Primeira Liga - preview 3. kola

24.08.2019, 09:10, aktualizováno 25.08.2019, 11:51
Previews
Pět zápasů má dnes na programu portugalská nejvyšší soutěž. Sporting cestuje do Portimonense a brousí si zuby na tři body, stejně jako Braga před duelem na půdě Gil Vicente...
CS Marítimo - CD Tondela  (neděle 17:00)
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.03 - 3.25 - 4.17
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
CD Santa Clara - CF Os Belenenses  (neděle 17:00)
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.91 - 3.47 - 4.40
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Portimonense SC - Sporting CP  (neděle 19:30)
Dobrou motivaci mají fotbalisté Sportingu před duelem s Portimonense. Díky vítězství Porta na hřišti Benficy se mohou případnou výhrou alespoň na pár hodin dostat do čela ligy. Svěřence Marcela Keizera ale rozhodně nečeká jednoduchý zápas, neboť na hřišti Portimonense se jim tradičně nedaří.

V útrobách stadionu Estádio José Alvalade se dýchá už o něco snadněji. Sporting v minulém kole porazil silnou Bragu a připsal si první vítězství v sezóně. To se však nerodilo snadno. Lisabonský celek čelil mnoha nebezpečným situacím a jeho hra má daleko k dokonalosti.

Ta totiž stojí opět zejména na Bruno Fernandesovi, který si ve dvou ligových zápasech stihl připsat jeden gól a asistenci. I proto kádr stále prochází změnami - do Almeríe odešel Radoslav Petrovič a změnu herního stylu odnáší i kanonýr Bas Dost, jehož jednání s Frankfurtem opět nabývá reálnějších obrysů. Kreativitu v útoku by mohl zlepšit Gonzalo Plata. Teprve osmnáctiletý ekvádorský křídelník si díky svým výkonům v Lize Revelação vysloužil pozvánku do prvního týmu.

"Pro mladé hráče jako je Gonzalo, je nezbytně nutné, aby se do prvního týmu dostali ve správný čas," vyjádřil se k nominaci Platy nizozemský kouč. Ten svému týmu před nadcházejícím duelem věří: "Jsme přesvědčení, že budeme schopni zvítězit."

Portimonense zažívá solidní vstup do sezóny. Po dvou kolech má čtyři body a pokračuje i v ligovém poháru. Domácí by navíc určitě rádi navázali na loňské vítězství nad Sportingem 4:2. Tehdy ovšem celek z Portimãa táhl hlavně Shoya Nakajima, který nyní hájí barvy Porta. Za domácí nejspíš nenastoupí ani Jackson Martínez, který v této sezóně zatím neodehrál ani minutu a útok Portimonense se tak bude spoléhat hlavně na Brazilce Iuryho.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 4.14 - 3.70 - 1.89
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Gil Vicente FC - SC Braga  (neděle 21:30)
Ve třetím ligovém kole čeká hráče Bragy krátký výlet do Barcelos, kde se postaví Gil Vicente. Hosté jsou favoritem zápasu, ale rozhodně nesmí svého soupeře podcenit. Gil Vicente se totiž hned v prvním kole postaralo o překvapivý výsledek, kdy po dobrém výkonu porazilo Porto 2:1.

Hosté mají za sebou náročný program. Po neúspěšném víkendovém zápasu se Sportingem, přivítali v rámci předkola Evropské ligy Spartak Moskva a vítězství 1:0 je přiblížilo k postupu do základní skupiny.

Dá se očekávat, že trenér Bragy Ricardo Sá Pinto provede několik změn, protože oba těžké zápasy odehrály téměř totožné jedenáctky a prioritou "Arsenalistas" je právě postup do Evropské ligy. V dresu Bragy by se tak mohl předvést i starý známý Rui Fonte, který se do známého prostředí vrátil z Fulhamu.

"Zná naši ligu i náš klub a vyhrál zde portugalský pohár. Má zkušenosti a bojovou mentalitu, takže má všechny vlastnosti, aby se stal součástí našeho týmu," prohlásil na adresu nové posily šestačtyřicetiletý trenér.

Nováček Gil Vicente nedokázal navázat na překvapivé vítězství nad Portem a v minulém kole prohrál na půdě Moreirense 0:3. Nedá se ovšem říct, že by byl jeho výkon tak špatný jako výsledek. Zápas byl ukázkovou lekcí z produktivity. Trenér Vítor Oliveira je navíc známý tím, že ofenzivní taktiku nemění ani proti silným soupeřům, a tak můžeme od mladého domácího celku opět očekávat otevřenou hru a rychlé přechody do útoku.

Podobným fotbalem se prezentuje i Braga, a tak nás pravděpodobně čeká ofenzivní podívaná. Poslední vzájemný duel se odehrál před čtyřmi lety a hostující Braga v něm zvítězila 2:0, tehdy se dvakrát trefil současný kanonýr Porta Zé Luis a na lavičce seděl Sergio Conceição.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 5.06 - 3.70 - 1.75
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Vitória SC Guimarães - FC Famalicão  (neděle 22:00)
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.73 - 3.67 - 5.24
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
SL Benfica - FC Porto  (sobota 20:00)
O Clássico je tady. Již ve třetím kole Primeira Ligy se na Estádio da Luz představí FC Porto a už dlouho nebyl favorit tak jasný jako teď. Porto se zatím nesrovnalo s odchodem opor a zažívá špatný vstup do sezóny, Benfica naopak pokračuje ve výborných výsledcích z jara.

Kouč domácí Benficy, Bruno Lage, nemá důvody cokoliv měnit. Benfica má ze třech odehraných soutěžních zápasů tři vítězství a skóre 12:0. Funguje obrana, funguje ofenzíva, a to i v konfrontaci se silnějším soupeřem. Orli si na začátku měsíce snadno poradili v Superpoháru se Sportingem.

Motivace domácích je velká. V případě vítězství si vytvoří již šestibodový náskok na svého hlavního konkurenta v boji o titul, který obhajují. Bruno Lage si navíc určitě rád protáhne obdivuhodnou sérii. Vždyť Benfica pod jeho vedením ještě v nejvyšší portugalské soutěži neprohrála a z 21 zápasů má na kontě 20 výher.

Do sestavy a taktiky Benficy tedy není třeba výrazněji zasahovat. Přesto Lagemu přibyla jedna příjemná starost. K plnému tréninku po zranění nastoupil André Almeida a měl by být připraven i k zápasu. Silnou pozici si ovšem na pravém kraji obrany vybojoval Nuno Tavares a měl by nastoupit i do tohoto těžkého zápasu.

Porto nezažívá příjemné období. Sotva v druhém největším městě Portugalska hodili za hlavu ztrátu sedmibodového náskoku v lize a prohry ve finále obou pohárů z minulé sezóny, museli se v této smířit s velice brzkým vypadnutím z Ligy mistrů, a ani vstup do ligy nebyl nejvydařenější.

Znamením zlepšení může být výhra 4:0 z minulého týdne nad Setúbalem. Hattrickem se blýskla posila a Zé Luis a dařilo se i dalším letním akvizicím - v druhém zápase v řadě se prosadil Luis Díaz a od začátku se skvěle prezentuje i posila mezi třemi tyčemi Augustín Marchesín. Nadstandardní výkon podal i Iván Marcano, který se po svém návratu z AS Řím zatím hledal.

Otázkou zůstává, co se zkušenou, ale již ne tak rychlou stoperskou dvojicí hostí provedou záložníci Rafa Silva a Pizzi, kteří si ve třech zápasech stihli připsat 7 gólů a 6 asistencí. Právě konfrontace rychlého a přímočarého útoku Benficy se zkušenou obranou Porta bude hlavním tématem prestižního utkání.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.00 - 3.47 - 3.95
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.SL Benfica22007:06
2.FC Famalicão22003:06
3.Sporting CP21103:24
 Boavista FC21103:24
5.Portimonense SC21102:14
6.FC Porto21015:23
7.Moreirense FC21014:33
 CD Aves21014:33
 SC Braga21014:33
10.CD Santa Clara21011:23
11.Gil Vicente FC21012:43
12.Vitória SC Guimarães10101:11
13.CD Tondela20111:21
14.CS Marítimo20112:41
15.CF Os Belenenses20110:21
16.Vitória FC Setúbal20110:41
17.Rio Ave FC10010:10
18.Paços Ferreira20020:60
Ostatní zápasy
23.08. 20:00Vitória FC Setúbal - Moreirense FC
23.08. 22:15Rio Ave FC - CD Aves
24.08. 22:30Boavista FC - Paços Ferreira

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (55)

Přidat komentář
Hiko

Rád se na zápas podívám, od 22:30 mi pak navazuje Boavista, jestli neodpadnu

Tady to vidím na 2:1

Reagovat
Han střelil první

Ty zápasy ve 22:30 jsou docela vražda, no.

Reagovat
Benfica

vždy lepšie ako začiatok o 16:00 a skôr..

Reagovat
FC Porto FC

museli se v této smířit s velice brzkým vypadnutím z evropských pohárů

Vždyť budeme hrát EL snad ne?

Reagovat
Han střelil první

No jo... Sorry, já ten kvalifikační systém snad nikdy nepochopím.

Reagovat
JessePinkman

Už se těším.. Vamos SLB

Reagovat
Benfica

prasce budú trpieť to bude "goleada"

Reagovat
Han střelil první

Zasloužené vedení.

Reagovat
Benfica

čím skôr de Tomás pôjde z ihriska tým lepšie.. Chiquinho je lepší..

Reagovat
Hiko

Ta Benfica je slušně mimo...

Reagovat
Kixi Syhimour

Ehmm, jak to vypadá? Výsledek na Livesportu mě docela překvapuje.

Reagovat
Han střelil první

Benfica ještě nevystřelila na bránu. Porto zaslouženě.

Reagovat
Benfica

zalužene? veď celý čas iba združujú faulujú a nič viac..

Reagovat
Benfica

navyše tie fauly rozhodca ani nepískal

Reagovat
smazaný uživatel

Porto dneska skvěle připravený.. Benfica si nepřipravila jedinou pořádnou šanci. Osobně velký překvapení.

Reagovat
Han střelil první

Reagovat
Han střelil první

Marega

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
smazaný uživatel

Velkej průser.

Reagovat
Han střelil první

A spokojenost.

Reagovat
smazaný uživatel

To sice jo, ale musíme zítra vyhrát.

Reagovat
Benfica

Porto je hovno... s pomocou rozhodcu sa hrá ľahko to hej..

Reagovat
smazaný uživatel

Dneska byli lepší.

Reagovat
Benfica

v ničom.. nebol to dobrý zápas od nás vlastne hrôza.. ale toto čo predvádzali hráči Porto je hnus faul za faulom neustále zdržiavanie Marchesín mal dostať aj druhú kartu za zdržiavanie a to čo predviedol Diaz pri striedaní hnus..

Reagovat
smazaný uživatel

Byli mnohem přímočarejší.. dneska fakt špatný od vás. Jen ro co nedal Marega.. však to mohlo skončit i výraznějším rozdílem.

Pepe muž zápasu.

Reagovat
Han střelil první

já bych spíše vyzdvihl Marcana, výborně vystupoval.

Reagovat
Benfica

ja síce pravda, že naši nezahrali vôbec dobre.. hlavne teda de Tomás a Seferovič.. ale fakt je aj to, že Porto hralo špinavý futbal.. a Merega to je komediant.. Pepe mohol skončiť aj s červenou, stačilo, aby mal rozhodca rovnaký meter na obe strany (faul na Vlachodimosa a faul na konci zápasu). Ale tak je to jeho hra, hra na hrane.. tieto 2 veci boli za, v Španielsku by dostal kartu už iba zato, že je Pepe.. ale inak to bol od neho dobrý zápas to hej a hráč zápasu asi celkom jednoznačne..

Reagovat
smazaný uživatel

To je klasický Pepe, hraje na hraně a prochízí mu to. Každopádně Benfica směrem dopředu naprosto nulová, velký zklamání Pizziho výkon.

Reagovat
Benfica

práve teraz mal zastúpiť de Tomás.. hra vyzerala sa zlepšila až keď prišiel Chiquinho a keď sa zranil tak už to nemalo význam.. RDT najväčšie sklamanie zatiaľ, predviedol sa iba proti Academice..

Reagovat
Benfica

neprechádza mu to stále.. hlavne v tedy nie keď kope za moj tým

Reagovat
Han střelil první

Svádět tuhle příšernost na rozhodčího

Reagovat
Benfica

jasné.. veď tvoj obľúbený klub

Reagovat
FC Porto FC

To že nemáš kapku sebereflexe to už vím, ale tohle od tebe je extrém jaká pomoc rozhodčí, když vám nepisknou penaltu nebo nedělají že nebyl offside tak rozhodčí pomáhá druhým? Vážně si chtěl vyhrát s 1 střelou na bránu??????

Reagovat
Benfica

minimálne 6 faulov 2 priame kopy neodpískané.. obe za kartu.. zato Benfice pískal fauly ktoré oproti tým prehľadnutým neboli nič.. trebalo sledovať zápas.. ale chápem.. keď tvoji hráči celý zápas prezdržujú tak sa pozornosť ťažko udržuje..

Reagovat
Han střelil první

Já tě úplně vidím, jak sedíš a čárkuješ si každý sporný moment.

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
Benfica

vieš, že skoro máš pravdu.. len zatiaľ si to pamätám, tak papier nepotrebujem

Reagovat
Benfica

snaď sa Chiquinho zotaví na Bragu.. de Tomás by už konečne mal ostať na lavičke.. aj Vinícius by mal dosť šancu od začiatku..

Reagovat
FC Porto FC

Jedna velká krása. To i ta prohra proti Gil Vicente stala za to. Benfica se za celý zápas k ničemu skoro nedostala, jedna střela na bránu budiž důkazem

Reagovat
Benfica

krása.. keď zdržiavaniu hovoríš krása tak vlastne áno

Reagovat
smazaný uživatel

Zítra vyhrát a do čela!

Reagovat
Benfica

Famalicão

Reagovat
Hiko

a už to nepustít

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Han střelil první

Tak dneska šup na čelo tabulky, ačkoliv více se dneska asi těším na Bragu, to by mohl být super fotbal.

Reagovat
Hiko

Dnešek mimochodem zakončí dva lokální severoportugalské souboje, nejprve Braga v Barcelos proti Gilu Vicente, pak VSC vs, Famalicão. Čekám pěkné návštěvy, zvláště na přítomnost fans Famalicãa v Guimarãesi jsem fakt zvědav, mají to co by kamenem dohodil, s tím souvisí i "binec" na tribunách.

Ovšem předpokládám, že uspějí oba zkušenější týmy.

Reagovat
FC Porto FC

Braga má zas po letech hodně slušnéj tým, to sem nečekal

Reagovat
Han střelil první

A hrají hezký fotbal. Navíc s Fontem předpokládám, že přijdou góly, co Koka v tutovkách nedává. Sá Pinto to tam osvěžil, tak uvidíme, jestli to vydrží.

Reagovat
Benfica

Reagovat
Benfica

v Brage nepríde veľa ľudí na futbal takmer nikdy.. už vôbec nie na na nováčika z tretej ligy.. Guimarães klasika, čakám minimálne 20 tisíc..

Reagovat
Han střelil první

Hraje se v Barcelos, takže čekám hodně domácích jako proti Portu i slušný výjezd hostů, mají to 20 minut cesty. Jinak na první kolo bylo v Braze nad 13 tisíc, což je klasický počet. Na Spartak bylo 12 tisíc a proti Brondby taky, to jsou prostě normální pěkné počty.

Reagovat
Benfica

jaaj tak hej v Barcelos by mohlo byť plno.

Braga má 30 000 kapacitu, to nieje ani polovica a na to, že väčšinou hrajú minimálne o 3 mieste. Zato Guimarães tam to je o inom.. oni si dokážu štadión zaplniť aspoň na 50 % dosť často, vlastne takmer vždy

Reagovat
smazaný uživatel

První flek

Reagovat
Benfica

svetlo z mobilov asi stačiť nebude

Reagovat
Benfica

Ak by niekto chcel vedieť ktorí hráči z akadémie majú šancu čoskoro preraziť tak tu je video kde to týpek rozoberá.. sú to ale iba hráči z Benfica B

https://www.youtube.com/watch?v=SYcyKFBvDqU&list=WL&index=3&t=0s

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele