Představení účastníků ME do 21 let - Česko

17.06.2015, 09:26
Profily, historie
Mistrovství Evropy do 21 let hrané na českém území se kvapem blíží a úplným závěrem našeho osmidílného seriálu, který si dal za cíl trochu netradiční cestou představit jeho všechny účastníky, konečně dochází řada i na podceňovaný kolektiv vedený Jakubem Dovalilem...

Je možná podivné něco takového konstatovat ještě před začátkem turnaje, ale... Jakub Dovalil tímhle turnajovým vystoupením dospívá do cílové rovinky svého dlouhého sedmiletého působení u kormidla české jednadvacítky.

Ať už nyní holohlavý trenér udělá s Kalasem a spol. jakýkoliv výsledek, jeho setrvání by s nadšením nekvitoval snad už ani ten jeho největší obhájce. A ostatně, on sám si dříve jako cíl vytyčil nějakou tu klubovou štaci.

Dovalilův nejsilnější či nejoblíbenější ročník se na této úrovni loučil už roku 2011, o dvě léta později jeho Češi na malém Euru scházeli a nyní tak dochází k uzavření druhé větší kapitoly koučova působení u lvíčat.

S čestnými výjimkami v Trávníkovi a Takácsovi nikdo další nominovaný do příštího cyklu nezasáhne, a to by skutečně mělo znamenat ideální příležitost pro výměnu stráží a novou filozofii.

Podobně jako třeba Stuart Pearce u Anglie dospěl nyní Dovalil do stádia všeobecné nepopularity a statusu okolí brzdícího dinosaura (kterého v sobě svým zatvrzele negativním přístupem skutečně probouzí). Na senzační vyřazení Španělů v kategorii U17 (2006) nebo suverénní kvalifikaci o Euro 2011 se teď vzpomíná spíš jen s takovým povzdechem, že pod ním bylo, ale už jen těžko bude líp.

Jakkoliv nízké důvěře se nicméně tahle generace těší, neměli bychom zapomínat, že před čtyřmi lety na ME do 19 let jádro tohoto samého výběru vyválčilo stříbrné medaile, a že jde obecně o poctivý kolektiv bez jakýchkoliv egomaniaků a primadonek.

Navíc se sluší vytučnit, že na soupisce figurují pouze dva krajánci, takže tahle událost svým způsobem poskytuje ideální platformu pro oveření kvality naší domácí soutěže, která by na tom nakonec - tuším - nemusela být tak bídně, jak si mnozí představují...






Cesta na šampionát

Česká republika se pochopitelně jako pořadatelská země nijak nezapojila do kvalifikačního cyklu, což nevyhnutelně znamenalo přehršel Dovalilova experimentování a zkoušení mnoha variant na různých postech. Frýdek takhle procestoval pomalu celé hřiště a na palčivý post třetího středového záložníka vedle veskrze jistých Petráka se Zmrhalem jako by byl vypsán regulérní konkurz.

Ve finále tu máme víc otázek než odpovědí; a víc pochyb než nadějí. Dovalilův tým pořád nemá tvář, český přechod do útoku pořád nečítá žádné jasné vzorce, nemáme nic zautomatizovaného, a třebaže se konstantně ozývá kritika na preferovanou hru na takzvané "dlouhé míče", ani to se vlastně pořádně nekoná. Spíš jde o míče odevzdávané, protože ty dlouhé se nejprve musí na někoho hrát, a klasický hrotový útočník pro Dovalila už dlouho neexistuje.

Když nic jiného, alespoň po výsledkové stránce se něco mění k lepšímu. Po velešťastné porážce Portugalska, které hned čtyřikrát nastřelilo brankovou konstrukci, a tedy po slavnostním protržení delší černé série bez výhry, se lvíčata bezprostředně před šampionátem bez všech dospělých reprezentantů dvakrát vytáhla na Ukrajince (3:0, 2:1).

Bohužel, ačkoliv si třeba Jánoš s Frýdkem v generálce opatrně řekli o základ, a obecně po individuální stránce nešlo o nevydařené střetnutí, na šampionát nás zřejmě tolik nepřipravilo.

Ukrajina byla v Rakousku velice pasivní a nechtěla moc držet balon, což Čechy minimálně proti Němcům a Dánům nečeká ani zdaleka. Však i ta improvizovaná stoperská dvojice Brabec - Baránek nebyla náležitě prověřena. Navrch Dovalilův tým očividně Ukrajinu miluje a sehrál s ní už třetí duel během 12 měsíců, což znovu nějakou ostrou prověrku neevokuje.

Domácí základna

Tahle jednadvacítka disponuje silným sparťanským duchem, to musí být každému jasné hned na první pohled.

Mezi lvíčaty byste našli hned čtyři fotbalisty pocházející přímo z rudé části Prahy - tři z nich s poměrně důležitými rolemi v seniorské reprezentaci - a k tomuhle číslu by navíc bylo fér připočíst také početnou legii hostujících hráčů (Hybš, Jánoš, Přikryl), potažmo ještě začátkem dubna technicky letenského Skaláka (dnes už patřícího Boleslavi).

To dokupy znamená, že hned osm z celkového počtu 20 hráčů do pole má hodně co dočinění se Spartou - a to je vskutku málokdy vídaná statistika.

První Dovalilův výběr na malém Euru 2011 čítal osiřelého Václava Kadlece s marginální úlohou (tehdy 19letý forvard nastřádal jen 45 minut) a roku 2007 šlo potom o kvarteto Michal Kadlec, Libor Hušek, Daniel Kolář a hostující Jan Holenda.

Jen jedna generace pohromadě vyčnívajících mládežníků se sparťanské akademii s ohledem na zásobování českého výběru do 21 let vydařila ještě lépe než tenhle ročník 92 - a to shodou okolností zrovna ta, která se z velké části zasloužila o jediný triumf lvíčat v dějinách tohoto turnaje.

Před 13 lety Beránkův zlatý tým zcela zásadním způsobem podpírali útočník Michal Pospíšil (1979; pět startů a dvě semifinálové trefy včetně té vítězné), tvořivý záložník Lukáš Zelenka (1979; čtyři starty) a konečně i obránci Grygera s Hübschmanem (1980; oba čtyři starty).

Pouze Martin Horák (1980) a suverénně nejmladší člen kádru, 19letý Tomáš Jun (1983) si tenkrát sotva kopli, takže se ve výsledku dostáváme na stejný počet startérů, jaké lze v řadách sparťanů očekávat letos (v tomto případě čtyři ze čtyř).

Jediná významná odchylka spočívá snad leda v tom, že tenkrát rudá základna na ME vysílala rovněž rozdílového brankáře v Petru Čechovi. Jak jsou na tom tedy Pavlenka a Koubek s penaltami?



Tahoun týmu: Pavel Kadeřábek (Sparta Praha)

Pavel Kadeřábek jakožto pravý bek vchází do turnaje v roli nezpochybnitelné největší hvězdy kádru a také nejjistější sázky na letní přesun za lepším. (K tomu by vlastně ani nemusel potřebovat zazářit na Euru; jeho jednání s německým Hoffenheimem se už teď zdají být v pokročilé fázi.) A že přitom nejde o žádnou ofenzivní hvězdu nebo geniální mozek středu zálohy, to je možná lehce neortodoxní, zároveň ale taky žádná ostuda.

Do Česka teď koneckonců nezajíždí jediný lepší pravý bek, lépe řečeno se minimálně žádný z nich ani zdaleka nemůže pochlubit tak silnou pozicí v seniorské reprezentaci jako Kadeřábek (vlastně jen obě anglické volby na pravý kraj obranné linie, Jenkinson s Chambersem, alespoň už debutovali mezi dospělými), a to samo o sobě zkrátka nezní vůbec marně.

Jistě, můžete argumentovat chabou konkurencí konkrétně v českém prostředí, což bezesporu má něco do sebe, ale faktem zůstává, že Kadeřábek definuje moderního a zajímavého beka i z docela objektivního pohledu na věc.

Jeho výpady směrem dopředu jsou účelné a mnohdy smrtící - těch letošních sedm ligových ani omylem nepostihuje všechny nebezpečné akce, jichž se 23letý borec účastnil. Navíc Kadeřábek těží z nereálného fyzického fondu, je i skvostným spoluhráčem do kombinace (viz jeho jarní spolupráce s Kadlecem) a takřka vůbec za sebou nenechává díry; až je to u bývalého křídelníka skoro zarážející.

Sparťanská opora je jednoduše právoplatnou chloubou české kopané, kombinací dříče a regulérního talentu, do kterého se na první pohled zakoukal i nezávislý analytik Bleacher Reportu Sam Tighe. Nemá tedy smysl utápět se v nějakých depresivních úvahách o tom, zdali náhodou Kadeřábkův profil a suverénní triumf v anketě o hráče roku nejsou spíše vizitkou špatné české práce s mládeží, která není schopná generovat pořádné naděje operující výše na hřišti.

Ne, nejsou. Nikoho lepšího tu nemáme mimo jiné, ne-li hlavně proto, že jsme v Kadeřábkovi odhalili učiněný poklad.

Na prahu slávy: Václav Kadlec (Eintracht Frankfurt)

Letos v zimě Václav Kadlec zmáčkl pomyslné tlačítko 'restart', z Frankfurtu se vrátil na Letnou, a tam právě včas znovu rozkvetl. Jeho devět gólů ve 13 jarních ligových startech je pro českou reprezentaci ohromným příslibem - a tím větším příslibem, když si vezmeme, v nakolik horší formě do tohoto Eura vstupuje druhý žolík se zkušenostmi ze seniorské reprezentace, Ladislav Krejčí.

Odchovanec Bohemians měl původně fungovat buď na trequartistovi, nebo falešném pravém křídle, a podporovat Matěje Vydru. Předvádět své drzé výpady, rvát se v osobních soubojích, které tolik vyhledává, a nechávat za sebe čas od času mluvit i tu potlačenou kreativní duši.

Bohužel, při Vydrově vynucené absenci na Kadlece po návratu z listiny suspendovaných hráčů čeká skoro až nelidské penzum práce - bude muset tvořit, driblovat, zakončovat. Zaplaťánbůh, že aspoň na ten presink Dovalil tradičně neklade přílišný důraz, jinak by se Kadlec patrně utavil hned zkraje.

Proč je jinak zrovna Kadlec na prahu slávy, to asi nemá cenu zdůrazňovat: jeho kariéra se v Německu nečekaně zasekla a je potřeba ji urgentně nakopnout. Na lavičku Eintrachtu čerstvě opět usedá Armin Veh - tedy ten samý kouč, jenž na 23letého forvarda po slušném podzimu 2013 na jaře kompletně zanevřel - a tak není vyloučena ani Kadlecova hra o nové angažmá.

Stranou reflektorů: Jiří Skalák (Mladá Boleslav)

V posledních dnech se Jiří Skalák stranou reflektorů tak úplně nedržel, pravda. Jeho operované koleno bylo po tři týdny monitorováno víc než bedlivě a týmový lékař prakticky každým týdnem přidával 20 % na pravděpodobnosti Skalákova startu na turnaji - jako by snad mělo jít o matematickou úlohu na přímou úměru. Nejprve 50 na 50, pak 70 na 30 a nakonec 90 na 10... jinými slovy, Skalák zkrátka bude v pořádku.

Budeme-li předpokládat, že se okamžitě postaví do základu, nabízí se hned několik variant - buďto může hrát středem, pod útočníkem, přímo navrchu, nebo na familiérní pozici pravého křídelníka. Tak či onak ale bude pro tým bezesporu důležitý. Jeho odvaha vrhat se do soubojů tělo na tělo, ale i jeden na jednoho, trochu neestetická, leč dravá hra, a nakonec i nějaká ta dávka úskočnosti a šikovnosti při vyhrávání faulů - to všechno se bude speciálně při počáteční absenci Kadlece velmi hodit.

O Jiřím Skalákovi se díky zmíněnému kolenu a pravidelnému startování v Synot lize v zásadě ví moc dobře, přesto mi přijde, že si plno lidí neuvědomuje, jak moc je pro tenhle nikterak zvlášť talentovaný ansámbl důležitý. On sám neoplývá nadáním, které by vás pravidelně zvedalo ze židlí, ale přesně tak se stává ideálním tahounem téhle Dovalilovy eskadry.

Zapomínat by se navíc nemělo ani na Skalákovu práci směrem dozadu a jeho standardky, které se sice jevily být naprosto příšernými v přípravě proti Německu, ale takhle špatné a nefunkční to zkrátka nemůže být stále...




Czech Republic - Football tactics and formations


Jak jsem naťuknul už výše, český výběr kráčí do domácího turnaje s několika nevyřešenými posty, a v jejich výčtu můžeme začít rovnou od postu golmanské jedničky. Ten pro nás nikdy nebyl problematický - Čech, Vaclík a nakonec i Zlámal určili relativně vysoký standard. Tentokrát však Pavlenka s Koubkem nebudí přehnanou důvěru. Podzimní Pavlenka by byl jasnou věcí, takhle ale není vyloučena ani zelená pro dlouhodobě ‘utlačovaného’ Hradečáka Koubka - jak koneckonců naznačil sám Dovalil.

Další problém vyvstává při pohledu na stoperskou dvojici. Kalas do zahajovacího klání nenastoupí, protože je v trestu, posléze se nicméně o obnově jeho partnerství s Brabcem z úspěšného ME do 19 let nepochybuje - a to by se nemělo přecházet bez zdviženého obočí. Ani Brabec ani Kalas nejsou těmi správnými lídry a organizátory, nebudou vzadu nic moc klidnit a jako obvykle se zřejmě sem tam nechají unést svými obrannými zákroky. Osobně bych se tedy vůbec nedivil, kdyby Brabec fungoval lépe s Baránkem než později s Kalasem.

Kraje obrany soutěži příliš otevřené nejsou, jakkoliv o ten levý se de facto mohou ucházet hned tři hráči. Frýdek s Hanouskem ovšem případně najdou uplatnění i jinde na hřišti, což se bude týkat zřejmě hlavně (lepšího) univerzála z Liberce. Frýdkova obounohost a přirozená inteligence by mu dnes klidně mohly přihrát nečekaný start v zahajovací jedenáctce.

Co se středu zálohy týče, tam je to rovněž hrozivě nečitelné. Lehce nedoceněný Petrák to musí jistit a vedle něho se patrně postaví v rámci možností elegantní a z druhé vlny útoky dobře doplňující Zmrhal. Otázka ovšem zní: kdo k nim? Já osobně preferuji Trávníka jako někoho, kdo se tolik necpe až k vápnu soupeře a poctivým pohybem mezi oběma křídelními prostory nedává protivníkově defenzivní i záložní linii moc příležitostí ke správné konsolidaci.

Středopolař Slovácka sice není bůhvíjak kreativní variantou, ale zde bychom měli mít na paměti, že tvořivost stejně tak není žádnou silnou stránkou jeho konkurentů. Houska se nejlépe orientuje v těsných prostorách a všechny zřejmě poráží po technické stránce; Přikryl zase nabízí parádní drajv. Na nějakého vyloženého špílmachra si však nebude hrát ani jeden z nich, a proto je nasnadě střed jednoduše zatáhnout a zaměřit se na co největší zefektivnění křídel - kde přesně může Trávník svým laterálním pohybem prospívat nejsnáze.

Zajímavou variantou do středu pole zůstává přechodně jihlavský Adam Jánoš, kterému se obzvlášť vydařila generálka s Ukrajinou. Na kmenovém hráči Sparty je vidět, že se výborně orientuje v prostoru, nic mu netrvá přespříliš dlouho a jeho dalekonosné pozemní pasy na oba kraje mohou - opět - jedině podpořit českou křídelní hru, která je absolutní alfou a omegou našeho eventuálního úspěchu.

Co se útočného trojlístku týče, tam opravdu těžko říct. Skalák se porve a uplatní naprosto kdekoliv, Frýdek detto a Kliment vlastně stejně tak. Přikryl případně asi po většinu času nebude vidět, a pak buď zčistajasna vsítí branku (jako posledně v přípravě), nebo dál nebude vidět, a zápas zakončí dočista neviděn.

Velkou neznámou je potom pro diváka "21" jinak všem dobře známý Ladislav Krejčí. Jeho píle směrem dozadu jistě přijde vhod, jinak mu ale absence formy i klasické devítky na hrotu může řádně zkomplikovat život, ne-li postavit ho do situace, kdy jako seniorský reprezentant nebude mít mezi juniory ani základ jistý...



Tip na umístění: Konec ve skupině

Program zápasů - skupina A

17.06.2015
18:00
Česko
1:2
Dánsko
Praha
20.06.2015
18:00
Srbsko
0:4
Česko
Praha
23.06.2015
20:45
Česko
1:1
Německo
Praha

Konečná nominace

Brankáři
Datum nar.
Klub
Tomáš Koubek
26.08.1992
FC Hradec Králové
Jiří Pavlenka
14.04.1992
Baník Ostrava
Michal Reichl
14.09.1992
Sigma Olomouc
Obránci
Datum nar.
Klub
Jan Baránek
26.06.1993
Viktoria Plzeň
Jakub Brabec
06.08.1992
Sparta Praha
Matěj Hanousek
02.06.1993
Dukla Praha
Matěj Hybš
03.01.1993
Vysočina Jihlava
Jakub Jugas
05.05.1992
Zbrojovka Brno
Pavel Kadeřábek
25.04.1992
Sparta Praha
Tomáš Kalas
15.05.1993
Middlesbrough FC
Záložníci
Datum nar.
Klub
Martin Frýdek
24.03.1992
Slovan Liberec
David Houska
29.06.1993
Sigma Olomouc
Adam Jánoš
20.07.1992
Vysočina Jihlava
Ladislav Krejčí
05.07.1992
Sparta Praha
Lukáš Masopust
12.02.1993
FK Jablonec
Ondřej Petrák
11.03.1992
1. FC Norimberk
Tomáš Přikryl
04.07.1992
Dukla Praha
Ladislav Takács
15.07.1996
FK Teplice
Michal Trávník
17.05.1994
1. FC Slovácko
Jaromír Zmrhal
02.08.1993
Slavia Praha
Útočníci
Datum nar.
Klub
Václav Kadlec
20.05.1992
Sparta Praha
Jan Kliment
01.09.1993
Vysočina Jihlava
Jiří Skalák
12.03.1992
FK Mladá Boleslav

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (203)

Přidat komentář
kalla

Klukům věřím, že budou bojovat a minimálně semifinále se podaří...

Reagovat
smazaný uživatel

vůbec

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
2miguel1

OT: ako s tym 1.kosom? Porazili sme macedonsko a portugalci vcera talianov

Reagovat
smazaný uživatel

Uvidíme, či Chorvátom skontumujú ten zápas v Splite kvôli hákovém krížu na trávniku.

Reagovat
smazaný uživatel

Pred nami je len Chorvátsko, má 1023 bodov, my 1016. Uvidíme koľko bodov Chorvátsko stratí, ak mu skontumujú remízu s Talianmi na prehru.

Reagovat
kalla

Dneska by se mi líbila sestava Pavlenka - Hybš, Brabec, Baránek, Kadeřábek - Frýdek (75 Krejčí), Zmrhal (60 Jánoš), Trávník, Petrák, Masopust - Skalák (70 Kliment)

Reagovat
mistr129

Já mám ještě jedno nereálné přání, ať jde Frýdek do obrany a do zálohy Přikryl

Reagovat
smazaný uživatel

Nejlepší taktika je naplánovat střídání už před zápasem.

Reagovat
smazaný uživatel

A co Houska?

Reagovat
smazaný uživatel

Ten je příliš technicky vyspělej fotbalista než aby skutečně hrál v nějaké české reprezentaci.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Druholigista, navíc Dovalil nedává moc ofenzivní hráče do středu zálohy..

Reagovat
Wyrda

Typická soupiska u čem Vlevo je vpravo a naopak

Reagovat
smazaný uživatel

Krym patří Ukrajině !!

Reagovat
kalla

Krym je Rusko!!

Reagovat
smazaný uživatel

Ještě nějaký vtip ?? Zatim si docela pobavil fando Putlera

Reagovat
sosna

Tak tohle vlákno bych tu nečekal.

Reagovat
smazaný uživatel

Taky sem nečekal útok na suvereni stát

Reagovat
mistr129

Je hezký, že máš pravdu, ale proč to proboha davas sem?

Reagovat
smazaný uživatel

Proc ne ?

Reagovat
mistr129

Už z principu bych to radši napsal na novinky, aby měli ty rudý tam o čem diskutovat a říct to, jaký jsi vůl, protože za to vlastně může USA

Reagovat
smazaný uživatel

Tam mi doted nevyridili registraci... Přesne Američani zly zabrali Krym a hodili to na komouse

Reagovat
mistr129

Nedávno tam někdo psal, že to je odveta za zabrání Aljašky

Reagovat
sosna

A nechcete tu raději řešit fotbal, nebo něco čemu aspoň trošku rozumíte?

Reagovat
smazaný uživatel

Tak mi řekni jak to teda s krymem je ? Kdo zaútočil na Ukrajinu zabral Krym a sestřelil holandský letadlo

Reagovat
sosna

Zeptej se na iDnesu, tam ti řeknou co chceš slyšet. Tady je článek o EURO U21.

Reagovat
smazaný uživatel

Jasný... misto aby si to přiznal tak to zakecavas

Reagovat
Wyrda

Na ukrajině byla občanská válka během které došlo putkovi, že teď je správný čas zaútočit na ukrajinu. Zatím se jim podarilo zmocnit pouze krymu očekával bych že se ruské hranice rozšíří až k dnepru

Reagovat
smazaný uživatel

Debila ze sebe děláš akorát ty

Reagovat
smazaný uživatel

Zatím nás tady bavíš akorát ty

Reagovat
smazaný uživatel

Kladno bylo vždy rudé, viď trottle

Reagovat
smazaný uživatel

Ano

Reagovat
kalla

Hlupákem ses stal ty, po tom co si napsal. Název Rudé Kladno nepochází kvůli komunistům, ale kvůli rudé záři na nebi, které vznikala vyléváním strusky na haldy.

Reagovat
smazaný uživatel

Rusko patří Ukrajině!!

Reagovat
kalla

Kdo zná historii, tak ví, že Krym má tolik společného s Ukrajinou jako Podkarpatská Rus s Českou Republikou...

Reagovat
smazaný uživatel

Tak jasný že vlastně celý Středozemí patří Římský risi a na Rusko má nárok Mongolsko

Reagovat
kalla

Takže to, že Krym patřil 200 let Rusku a jen 50 Ukrajině pro tebe nic neznamená? A to, že Krym od 90. let chtěl referenda o odtržení od Ukrajiny, protože Ukrajina Krym zničila ti taky asi nic neříká co? Místo Novy si raději přečti dějiny...

Reagovat
mistr129

Ale je jaksi problém Ruska, ze podepsali nějakou smlouvu, kterou později nedodrzeli

Reagovat
smazaný uživatel

Tak Krym byl puvodne tak 200 let Říma pak nejakej supaku a pak tak minimalne 500 let mongolu a pak osmansky rise. .. takže čekam kdy tam přijde někdo z Mongolska ze se tatarum ubližuje.. takhle to dela Putler

Reagovat
kalla

Vrať se na Novinky radši a už se sem nevracej

Reagovat
smazaný uživatel

Udav se komousi

Reagovat
smazaný uživatel

Kdo nejde s námi jde proti nám

Reagovat
smazaný uživatel

Tak tak

Reagovat
Posledni Kovboj

Reagovat
smazaný uživatel

Tak Krym Ukrajině patřil, zatímco Podkarpatská Rus Česku nikdy nepatřila, takže to srovnání opravdu nesedí, znalče.

Reagovat
Benfica

Krym je Ukrajina!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Fuck Russia

Reagovat
smazaný uživatel

Je mi jasné, že tady budu za Rusofila nebo komunistu, k čemuž mám tak daleko jako je to z Reykjavíku do Johannesburgu, ale nemám rád tyhle poulistické módní řeči. Co my v ČR víme o problmech na krymu,kromě toho co nám servírují zaujatá média. Tady jde o konkrétní lidi co tam žijí a to jsou z většiny Rusové, tak to dojdi říct jim tam, že se musí předělat na Ukrajince, proto, že ty si to přeješ.

Reagovat
Posledni Kovboj

Reagovat
anarchochuligan

1:3 Dánové mají kvalitnější tým a zabijáckýho útočníka, Cz nemá kvalitní tým a nemá ani útočníka. Kadlec hrát dnes nemůže.

Reagovat
smazaný uživatel

dej do základu Frýdka, ať ho máme aspoň tu! svobodní lidé svobodného fóra..

Reagovat
mistr129

Nemá chytat Koubek?

Reagovat
fantomas

Nikdo neřek nic konkrétního, pokud vim.

Reagovat
mistr129

Taky jsem četl, ale ČT uvádí Koubka, tak jsem myslel, ze už se něco ví

Reagovat
icka

Dovalil rekl, ze vi kdo bude chytat, ale dozvime se to az pred zapasem .

Reagovat
smazaný uživatel

jak jsi přišel na toho Zmrhala? to je jen taková dedukce nebo to víš?

Reagovat
fantomas

Dedukce

Reagovat
db18

Očekávaná dedukce, osobně si ale mylsím, že nastoupí na úrovni Trávníka a vzadu bude jen Petrák... jinak doufám, že nebude hrát Kalas.

Reagovat
fantomas

To už je detail. Proti Dánum a Němcum stejně nakonec budou neustále utvářet dvojblok.

A Kalas hrát dneska nebude určitě kvůli trestu. Ale jo, taky bych ho nejradši nestavěl vůbec.

Reagovat
icka

Z jakeho duvodu ? Jen me zajima proc . Jo v Boro skoncil brzo a od te doby nehral soutezni zapas , vyjimkou je priprava lvicat snad jen. Baranek se v Plzni chytl taky az na konci ne a to byla uz jistota titulu pokud si dobre vzpominam . Jsem cekal, ze prave souhra Brabce s Kalasem od 19 by mohla byt prisonem.

Reagovat
fantomas

Podle mě to prostě neni žádnej zázrak no. Nevidim v něm lídra, oporu rozehrávky, cokoliv výrazně užitečnýho. Umí tak nějak všechno na ucházející úrovni, ale za nějaký terno ho nepovažuju. Baránek mi třeba přijde talentovanější z toho, co sem viděl.

Reagovat
smazaný uživatel

tak nevím, jak to berete vy dva, ale za mě Zmrhal ne.. Ať hraje Jánoš..

Reagovat
fantomas

Za Jánoše se zlobit nebudu. Cokoliv jinýho už ale na úkor Zmrhala neberu.

Reagovat
smazaný uživatel

tak ona už tam ani jiná možnost není. leda ten Takacs, ale toho vůbec neznám

Reagovat
smazaný uživatel

je to 50 na 50

Reagovat
Greny

Bude chytat Koubek si myslím podle jednoho včerejšího rozhovoru s Brabcem

Reagovat
mistr129

Co řekl?

Reagovat
Greny

no ptal se ho jestli s ním jako kapitánem něco probírá trenér a on že jo ale že nejen s ním ale ještě s Kalasem a Koubkem

Reagovat
mistr129

Tak Kalas taky hrát nebude

Reagovat
smazaný uživatel

tak to asi tutovka. ČT ví..

za mě jen dobře.. příjde mi jistější..

Reagovat
fantomas

Tak to ale neni moc překvapivý vzhledem k tomu, že Koubek tomu týmu ve velkym počtu zápasů kapitánoval.

Reagovat
icka

Reagovat
smazaný uživatel

tak s koubkem mohl probírat to, že hrát nebude, to je logické

Reagovat
smazaný uživatel

Tohle bude brutální prozření, že ten tým je uplně v prdeli, včetně trenéra Postup ze skupiny ve společnosti Němců a Dánů je utopie

Reagovat
fantomas

Prozření? Fakticky?

Reagovat
smazaný uživatel

hele s kýmkoliv se bavím, tak věří našim na postup, v práci, doma atd. Dokonce i media mám pocit, že naším celkem věří, takhle jsem to myslel

Reagovat
fantomas

Tak potom je EF asi nějakou skládkou pesimistů

Reagovat
smazaný uživatel

tohle je brutální nahrávka na smeč, ale budu na vás hodnej, ty preview jste udělali moc hezky

Reagovat
smazaný uživatel

Já taky věřím. Nebuď zaprděný pesimista a dánský patolízač. Jim dáme příděl

Reagovat
smazaný uživatel

Já jim přeju hrozně moc, ale nevěřím jim, mně to přijde docela v pořádku naiž bych byl patolízač (bez ohledu na to, že se říká patolízal )

Reagovat
smazaný uživatel

dokonce dost často slýcham, že máme na zlato..

Reagovat
smazaný uživatel

Máme

Reagovat
smazaný uživatel

zas z těch Dánů nedělejte kdoví co.. jako nepopírám jejich kvality. z některých hráčů jsem taky hotovej. ale pořád jsme domácí a ten tým špatnej není. navíc je to turnaj, takže parta je něco, co nemůžeš hodnotit ale přesto má velkej vliv..

já fandím a věřím v postup. i když mi není Dovalil taky zrovna sympatickej a měl by skončit, tak věřím, že on ten tým narušovat nebude a bude právě týmovost naší největší předností (ostatně jako vždy, když se našemu nároďáku něco podařilo) a to je pro mě dobře a pro FM fanoušky špatně no ..

škoda, že nejede Vydra a dnes nenastoupí Kadlec...

Reagovat
mistr129

Přesně, neříkám že nejsou lepší než my, ale bez Okoreho a Erikssena taky nejsou Německo

Reagovat
smazaný uživatel

souhlasím, ta týmovost je mi taky celkem sympatická, já měl ale namysli i (a chyba, že jsem to tak nepodal) takovou tu indviduální kvalitu, miliardu nakopnutých centrů, nulová invence směrem dopředu atd. Jako nechci nás nějak podcenovat, ale v tý dánský sestavě by se naších moc neuchytilo si myslím

Reagovat
smazaný uživatel

Jinak bud fantomas nebo domingo, borci mohli byste třeba do diskuse v rychlosti jenom vypsat ty největší absence u každýho týmu? Máte to určitě takhle z placu v hlavě, já bych musel znova ty články celý načítat znova. Díky moc

Reagovat
fantomas

Znám jen ty moje...

Dánsko - Cornelius, Okore, Andersen (?), Berggreen (?)

Anglie - Shaw

Srbsko - Kostić, Mitrović, Nastašić, Marković, Radoja, Stojiljković

Asi takle

Reagovat
smazaný uživatel

to jsou dobrovolné absence?

Reagovat
fantomas

Vypsal sem právě čistě jen ty nedobrovolný. Jinak by tam byli i Wilshere, Sterling - to se mi všecko projíždět nechtělo. :(

Reagovat
smazaný uživatel

ok, jasně..

Reagovat
smazaný uživatel

diky

Reagovat
smazaný uživatel

Jsem si až teď všiml, že Kostic nehraje. Ty podrvaťáci z fantasy ho ani nevyřadí.

Reagovat
db18

Německo: Orban (osobní důvody), Goretzka (po zranění ještě není v ideální kondici)

Reagovat
smazaný uživatel

Götze, Draxler, Durm, Rüdiger (hlavně Antonio podle mě jet měl)

Reagovat
db18

Götze nakonec Hrubesch ani nechtěl ne? (stejný případ jako Wilshere, Sterling atp.?) Orbana nakonec po přestupu nepustil klub, jinak by jel.

Reagovat
mistr129

Kam šel Orban Nějak mi to uniklo

Reagovat
db18

Za Selkem.

Reagovat
mistr129

Reagovat
smazaný uživatel

jojo vím... to jsou podle mě dobrovolné absence (kromě Draxlera, tam si nejsem jistý, že kdyby byl fit jestli by třeba nejel)

Reagovat
db18

Ale s Rüdigerem souhlasím...

Reagovat
j_mrazik

Snad ty Dány dneska rozbijou!

Reagovat
icka

Pral bych si moc vyhru, ale pravdepodobnejsi mi prijde remiz dneska

Reagovat
smazaný uživatel

palec za město Uherské Hradiště!

Reagovat
smazaný uživatel

AK chcete vidieť viacej zápasov, tak JOJ plus kúpila vysielanie z tohto šampionátu.

Reagovat
fantomas

Počkat, ČT něco nevysílá?

Reagovat
smazaný uživatel

myslím že pujde o Slovensko, ČT dává všechno

Reagovat
smazaný uživatel

Tak tak.

Reagovat
smazaný uživatel

Velkej problém bude nasazení Zmrhala, který kromě toho že na tuhle úroveň nemá dostatečnou kvalitu, je i v nulové formě. Bohužel má místo v základu ve všech zápasech prakticky jisté.

Dál se bojím nasazení Frýdka jinam, než na levou obranu. Že tam může hrát je pravda, ale zdaleka né v takové kvalitě jak by bylo třeba.

Reagovat
smazaný uživatel

Mám otázku. Laco Takács je oficiálne meno alebo prezývka?

Reagovat
smazaný uživatel

Jméno

Reagovat
kalla

Přezdívka

Reagovat
monty25
Reagovat
db18

Reagovat
monty25

Co je?

Reagovat
db18

Překvapuje mne, že ta přezdívka takhle prosazuje...

...btw. kdy on naposledy hrál v obraně? Já ho vždy viděl jen v záloze, ale uefa a isport ho berou jako obránce...

Reagovat
monty25

To nevím. Většinou hraje defenzivního záložníka (v Teplicích alternativa za Ljevu).

Reagovat
smazaný uživatel

Ako 6 ročný začal hrať vo Františkových Lázních. Tam sa mu do registračky napísali Laco Takács. To odvtedy s ním ide. Meno samozreme Ladislav. https://www.google.sk/search?q=laco+tak%C3%A1cs&ie=utf-8&oe=utf-8&gws_rd=cr&ei=L06BVefFMqToywO7jIGQAg

Reagovat
smazaný uživatel

Ideální jedenáctka z dostupných hráčů by měla vypadat

---------------- Koubek-----------------

Kadeřábek- Brabec- Kalas- Hybš

-----Trávník--Jánoš- Houska-------

-------Kadlec-Skalák--Krejčí--------

Bohužel toho se od Dovalila určitě nedočkáme.

Reagovat
mistr129

Krejčí místo Přikryla a nikde Petrak?

Reagovat
smazaný uživatel

Forma Přikryla je otázka. Dal bych ho do prvního zápasu místo Kadlece a pak by se vidělo

Petrák není špatnej, ale já bych preferoval spíš Jánoše. Má lepší rozehrávku a je na tom líp technicky celkově.

Reagovat
smazaný uživatel

Skalák je špatnej, uvidíš sám

Reagovat
smazaný uživatel

Ani bych neřek. Sice je to nekopa, ale to zas vynahrazuje aktivitou a zravou agresivitou. Proto bych ho dal na hrot.

Reagovat
fantomas

Reagovat
smazaný uživatel

není to žádnej extra fotbalista.. ale zas se neztratí..

ale má obdivuhodnou bojovnost. zas na druhou stranu, doufám, že dnes nebude hrát na hrotu, protože to není jeho post. bude potřeba zprava.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

dyt ma recht

Reagovat
smazaný uživatel

A viděl jsi ho někdy hrát???

Reagovat
smazaný uživatel

Bohužel na Němce a na Dány nemáme, jsou to asi 2 z 4 nej týmů co tu jsou. Stejně ale budu držet palce a snad se něco povede.

Reagovat
božský John

Naky Dany vyjebem jak nic. S Nemcema plichta, Jugose porazime jak nic. V semifinale nevim, ale taky vyhrajem a ve finale s Rajchem zas plichta a na pentle vyhrajem.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
mistr129

Jdu to vsadit a nechtěj abych to prohrál

Reagovat
smazaný uživatel

"s Rajchem" - double facepalm

Reagovat
božský John

Proc pises double facepalm a za to das ty dva smajliky? To uz je ctvernej ne ?

Reagovat
smazaný uživatel

třeba někdo neví, co je facepalm

Reagovat
božský John

Tak to je debil potom

Reagovat
Posledni Kovboj

i to je moznost

Reagovat
frankiefcb

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
frankiefcb

Se to nauč psát s Reichem

Reagovat
db18

Rajchl chytat nebude, takže ti to nemůže vyjít.

Reagovat
vlastik

Reagovat
Diego2

Je tu nekdo z Uherskeho Hradiste? Premyslime ze by jsme zitra zkusili vyjet na Anglie Portugalsko. Na Ticketportalu mi rekli ze se na miste prodavat listky nebudou a je to beznadejne vyprodane. Tak ci nemate domaci nejake lepsi info :)

Reagovat
smazaný uživatel

To už nic nebude

Reagovat
smazaný uživatel

Jak ukazují dvacítky, nebo i Copa, je to turnaj a nějaké papírové předpoklady zase tolik neznamenají.

Reagovat
mistr129

Koukám, že dvacítka Mali ma větší kvalitu než naše seniorska repre

Reagovat
eder

Papírové předpoklady hovoří o tom, že Dánové jezdí do ČR hlavně chlastat za levno, tak snad se dnes (po "dánské noci") naplní do puntíku.

Reagovat
FCSL

Dneska čekám: Koubek - Kadeřábek, Brabec, Baránek, Hybš - Petrák, Zmrhal - Přikryl, Frýdek, Krejčí - Skalák

Frýdka dost chválil, ten bude hrát. Krejčího bohužel neposadí, takže bud vpravo nebo ve středu. Přikryl zas dal v obou přátelácích gol, takže ho taky čekám, akorád možná prohozenýho se Skalákem. Pro další zápasy se uvidí. Hlavně neprohrát, at je nějaká šance na postup.

Reagovat
smazaný uživatel

Preferovat Frýdka ve středu zálohy na místo Housky nebo Trávníka, to by byl dost velkej provar. Stačí že už tam hraje Zmrhal, prakticky by jsme přenechali střed hriště soupeři

Reagovat
fantomas

Frýdek může i napravo, odehrál tam tu generálku a velmi slušně.

Reagovat
smazaný uživatel

Nechápu ten pesimismus....

Reagovat
smazaný uživatel

Taky nechápu, Dáni ani Srbové nejsou o nic kvalitnější. Jejich výhoda je jen to, že už mají za sebou těžké zápasy v baráži.

Reagovat
fantomas

Srbové nejsou, Dánové zcela prokazatelně sou.

Reagovat
smazaný uživatel

No to bych teda fakt neřek.

Reagovat
fantomas

Tak tos je nejspíš moc nestudoval

Reagovat
smazaný uživatel

Však dneska uvidíme

Reagovat
smazaný uživatel

Jejich zápasy ve skupině bych zas nebral jako měřítko, kvalita Eura bude úplně někde jinde.

Reagovat
fantomas

A co bereš jako měřítko u nás?

Jako tenhle zápas třeba uhaluzit můžem (i když by mě to fakt šokovalo), ale pro Dány třeba hovoří i to, že se ve většim množství prosazujou (a budou po "21" prosazovat) do dospělýho áčka, který neni o nic míň kvalitnější než to naše - spíš naopak.

Reagovat
smazaný uživatel

To už vůbec není měřítko. V Dánsku jako v jiných fotbalově vyspělých zemích se dává přednost mladým hráčům, za to u nás je to přesně naopak, raděj se vezme třicátník než stejně kvalitní mladík. Však z týmu který byl před těmi čtyřmi lety bronzový nehrál v repre nikdo.

Reagovat
fantomas

No, a nebylo to třeba proto, že prostě nebyli kvalitní? Však se ti kluci neprosadili ani v zahraničí povětšinou.

Jako je hezký odmítat měřítka, ale mě by zajímalo aspon jedno měřítko, podle kterýho Dánsko = Česko (pokud ne přímo <). Zatim sem ho z tebe nevypáčil.

Reagovat
smazaný uživatel

Nebyli kvalitní a získali bronz, to mi moc nesedí. Že se naši neprosazují v zahrajičí je bohužel přímý důsledek toho co říkám. Zahraničí jde cestou mladých hráčů, zařazuje je do sestavy třeba od osumnáci a vychovává si je samo, byť tu kvalitu zatím zdaleka nemají. Když u nás se pořádně dá hráči šanci až třeba v dvaadvaceti, to už je pozdě na pořádný přestup ven.

Reagovat
fantomas

Získali bronz sledoval si ten turnaj vůbec? Uhaluzili postup v závěru zápasu s Anglii a pak ve dvou klíčových zápasech nedali ani gól... ale jo, "získali bronz" zní moc pěkně.

Reagovat
smazaný uživatel

a taky určitě uhaluzili postup z baráže přes silné řeky, a samozřejmě jasně uhaluzené první místo v kvalifikační skupině s Německem a prakticky dnešní Islandskou repre

Reagovat
fantomas

Jo aha, tak ono když se nám to hodí, počítaj se do závěrečných turnajů i baráže a dlouhý kvalifikace. Heh

Reagovat
fantomas

Tak jak to teda bylo?

Reagovat
smazaný uživatel

Samozřejmě my jsme taky velká neznámá, ale ty hráče mám přece jen nasledované z ligy tak vím, jakou mají kvalitu. Proto nám docela věřím.

Reagovat
fantomas

No.. a Dány nasledovaný z ligy předpokládám nemáš, takže. Ehm

Reagovat
smazaný uživatel

Však říkám, že pořádné srovnání není. Dneska uvidíme

Reagovat
Posledni Kovboj

Posledni poradny srovnani bylo, kdyz si Cornelius s facem pres ksicht dva roky zpatky vytrel prdel s obranou naseho Acka.

Reagovat
smazaný uživatel

No a? S obranou našeho Ačka vytřel i Vácha

Reagovat
božský John

Me to podcenovani naopak naplnuje optimismem. Pokud se tady hajpuje nejakej stat, tak zpravidla vylitne uz ve skupine a pokud se nam neveri, tak vetsinou vyhrajem. Takze za me dobry

Reagovat
FCSL

Dáni budou výborný. Já je viděl chvíli v generálce se Švédskem, od 16. minuty hráli v 10 a i tak byli lepší. A to nebyli komplet ještě, i když Švédi asi taky ne. Bod bych bral.

http://www.livesport.cz/zapas/lKJjwimk/#prehled-zapasu

Reagovat
monty25

Aktuálně: Pavel Kadeřábek přestoupil do Hoffenheimu!

https://twitter.com/pjanega/status/611105272501825536

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Mimalu

Reagovat
smazaný uživatel

Kalas teda toho nareprezentoval v "A"

no a kadlec je na prahu slávy už taky nějaký ten pátek

Reagovat
smazaný uživatel

Srbsko snad porazíme, s Dánama plichta s Německem se uvidí, jaká bude situace v tabulce

Reagovat
smazaný uživatel

Tomas Holes mel jednoznacne bejt v nominaci misto Jugase

Reagovat
Posledni Kovboj

Stagnuje. Jugas taky zadny terno, ale Holes ten naskok za posledni rok promrdal...

Reagovat
fenixLFC

hm, podla toho reportu to vyzera ze keby sa to neorganizuje v cesku, tak sa tam ani nedostanu...

Reagovat
Posledni Kovboj

taky ze ne

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

přes to už minulá U21 postavená na hráčích z té součastné neprošla na Euro jen kvůli Dovalilově debilitě

Reagovat
uff

Pôvodne pred 1,5 až dvomi rokmi ste boli pre mna veľký favoriti. Teraz ked sa pozerám budete asi veľmi radi za postup. To keby srbi ešte došli v plnej sile. No čo češi bojujte a postúpte.

Reagovat
mistr129

Reagovat
jiriczeQ

kde je Trávník? opravdu střed Zmrhal s Přikrylem? Nemám slov

Reagovat
smazaný uživatel

Dovalil nepřekvapil

Reagovat
smazaný uživatel

tvl to je zase průser s těma lístky a údajným vyprodáním... hlavně že jsem proti Srbům kupoval místa někde z prdele, protože většina kapacity byla rezervována pro různý bafunáře

Reagovat
fantomas

Reagovat
Counter

tragédie obrovská. Snad to bude zítra v Olomouci lepší. A když ne, aspoň budu mít kam si sednout

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

nadávám na to od února, banda čuráků je to

Reagovat
smazaný uživatel

co se těch lístků týká může za to i ta nízká cena, lidi neměli motivaci, když nemohli nebo se jim nechtělo se těch lístků zbavit

Reagovat
smazaný uživatel

ne, ty lístky prostě nebyly v prodeji

Reagovat
fantomas

A jak to je, to když jako přijdu na stadák tak ani pět minut před výkopem nemám šanci lístek dostat? To asi vůbec nepropadá co? Když už si zaplatili...

Strašně debilní systém.

Reagovat
Posledni Kovboj

leda cernej trh

Reagovat
fantomas

To by tam teoreticky mohlo jet ve velkym ne? Ale zas při těch levných lístkách se mi za to nechce dávat 500... sem zhejčkanej.

Reagovat
Posledni Kovboj

nevim, jak to je na repre, ale treba na Letny mam svyho bezzubyho dealera kterej to pri techhle cenach vetsinou proda s prirazkou tak 100 - 150 korun. Nic tak strasnyho :)

Reagovat
Posledni Kovboj

200 pro ty plny stadiony...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele