Představení účastníků ME do 21 let - Německo

16.06.2015, 01:57
Profily, historie
Je-li řeč o největších favoritech nadcházejícího malého Eura, panuje mezi bookmakery, odborníky i fanoušky poměrně jednoznačná shoda - hlavním aspirantem na titul je Německo. Kouč Horst Hrubesch má k dispozici tým, který by se zcela reálně mohl ucházet i o postup na seniorský turnaj, a cokoliv jiného než medaile (pokud možno zlatá) bude u našich západních sousedů považováno za šokující výsledek...

Jen těžko se lze zbavit dojmu, že Němci mají náběh na mnohaletou světovou dominanci. Vždyť v průběhu pouhých dvanácti měsíců dali dohromady hned tři výběry, které se ve svých kategoriích reálně ucházely o turnajové triumfy - senioři nakonec loňské mistrovství světa ovládli, a přestože "dvacítka" (tedy hráči narození v letech 1995 a 1996) na tom svém letošním skončila už ve čtvrtfinále, alespoň překonala rekord v počtu nastřílených branek ve skupinové fázi (16). Teď přichází řada na o fous starší generaci, do níž mimochodem patří i borci jako Mario Götze, Julian Draxler nebo Shkodran Mustafi.

Ani jednoho z nich však v tomto výběru neuvidíte: stejně jako kouč áčka Joachim Löw respektuje povinnosti jednadvacítky a v kvalifikaci na evropský šampionát svému kolegovi do kádru nesahal, tak i Hrubesch akceptuje, že stabilní členové seniorské reprezentace už svoji věkovou kategorii zkrátka přerostli. Němci tak vlastně přišli o několik skvělých hráčů, k tomu se jim nevyhýbala ani zranění potenciálních opor (Süle, Goretzka, Jonas Hofmann), jenže současná mládežnická scéna je v zemi zkrátka na tak vysoké úrovni, že to opravdu vůbec nevadí. Do Prahy přijede německý tým i tak našlapaný až po strop.

Výhodu tohoto modelu (tedy držet mladíky a "seniory" odděleně před velkým turnajem) poznal Hrubesch už v roce 2009, kdy dovedl jednadvacítku k jejímu prvnímu a zatím stále jedinému evropskému titulu. Do tehdejšího finále proti Anglii vyběhla jedenáctka, z níž nakonec jediný hráč - vytáhlý forvard Sandro Wagner - zůstává dodnes bez startu za reprezentační áčko. Do toho německého nakoukli Andreas Beck i Gonzalo Castro, Sebastian Boenisch s Fabianem Johnsonem pokračovali v seniorské kariéře jinde (Polsko, resp. USA), a zbývající šestice - tedy Manuel Neuer, Jerome Boateng, Benedikt Höwedes, Mats Hummels, Sami Khedira a Mesut Özil - má nyní na krku zlaté medaile pro mistry světa. To je naprosto úchvatný příklad toho, jak má začleňování talentované mládeže ideálně vypadat.

Na současném týmu aby člověk hledal slabiny lupou. Otazníky vyvolává snad pouze pozice hrotového útočníka v Hrubeschově klasickém 4-2-3-1 a forma šéfa středu obrany Robina Knocheho, která šla na jaře hodně dolů; jinak jsou Němci vlastně dokonale vyvážení a možností mají dokonce tolik, že jejich trenér dopřál v kvalifikaci minimálně dva starty rekordním 22 (!) hráčům. Marc-André ter Stegen je čerstvým vítězem Ligy mistrů, konečná soupiska je přeplněná mladými bundesligovými hvězdami a jediní tři legionáři hrají v Barceloně, Liverpoolu a Arsenalu.

Před dvěma lety skončil německý výběr už v základní skupině za silnými soupeři z Nizozemska a Španělska (které nakonec celý turnaj vyhrálo); letos už se podobný scénář očekávat opravdu nedá, zvláště s přihlédnutím k nalosování do 'lehčí' pražské skupiny. Hrubesch, bývalý legendární hamburský kanonýr, který pracuje v mládežnických strukturách německého fotbalového svazu už od roku 2000, plánuje po triumfech z let 2008 (U-19) a 2009 (U-21) útok na třetí kontinentální zlato.






Cesta na šampionát

Německá forma se v průběhu kvalifikace poměrně viditelně 'zhoupla'; po úvodních třech výhrách se suverénním skóre 9:0 totiž přišlo první varování v podobě hubeného triumfu 3:2 nad trpaslíkem z Faerských ostrovů, následované ztrátami v Černé Hoře (1:1) a Rumunsku (2:2). Poté, s návratem kapitána Kevina Vollanda, si však tým opět 'sedl' a výsledkem byly dvě závěrečné výhry, přičemž ta poslední, dechberoucí kanonáda 8:0 nad Rumunskem, demonstrovala německou sílu poměrně jednoznačně.

V baráži pak na Hrubeschovy koně číhala nevyzpytatelná Ukrajina, rozjetý favorit si s ní ale nedělal těžkou hlavu a po venkovní výhře 3:0 už před vlastními fanoušky pouze stvrzoval jistý postup (2:0). Naděje soupeřům by však mohly dát alespoň výsledky z nejaktuálnějších přátelských zápasů: od barážového triumfu si německý svaz domluvil hned čtyři prestižní oponenty, po výhře nad Nizozemskem (3:1) však přišly pouze remízy s Čechy (1:1) a Italy (2:2) a naposledy dokonce těsná prohra s Anglií (2:3).

Postup ze skupiny by to ovlivnit určitě nemělo - německá preciznost je pověstná, orientace na výsledek záviděníhodná a sebevědomí stále po právu vysoké - jestliže se ale bavíme o semifinále a finále, bude Hrubesch muset zajistit, aby příval inkasovaných branek opět vyschl. Jinými slovy je třeba vybrat ze seznamu potenciálních kandidátů správného gólmana, stoperskou dvojici a střední záložní dvojblok.

Domácí základna

Při pohledu na konečnou soupisku okamžitě zaujme jedna věc - vedle bundesligových hráčů a legionářů ze špičkových zahraničních klubů na ní totiž dominuje pouze pět druholigistů. Joshua Kimmich hraje v Lipsku, hned čtyři hráče pak dodává Kaiserslautern, který tak v týmu vůbec nejhojnější zastoupení. Útočník Philipp Hofmann a levé křídlo Amin Younes mohou dokonce realisticky pomýšlet na základní sestavu, v kvalifikaci si hojně zahrál i stoper Dominique Heintz a seznam středních záložníků doplňuje Kerem Demirbay.

Ani to ale není konečný výčet hráčů FCK, kterých si Hrubesch v tomto cyklu všimnul - z širší nominace ještě vypadli Jean Zimmer a gólman Marius Müller, zatímco Williho Orbana vyřadilo zranění. Reálně tedy mohli Rudí ďáblové dodat na Euro celkem sedm fotbalistů. A to už je stav, který si zaslouží bližší nahlédnutí pod pokličku.

Klub, který si letos dělal zálusk na průnik mezi elitu (aby z postupových pozic vypadl díky chabé formě až v závěru sezony), totiž už patnáctým rokem plní ambiciózní dlouhodobý plán. Výrazné úspěchy z konce 90. let umožnily výstavbu komplexní moderní akademie - celý areál zaujímá plochu 27 tisíc čtverečných metrů a obsahuje hned šest tréninkových hřišť, z toho dvě s umělým povrchem, a spoustu míst pro kondiční tréninky (včetně halové dráhy a šesti zátežových tras zasazených do vysokého svahu). Vystavěn byl v klidné lokalitě uprostřed lesů, pouze osm kilometrů od Fritz Walter Stadionu, a o jeho hladký chod se stará hned několik pověřených profesionálů; své vlastní kouče mají fotbalisté už od devíti let. Celkově se o deset mládežnických výběrů stará vedle trenérů i pětice speciálních koordinátorů.

"Všechno je tu kousek, máme vše ihned po ruce, takže můžeme jednat opravdu rychle. Nejdůležitější ale je, že kluci to tady milují, baví je se sem vracet a pracovat na svojí hře," chlubí se na oficiálních stránkách klubu šéf centra Konrad Fünfstück. A výsledky se dostavují - loni dostal Kaiserslautern maximální možnou známku od organizace dohlížející na německé fotbalové akademie.

Ze čtveřice nominovaných tímto prostředím prošel Heintz; Younes s Demirbayem v klubu hostují, Hofmann je odchovancem Schalke. Důraz na mládí, který je dlouhodobou filozofií Rudých ďáblů, však ve světle Kloppovy dortmundské pohádky slibuje fanouškům nadějné budoucí vyhlídky.



Tahoun týmu: Kevin Volland (Hoffenheim)

Důležitost Vollandova vlivu na německý tým můžeme asi nejlépe shrnout porovnáním kvalifikačních zápasů s jeho účastí a bez ní - nejprve nasázel čtyři góly ve čtyřech zápasech, potom vypadl ze hry a Němci dvakrát ztratili. V baráži už byl zase zpět na hřišti a konto Ukrajiny zatížil dvěma brankami a asistencí. Hoffenheimská kometa zkrátka dělá čest své kapitánské pásce: jakmile se její jméno objeví v sestavě, hraje Německo objektivně lépe.

Volland je zřejmě nejzářivějším prospektem této Hrubeschovy generace (pokud tedy nepočítáme abnormálně našlapanou brankářskou konkurenci). Koneckonců i server Transfermarkt.de má u jeho jména cenovku 20 milionů eur, což je s poměrně slušným náskokem nejvyšší číslo z týmu. Jeho síla tkví především v jeho univerzálnosti: trenér ví, že jej vedle primární pozice pravého křídla může použít i na podhrotu či jako falešnou devítku, aniž by tím výrazněji utrpěly jeho výkony. "Půjčil" si ho už i Joachim Löw, takže po tomto Euru nejspíš bude následovat regulérní přesun mezi seniory.

Stále není jisté, kde Volland bude vlastně hrát, nikdo ale nepochybuje o tom, že bude hrát. Německá ofenziva má možná enormní sílu a rozhodně nelze základní sestavu zaručit všem, kteří by si ji zasloužili, pokud bude ale Volland zdravý, místo má jisté - už jen kvůli úctyhodné bilanci devíti branek v dosavadních osmnácti startech. A to ještě pomíjíme fakt, že v Hoffenheimu ke gólům pravidelně přidává i kopec asistencí.

Na prahu slávy: Max Meyer (Schalke)

Vollanda samozřejmě němečtí fanoušci velice dobře znají, stejně jako další týmové stálice Leonarda Bittencourta, Yunuse Malliho či (nakonec zraněného) Jonase Hofmanna; u Maxe Meyera, dalšího z řady kandidátů na místo v podhrotové trojici, však letošní 'hype' daleko přesáhl hranice rodného státu. Jeho Schalke totiž hrálo Ligu mistrů (a vůbec ne špatně), takže najednou o obrovském talentu teprve devatenáctiletého playmakera ví celá Evropa.

Meyer stále trpí několika neduhy, pochopitelnými pro takto mladého hráče - hlavně musí zlepšit efektivitu. Směrem dozadu se nepřetrhne, na hráče, který by chtěl na hřišti volnou licenci útočit, však zaznamenává příliš málo rozhodujících zářezů (letos pět branek a jedna asistence ve 28 ligových startech, což dělá průměr více než 300 minut na jeden 'kanadský' bod - vskutku žádné závratné číslo). Můžeme sice oprávněně namítnout, že na podobné hartusení je vzhledem k jeho věku ještě dostatek času, jenže ono se taky klidně může stát, že Hrubesch jej právě z tohoto důvodu upozadí ve prospěch osvědčenějších a efektivnějších kolegů.

Tím bychom ovšem neradi shazovali Meyerův talent, který je opravdu mimořádný - mladík z Gelsenkirchenu je výtečným driblérem, nadaným technikem a celkově přesně onou kreativní duší, kterou každý dominantní ofenzivní tým potřebuje. Diváci jsou z jeho hry nadšeni, zatímco soupeři ve skrytu duše doufají, že si nějaký ten geniální moment schová až na další zápas.

Stranou reflektorů: Johannes Geis (Mainz)

Johannes Geis v tuto chvíli možná ani sám neví, jestli vlastně patří do základní sestavy nebo ne - Hrubesch má ve stažené záložní dvojici na výběr z několika kandidátů. Pokud však má Německo doopravdy uspět, jen těžko si lze představit, že by u toho tento mohučský blonďák chyběl. Geis se totiž v uplynulé sezoně vypracoval v nenahraditelnou oporu týmu, od prvního do posledního kola tvořil pevnou součást základní sestavy a párkrát dokonce navlékl i kapitánskou pásku. Zářivé Euro jednadvacítek by tak mělo napsat další kapitolu ve vývoji jeho kariéry, která na mezinárodní úrovni začala už v kategorii U-16.

Co odlišuje Geise od dalších defenzivních záložníků je jeho schopnost aktivně se zapojovat do budování útoků, aniž by přitom zanedbával primární obranné povinnosti. Se čtyřmi brankami a čtyřmi asistencemi prožil produktivnější sezonu než většina štítových hráčů, zvláště fascinující je však pohled na jeho statistiku takzvaných klíčových přihrávek - tedy míčů, které vedou k vytvoření střelecké šance. V evropských top ligách byl v tomto ohledu vůbec nejlepším fotbalistou svojí věkové kategorie (do níž spadá třeba i Mateo Kovačić).

Pohyblivý, pracovitý technik a znamenitý rozehrávač standardních situací tak učebnicově naplňuje definici 'deep-lying playmakera', pozice, kterou kdysi pod Carlem Ancelottim definoval mladý Andrea Pirlo. Ambiciózní trenéři takové hráče vyvažují zlatem. Úspěšné Euro by mu mohlo pomoci prorazit z mohučského stínu na mezinárodní světlo.



ger u21 - Football tactics and formations

Alternativ na složení německé jedenáctky je tolik, že rychlejší bude na úvod vyjmenovat předpokládané jistoty - tedy že Hrubesch bude hrát v rozestavení 4-2-3-1, že kapitánskou pásku navlékne Kevin Volland, a že na pravém beku nastoupí Julian Korb z Mönchengladbachu.

Jinak se ze seznamu různých možností a variant člověku zatočí hlava. Stačí začít hned v brance: zaslouží si místo mezi tyčemi spíše Marc-André ter Stegen, vítěz Ligy mistrů, který však nechytal v lize, nebo Bernd Leno, skvělá opora Leverkusenu, o níž se mluví v souvislosti s blížícím se velkým přestupem? Nebo snad kolínský Tino Horn, podle mnohých jeden ze tří nejlepších gólmanů uplynulé bundesligové sezony? Trenér dal v kvalifikaci šanci všem třem.

Na levém beku by měl Christian Günter (Freiburg) dostat přednost před Nikem Schulzem (Hertha) a ve středu obrany si své místo i přes špatnou formu nejspíš udrží i Robin Knoche (Wolfsburg); favoritem na jeho doplnění je vysoce ceněný Matthias Ginter z Dortmundu, ačkoliv v době, kdy německá obrana v kvalifikaci působila dojmem neprostupného valu, stabilně nastupoval Heintz.

A pak je tu ještě varianta s Emre Canem, o němž se pořádně neví, jaká má být vlastně jeho pozice v týmu; vejde se do základu jako střední záložník, nebo s ním Hrubesch počítá jako s univerzální záplatou za Korba (druhý pravý bek v týmu není), stopery, DM a CM?

Pokud je správná druhá možnost, doplní Geise uprostřed pole stuttgartská stálice Moritz Leitner; pokud ne, bude zkrátka jeden z tria Can, Geis, Leitner muset z kola ven. Případně by se na zataženější pozici mohl objevit i Maximilian Arnold, tím už se ale dostáváme k vůbec nejspletitější hádance, jíž je ofenzivní kvarteto.

S výjimkou Serge Gnabryho, největšího překvapení nominace, a možná Felixe Klause totiž všichni mají důvod doufat v šanci, a kombinace všeobecného trendu univerzality (snad žádný německý podhrotový hráč není přikován vyloženě k jedné pozici) a Hrubeschovy záliby v protáčení sestav jim v tomto směru hraje do karet. Aby však tento článek nepřipomínal rozsahem bakalářskou práci, předpokládejme dvě věci - tedy že na "desítce" dá kouč šanci Meyerovi, a že po zranění stabilní opory Jonase Hofmanna bude nalevo i nadále pokračovat Younes - a přesuňme se rovnou k nejdůležitější otázce hrotového útočníka.

V podstatě existují dvě možnosti - Kevin Volland a Philipp Hofmann. Obě lze podpořit poměrně výraznými argumenty. Pokud by se na hrotu měl objevit Volland, uvolnilo by se tím na pravém křídle místo pro efektivní oporu Leonarda Bittencourta, jehož by byla škoda posadit; na druhou stranu je však nutno podotknout, že tento systém s falešnou devítkou Hrubeschovi příliš nevoní.

Kdyby to bylo pouze na něm, vyslal by do základu téměř dvoumetrového habána Hofmanna, stejně jako před šesti lety postavil do čela ofenzivní formace Sandra Wagnera. On sám byl ostatně obdivovaným mistrem hlaviček, takže se dá pochopit, že má pro vysoké útočníky slabost a žádný jeho výběr se bez takového hráče neobejde. Hofmann už sice nesází branky tak šíleným tempem jako kdysi v juniorce Schalke, v kvalifikaci se mu ale dařilo a dokonce jako jediný zvládal v posledním přípravném zápase držet krok s Anglií (dva góly při prohře 2:3).

Nevýhodou Hofmannova nasazení může být jednak větší taktická čitelnost, jednak fakt, že na lavičce tím pádem nezbyde žádné 'kladivo', žádný stylově svébytný žolík, který by svojí hrou dokázal plochou dominanci obohatit o přímočarou efektivitu. Jogi Löw to ostatně pochopil a nechával si Miroslava Kloseho právě z tohoto důvodu jako žolíka.

Je vůbec zajímavé, že stejně jako Belgičané nejsou schopni vychovat kvalitní krajní beky, nezvládají Němci produkci gólových hrotových útočníků - u národu Gerda Müllera, Uwe Seelera či Karla-Heinze Rummeniggeho jde o zarážející trend. Hofmann rozhodně není nejtalentovanějším členem týmu, nicméně potvrzuje, že góly dávat umí, a jak ukázala osmibranková demolice Rumunska - kde se prosadilo hned sedm různých střelců - problém s produktivitou Němce zřejmě trápit tak jako tak nebude. Na to mají v kádru až příliš mnoho potenciálně rozdílových jmen.



Tip na umístění: 1. místo

Program zápasů - skupina A

17.06.2015
20:45
Německo
1:1
Srbsko
Praha
20.06.2015
20:45
Německo
3:0
Dánsko
Praha
23.06.2015
20:45
Česko
1:1
Německo
Praha

Konečná nominace

Brankáři
Datum nar.
Klub
Timo Horn
12.05.1993
1. FC Köln
Bernd Leno
04.03.1992
Bayer Leverkusen
Marc-André ter Stegen
30.04.1992
FC Barcelona
Obránci
Datum nar.
Klub
Matthias Ginter
19.01.1994
Borussia Dortmund
Christian Günter
28.02.1993
SC Freiburg
Dominique Heintz
15.08.1993
1. FC Kaiserslautern
Robin Knoche
22.05.1992
VfL Wolfsburg
Julian Korb
21.03.1992
Mönchengladbach
Záložníci
Datum nar.
Klub
Maximilian Arnold
27.05.1994
VfL Wolfsburg
Leonardo Bittencourt
19.12.1993
Hannover 96
Emre Can
12.01.1994
Liverpool FC
Kerem Demirbay
03.07.1993
1. FC Kaiserslautern
Johannes Geis
17.08.1993
1. FSV Mainz 05
Joshua Kimmich
08.02.1995
RB Lipsko
Felix Klaus
13.09.1992
SC Freiburg
Moritz Leitner
08.12.1992
VfB Stuttgart
Yunus Malli
24.02.1992
1. FSV Mainz 05
Max Meyer
18.09.1995
Schalke 04
Nico Schulz
01.04.1993
Hertha BSC
Útočníci
Datum nar.
Klub
Serge Gnabry
14.07.1995
Arsenal FC
Phillipp Hofmann
30.03.1993
1. FC Kaiserslautern
Kevin Volland
30.07.1992
TSG Hoffenheim
Amin Younes
06.08.1993
1. FC Kaiserslautern

Autor: Dominik Zezula

Komentáře (150)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Mistři

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
mistr129

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
bayern987

Reagovat
Kovi81

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
JozkokozleJ

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Škoda, že s nima nejsme ve skupině, to by byla 90-minutová centrifuga

Reagovat
smazaný uživatel

však bude

Reagovat
Mr.Mike

třeba ve finále

Reagovat
smazaný uživatel

Arnold místo Leitnera!

Reagovat
smazaný uživatel

Kdyby hrál, tak asi spíš místo Meyera...

Reagovat
smazaný uživatel

nemusel by

Reagovat
smazaný uživatel

místo Meyera

Reagovat
db18

Reagovat
smazaný uživatel

A mimochodem Zlato!

Reagovat
smazaný uživatel

osobně si myslím, že se ten turnaj hodně povede Leitnerovi..

Reagovat
smazaný uživatel

Liga na fantu

http://en.u21fantasy.uefa.com/

EuroFotbal

1297294-686829

Reagovat
smazaný uživatel

to bych podle domingovi sestavy vyhodil Cana

Reagovat
mistr129

Vím, že jsem nechapavy, ale kdy můžu udělat ty střídání? A kapitána můžu dát jinýho na středu a jinýho na čtvrtek?

Reagovat
smazaný uživatel

Jestli to bude jako na MS ve fantasy tak si dáš normálně hráče co hrajou teď 17. a když třeba někdo neudělá tolik bodů kolik si představuješ tak ho vyměníš za toho kdo bude teprve hrát. To samý i s kapitánem. Takhle si myslim že to bude ale nejsem si jist.

Reagovat
stas87

Tak mu ale aj napis,ze ak da hraca na 1.7 a on uhra trebars osem bodov a bude mu to malo,tak na 18. ho vymeni a 18. mu hrac nahra styri body tak sa mu pripisu len tie styri body.

Reagovat
smazaný uživatel

To jsem myslel že je jasný. Jinak by to bylo o ničem to střídání. Ale díky za připomínku, aspoň mě tu pak nebude někdo kamenovat, že jsem blbě poradil

Reagovat
mistr129

Díky oběma

Reagovat
mistr129

Tak doufám že máte pravdu, dal jsem zatím kapitána Knocheho, případně to přehodím na Berardiho

Reagovat
smazaný uživatel

Podle toho rozestavení bude Volland křídlo nebo kde hraje za U-21?

Reagovat
smazaný uživatel

Pardón ať teď sem si to přečetl celý...

Reagovat
db18

Univerzální záplatou za Korba bude spíš Kimmich - Emre nastupoval častěji jako levý obránce.

Reagovat
domingo

No dokonce

Reagovat
smazaný uživatel

Tak snáď majstri

Reagovat
db18

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
bayern987

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
smazaný uživatel

Přeceňovaný tým.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fenixLFC

mal by tam prestupit kane nech je to pokope

Reagovat
smazaný uživatel

se představoval jako první

Reagovat
fantomas

To by ho nejprv musel někdo v první řadě oceňovat, aby se dal přeceňovat.

Reagovat
smazaný uživatel

OT: Sven Ulreich na 3 roky do Bayernu.

Reagovat
Spalovač šancí

Neměl by ten Krob hrát spíše levého beka?

Reagovat
mistr129

Ne

Reagovat
smazaný uživatel

Krob je v Tepliciach

Reagovat
mistr129

Reagovat
Spalovač šancí

Snad v Teplitz, ne?

Reagovat
smazaný uživatel

Teplitzer FK

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
stas87

Arnolda na DM prosim nie.Taha ho to az moc dopredu a Leinter s Geisom su v tomto smere zodpovednejsi.Vlastne u Leitnera ma napada jedna otazka-hral za 21ku naozaj tak dobre ze si zasluzi byt v nominacii a aj v zaklade?Sudiac podla klubovej sezony,nemal by byt ani vo vybere..ja som dufal ze sa do zakladu dostane Malli.Mam pre neho slabost strasne sa mi paci styl akym hra.

Kde sa vlastne vzalo to,ze Kimmich zaskakuje napravo?Ja som si prechaddzal jeho zapasy za posledne tri sezony a na RV nastupil 3x.Raz v U19 proti Hoffenheimu a potom celkom dvakrat v repre.Inak stale na DM ci ZM.

Reagovat
db18

Já ho viděl jen jednou, po poločase nahradil Kimmicha a hrál podstatně líp...

Reagovat
smazaný uživatel

Snad si zlomí nohu.

Reagovat
cologneFC

Reagovat
smazaný uživatel

Emre místo Geise a Leo místo Younese

Reagovat
smazaný uživatel

Can radšej do obrany, na DM musí byť Geis

Reagovat
smazaný uživatel

není to moje přání, ale vidím to tak. Takže souhlasím

Reagovat
db18

Geise bych vynechal do té doby, než si vyřídí, kde bude v příští sezoně hrát.

Reagovat
smazaný uživatel

Snáď to nechce riešiť počas EURA? Buď pred turnajom alebo po. Inak by to mohlo narušiť jeho výkony...

Reagovat
smazaný uživatel

snad se rozhodne pro "die Nummer 1 im Pott!!" ..

Reagovat
db18

Reagovat
SunFells

Reagovat
fantomas

Leo místo Hofmanna a Geis na místě.

Reagovat
smazaný uživatel

to by bylo asi úplně nejlepší!! i když já bych si tam přál vidět i Arnolda, ale prostě všichni hrát nemůžou

Reagovat
db18

V žádnym případě.

Reagovat
JozkokozleJ

Mne v tom pripravnom zapase CR - GER prisiel Hofmann v hre Nemecka velmi dolezity. Vsetci taki mali hracickovia a on tomu daval inu prichut. Chrbtom k superovej brane a v sesttnastke supera najde velke vyuzitie.

Reagovat
fantomas

Jako jo, Dánové na to dou podobně a mezi všechny ty šikovný klučíky vrážej habána Brock-Madsena, ale bez Lea ta sestava prostě neni ono. A já bych tomu klidně podřídil i toho Hofmanna jako žolíka.

Reagovat
mistr129

Kdy budou Dánové? Potřebuju na fantu

Reagovat
fantomas

Cca 22:00.

Reagovat
mistr129

Díky

Reagovat
fantomas

Ale doufám teda, že ty články i čtete a neberete z nich jen sestavy pro fantu.

Reagovat
mistr129

Nečetl jsem Portugalsko a Švédsko, jinak čtu a budu

Reagovat
fantomas

To je v pořádku, ty sou domingovy

Reagovat
mistr129

Aha jinak v jakým programu děláte ty sestavy?

Reagovat
fantomas

Dole v pravym rohu máš adresu www.sharemytactics.com

Reagovat
mistr129

A jo

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

aha sorry hoši nemal som refrešnutý článok viac ako hodinku

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
db18

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
Mrvinho

Reagovat
jacobT

Reagovat
smazaný uživatel

Zrovna ty nejzajímavější týmy na turnaji

Reagovat
smazaný uživatel

čítame čítame neboj veď nič podobné u nás ani nenájdeme

Reagovat
JozkokozleJ

Ja myslim, ze Bittencourt bude v zaklade proti Srbsku urcite. Len neviem, na ukor koho (Hofmann, Volland alebo Younes?). Hofamna by som videl v zaklade rad, ale nieco mi vravi, ze prednost na hrote v uvodnom zapase dostane Volland.

Reagovat
fantomas

Tam leda Younes připadá v úvahu, Volland si jako kapitán těžko sedne, max. při rotaci za jasnýho stavu. Na druhou stranu, Bittencourt mám pocit za 21 nalevo nikdy nenastoupil.

Reagovat
JozkokozleJ

Pravda, Volland hrat bude; otazkou je ci nie na hrote, co by odniesol Hofmann. Pozeral som, Bittencourt za U21 viackrat hral na LW, kde mi ten Younes prilis nesedi, pretoze to je skor spilmacher, nez brusic lajny. Uvidime...

Reagovat
fantomas

"Bittencourt za U21 viackrat hral na LW"... to podle mě fakt hodně výjimečně. Většinou sem ho vídal napravo - ať už v rozestaveních na TM (který bejvaj přesný), nebo naživo.

Reagovat
db18

Tak třeba on když nastoupí uprostřed, tak ho to pak stejně hodně táhne na křídlo - kde si pak spíš vybírá asi to levé - v Praze tenkrát taky myslím dost často běhal na levý kraj.

Reagovat
fantomas

On ho hraje v klubu, že?

Reagovat
db18

V klubu nepochopitelně nehraje... Ale jinak jsem ho viděl spíš z levé strany nebo z centra - ale jak pak hodně střídal, tak nevím, na jaký post chodil z lavičky...

Reagovat
fantomas

Boha já si ho oblíbil hnedka.

Reagovat
db18

V době absence Stindla mi přišlo, že byl jediný, kdo v Hannoveru za něco stál - a pak najednou přestal hrát no...

Reagovat
smazaný uživatel

Asi tak...

Reagovat
smazaný uživatel

zase na druhou stranu ale... on je docela horká hlava

Reagovat
fantomas

Divný, zrovna s brazilskou krví bych čekal opak.

Reagovat
smazaný uživatel

má se na co vymluvit

Reagovat
db18

Reagovat
JozkokozleJ

Niekolkokrat som Hannover v tejto sezone videl a ci uz Bittencourt nastupil v zaklade alebo z lavicky vzdy bol najaktivnejsi. Tiez mi potom bolo zahadou, ze nehrava (asi nechceli, aby BVB aktivovali spätny odkup ).

Reagovat
db18

Reagovat
smazaný uživatel

svině

Reagovat
db18

hmm, teď znova koukám na ten zápas - a zaprvý jsem si všiml, že tam vůbec Kimmich nehrál, tak nevím, proč jsem si myslel, že to byl on, kdo byl střídán Leitnerem...

a zadruhé - Leitner pak šel určitě na CM, takže Leo musel jít na jiný post, ale na TM už nemáš uvedeno, kde byl

Reagovat
fantomas

Ten zápas sem nedávno nakoukával a sem si docela jistej, že to bylo RW.

Reagovat
db18

A taky se ti nelíbil Korb?

Reagovat
smazaný uživatel

Len v tom zápase alebo celkovo?

Reagovat
db18

Jen v tom zápase. Jak píše Jozko, měl tam dost práce, se kterou měl problémy, ale dres si umazal snad až někdy kolem 70. minuty...

Reagovat
JozkokozleJ

Tam ho niekto vetral, nie? Inak sa mi Korb na RB v M´gladbachu dost pozdava. Uplne kopiruje Jantschkeho. Na DM nic moc, na RB vyrazne pozitivnejsi prejav.

Reagovat
db18

Myslím že jo, Češi přes tu stranu chodili dost...

Reagovat
fantomas

Jaj, tak to si už nevybavim

Reagovat
fantomas

Kimmich šel myslim docela brzo na plac proti Anglii, jestli sis to nesplet.

Reagovat
fantomas

Dobře, tak ho hrál častěji, než sem myslel, ale furt ho za U21 nehraje "viackrat"... 8:5 pro RA, pokud vidim dobře.

Reagovat
JozkokozleJ

Viackrat nez raz, nie viackrat nez na RW

Reagovat
fantomas

Aha, ok

Reagovat
smazaný uživatel

Ja to vidím práve namiesto Younesa, iná cesta do základu nevedie

Reagovat
db18

V baráži proti Ukrajině nastoupil nalevo - jinak proti Česku v přáteláku dokonce jako střední záložník - možná nastoupí právě tam a nebude hrát ani Geis, ani Leitner...

Reagovat
smazaný uživatel

V tom priateľáku v Edene bol dokonca Leo kapitánom pozerám

Reagovat
smazaný uživatel

Souhlas... ale když jsem ti to minule psal, že podle mě bude Volland místo Hofmanna na hrotu, tak jsi nesouhlasil, ne?

Reagovat
fantomas

Fakt? Tak to sem ale určitě nevystrkoval Lea

Reagovat
smazaný uživatel

jojo... ne, to nevystrkoval - kdo by to taky dělal?!

Reagovat
db18

Reagovat
smazaný uživatel

Inak Heintz prestúpil pred pár dňami do Kolína. Ale aj tak je počet tých hráčov z Lauternu úžasný, netušil som, že tam majú vybudované také famózne centrum. Klobúčik že netlačia na píli ale trpezlivo vychovávajú hráčov aj pre iné špičkové kluby a pre repre.

Reagovat
Rudnevs

Younes je na hostovani z Gladbachi

Heintz ide do Kolnu

Hoffman prisiel pred rokom za milión zo Schalke

Reagovat
smazaný uživatel

O Heintzovi píšem. Ale ide o to, že u nich sa nádejní hráči dokážu presadiť, dostanú dostatok šancí a priestoru a proste vedia pracovať s mladými, to mala byť pointa môjho príspevku.

Reagovat
cologneFC

No je to super, aj my sme tak isli hore z druhej ligy. S hracmi, ktorych predtym nikto nepoznal. Hector, Wimmer, Horn, Gerhardt.

Reagovat
jv

Hoffmann přišel z Ingolstadtu, když už.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale dominga za článek chválím

Reagovat
smazaný uživatel

Najväčší favorit EURA a na 2 z 3 jeho zápasov sú stále k dispozícií vstupenky...bude to asi hlavne veľkosťou štadióna, ale aj tak, čakal som väčší záujem aj od Nemcov aj od domácich. Som zvedavý koľko Nemcov sa tam nakoniec ukáže.....a celkovo koľko zahraničných fans príde na malé EURO

Reagovat
smazaný uživatel

moc jsem tam chtěl, ale nakonec jsem zrovna v tu dobu pryč

Reagovat
smazaný uživatel

počas celého turnaja? Tak to je smola. Ja nakoniec idem na zápas proti Dánsku.

Podľa mňa bude nakoniec plno, teda neviem ako tí sa posnažia tí partneri UEFY a FAČR prísť, ale tie zvyšné vstupenky sa ešte predajú, veľa gaučákov príde až v týchto dňoch nato, že sa hraje EURO a príde Ter Stegen atď

Reagovat
Spalovač šancí

Kdo by dobrovolně chodil na Němce. Kvalitní fotbal, ale bez fantazie. Snad jedině, že by u soupeře na stoperu hrál nějaký Levák Bob

Reagovat
bayern987

Snad bude hrát Bittencourt místo Younese, a v bráně bude Leno.

Reagovat
db18

Reagovat
smazaný uživatel

Bittencourt Leno

Reagovat
smazaný uživatel

Zaujímavé že o turnaj je záujem aj v Ázií:

Česká televize bude přenosy poskytovat kromě zúčastněných zemí také vysílatelům z Asie, mezi nimiž jsou mimo jiné Japonsko, Indie či Thajsko. Distribuční trasy budou dostupné i pro Brazílii, Spojené státy a Kanadu.

Reagovat
smazaný uživatel

Konec ve skupině, překvapení turnaje spolu s Duricicem, ktery vyhraje střelce

Reagovat
SunFells

To by teda bylo řádné překvapení

Reagovat
smazaný uživatel

Tak si na to vsaď něco pořádnýho

Reagovat
fantomas

Reagovat
mistr129

Tak se zeptej Duša, jestli to máš vsadit. ON ŤY URČYTĚ POMŮŠE

Reagovat
smazaný uživatel

toho mi ani nepřipomínej

Reagovat
Pipo123

Čakal som že v zostane nemecka bude viac imigrantov

Reagovat
stas87

Z tych si moze vyberat Taliansko,moznosti tam su mraky.

Reagovat
smazaný uživatel

Jen ať to nevyhrajou, v poslední době je všude přeněmcováno

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
clinger

asi tak.a co tady mají fanoušků

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele