Primeira Liga - preview 9. kola

30.10.2019, 11:55, aktualizováno 31.10.2019, 15:47
Previews
Sporting má stále daleko do ideální formy, ale zdá se, že v posledních kolech pomalu nabírá dech. V uplynulých dvou zápasech pokaždé bodoval naplno a nejinak si to představuje i před výjezdem na půdu Paçosu Ferreira. Neporažená Boavista přivítá zlepšující se Bragu...
Paços Ferreira - Sporting CP  (čtvrtek 20:45)
Jako na houpačce zatím působí sezóna Sportingu. Po hrůzostrašném startu sezóny to ale vypadá, že se tým pod vedením Silase stabilizuje. Dalším testem pro Lvy bude zápas na hřišti trápícího se Paçosu Ferreira.

Sporting dokázal v posledních dvou soutěžních utkáních vyhrál, ale jeho forma má k ideální stále hodně daleko. Obě domácí vítězství ať už proti Trondheimu nebo Vitórii Guimarães se nerodila snadno a fanoušci navíc stále nezapomněli na dva týdny starou blamáž v poháru s třetiligovou Alvercou.

I přes neoslnivou formu Sportingu domácí kouč Pepa soupeře nepodceňuje: "Špatná forma nebude trvat věčně, protože jejich individuální kvalita je obrovská. Očekáváme silný Sporting, který si jezdí pro vítězství a předvádí sebevědomý a úspěšný fotbal. Je to pro nás velká výzva a já věřím, že uspějeme."

I Paços po špatném úvodu jeví určité známky zlepšení, ale stejně jako u Sportingu se rozhodně nedá mluvit o dobré formě. Paços zažil dobrou pohárovou vsuvku a pokud dokáže porazit Bragu, postoupí do semifinále Ligového poháru. I v Portugalském poháru pokračuje a díky víkendové cenné remíze s Rio Ave drží sérii čtyř utkání bez porážky.

Silas ani nadále nemůže počítat s Battagliou, jehož zranění kolene se nakonec ukázalo být vážnější než se původně předpokládalo, v nominaci na utkání chybí i Cabral. Domácí by ani pro to utkání neměli mít k dispozici brazilského stopera Maracase.

Paços je pro Sporting oblíbeným soupeřem a lisabonský celek na jeho půdě naposledy prohrál před šesti lety. V poslední sestupové sezóně Ferreiry Sporting vyhrál obě utkání.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.75 - 3.46 - 2.06
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Boavista FC - SC Braga  (čtvrtek 21:15)
Ačkoliv v tabulce neobývá nejvyšší příčky, je Boavista posledním neporaženým celkem v dosavadní ligové sezóně. Přesto je favoritem utkání hostující Braga, která dává zapomenout na špatný úvod sezóny a stoupá tabulkou vzhůru.

Braga je evropských pohárech stále neporažena a v domácích pohárech se ji také nadmíru daří, její ligový start byl ovšem hrozivý a po úvodních kolech se pohybovala v těsné blízkosti sestupových příček. Nyní se zdá krize svěřenců Ricarda Sá Pinta zažehnaná a Braga zvítězila již v pěti soutěžních utkáních za sebou.

"Máme dobrou formu, dobré výsledky a chceme v nich pokračovat," oznámil trenér Sá Pinto. "Ovšem bude velmi těžké porazit Boavistu. Sice moc gólů nedávají, ale také jich moc nedostávají. Očekáváme těžký a soubojový zápas, my ho ovšem chceme mít pod kontrolou a také budeme mít."

Boavista je zase jediným týmem, který v této ligové sezóně neprohrál, ale jediným elitním týmem, proti kterému nastoupila, byl Sporting a zatím je spíše remízovou královnou, neboť z osmi kol má na kontě dvě vítězství a šest remíz. Naopak je venku z obou pohárů a zatímco z Ligového poháru vypadla už v srpnu, necelé dva týdny staré vypadnutí v Portugalském poháru s druholigovým Chavesem je však stále v čerstvé paměti.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 4.67 - 3.54 - 1.84
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
CD Santa Clara - Vitória FC Setúbal  (čtvrtek 21:15)
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.99 - 3.20 - 4.41
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Rio Ave FC - Moreirense FC  (středa 18:00)
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.60 - 4.09 - 5.81
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
CS Marítimo - FC Porto  (středa 19:45)
Ve velké pohodě jsou na poli domácích soutěží hráči Porta a tu budou chtít prokázat i na Madeiře, kde se utkají s CS Marítimo. Celek z Funchalu naopak v dobré formě není.

V evropských pohárech mají výkony i výsledky Porta k dokonalosti stále opravdu daleko, ale v domácích soutěžích je to o mnoho šťastnější pohádka. Proti portugalským celkům si Porto táhne už šňůru devíti vyhraných zápasů a nic nenasvědčuje, že by se to mělo na hřišti Marítima změnit.

Marítimo vůbec nezvládlo pohárovou epizodu, která v říjnu v Portugalsku probíhala, a po remíze s Paços Ferreira a prohře s Bragou ve skupině Ligového poháru vypadlo v Portugalském poháru s Beira Mar, která působí až ve čtvrté nejvyšší soutěži.

Přesto kouč hostů Sérgio Conceição vyzývá k opatrnosti: "Na hřišti Marítima je to tradičně složité a my musíme být na tyto obtížnosti připraveni, abychom byli po zápase spokojeni s výsledkem i předvedenou hrou."

Ani jeden z týmů netrpí příliš rozsáhlou marodkou, přesto nejspíš oba trenéři budou postrádat po jedné opoře. S týmem na Madeiru neodcestoval Marega, který chyběl i o víkendu proti Famalicãu. Domácí kouč Nuno Santos nejspíš nebude mít k dispozici Kerkeze. Srbský stoper nenastoupil do posledních dvou utkání kvůli zranění zadního stehenního svalu.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 8.76 - 4.99 - 1.38
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Vitória SC Guimarães - CF Os Belenenses  (středa 21:00)
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.41 - 4.82 - 8.20
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
SL Benfica - Portimonense SC  (středa 21:15)
Jednoduché utkání by podle předpokladů mělo čekat Benficu, která ve vloženém kole přivítá na Estádio da Luz Portimonense. Hosté zaznamenali v osmi ligových kolech pouze jednu výhru, která je navíc stará víc než dva měsíce.

Přestože je Benfica nezpochybnitelným favoritem utkání a výsledkově je v dobré formě, na předváděné hře jde poznat, že tým není v úplně nejlepší formě. Orli sice porazili v Lize mistrů Lyon, ale k vítězství v neatraktivním utkáním jim pomohla neobyčejná hrubka brankáře Lopese a ani víkendové vítězství 1:0 na půdě Tondely se nerodilo snadno a pouze díky vynikajícím zákrokům Vlachodimose neinkasovali.

"Víme, že máme na to hrát lépe a fanoušci to od nás požadují, každopádně nejdůležitější je, že ačkoliv naše výkony neměly dostatečnou kvalitu, dokázali jsme i tak dosáhnout tří bodů," prohlásil kouč Benficy Bruno Lage.

Pro Portimonense je dosavadní průběh sezóny zlým snem a pod v minulé sezóně úspěšným trenérem Folhou se hodný kývá manažerská židle. Portimonense už je venku z Portugalského poháru a v lize je pouze bod nad sestupovou pozicí.

Bruno Lage i nadále nemůže počítat se zraněnými Contim a Rafou Silvou, k dispozici nejspíš nebude mít ani letní posilu Raúla de Tomáse. Naopak Chiquinho už by měl schopen zvládnout plnou devadesátiminutovou porci.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.24 - 6.71 - 11.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
FC Famalicão - Gil Vicente FC  (středa 22:00)
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.13 - 3.41 - 3.59
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.FC Famalicão761016:719
2.SL Benfica760116:318
3.FC Porto760116:418
4.Vitória SC Guimarães733112:812
5.Sporting CP732211:911
6.Boavista FC72506:411
7.CD Santa Clara73224:411
8.Rio Ave FC731313:1010
9.CD Tondela72329:99
10.CS Marítimo722310:138
11.SC Braga72238:118
12.Moreirense FC72147:97
13.Vitória FC Setúbal71421:57
14.Gil Vicente FC71333:86
15.Portimonense SC71245:95
16.CF Os Belenenses71244:95
17.Paços Ferreira71155:144
18.CD Aves71069:193
Ostatní zápasy
05.10. 16:30CD Aves - CD Tondela

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (15)

Přidat komentář
FC Porto FC

snad to dneska nebude žádný porod :D

Reagovat
Han střelil první

Podle mě ty góly nedostanete stejně zadarmo jako o víkendu.

Reagovat
Han střelil první

Prohru na Portu schytá Defendi

Reagovat
Benfica

tak, to ako chytal bolo až trapné a ten tretí gól? tam hral s útokom

Reagovat
Han střelil první

Pochytal tam toho plno a za třetí gól může poděkovat Patrickovi, takhle se nemůže přihrávat brankáři.

Reagovat
Benfica

vec názoru.. to je ako Lopes proti Benfice.. ale v podstate hej, kolektívny šport, čiže väčšinou chyba sa nestane jednému, ale brankárovú vidno najviac.. btw boli to lacné góly.. to aj brankár Nacionalu čo dostal 10 chytal oveľa lepšie.. tie góly boli až nehodné prvoligového brankára, nie to brankára ktorý chytal dovtedy za lídra..

Reagovat
Benfica

LÍDRI

Reagovat
Han střelil první

Jako neříkám, že byste to i tak nedali, protože síla Benficy je zřejmá, ale pokud zase budete hledat brankáře, tak to nepochopím. Vlachodimos dělá neskutečný kus práce, v Tondele vás skvěle podržel a včera taky za stavu 0:0 výborný zákrok. Netvrdím, že by to Benfica nevyhrála i tak, ale kdyby Anzaie nevychytal, tak to mohl být úplně jiný zápas. Má své mouchy, ale momentálně je velkou oporou.

Reagovat
Benfica

Ja tiež preferujem Odysseasa.. a hlavne pred všetkými tými čo boli v ponuke v lete

Reagovat
Han střelil první

Jo a ještě jedna věc. Nevěřím, že udržíte Grimalda, protože to je zvíře!! To je neskutečné, co předvádí.

Reagovat
Benfica

tak klausula je zatiaľ 60 miliónov to je celkom v pohode, ale zatiaľ sa ozýva len Neapol a neviem či oni sú jeden z tých klubov ktoré majú nato.. ale buď jak buď už tam čaká Nuno Tavares tak pohoda

Reagovat
Benfica

Inak také malé pohárové okienko..

los 4. kolo

Porto - Setúbal

Braga - Gil Vicente

Vizela - Benfica

Pedras Salgadas - Canelas

Varzim - Loures

Leixões - Santa Clara

Anadia - Beira Mar

Sertanense - Farense

Paços - Sanjoanense

Famalicão - Académica

Viseu - Feirense

Moreirense - Mafra

Espinho - Arouca

Sintra - Marinhense

Rio Ave - Alverca

Chaves - Belenenses SAD

pozn. 1 - Sporting ešte môže nakoniec prejsť kvôli možno neoprávnenému štartu hráča Alverca

pozn 2 - Už sa to riešilo pred týmto žrebom, ale v prípade, že postúpim ako Benfica tak aj Porto + Canelas ako si myslíte, že by vyzerali zápasy Canelasu proti SLB & FCP? (Canelas - tam hrajú ultras porta aj s tou ich opicou)

*Môj tip, Benfica by postúpila ale niektorí hráči by asi boli zranení.. a Porto 10:1 Canelas, gól za Canelas Madureira (tá ich opica "Macaco")

Pozn 3

ktoré z tímov z nižších líg by ste chceli vidieť hrať čo najďalej, alebo proti SLB, FCP, prípadne možno ešte SCP? Ja asi hlavne Beiru Mar, Varzim, Academica a Farense.. možno aj prípadný zápas SLB vonku proti niekomu z nich..

Reagovat
Benfica

a ešte jedna vec, tip na tím z nižších líg by mohol napodobniť Caldas zo sezóny 17/18 (semifinále)? Za mňa možno tá Beira-Mar ak by sa vyhla úplne top tímom samozrejme..

Reagovat
FC Porto FC

Naše tradiční tragédie na Maritímu. Tam se nám 3 z 5 vždy nepovedou...

Reagovat
Han střelil první

Mathieu jediné štěstí, že to bylo o cenťák mimo šestnáctku

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele