Preciado měl být v derby vyloučen, potvrdila Komise rozhodčích

25.09.2023, 15:51
Aktuality

Podle Komise rozhodčích Fotbalové asociace ČR měl sudí Ladislav Szikszay v pražském derby mezi Slavií a Spartou (1:1) vyloučit hostujícího Angela Preciada. Komise ale rovněž ve svém komuniké uvedla, že Szikszay a jeho kolegové ve vypjatém šlágru devátého kola první ligy obstáli a většinu herních situací posoudili správně.

Ekvádorský reprezentant Preciado ve 21. minutě tvrdě dohrál Lukáše Provoda, jemuž podrážkou kopačky šlápnul na lýtko. Krajní obránce od Szikszaye dostal pouze žlutou kartu. Podle komise v této situaci měl intervenovat videorozhodčí (VAR) Marek Radina.

Szikszay v 55. minutě správně Preciadovi za zákrok na Muhameda Tijaniho v šestnáctce neudělil druhou žlutou kartu. Penalta pro Slavii ale nebyla jednoznačná. "Nejednalo se o bezohledný přestupek, z tohoto důvodu rozhodčí správně neudělil žlutou kartu. V případě nenařízení pokutového kopu rozhodčím by se o zjevnou chybu nejednalo, VAR by neměl intervenovat," uvedla komise.

Ta podle nového manuálu od této sezony veřejně rozebírá vždy čtyři situace z kola, vybrané novináři. Druhou penaltu v derby za ruku slávisty Igoha Ogbua, z níž v 11. minutě nastavení vyrovnal Lukáš Haraslín, komise rozhodčích nekomentovala.

Oba celky dohrávaly v deseti poté, co byli po vzájemné potyčce v 88. minutě vyloučeni kapitáni domácí Jan Bořil a hostující Ladislav Krejčí. Červenou kartu dostali zároveň i slávistický asistent trenéra Pavel Řehák a vedoucí týmu Sparty Miroslav Baranek, kteří během hromadné strkanice hráčů nedovoleně vběhli na hřiště.

Komise souhlasila s vyloučením obou kapitánů, za nejagresivnějšího aktéra označila Bořila. "Nejprve chytil zezadu za ramena hráče hostujícího družstva č. 28 (Tomáše Wiesnera) a poté ho odstrčil. Následně konfrontace pokračovala mezi hráči H37 (Krejčím) a D18 (Bořilem), kteří se vzájemně fyzicky napadli tím, že sebou násilně cloumali a strkali do oblasti hrudníku a krku. Poté D18 (Bořil) strčil předloktím do oblasti krku hráče H22 (Haraslína), čímž způsobil jeho pád," popsala komise.

Odmítla kritiku Szikszaye a jeho kolegů. "Rozhodčí této atmosféře nepodlehli a jejich výkon nebyl hlavní příčinou toho, v jakém duchu bylo utkání odehráno. Většinu herních situací rozhodčí posoudili správně a celkově dle názoru KR v utkání obstáli," prohlásila komise, která rovněž informovala, že bude apelovat na rozhodčí, aby důsledněji trestali nesportovní chování hráčů a členů realizačních týmů.

Autor: ČTK

Komentáře (163)

Přidat komentář
Stannis Baratheon

Čím víckrát to vidím, tím se mi ta červená pro Preciada zdá jasnější. Tam snad ani nechtěl hrát míč...

Reagovat
jackinho10

Jen pro srovnání, KR se vyjádří, že Bořil chytil zezadu za ramena Wiesnera a nakonec strčil předloktím do oblasti krku Haraslína.

Kde se v tom vyjádření ztratilo to, že nejdřív Haraslín chytil zezadu za krk Bořila?

Reagovat
kilobyte

Nebude to tím, že ho držel za rameno a snažil se ty dva o sebe odtrhnout?

Reagovat
jackinho10

Za prvé narážím na to, že u Bořila to uvedli, když chytil zezadu Wiesnera. U Haraslína to neuvedli, což mi teda od KR nepřijde moc objektivní.

A za druhé, i kdyby Haraslín je chtěl od sebe odtrhnout, tak proč si vybírá soupeře zezadu? Proč neodvádí Krejčího jako např. Provod potom Bořila.

Reagovat
Pablos

tak ti to s tím že největší agresor nebyl Bořil stejně nevychází.. tak to zase zkoušíš jiným způsobem. Neuvěřitelná neobjektivní plačka... to se na mě nezlob

Reagovat
jackinho10

Kde jsem někde něco takového napsal?

Reagovat
Pablos

furt si to všude vyvracel, že Krejčí byl ten první a hlavní

Reagovat
jackinho10

To s tím hlavním sis teď jen vymyslel.

Ano psal jsem, že Krejčí byl první a jde teď z vyjádření KR i vidět, že jsem měl pravdu, protože Bořil si prvně všímal Wiesnera a ne Krejčího, který právě začal tu jejich potyčku potom.

Tak si strč tu neobjektivní plačku za klobouk a nezlob se na mě

Reagovat
Pablos

tak nepřečítal jsem už dnes zpětně... tak jen si tě tak něják pamatuji ze včera, že si mi byl takovej protivnej trošku, že si furt hledal nějákou obhajobu nepřímou na Bořila. Ale klidně ti křivdím... nevím, tak kdyžtak sorry no

Reagovat
jackinho10

Já včera psal, že Bořil tu potyčku s Krejčím nezačal. Za tím si prostě stojím.

Ano v té potyčce byl Bořil agresivnější.

Já totiž třeba tohle v těch situacích nikdy nepochopím. Jako jedno z minulých derby v Edenu, kde Krejčí sundá zezadu bez možnosti hrát míč Plavšiče a ten se po něm ožene a dostane červenou, kdežto Krejčí žlutou. Pro mě osobně je vždycky horší ten první, který vyvolá to oplácení. Na hřišti je opravdu těžké takovou situaci ustát a neoplácet.

Reagovat
mayday

Ano, Bořil tam určitě dolítl to uklidňovat.

Reagovat
GjøvikFF

Bořil tam přilitl jak utrženej vagón, choval se jak vypatlanej dement (nejspíš jeho přirozenost), zatímco Krejčí ho tak nějak držel a moc to nehrotil. Podívej se ostatně i na výrazy v tváři obou aktérů. Bořil zcela nepříčetný. Netuším, o čem tady chceš pořád dokola debatovat, tady je.ten hlavní zaporák naprosto neoddiskutovatelnej. Ale hlavně že si ho Slávisté vyvěsí na sociální sítě jako hrdinů, kapitána, bojovníka. To o kultuře toho klubu řekne asi vše.

Reagovat
jackinho10

Prosim te, ve kterem komentari Borila obhajuju? Sam jsem napsal, ze byl v te potycce agresivnejsi.

Napsal jsem, ze tu potycku mezi Krejcim a Borilě zacal Krejci, coz je proste fakt. Podle me by s Boril takhle agresivne s Wiesnerem nechoval.

Ale nikde a nic z toho Borila neomlouva.

Reagovat
okokolo

Reagovat
kilobyte

Haraslín jednou rukou odstrkával Bořila a druhou Krejčího. Z druhé strany rozhodčí. Když se je povedlo odtrnout, tak si stoupnul mezi ně a Bořil se do něj pustil. A řešili červenou kartu pro Bořila ne pro Haraslína. Nebo snad měli řešit, kdo se koho dotknul u všech?

Reagovat
jackinho10

Tak já předpokládám, že KR musí hodnotit kdo se koho dotknul u všech. Ale dobře chápu teď s tím pravidlem zveřejňujeme jen 4 situace za kolo, že se ke zbytku nevyjádří.

Reagovat
Kiss Me Polka!

Reagovat
verv

Reagovat
didosh

Nebreč

Reagovat
jackinho10

Komentuj si clanky tykajici se tvych oblibenych klubu

Reagovat
Pablos

tohle je ale dobrá blbost

Reagovat
jackinho10

Ja vim, prestrelil jsem a neuvedomil si to. Tady se nic o Baniku a AC nepise

Reagovat
Axelrose

Takže rozhodčí jako vždy bez viny.

Tak alespoň někdo má v té naší lize konstantní výkonost.

Reagovat
romeo351

Jako po konci toho včerejška mi těch sudí bylo normálně líto (bez viny nebyli)

Reagovat
Marisic

wtf co po těch rozhodčích furt chcete?

Frajer tam je v absolutní sračce na který se podílej oba tábory a odpíská to prostě bez drastický chyby.

Ano, můžeš říct, že Preciado měl dostat redku, asi jo, ale za todle se prostě dá dát žlutá, Slavia zas kopala penaltu kvůli který by se na druhý straně spustily potoky slz, v tom vyhroceným konfliktu si to alibisticky ulehčil a prostě vylil oba, jasně, ale prostě neudělal nic tak extrémně zásadního špatně za mě.

A takový ty typický řeči jak si má nastolit pořádek si u kompu může každej chytrej psát do aleluja, ono to ale tak lehký není, nakonec by ho poblily oba tábory

Reagovat
Firkraag

Reagovat
verv

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
Kocour Klapuška

Reagovat
Neri04

Reagovat
Maximm9

Zapas jsem nevidel, az ted vidim to video a asi jsem divny, ale Krejcimu bych dal zlutou a hotovo a to rikam jako nestranny fanda.

Krejci tam zacal odstrkavat nejakeho Spartana a potom tam priletel Boril, ktery to vsechno zacal a

Krejci se ho jenom drzel.

Boril mu tam daval jednu pest do krku a brady za druhou, jak ho drzel, pak tam s nekym bouchnul o zem... co to je za magora ? Mi nerikejte, ze by prosel psychotestama..

Reagovat
Lemond Laws

Mně zase přišlo, že Bořil tam přiběhl a začat odstrkovat Wiesnere a pak až na sebe s Krejím narazili a pustili se do sebe. Že to nebylo tak, jak to nejdřív vypadalo, že by běžel přímo pro něj.

Reagovat
jackinho10

Reagovat
okokolo

Bylo to ještě jinak. Krejčí když uslyšel Borila, přestal se věnovat ostatním a vrhl se na Borila. V tu chvíli tam ale byl strih na jinou kameru. Přesto ale bylo vidět, jak se otáčí a prodírá se k Borilovi.

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Maximm9

Koukal jsem ted na nesestrihanou verzi a asi to bylo spravedlive pro oba. Na druhou stranu, kdyz mi nekdo dava bomby do brady a krku, tak mam stat s roztazenyma rukama ?

V tom pripade Krejci normalni 3 zapasy a Boril by si na podzim uz nemel kopnout a mel by si dojit k doktorovi, chytit takovy amok v aute, tak nekoho muze zabit

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
okokolo

Ironie?

Reagovat
ACSeRw!n

ja ? nikdy

Reagovat
romeo351

Krejčí nakonec rudá jasná. Ale v rámci týmu bych nakopal prdel Wiesnerovi - kvůli němu tam koneckonců vybouchl i ten Bořil a s řeckou a se stopkou z toho nakonec vyjede klíčovej hráč a kapitán

Reagovat
Lemond Laws

Ale zase Wiesnera na toho Chytila shodil zezadu Jurásek

A kdyby Vyndal nezačal řvát na Chytila, tak se to taky nestalo A takhle bychom mohli jít ještě dál

Reagovat
romeo351

To je zas taky pravda

Reagovat
20DollarsInMyPocket

Kdyby se derby nehralo, tak se to nestane.

Reagovat
Axelrose

A co se týká fotbalu, o nic bychom nepřišli

Reagovat
romeo351

Ale zas je to v podstatě ikonickej moment naší ligy. 2 kapitáni 2 největších rivalita naší ligy proti sobě… souhlasím, že ten fotbal byl strašnej - přímo debilní. Ale i tohle k tomu patří. Ano, příště lépe, poučme se. Avšak kecy že tohle by se na západě nestalo a podobný doslova sračky jsou až urážející

Reagovat
didosh

Nestalo...viz Ajax ,viz každé ElClasico

Reagovat
Marisic

tydle moralisti

Reagovat
Lemond Laws

Tam jsem mířil Že se nedá říct, kde to začlo a prostě se to nabalovalo a ani jedna strana si nemá co vyčítat

Reagovat
jackinho10

Reagovat
mistr129

Wiesnera sice fakt rád nemám, ale ten v tom byl nevinně. Jako největší cvok ze všech aktérů nevychází ani Krejčí, ani Bořil, ale Vindahl

Reagovat
doshcz

Reagovat
off-olda

Reagovat
PavlíčeQ

ja zase vindahla svym zpusobem chapu ze mu ruply nervy kdyz ho chytil fauloval dvakrat behem par minut, jasne v tom prvnim pripade ho asi vubec netrefil ale sel do toho docela nebezpecne

Reagovat
mistr129

Jo, kdyby ho vyfénoval za to první, tak bych to chápal spíš, než po úplně běžným faulu řvát na ležícího hráče

Reagovat
verv

běžnej faul no však do něj vletěl úplně bez zájmu hrát balón. A taky je nějakej kontext, kdyby chvíli předtím neudělal to první, tak mohla tahle situace proběhnout víc v klidu.

Reagovat
doshcz

Reagovat
Marisic

jojo, nejdřív ho málem trefil Chytil s tím kungfu kickem, to mi reálně zatrnulo, extrémně nepříjemný na nervy a pak mu postaví při rozehrávce prostě strom bez jakýkoli snahy hrát balon. Vindahl ho prostě normálně seřval, protože mu ruply nervy

Ale jako zajímavá logika, největší magor není ten co dává ránu do ksichtu a na krk, ale ten co seřve frajera co ho bez balonu zfauluje. Kdo to kdy taky ve fotbale viděl aby na sebe frajeři řvali

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
Posledni Kovboj

to je asi nejdebilnejsi prispevek tyhle diskuse, gratulki

Reagovat
verv

Reagovat
10adam

Reagovat
Pablos

to je blbost

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
oli9

spousta lidí ovšem vynechává to ,že tam dement Wiesner přiklekl chytila jak nějaký kokot.... a to vše eskalovalo

Reagovat
Skleepy

Měl no a pak tam bylo asi dalších 10 špatných rozhodnutí nebo nesprávně (ne)udělených karet na obě strany. Stejně je mi ale sudího líto. Pískat takovouhle bramboračku je za trest.

Reagovat
jackinho10

Mi ho není líto třeba vůbec, protože takovou bramboračku z toho právě udělal rozhodčí. Tím že ty karty neudělil hned na začátku, aby potom řekl, že se to snažil zachránit tím, že kouskoval hru

Reagovat
delfin

Mmmm, bramboracka, udelam si asi zitra k obedu.

Reagovat
emisarpravdy

Fujky

Reagovat
delfin

Reagovat
Mass

Reagovat
Axelrose

Je to jeho práce, za kterou je poměrně slušně placený.

Ty když něco zkurvíš v práci, taky za tebou nepřijde šéf a neřekne "je mi tě líto".

Za mě tam měly přijít karty už na začátku, měl si zjednat klid a respekt a né si nechat po každým písknutí nadávat a kecat do práce.

Přece, když se to na hřišti takhle celý zápas mele, nemůžou říct, že to rozhodčí zvládli

Reagovat
Pablos

No za mnou teda jo, když to je vypíčená práce, tak mě polituje

Reagovat
Kucka

Reagovat
Axelrose

Tak to máš dobrého šéfa, toho si musíš vážit

Reagovat
Pablos

Je to tak

Reagovat
Skleepy

Tak ale jako když jsi třeba uklízečka, tak taky můžeš vysávat koberce, umývat nádobí nebo zametat podlahu. Ale pokud by musela 30 minut kartáčkem drhnout zaschlý průjmy a zvratky na prkýnkách záchodů, tak ji jako šéf polituji.

Reagovat
Axelrose

Tady nelze než souhlasit

Reagovat
masly008

Bramboračku z toho udělali hráči. Kdyby měli nějakou techniku tak jim balon furt neodskakuje a nemusí podstupovat pořád souboje ve kterých se navzájem faulují.

Reagovat
emisarpravdy

takže celý to bylo o špatný technice

Reagovat
masly008

no hodně soubojů bylo o tom.Kdyby si to strkali rychleji a přesněji tak k dost subojům ani nedojde.

Reagovat
hrundy

Dneska už prohlášení komise nemůže brát vážně vůbec nikdo ne?

Reagovat
okokolo

Reagovat
noustres

k.o. Mise.

Reagovat
Lemond Laws

Takže rozhodli, že od 21.minuty měla hrát Sparta v deseti lidech, takže docela velké ovlivnění zápasi. Ale stejně rozhodčí pochválim

Reagovat
jackinho10

Reagovat
okokolo

Přesně tak. K smíchu.

Reagovat
dave30

Já myslím, že to schytá VAR. Hlavní toto nemusí postřehnout úplně předně...

Reagovat
Lemond Laws

KR odmítá kritiku Siksaje a jeho kolegů...

Je mi jedno kdo a jak a co, já je beru jako jeden balík

Reagovat
okokolo

Tohle je ta chvíle, kdy se změní charakter zápasu.

Reagovat
Cotton

To zní jako něco, co by řekl Pavel Karoch

Reagovat
dest1l

přesně

Reagovat
Cotton

Reagovat
Coutinho10

Reagovat
pobody's nerfect

To se dá uvést snad na každý zápas, že rozhodčí většinu situací vyhodnotili správně. Jen těch jasných autů kolik tam bude. Rozhodčí je od toho, aby vyhodnotil vše správně, jinak se prostě dopouští chyb a to je špatné.

Reagovat
Mönchengladbach

Bořil je vyšinutý psychopat a v lize nemá stejně jako Řehák a Houštecký co pohledávat.

Reagovat
kilobyte

Až moc dlouho seděl na tribuně vedle Houšteckého.

Reagovat
mayday

Plus zřejmě se někdy před dvaatřiceti lety stavil Řehák u Bořilů, jinak si to nedovedu vysvětlit.

Reagovat
emisarpravdy

1. čk kariéry, narozdíl od recidivisty Krejčího.

Reagovat
20DollarsInMyPocket

Takze rozhodci utkani zvladli, jo? Cekal jsem od Sixaje chaos a dockal jsem se ho. Zvlastni udelovani/neudelovani zlutych karet, jasna redka pro Preciada. Vyroky typu, ze chteli utkani rozkouskovat (= piskam uplne vsechno a jeste s hraci furt diskutuju), aby se mu to nerozesralo, jako ze se mu stejne rozesralo.

Nicmene mu to teda obe lavicky neusnadnili, Trpisovi se klasicky utrh ze retezu Rehak, kdy se pak hloupe odvolava na nejakou story o tom, jak to sel zachranovat a Priske zas dela z oprsklyho Krejciho andilka, kterej jen brani svoje spoluhrace.

Reagovat
veikko

Ač jsem fanda Preciada, tak hned po tom zákroku na Provoda jsem si říkal, že to bude červená. Přibrousil, no... Přišla mi teda jasnější než ta penalta. Každopádně jsem byl z Preciadova výkonu zklamaný. Když hrál fotbal, tak bylo vidět, že Provoda trhá na kousíčky a ten proti němu nemá protizbraň. Docela se divím, že pak Preciado fyzicky odešel. Jasně, kondice po delší herní pauze a po dvou zápasech za 4 dny nebude nejlepší, ale pořád je to hráč, který zvládl uběhat v pohodě 83 minut proti Uruguayi ve 2,6 km nad mořem. Tak snad se dá fyzicky pořádně do kupy, herně je super.

Reagovat
Mates_Matesović

Odehrál 90 minut ve čtvrtek + za Genk nedostal letos skoro žádný minuty, navíc tam pořád může nějakou roli hrát ten dlouhej přelet z JA do Prahy.

Reagovat
veikko

Pravděpodobně jo.

Reagovat
Kucka

Reagovat
doshcz

byla chyba Priskeho ze ho nestridal driv

Reagovat
GrimeBaller98

a tlusty prase Boril stopka na 8 zapasu minimalne. Idealne kdyby mu nekdo proslapl to jeho koleno

Reagovat
emisarpravdy

Nebo tobě 3x někdo prošlápnout krk.

Reagovat
didosh

Naliskej si

Reagovat
Bakary3

To je u něj normálni, nemá to cenu, chytřejší nebude.

Reagovat
Perzifláž

Komise je zase tak dva roky za vopicema. Tyhle soft červený už v Evropě nejedou, teď je trend trochu přitvrzovat. Příklad Slávie v Ženevě, kde se všichni strašně divili trochu ostřejšímu zákroku, u nás by za to byla červená, v Evropě ani hovno.

Reagovat
Losinho

Většinu herních situací rozhodčí posoudili správně a celkově dle názoru KR v utkání obstáli

Reagovat
Pablos

Tak vždyť takovej přístup mají, potřebují rozhodčí mají jich málo... kdo čekal jiné než alibistické prohlášení je blázen. Nicméně je snad jasné, že si už derby nepískne a ví to i komise, jen to neřekne naplno no.

Reagovat
PP

a to si nedovedete představit (čest hrajícím) co píská za telata okresy.. Teď o víkendu si nechával poradit od trenérů. Dycky něco pískl a pak začal dumat co.. Nebo jsme dali gola, žádný praporek, žádný ležící či protest od soupeře, mají rozehrávat z půlky a zvedl ruku, šel se pobavit s pomezním, který mu ale řekl, že nic neviděl, odvolal gol a ukázal na offside.. A ty jenom čumíš..

Reagovat
romeo351

Já nezapomenu jak nám pomezní dělali postarší pánové sedíc vedle sebe na půli v takových těch rozkládacích židličkách

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Remt

Nejednalo se o bezohledný přestupek, z tohoto důvodu rozhodčí správně neudělil žlutou kartu.

Já to stejně nechápu z tohohle. Stejně si myslím že faul ve vápně, který je ohodnocený penaltou má bejt prostě automatická žlutá. Asi jsem blb ale nechápu jak by ten faul měl vypadat aby ho se druhou žlutou poslal ven

Reagovat
Remt

Protože pod "bezohledným" zákrokem si představím třeba že sestrelis ve vápně hráče co jde sám na bránu. Jenže to má být prima červená ne? Tak za co je vlastně žlutá ve vápně?

Reagovat
kilobyte

Šlapák, nakopnutí.

Reagovat
Remt

Za mě to že jdeš ve vápně do skluzu je samo o sobě dost bezohledný

Reagovat
Pablos

to je vtip ? Jak jako bezohledný ? Skluz je obranný zákrok.

Reagovat
Remt

Skluz který doklouzes k soupeři a trefis houž podle tebe bezohledný je? V tu chvíli totiž vůbec nemůžeš koordinovat svůj pohyb

Reagovat
Pablos

Ne... protože skluz se používá k tomu, že tam už nestihneš jinak zasáhnout a je to nejrychlejší způsob a zároveň ano je riskantní, ale je to součást dovolené hry, proč by to mělo být automaticky bezohledné ? Řeší se i intenzita např. nebo např. jestli to bylo na stojnou nohu atd...copak ty vidíš za každý skluz, který dopadl faulem žlutou kartu ? A konkrétně v tomhle případě skluz Preciado provedl dobře zasáhl míč... problém byl, že pak to ještě dohrával blbě či smolně (za mě blbě).

Reagovat
romeo351

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
Pablos

Proč automaticky ? Pískají se i penalty kde ani není míč zrovna a dojde tam třeba faulu... a pokud to není faul na žlutou, tak to přece nemůžeš označit jako zmaření nějaké gólovky. A to se stalo i včera, jednou nohou hrál míč, ale pak ho svojí blbostí dohrál druhou.

Reagovat
romeo351

Představ si faul na rohu vápna, útočník zády k bráně, lehký štrejchnutí o nohu… penalta? Ano. Dáváš automaticky kartu?

Navíc tohle ani faul nebyl

Reagovat
Luc-Luc

za me bud faul, zluta a penalta nebo dive a bez karty a penalty

Reagovat
Pajinho10

Snad rozhodčí začnou trestat to sbíhání se k němu a strkání všech po jakémkoliv zákroku. To je tak El Classico 2010-2015. Nenechat na sebe řvát, strkat a dát kartu hned při prvním zákroku, který na žlutou byl (Kuchtův loket). Takhle to pustíš a pak když dáš první žlutou, tak je každý ukřivděný, že za zákrok předtím jsi taky kartu nedal a už se to veze.

Reagovat
Pablos

vím, že to je klišé vytahovat rugby (a určitě je to v jiných sportech i, ale u toho rugby to vím jistě)... tak i když ho nesleduji absolutně, tak i tak vím, že tam může mluvit s rozhodčím jen kapitán... nechápu, proč by tohle nemohlo bejt ve fotbale.

Reagovat
PP

není vůle, není chuť to měnit. To samé VAR jak tam funguje, vysvětlování co a proč.. Sportovně je rugby na míle daleko před fotbalem.. Byznysově tomu je naopak samozřejmě.

Reagovat
vestinustarychdubu

Ale ono to tak je i ve fotbale:

Podle výkladu FAČR je kapitán (případně jeho zástupce) jediným, kdo se v průběhu hry smí (vhodným způsobem) obracet na rozhodčího (může však za to být potrestán, pokud rozhodčí jeho jednání nebude považovat za korektní).

Akorát ve fotbale to rozhodčí tolerují a nechají na sebe řvát. V lize jsem za to viděl dát kartu jenom Zelinku v zápase Slovanu se Spartou, pro Kúdelu to byla už druhá, takže šel do sprch. Němel bych s tím tehdy problém, a ani teď, ale nikdy potom, jsem nikoho v lize (a ještě tak dát druhou žlutou) za tohle karty dávat neviděl.

Reagovat
doshcz

vyloucit ho mel ale v kontextu toho jak nedaval/daval zluty to nevylouceni do utkani zapadlo tak akorat stejne miluju tenhle styl piskani kdy piska kazdy telo na telo souboj ale pak tam necha hrace davat si slapaky a sestrelovat se nohama

Reagovat
mistr129

takže nás zase řežou!!!!!

Reagovat
John Obi Mikel

1. Vyloučení Preciada

2. Penalta

3. Vyloučení Bořila a Krejčího

Co je ta 4.situace?

Reagovat
Skleepy

V tomto kole se další sporné momenty neudály, takže stačilo zhodnotit pouze tyto 3.

Reagovat
Pablos

4. situace je, že rozhodčí obstáli.... takhle to mají na ofiku účtu

Reagovat
John Obi Mikel

To jsou kreténi

Reagovat
Pablos

Reagovat
5PUR5

Na webu mají to zhodnocení utkání (Utkání SK Slavia Praha – AC Sparta Praha bylo pro tým rozhodčích velmi obtížné atd.) jako samostatný bod. Asi je to tak vyčerpalo, že se k ničemu dalšímu nedostali.

Reagovat
kilobyte

Vyloučení Bořila a Krejčího jsou 2 situace.

Reagovat
$dolar$

Počkat, to vážně všichni nechápou, ze jedinej úkol Borila na hřišti bylo vyprovokovat toho zmrda a že se mu to povedlo?

Reagovat
jackinho10

A ten úkol mu dali z Plzně, aby proti nim nemohl hrát

Reagovat
delfin

Reagovat
Luc-Luc

faul Preciada jasna cervena, za me hruby ovlivneni zapasu, i kdyby pak piskali sebelip, tak se to neda napravit...

Reagovat
Stannis Baratheon

posraní dát v derby redku tak brzo

Reagovat
emisarpravdy

Vyjádření komise v kostce. Sparta měla hrát 70 minut v deseti a utkání bylo řízený výborně. No výsměch.

Reagovat
Stannis Baratheon

Reagovat
Coutinho10

Reagovat
smazaný uživatel

Byl vůbec někde nějaký článek o výsledku a průběhu zápasu? Nebo to ještě neskončilo?

Reagovat
ACSMan

Přemýšlel jsem ještě jestli Ogbou nemohl jít ven když sundal Kuchtu, protože ten měl docela příležitost jít na golmana. Ale tam se bere v potaz že na jejich úrovni ještě někdo běžel takže žlutá správně že? I když si myslim, že by kuchta byl u golmana dřív

Reagovat
ratusek

To stejný bylo v Hradec-Jablonec a jablonečáka vyloučil

Reagovat
DidusIneptus

Tohle derby se prostě a zkrátka nepovedlo. Ukázalo se kolik primitivů běhá po hřišti a v hledišti to nebylo o moc lepší. Špatná reklama na fotbal a společenskou akci. Žádný respekt před soupeřem, rozhodčím, divákem. Fair play nikde! Ostudné divadlo. Mnoho lidí už na derby S nepřijde.

Kdo nechybuje slovem je dokonalý muž a dokáže udržet na uzdě celé své tělo (Jakub 3:2)

Kolik křesťanů litalo po hřišti? A to se netýká jen křesťanů.

Reagovat
delfin

To jsem rád, že ti můžu odpovědět. Co myslíš, stojí to uprostřed Moskvy nebo už to stojí uprostřed Kremlu?

https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/c/c9/Rock-Ola_Jukebox_in_McDonalds_in_Moscow_01.jpg

Reagovat
mistr129

moc mokrý míče, moc teplo v kabině, co bude příště?

Reagovat
emisarpravdy

T

Reagovat
delfin

Jo, na nuda derby, až na pár momentů. Snad příště na Spartě se bude hrát fotbal.

Reagovat
bartes

Chápu rozhodčího, že to chtěl pustit, aby to moc kartami neovlivnil. Vinu bych neházel primárně na něho, ale na hráče, kteří si fotbal spletli s nějakým úplně jiným sportem a šli po sobě od začátku zápasu. Bylo vidět, jak se hráči od začátku dohrávají, jak dojíždějí oba brankáře, ta neodpískaná redka Preciada, přišlápnutí Mandouse Kuchtou, kungfu styl Chytila na Vindheima atd. Fakt ani 1 tým nechtěl hrát fotbal, ale chtěl ten druhý tým co nejvíce zranit. Takže v první řadě by si měly sáhnout do svědomí oba týmy, pak teprve nadávat na rozhodčí. Jo, mohl rozdat po ŽK, případně ČK hned na začátku, ale tím by dost ovlivnil celý zápas. Vyhrocené by to bylo tak i tak. Bylo to součástí taktiky obou mužstev bez ohledu na rozhodčí.....

Reagovat
jackinho10

Promin, ale mi prijde prave ze kdyz tu kartu podle pravidel mel dat a nedal ji, tak tim ovlivnil cely zapas.

Reagovat
Greny

Ty vole ten rozhodčí tu červenou nemohl vidět... měl mu poradit var nebo pomezní ale hlavní a to je můj názor to prostě vidět nemohl

Reagovat
jackinho10

Samozrejme, ze mu ma poradit VAR nebo pomezni, ale zaroven byl tam i mic, tak ten hlavni musi byt blizko. Ale ano chapu te, VAR by ho mel k videu urcite zavolat. Me by treba zajimalo, jak to na te komisi funguje? Jestli se oni vubec toho, kdo sedel u VARu zeptaji, proc ho nezavolal?

Reagovat
Greny

Míč tam byl, ale bylo to na straně AR a rozhodčí se vlastně pohybuje, nebo měl křížem hřiště a vždy by měl být blízko hře, ale zároveň spíše na té straně kde není pomezní zde byl ještě celkem dobře postaveného až překvapivě skoro na rohu vápna ale nevím zda přes něj viděl když ho viděl zady

Reagovat
Kiss Me Polka!

"kungfu styl"

Reagovat
Svandik68

Já nechápu, že jede takovej hate na Szikszaye. Ať by to víc pustil nebo dával víc karet, tak budou furt a ti samí brečet. Za mě to relativně zvládl. Preciado ven měl jít, o tom není pochyb, ale to je průser hlavně toho, kdo seděl u VARu. Borci na hřišti si nezpracují balon, ale my budeme kritizovat to, že rozhodčí taky nebyl dokonalý a dal o dvě žluté karty méně. To derby nemohlo dopadnout jinak. Atmosféra mezi oběma tábory je zase od té doby, co není Sparta v lize do počtu, extrémně vyhecovaná a pako Tvrdík to ještě vyhecuje. Pak se na to nabalí totálně buranské lavičky, na hřišti magoři typu Bořil, Kuchta, Krejčí a Douděra. Dementi ze sparťanského kotle hází dělobuchy do lidí, Slávisti oblečou děti do triček Sparta kurva je a rozvinou ve stejném znění choreo po celém stadionu. Ale největší problém je rozhodčí.

Reagovat
Greny

Komentují to podobné na v článku u Horvátha...

Navíc ten rozhodčí tu červenou nemohl za boha vidět..souboj na blbým místě a pro hlavního ještě z blbyho uhlu

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele