruského poháru. Ale uděláme vše, abychom uhráli dobrý výsledek," burcuje trenér Těreku Gullit. Toho může těšit fakt, že má všechny hráče k dispozici.

To se nedá říct o trenérovi CSKA. Tři měsíce bude mimo hru pilíř levé strany obrany Georgij Ščennikov, doktoři mu zjistili pochroumanou chrupavku v kotníku a musí na operaci. Angínu má Nababkin a Tošič se nestihl vrátit včas z reprezentačního srazu Srbska. Dlouhodobě je zraněn Chilan González. Při pohledu na marodku nečeká hostující mužstvo v Grozném procházka růžovým sadem.

V nominaci je naopak Alan Dzagojev, který měl konflikt s trenérem Sluckým a na nějakou dobu byl vyřazen z kádru. Mladý reprezentant se za své chování omluvil a je zpátky v prvním týmu.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 4.75 - 3.40 - 1.75
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Kubaň Krasnodar - Amkar Perm  (pátek 16:45)
12. kolo pokračuje v Krasnodaru, kde domácí Kubaň přivítá Amkar Perm. Domácí neprohráli pět zápasů v řadě, ale určitě si doteď vyčítají remízu s posledním Nalčikem. Napravit by to chtěli proti dalšímu papírovému outsiderovi Permu.

Permjaci dva týdny zpátky porazili Volgu a polepšili si v ligové tabulce, posunuli se na dvanácté místo. Domácí Kubaň je šestá. Zelenožlutým bude chybět marodící Žiljajev, hostům zase "hříšník" Volkov.

Výkop utkání je naplánován na 16:45 SEČ. Řídit jej bude sudí Lapočkin z Petrohradu. Dosavadní vzájemná bilance obou týmů je naprosto vyrovnaná. 1-2-1 se skóre 2:2.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.72 - 3.40 - 5.00
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Volga Nižnij Novgorod - Křídla Sovětů Samara  (pátek 17:30)
Ve dvanáctém kole ruské nejvyšší soutěže přivítá Volga na svém hřišti hosty ze Samary.

Volga odstartovala sezónu perfektně, ovšem teď ji dělí od posledních Křídel pouhé dva body. O postavení nižněgorodského klubu rozhodlo šest zápasů, ze kterých dokázali svěřenci Omari Tetradzeho vytěžit pouhopouhý jeden bod.

Tato série se zapíše do paměti hlavně díky podezřelému zápasu s Anži, jehož vyšetřování ani nebylo zahájeno, a také emocionální vystoupení Tetradzeho po poslední porážce s Amkarem. Tehdy trenér Volgy prohlásil, že řady jeho svěřenců nepředváděly maximální výkon, a proto je připraven očistit klub od nepotřebných fotbalistů.

Jen několik dnů na to prezident Volgy Alexej Gojchman promluvil o vnitřním vyšetřování v klubu a poznamenal, že tým čeká pád, ovšem žádného z fotbalistů z ničeho nenařkl. V takové situaci zápas s Křídly, v jehož důsledku si může Volga vyměnit pozice se soupeřem, je důležitý jako žádný jiný.

V podobné situaci se nachází i Křídla, která nedokáží zvítězit už dva měsíce. I když v posledním zápase se svěřenci Alexandra Tarchanova dokázali vytáhnout z propasti, když remizovali s Rostovem. Zároveň v v tomto zápase postrádali obránce Djordjeviće, jenž byl suspendován za velký počet žlutých karet. Tentokráte by však chybět neměl. Samařané by jistě chtěli dohrát do přestupového okna co nejlépe. Pak v rámci přestupů by jejích řady mohl posílit srbský záložník Koroman.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.91 - 3.20 - 4.10
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Dinamo Moskva - Zenit Petrohrad  (pátek 18:00)
Ve dvanáctém kole ruské nejvyšší fotbalové soutěže přivítá v Chimkách moskevské Dinamo petrohradský Zenit.

Zenit poprvé tuto sezónu přijede do Chimek, kde se mu v minulé sezóně s domácími družstvy, Dinamem a CSKA, opravdu dařilo. Svěřenci Luciana Spallettiho přivezli odtud ve své mistrovské sezóně šest bodů. Zápas s Dinamem slibuje napínavou zápletku, přece jen oproti minulé sezóně se společně s dalšími třemi týmy, CSKA, Zenitem a Anži, dělí moskevský klub o první místo. Navíc Dinamovci na svém hřišti letos neprohráli, když dokázali sebrat body jak Machačkale, tak Armějcům.

Jak obehrát italského trenéra Zenitu, se vedoucí bílomodrých mohou zkusit zeptat hlavního trenéra Realu José Mourinha. Portugalec ve středu dorazil do Novogorsku na vzdělávací a výcvikovou základnu týmu, kde se seznámil s místní infrastrukturou.

V sestavě Zenitu je hlavní ztrátou bezpochyby Alexandr Keržakov, který si poranil koleno ještě v zápase se Spartakem, což mu zabránilo reprezentovat Rusko. Útočník dokonce neodletěl do Moskvy. Podle individuálního programu pokračují v tréninku Roman Širokov a Vladimír Bystrov. Zatím není jasné, zda budou k zápasu připravení Huszti a Meira. Naopak týmu budou moci pomoct Sergej Semak a kvůli karetnímu trestu nehrající Alexandr Aňukov.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 3.10 - 3.10 - 2.30
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Spartak Moskva - Rubin Kazaň  (pátek 19:00)
Šlágr dvanáctého kola ruské nejvyšší soutěže jistě obstará duel mezi Spartakem Moskva a Rubinem Kazaň.

Díky vysokým bodovým ziskům v první osmině soutěže se v případě úspěch v Lužnikách může jeden z týmu probojovat do první trojky. Ovšem jen stěží se jak Valerij Karpin, tak Kurban Berdyjev zaobírají možným postavením v Premier Lize. Jistě je jejich největším přáním stabilizovat situaci v týmu.

Rubin tento zápas bude muset vyhrát a to už jen proto, že Kazanci v tomto roce zatím nedokázali porazit tým z hlavního města. Ale zrovna Berdyjevovi se zápasy se Spartakem v Lužnikach docela daří. Poslední tři roky v ruské nejvyšší soutěži tam Kazanci dokázali zvítězit. Nesmírně důležitá je i výhra pro Spartak po blamáži v podobě třígólové nadílky od Zenitu na jejích stadiónu. Navíc červeno-bílí letos neprohráli dva zápasy po sobě.

Jenže vzhledem k tomu, kolik má moskevský tým marodů, jen stěží mohou svěřenci Karpina pomýšlet byť na bod. Hned devět hráčů základní sestavy bude Spartak postrádat v dvanáctém kole Premier Ligy. Jak informuje Sport-express,, záložník Šešukov se vrátil z ruského národního výběru s poškozeným bederním svalem. Uzdravit by se měl až na zápas třináctého kola proti Tomi. Zároveň se očekává návrat obránce Jevgenije Makejeva a Fedora Kudrjašova, záložníka Karioky a útočníka Wellitona.

Obránce Pareja nebude moci nastoupit proti kazanskému týmu kvůli virusu a jeho kolega Rojo se neobjeví na hřišti kvůli problémům s bederními svaly. Ari bude potřebovat ještě dva týdny na doléčení povrchu zadního bederního svalu a Suchý se připravuje k mistrovství Evropy do jednadvaceti let. Očekává se, že v bránce Spartaku se opět objeví Zabolotnyj, k jehož působení v bráně nemá nikdo z trenérského štábu námitek.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.45 - 3.00 - 2.95
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
FK Rostov - FK Krasnodar  (pátek 19:00)
Posledním zápasem, který přichystal program dvanáctého kola ruské Premier Ligy, bude souboj ze spodku tabulky mezi Rostovem a FK Krasnodarem.

Rostov zůstal velice zklamaným v minulém kole kvůli tomu, že i když v prvním poločase porážel Křídla 2:0, tak nakonec mu vítězství uniklo. Zisk plného počtu bodů by jistě zvedlo sebevědomí svěřenců Vladimíra Ľutého, jenže teď se Rostované jen tak tak vlezou do první desítky týmů ruské Premier Ligy.

Jelikož tým doteď nemá jasně vyřešenou otázku hlavního trenéra, chodí zvěsti o možném příchodu Jurije Krasnožana. Ovšem ten se stejnou pravděpodobností se může ocitnout i v Krasnodaru a také v Dinamu.

Nejlépe na tom není ani druhý krasnodarský klub. Nedokáže totiž zvítězit už celé dva měsíce. Ze čtyř zápasů tři prohrál, v posledních dvou pak nedokázal vstřelit ani branku. Na druhou stranu nutno podotknout, že poslední dva soupeři byli těžké váhy, prvním byl Spartak Moskva a tím druhým Dinamo. Celkové skóre pak proti oběma moskevským celkům je 0:5.

Je docela dobře možné, že nejbližší zápasy se pro srbského trenéra stanou rozhodujícími. Štěstím pak pro hlavního trenéra Krasnodaru je, že nikoho z hráčů nebude postrádat kvůli zranění či diskvalifikaci. To za Rostov nenastoupí diskvalifikovaný Gaţcan a zranění Ivanov, Lejsal a Radić.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.00 - 3.20 - 3.70
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.CSKA Moskva1054117:719
2.Zenit Petrohrad1154218:1119
3.Dinamo Moskva1154215:1319
4.Anži Machačkala1154210:819
5.Lokomotiv Moskva1153317:1018
6.Kubaň Krasnodar1153312:918
7.Rubin Kazaň1145215:1017
8.Spartak Moskva1151511:1416
9.Tom Tomsk1134411:1613
10.FK Rostov1133514:1412
11.Těrek Groznyj113357:1212
12.Amkar Perm113358:1412
13.FK Krasnodar112548:1411
14.Volga Nižnij Novgorod1031610:910
15.Spartak Nalčik1116410:149
16.Křídla Sovětů Samara111557:158

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (56)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Zajímavé zápas dnes (Dinamo-Zenit na Nova Sport ), ale mrzí mě to odvolání Krasnožana z Lokomotivu, velmi sympatický trenér, hráči ho uznávali a navíc byly výborné výsledky, kdoví, jak to tam bylo i když ze strany Machačkaly by korupce rozhodně nepřekvapila

Reagovat
Arbiter

Půjde do Dinama beztak

Reagovat
smazaný uživatel

Chci dát na Machačkalu za litr..... co ty na to?

Reagovat
Arbiter

Spartak je letos tragický, klidně dej Na druhou stranu venku ty výsledky tak nějak mají...

Reagovat
smazaný uživatel

Už se stalo. Ale dal sem na poločas 1.

Reagovat
smazaný uživatel

Kdo bude trénovat Lokomotivu místo Krasnožana?

Reagovat
Robbie

Anči mačkalá to má koupený

Reagovat
smazaný uživatel

Dagestánci s Kabardino-Balkarci si zahrají

Reagovat
One-Real

Robertoooo Carlooos, hezkej gól!

Reagovat
smazaný uživatel

kaj to vidíš?

Reagovat
One-Real

http://www.firstrowsports.eu/webmaster/Live-Football-Stream/68191/1/watch-fk-anzhi-makhachkala--vs-fk-spartak-moscow.html

Nalchik zatim naprosto neschopny, skoro co zakrok to faul, Anzi jinak melo dalsi tri velke prilezitosti a Nalchik se brani na sve pulce, pri trose dobre vule by mohli do polocasu jeste pridat jeden

Reagovat
smazaný uživatel

díky moc

Reagovat
smazaný uživatel

Vynikající přenos!

Reagovat
Arbiter

http://realtvsport.com/channel.php tenhle je v lepším poměru

Reagovat
smazaný uživatel

Plný stadion. Ale ty děti v kotli...

Reagovat
One-Real

Tak prvni polocas slusny fotbal ze strany Anzi, Balasz z PSV jim muze zase o neco pomoct a ta Evropa treba nebude nerealna. K Nalchiku jen tolik, ze na ne koukam sice podruhe v zivote snad, ale min fotbalovy a vic neschopny tym tezko pohledat.

Reagovat
smazaný uživatel

Jojo. A litr doma.

Reagovat
One-Real

No, po golu ponekad polevili, tak doufej ze po polocase zase pujdou nahoru, nefotbalisti z Nalchiku by se mohli jednou ukopnout a bylo by po ptakach. Mas predpokladam na cely zapas 1 ne?

Reagovat
One-Real

No, po golu ponekad polevili, tak doufej ze po polocase zase pujdou nahoru, nefotbalisti z Nalchiku by se mohli jednou ukopnout a bylo by po ptakach. Mas predpokladam na cely zapas 1 ne?

Reagovat
smazaný uživatel

Nene dal sem litr na poločas.

Reagovat
smazaný uživatel

A teď chci dát 500 na Groznyj-CSKA oba gól. Tak nevim...mám na to 5.min.

Reagovat
smazaný uživatel

Holenda takový kopáč. Jsem ani nevěděl,že tam kope.

Reagovat
One-Real

Sel hodne nahoru, co jsem slysel tak se vazne slusne vykopal a ma tam dobre renome.

Reagovat
božský John

Výbornej útočník, fakt hraje dobře

Reagovat
smazaný uživatel

1.část věty

Reagovat
božský John

Jednou se tady motáš kvůli tomu, že si vsadíš a hnedka dáváš rozumy. Já jelikož Rusko píšu, tak ho sleduju každej tejden a hraje výborně

Reagovat
smazaný uživatel

borec,měli by ho dát do reprezentace

Reagovat
smazaný uživatel

Kura ten Terek musi dát gola.

Reagovat
božský John

Těrek má útok na úrovni Příbrami

Reagovat
smazaný uživatel

A Příbram nemůže dát gola? Nebo Terek? Uvidíme. V 88. z pentle.

Reagovat
smazaný uživatel

kdyz uz pouzivas diakritiku, tak "Těrek"

Reagovat
božský John

Může, ale je to nepravděpodobný, kor proti CSKA ..ale uvidíme, já bych to nedal...

Reagovat
smazaný uživatel

Tak už sem sebral,takže uvidím.

Reagovat
božský John

Jj,četl jsem, dobrej tip

Reagovat
smazaný uživatel

To je tragedie ten pohled na prvni misto v tabulce

Reagovat
smazaný uživatel

mi se páči.

Reagovat
smazaný uživatel

Co je dobryho na tom, ze ligu vede zkorumpovanej a nesympatickej klub ze snad nejhnusnejsi a nejprohnilejsi casti Ruska?

Reagovat
smazaný uživatel

Tak za 1. dlouho tam nebude Anži 2. CSKA- a za 3. proč nesympatický? Napíšu ti dalších 5-8 víc nesympatických.

Reagovat
božský John

Tys ani nikdy neviděl Machačkalu a nikdy neslyšel o tom, jak to tam je s mafií a tak

Reagovat
smazaný uživatel

A co to má společného s antisympatiemi? Ale nechci to řešit....vlastnš je mi to taky jedno...

Reagovat
smazaný uživatel

Proc nesympaticky? OK, chapu ze nekdo uplne mimo rusky realie muze takovouhle otazku napsat, takze ti to priblizim na cesky realie.... Klub z cikansky oblasti za kterej nastupuji zastupci teto mensiny (ackoliv penezma vytlacovany zapadnima fotbalistama), z mista ktery ovlada korupce, spina a terorismus a kterej sam je prohnilej korupci by ti prisel sympatickej?

Reagovat
smazaný uživatel

Kolik oni maj průměrnou návštěvu, chodí na ně vůbec lidi? Jebač Anži..

Reagovat
smazaný uživatel

Teď sem se díval a bylo plno.

Reagovat
božský John

Holt ovcomrdi z Nalčiku táhnou

Reagovat
smazaný uživatel

Hm tak to chápu. Sorry, cigoše nenávidím,ale jak sem psal dyť stejně pujdou do řiti.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak Kavkazci nejsou uplne cikani, je to prirovnani - ackoliv pricmoudly taky jsou ...ale oblibenosti, (ne)prizpusobivosti, problemovosti, kriminalitou atd jsou na tom stejne. Ikdyz samozrejme vsichni se do jednoho pytle hazet nedaj - obecne to tak ale plati.

Reagovat
smazaný uživatel

Anži-už ten cigánskej název.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Tak co ten Těrek? Co sem říkal božský johne? V 88.min GÓÓL.

Reagovat
božský John

Doprdele, oni dali už 3

Reagovat
božský John

2

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Dagestán,Dagestán,heja,heja,heja,Dagestán!

Reagovat
smazaný uživatel

Kerzak0v kolikrát si byl v Machačkale a kolik znáš dagestánců osobně, že tvrdíš takový nesmysly o nich?

Reagovat
smazaný uživatel

v Petrohrade a v Moskve jich na ulicich, v dopravnich prostredcich a vubec vsude potkavas dost, aby sis udelal dostatecnej obrazek

Reagovat
smazaný uživatel

díky, já sem si to myslel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele