Rozhodčí derby nezvládli, uvedla Slavia, průběhu vyhroceného zápasu lituje

25.09.2023, 22:10
Aktuality

Podle Slavie rozhodčí nedělní derby proti Spartě nezvládli a přispěli tím k vyhrocené atmosféře zápasu, který nedohráli po vzájemné potyčce v závěru kapitáni obou týmů Jan Bořil a Ladislav Krejčí. Vršovický klub dnes v prohlášení na svém webu uvedl, že lituje toho, co se v Edenu odehrávalo, a chce to napravit.

"Jsme přesvědčeni, že hráči obou týmů nezvládli své emoce a členové realizačních týmů neměli v žádném případě vstoupit na hrací plochu. Primárně hledáme vinu u sebe, ale nesouhlasíme s vyjádřením komise rozhodčích FAČR. Rozhodčí derby nezvládli. Nedostatečné potrestání hrubých zákroků na obou stranách v prvních minutách přispělo k eskalaci celého utkání, jak na hřišti, tak ve svém důsledku i v hledišti," tvrdí Slavia.

Komise rozhodčích odpoledne ve svém hodnocení konstatovala, že hlavní sudí Ladislav Szikszay a jeho kolegové ve vypjatém šlágru devátého kola první ligy obstáli a většinu herních situací posoudili správně. Szikszayovi vytkla pouze to, že nevyloučil sparťana Angela Preciada za faul na Lukáše Provoda a udělil mu jen žlutou kartu.

Slavia uvedla, že derby mělo být oslavou fotbalu, ale bohužel se stal pravý opak. "Fotbal v nedělní podobě neodpovídá filozofii, se kterou chceme klub rozvíjet. Uvědomujeme si celospolečenský dosah zápasu, svůj díl odpovědnosti za jeho průběh a budeme hledat řešení, jak fanoušky hlavně bavit a šířit pozitivní emoce," vyjádřila se k zápasu, který skončil 1:1.

Červenou kartu dostali kromě Bořila a Krejčího i asistent trenéra Slavie Pavel Řehák a vedoucí týmu Sparty Miroslav Baranek, kteří během hromadné strkanice hráčů vběhli na hřiště. Událostmi v derby se bude v úterý zabývat disciplinární komise.

Slavia také odsoudila choreografii svých fanoušků, která vulgárně urážela Spartu. "Klub o podobě této choreografie nebyl dopředu informován a celou prezentaci v rámci zápasu budeme řešit s Tribunou Sever," uvedla. Okolnosti provázející derby označila za společnou porážku všech slávistů. "Chceme udělat maximum pro to, abychom přesvědčili nejen fotbalovou veřejnost, že se jednalo o jednorázové selhání," dodala.

Chování části svých příznivců kritizovala také Sparta. Fanoušci mistrovského týmu v druhém poločase házeli do sektoru domácích dělobuchy. "Takové chování jednotlivců v našem sektoru je neakceptovatelné. Kotel dostal zpětnou vazbu od našich zkušených hráčů ihned po skončení utkání. S fanoušky se o tom za klub budeme samozřejmě bavit. V tomto případě jednoznačně očekáváme trest od disciplinární komise," řekl serveru iDNES.cz ředitel komunikace Sparty Ondřej Kasík.

Autor: ČTK

Komentáře (55)

Přidat komentář
Greny

to je zase vyjádření...kdyby raději drželi hubu udělají líp.

Za tu lež o choreu bych jim ješte tu tribunu zavřel a Spartě samozřejmě na výjezdy taky

Reagovat
Mass

Máš nějaký důkaz o tom, že klub věděl o choreografii fanoušků? Jinak Sparta za to házení dělobuchů by si zasloužila mít zavřený stadion, ale nejspíš dostanou jen podmínku na kotel, jako to bylo v případě Plzně v roce 2019.

Reagovat
Greny

Nemám žádný důkaz, ale spíš se zeptám teda takhle stačí pár kliků na netu

https://twitter.com/TRIBUNA_SEVER/status/1704144773592801788

Takže mi chceš říci že si tribuna sever prodává v areálu stadionu svůj merch bez svolení klubu??

Pokud jo tak je něco špatně, protože toto bez povolení budou určitě zakazovat návštěvní řady stadionu a arén v Česku

Ke Spartě : nezavřou jim nic , budou mít zákaz výjezdu, nelze myslím zavřít domácí stadion za průser venku

Reagovat
mistr129

Já nevím, při zapojení mozku dojde člověk k závěru, který nepopírá vyjádření Slavie ani základy logiky, a sice:

Prodává si svůj merch se svolením klubu, nicméně klub jim nekontroluje, co prodávají.

Reagovat
Mass

A i pokud věděli o tričkách, pořád nemuseli vědět o plachtě s nápisem.

Reagovat
kilobyte

Vážně věříš tomu, že by si nikdo z klubu nevšimnul, co prodávají u nich? Když to tričko navíc měla celá tribuna sever. Takže ke všem z té tribuny se to doneslo, ale klub o tom nevěděl.

Reagovat
mistr129

Určitě věděli, ale tričko jim asi nestálo za řešení - třeba se domluvili právě na tom, že jim nechají trička, ale bude klid na tribuně. Tričko si každý koupí a oblékne sám, ale byl bych tedy nasraný sedět na východě a zvedat jim nevědomky takovouhle p**ovinu.

Pomíjím teď nějakou názorovou rovinu, že je podle mě známkou nízký inteligence jít fandit svému klubu v trikách zmiňujících jen soupeře, hlavně se těším až nositelé těchhle triček budou zase při první příležitosti nadávat na půlený šály

Reagovat
kilobyte

Tak v tom tweetu je jasně napsaný, že ty trička jsou důležitá i pro jedno choreo. Což může dost napovědět. A ono už jenom taková trička prodávat na stadion je dost zvláštní. Zvlášť když mají plnou pusu kultury.

Reagovat
Pablos

a to choreo vypadalo jak ? To mi něják uniklo

Reagovat
kilobyte

Na tribuně sever bylo "Sparta" a na vedlejší bylo "kurva je". Prostě to samý, co na tričku.

Reagovat
Pablos

ok

Reagovat
kilobyte

A ještě k tomu TRIBUNA_SEVER sleduje Tvrdík, oficiální účet Slavie, ředitel komunikace a určitě spousta dalších.

Tohle dělání nevinných by si měli odpustit.

Reagovat
Mass

Nevim co vám na těch tričkách nelíbí, třeba i kotelníci z Valencie si říkají kurvy

https://twitter.com/LaCurva_1919/status/1576481848951115776/photo/1

Reagovat
kilobyte

Nám? Nelíbí se Slavii a proto dělají, že o ničem nevěděli.

Reagovat
Mass

Na což nemáte žádný důkaz a přesto to říkáte.

Reagovat
kilobyte

Slavia zas nemá důkaz, že to nevěděli a přesto to říkají.

Všechno nasvědčuje, že to věděli. Museli by vynaložit hodně úsilí, aby to nevěděli. Což by mi přišlo dost zvláštní.

Reagovat
Mass

Presumpce viny, co? To je tak těžký uvěřit, že se nikdo z managmentu neúčastní tvorby choreografie a neschvaluje to, co si na sebe vezmou kotelníci? Mmch prý se o kontakt s fanoušky stará nějaký Martin Benda, kterýho třeba já sem nikdy neviděl. Nemám twitter, ale on ho má, tak se mu na něj podívej, jestli tam komentuje nějaký chorea nebo tak něco. https://twitter.com/Slavia_SLO

Reagovat
kilobyte

Ano, je těžké uvěřit, že nikdo v klubu nemá vůbec přehled jaký chystají choré a nebo dokonce ani nevědí, co se prodává u nich na stadionu. Když se koukneš na twitter TS, tak je sleduje minimálně půlka managementu Slavie.

A že zrovna ty mluvíš o důkazech a presumci neviny, když pořád označuješ deník Sport za sparťanský.

Reagovat
Mass

Nemusim ani číst deník Spart, stačí mi titulky:

Bořil byl na dvě červené, říká Lafata. Klobouk dolů před Kuchtou

Když se stadion změní ve válečnou zónu: divoké scény z tribun!

Sudí v derby? Za bramboračku primárně nemohl, ale žádná sláva. Přísná penalta

Bitva o Eden! Přetopená kabina a hanlivý nápis v ní? Frodl: Kuchta měl sklopit uši

Kdo může za nechutné derby: stupidní fanoušci, lavičky i faktor Tvrdík

Panák: Nedůstojné derby. Byl jsem zklamaný, jak se zápas vyvíjí

Slavia reaguje na derby: Naše vina, ale nezvládli to ani sudí. Kritika chorea

Rozladěný Priske po derby: Nebyl to hezký obrázek. Krejčí se pouze bránil

Komise o derby: Preciado měl být vyloučen, Bořil byl nejagresivnější

Otrávený Rada: Nejhorší derby století! Začal to Tvrdík, pálí bývalý kouč „S"

Reagovat
Axelrose

Ale pořád to nedokazuje nic o tom, že Tvrdík věděl o té části chorea na té dlouhé tribuně.

Já tam seděl, na sedačkách byly buď bílé, nebo černé části papíru. V určitou dobu se zvedly, ale ani ti lidi pod tím nevěděli, co z toho vznikne.

Jinak by to třeba určitě nezvedli sparťani, co seděli pod námi.

Tvl, tady se řeší nějaký nápis. Spíš by tedy mělo vadit, že se heslo "Sparta - kurva je ", je součástí chorálu, ne?

Nebo, že sparťani (a nejen oni) vyřvávají "Jude Slavie" a třeba bučeli na Tijaniho, což je evidentně každému u prdele. Nechápu, jak za ně může hrát nějaký černoch, to na něj při tréninku tak bučí?

A pak samozřejmě opakující se chování "několika" jedinců.

Takže určitě, záchody na Slavii poničili a zapálili ti samí chytráci, co házeli dělobuchy na Jih, utrhli sedačky a naházeli je na hřiště (navíc tam s ní evidentně né nejchytřejší Birmanovič tancuje po zápase na hřišti) a nakonec ještě zdemolovali část plotu mezi kotlem a tribunou. Mimochodem, určitě to byla ta samá partička, co na lidi házela pivo a samozřejmě tam byl i ten jedinec, který se vymočil do kelímku a pak ho hodil přes plot na naši část tribuny - je jenom škoda (nebo možná dobře) že zrovna v té části, tedy vedle kotle seděla i početná skupinka sparťanských fandů.

Takže jestli něco odradí lidi, aby vodili děti na stadion, tak právě tohle chování "hovad" mezi námi. A je jedno, jestli se vyskytují na straně Sparty, Slavie, nebo třeba Pardubic.

Reagovat
romeo351

Nevím, co věděl nevěděl přímo on (je už takovým slávistickým maskotem vlastním přičiněním), ale zapomeň, že to choreo není diskutovaný s někým od vedení - nejsledovanější zápas podzimu a představ si ostudu bejt tam fakt nějaká zhýralost. Ale koneckonců o hovno jde - tenhle styl se tam neobjevuje prvně (to už je pak na společnosti jakou cestou se vydá…). Nicméně alibistický kecy Slávie, že o ničem nevěděli jsou výsměch a i taková rána do vlastní nohy (zvlášt když se svým kotlem tak honosí)

Reagovat
kilobyte

Jasně tak si pojďme hrát na to, že to ze Slavie nikdo nevěděl a že za tu bramboračku může rozhodčí a kluby vlastně udělali všechno dobře. Příští derby můžeme zase hodit na rozhodčího.

Reagovat
Axelrose

Tak to neříkám, že za to může pouze rozhodčí. Ale on je na hřišti od toho, aby to nějak řídil. A pokud vidí, že se to začíná srát hned na začátku (myslím že Kuchta s Borilem se tam strkali už někdy v páté minutě) tak je má hned uzemnit kartama a je to.

Je zajímavé, že ten polák (a potom i Černý )si to ukocirovat dokázali , takže to jistě jde.

A za to, co se děje na hřišti určitě nemůže nějaký nápis v hledišti.

A hlavně, to choreo nějak extra přestřelené nebylo. Bych ti přál slyšet výrazy děti pod námi.

To potom můžeš zakazovat pokřiky, sparťani v průvodu rvali "jude Slavie", a to nikoho nepohoršuje, Slavisti řvou běžné zkurvená Sparta, smrt Baníku, Spartě. Tohle to nikdo prostě nezmění.

A nějaké pálení vlajek? Loni, nebo předloni je pálili sparťani, letos navíc k ničemu takovému ani nedošlo. Předpokládám že to proběhne až příští rok na Letné.

Jako jó, nepomohl tomu nikdo, hráči ,realizaky (že je Řehák psycho se všeobecně ví), samozřejmě ani Luftjardova prohlášení,ale na hřišti to rozhodčí prostě nezvládl. Dokud na sebe nechá po každým písknutí řvát (a je jedno, který narušený jedinec to je), tak tam bude vždycky za blbce.

Reagovat
kilobyte

Podle mě by v tomhle případě kluby měli začít u sebe. Rozhodčí nepředvedl dobrý výkon, ale to ani hráči a ani trenéři. A ty výmluvy jsou úplně zbytečný.

Reagovat
Axelrose

Jasně, tak ale v tom prohlášení se to i píše (alespoň v tom na oficiálních stránkách).

Jenom se ohradili proti tomu, že rozhodčí to zvládl.

Jasně, v tom zápase snad kromě fan zóny, toho nástupu a vůbec predzapasove atmosféry nevyšlo vůbec nic.

Fotbal hrozný, chování (alespoň některých) hráčů, členů real.tymu a fanoušků taky na bodu nula, respektive hodně za nulou,ale opět musím podotknout, rozhodčí též za nulou.

Prostě tohle derby se vůbec nepovedlo. Nikomu a v ničem.

Reagovat
Mass

Plzeň, i když ten průser s dělobuchy udělali na Letný, dostali dvouměsíční podmínku na zavření vlastního kotle. Naopak si myslím, že nejde zakázat výjezdy, můžou zakázat klubům je organizovat, ale lidi budou stejně jezdit po vlastní ose a nebo tak, že ti největší výtržníci se budou hlásit v době zápasu na policii, ale to už můžou dělat jen soudy a ne nějaká disciplinárka.

Reagovat
jackinho10

Reagovat
kilobyte

Jasně rozhodčí je nutili nehrát fotbal, řvát, urážet a oni se vlastně jen chytili jejich špatného vlivu.

Ten zápas hlavně posrala Slavia a Sparta. Ať už realizáky, hráči, fanoušci, pořadatelé. Všichni tihle mají na té bídě větší podíl než rozhodčí. Tak by bylo lepší držet hubu a zpytovat svoje svědomí a příště se z toho poučit.

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
hrundy

Promiň, ale to je blbost... On je možná nenutil, ale je tam od toho, aby jim to nedovolil... a on je místo toho svýma vyrokama spíš podpořil.

Reagovat
kilobyte

Ne, blbost je tu sračku, co předvedli, svádět na rozhodčího. V tom zápase nebylo nic dobrého od počáteční hymny, přes přístup hráčů, "fandění", chování realizáků až po vymlouvání po zápase.

Jediné, co se povedlo, byla ta oslava gólu Slavie. To bylo fakt pěkný, jak zhasli světla a blikali.

Reagovat
Pablos

Mně ještě se líbila i ta hvězda na tom trávníku... to byl dobrej detail a dobrej nápad.

Reagovat
romeo351

Reagovat
kilobyte

Jo, to bylo taky dobrý. Na to jsem zapomněl.

Reagovat
Rizek

Jasně. A Řehák to tak šel uklidňovat ...

To je banda falešníků. Dlouhodobě se chovají jak zvěř, ale mají plnou hubu respektu a zlepšování. Hnus.

Reagovat
Y.Cabaye

Reagovat
romeo351

Ty Tvrdíci jsou fakt už pokrytci. Mlčeti zlato!!!

Reagovat
Bakary3

Za mě na derby nepouštět fanoušky hostů.

Aby tam dělali bordel? Likvidovali co jim přijde pod ruku, házeli delobuchy mezi ostatní fanoušky? (Nemluvím teď jen o Spartě)

Nechal bych to bez hostů a je klid.

Reagovat
Pony Slaystation

typický židi

Reagovat
verv

A nějaká reflexe toho Tvrdíkova debilního výlevu, kterým to celý eskaloval dávno před zápasem?

Reagovat
Vinci

Asi už sdílejí i tiskového mluvčího s čínskou vládou

Reagovat
Svandik68

To je tak alibistickej canc, že je možná lepší nevydávat nic. Hledáme chybu u sebe, ale derby nezvládli rozhodčí a o choreu jsme nevěděli. Ustřelenej tweet se srdcařem Bořilem na síti necháme, za slova Tvrdíka se neomluvíme a Řehákovi sice přes média řekneme, že neměl na hřiště vběhnout, ale žádnej závěr z toho nevyvodíme. Já teda od Sparťanů nic moc nečekám, ale od Slavie bych opravdu čekal, že má na víc, když je to ta inteligence mezi fotbalovými fanoušky. Bohužel v poslední době ten rozdíl neexistuje.

Reagovat
verv

Nikdy žádnej velkej rozdíl neexistoval, v každým táboře máš normální lidi a úplný gumy, podíl bude všude plusminus stejnej. Čím větší tábor, tím víc jsou vidět ty gumy.

Reagovat
Pablos

Reagovat
Rizek

To sice jo, ale Slávia má debily i v realizačním týmu a největšího falešníka má jako prezidenta.

Reagovat
10adam

Falešník, hezké slovo

Reagovat
Radin

Kolem fotbalu je plno gum i ve vedení.

Reagovat
Bakary3

Jsem zklamanej, pořád se schovávají za nějaký mimofotbalovy projekty, vzletný kecy, ale skutek utek.

Řehák už měl dávno táhnout do prdele.

Houštecký už měl taky dostat po tlamě, ať se krotí.

A bořil by teď měl dostat od klubu velkej trest.

Reagovat
r.mrazik

kazdopadne ta inteligence mezi fanousky byla max za prvni republiky ne? takovej rádoby lepšoklub

Reagovat
verv

To, že jsou intelektuálové, si nalhávaj maximálně fanoušci slavie. Stejný jako s tím jejich údajným rokem založení

Reagovat
r.mrazik

Reagovat
kilobyte

Tak Slavii jako sportovní klub založil literární klub. Takže to vzniklo v počátku. Jenže jak místo čtení hlavičkují, tak už mají ke kořenům hodně daleko.

Reagovat
r.mrazik

Jo tak. Voni jsou inteligentní, že umí číst? Ok ok ok

Reagovat
Kiss Me Polka!

Reagovat
r.mrazik

vsechno,co se napise pred "ale" je vlastne k hovnu..takze

"Jsme přesvědčeni, že hráči obou týmů nezvládli své emoce a členové realizačních týmů neměli v žádném případě vstoupit na hrací plochu. Primárně hledáme vinu u sebe, ale..."

to vyjadreni je neskutecny psycho...ale tak co cekat od cinsky CSSD ve vedeni slavie

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele