Premier League - preview 29. kola: Tottenham bez Conteho

01.04.2023, 08:47, aktualizováno 03.04.2023, 08:42
Previews
Goodison Park (© AFP)

Devětadvacáté kolo zakončí souboj dvou týmů, které letos měnily manažera. V Tottenhamu minulý týden skončil Antonio Conte a už bez něho Kohouti cestují do Liverpoolu k souboji s Evertonem, ten se stále potácí na sestupových pozicích...

Everton FC - Tottenham Hotspur

pondělí 21:00

Everton a Tottenham Hotspur se v pondělí večer utkají v Goodison Parku, aby završily program 29. kola Premier League. Oba kluby mají za sebou chaotické dva týdny, kdy problémy ve vedení obou mužstev zastínily dění na hřišti.

Everton vstoupí do víkendu po obvinění, že porušil pravidla finanční fair play, a Premier League zahájila vyšetřování, v jehož důsledku by mohly být Toffees odečteny body. Klub však obvinění důrazně popírá a tvrdí, že vždy pracoval v rámci limitů.

V týmu však panuje po reprezentační přestávce poměrně dobrá atmosféra, Sean Dyche totiž pozvedl Everton na vyšší úroveň, než byl pod vedením Franka Lamparda. Doma vyhrál tři z posledních čtyř zápasů, za zmínku stojí vítězství nad lídrem tabulky Arsenalem a také nad Brentfordem, který prohrál ligové utkání po pěti měsících. Naposledy pak Toffees obrali o body také londýnskou Chelsea, když na Stamford Bridge v nastaveném zařídil bod za remízu 2:2 mladíček Ellis Simms, jenž vstřelil svůj první gól v Premier League.

I přes zlepšující se výkony se Everton nachází na sestupové osmnácté příčce a stále patří k největším favoritům na sestup. V pondělním utkání navíc nebude k dispozici klíčový útočník Calvert-Lewin a manažer Dyche bude postrádat také Townsenda.

Spurs mají za sebou nejbouřlivější týden ze všech týmů v Premier League. Vedení londýnského klubu se totiž dohodlo s italským koučem Antoniem Contem na předčasném rozvázání smlouvy, která mu měla vypršet v létě. Spurs tak povede do konce sezony dosavadní asistent Cristian Stellini.

Kromě toho londýnský klub opustil i sportovní ředitel Fabio Paratici, když FIFA rozšířila celosvětově distanc, který společně s dalšími bývalými funkcionáři Juventusu dostal za finanční podvody při přestupech. Na hřišti to však pro Spurs stále vypadá poměrně nadějně, alespoň tedy v domácí soutěži. I přes vypadnutí z FA Cupu, Ligového poháru a Ligy mistrů se zdá, že má Spurs stále na dosah účast v příštím ročníku milionářské soutěže, po 28 odehraných kolech se totiž nachází na páté příčce, a to jen bod za dvojicí Manchester United - Newcastle United.

V pondělí však nebude k dispozici kvarteto Bentancur, Bussouma, Emerson a Sessegnon. Nejistý je také start Brazilce Richarlisona.

Everton FC - pravděpodobná sestava:
Pickford - Coleman, Keane, Tarkowski, Godfrey - Iwobi, Onana, Gueye, Doucouré, McNeil - Gray

Tottenham Hotspur - pravděpodobná sestava:
Forster - Romero, Dier, Lenglet - Pedro Porro, Skipp, Højbjerg, Perišić - Kulusevski, Kane, Son

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.58 - 3.40 - 2.21

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací

West Ham United - Southampton FC

neděle 15:00

V neděli odpoledne se na London Stadium utkají v klíčovém zápase dva celky, které se nacházejí na sestupových příčkách v tabulce Premier League, West Ham United doma hostí Southampton. Hammers jsou na tom o dvě příčky a jeden bod lépe než jejich nedělní soupeř, který se nachází na posledním místě tabulky.

Nemyslitelný scénář ze začátku sezóny, že se West Ham probojuje až do finále Konferenční ligy a zároveň sestoupí do League Championship, se začíná zdát poměrně reálným. V cestě do finále evropské soutěže stojí už jen belgický Gent a vítězný tým z dvojice Anderlecht - Alkmaar, na druhou stranu v lize to je úplně jiný příběh.

Dvanáct kol před koncem sezóny se totiž nachází na 18. místě a v případě prohry v nedělním utkání se může propadnout až na samé dno tabulky, odstup od dvanáctého Crystal Palace však činí pouhé tři body a "Kladiváři" mají na všechny soupeře v boji o udržení minimálně jeden zápas k dobru. Od prohry s Brentfordem na konci roku 2022 před vlastními fanoušky nepoznali chuť porážky, na London Stadium drží pětizápasovou sérii neporazitelnosti.

O schopnostech Jamese Ward-Prowse z přímých kopů jsme se v této sezóně již mnohokrát přesvědčili a kapitán Saints potvrdil velmi dobrou individuální sezónu i v posledním utkání před reprezentační přestávkou, když v nastavení utkání proti Tottenhamu Hotspur proměnil pokutový kop, zajistil tak Southamptonu bod za remízu 3:3 a zasadil poslední hřebíček do rakve Antonia Conteho na lavičce Spurs.

Zisk pěti bodů z posledních čtyř náročných utkání je fanoušky Southamptonu bezpochyby vnímán pozitivně, svěřenci Rubéna Sellése však stále trčí na posledním 20. místě. Boj o záchranu v nejvyšší soutěži tak bude ještě velmi náročný.

Napovídá o tom i poměrně rozsáhlá marodka, do utkání s West Hamem nenastoupí Juan Larios, dlouhodobě zraněný Tino Livramento a ani Armel Bella-Kotchap, nejistý je také start Ché Adamse či Mohamada Salisua.

West Ham United - pravděpodobná sestava:
Areola - Coufal, Kehrer, Ogbonna, Cresswell - Souček, Rice, Paquetá - Bowen, Ings, Benrahma

Southampton FC - pravděpodobná sestava:
Bazunu - Walker-Peters, Bednarek, Salisu, Perraud - Ward-Prowse, Lavia - Walcott, Alcaraz, Elyounoussi - Mara

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.78 - 3.68 - 5.10

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací

Newcastle United - Manchester United

neděle 17:30

Newcastle stále bojuje o Ligu mistrů a po reprezentační pauze se představí doma proti Man Utd, kterému by rád oplatil porážku z finále EFL Cupu, kde Rudí ďáblové vyhráli 2-0 a získali svou první trofej v této sezóně.

Newcastle úspěšně zažehnal menší krizi a po několika špatných výsledcích se dvěma ligovými výhrami opět dostal do formy. Magpies jsou v současné chvíli na páté pozici, navíc oproti čtvrtému Tottenhamu mají dva zápasy k dobru. Na pozoru se ovšem musí mít i před šestým Liverpoolem, který ztrácí 5 bodů. Nyní Newcastle přivítá na domácím stadionu Man Utd, s kterým v prvním vzájemném ligovém zápase remizoval 0-0. Straky se s Rudými ďábly střetly ještě v rámci finále EFL Cupu, kde United zvítězili 2-0. Domácí tým má tak v neděli svému soupeři, co oplácet.

Premier League pomalu vstupuje do závěrečné fáze, což ví i manažer Eddie Howe. "Reprezentační pauza některým hráčům prospěla, měli čas na to doléčit drobná zranění a jiné problémy. Do konce soutěže chybí cca 10 zápasů a my jsme si dobře vědomi důležitosti nedělního utkání. Zároveň se těšíme, že se znovu představíme před našimi fanoušky, jelikož poslední zápas jsme zde zakončili vítězně. Byly to pro nás dva dlouhé týdny a všichni už se nemůžeme dočkat, cítím, že jsme se na soupeře připravili nejlépe, jak jsme mohli a věřím, že dosáhneme dobrého výsledku," řekl před zápasem anglický kouč.

Mezi zraněnými jsou stále Almirón, Fraser a Krafth. Otazník visí i nad startem Gordona, jenž stále laboruje se zraněným kotníkem.

Hosté sehráli poslední zápas před pauzou v rámci FA Cupu, kde narazili na Fulham. Nepříznivý vývoj utkání "zachránil" Willian, který vytěsnil jasný gól Sancha rukou a po svém zákroku viděl červenou kartu a pokutový kop pro Manchester. Z vyhrocené situace poté ještě vyšli s červenými kartami Mitrovič a manažer Silva. Rudí ďáblové oslabení soupeře využili okamžitě a třemi góly utkání otočili, čímž se katapultovali do semifinále poháru.

V lize jsou svěřenci Erika ten Haga na třetím místě a v klubu by byli všichni moc rádi, kdyby to tak zůstalo i na konci sezóny. Na boj o titul může mužstvo zapomenout a prioritou v Premier League zůstává umístění do první čtyřky. Nepříjemným problémem pro hostující tým bude absence Casemira, který po druhé červené kartě v sezóně dostal stopku na 4 zápasy. Brazilský středopolař se ihned po svém přesunu z Realu Madrid zařadil mezi největší opory Rudých ďáblů a daří se mu i střelecky.

V neděli budou dále chybět Garnacho, Heaton a van de Beek. S lehkými zraněními se potýkají i Rashford, Sabitzer, Martial a Eriksen, ale u nich je možnost, že se stihnou dát do pořádku.

Newcastle United - pravděpodobná sestava:
Pope - Trippier, Schär, Botman, Burn - Longstaff, Guimarães, Willock - Murphy, Isak, Saint-Maximin

Manchester United - pravděpodobná sestava:
de Gea - Wan-Bissaka, Varane, Martínez, Shaw - Sabitzer, Fred - Antony, Fernandes, Rashford - Weghorst

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.39 - 3.60 - 3.02

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací

Manchester City - Liverpool FC

sobota 13:30

Po dvoutýdenní reprezentační přestávce se vrací Premier League, v sobotu po poledni se na Etihad Stadium utká Manchester City s Liverpoolem. Dva nejlepší týmy loňské sezóny mají letos odlišné cíle: Citizens se snaží dotáhnout na vedoucí Arsenal, zatímco Reds bojují o čtvrté místo zajišťující postup do následujícího ročníku Ligy mistrů.

Manchester City začíná důležitou fázi své sezóny, stále totiž bojuje na třech frontách. Svěřenci Pepa Guardioly nahánějí na vrcholu Premier League Arsenal, v Lize mistrů je čeká ve čtvrtfinále Bayern Mnichov, který nedávno vyměnil svého trenéra, a v FA Cupu jsou už v semifinále, kde vyzvou druholigový Sheffield United, a tak je jejich účast ve finále více než pravděpodobná.

Citizens vyhráli všech posledních šest zápasů ve všech soutěžích, včetně posledních pěti bez inkasované branky. Poslední dvě utkání navíc ovládli naprosto dominantním způsobem, v Lize mistrů porazili RB Lipsko 7:0 a o čtyři dny později si smlsli na druholigovém Burnley, tým Vincenta Kompanyho odjel z Etihadu s debaklem 6:0. V posledních dvou duelech vstřelil osm gólů sám norský ostrostřelec Haaland.

V lize se však stále nacházejí na druhém místě tabulky, chtějí tedy snížit osmibodovou ztrátu na vedoucí Arsenal, který však má odehráno o zápas více. Na Etihadu se Manchesteru City v Premier League proti Liverpoolu v posledních letech velmi daří, prohráli pouze jednou z posledních 13 střetnutí proti Reds, a to v listopadu roku 2015.

Téměř 12 měsíců poté, co byli svěřenci Jürgena Kloppa poměrně blízko zisku quadruple (v loňské sezóně nakonec vyhráli "jen" EFL Cup a FA Cup), si fanoušci Liverpoolu uvědomili, že tuto sezónu zakončí bez zisku trofeje. Před reprezentační pauzou nejprve slavně porazili rozdílem několika tříd rivalský Manchester United, následovaly však dvě porážky 1:0, a to s trápícím se Bournemouthem a poté s Realem Madrid v odvetném utkání osmifinále Ligy mistrů.

Po prohře Liverpoolu v Bournemouthu jsou Reds v tabulce šestí a na první čtyřku ztrácejí nadále pět bodů, mají však dva zápasy k dobru oproti čtvrtému Tottenhamu Hotspur. Pokud by se Reds v sobotu podařilo získat tolik potřebné vítězství, nejenže by se přiblížili svým soupeřům z první čtyřky, ale také by dosáhli na teprve druhý double nad Manchesterem City za posledních 17 sezón. Naposledy tomu bylo v ročníku 2015/16, tedy v první sezóně Kloppa na lavičce Reds.

Největší otazník, co se absencí týče, visí nad klíčovým útočníkem Cititens Erlingem Haalandem, který během reprezentačního cyklu vypadl z norského týmu kvůli poranění třísel, a Guardiola potvrdil, že se nejlepší střelec Premier League neúčastnil čtvrtečního tréninku. Chybět pak určitě bude mladík Phil Foden, který se minulý víkend v Londýně podrobil operaci slepého střeva.

Co se týče Liverpoolu, tak trenér Klopp může počítat s uzdraveným Darwinem Núñezem, na svůj návrat naopak ještě není připraven jiný ofenzivní hráč, a to křídelník Luis Díaz. Mimo hru pak nadále je Naby Keïta, Thiago Alcântara, Stefan Bajčetić a Calvin Ramsay. Klopp se nemůže plně spolehnout ani na obránce Joea Gomeze, ten totiž ještě stále nedoléčil své zranění, a nejistý je také start levého obránce Kostase Tsimikase, jenž si poranil žebra při pondělní bezbrankové remíze Řecka s Litvou.

Manchester City - pravděpodobná sestava:
Ederson - Walker, Stones, Dias, Aké - De Bruyne, Rodri, Gündoğan - Bernardo, Haaland, Grealish

Liverpool FC - pravděpodobná sestava:
Alisson - Alexander-Arnold, Konaté, Van Dijk, Robertson - Henderson, Fabinho, Elliott - Salah, Gakpo, Núñez

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.67 - 4.21 - 5.21

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací

AFC Bournemouth - Fulham FC

sobota 16:00

Bournemouth potřebuje nutně bodovat, jelikož se po sérii nepříznivých výsledků nachází na sestupovém 19. místě, Fulham se rovněž potýká s poklesem formy a z posledních třech ligových utkání vytěžil pouze bod.

Domácí tým prohrál v posledním zápase před reprezentační přestávkou 0-3 na hřišti Aston Villy a potvrdil tak nejhorší obranu Premier League. Cherries inkasovali již 54 branek a v současné chvíli jim patří předposlední příčka. V sobotu je na Vitality Stadium čeká devátý Fulham, s kterým v prvním vzájemném zápase remizovali 2-2.

Bournemouth by k domácímu zápasu mohl být kompletní, po zranění se vracejí Tavernier, Stanislas a Zabarnyi.

Hostům v posledních týdnech trochu došel dech a ve třech zápasech za sebou prohráli. Nutno dodat, že dvě ztracená utkání byla proti Arsenalu a Man Utd. Pohárový zápas proti Manchesteru může svěřence Marca Silvy mrzet o to víc, že se v něm nechali zbytečně vyloučit Willian a Mitrovič, kteří v sobotu spoluhráčům nepomohou. Červenou kartu nakonec dostal i sám Silva, jenž nesouhlasil s několika rozhodnutími rozhodčího.

Španělský manažer také nemůže počítat s Kebanem a Kurzawou. Naopak po zranění by mohl být k dispozici znovu Duffy.

AFC Bournemouth - pravděpodobná sestava:
Neto - Smith, Stephens, Senesi - Kelly - Outtara, Rothwell, Lerma, Anthony - Billing - Solanke

Fulham FC - pravděpodobná sestava:
Leno - Tete, Diop, Ream, Robinson - Reed, Palhinha - Cordova-Reid, Pereira, Solomon - Vinícius

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.62 - 3.21 - 3.00

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací

Arsenal FC - Leeds United

sobota 16:00

V sobotu odpoledne se na Emirates Stadium utkají Arsenal a Leeds United, které v tabulce Premier League dělí 13 míst a 43 bodů. Gunners mají na čele osmibodový náskok, Leeds je jedním z devíti týmů ohrožených sestupem do League Championship.

Patrick McCarthy nezažil zrovna povedenou štaci na lavičce prvoligového týmu. Bývalý irský profesionální fotbalista totiž po propuštění Patricka Vieiry převzal funkci manažera prvního týmu Crystal Palace na zápas s Arsenalem a Gunners se při výhře ani příliš nezapotili. O zasloužený dvougólový náskok z prvního poločasu se postarali Martinelli se Sakou, v druhé půli se prosadil ještě Xhaka, za Eagles snížil Schlupp, nicméně skóre na konečných 4:1 upravil svým druhým gólem v utkání mladičký Saka.

Tým okolo manažera Mikela Artety se deset zápasů před koncem soutěže odpoutal od úřadujících šampionů na čele tabulky na rozdíl osmi bodů, Citizens však mají zápas k dobru a v sobotu po poledni mohou výhrou nad Liverpoolem náskok snížit. Arsenal však má velkou výhodu v tom, že se po vypadnutí z Evropské ligy soustředí už jen na Premier League a o víkendu bude chtít zapsat sedmý ligový triumf v řadě.

Svěřenci Javiho Gracii by rádi navázali na poslední ligový zápas před reprezentační přestávkou, 18. března si totiž poradili s Wolverhamptonem na jeho hřišti. Zásluhou Jacka Harrisona, Luka Aylinga a Rasmuse Kristensena se dostali do třígólového vedení, které dokázali i přes snížení Jonnyho a Cunhy udržet, navíc v nastaveném čase o výhře nadobro rozhodl Rodrigo.

Leeds tak cestuje na Emirates pozitivně naladěn, nachází se na 14. místě v tabulce, má však pouze dvoubodový náskok na osmnáctý West Ham United, a tak se stále nachází ve velmi vyrovnaném boji o udržení se v nejvyšší soutěži.

Favoritem v sobotním utkání bude bezesporu domácí Arsenal, kterému nahrává i vzájemná bilance. V posledních šestnácti zápasech totiž Leedsu podlehl jedinkrát, a to v roce 2003. Dobrou bilanci Gunners potvrdili i v říjnu loňského roku, kdy na Elland Road zvítězili 1:0 díky brance Saky.

Arteta nebude moct v sobotu využít služeb Mohameda Elnenyho ani Takehira Tomiyasa, kteří si už v této sezoně už nezahrají a obavy panují i ohledně zdravotního stavu Williama Saliby a Thomase Parteye. Po zranění kotníku se pravděpodobně do sestavy nevrátí ani Eddie Nketiah

Ani Leeds nepřečkal reprezentační přestávku bez úhony, neboť přišli o mladíky Wilfrieda Gnonta a Maximiliana Wöbera. Mimo hru bude také Tyler Adams, Stuart Dallas a Adam Forshaw.

Arsenal FC - pravděpodobná sestava:
Ramsdale - White, Holding, Gabriel, Zinčenko - Xhaka, Partey - Saka, Ødegaard, Martinelli - Jesus

Leeds United - pravděpodobná sestava:
Meslier - Ayling, Koch, Struijk, Firpo - McKennie, Roca - Harrison, Aaronson, Sinisterra - Bamford

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.26 - 6.37 - 12.60

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací

Brighton & Hove Albion - Brentford FC

sobota 16:00

Na stadion Brightonu přijede Brentford, jenž v prvním vzájemném ligovém zápase zvítězil 2-0. Sobotní soupeři mají stejně bodů a podobné skóre, sedmý Brighton má ale dva zápasy k dobru.

Od únorového zápasu s Fulhamem Brighton v lize neprohrál a svou formu bude chtít potvrdit na domácím stadionu proti Brentfordu, který je v říjnu porazil 2-0. Seagulls okupují skvělé sedmé místo a stále jsou blízko pohárovému umístění. Mužstvu se navíc daří i ve FA Cupu, kde bez problému přešlo přes Grimsby a postoupilo do semifinále.

Spoluhráčům v sobotu určitě nepomůžou Lallana, Lamptey a Moder.

I hosté zažívají úspěšnou sezónu. Osmé místo je toho důkazem a svěřenci Thomase Franka si v tomto ročníku připsali několik cenných skalpů, kdy dokázali zvítězit například nad Liverpoolem nebo Man City. Skvělou fazónu má anglický útočník Ivan Toney, který vstřelil již 16 branek a v tabulce střelců mu patří třetí místo.

Do zápasu nezasáhnou Ajer, Baptiste a Lewis-Potter. S lehkým zraněním se stále potýká Janelt.

Brighton - pravděpodobná sestava:
Steele - Veltman, Webster, Dunk, Estupiñán - Groß, Caicedo - March, Mac Allister, Mitoma - Ferguson

Brentford FC - pravděpodobná sestava:
Raya - Hickey, Pinnock, Mee, Henry - Jensen, Nørgaard, Damsgaard - Mbeumo, Toney, Wissa

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.62 - 4.13 - 5.92

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací

Crystal Palace - Leicester City

sobota 16:00

Hráče Crystal Palace čeká proti Leicesteru první zápas pod vedením 75letého Roye Hodgsona, který se ve svém věku stane nejstarším manažerem v historii nejvyšší anglické ligy. Hosté v Premier League nevyhráli od února, domácí jsou na tom ještě hůře a tři body si naposled připsali na konci prosince.

Na dvanáct zápasů bez výhry zareagovalo vedení Crystal Palace propuštěním francouzského trenéra Patricka Vieiry. Na jeho místo přišel trochu překvapivě anglický manažer Roy Hodgson, jenž u týmu působil v letech 2017-2021. "Mám velmi jasnou představu o tom, co musíme udělat. Hráči si musí začít důvěřovat a my jim musíme přesně říct, co od nich očekáváme. Myslím si, že tu mám dobrý tým, který to ukázal při několika příležitostech. Máme špatnou sérii, ale hráči nesmí ztrácet víru v sebe a své spoluhráče. Věřím, že první zápas zvládneme," prohlásil na předzápasové konferenci Hodgson.

Domácí by měli být v zápase téměř kompletní. Jediné otazníky visí nad starty Fergusona a Richardse, kteří se vracejí po zranění.

Brendan Rodgers má zatím plnou důvěru vedení a i přes 17. místo nadále zůstává trenérem Leicesteru. Lišky v posledních 6 ligových zápasech hned pětkrát prohrály a v jednom případě vybojovaly bod. Hostujícímu manažerovi hraje do karet skutečnost, že zatím ve své kariéře proti Hodgsonovi neokusil hořkost porážky, z celkových 7 zápasů vyšel šestkrát vítězně severoirský kouč a v jednom případě z toho byla remíza.

Na straně Leicesteru budou chybět Bertrand, Justin, Tielemans a Vestergaard. Drobná zranění stále doléčují Evans, Kristiansen a Souttar.

Crystal Palace - pravděpodobná sestava:
Whitworth - Ward, Tomkins, Guéhi, Mitchell - Schlupp, Doucouré, Lokonga - Olise, Ayew, Zaha

Leicester City - pravděpodobná sestava:
Ward - Pereira, Evans, Faes, Castagne - Dewsbury-Hall, Ndidi - Tete, Maddison, Barnes - Iheanacho

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.39 - 3.33 - 3.25

Tip EuroFotbal.cz: 10

Více informací

Nottingham Forest - Wolverhampton Wanderers

sobota 16:00

V sobotu se na City Ground v rámci Premier League utkají dva týmy, které se snaží dostat ze sestupového pásma, Nottingham Forest hostí Wolverhampton Wanderers. Zatímco domácí nevyhráli žádný z posledních tří ligových zápasů před vlastními fanoušky, hosté doufají, že se vyhnou čtvrtému venkovnímu zápasu v nejvyšší soutěži bez vítězství v řadě.

Devítizápasovou neporazitelnost Nottinghamu Forest na City Ground, která se datuje od začátku října, ukončil až v polovině března Newcastle United, když Magpies před reprezentační přestávkou zvítězili 2:1. Emmanuel Dennis poslal Tricky Trees do vedení ještě před půlhodinou hry, ale Alexander Isak dokázal dvěma góly zápas, a dovedl tak svůj tým blíže k postupu do Ligy mistrů.

Svěřenci Steva Coopera začali rok 2023 skvěle, když vyhráli tři a remizovali ve dvou z úvodních pěti zápasů a zvýšili tím naděje na přežití, od té doby je však série šesti zápasů bez vítězství stáhla zpět do sestupového pásma a v současné době se nacházejí na 16. místě tabulky.

Wolves přišla reprezentační přestávka vhod, před ní totiž prohráli tři z posledních čtyř ligových zápasů, naposledy pak doma s Leedsem United. Poté, co se Whites dostali do třígólového vedení, zdramatizovaly závěr utkání branky Jonnyho Castra a Matheuse Cunhy, z nastaveném čase však o výhře Leedsu nadobro rozhodl Rodrigo.

Lopetegui zůstal po zápase frustrovaný po dalších sporných rozhodnutích VAR, která šla proti jeho mužstvu. Wolves se tak nyní nacházejí na 13. místě v tabulce, pouhé tři body nad sestupovým pásmem.

Co se absence týče, tak domácí trenér Cooper nebude moct využít služeb Hendresona, Bolyho, Richardse, Bianconeho a Wooda, hostům pak bude chybět trojice Chiquinho, Jonny, Kalajdžić.

Nottingham Forest - pravděpodobná sestava:
Navas - Williams, Felipe, Niakhaté, Lodi - Danilo, Shelvey, Freuler - Lingard, Gibbs-White - Surridge

Wolverhampton - pravděpodobná sestava:
Sá - Semedo, Dawson, Kilman, Aït-Nouri - Lemina, Neves, Moutinho - Cunha, Jiménez, Podence

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.43 - 3.08 - 2.44

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací

Chelsea FC - Aston Villa

sobota 18:30

V sobotu večer se na Stamford Bridge utkají dva týmy ze středu tabulky, které mají po 27 zápasech Premier League shodný počet bodů, Chelsea doma hostí Aston Villu. Blues jsou po remíze 2:2 s Evertonem před reprezentační přestávkou na desátém místě, Villans se díky výhře 3:0 nad Bournemouthem posunuli na jedenáctou příčku.

Zrovna už to vypadalo, že se pozice Grahama Pottera na lavičce Chelsea začíná zlepšovat, přišla další zbytečná ztráta jeho svěřenců. Po bezbrankové a do značné míry frustrující úvodní pětačtyřicetiminutovce poslal Chelsea do vedení João Félix, Everton však srovnal prostřednictvím Abdoulaye Doucourého. K výhře pak Blues přiblížil brankou Kai Havertz, v 89. minutě však prvním gólem v dresu Toffees zachránil bod Ellis Simms.

Tato remíza přerušila třízápasovou vítěznou sérii Blues, kteří jsou tak v tabulce na 10. místě, na šestý Liverpool však ztrácí jen čtyři body, a tak ještě není nic ztraceno. Postup do příštího ročníku Ligy mistrů je pro Potterovy svěřence příliš vzdálený, cena útěchy v podobě Evropské ligy je však pro ně reálná. Je však otázkou, zda to bude fanouškům londýnského klubu stačit.

Před výletem do Villa Parku Bournemouth statečně bojoval s Manchesterem City, byl velmi blízko k zisku bodu proti Arsenalu a dokázal porazit slavný Liverpool, ale proti týmu Unaie Emeryho byl bez šance. Trvalo pouhých sedm minut, než Douglas Luiz otevřel skóre, dominantní výkon Villans pak umocnily branky Jacoba Ramseyho a Emiliana Buendíi.

S deseti body z posledních čtyř zápasů Premier League se Villans daří nadále pronásledovat týmy v první polovině tabulky a stále ještě mají šanci na účast v evropských pohárech. Od návratu bývalého manažera Arsenalu do Premier League skórovala Villa ve všech 16 soutěžních zápasech pod Emeryho vedením. Do karet Blues však hraje říjnová výhra 2:0 ze vzájemného zápasu ve Villa Parku.

Co se absencí týče, tak domácí trenér Potter nemůže počítat s dlouhodobě zraněným Armandem Brojou, na marodce se již nějakou dobu nachází také César Azpilicueta či Thiago Silva. Do sobotního utkání pak dozajista nenastoupí ani Raheem Sterling či Wesley Fofana, nejisté jsou také starty Kaie Havertze a Reece Jamese. Hosté pak do Londýna přijedou bez trojice Matty Cash, Coutinho a Jed Steer.

Chelsea FC - pravděpodobná sestava:
Kepa - Badiashile, Koulibaly, Cucurella - James, Fernández, Kovačić, Chilwell - Mudryk, Havertz, Felix

Aston Villa - pravděpodobná sestava:
Martínez - Young, Konsa, Mings, Moreno - McGinn, Luiz - Bailey, Buendía, Ramsey - Watkins

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.63 - 3.98 - 6.01

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací

Tabulka před začátkem kola

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Arsenal FC
28
22
3
3
66 : 26
69
2
Manchester City
27
19
4
4
67 : 25
61
3
Manchester United
26
15
5
6
41 : 35
50
4
Tottenham Hotspur
28
15
4
9
52 : 40
49
5
Newcastle United
26
12
11
3
39 : 19
47
6
Liverpool FC
26
12
6
8
47 : 29
42
7
Brighton & Hove Albion
25
12
6
7
46 : 31
42
8
Brentford FC
27
10
12
5
43 : 34
42
9
Fulham FC
27
11
6
10
38 : 37
39
10
Chelsea FC
27
10
8
9
29 : 28
38
11
Aston Villa
27
11
5
11
35 : 39
38
12
Crystal Palace
28
6
9
13
22 : 38
27
13
Wolverhampton Wanderers
28
7
6
15
22 : 41
27
14
Leeds United
27
6
8
13
35 : 44
26
15
Everton FC
28
6
8
14
22 : 40
26
16
Nottingham Forest
27
6
8
13
22 : 49
26
17
Leicester City
27
7
4
16
38 : 47
25
18
West Ham United
26
6
6
14
24 : 34
24
19
AFC Bournemouth
27
6
6
15
25 : 54
24
20
Southampton FC
28
6
5
17
23 : 46
23

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (606)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele