Rio Ferdinand, nablýskaný Rolls-Royce bez pozlátka

18.07.2015, 09:32
Životopisy
Když se Steven Gerrard loučil s Liverpoolem, Velkou Británii jako by zachvátil povinný národní smutek. Když Rio Ferdinand oznámil konec aktivní kariéry, ta samá Velká Británie setrvala v podivném klidu, takřka nehnutá. Čím to, že se tento "Rolls-Royce mezi obránci" - jak ho kdysi nazval manažer Harry Redknapp - v cílové rovince postaral o tak malý vzruch?

Jako už na lecjakou kariéru, a lecjaký její závěr, dá se i na Ferdinandovu pouť pohlížet z mnoha různých úhlů.

Koneckonců, i to nevzrušivé přijetí obráncova ústupu ze scény si lze vyložit prostě tak, že se společnost 'emocionálně vyčerpala' již pár týdnů předem, při náhlém úmrtí fotbalistovy manželky.

Jenže takové vysvětlení nepostačuje. Faktem zůstává, že relativní lhostejnost vůči Ferdinandově konci akorát odráží jeho relativní nedocenění.

Ano, mnozí trenéři se v průběhu časů shodli na tom, že Rio Ferdinand platí za nejlepšího stopera své generace. Ano, Paul Scholes prohlásil, že to byl právě Rio Ferdinand, kdo mu práci uprostřed zálohy "ulehčoval".

Ovšem běžný pozorovatel jako by se takové chvále zpěčoval uvěřit. Na Ferdinandovi přece nikdy nebylo nic bombastického. Jistě, žádný jiný střední obránce si nemůže nárokovat šest titulů Premier League či šest nominací do oficiální jedenáctky sezony jako on, ale ale ale...

Následkem tohoto 'nedorozumění' nakonec u příležitosti 'Ferdyho' věšení kopaček na hřebík mnohá britská média - včetně takového Sky Sports - otitulkovávala své oslavné články poněkud obezřetně.

Soustředila se přitom na zvýraznění holého faktu, že Rio Ferdinand patří mezi nejlepší obránce britské historie - ačkoliv by o tom správně nemělo být nejmenšího sporu, a diskuze by se měly raději věnovat tomu, zda pasuje na samotný piedestal, či nikoliv.

Jak to, že je tedy výchozí pozice pro každou debatu o Ferdinandově formátu tak podsazená, třebaže máme po ruce tolik nesporných důkazů o jeho velikosti?

Nemalý podíl na tom bezesporu bude mít špatně ukormidlovaný finiš. Už poslední sezona v Manchesteru United byla nejspíš zbytečná; ta jedna sestupová v Queens Park Rangers tím tuplem.

Po závěrečném kole výjimečně otřesné sezony Red Devils (2013/14) bylo Ferdinandovi v kabině sděleno, že s ním nebude prodloužena smlouva. Celkem jasně a jednoduše. V příštím ročníku, už jako hráč QPR, zase Rio Ferdinand stál na vítězné straně všehovšudy dvakrát, v obou případech proti Sunderlandu. Opět šlo o celkem zjevnou potupu.

Rio Ferdinand zkrátka nekončil s žádnou grácií - rozhodně ne s takovou, jaká ho na trávnících po dlouhá léta symbolizovala - a právě u cílových rovinek se při hodnocení fotbalových maratonů zpravidla začíná, jak jsme se přesvědčili už při rozpačitém "sbohem" Stevena Gerrarda.

Co dále v případě Ferdinanda vůbec ničemu nepomohlo, to bylo jeho usilovné budování silné image na sociálních sítích. Na Twitteru jej sleduje stěží uvěřitelný počet 6,2 milionů lidí, a popravdě - Rio Ferdinand často mívá co říct i ve chvílích, kdy vlastně co říct tak úplně nemá.

Jeho komentáře k nedávným britským parlamentním volbám byly mnohdy trefné a patrně otevíraly lidem oči; jeho veřejná podpora gamblingu ne až tak. Dobrou reklamu si zároveň 'Ferdy' nedělá ani přestřelkami s korunovaným králem internetových 'trollů' Piersem Morganem nebo abnormálně omezenou slovní zásobou.

Třetím klíčovým bodem, který může kalit Ferdinandovo vysvědčení, jsou jeho disciplinární prohřešky. Když byl roku 1997 coby teenager povolán ke kvalifikačnímu duelu s Moldavskem, jal se takový milník oslavit opilý za volantem (o řidičák přišel dohromady čtyřikrát), a z chystaného reprezentačního debutu tak nakonec nebylo zhola nic. Mimoto později Ferdinand (omylem) nakopl stevardku, zezadu sešlápl Fernanda Torrese a loktem zákeřně udeřil Craiga Fagana. Jednoduše žádný andílek.

Posledním důležitým faktorem, který se zčásti zasazuje o Ferdinandovo neuspokojivé docenění, je konečně také samotný styl jeho hry - mnohé atributy ho zdobily způsobem tak nenuceným, že mu vynášely senzačně málo kreditu.

Rio tedy sice byl prototypem moderního obránce - s balonem zacházel sebevědomě, kopal do něho oběma nohama, byl silný, atletický - zároveň ale cíleně nevyvolával žádné salvy obdivného "ooooh". A proč cíleně? Protože nebudit příliš pozornosti, tak veskrze vždy zněla obráncova herní filozofie...



obrázek
Ferdinand - Vidić, zářný příklad harmonie. Zdroj: manutd.com




Slečinka, anebo jen precizně odměřený válec?

Když byl tuhle Rio Ferdinand požádán redakcí FourFourTwo, aby pro ni nadefinoval ideálního zadáka, víceméně se vyznal z odporu vůči skluzu. Nutnost uchýlit se ke spektakulárnímu obrannému zákroku jako by londýnský rodák považoval pomalu za svou osobní prohru.

"Když jsem byl malé dítě, jeden kouč mi říkal, že pokud mé šortky nebudou na konci zápasu špinavé, potom jsem nehrál dobře. Já to viděl přesně opačně. Ideální v mých očích bylo, když jsem hřiště opouštěl s trenýrkami bez poskvrny," líčil Ferdinand.

V témže článku, akorát na jiném místě, přitom Ferdinand podtrhoval rovněž ochotu takového dokonalého obránce prokázat v případě potřeby adekvátní odvahu a nebát se podstoupit souboj, který se jeví být zároveň složitý, nevyhnutelný i kritický.

Není to tudíž tak, že by londýnský rodák nevěděl, jak se vrhat soupeřům pod nohy. To on dozajista věděl, ale často se i tehdy zvládal udržet na nohou a zpravidla vyhrával balony, aniž by musel na zem.

Obráncův někdejší spoluhráč Michael Owen jednou trefně poznamenal, že mu občas přišlo, jako by Ferdinand svým sokům v běžeckých soubojích schválně dával náskok, aby si to dělal zajímavé. A to vskutku perfektně postihuje Ferdinandův způsob myšlení: radši udělám krok navíc, protože vím, že tím (v mém podání) mohutným a rychlým krokem získám skutečnou výhodu, než abych skluzem riskoval fatální propadnutí.

"Je svým nenápadným způsobem silný - viděl jsem to na vlastní oči v posilovně. Jednou z jeho dovedností je, že je dostatečně rychlý na to, aby k útočníkovi přistoupil, ještě než se otočí. Fernando Torres se v lize na Anfieldu proti Riovi sotva dotkl balonu," přidává se s vlastním poznatkem další bývalý Ferdinandův přísedící v šatně a sám prvotřídní stoper Gerard Piqué.

Tato Španělova slova přitom jedině posiluje statistika, podle níž Ferdinand v podstatě nefauluje. V rámci 312 ligových vystoupení v červeném dresu uviděl pouhých 20 žlutých karet a jen jednou byl vyloučen. Dodatkový fakt, že zároveň spáchal ubohých 68 nedovolených zákroků, už potom člověku akorát bere dech.

Shrnuto a podtrženo: Rio Ferdinand zvládal fantasticky vyhodnocovat situace, které pak řešil stejně elegantně jako rázně.

Právě proto taky hned dvakrát zlomil britský přestupový rekord pro obránce (napoprvé, když mu bylo 18, šlo dokonce i o rekord celosvětový), a na tomto místě rozhodně není od věci vypíchnout, že oba stopeři, kteří Ferdinandovu cenovku ve výši 30 milionů liber později předčili - David Luiz i Eliaquim Mangala - postrádají právě to, co z 81násobného anglického internacionála činilo mistra řemesla.

Rekordní posily PSG, respektive Man City, jednají v první řadě tak, jak jim srdce káže, a teprve potom možná dávají na mozek. Jsou oba vysoce instinktivními hráči, jejichž projev jaksi postrádá uklidňující mechaničnost a osvědčené vzorce. Jsou příliš nevyzpytatelní.

Totéž, pravda, platilo i pro mladého Ria - nikoliv už ale pro jeho pozdější verzi, jež se vyznačovala klidem, koncentrací a rozhodností...

" Byl baskytaristou v kapele, která dobývala svět. Zasazoval se o stabilní, pevný rytmus, zatímco kytary kolem něho vřískaly, bubny hřímaly a zpěváci kvíleli. Fanoušci Led Zeppelin si na zdi věší plakáty s Jimmym Pagem a Robertem Plantem namísto Johna Paula Jonese, a to proto, že on - stejně jako Rio Ferdinand - svým neochvějným kvalitám nedodává na kudrlinkách a šmrncu, a je tudíž těžké je pořádně uchopit. "

Výše odcitovaný odstavec pochází z příspěvku na blogu Seba Stafforda-Bloora, který je přiléhavě nadepsán "Rio Ferdinand a jemná symfonie jeho éry v Manchesteru United". A vzhledem k tomu, že symfonie je tradičně dílem velkého souboru, je nasnadě se dotknout rovněž 'Ferdyho' nejplodnějších fotbalových svazků.

Hned zprvu je potřeba zdůraznit, že ačkoliv se bavíme o Ferdinandovi jako o klíčové podpěře a v zásadě nenápadné síle, neměli bychom si ho zároveň ani omylem představovat jako tichou vodu, která břehy mlela.

Naopak, na zápasových momentkách je Rio Ferdinand snad vůbec nejčastěji zachycen s pusou dokořán otevřenou, skoro na styl zívajícího hrocha, a to samozřejmě není žádná náhoda.

Schopný organizátor zadní linie kdysi bez mučení přiznal, že po spoluhráčích často pořvával i naprosté nesmysly bez hlavy a paty, hlavně aby něco pořvával - což sice nápadně připomíná jeho otravné twitterové alterego, ovšem na hřišti to plnilo svůj velký účel. Sám Ferdinand tvrdí, že právě takhle udržoval všechny ve střehu, na špičkách.

Na druhou stranu se však nelze ubránit dojmu, že ačkoliv Ferdinand leccos oddirigoval, herními lídry - či lépe řečeno dominantními figurami v pravém slova smyslu - bývali spíše jeho kolegové. A nic by to nemohlo dokumentovat lépe než patrně nejskvělejší stoperská dvojice více než 20leté historie Premier League: náš Rio Ferdinand v tandemu se srbským drakem Nemanjou Vidićem...



Jeden za osmnáct, druhý bez dvou za dvacet

Sir Alex Ferguson si na Old Trafford vždy zakládal na silných tandemech v srdci defenzivních řad.

Gary Pallister se Stevem Brucem byli následováni kupříkladu Jaapem Stamem v páru s Ronnym Johnsenem, a zejména ta první dvojice našla v duu Ferdinand-Vidić svou dokonalou reinkarnaci pro potřeby 21. století. Opět šlo o skvělý mix 'železa a hedvábí', jen povýšený na další úroveň.

Oba protagonisté si vysloveně sedli. Vidić agresivně vystupoval z řady a důsledně chodil do hlavičkových soubojů, naopak Ferdinand zkušeně vykrýval zbylé prostory a čas od času dokonce s lehkostí vyvážel balony a de facto tak utvářel základy ofenzivního herního stylu United.

Zároveň neexistovalo nic, co by ani jeden z nich neovládal na obstojné úrovni. Šlo zkrátka o dva podobně komplexní, a přece dosti rozdílné lídry; stopery-komunikátory.

Potom není divu, že mezi lety 2006 a 2010 byste zřejmě v celé širé Evropě neidentifikovali lépe sehranou stoperskou dvojici - Red Devils v tomto intervalu obdrželi pouze 101 gólů ve 152 ligových utkáních a hned třikrát se stihli probojovat mezi nejlepší čtyři celky kontinentu.

Ba co víc, tandem Vidić - Ferdinand vydatnou měrou pomáhal ManUtd dostat hned do dvou po sobě jdoucích finále Ligy mistrů, čímž napodobil celé čtvrtstoletí starý kousek legendárního páru ve službách AC Milán, Franco Baresi - Alessandro Costacurta. Na jaře 2008 Fergusonova parta celou milionářskou soutěž opanovala, přičemž v téže ligové sezoně inkasovala všehovšudy 22 gólů.

Co je přitom na samotném Ferdinandovi možná ještě lepší než úchvatná symbióza s Vidićem, to je jeho nadstandardní operování rovněž po boku celé řady dalších, ne tak obdařených parťáků.

Vidićovi se třeba často dostávalo hlasitější chvály, mnohdy se však zapomíná, že v semifinále oné mistrovské jízdy Champions League kapitán Rio Ferdinand zorchestroval kompletní vynulování Messiho a spol. i bez Srbovy pomoci. Po boku Wese Browna.

Totéž ve větším měřítku se opakovalo o pár let později, během Ferdinandovy dost možná nejlepší individuální sezony v červeném dresu. V průběhu ročníku 2011/12 musel Rio hned 23krát na place spolupracovat s neotrkaným Jonnym Evansem a ustál to s nonšalancí sobě vlastní. Odvrátil největší množství balonů ze všech hráčů Man Utd (což věru nebývalo zvykem) a svému partnerovi umožnil pro jednou vypadat jako spolehlivý stoper a možná i budoucí opora velkoklubu.

Pokud severoirský zadák tenkrát prožil svou beze zbytku životní sezonu, na kterou ještě měl navázat a nenavázal, Rio Ferdinand zdánlivě dosahoval vrcholu - a jakmile byl v září 2012 nekompromisně rozcupován expresem jménem Gareth Bale, o jeho překročení pomyslného zenitu nepochyboval už vůbec nikdo.

Jenže chyba lávky. Kristova léta dávno překročivší veterán šel tehdy ještě jednou pořádně do sebe, dokráčel si pro rekordní šestou nominaci do PFA týmu roku a ze scény se pomalu začal vytrácet teprve vzápětí, mimo jiné vinou neustále se vracejících problémů se zády.

Co se dále Ferdinandovy obdivuhodné přizpůsobivosti týče, hravě dokumentovat ji lze rovněž na mezinárodní scéně.

Na světovém šampionátu 2002 ještě mladý Rio zářil po boku mohutného Sola Campbella a společně připustili jen tři góly na prostoru 450 turnajových minut, když minimálně za ten Ronaldinhův z půlky hřiště vážně nemohli. A o čtyři roky později to pak bylo v podání dua Ferdinand - Terry ještě lepší.

Mezi dlouholetými oporami dvou nejúspěšnějších anglických klubů poslední doby by se vlastně mohlo (a mělo) rozhodovat také o tom, kdo z nich je tím úplně nejlepším ostrovním stoperem moderních dějin. Ve prospěch Johna Terryho - i ve 34 letech docela určitě nejlepšího stopera PL - patrně hovoří o něco delší trvanlivost, ne-li přímo větší konzistence; pro Ria Ferdinanda možná zase o něco hutnější slina pro velké zápasy.

V první řadě bychom ale neměli podceňovat tu skutečnost, že zatímco dva velcí středopolaři fotbalové historie Albionu - Steven Gerrard s Frankem Lampardem - společnou řeč vesměs nikdy nenašli, dvěma titánům mezi britskými stopery to naproti tomu klapalo náramně. Na MS 2006 anglická defenzíva pod dohledem maršálů Ferdinanda a Terryho kapitulovala pouze jednou, z kopačky Švéda Allbäcka...



obrázek
Peroxidový blonďák Ferdinand po přestupu do Man Utd. Zdroj: manutd.com




Ukázkově napravený rošťák z ulic Peckhamu

Rio Ferdinand je rozporuplnou postavou britské fotbalové scény. Již výše jsme uvedli pár přehmatů a společenských poklesků z jeho dílny bychom našli mnohem více - aniž bychom při tom museli vyvíjet nějakou zvláštní námahu.

Bavíme se tedy sice o váženém produktu věhlasné akademie West Hamu a 'druhém Bobbym Mooreovi', který skóroval jen krátce po svém debutu ve věku pouhých 17 let a ihned nato byl přizván do kempu před Eurem 1996 (!); zároveň ale také o osobě, kterou Sir Alex Ferguson v téže době nazval "velkým, lhostejným pitomcem".

Na anglický severozápad tento hýčkaný supertalent dorazil coby čerstvý semifinalista Ligy mistrů a mazánek bývalého vynikajícího stopera Arsenalu, toho času již manažera Leedsu Davida O'Learyho. Mastná cenovka, blonďatý melír i výstřední bílý oblek tenkrát neomylně zvěstovaly krušné časy.

Veškeré skeptické prognózy se poprvé potvrdily rovnou záhy, když se Ferdinand po jediné kompletní sezoně na Old Trafford nedostavil k antidopingovému testu. Právě ve chvíli, kdy dopadl na pomyslné dno a osm měsíců nesměl kvůli vlastní hlouposti hrát soutěžní klání, se nicméně v jeho chronicky lehkovážné hlavě něco pohnulo.

"Když jsem byl suspendovaný, zjistil jsem, kdo jsou moji praví přátelé. V takových časech se musíte zhlédnout v zrcadle. Mám dostatečně silnou kůži a charakter nadále tvrdě makat?" vzpomíná Ferdinand, jenž zrovna takovou pevnou vůli rozhodně prokázal: dle svých slov si dal od tréninku pohov pouze v šesti dnech z těch circa 240 bez zápasové zátěže.

Přesto je logické, že temperamentní obránce fanouškům Manchesteru United událostmi roku 2003 žádnou radost neudělal; jednou ho dokonce i zpříma konfrontovali v jeho cheshireském sídle, načež Ferdinand kajícně přiznával, že měl velké štěstí, že od klubu dostával po celou dobu trvání trestu plně zaplaceno.

V létě 2005 se potom Ferdinand s týmž klubem zdráhal podepsat nový kontrakt, avšak od té chvíle uplynula již celá dekáda, a podle toho se v očích věrných příznivců Rudých ďáblů změnil i sám původní 'vetřelec' z jihu Londýna.

Ten se mezitím na průmyslovém severozápadě krásně zabydlel, stal se tam dokonce spoluvlastníkem restaurace, a textilem proslulé město mu brzy začalo regulérně imponovat.

"Manchester mám opravdu rád a líbí se mi ta hrdost lidí na vlastní město. Něco takového v Londýně nemáte. Lidé jsou možná pyšní na to, že pochází z určité oblasti - jako já z Peckhamu -, ale už se to nešíří dál na celé město," vysvětloval Ferdinand zhruba před třemi lety, aby se nakonec do hlavního města přeci jen znovu vrátil; hlavně kvůli nemocné ženě a dětem.




Onen fakt, že Rio Ferdinand takto analyzuje a zná své okolí, by přitom neměl nikoho překvapovat; jeho angažmá ve společnosti je totiž vytrvalé a vpravdě hmatatelným způsobem záslužné.

Poté, co byla roku 2000 v Peckhamu několika náctiletými kluky ubodána 10letá nigerijská holčička, rozjel Ferdinand s posvěcením premiéra Blaira hlasitou kampaň proti nožům i jiným vražedným nástrojům. A poháněn vzpomínkami na svého spolužáka, který se v 90. letech stal obětí rasisticky motivovaného útoku, dále s fenoménem násilí mezi mládežníky bojuje i v jiných koutech světa; mnohdy prostřednictvím sportu jakožto formy rozptylu. Sám prý přihlížel pár přestřelkám a neměl nijak jednoduché dětství, takže mu něco takového přijde naprosto přirozené.

Podobně chvályhodným způsobem se Rio Ferdinand zapojuje rovněž v docela odlišných sektorech - v Salfordu pomáhal prorazit mladým fotbalistům i trenérům, v severozápadním městečku Eccles zase povzbuzoval tamější fotografky, nedávno se podílel na osvětě o viru Ebola, a podobně...

Zdaleka nejlepší na všech těchto Ferdinandových iniciativách je každopádně ta všudypřítomná naléhavost. Ochota 'ušpinit si ruce', působit doopravdy tváří v tvář, (často doslova) na místě činu - to se v dnešní době mezi celebritami příliš nenosí a leckdo se omezuje pouze na charitativní činnost, z níž čouhá jistá dávka alibismu.

Rio Ferdinand je přesným opakem takového 'gaučového pomahače'. Naopak se aktivně nabízí a své akce záměrně zdobí dalšími známými osobnostmi z branže i mimo ni, které mu je nezřídka pomáhají také financovat (více zde od Henryho Wintera na Telegraphu). Roku 2007 se dokonce Ferdinand vypravil za svým otcem Julianem do Ugandy a založil tam s ním první fotbalovou akademii v zemi.

Dnes 36letý veterán vždy snil o tom, že si jednou v důchodu postaví malou umělku a dvakrát-třikrát denně si tam půjde na stará kolena s partou kamarádů zakopat. Takové bezstarostné skotačení je nyní zřejmě passé; vždyť začátkem května Rio Ferdinand kvůli rakovině přišel o svou družku Rebeccu.

Místo malého fotbalu si tak pravděpodobně Ferdinand vyhradí ještě více času na různé nadační aktivity, a jako obvykle tak dozajista bude činit se sotva vídanou upřímností.

Právě proto - ale i pro vlastní výkony na hřišti - by si snad také ikonické číslo 5 mělo vysloužit jakýsi symbolický přídavek respektu veřejnosti, která jako by mu ho nevědomky dlužila...

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (690)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Ve FIFĚ nejhorší hráč ever, v realitě taky nic moc

Reagovat
smazaný uživatel

tvoje pozorovací schopnosti bych chtěl mít

Reagovat
smazaný uživatel

S tím se musíš narodit

Reagovat
magnat7

to radsej nie, jeden hlupak staci

Reagovat
smazaný uživatel

Pan obránce S Vidicem ve svém době nejlepší stoperské duo na světě, beze srandy to musí uznat každý ať už fandí United nebo ne

Reagovat
smazaný uživatel

Terry - Carvalho

Reagovat
smazaný uživatel

Ramos - Carvalho

Reagovat
smazaný uživatel

Ramos na svého kolegu stále čeká. Třeba United Ramos-Otamendi?

Reagovat
Mariano13

odkedy sledujem futbal tak je pre mňa najlepšia je tam síce aj Terry s Cahillom či koniec Maldiniho kariéry ... ale možno ako fan MUFC trochu favorizujem nasich

Reagovat
smazaný uživatel

Nejlepší stoperská dvojice ever byla Maldini - Nesta

Reagovat
samson192

Reagovat
juveforever

terajšia je Chiellini-Bonucci

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Talker

Hned za Terry-Cahill, Terry-Zouma, Terry-Kalas a Terry-Christensen.

Reagovat
Vtáky cez tepláky

to môžeš rovno povedať, že Terry je najlepšia dvojica na svete..

Reagovat
Talker

Nechtěl jsem, aby to bylo okaté.

Reagovat
bayern987

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
homeles8

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
cristiano.K.

Reagovat
Mrvinho

Reagovat
hefy

Bramble - Boumsong

Reagovat
smazaný uživatel

legendarna dvojicka

Reagovat
Ritchie

Reagovat
Milan.B

Reagovat
Mada

Reagovat
A Seleção

Reagovat
icka

Reagovat
Infi

asi jo

Reagovat
smazaný uživatel

Kaboul - Chiriches

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Rssa

Pique - Puyol.

Naprosté souznění a ideál stoperské dvojky.

Reagovat
Mr.Mike

Řepka - Hubník

Reagovat
smazaný uživatel

Rolls-Roys

Reagovat
fantomas

Lol, blikanec. Hlavněže v článku to mám dobře

Reagovat
smazaný uživatel

V klidu =) Já včera napal fčeli =D =D

Reagovat
smazaný uživatel

taky mi ta barva k rollsu moc nesedí

Reagovat
smazaný uživatel

Na to existuje úplně jednoduchá odpověď, když se někdo loučí s kariérou fotbalisty, tak se nepohlíží jen na jeho nejlepší roky herně, ale na něho celého jako člověka. Ferdinand byl ve svých letech sice skvělým obráncem, jakožto člověk byl ale krajně nesympatický. Když se podívám, za co se dnes blije na Pepeho, tak Ferdninand může být rád, že v době jeho největších excesů ještě nebyl tak rozšířenej internet. To by byl veřejnej nepřítel číslo 1.

Reagovat
smazaný uživatel

číslo 2. (za Rytmusem)

Reagovat
smazaný uživatel

ten ještě někoho zajímá?

Reagovat
fantomas

Reagovat
smazaný uživatel

Jak pravil klasik... Nebe je modrý, voda je mokrá, Rytmus je píča

Reagovat
smazaný uživatel

asi tolik jako Rio Ferdinand

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Hehe, Rytmus je porad dost zajimava osoba.

Reagovat
Zark

když se o něčem řekne, že je to zajímavé, většinou už to nikoho moc nezajímá

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Posledni Kovboj

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Sídliskový hlen.

Reagovat
Lacko_Boh

vtipna poza,samozrejme že zaujima,je v československu niekto s väčšim predajom?

Reagovat
smazaný uživatel

Karel Gott

Reagovat
smazaný uživatel

predajom čeho?

Reagovat
smazaný uživatel

Knih ?

Reagovat
Mrvinho

Mysliveckých potřeb

Reagovat
nani92

Reagovat
smazaný uživatel

ano je

Reagovat
Infi

Reagovat
ian.rush

Kdo je Rytmus?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

jakych excesu? ja byl tehdy jeste malej, tak to nevim.

Reagovat
smazaný uživatel

excesov na ihrisku? uz i za te doping si to dost vyzral, co je tiez spomenute v clanku..ja si na nejake jeho excesy na ihrisku fakt nepamätam a v porovnani s Pepeho excesmi uz vobec nie..

Reagovat
fantomas

Ale ten Nando je spíš pro pobavení - jeho po přestupu do CFC stejně šikanoval kdekdo.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

https://www.youtube.com/watch?v=ub842qIfVZQ aj ked asi chcel trafit banner

Reagovat
fantomas

Reagovat
fenixLFC

alebo branu

Reagovat
El Fáňos

Reagovat
smazaný uživatel

wooow, dokonale vystihnute v celom clanku, nie je snad co dodat..genialny stoper, ale je tam niekde okolo neho nieco co to tak trosku cele kazi

Reagovat
smazaný uživatel

Chybí mu páteř...

Reagovat
smazaný uživatel

to rozhodne nechyba, v clanku mas plno prikladov, ktore totou tvoje tvrdenie vyvracaju

Reagovat
r.mrazik

A tobe mozek...

Reagovat
smazaný uživatel

Hmm citanie k vode

Reagovat
smazaný uživatel

Jinak co se týče ankety, tak Tony Adams je tam kvůli nutnosti mít zástupce z Arsenalu?

Reagovat
fantomas

Nn, vyzobal sem všechny anglický obránce s více zmínkama odtud...

http://www.dailymail.co.uk/sport/football/article-2579975/Rio-Ferdinand-John-Terry-Jamie-Carragher-five-centre-backs-play-Premier-League.html

Ostatně, ani nevim, proč by zrovna Adams do tý top5 stoperů neměl patřit. To bych tam spíš nezařadil Campbell nebo Carraghera.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Posledni Kovboj

Reagovat
smazaný uživatel

bylo by možná korektní ten článek ozdrojovat, pokud z něj čerpáš

Reagovat
fantomas

Čerpal sem z něho jen za účelem vytvoření ankety, a spíš bych to nazval zárukou objektivity než čimkoliv jinym.

Reagovat
smazaný uživatel

pravda, je to ve spojení s tou anketou. Jinak článek pěkně sepsaný, abych jenom negativně nedržkoval :)

Reagovat
JozkokozleJ

Reagovat
Mada

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
SunFells

Reagovat
smazaný uživatel

Campbell nehral za Arsenal snad

Reagovat
cristiano.K.

Reagovat
Mada

Reagovat
smazaný uživatel

Jak může v anketě vést Terry to fakt nechápu, aktuálně je nejlepší stoper, ale v minulosti byli lepší než on

Reagovat
smazaný uživatel

Výsledky ankety odpovídají dotazovanému vzorku

Reagovat
samson192

Reagovat
r.mrazik

Reagovat
Mada

Reagovat
smazaný uživatel

I tak zaslepení fanoušci jako jste vy účkaři musíte uznat, že Terry je z nich opravdu nejlepší což dokazuje i teď. Hlavně teda nestál 40 mega

Reagovat
smazaný uživatel

Vždyť sem napsal, že je nejlepší teď, ale není nejlepší stoper PL všech dob, co třeba Vidic, Rio, Stam, Carragher

Reagovat
smazaný uživatel

Carragher sa ma rovnat s Terrym?

Reagovat
fantomas

Co se čistě Angličanů týče, je to podle mě dost jasně jen a pouze mezi Terrym a Ferdinandem. S tim, že se zároven prakticky nedají rozsoudit.

Reagovat
Pipo123

Na hru Ria sa dobre pozeralo, ten pri tej hre premýšlal a ako keby to ani nebol angličan

Reagovat
samson192

presne tak, ved to bolo vidiet aj v repre ako sa doplnali

ale Terry bude mozno len predsa kvoli tym vykonom v jeho veku trochu vyssie

Reagovat
fantomas

Jj, momentálně se klanim k Riovi, ale pokud třeba Terry při podobných výkonech dotáhne CFC k dalšim dvěma titulum, už bych asi ukázal na něho.

Reagovat
samson192

ved jasne, Rio bol velmi dobry stoper ale u mna je jasne, kto je pre mna lepsi

Reagovat
vladis271

Rio vo vyššom veku najprv kiksoval v MU a potom išiel kiksovať do QPR. A potom to radšej zabalil. Terry vyhral PL. Neni o čom.

Reagovat
r.mrazik

No a do toho vyssiho veku zas byl lepsi Rio...proste se to neda rict tak jednoduse...

Reagovat
samson192

nebol

Reagovat
Busby babes

souhlasil bych z fantomasem, ze to je nerozsouditelny. Vy budete uprednostnovat Terryho, my Ria. Zatim bych rekl, ze ten Rio je o kousek vyse. Treba i ty individualni ceny, 6 krat byl v sestave sezony, Terry 4x...

Reagovat
samson192

tak to je jasne, ze kazdy bude uprednostovat svojho hraca...ale je uzasne ako sa Terry dvihol potom co s nim spravil Rafa

Reagovat
smazaný uživatel

Ty a ta tvoje sestava sezóny I kdyby to v tuto chvíli bylo nerozsouditelný, Terry má ještě pár let na to potvrdit, že je nejlepším obráncem historie PL(což bezpochyby potvrdí, zvlášť když ho Mou nepochybně bude upřednostňovat před ostatními). Ostatní jmenovaní už tuto možnost tak nějak nemají.

Reagovat
Busby babes

promin, nejsem Sybila abych predpovidal, co Terry dokaze nebo nedokaze pristi dva roky, tak hodnotim na zaklade stavu dneska. Pokud vydrzi zdravej a Chelsea treba vyhraje aspon jeden titul, tak Terry muze byt v te sestave sezony klidne vickrat. ale je mu 34, jakekoliv zraneni uz muze byt hdone neprijemny.

A sestavu sezony jsem zminil, protoze to jaksi vyjadruje dlouhodobe ohodnoceni daneho hrace. A tady se casto objevovalo, jak byl Rio nekonzistentni... No nevim.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale ta sestava sezóny prostě neurčuje který hráč je lepší. Pro mě je Aguero nejlepší útočník posledních 5 let(za Suarézem), ale přitom nebyl v sestavě sezóny ani jednou, což je mi ale vcelku ukradený... A taky nepředpovídám, jak bude Terry hrát, ale dá se předpokládat, že bude hrát perfektně(pokud ho nepostihne to zranění). Jestli bude mít aspoň jednou takovou sezónu, jakou měl teď, tak o nejlepším obránci už zkrátka nebude pochyb.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
icka

Reagovat
Talker

To je ale dáno i tím, že působil pod SAFem, se kterým přitáhli hromadu titulů a hráči z mistrovského kádru to mají prostě blíže v těchto anketách. Podobně třeba ta současná TOP10 Evropy, kdy tam bylo 8 hráčů z finálových týmů.

Vem si, kolikrát byl Pique nominován do Evropské jedenáctky sezony, přitom to absolutní TOP prostě není.

Reagovat
smazaný uživatel

Pique do roku 2012 a ted 2014+2015 je teda top!

Reagovat
smazaný uživatel

Terry pak ty roky nebyl v sestavě kvuli jasné dominanci United a hlavně za jeho prasárny (rasismus proti Ferdinandovi a šukačka s manželkou bridge)

Reagovat
samson192

navyse Terry dost prispel k tomu titulu

Reagovat
Busby babes

nechci ti do toho kecat, ale kdyz bylo Riovi tolik co Terrymu, tak tu PL vyhral taky.

Reagovat
Busby babes

a stejne jako Terry byl v sestave sezony.

Reagovat
r.mrazik

Reagovat
homeles8

Reagovat
Busby babes

presne tak. jo a dobrej clanek.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
ian.rush

Sol by jim dost zdatně mohl konkurovat.

Reagovat
smazaný uživatel

V čen? Že je větší špína nežli oba zmínění?

Reagovat
frank

Reagovat
Talker

Tak je tu diskuze o anglických, což zužuje výběr. A jediná opravdová konkurence tam je Rio.

Reagovat
r.mrazik

Reagovat
r.mrazik

samozrejme

Reagovat
samson192

Reagovat
r.mrazik

Presne toho jsem chtel pouzit napoprve...jsem rad zes to pochopil

Reagovat
samson192

nehrot to

Reagovat
r.mrazik

Ok

Reagovat
Mada

Reagovat
Manik...

Protože Ferdinand si to u hodně lidí zkazil to "svojí" aférou, kterou s bratříčkem udělali

Reagovat
r.mrazik

A neudelal ji nahodou nekdo jiny??

Reagovat
Manik...

ne, oni z toho udělali aféru, trapáci

Reagovat
r.mrazik

Aha...takze neni spatna pricina ale az dusledek...vtipny

Reagovat
Busby babes

Reagovat
Mada

Reagovat
Robochelsea

Reagovat
samson192

Reagovat
r.mrazik

Reagovat
samson192

Reagovat
Mada

Reagovat
smazaný uživatel

Vidič zvládl 4 roky Terry už hrál na vrcholu tak 6 let a ted ještě přidal užasnou sezonu

Reagovat
habinity

Rio rio rio

Reagovat
Bakary3

Hodně povedenej článek

Reagovat
niflheim

Vidič-Ferdinand

Reagovat
El Fáňos

Dočetl jsem pouze k statistice, že nefauluje... ale ono je to hodně dáno tím, jak mu rozhodčí jeho prasárny pouštěli. Co jsem pravidelně vídal ManUtd poslední 3 roky, co tam byl. Každej zápas mu rozhodčí pustil 2 zákroky hraniční a jeden jasnej

Reagovat
fantomas

Njn, něco na tom bude, ale i tak je ta statistika neuvěřitelná.

Reagovat
vladis271

Depay nedal góĺ?

Reagovat
smazaný uživatel

Lallana > Depay no

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
herbage

chybí mi v anketě Koscielny

Reagovat
smazaný uživatel

Kdo je podle vás největším anglickým stoperem éry Premier League?

Reagovat
Bakary3

"anglickým stoperem"

Reagovat
herbage

tak to je jediné Ferdinandovo štěstí, jinak by byla tato anketa zbytečná

Reagovat
Rssa

A taky to, že tam hrálo pár lepších stoperů než je Koscielny

Reagovat
icemike

Pár stovek. ..

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

koukám toho tobě chybí trochu víc..

Reagovat
Rssa

Reagovat
r.mrazik

super...Rio byl a je borec

Reagovat
fantomas

Reagovat
r.mrazik

Samozrejme melo byt

Nejak mi tam blbe skacou ty ksichty

Reagovat
fantomas

Ty mi spíš fyzicky nemůžeš dát palec nahoru.

Reagovat
r.mrazik

Ale to neni pravda...tak to rozhodne neber

Reagovat
homeles8

'' super'' vypadá fakt dobře

Reagovat
r.mrazik

mam jeste rano...

Reagovat
Mrvinho

V sobotu má každej ráno i ve 2 odpoledne..

Reagovat
r.mrazik

Reagovat
smazaný uživatel

protoze ten vecne ukrivdenej negr nikoho nezajima?

Reagovat
fantomas

Dolar?

Reagovat
risk je zisk

Komu čest, tomu čest, ale Terry se drží na špici od svého příchodu do A-tymu Chelsea, jednoznačně nejlepsi anglicky stoper v dějinách PL.

Reagovat
nani92

https://www.youtube.com/watch?v=nGKx-KstW3g

ako by povedal owny, aj my máme svojho autistu

Reagovat
smazaný uživatel

Dawson jednoznačně

Reagovat
Zark

proč autistu?

Reagovat
smazaný uživatel

Pěkně Matteo

Reagovat
smazaný uživatel

nepřekvapuje mě to

Reagovat
SunFells

Tyto videa jsou u velkých klubů úplně běžné, to owny samozřejmě neví.

Reagovat
smazaný uživatel

Při svém debutu v dresu Man United si Bastian Schweinsteiger připsal nejvíc kontaktů s míčem (44), úspěšnost přihrávek měl 90,9%.

Prostě borec

Reagovat
smazaný uživatel

RIP Jules Bianchi

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Jdi s tím někam. Znal si ho? Víš, co to RIP znamená? Jsme v Česku. Každý den zhebne milion lidí, i mladších a talentovanějších...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Nemusíš člověka znát osobně, aby tě ovlivnil a tys mu po jeho smrti projevil úctu. Ale jinak souhlas s tím, že se tu tím nemusí zasírat každá diskuse.

Reagovat
smazaný uživatel

To, že každý napíše pod článek v médiích RIP, to není úcta. To je jen cvaknutí v mozku a nacvakání 3 písmen z jakéhosi pocitu povinnosti.

Reagovat
smazaný uživatel

Nepíšu o každém. Někdo z úcty myslet může. Nebudu strkat všechny do jednoho pytle.

Reagovat
C-M@ster

Někdy ne. Když je to třeba osoba, cos znal dost z médií a viděls s ní hodně rozhovorů a tak, tak si připadáš, jak kdybys ji znal osobně a raní tě to stejně jak kdyby to byl třeba soused... ale zrovna Bianchiho jsem pořádně ani neznal

Reagovat
Mada

Reagovat
smazaný uživatel

A ano, beru to. Byl to něčí vzor, někdo ho znal (aspoň po sportovní stránce), sledoval a tak. Ale minimálně 50% těch RIP o tomhle není. To je povinnost. Já už formuli léta nesleduji. Mám psát RIP? Proč? Někdo si přijde zajímavý, mně to přijde už jak trollení. Ale je to věc názoru.

Reagovat
smazaný uživatel

Však tě nikdo nenutí psát RIP. A souhlasím, že dost možná 50 % těchto reakcí je o ničem.

Reagovat
Posledni Kovboj

Reagovat
Mada

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

neznám

Reagovat
Blasphemer

RIP in peace

Reagovat
Arbiter

Skvělý stoper, ale pro mě bude Terry vždy výš

Reagovat
smazaný uživatel

nepřekvapuje mě to

Reagovat
Vtáky cez tepláky

čím to bude.. ??

Reagovat
kiwwi

hmmmmmmmmmm

Reagovat
smazaný uživatel

Ten Scumpbell v té anketě.

Reagovat
niflheim

Jak se ten Suaréz rozplácl na tom videu v článku, jak mi ta špína prostě nechybí v PL

Reagovat
smazaný uživatel

Terry alebo Rio, to je celkom jedno, horsie je, ze nikto novy sa neukazuje, kto by sa im mohol apson priblizit..ja som veril v Jonesa, ale zatial sa zastavil, mozno Stones raz..

Reagovat
Busby babes

taky mi to tak prijde. tech paradnich stoperu proste ubyva.

Reagovat
Busby babes

jeste bych rekl, ze na to mel nabeh Kompany, ale posledni dva roky sel dost dolu.

Reagovat
smazaný uživatel

tak mne islo primarne o anglicanov

Reagovat
Busby babes

tak to mas napsat. ale ono to imho plati i na ty neanglicany.

Reagovat
smazaný uživatel

Zatím ten Stones vypadá nejlíp no, proto ho asi chceme shrábnout.

Reagovat
smazaný uživatel

jak se cte? s s hackem a tons?

Reagovat
kvasha16

Reagovat
smazaný uživatel

Mislim, ze dost precenovany hrac. Jo nebyl spatnej ale delat z nej takoveho uzasnaka to zase ne. Ted nevim s kym to MU bylo ve finale LM...Liverpool? Arzenal? Tam to dost kurvil a s Barselonou taky. A v pl by se taky nasly vyhrocene matche ktee posraval. Nemam ho rad a jsem rad ze skoncil. A ještě z toho plesouna Vidice delat jeho uasneho teplého brahu...proste mu trapky hadra.

Reagovat
Busby babes

Mislim... to ses hodne precenil.

Reagovat
smazaný uživatel

Kazdi se nekdy splete! Pisu na mobilua v rychlosti!

Reagovat
Busby babes

ta hrubka tam byla to nejmensi.

Reagovat
smazaný uživatel

taky nechapu co z toho dela za vedu

Reagovat
Afrokrecek

Reagovat
smazaný uživatel

Ve finále jsme hráli s Tottenhamem

Reagovat
smazaný uživatel

Jo? tak diky nemel jsem cas hledat na wiki.

Reagovat
smazaný uživatel

Chválím za to, že jsi asi první člověk tady, jehož nick naprosto vystihuje mentalitu pisatele

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
niflheim

Přeceňovaný? Vždyť už jenom jeho rozehrávací schopnost byla úžasná.

Reagovat
smazaný uživatel

tak na tomto webe je uz kde kto precenovany

Reagovat
Mada

Reagovat
vladis271

BR potvrdil, že Gomez nejde na hosťovanie a dostane porciu zápasov v A tíme. miláášek.

Reagovat
smazaný uživatel

to by si zasluzil aj Ilori, ale ten ma nevyhodu, ze je casto zraneny a teda s Gomezom sa pocita aj na kraj? to som velmi zvedavy

Reagovat
Kowe

no hlavně Ilori nestihne preseazon kvůli ME přitom je to něco jako Gomez, stoper a dokáže alternovat na kraji.

Reagovat
smazaný uživatel

na ME sa mi velmi, velmi pacil, vyzeral slubne, elegantny styl, podobne ako Nesta, rozumny, rychly, este by potreboval trochu nabrat svalstvo... len tie zranenia ma desia a neviem, ci ho treba hodnotit len na zaklade turnaja... kazdopadne vyzeral zaujimavo

Reagovat
Kowe

On může být fakt skvělej, ale to by právě musel přestat být takhle náchylnej na zranění. Bojím se, že právě kvůli nim z něho nic nebude.

Reagovat
smazaný uživatel

presne tak

Reagovat
Spasitel

Mali niekedy predtým vôbec zelenú okrem brankára ? Tiež mi to k nim nepasuje ale tak vyzerá to lepšie ako ked mala tento rok Chelsea žltá away.

Reagovat
SunFells

Hlavně ani na hřišti nebyly hezké.

Reagovat
Posledni Kovboj
Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Posledni Kovboj

cau Davidku, ty muj kocourku.

Reagovat
smazaný uživatel

Jinak jak si myslíte, že to bude s číslama na dresech? Myslíte si, že si nechá Depay 9? Darmian určitě mít 36 nebude, odejde Rafa a vezme 2, Bastimu 23 sedí, aspoň tomu číslu napraví reputaci a Morgan 28 taky sedí bych řekl

Reagovat
smazaný uživatel

řešíš pičoviny

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

mna cisla vzdy zaujimali, ked som bol mensi a hraval som fifu casto, vacsiny hracov PL som vedel cislo aj naspamat a inych znamych timov...

Reagovat
Darren Fletcher

ja som takto poznal NHL, ale je to uz 15 rokov dozadu

Reagovat
Darren Fletcher

* teraz na fife skor riesim, ako zastavit doumbiu s ibarbom

Reagovat
smazaný uživatel

Giovinco je na Fife super

Reagovat
smazaný uživatel

Jak se směje na té fotce, cítím z toho nějakou kulišárnu

Reagovat
smazaný uživatel

Na ty světoznámé hráče je potřeba nějaký scouting?

Reagovat
Busby babes

budes se divit, ale je. Vy ho ocividne nemate a pak kupujete Soldada za 30.

Reagovat
smazaný uživatel

Vy ho máte a vyhodili jste 30 mega za nejvyhypovanějšího levého beka na trhu a dalších 60 za AdM. A dalších 30 za Fellainiho.

Reagovat
Busby babes

Shaw ma aspon sanci, ye se chztne, je to mladej kluk a do toho co chceme hrat se dobre hodi. ADM nas pul seyonz tahl, to ye pak hral blbe nikdo nepopira, ale formu proste obcas ztrati kazdej. Na to kridlo, kde hral se hodi. Fella byl sice spis takovej Moyesuv zoufalej nakup, ale loni ukazal, ze muze byt sakra platnej...

Tohle ti moc nevyslo.

Reagovat
smazaný uživatel

Z pohledu scoutingu je to ale stejně tragédie. Koupili jste hráče s velkým jménem, ale herně k vám moc nesedli.

Reagovat
Busby babes

jak nesedli? Shaw a ADM do toho, co chceme hrat sedi paradne. U ADM je otazka, jestli chce zustat nebo ne, ale to s tim nema moc co delat. Z tohodle uhlu pohledu tam muze byt spatny scouting v tech nefotbalovych vecech okolo.

Ale zatim jsem nikde nevidel jine vyjadreni ADM nez to, ze chce zabojovat a ukazat, ze je hrac, kterej stoji za ty penize, co jsme za nej dali.

Jedinej kdo se pripadne do toho co ted hrajem nehodi je Fella. Ale toho kupoval jinej trener no. nicmene porad je to vybornej hrac , kdyz potrebujem zmenit styl hry.

Reagovat
smazaný uživatel

Môžu si to dovoliť, veď si na to našetrili

Reagovat
r.mrazik

A jsme nahore i s tema nakupama a budem hrat LM

Reagovat
Busby babes

jo a Fella loni nastoupil do 31 zapasu - 7 golu. Soldado do 40 zapasu - 5 golu.

Reagovat
vodka

samozřejmě

Reagovat
Spalovač šancí

Anglii nechal jeho odchod v poklidu, protože je černoch.

Reagovat
Rssa

Protože nikoho nezajímá

Reagovat
cristiano.K.

200. pro Stevena Gerrarda

Reagovat
vladis271

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
ďuriLFC

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
cristiano.K.

200. pro Stevena Gerrarda

Reagovat
smazaný uživatel

Hned je mi sympatičtější, když je v USA

Reagovat
vladis271

Reagovat
nani92

krásny výkon

Reagovat
r.mrazik

u stevena se to musi psat dvakrat aby to neco znamenalo?

Reagovat
smazaný uživatel

akurat pozeram reprizu

Reagovat
Rssa

Reagovat
ďuriLFC

Reagovat
Maresma

Reagovat
kiwwi

si sa pri tom az smykol, co?

Reagovat
smazaný uživatel

#PrvoplanoveIvanVtipkyTrapneJakRezenVoVani

Reagovat
fajdax

Reagovat
smazaný uživatel

kvalita

Reagovat
EL Gringo

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
terry

Nejlepší je pochopitelně jednoznačně John Terry. Jen počkejte, až skončí, to žádný ticho po pěšině nebude.

Reagovat
Spalovač šancí

Hlasoval jsem pro Někoho jiný. Snad anketu vyhraje, je to docela sympaťák

Reagovat
vladis271

Ako je to s tým pravidlom? Voľný hráč môže podpísať zmluvu s novým klubom polroka pred vypršaním kontraktu vo svojom terajšom klube?

Reagovat
smazaný uživatel

koho chcete podepsat?

Reagovat
smazaný uživatel

V Anglii je to nějak chráněné. Jinak ano

Reagovat
smazaný uživatel

Tak DDG prý zraněný celou sezonu

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
vladis271

Reagovat
smazaný uživatel

co to vymyslas si preboha?

Reagovat
vladis271

Reagovat
Infernoqt

Ajax are resigned to losing Jasper Cillessen to Manchester United. (Source: SkySports)

Reagovat
smazaný uživatel

LENO!

Reagovat
Busby babes

Ajax goalkeeper Jasper Cillessen is the favourite to replace David de Gea if he leaves Old Trafford, and his manager Frank de Boer seems resigned to losing him.

He told Sky Sports News HQ: “It’s difficult to find a good goalkeeper, especially when you have the best one in Holland. We want to keep him. He also wants to stay but if Manchester United come with a bid of a lot of money it will be difficult. We just have to wait.”

Takze se ho jen zeptali jestli by byli schopni ho udrzet. Nic vic. Vubec to neznamena, ze treba i mame zajem...

Reagovat
smazaný uživatel

To tak bývá vždycky, první se zeptají jestli ho jsou schopní udržet a za týden přestupuje

Reagovat
Busby babes

tolik hracu uz s nama bylo spojovanych a kolik jich prislo? Cillessen je zatim picovina, zatim nikde nebyl zadnej relevantni zdroj, kterej by neco tvrdil, ze mame zajem...

De Boer jen logicky rekl, ze kdyz prijdem s nejakou super nabidkou, tak Ajax logicky nebude moct odmitnout.

Reagovat
vladis271

Reagovat
smazaný uživatel

Pořád je lepší než Mignolet

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

to ale nie je meritko..

Reagovat
I am Mancunian

Reagovat
niflheim

Reagovat
tomasinho

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
cristiano.K.

Reagovat
smazaný uživatel

DDG si vydupal přestup do Realu, nakonec ho tam prodáme za hubičku. Protože za rok ho nechat odejít zadarmo se nevyplatí. Nahradí ho právě Jasper a Victora nahradí Romero.

Reagovat
smazaný uživatel

A ještě odejde Lindegaard a na trojku Sam

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Busby babes

Reagovat
Aldeano
Reagovat
smazaný uživatel

https://www.youtube.com/watch?t=11&v=S5bK9JBfqQo

tohto sa najviac bojim u Bentekeho a ze nie je kladivo

Reagovat
Il Architetto

Moula

Reagovat
smazaný uživatel

OT: Sagan

Reagovat
vodka

dneska to do toho posledního kopce dá ale dost těžko...

Reagovat
smazaný uživatel

šprintérska prémia ...

Reagovat
vodka

už má asi po ní...

Reagovat
smazaný uživatel

prečo? ešte 22km

Reagovat
hefy

Nicky Powell nehrál ani v přáteláku? Hnus, jak ho United zabíjí.

Reagovat
mithro

on sa zabija dost sam svojim pristupom.

Reagovat
hefy

Nemaká?

Reagovat
mithro

jj, on ma talent obrovsky ale nemaka, celkom vraj pije, co sa mu uz podarilo aj za volantom, etc. skoda je ho. ale mmntalne je myslim zraneny.

Reagovat
vodka

je sranda, jak skoro dost těch hráčů z Crewe končí v base, případně s nějakýma problémama...

Reagovat
smazaný uživatel

gangsterská crewe

Reagovat
smazaný uživatel

haha ja som to pochopil

Reagovat
kiwwi

Reagovat
smazaný uživatel

13:45 Čech má před debutem za Arsenal

to jako vážně takové expresky?

Reagovat
fantomas

Reagovat
smazaný uživatel

kdyby to byl aspoň soutěžní zápas

Reagovat
fantomas

Kdybys to radši prostě odignoroval.

Reagovat
smazaný uživatel

njn

Reagovat
Mada

Reagovat
smazaný uživatel

čekám expresku i po debutu

Reagovat
fantomas

Reagovat
smazaný uživatel

Nezvládáš.

Reagovat
fantomas

No já tu neprskám kvůli debilní expresce.

Reagovat
smazaný uživatel

owny zase má 3K, které zase nezvládáš ty

Reagovat
fantomas

Huh?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Vaso, pls

Reagovat
smazaný uživatel

co je 3K?

Reagovat
smazaný uživatel

kŕč, kýč a... tretie neviem. kosodrevina?

Reagovat
smazaný uživatel

kvalita

Reagovat
smazaný uživatel

Junk pls

Reagovat
smazaný uživatel

komplex

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Aldeano

Reagovat
stas87

Tri kokoty.

Reagovat
nani92

humor

Reagovat
stas87

co je usak?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
nani92

Reagovat
I am Mancunian

Reagovat
Mada

Reagovat
minoLFC

čakaj článok

Reagovat
Lacko_Boh

Reagovat
niflheim

Buď rád, že jen expresska

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Spasitel

Mal byť článok zaujímajú ma jeho pocity a vyjadrenia pred zápasom. Však je to váš najlepší futbalista v Európe.

Reagovat
Leo Rekordman

Reagovat
Mada

Reagovat
Counter

Úplně v pohodě.

Reagovat
smazaný uživatel

Díky tomu vím, že teď hrají a můžu se podívat.

Reagovat
smazaný uživatel

Vážně trollis už tak okatě? Je to pravděpodobně nej český fotbalista. Na dost sportovních webech to má i vlastní article.

Reagovat
smazaný uživatel

No a? Mě nezajímají fotbalisté kvůli tomu, že jsou Češi.

Reagovat
smazaný uživatel

Mně nezajímají uživatele co je nezajímají fotbalisté podle narodnosti

Reagovat
smazaný uživatel

šovinisto

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
I am Mancunian

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Aldeano

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
Mada

Tak tady pořád nebreč.

Reagovat
smazaný uživatel

Čechov šovinista

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
smazaný uživatel

takoví hráči už se dneska nerodí. Ať se dařé víc než v posledním roce, Rio.

Reagovat
smazaný uživatel

SKY Italia reporting that Man United are ready to sign #Romero: The talks are at an advanced stage, an agreement is so close.

Reagovat
Miguel19

Anketa

Reagovat
vladis271

Zaschrona, mám pre teba stávku, ideš do toho?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Prečo ste zmazali ten článok s Vidalom?

Reagovat
mithro

OT: Peto

Reagovat
minoLFC

R.I.P

Reagovat
smazaný uživatel

Rest in piss

Reagovat
Mimalu

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
SunFells

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
I am Mancunian

rojo by mohol vypadnut

Reagovat
kiwwi

Reagovat
I am Mancunian

priemerak a poplasnak, vobec som nepobral jeho nakup

Reagovat
kiwwi

je to vyborny backup na dva posty

Reagovat
I am Mancunian

to ano, ale je zbytocny, na cb by pred nim mali byt posila, smalling, jones, cize jeho poziciu by zastal aj nejaky mladik a na lb je pred nim shaw a blind

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
kvasha16

Reagovat
smazaný uživatel

Being drunk in this tropes is nothing honey.

Reagovat
smazaný uživatel

masoplst

Reagovat
smazaný uživatel

This isn't twitter? #confused #drunk #iloveuihateuall

Reagovat
kiwwi
Reagovat
Counter

Sekne se mi přenos, dám ho aktualizovat a vidím závěr opakovačky Theovy oslavy...

Reagovat
smazaný uživatel

piči my hráme daj link pls

Reagovat
masly008
Reagovat
smazaný uživatel

blbý co?

Hlavně byla krásná přihrávka před tím golem.

Reagovat
tweek

theoooo!! santi krasne

Reagovat
smazaný uživatel

tak SB je docela malý, žejo

Reagovat
smazaný uživatel

Still bigger than White heart rd lejno

Reagovat
smazaný uživatel

ne na dlouho...

Reagovat
smazaný uživatel

Nápodobně

Reagovat
Arbiter

no to mi zas nepřijde, v Anglii je jen cca 10 větších stadiónů (a některé jen o něco málo větší)...

Reagovat
smazaný uživatel

rozhodně ten stadion neodpovídá tomu, za jak velký klub se považujete

Reagovat
smazaný uživatel

co to jako dokazuje?

Reagovat
nani92

že štatistiky sú nebezpečná zbraň, ked sa ňou oháňajú nesprávni ľudia..

Reagovat
smazaný uživatel

Co to meleš? Dokazuje to akorát to co tam je napsané. Že jsme měli největší procentuální návštěvnost.

Reagovat
kiwwi

lol

Reagovat
smazaný uživatel

Konečně jsi našel přirození?

Reagovat
Busby babes

zrovna Chelsea se nikdo nesmeje, ze tam mate prazdno, ne? Tak nevim cos tim chtel rict? v tomhle ohledu jdou vtipy na City.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale jo taky jsem to zažil....

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fenixLFC

*this was the highest percentage of plastic flags among all english clubs

Reagovat
smazaný uživatel

Dej si draslík

Reagovat
fenixLFC

preco draslik?

Reagovat
smazaný uživatel

Na křeč.

Reagovat
Mada

na ty pomáhá hořčík

Reagovat
afc

Santi krásna lopta. Dnes hraje z pozície ako kedysi Fabregas a rozhodne mu to ide.

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

tá Jackova kopacia technika je strašne zvláštna. To bude podľa mňa v budúcnosti jeho hlavná poznávacia značka. Okrem toho, že je ľudský odpad, samozrejme.

A prečo Bel zmenil číslo? 39 je jedno z najlepších čísel

Reagovat
Counter

Vzal si Diabyho, ne?

Reagovat
smazaný uživatel

jj

Reagovat
SunFells

Reagovat
smazaný uživatel

No, "Diabyho". Diaby s 24 nastoupil dvakrát.

Reagovat
Lacko_Boh

ale mal ju snad tri roky

Reagovat
SunFells

Jen 2

Reagovat
Lacko_Boh

Reagovat
smazaný uživatel

Dostal balení Smarty drinku když ho zmeni

Reagovat
SunFells

Po celý Singapur všechno sere

Reagovat
smazaný uživatel

ta fraza ludsky odpad je uz otrepana

Reagovat
smazaný uživatel

Jack odpad?

Reagovat
smazaný uživatel

vskutku

Reagovat
Counter

Heh, Everton vůbec neví, hrajem jak kdyby to byla liga a ne začátek přípravy.

Reagovat
smazaný uživatel

nějakou trofej musíte získat

Reagovat
Counter

Poslední dva roky MU x AFC 0:2.

Reagovat
MySch017

A cca 10 rokov predtým?? Tam je ten nepomer značný

Reagovat
Counter

Určitě ano.

Reagovat
SunFells

Jak je to relevantní pro ten soplův rádoby vtípek?

Reagovat
smazaný uživatel

Taky jste nastoupili v o něco áčkovější sestavě.

Reagovat
Counter

Nj, ale oni mají Garbutta.

Reagovat
Busby babes

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
SunFells

Ani ne. Akorát jsou to lopaty

Reagovat
smazaný uživatel

Gabutt to dobre kopol, mozno raz bude lepsi ako Flanagan, no

Reagovat
Counter

Pěkně Čech

Reagovat
smazaný uživatel

prečo to takto centruje tá cicina Wheelchair?

Ale Aaron so Santim si to tam neuveriteľne vodia z toho, čo som videl.

Reagovat
smazaný uživatel

a Giroud aký futbalový pohyb

Reagovat
smazaný uživatel

a už sme späť

Reagovat
Counter

Největší dojem na mě zatím dělá Theo, protože se i vrací a hraje taky dost zleva.

Reagovat
smazaný uživatel

Ramsey teraz jaky namysleny ksicht dalsi kok po Giroudvi?

Reagovat
smazaný uživatel

3K od teba

Reagovat
smazaný uživatel

3xkvalita

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Vasooooo

Reagovat
smazaný uživatel

Arsenal kazí charakter.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Lacko_Boh

neuveriteľné,to určite nie, práve naopak (a nie ,nemyslim charakter kazi Arsenal a ani retkarahc ízak lanesrA)

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
Lacko_Boh

daj link na videjko, ja mam vo feťákoch miš maš,nerad sa na to pozeram

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
Lacko_Boh

jasne majster sveta a Laci,to som mohol poznať

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Theo láska

Reagovat
Counter
Reagovat
A Seleção

Reagovat
pa3ce

Krása

Reagovat
smazaný uživatel

Kdo dával ten centr na Walcotta?

Reagovat
smazaný uživatel

Santi

Reagovat
SunFells

Giroud to tam zas zpracovává jedna radost ...no ještě, že je to jeho první zápas.

Reagovat
SunFells

*ještěže

Reagovat
SunFells

https://vine.co/v/erVh7W3dYYZ Tady navíc bylo opravdu složité zvážit Mesutovu genialitu.

Reagovat
smazaný uživatel

Giroud s tým očividne mal problém...

Reagovat
SunFells

fakt?

Reagovat
smazaný uživatel

fakt...

Reagovat
smazaný uživatel

ty vole... to je pohyb, Giroud

Reagovat
SunFells

Garbutt

Reagovat
SunFells

To Giroud střílel?

Reagovat
Counter

Na tohle má patent

Reagovat
smazaný uživatel

Budu se každoročně opakovat ale Theo by se měl čas od času vyzkoušet na ostrém hrotu

Reagovat
smazaný uživatel

Santi gééénius

Reagovat
smazaný uživatel

McCarthy mu dlží 4 eurá za kolotoč

Reagovat
smazaný uživatel

To je drahsu ao Prater

Reagovat
Darren Fletcher

inak arsenal preco neposiluje?? je niekto na lane?

Reagovat
afc

Nikoho nepotrebujeme.

Reagovat
Counter

Pretože má z většiny kádr plný a víc než jednoho hráče už pomalu ani nečekáme.

Reagovat
smazaný uživatel

Wenger zjavne má kompletný tím, keďže nejako nebojoval o Morgana a to je hráč, ktorý by sa nám hodil asi najviac zo všetkých. Možnože niekto sa ešte objaví a Wenger ho kúpi, ale sám od seba asi nepodniká nič.

Reagovat
SunFells

On ale o Schneidyho zjevně stál, samozřejmě za něj ale nebude nabízet 25.

Reagovat
smazaný uživatel

= nejako silno oňho nebojoval

Reagovat
J0EL

25 za hraca Schneidyho kvalit ale vobec nie je vela.

Reagovat
mr.Silver

Mame v zaloze pretlak jako prase. Ja vazne necekam, ze nekdo prijde, musel by odejit Flamini a Rosa, aby nekdo prisel.

Reagovat
J0EL

Tak o tom, ze Flamini odist mal sa asi bavit nemusime no

Reagovat
mr.Silver

Reagovat
SunFells

Asi jako za Lallanu, je.

Reagovat
J0EL

Nie, nie je.

Reagovat
SunFells

To s tebou asi nebudu rozebírat.

Reagovat
J0EL

Hmm... neviem, ci to prezijem.

Reagovat
smazaný uživatel

Za něj by bylo i 10 moc

Reagovat
Counter

Přišlo mi, že s nástupem Coqa ten zájem polevil.

Reagovat
SunFells

Myslím aktivně v létě, prý měli nabídku 15 mega.

Reagovat
J0EL

Reagovat
Counter

Santi je Bůh

Reagovat
smazaný uživatel

Santi luxusně Captain.

Reagovat
SunFells

McCarthy penetrován.

Reagovat
afc

To je valec

Reagovat
smazaný uživatel

Ty dresy jsou fakt super.

Reagovat
Counter

Vypadají na hráčích dobře

Reagovat
smazaný uživatel

Everton je dobře tragickej.

Reagovat
Counter

Mesuuuuuuuuuuut

Reagovat
smazaný uživatel

Pokud udrží Čech čisto konto kolik bude článků?

Reagovat
Counter

Santi 1+2, vodí si to

Reagovat
mr.Silver

bozi jako vzdy ♥

Reagovat
SunFells

Reagovat
smazaný uživatel

Bel luxus

Reagovat
J0EL

Neviem si ani predstavit, zeby sme este niekedy vobec prehrali

Reagovat
masly008

Reagovat
SunFells

To ani Zaschrona

Reagovat
J0EL

Ani Zasch si nemoze predstavit, zeby sme este niekedy prehrali?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
mr.Silver

Reagovat
mr.Silver

A to ani nemusi chytat Ospina

Reagovat
Manik...

To už tu zase dlouho nebylo

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
afc

Walcott dnes normálne aj bráni. Nechápem z neho.

Reagovat
SunFells

Reagovat
Counter

Reagovat
A Seleção

Link na Arsenal prosím?

Reagovat
masly008
Reagovat
A Seleção

password protected channel?to vidim prvne.Pass pls?

Reagovat
masly008

je napsaný nahoře 321

Reagovat
smazaný uživatel

to si toho ešte moc nevidel asi

Reagovat
mr.Silver

Chces koukat na ty tragedy, co vubec neposiluji?

Reagovat
A Seleção

tak fandit jim neprestanu hele...

Reagovat
smazaný uživatel

Oxík je super, ale brutálne neproduktívny. Preto < Theo

Reagovat
smazaný uživatel

a zas

Reagovat
smazaný uživatel

tie dresy vyzerajú super ale.. idem si hneď po zápase objednať toho Coqa

Reagovat
mr.Silver

Vlasaty Oxik > plesaty Oxik

Reagovat
smazaný uživatel

to by Szcz chytil

Reagovat
smazaný uživatel

a Ox je fakt strašný

Reagovat
SunFells

Hmm, i Everton tam má fanoušky ...

Reagovat
afc

Klasika, Ox stratí jednoduchú loptu a inkasujeme. Tých gólov po tých jeho debilnych stratách už bolo dosť.

Reagovat
smazaný uživatel

Čech neudržel čisté konto "Překvapení"

Reagovat
Whitemedia

Reagovat
Busby babes

bude expreska?

Reagovat
J0EL

Snad o tom bude clanok, nech tu mame ownyho megashow.

Reagovat
niflheim

500. za Anderka

Reagovat
smazaný uživatel

Hibbert

Reagovat
Busby babes

Good luck to #mufc's Ben Pearson and Joe Rothwell as the midfield duo join Barnsley on loan until 3 January 2016.

lepsi nez hrat za U21.

Reagovat
Counter

Chudák Garbutt teď

Reagovat
J0EL

Chudak Zasch

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
J0EL

Si ho tak prehypoval, ze mal tremu a bol dnes mizerny

Reagovat
smazaný uživatel

Zasch

Reagovat
Busby babes

pulka kadru prodejna leda za 80 mega a date jim trojku, to potesi, ne?

Reagovat
smazaný uživatel

liverpoolski Galácticos

Reagovat
A Seleção

the fuck OX?

Reagovat
Counter

Easywin v suchém triku Trofej

Reagovat
smazaný uživatel

Ox měl sice zbytečné ztráty, ale za to, co předváděl s Garbuttem a vlastně celou obranou Evertonu, to stálo

Reagovat
smazaný uživatel

ale final product hovno

Reagovat
smazaný uživatel

To neříkám, ale byla sranda

Reagovat
smazaný uživatel

Vlastně ne, dal bych mu asistenci u Barkleyho gólu

Reagovat
Counter

To přijde, Aaronko taky pálil nemožné a pak spustil kanonádu zničehonic,

Reagovat
smazaný uživatel

ak to príde, tak bude svetová topka, no

Reagovat
Counter
Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

lol, ten Kolarov

Reagovat
smazaný uživatel

OX jak tam je vzadu nasranej

Reagovat
smazaný uživatel

dalšia trofej

Reagovat
smazaný uživatel

Ještě Emirates Cup, Community Shield a máme treble

Reagovat
Counter

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Manik...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Infi

Reagovat
kvasha16

Reagovat
smazaný uživatel

ako hrala cubicka?

Reagovat
afc

Slabucko.

Reagovat
SunFells

Ne dobře.

Reagovat
Counter

Nedovedu si představit, že si letos kopne jinde než v CoC, anebo v případě nějaké hodně velké epidemie v ofenzivě.

Reagovat
smazaný uživatel

Jestli bude Welbeck pořád marodit, tak si klidně kopnout může. Jestli teda nepřijde hrot

Reagovat
Counter

Kromě Girouda tam Wenger stejně raději postaví i Walcotta nebo Alexise.

Reagovat
smazaný uživatel

diky, videl som poslednych 10 minut a prisiel mi dost nervozny a veci silil

Reagovat
smazaný uživatel

chcel sa ukázať, no

Reagovat
smazaný uživatel

lol, tam je väčšia maškaráda s tou trofejou jak pri FA Cupe

Reagovat
SunFells

Křivák_Martínez15.07.2015 15:31

Lonska priprava EFC byla kompletne bez vyhry, letos naopak snad ani nemuzeme prohrat. Jen tak dal.

Tak jen dál

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
SunFells

*tak dál

Reagovat
Counter

Zatím to mají taky kompletně bez výhry

Reagovat
Busby babes

porazili Swindon 4:0.

Reagovat
smazaný uživatel

Vloni kompletne bez vyhry, letos uz ted prozivame lepsi pripravu.

Reagovat
smazaný uživatel

Jarin Jaro

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
SunFells

Özil could find Cesc Fabregas after January.

Reagovat
smazaný uživatel

Ozil could find a Chelsea supporter before 2004

Reagovat
SunFells

Reagovat
samson192

Reagovat
Rarášek

Reagovat
smazaný uživatel

Eriksen > Ozil

Reagovat
smazaný uživatel

pozerám twitter a tým ľuďom tam strašne jeboce... že Bastian Swastika

Reagovat
smazaný uživatel

Hodnocení spartaisport:

Čechova premiéra za Arsenal: Udivil skvělým zákrokem, za gól nemohl

Reagovat
smazaný uživatel

Tak Arsenal vyhrál trofej? Myslím první a poslední

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

skonči, prosím

Reagovat
kiwwi

Čech po úspěšném debutu za Arsenal

Brankář Petr Čech poprvé po příchodu z Chelsea nastoupil za Arsenal. Třiatřicetiletý reprezentant ve finále přípravného turnaje v Singapuru dostal od Evertonu jeden gól a slavil výhru "Kanonýrů" 3:1

pre ownyho

Reagovat
smazaný uživatel

kokotí hlavy

Reagovat
Mada

Reagovat
smazaný uživatel

temeraf

Reagovat
teenz

Reagovat
smazaný uživatel

co je to za shit?

Reagovat
smazaný uživatel

Tottenham Hotspur Football Club je anglický fotbalový klub z Tottenhamu v severním Londýně. Jeho domovským stánkem je White Hart Lane. Klub během své historie získal dvakrát anglický titul, osmkrát FA Cup, čtyřikrát ligový pohár a dvakrát Pohár UEFA.

Reagovat
masly008

Reagovat
J0EL

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
Miguel19

Cummings jak vyjebal s Frantíky

Reagovat
Spasitel

Reagovat
Minister

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Mada

Reagovat
Mimalu

Reagovat
Robochelsea

Kedy bude mať MU už tie nové dresy?

Reagovat
smazaný uživatel

1.8.2015 je představíme, protože teprve posledního tohoto měsíce končí smlouva s Nike

Reagovat
smazaný uživatel

Ed Woodward has flown home but he is expected to return to the US on Thursday before the match against Barcelona. [Guardian]

Takže proti Barce další posily? Proč by jinak letěl zpět

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
SunFells

Proč by tam zůstával?

Reagovat
kiwwi

A naco sa tam potom vo stvrtok vracia?

Reagovat
Lacko_Boh

a od kedy vie vlastne ocko piecť?

Reagovat
kiwwi

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Miguel19

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
SunFells

Reagovat
tomasinho

Reagovat
Arsenalfan

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Darren Fletcher

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
SunFells

Nevím, možná to chce vidět a znovu prodiskutovat potřeby týmu. Třeba i něco řeší rovnou tam, zrovna s Barcou vás kvůli Pedrovi spojuje Telegraph.

Reagovat
Busby babes

jede prodat Evanse do Evertonu.

Reagovat
Robochelsea

600. pre Terryho

Reagovat
smazaný uživatel

18:54 Mnichov 1860 dá šanci Lacazettemu

Reagovat
smazaný uživatel

Mnichov 1900

Reagovat
smazaný uživatel

OT: super stránka o fotbalu, autorské články, žádný bulvár... přidejte se

https://www.facebook.com/pages/Soccer-24365/494898380522838

Reagovat
Robochelsea

O socceru, nie?

Reagovat
ian.rush

Celkově článek na výýýýýbornouuuu Fantomasi. Bravisimo.

Reagovat
masly008

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Gunner14

Reagovat
iamek

Reagovat
J0EL

Reagovat
Mimalu

Reagovat
Arbiter

o co se tu snažíš?

Reagovat
I am Mancunian

Reagovat
icka

Reagovat
Spasitel

Prajem ti nech máš teraz úsmev na tvári aj všetci fanúšikovia Arsenalu lebo po sezóne ako vždy bude iba plač zas.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

ano opravdu těžké najít 2 odlišné momentky

Reagovat
kvasha16

Reagovat
Infi

667. dammit :|

Reagovat
8lampard8

moc se mi líbí, jen na dres bez samsungu si budu muset zvyknout

Reagovat
Carrick

Když už se zmínil Wesley Brown. V té domácí semifinálové odvetě proti Barceloně to byl jeden z nejlepších výkonů stopera, co jsem kdy viděl. Tenkrát naprosto famózní Wes.

Reagovat
fantomas

Reagovat
vodka

Reagovat
Darren Fletcher

a finalovy center lavackou na ronalda...

Reagovat
smazaný uživatel

uzasny hrac proste..

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
j_mrazik

Rok se mu povedl no.

Reagovat
smazaný uživatel

lol

Reagovat
PP

Já vím co mu ten lesk zkazilo.. Naprostá dominance v obraně prakticky proti komukoliv v Anglii.. Vyjma fanoušků MU všechny ostatní sral s tím, jak lehce dokázal kohokoliv proti sobě vymazal. Taky jsem ho nesnášel, ale musel obdivovat.. Fantastický stoper..

Reagovat
kiwwi

az teraz som si precital clanok...velmi dobre napisane, dobre sa to citalo...fantomas

Reagovat
smazaný uživatel

Scumbell

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele