Představení účastníků ME do 21 let - Dánsko

16.06.2015, 22:26
Profily, historie
V dobré kondici na malé Euro do České republiky zajíždějí druzí seveřané z Dánska. Thorupova parta vypadá být perfektně vyvážená, po všech směrech talentovaná a na základě kvalifikace i gólová. Skandinávci se nebudou lekat vůbec ničeho a postup ze skupiny pro ně představuje úplné minimum...

To je samo o sobě docela změna mimochodem. Pravda, roku 2011 se Eriksenovi a spol. nedávaly malé šance, taková důvěra jako do téhle party se však v Dánsku běžně do nějakého výběru nevkládá. Spíš vůbec než někdy.

Na druhou stranu, největší úspěch dánští mladíci - a nakonec i senioři - zažili právě tehdy, když se o ně nikdo příliš nestaral.

Dánská jednadvacítka roku 1992 dokráčela do semifinále podporována záviděníhodným juniorským střelcem Peterem Møllerem (který se později vypařil), a dospěláci potom vlastní Euro v sousedním Švédsku dokonce se Schmeichelem v zádech rovnou celé dobyli.

Nasnadě je dodat, že z tehdejší dánské jednadvacítky se v áčkové reprezentaci jakž takž uchytili pouze dva hráči (mimo Møllera ještě záložník Per Frandsen), zatímco zde nacházíme už šest seniorských internacionálů a přibývat budou zcela určitě další.

Na severu zkrátka očividně dělají něco dobře. Za poslední roky v dánské Superligaen, která tradičně platí za nejsilnější skandinávskou soutěž, notně přibylo vyslanců ze Švédska, Finska, Norska, Islandu, ale i Faerských ostrovů, a liga se tímto očištěním od ‚exotičtějších‘ národností vyrovnala. K lepšímu.

Ve výpravě do Česka nyní najdou zastoupení dva druholigisti a hned osm z devíti top celků; vynechané Hobro přitom na dálku reprezentuje alespoň zimní akvizice Braunschweigu Emil Berggreen a hodně se spekulovalo také o možné šanci pro produktivního Madse Hvilsoma.

Skutečnost, že talentovaný trenér Jess Thorup rozhodně má odkud brát, se dále promítá i v dobrovolné opomenutí všemi opěvovaného Lucase Andersena v originální nominaci, anebo v tu zdánlivou situaci, kdy ani není tolik cítit absence zraněného útočníka Andrease Corneliuse.

Navíc, i přes jistý ‚kosmopolitní’ charakter dánského výběru bychom měli hovořit o kolektivu s vysokou hladinou vnitřní harmonie. Speciálně záložní trio ve složení Højbjerg, Andreas Christensen a Lasse Vigen Christensen (poslední dva nejsou sourozenci, pozor) disponuje značným potenciálem utvořit nejvyváženější středovou základnu na turnaji. Minimálně na papíře všichni dokupy nabízí ideální mix šikovnosti, drajvu, zarputilosti, disciplíny i tvořivosti.

Pokud tedy tihle chlapíci dokráčejí velmi, velmi daleko, nikdo by se věru neměl divit...






Cesta na šampionát

Až do baráže šlo pro Dány všechno jako po másle. Na menší krizi z podzimu 2013 o dvou remízách 2:2 se při takových střeleckých radovánkách koncem skupinové fáze zapomíná opravdu s velkou radostí.

Dánové sice bez debat těžili z výhod šestičlenné grupy a nedisciplinovanosti Estonců a Bulharů (ti dohrávali v deseti a dohromady od seveřanů utržili 15 branek), přesto jejich abnormální a ve skupinové fázi bezkonkurenční potenci nelze brát na lehkou váhu. Hned 10 různých borců se totiž v rámci tohoto cyklu prosadilo alespoň dvakrát, a to je zkrátka smrtící rozložení palebné síly.

Že se seveřané mohou spoléhat i na sílu psychiky a víry ve chvílích, kdy to až tak nejde, potom dokazuje například jejich neporazitelnost v utkáních, kdy se ocitli v jakékoliv nevýhodě. Dánové napříč kvalifikací prohrávali celkem třikrát; z takových duelů však dohromady vytěžili hezkých pět bodů.

Mimoto se Jess Thorup až v překvapivé míře mohl opírat o debutanty, kteří jako by při svých premiérách vždy měli přísně nakázáno alespoň jednou napnout síť. To se povedlo L. V. Christensenovi (třetí díl cyklu), Pierru Højbjergovi (čtvrtý), Andreasi Corneliusovi (osmý) či Emilu Berggreenovi (desátý).

Střelecký apetit už jako by Dány opustil v baráži, kde se s dalším severským mančaftem z Islandu velice trápili. Ačkoliv za celou dobu vyprodukovali přesně 35 střeleckých projektilů, mezi tři tyče mířilo všehovšudy osm, z nichž akorát jeden si našel cestu do sítě. Ve finále Dánsko muselo k postupu coby jediný účastník Eura využít pravidla gólech na půdě soupeře.

Domácí základna

Dánská ligová scéna je jednou z těch, kde se může udát opravdu ledacos - každý rok může vyletět vesměs kdokoliv, ať si je do té doby sebevíc nenápadný. Zatímco v takovém Irsku je ovšem podobná nevyzpytatelnost dána hlavně všudypřítomnou finanční nestabilitou a k nebývalým úspěchům se mnohdy přichází tak trochu na styl slepého Dalibora; v Dánsku jde tradičně o odlišné případy.

Konkrétní exempláře z nedávné doby pro vás mám rovnou čtyři, a tím prvním je hnedka letošní mistr Midtjylland; suverénní až běda, a přece až do letoška panic, co se titulů týče.

Pro Vlky se stala příznačnou odvážná sázka na mladé, progresivní lidi v čele s 31letým předsedou Rasmusem Arnesenem, kteří si umně berou inspiraci v baseballovém Moneyballu. Až šest členů základní sestavy Midtjyllandu přitom tvořili jeho vlastní odchovanci; včetně súdánské komety Pioneho Sista a do Čech rovněž mířícího stopera Banggaarda.

Tradiční dánský titán, FC Kodaň, dříve v Superligaen triumfoval sedmkrát na prostoru pouhých devíti let - teď se však radoval jen jednou ve čtyřech sezonách a Aalborg ho loni oškubal pro jistotu na dvou frontách, v lize i domácím poháru. Žurnalista Soren Olsson tehdy zadlužené Aab označil za nejpřekvapivějšího dánského mistra od Herfolge roku 2000; mezi oběma senzacemi však spočívá zásadní rozdíl v tom, že Aalborg miloval hru nahoru-dolů a hráče aktivně vybízel k improvizaci, což jedině urychlilo vývoj takového Nikolaje Thomsena, nyní šikovného žolíka dánské "21".

Pakliže Aalborg si zamiloval doslova každý romantik a našla se i přirovnání k Rodgersově Liverpoolu z téže sezony 2013/14, fenomén předešlých dvou let - nejprve šampion a posléze vicemistr z nudného předměstí Kodaně, FC Nordsjælland - na tom byl velmi podobně. Jeden bývalý předseda klubu i starosta města Farumu sice kdysi pro nečestnou manipulaci s penězi daňových poplatníků skončil až za mřížemi, samo skromné mužstvo se však dokázalo ukázkově rehabilitovat a nakonec si vysloužilo jenom zlehka nadsazenou nálepku "dánské Barcelony". Právě v jejím středu mimochodem vyletěl současný zadák Aston Villy Jores Okore.

Na úplný závěr jsem si potom úmyslně schoval případ Esbjergu. Ten možná titul naposledy oslavil koncem 70. let, svou chvilku slávy si ovšem prožil i celkem nedávno; pod vedením aktuálního kormidelníka "21" Jesse Thorupa. Hráčská ikona fB nejprve roku 2012 zcela suverénně, se 17bodovým náskokem, vytáhla Esbjerg zpět mezi smetánku (za což byla vyhlášena dánským koučem roku), a posléze s ním ihned dokráčela k vítězství v národním poháru i na skvělou čtvrtou příčku.

Co je přitom na výše uvedeném nejlepší, je složení Thorupovy hráčské základny. "Čtrnáct z 18 hráčů, které měli k dispozici pro pohárové finále 2013, prošlo klubovou akademií, včetně bratrů Ankersenových a Braithwaitea," upozorňuje dlouholetý komentátor dánské ligy pro srbskou televizi Vladimir Novaković na fotbalisty narozené roku 1990 a později.

Pravý bek Peter Ankersen a křídelník Martin Braithwaite dnes pravidelně vyráží na srazy dánské reprezentace; a všichni tři jmenovaní se vzápětí rozprchli ven - do Švédska, Rakouska a Francie. "Když se na tým podíváte teď, najdete tam samé cizince, kteří se do poslední chvíle prali o záchranu. Řekl bych, že Jess (Thorup) byl klíčovým elementem jejich úspěchu," chválí trenéra dánských mládežníků Novaković.



Tahoun týmu: Pierre Emile Højbjerg (Bayern Mnichov)

Jak podle vás vypovídá o stavu mládežnické kopané v dané zemi fakt, že je naprosto v pořádku považovat za tahouna týmu 19letého holobrádka? V podstatě by se to mohlo dát vnímat i negativně: z takového úhlu, že je Højbjerg generačním talentem, který vrhá stín na své starší kolegy ze slabšího vrhu. Jenže tak to vůbec není; kmenový hráč mnichovského Bayernu je spíš od přírody rozdílový.

Při svém debutu ve čtvrtém kvalifikačním utkání tehdy čerstvě osmnáctiletý klučina z rezervy bavorského velkoklubu dvěma góly ukradl Slovincům vítr z plachet a stažením rychle nabytého manka zařídil svému týmu alespoň remízu. Tehdy se psal říjen 2013. Hned v listopadu toho samého roku třemi asistencemi (!) podepřel pro změnu další klíčovou výhru Dánů na půdě Bulharska (3:2).

Být v podobně útlém věku tak zásadním činitelem při tvorbě zásadních výsledků, to chce opravdové nadání i psychiku šampiona; a Højbjerg skutečně vypadá být patřičně vyzbrojen obojím. Jeho herní profil vesměs odpovídá modernímu box-to-box záložníkovi, který svému okolí prospívá na obou koncích hřiště zároveň a nijak se neschovává.

Společný produkt dvou vyhlášených kodaňských akademií (nejprve vyrůstal v tamním FC, posléze v Brøndby) nabízí brilantní techniku, záludné standardní situace a jistou dávku zarputilosti. Letos na jaře Højbjerg hostoval v Augsburgu a vynechal jediné utkání při průměrné tvorbě alespoň jedné šance na zápas. Už pro nadcházející ročník s ním počítá Guardiola do širšího kádru Bayernu.

Dánové si se svým největším klenotem vpředvečer šampionátu prožili menší infarkt - krátce před jeho vypuknutím vyplynulo na povrch, že si ještě v Mnichově léčí nějaké bolístky - nakonec ale všechno dobře dopadlo. Soudě dle nejnovějších informací zřejmě nevynechá ani zahajovací klání.

Na prahu slávy: Viktor Fischer (Ajax)

O Viktoru Fischerovi víme už drahnou dobu, bohužel by vám ale nikdo nemohl mít za zlé, kdybyste si začali stěžovat, že jste o něm pěknou chvíli neslyšeli. Na vině ovšem - naštěstí - nejsou jeho vlastní výkony, nýbrž vážné zranění z konce ročníku 2013/14, které ho vyřadilo prakticky z kompletní sezony následující.

Jakmile se však Fischer nyní na jaře vrátil, trefil se hned třikrát ve čtyřech kolech, takže se vše zdá být zase při starém. Stále teprve (a čerstvě) 21letý křídelník má samozřejmě pořád všechno před sebou a právě tenhle turnaj ho má znovu katapultovat mezi nejvýraznější naděje fotbalové scény.

Viktor Fischer vtrhl v listopadu 2012 na scénu jako hotový uragán - rovnou při svém plnohodnotném debutu v základní sestavě zaznamenal dvě branky proti Zwolle a na konci ročníku ho všichni zahrnovali slovy chvály.

Jak by také ne - jeho gól Ajaxu pomohl zdolat rivala z Eindhovenu, jeho dvě asistence zase pokořit Feyenoord (3:0) a jeho famózní lob proti Nijmegenu byl fanoušky amsterdamského celku zvolen brankou sezony. Ocenění pro talenta roku bylo už jen samozřejmostí.

Ve své první sezoně byl Viktor Fischer popisován jako "tvořivý křídelník" či "zatažený forvard", před oním těžkým úrazem se už ale pomalu začínal tlačit více dopředu a snad i nahoru. Proto by teď mohl být Jessem Thorupem využíván i ve funkci falešného hrotového útočníka, který soupeřovým zadákům mate hlavy s míčem i bez něho.

Aarhuskému rodákovi v tomhle směru hodně prospívá, že kouč seniorské reprezentace Morten Olsen obdivuje nizozemskou kopanou (sám se v ní kdysi ostatně pohyboval), a že s ohledem na příkaz dánského svazu musí všechny mládežnické výběry ctít taktické preference dospělých. Obdobu Olsenova (i De Boerova) vysoce flexibilního 4-3-3 tudíž vídáme rovněž u jednadvacítky.

Stranou reflektorů: Jannik Vestergaard (Werder Brémy)

Dánský kapitán, lídr v pravém slova smyslu, klidně budoucí nejdominantnější stoper šampionátu, a přece svým způsobem nenápadná opora dánské jednadvacítky - takový je Jannik Vestergaard, který se svou čelenkou a nikterak mladickým obličejem tak trochu působí dojmem, jako by už do této kategorie vlastně vůbec nenáležel.

Jeho hra ve vzduchu je totiž zpravidla dechberoucí, ba skoro až nečestná. V srpnu 23letý zadák letos v Bundeslize průměrně vyhrával neskutečných 6,7 hlavičkových soubojů na zápas a kromě toho, že takhle podpírá celou obrannou linii, navíc Vestergaard představuje velké nebezpečí i jako hlavní cíl centrovaných balonů. V kvalifikaci se ze vzduchu prosadil hned třikrát; z toho dvakrát po standardních situacích. K tomu je sebevědomý i na míči a přímý kop klidně rozehraje na vlastní pěst.

Důležitým milníkem v kariéře byl pro kodaňského rodáka zimní přesun do Werderu. V Hoffenheimu, kde prošel i rezervními výběry, mnoho prostoru ani důvěry nenacházel - to v Brémách okamžitě zapadl do základní sestavy a trenéru Skripnikovi pomohl změnit projev celého mužstva k nepoznání.

"Přišel a rázem jsme měli stopera, který vyhrál všechny hlavy, vyrazil z obranné čtyřky a okamžitě napadal soupeře s míčem u nohy," postihuje Vestergaardův přínos fanoušek Werderu Marián Homola. "Otočilo se to. Předtím byl Werder tím týmem, který nebyl aktivní, nechtěl převzít iniciativu a jen pasivně čekal. To hlavně Vestergaard zlomil - šel příkladem a v tom byl největším přínosem," doplňuje Homola.

Přesně takové impulsy se od Verstergaarda budou očekávat i zde, v České republice - speciálně při absenci zraněného Jorese Okoreho.




Denmark - Football tactics and formations

Dánové nastupují v klasickém 4-3-3 (protože vlastně musí), ale v reálu se zřejmě právě oni budou na tomto turnaji nejvíc blížit nějakému tomu sexy systému se třemi obránci. Jak si můžete všimnout na obrázku, původním povoláním stoper Andreas Christensen bude sedět mezi obránci a záložníky a poskytovat oporu dvěma běhavým kolegům ve středu zálohy i Fischerovi, který je zvyklý směrem dozadu vypínat.

Zároveň A. Christensen bude často klesat mezi stopery a pomáhat jim s rozehrávkou, stejně jako umožňovat velice ofenzivnímu a v pohodě hrajícímu Rizovi Durmisimu vyrážet kupředu a podílet se primárně na ofenzívě. Na levém beku může klidně naskočit i Jonas Knudsen, kterého sám Thorup pomáhal brousit pro áčko Esbjergu, i ten se nicméně rád zapojí výše na hřišti.

Stoperská dvojice Dánů mimochodem bez Okoreho jednoduše musí vykazovat rychlostní problémy; to se jen tak nenapraví a je třeba jich využít. Z Juventusu hostujícího Frederika Sørensena si lze představit jako takového severského Mertesackera - blonďatého obra, jehož mobilita tak nějak přirozeně není na nejvyšší úrovni. Ani Vestergaard potom není kdovíjakým sprinterem.

Další slabinu už Dánové na papíře nemají. Naopak, útočný trojzubec mohou poskládat na tisíc různých způsobů a na kvalitě utrpí jen sotva. Pro pravé křídlo se třeba nabízí skvělá varianta v Uffem Bechovi - malém, hbitém, inteligentním křídelníkovi, který nemá problémy s produktivitou a na kvalifikaci "21" se tolik nepodílel hlavně proto, že obrážel srazy áčka. Bohužel pro seveřany ale do turnaje vstupuje (polo)zraněný.

Případné Bechovo vplutí do základní sestavy by se mohlo zasadit o kompletní přeměnu herního stylu, neboť v tuhle chvíli máme na hrotu útoku klasickou věž, kladivo v osobě Brock-Madsena (potažmo Berggreena), nicméně operovat tam klidně může i Fischer nebo vysoký, ale nesmírně pohyblivý levý křídelník Yussuf Poulsen.

Varianta s Poulsenem po boku Brock-Madsena se nicméně jeví jako ta vůbec nejideálnější: prvně jmenovaný i od lajny nastřílel za druholigové německé Lipsko úctyhodných 11 gólů a jeho kolegovi to zase parádně střílí v jednadvacítce, kde se v průměru prosazuje ob zápas.

Další zajímavé alternativy na ofenzivní posty představuje Nikolaj Thomsen, oficiálně šikovné levé křídlo, jež rádo driftuje do středu pole a zapojuje se do kombinace; případně Rasmus Falk, který je pozoruhodnou postavou zejména proto, že od 10 let vyrůstal po boku Christiana Eriksena, společně měli dobýt celý svět - a momentálně není ani výsostní hvězdou v průměrném Odense.

Níže ve hřišti by potom svou šanci mohl dostat lepšící se středopolař z Brøndby, Christian Nørgaard. Ten se za poslední rok konečně naučil kombinovat svou fyzickou sílu s míčovou technikou a podle Novakoviće je v pohodě připraven propojovat pro Dány záložní linii s tou útočnou. O to se zde zatím nejvíce stará Lasse Vigen Christensen z Fulhamu, nejkreativnější níže položený fotbalista v sestavě.

Speciální zmínku si zaslouží rovněž Pione Sisto, na podzim nezastavitelný střízlík za později mistrovský Midtjylland, na jaře bohužel převážně zraněný. Náhlý vzestup súdánského rodáka, jenž dánský pas obdržel teprve nedávno, je každopádně obdivuhodný a zvláště jako žolíka lze toto technické pravé křídlo považovat za definici skryté zbraně.

Kapitolou samou pro sebe je Lucas Andersen. V Česku momentálně přebývá, ale o tom, s jakou rolí sem přijel, těžko spekulovat (oficiálně zde jen kryje záda zraněnému Berggreenovi). Andersenovo eventuální nezapojení by každopádně znamenalo obrovskou smůlu pro neutrálního diváka. Jde o hráče, který miluje přihrávky z první, jeho technika střelby je zcela bezchybná a jakožto falešný hrot dokáže obrany rozhazovat svým mazaným pohybem opravdu v jednom kuse.



Tip na umístění: Semifinále

Program zápasů - skupina A

17.06.2015
18:00
Česko
1:2
Dánsko
Praha
20.06.2015
20:45
Německo
3:0
Dánsko
Praha
23.06.2015
20:45
Dánsko
2:0
Srbsko
Praha

Konečná nominace

Brankáři
Datum nar.
Klub
Jakob Busk
12.09.1993
Sandefjord Fotball
David Jensen
25.03.1992
FC Nordsjaelland
Frederik Rønnow
04.08.1992
AC Horsens
Obránci
Datum nar.
Klub
Patrick Banggaard
04.04.1994
FC Midtjylland
Riza Durmisi
08.01.1994
Brøndby IF
Andreas Christensen
10.04.1996
Chelsea FC
Jens Jønsson
10.01.1993
AGF Aarhus
Jonas Knudsen
16.09.1992
Esbjerg fB
Christoffer Remmer
16.01.1993
FC Kodaň
Alexander Scholz
24.10.1992
Standard Lutych
Frederik Sørensen
14.04.1992
Hellas Verona
Jannik Vestergaard
03.08.1992
Werder Brémy
Záložníci
Datum nar.
Klub
Pierre-Emile Højbjerg
05.08.1995
FC Augsburg
Christian Nørgaard
10.03.1994
Brøndby IF
Pione Sisto
04.02.1995
FC Midtjylland
Nikolaj Thomsen
08.05.1993
Aalborg BK
Lasse Vigen
15.08.1994
Fulham FC
Útočníci
Datum nar.
Klub
Uffe Bech
13.01.1993
FC Nordsjaelland
Emil Berggreen
10.05.1993
Eintracht Braunschweig
Nicolai Brock-Madsen
09.01.1993
Randers FC
Rasmus Falk Jönsson
15.01.1992
Odense Boldklub
Viktor Fischer
09.06.1994
AFC Ajax
Yussuf Poulsen
15.06.1994
RB Lipsko

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (119)

Přidat komentář
mistr129

Já ty hráče trefil

Reagovat
fantomas

Tak oni sou až po ten útočnej trojlístek dost čitelní. Na papíře teda

Reagovat
mistr129

Právě toho útočníka jsem nevěděl

Reagovat
smazaný uživatel

čím

Reagovat
smazaný uživatel

V Ziline je na skuske Luka Lucic z Banika Ostrava, Mozete ho niekto opisat ci je perspektivny do buducnosti?

Reagovat
smazaný uživatel

to je ten borec z tý juniorky splitu ne? nebo nějakýho chorvatskýho klubu. No provar od Baníku, takže se ho snaží někde udat, asi nic extra to nebude, navíc chorvat, to nemůže dělat dobrotu

Reagovat
fantomas

Stasův výlev na Højbjerga 3... 2... 1... GO!

Reagovat
db18

...holobrádek

Reagovat
fantomas

Reagovat
stas87

Ja si za tym stojim.Zatial ma vobec neohuril ale ja som hodnotil len to,ako hral na klubovej scene.A tam bol klucovy hrac Baier.Hojbjerg vedla neho bude rast ak ostane este na hostovacke v FCA.Pekne si popisal jeho vlastnosti a to akym stylom hra.Len je na nom este vidiet taa neskusenost v istych chvilach.To je ale v jeho veku naprosto normalne.

Reagovat
JozkokozleJ

Necital som tvoje predosle kritiky na Hojbjerga, ale s tymto nie je dovod nesuhlasit, co ale neznamena znehodnocovanie jeho talentu a kvalit. Jeho herny prejav nie je postaveny na mladickej zivelnosti, ale na akejsi vyspelosti uprostred ihriska (lepsie to popisat neviem ) a na to potrebuje este dozriet. Raz z neho bude/moze byt skvela suciastka perfektneho stroja (proste vychovavany pre masinu menom Bayern ).

Reagovat
fantomas

Nevim, jestli si jen nebral servítky, protože šlo o soukromou konverzaci, ale mně psal... "on v nicom nevynika..technicky vobec,pozicne je priemerny,chyba mu akceleracia na prvych metroch.."

A to teda na základě toho, co sem viděl a četl, fakt neodpovídá.

Reagovat
stas87

Ked to takto vidim napisane,tak som ho dost zotrel.Proste v zapasoch ktore som videl ja,tak o nejaku ofenzivu sa predovsetkym staral Werner a Altintop.Aj ten Baier bol smerom dopredu vidiet dost.Hojbjerg ale ma vyborne centre,takmer vzdy to je velke nebezpecenstvo.

Reagovat
fantomas

Však on taky nemá bejt nějak čistě ofenzivní. Pokud se držel vzadu, tak měl docela určitě takový pokyny.

Reagovat
JozkokozleJ

Na svoj vek je velmi vyspely. No musis uznat, ze ziadna hracicka, ktora by individualnymi schopnostami ohurila na prvy pohlad, to nie je. To trebars nebol za mlada ani Kroos, ktoreho mi trosku pripomina.

Ale ja stasovi rozumiem. Sleduje BL, resp. Augsburg pravidelne a tam Hojbjerg skutocne nejak nevycnieval.

Reagovat
fantomas

Jj, Kroos, to je dokonalý přirovnání... i když asi nebude tak uplně přes držení balonu.

Nicméně "technicky vůbec"? Nesmysl - že někdo neni hračička, přece neznamená, že nemá techniku. V podání Hojbjerga mi spíš vždycky připadala účelná, ale kdykoliv bylo potřeba ji ukázat, tak ji prostě ukázal... koneckonců standardky to dobře demonstrujou.

A že někdo nevyčnívá ve svý první profi sezoně, to fakt neni žádná tragédie. Stačí se podívat, jakej rozdíl dělal pro 21 v kvalifikaci, a hnedka takovej argument ztrácí na hodnotě.

Reagovat
stas87

Prehnal som to,staci? Ako pise Jozko,fakt sa v FCA na jeho hru nepozeralo tak,ze ak by pripadne absetnoval,tim by to pocitil.To je ale normalne,ved je rocnik 95 a teraz dostal prvy krat sancu v seniorskom futbale.Iste naznaky coho je schopny stihol ukazat.Ja som vcera pri nasej konerzacii mal ostat pri tom,ze nijak nevycnieval.

Ja myslim ze Kroos bol o nieco dalej v jeho veku.Teda presnejsie-daval najavo viac vidiet techniku a futbalove myslenie.Nevieme ale ake mal ulohy pod Weinzerlom.Ci skor mal doplnat Baiera a mysliet skor na defenzivu.Teraz ak ostane v FCA nadalej hostovat,moze dostat väcsiu volnost.

Reagovat
db18

Højbjerg

Finále Německo - Dánsko

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
mistr129

No Slovensko tam určitě nebude

Reagovat
db18

Protože tam šovinistická UEFA chtěla Itálii!

Reagovat
smazaný uživatel

Willi, ako sa ma pes?

Reagovat
db18

Taďka fajn... když konečně přešly ty vedra.

Reagovat
smazaný uživatel

Zlaty

Reagovat
stas87

Esteze ze Willi nema na fb aj babu.To by si sa tiez pytal?

Reagovat
db18

Reagovat
smazaný uživatel

Nie psi mam rad

Reagovat
Talker

A baby ne? Jsi na kluky?

Reagovat
smazaný uživatel

Viťo, pls.

Reagovat
db18

Reagovat
Mrvinho

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
mistr129

Jo aha stejně tak tam ti zmrdi chtěli Srbsko místo Španělska'

Reagovat
db18
Reagovat
smazaný uživatel

Ty hovado!

Reagovat
mistr129

Kvůli tomuhle chování vás nechtěli na turnaji

Reagovat
smazaný uživatel

Lol

Reagovat
mistr129

Jako sel k zemi hodně ochotně

Reagovat
smazaný uživatel

hlavně proč na tý zemi ležel po tom pádu?

Reagovat
smazaný uživatel

To chces

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Cetl jsem jakysi rozhodvor s Nedvedem,pry jsou co cerny konove sampionatu.. no jak to tak byva u podobnych medialnich masazi,nepostoupi ze skupiny..takze jeste jednoho potrebujem predbehnout

Reagovat
mistr129

Vsadím litra na postup Srbska a je to

Reagovat
Spalovač šancí

Rozdají si to s Německem o třetí místo ... ve skupině

Reagovat
smazaný uživatel

Je tam ten Hojbjerg nebo ne? Jsem někde četl, že prý není ještě v praze, že má nějaký zranění

Reagovat
db18

Dánové si se svým největším klenotem vpředvečer šampionátu prožili menší infarkt - krátce před jeho vypuknutím vyplynulo na povrch, že si ještě v Mnichově léčí nějaké bolístky - nakonec ale všechno dobře dopadlo, protože se dle nejnovějších informací zdá, že nevynechá ani zahajovací klání.

Reagovat
smazaný uživatel

dík, já to budu teprve číst právě, jenom jsem tohle potřeboval rychle zjistit

Reagovat
Spalovač šancí

On ho Petrák hned v 5. minutě vyléčí

Reagovat
mistr129

Jen to ne, jeden hráč červená a druhej po pěti min zranenej by fantě neprospělo

Reagovat
db18

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fantomas

Co vás vede k tomu dávat Petráka do fanty? On je tam jako obránce?

Reagovat
mistr129

Zkusím ho, kdyžtak mám připraveny střídání

Reagovat
fantomas

Tim neodpovídáš na mou otázku

Reagovat
salami

tak pod Dovalilem to bude hodně o standartkách, tak Petrák nemusí bejt uplně špatná volba, hlavu má dobrou

Reagovat
fantomas

Hm, to bych si teda radši vzal exekutora než jednoho z více hlavičkářů.

Reagovat
mistr129

A nezbyly mi prachy, tak jsem musel vzít nějakýho českého záložníka

Reagovat
fantomas

Aha, tak to jo

Reagovat
mistr129

Ale ještě zítra počkám na sestavy, a když tam bude, vymenim ho za Skalaka

Reagovat
fantomas

Reagovat
smazaný uživatel

Pre mňa čierny kôň turnaja, mimoriadne kvalitná základná jedenástka, ak im to sadne, tak by zo skupiny mali postúpiť spolu s Nemeckom a v semifinále sa už môže stať čokoľvek...

Reagovat
JozkokozleJ

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fantomas

https://twitter.com/DanishFooty/status/610917125281198081

Skoro trefeno , ten levej bek je holt 50-50.

Reagovat
stas87

Inak chalani co sledujete BL pravidelnejsie,suhlasite s nazorom na Vestergaarda?

Reagovat
JozkokozleJ

Tvojim? Si tam dal taky detailny takticky postreh, ze si ho smrtelnik, ktory nesleduje Werder pravidelne, nemoze vsimnut. Tie uvodne zapasy (a tam som ich pa videl) hral vyborne. Potom mi prislo, ze trosku spadol a Werder parkrat inkasoval po jeho chybach; ci nie?

Reagovat
stas87

Ano V podstate od zapasu s Wolfaburgom nam prestala slapat na cas obrana.Vestergaard tam mal zavahania a aj po jeho chybe padol nejaky ten gol.Uz len jeho pritomnost v zostave nam pomahala,recou cisel-na jesen inkasovanych 39 golov,jeho prichod a jar uz len 26 golov.Mal aj zranenie v Nordderby a nehral dva zapasy.Odisla mu forma ale ze by vylozene zacal hrat zle,to nie.

Reagovat
mistr129

OT: koukám na ženský ECU-JAP. Takovyhle tempo tam maj všechny zápasy? Mi to přijde jak když přijedeme na derby do Krakovan

Reagovat
smazaný uživatel

Podle mě dojdou dál než vyhypované Německo.

Reagovat
mistr129

Reagovat
jv

Proč vyhypované? (koukl jsem na profil a hned je mi to asi jasný, no )

Reagovat
smazaný uživatel

nezvládáš

Reagovat
mistr129

Hlavně nenápadně

Reagovat
smazaný uživatel

No. Jsem zvědavý. Na Dány se těším možná nejvíc.

Reagovat
smazaný uživatel

Inak sympaticke od Teba fantik, ze si pouzil slova Maja, ale on to fakt pisal po cesky?

Reagovat
fantomas

Nn, napísal to jako prase a bez diakritiky. Takže sem to jako správnej šovinista s dovolenim přepsal do češtiny, páč slovensky běžně nepíšu.

Reagovat
smazaný uživatel

Urazilo by ma, ak by moj kamos Majo pisal cesky Majo, nabudúce aj s diakritikou, nech to fantik len skopiruje

Reagovat
fantomas

To by nebyl Majo. (A mimochodem, stas i sem tam česky psával, ne?)

Reagovat
smazaný uživatel

.skor slovensky s castymi ceskymi slovami, pokial viem

Reagovat
stas87

Snazim sa na tom zapracovat aby ich tolko nebolo. Ani snahu mi neocenis.

Reagovat
smazaný uživatel

Ocenujem, na to, ze si vyrastal v CZ

neboj

Reagovat
stas87

Jeden clanok mi tu kedysi zverejnili.Radsej som ho napisal po cesky,vyhol som sa tak klasike-preco sa na EF objavuje slovencina kedze je to eurofotbal.CZ.Inak pisem slovensky pretoze mi je slovencina blizsia ako cestina. Cesky pisat viem,ak by si chcel tak s tym nemam problem.

Reagovat
smazaný uživatel

slovencina by tu mala byt rozsirenejsia, kedze EF ma vela sloven.navstevnikov a EF to len prispieva

Reagovat
stas87

Suhlasim. Keby s tym mal niekto problem tak Pj moze spravit aplikaciu ktora slovenske slova prelozi do cestiny.Problem sa tak vyriesi a pitomci budu rozumiet vsetkemu.

Reagovat
smazaný uživatel

tu aplikaciu skor urobi Jan (owny), PJ je lenivy clovek na take zmeny

Ale podla mna nie je tazke pre cloveka z CR porozumiet, aj ked provokateri a ignoranti sa najdu, no...

Reagovat
fantomas

No já si totiž matně vybavuju nějakej Oliho komentář na tebe ve stylu "proč píšeš česky?!?! "

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
stas87

Jaj,viem co myslis.Pod nejakym clankom som sa nudil a tak som zacal chvilu pisat po cesky.Oliho to zmiatlo a asi ostal aj sokovany. Neboj,to prekliate ceske ř viem.

Reagovat
fantomas

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
db18

A poznamenalo ho to do konce života.

Reagovat
stas87

Tak ja tak bezne pisem komentarov. A tolko prace s tym nebolo.

Reagovat
smazaný uživatel

*komentare

Reagovat
stas87

Nj,slovencinu som na skole nemal.

Reagovat
fantomas

Však já ti to za zlý nemám jen je podle mě pochopitelný, že sem to přepisoval ve svym rodnym jazyce. :(

Reagovat
smazaný uživatel

Si vzdy predstavim Tvoju tvar, ked das tych smutných smajlov

Reagovat
fantomas

Jako bys ji někdy viděl

Reagovat
smazaný uživatel

Mam referencie z organizacie...

Reagovat
stas87

Ja sa fakt zacinam regulerne obavat o svojich kamaratov tu na EF.Olo,brzdi alebo utekaj do SIS,tam najdes väcsie uplatnenie.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
stas87

Ja si nastastie nedavam nic na fb.Psa nemam.

Reagovat
smazaný uživatel

Viem.

Reagovat
db18

V klidu, má jen 50 jmen...

Reagovat
smazaný uživatel

jako fakt?

Reagovat
db18

Zdroj: Oliho organizace.

Reagovat
stas87

V poriadku.Clanok je pisany po cesky,autor je tiez cesky a tak tam ta slovencina na silu byt nemusi.

Reagovat
smazaný uživatel

"sexy systému" tvl

Reagovat
smazaný uživatel

* tento mal byt

Reagovat
fantomas

Reagovat
smazaný uživatel

100. Pre Tomáša a Dominika.

Reagovat
mistr129

Reagovat
Y.N.W.A

Reagovat
smazaný uživatel

Propadák turnaje. Nepostup ze skupiny.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Andersen nie je napísaný v nominácií

Reagovat
Bayernista18

Zatim nehrajou nic.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele