Primeira Liga - preview 34. kola

24.07.2020, 08:58, aktualizováno 26.07.2020, 08:50
Previews
O druhém sestupujícím se rozhodne ve třech dnešních zápasech závěrečného kola portugalské ligy. Bod ze hřiště Moreirense bez ohledu na další výsledky stačí k záchraně Tondele. Černého Petra drží zatím Portimonense, ovšem to nastoupí doma proti poslednímu Aves, čili naděje na vítězství tu je. Setúbal však zatím má bod k dobru a náskok bude chtít udržet i doma proti Belenenses.
Portimonense SC - CD Aves  (neděle 20:30)
Ještě před koronavirovou přestávkou ztrácelo Portimonense na záchranu šest bodů, po ní ovšem začalo s pravidelností navyšovat svoje bodové konto, a v tuto chvíli ztrácí na bezpečnou šestnáctou pozici pouhý jeden bod. Situaci nemá ve svých rukou, nicméně narazí na závěr na poslední Aves, který evidentně bude mít problémy hlavně sám se sebou.

O tom, že mužstvo z Vila das Aves bude jistojistě první sestupujícím z portugalské nejvyšší soutěže, se rozhodlo už na konci června. Klub se zmítá ve velkých finančních potížích a dokonce avizoval, že by do Portimaa k poslednímu ligovému duelu ani neodcestoval. Většina hráčů, kterým vedení klubu dluží výplaty za několik měsíců, si už hledá nová angažmá.

Dokonce vznikla velmi bizarní situace. Nejenže má Aves vroubky u mnoha věřitelů, dokonce už nemá ani na vlastní běžný chod. Exekutoři mu totiž nedávno zabavili dva autobusy, a tak se řešila otázka, jak vlastně k poslednímu mači do dalekého Algarve hráči odcestují. Nakonec se obec Santo Tirso, ve kterém klub sídlí, slitovala a mužstvu vypůjčila svůj městský bus.

Pomocnou ruku chtěl Avesi podat i nedaleký druholigový oddíl Académico de Viseu, jenž mu nabízel k cestování rovněž svůj dopravní prostředek, přepravní komplikace ale nakonec byly vyřešeny s osobami z radnice. A možná že s týmem odcestují na jih Portugalska i někteří hostující fanoušci, jimž byl za čtyřicet eur nabídnut výlet s jednodenním pobytem.

Ačkoli se zápas bude hrát za zavřenými dveřmi, někteří nejvěrnější si už údajně místo zarezervovali. "Doufám, že odpovědní lidé najdou řešení," věřil Paulo Sérgio, kouč Portimonense, že se utkání normálně sehraje a nebude například kontumováno. "I když z této lapálie můžeme těžit, není to rozhodně ten způsob, jakým se chceme zachránit," mínil.

Pakliže zápas opravdu dle plánu odstartuje, potřebují v něm domácí jednoznačně uspět. Čistě teoreticky jim může stačit remíza, to by ovšem Setúbal, s nímž mají mimochodem stejnou vzájemnou bilanci po dvou bezbrankových remízách, padnout doma s Belenensesem, a pak spoléhat na lepší skóre. Prvořadým cílem zkrátka bude urvání plného bodového zisku.

Ani ten ale ve finále nemusí stačit ke konečnému udržení, pokud Vitória vyhraje a patnáctá Tondela, se kterou má Portimonense mimochodem lepší statistiky díky více vstřeleným gólům venku, alespoň remizuje na půdě Moreirense. "Jsem si jistý, že proti Avesi opravdu nastoupíme. Lidé jsou tam profesionálové a zaslouží si naše uznání," říkal Paulo Sérgio.

Ten po pauze způsobené pandemií svoje svěřence vyburcoval v červnu k utvoření série pěti kol bez porážky. A byť v uplynulých čtyřech zápasech zaznamenali jen tři body, vysloužil si cenu nejlepšího trenéra předchozího měsíce. "Ocenění jsou vždy výsledkem práce mnoha lidí. Necítím se oprávněný vzít si ho sám domů. Dám ho někam do šatny," povídal skromně.

Domácí nemůžou počítat se zraněným Ricardem Ferreirou, vykartovaný je pak Henrique. Hostující stratég Nuno Manta Santos má o poznání větší starosti se složením své sestavy. A je velkou otázkou, koho do hry nasadí. Nově přitom opustili kabinu Mehrdad Mohammadi i Mato Miloš, jež doplnili už sumární desítku odejivších hráčů Avese po restartu Ligy NOS.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.20 - 6.73 - 17.80
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Vitória FC Setúbal - CF Os Belenenses  (neděle 20:30)
Když se Vitória radovala z vítězství v Lize NOS naposledy, psal se konec ledna. Od tehdejšího skalpu v Tondele natáhla svou pořádně neúspěšnou sérii už na patnáct utkání v řadě. Přitom v nynějším případě by tři body nutně potřebovala. Pakliže se jí podaří skolit již zachráněný Belenenses, nebude se muset vůbec ohlížet na výsledek Portimonense.

Po osmnácti odehraných kolech Primeira Ligy se mužstvo vedené španělským koučem Juliem Velázquezem nacházelo v horní polovině tabulky. Postupně však jako by Setúbalu docházel dech, přičemž svou reputaci si nikterak nenapravil ani po koronavirové přestávce. A v uplynulých sedmi ligových zápasech například urval pouhopouhou jednu remízu.

Nutno však podotknout, že ona plichta byla pro domácí rozhodně velkým povzbuzením. Urodila se právě před několika dny na půdě třetího Sportingu. V tuhle chvíli tak mají na svém kontě o jeden bod více než na sedmnáctém místě umístěný klub z Portimaa, jenže tomu hraje v posledním kole do karet ta skutečnost, že se představí proti již sestupujícímu Avesi.

Kolovaly přitom zvěsti, že poslední celek tabulky proti Portimonense ani nenastoupí vlivem finančních problémů. Že by se mohlo utkání kontumovat. Nakonec je na devadesát procent jisté, že Aves do dalekého Algarve odcestuje, ovšem s jakou sestavou, to se dá jen stěží odhadnout. Hráči totiž postupně kabinu opouštějí, neboť jim vedení dluží výplaty.

Samozřejmě že takové zprávy nejdou na ruku Vitórii. A nadšený z celé situace není ani její trenér Lito Vidigal, jenž převzal tým po Juliovi Velázquezovi teprve zkraje července. Lépe řečeno po Albertovi Meyongovi, jenž Setúbal dočasně vedl na jeden mač proti Pacosu de Ferreira. "Jsme v obtížné situaci. Všichni, a to nejenom my," potvrzoval rodák z Angoly.

Pakliže Portimonense potvrdí roli favorita, bude muset celek z jihozápadu Portugalska rovněž uspět nad Belenensesem. "Snažím se myslet jen na sportovní záležitosti. Smutné je, že Aves opouští zrovna teď tolik hráčů. A přitom nedávno triumfoval v Ligovém poháru," připomínal Lito Vidigal. "Nikdo nemá rád, když klub prožívá tak choulostivé chvíle," pokračoval.

Ten již bude mít k dispozici Bruna Pirese, jemuž vypršel disciplinární trest za nakumulované žluté karty, otázkou je, jestli se stoprocentně do kupy stačí dát Hélder Guedes. "Z toho, co jsem se dočetl v novinách, vím, že Aves možná nebude mít dostatek hráčů na dohrání ligového ročníku. Zrovna v momentě, kdy někomu jde o holý život," hlesl setúbalský lodivod.

Naposledy proti Sportingu se podařilo Vitórii udržet čisté konto. I správná obranná činnost může rozhodnout o tom, kdo nakonec z nejvyšší soutěže spadne o patro níže. "Budeme bojovat až do konce," burcoval gólman Georgi Makaridze. "Můžeme se spoléhat jen sami na sebe. Nynější souboj je pro nás jako pohárové finále," přitakával obránce Artur Jorge.

Belenenses, podobně jako jeho protivník, neprožíval po restartu ligy nikterak povedené období. Protože však v uplynulých dvou zápasech urval důležité čtyři body, remizoval totiž v Braze a skolil Gil Vicente, matematicky si definitivně zajistil záchranu. Postupně se mu uzdravuje marodka, zcela fit jsou již klíčoví hráči jako André Santos, Silvestre Varela i Licá.

Po absolvování karantény kvůli COVID-19 se ukázaly konečně negativní testy Andrému Moreirovi, jenž funguje rovněž normálně naplno, vykartovaný je aktuálně pouze Nilton Varela. "Udělali jsme v minulém utkání svou práci, vyhráli jsme. I když jsme neodvedli úplně nejlepší výkon, musím hráčům jednoduše poblahopřát," těšilo hostujícího stratéga Petita.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.70 - 3.86 - 5.19
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Moreirense FC - CD Tondela  (neděle 20:30)
Tondela má v posledním kolem pouze jeden jediný cíl, a to uhrát na půdě Moreirense, které v tabulce výše než na osmé pozici skončit nemůže, toužebný bod. Jedině ten mu jistojistě zaručí záchranu bez ohledu na výsledky souběžně hraných klání Setúbalu a Portimonense. Nicméně u veškerého dění nebude moci být přítomen hostující kouč Natxo González.

Po červnové výhře nad posledním Avesem se jeho svěřenci dostali do hluboké krize a v následujících šesti ligových kolech získali pouhou jednu remízu. Najednou se tak vehementně namočili do nepříjemných sestupových starostí. Nicméně naposledy udělali vážně výraznou šlépěj k udržení se v Lize NOS. Nečekaně totiž o gól skolili o třetí příčku bojující Bragu.

Osud tak má Tondela ve svých rukou. A španělský stratég si pořádně ulevil poté, co favorit klání na jeho hřišti nečekaně padl. "Jdu si dát pořádně studené pivo. Neměl jsem ho několik týdnů. Bude se mi dobře spát," prohlásil uvolněně. "Dostali jsme odměnu, kterou jsme si zasloužili, i když před námi stála spousta překážek. Podnikli jsme velký krok vpřed."

Jenže zápas s Bragou stál tondelského stratéga zřejmě pořádnou dávku nervů. V závěru neudržel emoce pod pokličkou, výrazně vyčinil rozhodčím a inkasoval zbytečnou červenou kartu. Disciplinární komise mu tak vystavila stopku pro duel na Moreira de Cónegos a situaci bude muset sledovat jen z tribuny. Kromě něho byl suspendovaný rovněž Filipe Ferreira.

Mimo hru jsou hostům také zraněná brankářská jednička Cláudio Ramos, jehož tedy mezi třemi tyčemi znovu nahradí vytáhlý hubeňour Babacar Niasse Mbaye, a Pité. Určité zdravotní potíže trápí i Ricarda Alvese, ten by se ale měl dát nakonec do kupy. "Soustředíme se jen na poslední bitvu. Chceme jí zvládnout a zakončit jí oslavami," burcoval Natxo González.

Ten se mimochodem evidentně nebojí žádných experimentů. Proti Braze nasadil do hry mladíky Tiaga Almeidu a Telma Arcanja, a to hned od začátku, byť s fotbalem na nejvyšší úrovni neměli prakticky žádné zkušenosti. "Musel jsem se rozhodnout. Šel jsem do rizika," přiznával Španěl. "Každý se něčeho bojí. Ale je jen na vás, jak na strach zareagujete."

Moreirense se po dlouhé odmlce způsobené pandemií docela slušně dařilo, dokonce mohlo zausilovat o příčky zaručující Evropskou ligu pro příští ročník, jenže muselo by přece ještě více zabrat. Nakonec bude bojovat pouze o osmé místo. Proti Tondele půjde hráčům trenéra Ricarda Soarese o jakousi kosmetickou úpravu a vylepšení svých dosavadních statistik.

Os verdes e brancos, jimž budou chybět zranění Djavan a Luiz Henrique, musejí vyhrát, jestli chtějí zůstat osmí a neohlížet se na rezultáty rivalů Gil Vicente a Santa Clary. Naposledy padli vysoko v Portu. "Padesát minut jsme hráli skvěle. Ukázali jsme, proč jsme prožili opravdu slušnou sezónu. Byli jsme však smutní, nebyl to hezký den," hodnotil domácí kouč.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.09 - 2.84 - 2.72
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
CS Marítimo - FC Famalicão  (sobota 20:00)
Famalicão zažívá snovou nováčkovskou sezónu. Klub ze severu Portugalska se až do osmého kola vyhříval na prvním místě ligové tabulky, a přestože si skvělou formu nedokázal udržet, stále předváděl dostatečně kvalitní výkony a před posledním kolem okupuje pátou příčku znamenající postup do předkola Evropské ligy.

V souvislosti s úspěchy klubu, který se do nejvyšší soutěže vrátil po čtvrtstoletí, je skloňováno nejčastěji jméno Joao Pedro Sousy. Osmačtyřicetiletý trenér sedm let působil jako asistent Marca Silvy ve všech jeho štacích a Fama je jeho první zkušeností v pozici hlavního trenéra. Famalicão je ze všech stran chváleno za rychlý, přímočarý styl a odvážnou hru proti silnějším týmům.

Ostatně zvládlo během sezóny dvakrát porazit Sporting, jednou Porto, dvakrát remizovat s Bragou a před dvěma týdny okradlo díky remíze 1:1 i Benficu. Týmy umístěné v tabulce níže ovšem neporáží s takovou pravidelností a na vině je hlavně špatná defenziva plynoucí ze stylu hry. Nejlepším důkazem je minulé kolo, kdy Famalicão vedlo po prvním poločase nad Boavistou 2:0 a bylo krůček od jistoty pátého místa a evropských pohárů. Boavista se ovšem dokázala v druhém poločase vrátit do utkání, a to nakonec skončilo remízou 2:2.

Evropu si tak svěřenci trenéra Sousy budou muset vykopat až v posledním kole. Proti ale bude Marítimo, které zažilo zcela opačnou sezónu. Momentálně jediný klub z Madeiry v nejvyšší portugalské soutěži se po většinu sezóny trápil a dlouhou dobu byl ohrožen sestupem.

Koronavirová pauza ovšem svěřencům trenéra Gomese pomohla a v devíti zápasech od obnovení ligy čtyřikrát vyhráli, dvakrát remizoval a třikrát prohráli. Tato bilance Marítimo vynesla na dvanácté místo vstříc poklidné záchraně. Přesto na Madeiře nejsou se sezónou spokojení. "Tohle je sezóna, kterou nemůžeme považovat za dobrou, právě naopak. Tento zápas je další příležitostí, jak ukázat kvality a ambice klubu," pronesl před utkáním domácí trenér José Gomes.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.57 - 3.44 - 2.12
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Boavista FC - Rio Ave FC  (sobota 20:00)
Portugalská liga dospěla ke svému závěru a na programu je poslední kolo, kde se bude bojovat o Evropskou ligu i vytouženou záchranu. Rio Ave je momentálně šesté s dvaapadesáti body a za pátou pozicí nováčka z Famalicãa zaostává o jediný bod. Do evropských pohárů se kvalifikuje pět nejlepších a hosté tak musí doufat v zaváhání úhlavního rivala na půdě Marítima. Nyní v Portu potřebuje vyhrát nad místní Boavistou.

Domácí celek už v podstatě němá o co hrát, neboť mu patří jedenáctá příčka s devětatřiceti body a může se jen pokusit proniknout do horní poloviny tabulky. Svěřencům trenéra Daniela Ramose se navíc v poslední době vůbec nedaří, jelikož v předchozích čtyřech střetnutích třikrát prohráli a jednou remizovali. Po neúspěších s Benficou (1:3), Marítimem (0:1) i Portimonense (1:2) se naposledy rozešli smírně s Famalicãem (2:2).

Hosté naopak v minulých šesti duelech prohráli pouze jednou a z toho hned třikrát bodovali naplno. Nejprve zdolali Vitórii Setúbal (2:1) a poté po nervy drásajícím průběhu zdolali favorizovanou Bragu (4:3). Situaci si výrazně zkomplikovali v posledních dvou případech, kdy získali jen bod s Marítimem (0:0) i se Santa Clarou (2:2). Na následujícího protivníka se jim celkem daří, přehráli ho totiž hned pětkrát ze šesti uplynulých zápasů.

V letošním ročníku slavili výhru po výsledku 2:0, předtím v Portu prohráli 0:1. "Nechceme se ohlížet na to, jak bude hrát Famalicão, i když na druhou stranu se bez jeho zaváhání neobejdeme. Boavista je velmi houževnatý soupeř a má své kvality, se sezónou se rozhodně nechce rozloučit porážkou. Jednoduché to v žádném případě mít nebudeme, je nutné podat nadstandardní výkon," prohlásil s očekáváním kouč Ria Ave Carlos Carvalhal.

Tomu budou scházet Junio s Al Musratim, chybujícího Piazóna by mohl nahradit Carlos Mané. O krále střelců bude usilovat íránský útočník Mehdi Taremi, jenž má na kontě šestnáct vstřelených branek a na vedoucího Pizziho (Benfica) ztrácí dvě trefy. "Individuální statistiky jdou teď stranou, hlavním cílem je skončit na pátém místě a zahrát si předkolo Evropské ligy. Jsem si ale jistý, že nám znovu může velmi pomoci," dodal čtyřiapadesátiletý Carvalhal.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 5.41 - 4.07 - 1.64
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
SL Benfica - Sporting CP  (sobota 22:15)
Nemilosrdný byl los letošní sezóny portugalské ligy, který proti sobě svedl v posledním kole městské rivaly Benficu a Sporting. Domácí Benfice z hlediska umístění již o nic nejde, a ať zápas dopadne jakkoliv, zůstane druhá. Sporting se nyní nachází na třetím místě, k jehož udržení mu stačí remíza.

Až bude vedení Benficy hodnotit letošní neobvyklou sezónu, nejspíš příliš pozitivních věcí nenajde. V druhé polovině sezóny vyprchalo kouzlo trenéra Lageho, pod kterým Benfica v lize až na malé výjimky jenom vyhrávala, a kvůli špatným výsledkům ztratila šanci na další ligový titul.

Po domácím fiasku se Santa Clarou (3:4) a prohře 0:2 na půdě Marítima Lage rezignoval na svou funkci a do konce sezóny jej zastoupil Nélson Veríssimo, pod kterým se výsledky loňského mistra zlepšily. Orli v posledních čtyřech utkáních neprohráli, a přestože již nemají soutěžní motivaci, budou se chtít s ligovou sezónou rozloučit vítězným derby.

"Náš tým bere derby s obvyklou vážností. Je to stále derby, které budí emoce. Je škoda, že na stadiónu nebudou fanoušci, ale rozhodně tam budou dva týmy, které chtějí vyhrát a věřím, že to bude dobré utkání," řekl na tiskové konferenci třiačtyřicetiletý Veríssimo.

Jestli domácí budou po sezóně těžko hledat pozitiva, tak na Estádio José Alvalade to bude ještě složitější. Sportingu se letošní sezóna vůbec nepovedla, na lavičce se vystřídali tři trenéři a i kádr prošel za tu dobu mnoha změnami.

Zeleno-bílí se sice od příchodu trenéra Amorima z Bragy výsledkově zvedli, ale nadšení z prvních zápasů pod novým trenérem už opadlo a hlavně v ofenzivní fázi se Sporting momentálně trápí. Během posledních čtyř kol skóroval pouze jednou a zejména poslední kolo doma se Setúbalem (0:0) bylo velkým varování, neboť si za celých devadesát minut nedokázal vypracovat ani jednu gólovou šanci.

I přes všechny starosti je Sporting i nadále hlavním favoritem na uzmutí třetího místa, které znamená postup do základních skupin Evropské ligy. K tomu mu stačí s Benficou neprohrát, v opačném případě bude muset doufat, že Braga v souběžně hraném utkání neporazí doma Porto.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.80 - 3.78 - 4.56
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
SC Braga - FC Porto  (sobota 22:15)
Braga letos zažívá celkem povedenou sezónu a v samém závěru má ještě naději obsadit třetí místo, které by znamenalo přímou účast v základní skupině Evropské ligy pro následující sezónu. Pokud se mu to nepovede, tak ho čeká jen zrádná kvalifikace, konkrétně třetí předkolo. SC je momentálně čtvrté se sedmapadesáti body o tři body za Sportingem, ve hře zůstává díky vstřelenému gólu ve vzájemném utkání v Lisabonu.

Nyní potřebuje zdolat mistrovské Porto a jednoduchý úkol ji v žádném případě nečeká. K tomu musí doufat, že CP prohraje v městském derby na půdě Benficy. Hosté se letos vrátili na portugalský trůn po dvou letech, který si zajistili tři kola před koncem po výhře nad Sportingem (2:0). Cenný úspěch náležitě oslavili na vlastním stadionu, když naprosto deklasovali Moreirense v poměru 6:1. Momentálně vyhráli již šestkrát za sebou.

Jeden důležitý zápas je však stále před nimi, neboť první srpnový den budou usilovat o double. Ve finále Taça de Portugal v Coimbře narazí na Benficu a určitě chtějí získat druhou velmi prestižní trofej. Domácí začátkem července museli sáhnout ke změně na trenérském postu, neboť rezignujícího Custódia nahradil Artur Jorge. Osmačtyřicetiletý místní rodák po úvodních výhrách zažil nečekané nezdary.

Jeho svěřenci po dvou jasných úspěších s Avesem (4:0) i Ferreirou (5:1) následně jen remizovali s Belenenses (1:1) a pak nečekaně prohráli na půdě zachraňující se Tondely (0:1). "Tyto ztráty nás určitě mrzí, jelikož nás možná stály třetí místo. Nicméně stále máme šanci a teď chceme ukázat, že můžeme porazit kohokoliv. Porto rozhodně nic nevypustí, takže abychom ho porazili, tak musíme hrát perfektně," prohlásil Jorge odhodlaně.

Ten se stále musí obejít bez čtveřice marodů, mimo hru jsou Sequeira, Tormena, Rolando i Ruis Fonte. Hosté postrádají Marcana se Sérgiem Oliveirou. Braga letos na jeden primát již dosáhla, když ve finále Taça da Liga přehrála právě Porto v poměru 1:0. "Jednou jsme Porto porazili a nic nebrání tomu, aby se nám to povedlo zase, i když soupeř se nachází ve vynikající formě. Pro vítězství odvedeme maximum," doplnil Jorge pro klubové stránky.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.69 - 3.60 - 2.54
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
CD Santa Clara - Vitória SC Guimarães  (pátek 20:00)
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.38 - 3.36 - 2.23
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Gil Vicente FC - Paços Ferreira  (pátek 22:15)
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.49 - 3.30 - 2.96
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.FC Porto33264373:2082
2.SL Benfica33235569:2574
3.Sporting CP33186948:3260
4.SC Braga331761059:3957
5.FC Famalicão331411850:4853
6.Rio Ave FC331410946:3652
7.Vitória SC Guimarães3313101051:3649
8.Moreirense FC3310131041:4243
9.Gil Vicente FC331191337:4142
10.CD Santa Clara331191334:3942
11.Boavista FC331091428:3739
12.CS Marítimo339111331:3938
13.Paços Ferreira331151733:4938
14.CF Os Belenenses33981627:5235
15.CD Tondela33891628:4333
16.Vitória FC Setúbal336131425:4331
17.Portimonense SC336121528:4530
18.CD Aves33522624:6617

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (6)

Přidat komentář
Benfica

s Portimonense to nevidím veľmi ružovo.. bol by som prekvapený ak by nevypadali aj napriek tomu, že pravdepodobne zajtra vyhrajú..

Reagovat
Han střelil první

Já bych to v Portugalsku hrál bez rozhodčích...

Reagovat
Benfica

čo zas?

Reagovat
Han střelil první

Celkově strašně necitlivé rozhodování na obě strany, absolutní ignorování nějakých opakovaných faulů a sere mě, že tomu rohu před prvním gólem předcházel faul na Cabrala.

Reagovat
Benfica

nič to posledný ligový zápas, nechce sa mi hádať

Reagovat
Benfica

popravde teraz, keď sa hre bez divákov tak sú výkony rozhodcov docela v pohode..

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele