Představení účastníků ME do 21 let - Anglie

13.06.2015, 20:19
Profily, historie
Českou republikou pořádané "malé Euro" pro hráče do 21 let již klepe na dveře, a tak nastává nejvyšší čas představit si zevrubně všech osm účastníků. Začínáme netradičně skupinou B a do velké míry obrozenou Anglií pod vedením bývalého reprezentanta Garetha Southgatea...

Angličané na posledních dvou turnajích končili vždy ve skupině a bylo to popravdě vždy velké utrpení.

Napříč oběma ročníky, v letech 2011 a 2013, našli Ostrované všehovšudy dva střelce - Welbecka se stoperem (!) Dawsonem - a předloni se ze hry neprosadili pro jistotu vůbec, což bylo s již tehdy pohasnuvší kometou Connora Wickhama na hrotu jedině logické.

Stuart Pearce tedy sice hned napoprvé (roku 2009) dokázal s mladými Angličany zabodovat, pak už to ale v podání jeho svěřenců nebylo o ničem jiném než úmorné hře potvrzující veškeré oblíbené stereotypy o britských "kopáčích".

Především ten poslední výběr, ze kterého to suverénně nejdál dotáhl přiléhavě spíše pracovitý a nijak zázračný Jordan Henderson, byl vyloženě zoufalým seskupením mnohdy bolestně podprůměrných hráčů ve všech řadách.

Zrovna na základě roku 2013 se teď s Angličany všeobecně tak nějak nepočítá a namísto obvyklého hromadného přeceňování u nich tentokrát dochází spíše k opačnému procesu zbytečného shazování. Profil tohoto konkrétního mančaftu se totiž těm zpřed pár let vůbec nepodobá.

Totam je rázem Pearcovo odporné, navýsost rigidní a za každou cenu praktikované 4-4-2 (vzpomínáte na VB z olympiády, jaká to byla škoda?); Gareth Southgate místo toho sází na flexibilnější 4-1-4-1 (častěji zapisované jako klasické 4-3-3), které však nikterak neodráží Dovalilův negativní styl, nýbrž jeho přesný opak. Oni čtyři záložníci před defenzivním štítem doopravdy operují vysoko na hřišti a snaží se tam držet míč - něco donedávna nevídaného.

Ostrované teď mají ve svém středu vážně šikovné fotbalisty té bájné nové školy, kterou věční kritici stále ne a ne spatřovat mezi dospělými, a už jen letošní selekce hrotových útočníků (Kane, Ings, Berahino) dosti s přehledem poráží i tu stříbrnou z roku 2009 (Walcott, Agbonlahor, Campbell).

Konečně, co ještě dělá z této Anglie doporučený objekt pozorování, to je dále veřejné tajemství, že se Gareth Southgate u "21" obrušuje s ohledem na seniorskou reprezentaci. Stěží narazíte na místního experta, jenž by si jeho vystřídání stárnoucího Hodgsona nedokázal představit; to ho spíš bude vehementně prosazovat.

A kdy jindy se někdejšímu neúspěšnému kormidelníku Middlesbrough naskytne lepší příležitost předvést se než zde, v České republice?






Cesta na šampionát

Kvalifikace na mistrovství Evropy byla v podání Angličanů velice hladkou jízdou. Možná až příliš. A ne snad že by to při pohledu na složení skupiny překvapovalo. Pořádné ambice tam na postup neměl vůbec nikdo, rovnou třetí se umístili obskurní Moldavané a drtivý 12bodový náskok Albionu na čele tudíž opravdu nemohl nikoho zaskočit.

Jako kapitán vedl lvíčata do většiny kvalifikačních bojů brankář Jack Butland, což bylo dáno hlavně tím, že původní volba jménem Andre Wisdom hned úvodem hrozivě selhala - po vyloučení exliverpoolského zadáka Finové jako jediní ve druhém utkání obrali Ostrovany o body a sám provinilec si už potom nekopl.

I bez Wisdoma si nakonec defenzíva Anglie počínala naprosto suverénně, když na prostoru deseti zápasů kapitulovala pouze dvakrát. Výmluvnější vizitku tím pádem předkládá například březnová skoro-generálka s Německem, které Southgateova parta přestřílela 3:2. Teprve tehdy naplno demonstrovala svou sílu.

Domácí základna

Anglická soupiska docela přirozeně nečítá žádného legionáře - to se stalo veskrze pravidlem, které porušil snad jedině Stuart Pearce před čtyřmi lety s Michaelem Manciennem z Hamburku. (A nikomu tím pro hráčovy nevalné kvality neprospěl).

Co ovšem na tomto seznamu bije do očí, to je marginální zastoupení první čtyřky. Chambers s největší pravděpodobností nebude patřit do základu a spolu s Loftus-Cheekem sem cestuje spíše jen nasát atmosféru z pozice garantovaného stavebního kamenu příští "generace". Jesse Lingard potom sice formálně patří Manchesteru United, ale kdyby na jaře nehostoval v Derby, těžko by se vůbec vešel do nominace. A to je celé.

Z druhé ligy sem dohromady putuje šest borců, z toho čtyři záložníci (vyjma Lingarda) a minimálně trio Gibson-Redmond-Chalobah by dozajista mělo startovat. Hughes s Pritchardem si dále na papíře vzájemně konkurují a alespoň na jednoho z nich by se štěstí rovněž mělo usmát. Navíc v sestavě registrujeme hned tři vyslance letošních prvoligových nováčků, včetně jednoho sestupujícího (Keane a Ings z Burnley).

To je zkrátka pěkné, svým způsobem osvěžující... a v důsledku nikterak oslabující. Jména záložní linie sice nemusí nikomu tolik říkat, ovšem třeba Alex Pritchard - kmenový hráč Tottenhamu - se letos 12 góly a sedmi asistencemi významně podílel na senzačním brentfordském putování až do baráže o první ligu.

Gareth Southgate se zkrátka vyzná a žádná zatuchlina typu Wickham roku 2011 u něho nemá šanci. Zde by se možná dalo argumentovat Chalobahem, ale jeho zkušenosti a poziční disciplína v dané roli, která žádné unikátní nadání nevyžaduje, mohou Anglii ve finále jedině prospět.



Tahoun týmu: Nathan Redmond (Norwich)

Ano, žádný Harry Kane - hned vysvětlím. Důvod je zhruba následující: tottenhamská hvězda, jejíž beze zbytku famózní sezonu jsem dříve shrnoval už zde, v tuhle chvíli na rozdíl od Redmonda nepředstavuje žádnou nenahraditelnou substanci anglické "21". Jakkoliv zarážející se to může zdát, mladý Albion prostě Kanea nepotřebuj ani zdaleka tolik, jak se v médiích v jednom kuse vykládalo.

V pěti kvalifikačních duelech v intervalu mezi říjnem 2013 a březnem 2014, kdy Kane za "21" odehrál mizivých šest minut, anglická lvíčata nasázela celkem 21 branek - a to za tu dobu čelila nakonec druhým Finům (3:0) a dvakrát i obzvlášť nahecovanému Walesu. Tomu Walesu, proti němuž v obou střetnutích Nathan Redmond rozhodoval celkem třemi góly.

Ačkoliv se současná opora budoucího nováčka Premier League z Norwiche zúčastnila již "malého Eura" 2013, Redmondův fenomén je ve skutečnosti něčím poměrně čerstvým - a začal se pořádně rozvíjet až loni na jaře.

Od té doby už dřívější naděje Birminghamu ušla obrovský kus vpřed: v držení míče i bez něho očividně myslí dopředu; ke střelbě natahuje akorát tehdy, když to vážně stojí za to; a vesměs totéž platí i o kličkách. Jakmile má navíc Anglie problém s tvorbou šancí, právě Redmond je tím první mužem, na koho se obrací.

Ukázat vzápětí můžeme i na konkrétní výsledky. Za Norwich Redmond ve 39 ligových zápasech, kde se ho týkala alespoň třetina stopáže, zaznamenal rovnou 20 "kanadských bodů" (sedm gólů, 13 nahrávek) - z toho třikrát úřadoval v playoff, kdy šlo Kanárkům o všechno.

Leccos potom vystihla i momentka z letošního březnového přáteláku anglické "21" s jejich německými vrstevníky. Tehdy Redmond v jednom čelním souboji, startujíce ze stoje, jenom tak jakoby nic proklouzl kolem svého protivníka a namířil si to vstříc soupeřově kleci, aby anglický komentátor akorát suše, jaksi nevzrušeně utrousil: "Redmond právě rozjíždí svou rutinu"...

Na prahu slávy: Saido Berahino (West Bromwich)

Na to, že se Saido Berahino stal s kulatým počtem 10 zářezů nejlepším střelcem kvalifikace, dostává se tomuto rodákovi z Burundi relativně zanedbatelné pozornosti veřejnosti.

To je třeba napravit: velice přímočarému forvardovi totiž nechybí instinkt rozeného střelce ani sebevědomí a podceňovat by se neměla ani lehce absurdní skutečnost, že střelecké tabulky vlastního týmu ovládl v 21 letech s propastným náskokem 10 branek (celkem jich dal 14).

V anglické jednadvacítce Berahino po určitou dobu platil za hlavní držák na hrotu útoku, s příchodem Kanea se však zřejmě bude muset uklidit na levé křídlo. To na druhou stranu jeho produktivitě nemusí nijak uškodit, neboť na tu samou pozici je tahoun WBA patřičně zvyklý už z klubu, a navrch takřka stoprocentně zůstane určeným exekutorem pokutových kopů.

Saido Berahino je údajně už nějakou dobu monitorovaný Manchesterem City a Tottenhamem, jenom u nich by ale zůstat rozhodně nemuselo. Respektive ani správně nemělo.

Stranou reflektorů: Ben Gibson (Middlesbrough)

Patrně nejméně známé jméno na listině předpokládaných anglických startérů, přesto její docela významná součást. Dvaadvacetiletý střední obránce pokračuje v Southgateových šlépějích v Boro, do jehož základní sestavy patří už druhou sezonou, a letos se významně podílel na jeho seriózním ataku na Premier League.

V kvalifikaci na Euro toho Ben Gibson sice tolik neodehrál, nicméně Southgateovi nakonec neomylně vykrystalizoval jako ideální volba po bok neohroženého Johna Stonese - i kdyby zčásti proto, že Liam Moore z Leicesteru už v prosinci dočista vypadl z plánů Nigela Pearsona.

Gibson má tradičně velkou chuť mazlit se s balonem a rýsovat dalekonosné kolmice kupředu, což lze považovat za jeho slabou i silnou stránku zároveň. Vzhledem k tomu, že se defenzivní štít Nathaniel Chalobah do rozehrávky příliš nežene, každopádně není radno tento Gibsonův trademark podceňovat. Tím spíš, když jde o leváka na levém stoperu, kterého to tak přirozeně netáhne do zahuštěného středu pole, nýbrž vstříc otevřenějším prostorám.



England - Football tactics and formations

Zadní linie se zdá být jasně daná. Calum Chambers, svého času kapitán anglické "19" se zkušenostmi ze seniorské reprezentace, třeba může být v hierarchii Arsenalu výše než Carl Jenkinson, zde se však operuje v obráceném gardu. A dává to i smysl: Jenkinson je hbitější, má lepší centr, poskytuje větší poziční disciplínu, a obecně v tuhle chvíli představuje pro Southgatea vyzrálejší - leč ne nutně talentovanější - variantu.

Ty nejzávažnější otazníky ční teprve vepředu, kde sice mají své místo jisté Berahino, Kane a Redmond, o veškerém zbytku se už ale dá alespoň diskutovat. Víceméně neohrožen se dál jeví být už snad akorát alternativní kapitán James Ward-Prowse, který v rukávě skrývá jedno důležité eso - standardní situace. Jeho donášky tradičně rotují až nezdravým způsobem a obzvlášť ve spojení se Stonesem mohou spolehlivě fungovat.

Ničím jistý si naopak nemůže být Will Hughes, který se sice umí prosmýknout de facto kudykoliv, jenže balon také čas od času přespříliš vodí, a pokud zrovna nemá svůj den, může tak generovat jednu ztrátu za druhou - čímž ostatně strávil většinu ligového jara. Šikovný playmaker Alex Pritchard tudíž v tomto směru nabízí asi o chlup rozumnější variantu; navíc vypadá, že si vyhoví s klíčovým článkem sestavy, Nathanem Redmondem.

Opatrnější alternativou do středu pole, vyhrazenou čistě pro vyřazovací boje, by potom mohlo být kombo Carroll-Chalobah. Prvně jmenovaný je celkem spolehlivým dispečerem a napříč kvalifikací z hloubi pole zaznamenal až překvapivé množství asistencí. Tajný trumf pro Southgatea zosobňuje Forster-Caskey z Brightonu, další zataženější středopolař, který by klidně mohl vytlačit i veterána Chalobaha.



Tip na umístění: Semifinále

Program zápasů - skupina B

18.06.2015
20:45
Anglie
0:1
Portugalsko
Uherské Hradiště
21.06.2015
18:00
Švédsko
0:1
Anglie
Olomouc
24.06.2015
20:45
Anglie
1:3
Itálie
Olomouc

Konečná nominace

Brankáři
Datum nar.
Klub
Marcus Bettinelli
24.05.1992
Fulham FC
Jonathan Bond
19.05.1993
Watford FC
Jack Butland
10.03.1993
Stoke City
Obránci
Datum nar.
Klub
Luke Garbutt
21.05.1993
Everton FC
Ben Gibson
15.01.1993
Middlesbrough FC
Calum Chambers
20.01.1995
Arsenal FC
Carl Jenkinson
08.02.1992
West Ham United
Michael Keane
11.01.1993
Burnley FC
Liam Moore
31.01.1993
Leicester City
John Stones
28.05.1994
Everton FC
Matt Targett
18.09.1995
Southampton FC
Záložníci
Datum nar.
Klub
Tom Carroll
28.05.1992
Swansea City
Jake Forster-Caskey
25.04.1994
Brighton & Hove Albion
Will Hughes
17.04.1995
Derby County
Nathaniel Chalobah
12.12.1994
Reading FC
Jesse Lingard
15.12.1992
Derby County
Ruben Loftus-Cheek
23.01.1996
Chelsea FC
Alex Pritchard
03.05.1993
Brentford FC
Nathan Redmond
06.03.1994
Norwich City
James Ward-Prowse
01.11.1994
Southampton FC
Útočníci
Datum nar.
Klub
Benik Afobe
12.02.1993
Wolverhampton Wanderers
Danny Ings
16.03.1992
Burnley FC
Harry Kane
28.07.1993
Tottenham Hotspur

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (223)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Vítěz Kane to vystřílí!

Reagovat
Kepy_FCB

Tradicne precenovany aucajdr!

Reagovat
fantomas

Reagovat
Benfica

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
frankiefcb

Reagovat
smazaný uživatel

Pokud nevyhrají skupinu, tak je v semifinále sundá Německo. Každopádně ten tým vypadá podstatně lépe, než ty z předešlých šampionátů.

Reagovat
fenixLFC

tym nemeckom by som si nebol taky isty

Reagovat
smazaný uživatel

Pro mě jsou jednoznačně největším favoritem turnaje.

Reagovat
db18

Reagovat
bayern987

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Aldeano

Reagovat
fenixLFC

to sa nehadam, ale ze by ich nemci na sto percent vyklepli to by som si teda nevsadil

Reagovat
raduinho

Reagovat
Whitemedia

Reagovat
Uwe háže buly

To byli i na u20.

Reagovat
db18

Tam neměli útočníka.

Reagovat
Manik...

Reagovat
db18

Ještě vlastně nemusí postoupit.

Reagovat
stas87

To nemyslis dufam vazne?Nemci maju vyvazeny tim,bez slabin.Jedinym otaznikom je pre mna post utocnika.Neverim tomu ze Hofmann nejako zaziari.Na to by mohli dojet.

Reagovat
fantomas

Však nemusí hrát od začátku.

Reagovat
stas87

Tak jasne,poskladat to mozu s Vollandom na hrote.Inak Nemecko ma asi patent na vysokych utocnikov v mladeznickej kategorii.Wagner,Sukuta-Pasu,Hofmann,Serra...vsetci vysoke kopyta. A ani Selke nie je prcek.Snad v buducnu najdu z tychto mien stabilneho hraca do zakladu.

Reagovat
smazaný uživatel

bude tam Kevin

Reagovat
db18

Jsi si jistý, že posadí nejlepšího střelce kvaldy? Navíc je Hrubesch na ty vysoký útočníky docela ujetý.

Reagovat
smazaný uživatel

jistý si nejsem... je to jen můj tip a vlastně i přání

Možná budou hrát oba, to je pravda..

Reagovat
db18

Z toho vycházím... Kevin pak nejspíš jako HS, jinak si začínám myslet, že Geisova šance na základ se čim dál tim víc snižuje...

Reagovat
smazaný uživatel

je tam přetlak.. Na Geise není místo, bohužel

Reagovat
fantomas

Huh? Kdo jako místo Geise?

Reagovat
smazaný uživatel

Can, Leitner, (Arnold)

Reagovat
fantomas

Leitner do základu naposledy patřil ještě někdy v roce 2013 snad. S Canem se podle mě moc nevylučují, v tom double pivotu můžou nastoupit vedle sebe případně. Arnolda s klidem voželim. Za 21 mě nikdy nenadchl.

S Geisem v základu naprosto suverénně ovládli tu koncovku kvaldy včetně playoff, podle mě by byl Hrubesch blb, kdyby se vykašlal na to, co tak fungovalo. Ostatně double pivot Can-Leitner se nechal celkem přejet od Anglánů (resp. pak v druhym poločase Can a Kimmich, no).

Reagovat
stas87

Hrubeschovi je to ale celkom jedno.Ten protoci hracov ako bude chciet.Leitnera ma trebars dost rad a prileezitosti od neho Leitner dostal dost.Arnold hlavne nie je na ZM/DM tak dobry.Vlastne to bola nudza vtedy,ze ho Hecking posunul ku Gustavovi.Na svojom oblubenom poste si nema moc sancu kopnut vo Wolfsburgu.

Reagovat
smazaný uživatel

Právě v zápase proti Anglii tam byli spolu. Že by se nechali přejet bych zrovna neřekl. Nicméně taky nejsem přesvědčený o tom, že by Leitner v základu (jeho výkony ve Stuttgartu mě zklamaly) a raději bych vedle Cana opravdu viděl Geise..

Nicméně si nemůžu pomoct a mám takový pocit, jakoby mu Hrubesch věřil a počítá s ním... Přece jen... i v tom tvém zmiňovaném zápase s Anglii dělal kapitána (a nebylo to jen tehdy, že jo..)

Arnold právě i ve wolfsburgu hraje/hrál vedle Gustava a vedl si tam víc než dobře a proto se doporučil na tuto pozici (obzvláště pak když přihlédneme na úspěch vlků)

Reagovat
fantomas

V tom zápase dělal kapitána, protože nehrál Volland no, a taky jako kapitán střídal po poločase. :)) To bych fakt nepovažoval za směrodatný.

Další možnost taky je prostě necpat Cana do zálohy a postavit vedle sebe Leitnera s Geisem tak jako v playoff a obecně ke konci kvaldy. Can-Leitner se nijak neosvědčilo proti Anglii a pro to, že by to mělo fungovat, v podstatě ani neexistuje precedens. V soutěžnim zápase spolu hráli jen dvakrát a jednou z toho byla remíza v Černý Hoře, takže nic moc.

Posadit Geise momentálně považuju za zbytečnej risk zkrátka, a zrovna do Hrubesche bych jeho posazení prostě neřek, to spíš ten Can. Ostatně obránců vzal tak málo, že možná s Canem dozadu fakt napevno počítá.

Reagovat
db18

Hráli spolu poločas, který ještě skončil 1:1 - to to bylo tak špatné?

Reagovat
fantomas

Nebylo to tak špatné, ale už vůbec to nebylo nějaký terno.

Reagovat
db18

Leitnera bych tam taky neviděl zrovna rád, ale Geis teď bude asi hodně rozptýlený tím, co se kolem něj děje...

Reagovat
db18

+ tam je ještě Kimmich, ale u něj nevím, jak si stojí.

Reagovat
fantomas

Ten určitě jede jen střídat.

Reagovat
db18

Tss... bude nejlepším střelcem.

Reagovat
db18

Reagovat
Talker

Nevyhrála Anglie přátelák v březnu proti Německu? Samozřejmě to byl jen přátelák, ale stejně bych to nebral jako nějakou absolutní jistotu.

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
fantomas

Přátelák s docela áčkovýma výběrama, takže vypovídající hodnota určitě nějaká je.

Reagovat
Talker

Takže vlastně jinými slovy píšeš to, co já...

Reagovat
SunFells

Šak je podceňujte, je to zrovna nedávno, co sundané po tomhle duelu skončilo Německo, v základu kratší snad jen o Vollanda.

Reagovat
Beči

Ten útok je na úroveň jednadvacítky přímo snový. Angličané mají docela slibnou reprezentační budoucnost, jen aby se ti hráči stabilně zapojili do PL.

Reagovat
Benfica

Reagovat
smazaný uživatel

co se směješ pičo, však má pravdu

Reagovat
Beči

Reagovat
Benfica

Reagovat
Beči

Ty očividně přetékáš inteligencí

Reagovat
Counter

Ale houby, však ti hráči už vesměs dávno do PL stabilně zapojení jsou. Jen prostě nesmí být v Chelsea.

Reagovat
fantomas

(Jenže tomu se Benfica vzhledem k jeho pozdějšímu příspěvku dozajista nesměje )

Reagovat
Counter

Hm, to mě nenapadlo

Reagovat
Benfica

Reagovat
Aldeano

OT: Expreska: 20:48 S Dánama do Čech přijede i Andersen

S Dánama...

Reagovat
fantomas

A proč to proboha píšeš sem?

Reagovat
smazaný uživatel

stačilo to napsat přes "Našli jste v článku chybu? Můžete nám ji oznámit." Každopádně má pravdu, ten chlapec

Reagovat
fantomas

Taky už je to opravený, že jo.

Reagovat
Aldeano

Reagovat
smazaný uživatel

Píšou se tu i horší věci

Reagovat
Aldeano

Myslel jsem, že se mi bude snažit někdo z EF redaktorů vysvětlit, že to tak jde za určitých okolností napsat

Reagovat
fantomas

Reagovat
Aldeano

Viz ten Sibyla...

Reagovat
fantomas

To sem nakonec sám napsal, že je to blbost, no.

Reagovat
Aldeano

Ale obhajovat jsi to zkoušel

Reagovat
fantomas

Protože s tim "to" by to fakt šlo podle mě. Neurčitý ukazovací..

Reagovat
Masi

A tenkrát památná debata o Bosňácích.

Reagovat
smazaný uživatel

Další ze série "expresky píše dement"

Reagovat
fantomas

No tak bysme se zase mohli uklidnit.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to občas čti. Buď to píše dement nebo totálně zlitý hovado, jinak to není možný Pochybuju, že to píšeš zrovna ty, protože by sis takové chyby nedovolil. A tohle je ještě "snesitelná" chyba, ale když už tam jsou faktické chyby, kdy nadpis neodpovídá obsahu atp.

Reagovat
fantomas

Tohle je právě moje chyba a prostě se mi tam vkradla hovorová čeština, nepřijde mi to jako nějaká vražda od "dementa". Faktický chyby sou jiná věc no.

Reagovat
Aldeano

Souhlas.

Reagovat
Aldeano

Reagovat
smazaný uživatel

Je dobře, že je Anglie na ME. To se zase sejde grupa z premier league a člověk se aspoň při zápasech Anglie zabaví, protože pochybuji, že to zvládne ta sebranka na hřišti

Reagovat
homeles8

Gibson a Redmond

Reagovat
Talker

Osobně se těším na Chalobaha, snad se mu bude dařit. Ideálně aby dostal šanci i RLC, bylo by fajn vidět, jak jim klape spolupráce z před pár let. Tuším, že spolu hráli v NextGenu, když vyklepli Barcelonu.

Reagovat
Talker

Aha, tak ne. To už byl na hostovačce a místo něj tam byl Aké.

Reagovat
Whitemedia

RLC bude rád za pár minut ke konci rozhodnutého zápasu

Reagovat
fantomas

Reagovat
fenixLFC

ten moze byt rd ze tam vôbec siel

Reagovat
Talker

Taky jde o přání, ne o předpověď...

Reagovat
smazaný uživatel

Carroll, Pritchard (Tottenham)

Reagovat
Spalovač šancí

Nemají hráče kvalit Krejčí, takže ...

Reagovat
Talker

Mají, ale ten hraje za juniorku nějakého týmu v League one.

Reagovat
smazaný uživatel

Liga na fantu

http://en.u21fantasy.uefa.com/

EuroFotbal

1297294-686829

Reagovat
fantomas

Reagovat
db18

vždyť tam je v nabídce pořád ještě Houska...

Reagovat
fantomas

A on snad v nominaci neni?

Reagovat
db18

Jsem si ho spletl s Hrubým... ale Kadeř levnější než Takacs je taky fajn...

Reagovat
fantomas

Kadeř je absolutní no-brainer

Reagovat
smazaný uživatel

Ja to stejne budu upravovat az podle zdejsich prwiew

Reagovat
db18

Jestli je stihnou... Už to mam tak nějak poskládaný, ale u Dánska a Portugalska asi ještě budu měnit, jenom se mi tam už nevešel Stones a Hughes

Reagovat
smazaný uživatel

od Danu tam mam toho typka z Bayernu :-) ale vcera sem si precetl, ze je o 3-4 roky mladsi nez ostatni tak nevim jestli ho necham

Reagovat
db18

já ho mám taky a nechám ho tam V U21 má za 5 zápasů 4 góly a už má na kontě i 7 zápasů za ačko, ten by hrát měl. Ale spíš mi jde o to, kdo bude hrát v obraně.

Reagovat
smazaný uživatel

Kader,Ginter,Jenkinson ( Jugas,Nereknu)

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
SunFells

Neopisuj.

Reagovat
fantomas

Místo Hughese tam sou teda jen v Anglii dvě lepší varianty, to máš ještě štěstí.

Reagovat
db18

Tak snad je WP jednou z nich

Reagovat
fantomas

Reagovat
smazaný uživatel

Může mi někdo jen říct, jestli se vybírá tým na každý kolo zápasů nebo na celou skupinovou fázi nebo jak to je ? Díky

Reagovat
fantomas

Na každej den - resp. prostě po prvnim dnu můžeš změnit kapitána a kohokoliv ze základu ve prospěch někoho, kdo hraje teprve v den druhej. Jediná podmínka je ta, že ten původní hráč nesměl bejt vyloučenej.

Reagovat
smazaný uživatel

Aha, takže je to jako to bylo na MS minulý rok akorát je menší lavička? Takže ten tým budu mít na celou skupinovou část a nebudu muset každý hrací den zadávat nový hráče nebo měnit. Vim že někde na českým webu to takhle bylo u hokeje a to mě neba, tak abych to kdyžtak zrušil. Díky.

Reagovat
fantomas

Tam sou i nějaký přestupy během skupinový fáze.

Reagovat
smazaný uživatel

I'm in.

Chtělo by to ale udělat nějakou pořádnou reklamu, ať tam nehrajeme v deseti lidech.

Reagovat
fantomas

Koukám, že seš i v naší twitterový... tam to neni o moc lepší

Reagovat
db18

Co taky čekáte, když v český lize je jen 28 hráčů...

Reagovat
fantomas

Jak jako v český?

Reagovat
db18

Global leagues - Czech republic - entries: 28

Reagovat
fantomas

Aha, takže Čechů... no, to chápu, že nás je málo tady na EF, ale na mezinárodnim Twitteru sem čekal zájem větší.

Reagovat
db18

Musíš to asi propagovat s ohledem na časový posun tvých sledujících.

Reagovat
fantomas

Propaguje to i Sam Tighe s 9,7k followerů převážně z Evropy sám bych si moc nadějí nedělal, to se ví. :))

Reagovat
smazaný uživatel

Je tam nějako málo lidí koukám. To se bude moje špatné skóre vyjímat ještě víc. Navíc tam mám svý koně, který určo nebudou hrát. Jsem zvědavej na Portugalský preview Mané bude určitě opomíjen.

Reagovat
fantomas

Nah, jeden z prvních, na který sem ukázal.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale v 21 asi moc nehraje aspoň podle tý ceny ve fantě. Ale počkám si na preview, tyhle repre vůbec nesleduju, pouze jednotlivý hráče v klubech a Mané je podle mě hodně velký příslib do budoucna.

Reagovat
fantomas

No portugalský ceny ve fantě sou celkově dost divný, takže to bych neřešil. Jako on základ nutně hrát nemusí, ale i (ne-li hlavně) žolíkovej materiál to je super, a jak řikáš, za tu cenu se to vyplatí tak jako tak.

Reagovat
db18

S tím se zaměř na Countera

Reagovat
Counter

Takže už jsem tady zavedený jako fantasy promo expert, nice

Reagovat
db18

...myslel jsem to tak, že spravuješ twitterový účet a možná i ten FB účet, kde by se na to dalo taky upozornit čtenáře ef

Reagovat
Counter

FB nespravuju a na twitteru využívám EF účet sporadicky, navíc těžko říct, jaký by tam nějaká fanta propagace slavila úspěch.

Reagovat
Counter

Ale nevím teda, jestli je to dostatečně velká událost na to, aby se tu o tom vydávaly články.

Reagovat
smazaný uživatel

budu to hazet(nebo muze klidne i nekdo jiny) pod kazdy clanek, ktery se bude tykat tehle udalosti. vic asi udelat nejde

Reagovat
smazaný uživatel

Som tam

Reagovat
Benfica

Vždy čítam, že jake je Anglicko super silné a vždy p. hrajú..

Reagovat
fantomas

Nevim o tom, že by se to předloni a vlastně i v roce 2011 někde nějak zvlášť říkalo.

Reagovat
Benfica

myslím to všeobecne,, aj A výber.. že Gerrard, že Rooney, a teraz Kane.. všetko sú to preceňovaní hráči a podľa mňa nemajú také kvality.. len preto, že hrajú v možno najlepšej lige neznamená, že sú najlepší.. hlavne keď tú najlepšiu ligu vytvárajú hráči z iných krajín..

Reagovat
fantomas

Tak to ale nemáš myslet všeobecně, to je dost zavádějící, a to speciálně v tomhle případě teda. U-21 a senioři sou dvě kompletně nezávislý entity v tomhle.

Reagovat
Talker

Tohle je ale stupidní. Kdo považuje automaticky Anglii za silnou to generalizuje stejně jako ty. Zvlášť u U-21, kde se ty generace střídají extrémně rychle, většina hráčů zažije pouze jeden U-21 turnaj, někteří dva.

Na EURO U-21 2013 byli jen 3 hráči, kteří jsou v kádru teď - Butland, Chalobah a Redmond. Z těch současných tam může být za 2 roky až 9 hráčů, ale někteří se vytratí, někteří půjdou do Ačka (Kane), takže tam zbude pár hráčů, kteří zažili 2015. Teoreticky jeden hráč může zažít 3 turnaje (RLC).

Takže prostě tohle je blbost - každé 2 roky máš kompletně jiný tým a těžko ho můžeš hodnotit podle výsledků 2 roky zpátky, kdy tam bylo 20 jiných hráčů. To můžeš u dospělácké repre, pokud nedojde ke generační obměně, kdy přijde třeba 10 nových hráčů během cyklu (a navíc hrají!).

Reagovat
Benfica

ja len konšatujem jak to býva z Anglickou repre.. z toho čo som všetko prečítal za posledné roky..

Reagovat
Usty

Těším se na ně

Reagovat
SunFells

V tom středu očekávám Carroll spíš než kohokoliv jiného.

Jinak u tohoto turnaje se celkem přestávám divit jedincům z italské sekce, kteří upřednostňují špageťáky před naší repre, protože tady budu fandit spíš Anglii než nám ...vzhledem k tomu, že tyhle hráče znám, zatímco o českých borcích mám maximálně dosti omezené povědomí.

Reagovat
fantomas

Já sám nevim, co čekám. Víceméně je to prostě tak, že JWP a Chalobaha doplní buď Carroll, nebo Hughes/Pritchard podle toho, jak moc se zrovna Southgateovi bude chtít hrát dopředu.

Reagovat
SunFells

Pritcharda Southgate využíval spíš na křídle, navíc je čeká docela těžký soupeř na to, aby se rozhodl pro takovou ofenzivní variantu. A hádám, že Carroll bude mít před Hughesem přednost, poslední dobou jsem ho v sestavě viděl fakt často, zato Chalobaha moc ne ...ale třeba byl zraněný.

Reagovat
fantomas

Jenže to taky neměl Kanea, jinak Pritchard s AMkem nemá nejmenší problém.

Reagovat
SunFells

To věřím, co jsem četl (nějaké srance o supertalentovi z Tottenhamu -.-), tak je to myslím jeho přirozená pozice, ale v jednadvacítkách byl využíván spíš na kraji ...třeba i právě proto, že kouč upřednostňuje trochu hlubší střed. Teď s Kanem ho počítám čeká lavka.

Reagovat
fantomas

Jo, dlouhodobě asi počítá, ale s Hughesem si s největší pravděpodobností konkuruje stejně. Ta útočná trojka je v podstatě daná a vzhledem k tomu, kolik toho Pritchard za poslední dobu pod Southgatem nahrál, bych ho za někoho bez šance na základ uplně nepovažoval.

Reagovat
SunFells

Já též ne, akorát když už by se měl v nějakém zápase objevit v základu, tak předpokládám spíš na křídle ...do té zálohy bych ho viděl jen jako variantu z lavky, když bude Anglie potřebovat gól.

Reagovat
fantomas

Na křídle ale neni místo leda že by měla Anglie před Itálií 6 bodů a šetřila Redmonda, no.

Reagovat
SunFells

A proto ho přece neočekávám v základu

Reagovat
fantomas

Nojo se oba bavíme trochu v odlišných rovinách.

Reagovat
SunFells

Jakto?

Reagovat
smazaný uživatel

Že by Will Hughes hrál výš než James Ward-Prowse se mi nezdá.

Reagovat
fantomas

To už je jedno, Přímo vedle sebe na tom nákresu nejsou hlavně proto, že to takle líp vypadá. 4-1-4-1 samo o sobě nechává prostor pro představivost, a podle toho to taky bude vypadat.

Reagovat
smazaný uživatel

Ja som zvedavy, ze ak by odisiel Raheem, ci by sme nechceli Redmonda... Fantik, ma na to? Ja som ho videl v par zápasoch a vyzeral slubne... a tusim sme ho aj skauvali este ked bol v B'hame...

Reagovat
fantomas

Já si myslim, že jo - v podstatě je na tom herně velmi podobně, minimálně co se profilu týče.

Bude hodně záležet, co předvede teď zpátky v PL. Ta první sezona nebyla zlá, nástup měl slušnej, ale nakonec ho docela potopil negativní Hughton s nedostatkem důvěry ve vyloženě ofenzivního hráče, jako je on. Pod Neilem to bude o něčem jinym, takže prostě musí zazářit, jinak těžko říct.

Reagovat
smazaný uživatel

jj uvidíme a ktovir, ci by zvladol ten tlak v LFC... Tiez mi prisiel podobny typ ako Sterling, ale mame zas Ibeho a Oja, takze o talenty strach nemam...

Reagovat
j_mrazik

Chambers místo Gibsona.

Reagovat
fantomas

Reagovat
SunFells

Trouba bude rád, když se Jenkinson po hattricku začne nudit a nechá se za něj vystřídat.

Reagovat
SunFells

Ox mi tam chybí, Townsend je otravný.

Reagovat
SunFells

Trošku vedle.

Reagovat
Counter

V tomhle Hodgsona vážně nechápu. Jak může dávat do základu repre hráče, který se pořádně nedokáže prosadit ani v Tottenhamu?

Reagovat
smazaný uživatel

protože se dokázal prosadit v repre?

Reagovat
smazaný uživatel

a navíc se Ox v klubu prosadil cca stejně jako Andros

Reagovat
Counter

Kromě toho, že to je docela fuk, tak je to taky dost mimo. Townsend víceméně nastupoval v zápasech "druhé kategorie" v rámci rotace, zatímco Ox toho odehrál oproti němu 2x tolik v PL a pravidelně hrál i v LM. V lepším klubu.

Reagovat
smazaný uživatel

whatever

Reagovat
SunFells

Reagovat
Counter

Jak se tam Townsend prosadil víc než kdokoli jiný?

Reagovat
smazaný uživatel

hrál dobře v minulosti skoro kdykoliv nastoupil?

Reagovat
masly008

Reagovat
masly008

rooney je tragéééd.2 x taková tutule .pošli tam thea ne.

Reagovat
smazaný uživatel

to se někdo hodně snažil aby neoznačil Harryho za tahouna je to asi jediný hráč, který je na už té vyšší úrovni oproti ostatním z Albionu. Jestli je někdo někam dotáhne tak on a jedině on.

Reagovat
SunFells

Co ta tvá vyšší úroveň představuje? Takový Berahino prokazuje v lize kvalitu delší dobu než on.

"Jestli je někdo někam dotáhne tak on a jedině on" taková oslovina

Reagovat
fantomas

Reagovat
smazaný uživatel

uvidíme kdo to tam bude šoupat, pak se uvidí kdo je tu osel.

Reagovat
Counter

Tak jako jestli to tam bude šoupat, bude to pravděpodobně díky kvalitní práci týmu, který na něj bude hrát jako na svou hlavní útočnou zbraň.

Reagovat
smazaný uživatel

kdyby to byl kdokoliv od vás tak je tu za boha, jste směšní

Reagovat
smazaný uživatel

Však Counter a Sunfells jsou jenom takoví rudí tro(t)llové, nenech se vyprovokovat.

Reagovat
SunFells

Nezvládáš.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Counter

Jasné no.

Reagovat
Mada

Hlavne nebrec.

Reagovat
Counter

Však já mám jasno, hlavní tahoun anglického výběru je Jenks

Reagovat
SunFells

Hrající hrot by to tam hádám šoupat měl, ne? Táhne tak tým on a jedině on? Osel jsi furt ty.

Reagovat
fantomas

Reagovat
Counter

Reagovat
Talker

Já nechápu, co je na tom k nepochopení. Kvalitních hrotů je v téhle generaci dostatek - Berahino se v U-21 osvědčil, nastřílel 10 golů, v lize mu to taky střílí. Případně je tam Ings, který taky pravidelně hraje PL a taky dává goly. A ještě tam je Bamford, který byl letos nejlepším hráčem Champu.

Jasně, Kane je největší hvězda a asi to i nejdál dotáhne, během dvou let bude ve velkoklubu, ale tahounem U-21 není. Půlku zápasů nehrál, zvládli to v pohodě i bez něj. To je jako kdybys teď označil DDG jako tahouna Realu - nebude to dávat smysl, protože pro ně klíčovým hráčem zatím není.

Reagovat
fantomas

Bamford tam neni.

A takhle - Kane pro ně určitě je klíčovym hráčem, ale neni o nic důležitějšim hráčem než Redmond, a hlavně se o něm na rozdíl od Redmonda popsaly už stohy papírů.

Reagovat
Talker

Tak s Bamfordem to bylo myšleno tak, že i kdyby Kane nejel, tak stále tam mají 2 střelce z PL a k tomu nejlepšího hráče Champu, tudíž by tam nebyl nějaký obrovský propad.

Kdyby se na to od nás vykašlal třeba Kadlec (zranil se), který prostě je úplně jinde, než zbytek českých U21 útočníků, tak by to byl pro nás problém, protože nemá adekvátní náhradu. To Anglie prostě má.

Reagovat
smazaný uživatel

Hele ať si tam napíše koho chce, Redmond celkem i dává smysl, ale že za Argentinu hrajou Tévez a Aguero neznamená, že by největším tahounem nemohl být Messi.

Reagovat
fantomas

Ale stejně tak Messiho samotná přítomnost neznamená, že by největšimi tahouny nemohli být Kun s Tévezem, a o to tady přesně de.

Reagovat
stas87

Myslis ze sa na to ti fanusikovia takyklubu z Londyna takto dokazu pozriet? Tu sa nuka jedno pekne prislovie..

Reagovat
smazaný uživatel

Seš retard, protože ses narodil v roce 87, tedy 9 měsíců po výbuchu Černobylu, a to na Slovensku, nebo je to jenom tím Slovenskem?

Reagovat
stas87

Tak sa pozri o kus vyssie a komentar fanusika Tottenhamu,ty retard.

Reagovat
smazaný uživatel

*

Tak když musel fantomas do textu napsat "Ano, žádný Harry Kane - hned vysvětlím.", snahou to zavání. Když k tomu přičteme, že je fantomas fanoušek Arsenalu (a nejen Norwichský honibrk), nedivím se, že se to někomu z tábora fandů Spurs nelíbí.

Reagovat
stas87

Ja v tom ziadny utok na Kanea/Tottenham nevidim.To v tom vidis ty a fanusikovia Tottenhamu.Redmond toho odohral viac a odohral aj kvalfikaciu.A prave z kvalifiikacie by mal autor preview vychadzat.Len malo trenerov si rozbije to co funguje nasadenim hraca co nebol zakladny kamen.

Reagovat
SunFells

Kane určitě bude hrát.

Reagovat
fantomas

Ano, když napsal HNED VYSVĚTLÍM, a vysvětlil - navíc za pomoci odkazu na vlastní glorifikaci Kaneovy sezony z konce ročníku...

Nehledě na to, že sem volbu konzultovat s Britama, co tu 21 fakt sledujou (a pár zápasů sem ostatně viděl i sám), a to, že Redmond Anglii v pravym slova smyslu táhne, mi oba bez protestů odkejvali.

Reagovat
smazaný uživatel

Ano, četl jsem to. A ještě jednou ti zopakuju, že nemám nic proti. V článku je to formulováno tak, že si z toho fanoušek Spurs rozhodně může vzít svoje, zvlášť za výše vypsaných okolností.

Reagovat
Counter

Samozřejmě že ano s tou vaší neuvěřitelnou vztahovačností

Reagovat
smazaný uživatel

Když jsi zvyklej stát sám proti rudým hordám, začneš bejt prostě paranoidní

Reagovat
smazaný uživatel

sssssssss

Reagovat
SunFells

Zas ale kvůli humbuku kolem Kanea by leckdo očekával, že právě on je oporou, spíš asi proto ho zmínil.

Reagovat
smazaný uživatel

Však on je oporou. S tím, kdo by co očekával, se jdi zahrabat.

Reagovat
SunFells

Ty se vyhrab z tama, kde chodíš na takové nápady

Reagovat
smazaný uživatel

Okno už mám otevřený, z hospody jsem už dávno doma...nějaké další rady do života?

Reagovat
SunFells

Jasně, skoč.

Reagovat
smazaný uživatel

Však nic proti tomu nepíšu.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak když musel fantomas do textu napsat "Ano, žádný Harry Kane - hned vysvětlím.", snahou to zavání. Když k tomu přičteme, že je fantomas fanoušek Arsenalu (a nejen Norwichský honibrk), nedivím se, že se to někomu z tábora fandů Spurs nelíbí.

Reagovat
smazaný uživatel

vedle

Reagovat
Talker

Takhle - Kane toho za U-21 odehrál méně, dal méně golů než Berahino v U-21, má stejný průměr, ale nastřádal půlku svých golů proti san marinu.

Tohle v porovnání Messiho s Tevezem či Aguerem nemáš prostě.

Největší hvězdou je, nejdůležitějším hráčem? Nemyslím si. Právě už jen kvůli kvalifikaci, kde se bez něj obešli s prstem v nose.

Reagovat
smazaný uživatel

Ok. Ale je taky potřeba zohlednit turbulentní proměnlivost v tomhle věku, počítat víc, co je teď, než celkovou statistiku, která nebude tak směrodatná jako u 27letých borců.

Reagovat
Talker

Vždyt já potvrzuji, Kane je největší hvězda Anglie a dost možná i turnaje. A klidně může být i klíčovým hráčem. Ale neznamená to, že jím automaticky je a bude. Tím jsou prostě v tomto cyklu Redmond a Berahino, kteří prostě U-21 táhli.

Reagovat
smazaný uživatel

Reakce zároveň i na tvůj příspěvek 23:12. Shodnem se aspoň na tom, že tam Kane vůbec neměl jezdit . Dál jsem si znovu přečetl i ten tvůj původní příspěvek, jsem rád, že vidíš Tottenham do dvou let jako velkoklub, takhle optimistický nejsem snad ani já . K tomu zbytku, podle mě bagatelizuješ, co už Harry za U21 odehrál, on tam taky nejede jako nováček. Dál bych se o tom radši už nehádal, pač předmět hádky je opravdu drobnost a chujovina.

Reagovat
Talker

Reagovat
smazaný uživatel

Kane musel jet, koupil jsem si vstupenky.

Reagovat
smazaný uživatel

Za ty 2 kila nebo kolik si beztak zasloužíš sotva toho Jenkinsona.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

kdyby 21 hrála každou neděli tak by se to dalo pochopit, ale když do 21 zavítá někdo od seniorů, počítá se s tím, že ten tým bude v uvozovkách tahat. Těžko můžeš argumentovat tím, že by ho vlastně nepotřebovali... Reprezentace, kterým se podařilo do svých nominací dostat hráče ze seniorských reprezentací, budou prostě patřit mezi favority. Harry Kane je dalo by se říct i celkem překvapení pro tenhle turnaj a troufám si říct, že obrovské obohacení.

Reagovat
fantomas

No nepotřebovali, protože maj ve svym středu nejlepšího střelce kvalifikace.

Reagovat
Talker

Tak zavítá... On spíš zavítal do A-týmu repre teprve pár měsíců zpátky, dostal se do dvou zápasů. Berahino prostě je tahoun, je s tím týmem sehraný, jak píše fantík, tak je nejlepším střelcem kvalifikace. V lize dal v horším týmů taky slušnou porci golů.

Kdybych to měl říct ještě jinak - kdybych si měl vybrat (pro dobro Anglie), jestli má jet Sterling/Kane/Wilshere/Ox, tak je Kane prostě na čtvrtém místě, protože na těch dalších 3 postech je ten kvalitativní rozdíl prostě větší, než je na hrotu.

Reagovat
smazaný uživatel

jako takovou menší výtku uvedu účast těchto hráčů na MS a kde Anglie vypadla? Harry Kane je neotrkaný, namotivovaný a hlavně mu to tam padá přesně když to tým potřebuje.

Reagovat
smazaný uživatel

přesně to je problém u áčka. Už léta tam hrají prakticky ti samí hráči. Ano, většině z nich se jakš takš daří, ale na to, aby mohl uspět nároďák potřebuje mnohem víc. Potřebuje někoho kdo všechno tohle zažívá poprvé. Někoho kdo zažívá životní sezónu. V anglické reprezentaci jsou hráči, kteří by si v jiných velkých ligách možná ani nekopli.

Reagovat
Arne

Nevíte náhodou někdo, kde se nechá zjistit, za jakou brankou bude který fanouškovský tábor? Rád bych ve středu na Německo - Srbsko s německými kolegy a neradi bychom skončili někde obklopení Srby.

Reagovat
Darren Fletcher

ved napis na FB nemeckeho DFB alebo nejaku stranku ich repre urcite ich maju a dostanes milion odpovedi

Reagovat
Talker

To by musel Arne umět německy, to je jen takový gloryhunter, který jim začal fandit s příchodem úspěchů. Před rokem se ještě učil španělsky.

Reagovat
Arne

Dostal jsi mě...

Reagovat
Arne

V pátek jsme volali na UEFA, DFB, taky tady někomu do Prahy... Nikdo pochopitelně neví ani hovno.

Reagovat
smazaný uživatel

si kup vip vstupenku a nemusíš tohle řešit + dostaneš guláš

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele