Primeira Liga - souhrn 1. kola

18.09.2020, 21:54, aktualizováno 21.09.2020, 22:45
Komentáře a souhrny
Nové koště dobře mete a o tom staronovém to platí též, alespoň si to mohou nyní říkat v Benfice v případě ligové soutěže. Kormidla lisabonského klubu se v létě znovu ujal Jorge Jesus a začal skvěle, Orli vyhráli na půdě Famalicãa vysoko 5:1. Dobře vstoupilo do sezony i Porto, které porazilo 3:1 Bragu. Nacional se rozešel smírně s Boavistou...

FC Porto - SC Braga 3:1

19.09.2020 22:00

Góly: 45. Sérgio Oliveira, 45+4. Alex Telles (pen.), 89. Alex Telles (pen.) - 21. Castro

Hráči FC Porto vstoupili do nového ročníku nejvyšší portugalské soutěže úspěšně a porazili silnou Bragou v poměru 3:1. Svěřenci Sérgia Conceiçãa sice prohrávali, ale průběh utkání nakonec dokázali zvrátit.

V úvodních minutách byli aktivnější domácí, kteří se po stranách snažili prolomit obranu Bragy. To se povedlo ve 13. minutě, kdy Corona našel centrem na zadní tyč volného Maregu, který sklepl míč hlavou na volného Otávia, jehož volej rozvlnila síť hostujícího týmu. Gól ovšem po kontrole systému VAR nebyl uznán, protože celé akci předcházel ofsajd Corony.

První platný gól nakonec padl ve 20. minutě a radovala se z něj Braga. Esgaio poslal přetažený centr na zadní tyč Sequeirovi, který míč z první vrátil na hranici pokutového území přímo do nohy Castra, jehož dělovka po zemi k tyči nedala šanci brankáři Marchesínovi.

Opařená defenziva Porta pak inkasovala hned o minutu později, kdy si pro přihrávku zaběhl za obranu Abel Ruiz a chladnokrevně překonal Marchesína. Radost mu ovšem překazil praporek pomezního rozhodčího značící ofsajd. Braga byla nadále nebezpečná. Proti jedovaté střele Sequeiry z přímého kopu musel zasahovat Marchesín.

Porto se vzpamatovalo z letargie a závěr první půle opět patřil modrobílým. V první minutě nastaveného času poslal Telles centr z levé strany přesně na hlavu Oliveiry, jenž hlavičkoval přesně a vyrovnal stav utkání. O necelé dvě minuty později byl v pokutovém území zatažen Marega a sudí Pinheiro nařídil penaltu. K té se již tradičně postavil Telles a již tradičně nezaváhal a poslal Porto do vedení.

Krátce po změně stran mohlo být skóre opět vyrovnané. Arsenalistas po krásné kombinaci vyřadili obranu Porta a Ricardo Horta se octl s míčem zcela sám na penaltovém puntíku. Míč však poslal až do nejvyšších řad Estádio do Dragão a zahodil stoprocentní šanci k vyrovnání.

Hra se poté velice uklidnila a Porto zodpovědnou hrou v obraně hájilo těsné vedení a zbytečně se nehnalo za dalším gólem. Až v 89. minutě byl v pokutovém území zcela nesmyslně podražen střídající Taremi a proti Braze byl nařízen druhý pokutový kop. Podruhé se jeho exekuce ujal Telles a opět nezaváhal, čímž stvrdil vítězství Porta v úvodním ligovém kole.

Více informací k zápasu

FC Famalicão - SL Benfica 1:5

18.09.2020 20:00

Góly: 67. Gonçalo Rodrigues - 19. Luca Waldschmidt, 21. Éverton, 42. Alex Grimaldo, 52. Rafa Silva, 66. Luca Waldschmidt

Velice dobrý návrat na lavičku Benficy zažívá Jorge Jesus. Šestašedesátiletý kouč hned v prvním kole umlčel všechny kritiky a s výrazným přispěním letních posil dovedl svůj tým k jednoznačnému vítězství 5:1 na hřišti nevyzpytatelného Famalicãa.

Famalicão, které v minulé sezóně překvapilo aktivní a atraktivní hrou i proti silnějším soupeřům, mělo problém dostat se s míčem vůbec za polovinu a Benfica tak byla od úvodního hvizdu dominantnějším týmem. Již v 19. minutě se tak naplno projevil potenciál letních posil Orlů. Nuňez přiťukl míč mezi stopery do běhu Waldschmidtovi a německý útočník obloučkem překonal vybíhajícího brankáře Zlobina, jenž ještě v minulé sezóně působil právě v Benfice.

O dvě minuty později bylo vedení Benficy dvojnásobné. Na pravé straně hřiště zafungovala spolupráce mezi Silvou a Almeidou, přičemž druhý jmenovaný poslal přízemní centr na hranici velkého vápna, kde již číhal Evérton, který přesnou střelou k tyči navýšil vedení svého týmu.

Na Zlobinovu bránu se hnal útok za útokem a bylo pouze otázkou času, kde se skóre na straně hostů opět navýší. Ze hry se to ovšem nedařilo, a tak musela hned v prvním kole zasáhnout magická levačka Alexe Grimalda. Ten se postavil ve 42. minutě k exekuci přímého kopu z hranice pokutového území a s chirurgickou přesností vymetl pravou šibenici.

Dominance Benficy neustávala ani po změně stran. Už v 52. minutě došlo k dalším zmatkům v pokutovém území domácích a trojice Waldschmidt, Evérton a Silva hráli mezi obranou Famalicãa v podstatě bago. Byl to nakonec Rafa Silva, kdo sérii přihrávek přerušil přesným zakončením a přidal čtvrtý gól pro Benficu.

Hosté pokračovali v ofenzivním představení, při kterém byla obrana Famalicãa pouhým sparring partnerem. V 66. minutě se opět ukázalo nově složená útočná dvojice. Nuňez poslal z pravé strany hřiště přesný přízemní centr na malé vápno Waldschmidtovi, který ve skluzu trefil odkrytou bránu a přidal svůj druhý gól v zápase.

O dvě minuty později alespoň čestný příspěvek do výsledkové tabule přidali i domácí. Lameiras dostal na pravém křídle dostatek prostoru k centru, kterým našel na penaltě volného Gugu a mladý středopolař přesnou trefou zkazil defenzivě Benficy radost z čistého konta. Na celkovém výsledku však tento gól nic nezměnil a Benfica může slavit úspěšný vstup do nové sezóny.

Více informací k zápasu

Další výsledky

21.09. 20:45
Portimonense
1:1
Ferreira
Góly: 53. Fabrício - 45+2. Lucas Possignolo (vl.)
20.09. 22:00
CD Tondela
1:1
Rio Ave FC
Góly: 9. Ricardo Alves - 90+2. Ryotaro Meshino
20.09. 19:30
Moreirense
2:0
SC Farense
Góly: 2. Fábio Abreu, 55. Pedro Nuno
20.09. 17:00
Santa Clara
2:0
CS Marítimo
Góly: 57. Thiago, 72. Thiago
19.09. 17:00
CD Nacional
3:3
Boavista FC
Góly: 28. Brayan Riascos, 36. João Victor, 90+2. João Camacho - 19. Gustavo Sauer, 45+2. Ricardo Mangas, 60. Gustavo Sauer
18.09. 22:15
Vitória SC
0:1
Belen. SAD
Góly: 47. Thibang Phete
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.SL Benfica11005:13
2.FC Porto11003:13
3.Moreirense FC11002:03
 CD Santa Clara11002:03
5.CF Os Belenenses11001:03
6.CD Nacional10103:31
 Boavista FC10103:31
8.Rio Ave FC10101:11
 CD Tondela10101:11
 Portimonense SC10101:11
 Paços Ferreira10101:11
12.Gil Vicente FC00000:00
 Sporting CP00000:00
14.Vitória SC Guimarães10010:10
15.SC Braga10011:30
16.SC Farense10010:20
 CS Marítimo10010:20
18.FC Famalicão10011:50
Zbývající zápasy
19.09. 19:30Sporting CP - Gil Vicente FC

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (17)

Přidat komentář
Benfica

Ok,

Darwin už po prvom zápase ukázal viac kvality ako de Tomás za pol roka..

Waldschmidt meškal rok, a to doslova, toho sme potrebovali viac ako de Tomása..

Everton tiež začal ligový ročník celkom v dobrom štýle

Super, po prvom zápase

Reagovat
smazaný uživatel

Prej nové koště dobře mete To jsme viděli v Soluni

Reagovat
Benfica

v Soluni bolo šanci dosť, len to nepadalo..

btw túto sezónu aj tak neviem ako bude vyzerať LM a EL, s tými všetkými opatreniami, karanténami a podobne.. vlastne v kvalifikácií sa to už ako tak načrtlo možno

btw 2 ak by sa aj tá kvalifikácia hrala normálne tak PAOK nepostúpi.. ale to už je jedno, nové podmienky umožňujú aj prekvapenia a čo som pozeral je ich dosť a ostáva už len rešpektovať to, lebo nestojí to za nervy..

Reagovat
smazaný uživatel

Presne to stejne me taky napadlo

Reagovat
smazaný uživatel

Waldschmidt bude raketa

Reagovat
Benfica

Reagovat
Seydou Doumbia

nebude, já jsem raketa

Reagovat
smazaný uživatel

Sebevědomí

Reagovat
Seydou Doumbia

To mi vymyslela běžecká skupina s kterou chodívám na společný výběhy a sledují mé tréninky.

Reagovat
JozkokozleJ

Reagovat
smazaný uživatel

Benfica To je proste velkoklub vsemi couly a ja doufam, ze to zase zacnou dokazovat i v Evrope, to zazemi ktere maji je jedno z nejlepsich na svete a mesto fotbalem zije i v dobe korony.

Reagovat
Elliasson

Teď prohráli s PAOKem.

Reagovat
RadekVonCZE

Reagovat
Benfica

Reagovat
smazaný uživatel

Že je popraví Živkovič je úsměvný.

Reagovat
Benfica

to len podčiarklo ten bizardný zápas..

Reagovat
Benfica

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele