Plzeň letos na pražská "S" umí aneb Události 28. kola FORTUNA:LIGY

15.04., 23:39
Názory a komentáře
Pavel Šulc (© Viktoria Plzeň)

Po 28. kole FORTUNA:LIGY se znovu měnilo pořadí na vrcholu tabulky. Sparta dokázala otočit zápas v Ďolíčku a zvítězila 3:1. Slávisté naopak nezvládli šlágr kola v Plzni, které podlehli 0:1. Překvapivě ztratil také Baník Ostrava, jenž pouze remizoval 2:2 doma s Karvinou.

Aktuální formu nepotvrdila Mladá Boleslav, která po cenném bodu z Letné nestačila na Teplice a padla 1:2. Třetí porážku za sebou si připsali hráči Slovácka, tentokrát na půdě Hradce Králové ani nedokázali skórovat, domácí celek vyhrál 1:0.

Důležité tři body zaznamenala Olomouc, která si i v deseti poradila po gólu Chvátala s Jabloncem 1:0. Gólově nabité utkání mohli diváci vidět v Českých Budějovicích, které přehrály Slovan Liberec 3:2. Remízou 1:1 skončil zápas mezi Zlínem a Pardubicemi.

Zápas kola

Baník Ostrava - Karviná 2:2

Za domácí zářil Ewerton, Karviná se však nevzdala a vybojovala bod.

Gól kola

1. Ewerton (TÝM)

Brazilský záložník překonal gólmana Holce dlouhým nákopem z vlastní poloviny.

2. Vukadin Vukadinović (Zlín)

3. Andrija Ražnatović (Karviná)

Jedenáctka kola

(©Eurofotbal)

Brankář - Martin Jedlička (Viktoria Plzeň)

Plzeň zvládla těžké utkání se Slavií a Martin Jedlička si dokonce připsal čisté konto. V brance byl jistý a s pěti střeleckými pokusy Pražanů si gólman Viktorie zvládl poradit. Jedlička neinkasoval už počtvrté za sebou napříč soutěžemi.

Pravý obránce - Juraj Chvátal (Olomouc)

Olomouc musela hrát od 28. minuty v oslabení kvůli vyloučení Jiřího Spáčila. I přesto zvládla obrat Jablonec o všechny tři body, což zařídil povedenou střelou na zadní tyč slovenský obránce Juraj Chvátal.

Střední obránce - Martin Vitík (Sparta Praha)

Sparta otáčela zápas s Bohemians a důležitým faktorem byl Martin Vitík. Ten byl po rohovém kopu na správném místě a vyrovnal na 1:1. Ve druhém poločase hosté přidali další dva góly a díky Vitíkovi zvládli neinkasovat.

Levý obránce - Nemanja Mićević (Teplice)

Teplicím se po delší době podařilo zvítězit. Na hřišti soupeře brali všechny body svěřenci Zdenka Frťaly poprvé od loňského listopadu. Velmi vydařený výkon podal srbský Nemanja Mićević. Hosté dovolili Boleslavi jen jednu střelu na branku.

Pravý záložník - Štěpán Harazim (Hradec Králové)

Hradec porazil na domácí půdě Slovácko. Hlavní podíl na tom měl Štěpán Harazim. Ten se prosadil po standardní situaci, kterou zahrával Ladislav Krejčí. Záložník Hradce si naběhl na nadýchaný centr a hlavou poslal míč za záda gólmana Fryštáka.

Střední záložník - Pavel Šulc (Viktoria Plzeň)

Plzeňskému hráči nejdříve překazil radost neuznaný gól po hodině hry. V závěru utkání si počkal na sklepnutí od Tomáše Chorého a nekompromisně poslal balon do sítě. Viktoria dokázala porazit Slavii i podruhé v sezoně.

Střední záložník - Ewerton (Baník Ostrava)

Jeho hlavní moment přišel v devatenácté minutě, když podobně jako Patrik Schick překonal gólmana dlouhým lobem. Následně proměnil také pokutový kop. Jeho dva góly však Baníku na výhru nestačily.

Levý záložník - Andrija Ražnatović (Karviná)

Karviná získala na hřišti Baníku neočekávaný bod. Ražnatović k němu přispěl v 80. minutě. Po přiťuknutí od Ezeha vyslal záložník z Černé Hory ostrou ránu pod břevno, na kterou byl brankář Letáček krátký.

Útočník - Daniel Fila (Teplice)

Daniel Fila dovedl svůj tým po dlouhé době ke třem bodům. V 78. minutě si dokázal pokrýt míč před dotírajícím obráncem a rozvlnit síť na zadní tyči. Teplice se díky výhře přiblížily umístění do 10. místa.

Útočník - Zdeněk Ondrášek (České Budějovice)

České Budějovice ukončily téměř dvouměsíční čekání na výhru. V gólové přestřelce jim pomohl Zdeněk Ondrášek, který poslal Jihočechy do vedení v 67. minutě, když se natlačil před obránce a dopravil balon do sítě.

Útočník - Veljko Birmančević (Sparta Praha)

Sparta nakonec zvládla nepříznivě vyvíjející se zápas ve Vršovicích. Ve druhém poločase zavelel k obratu Veljko Birmančević, který obstřelem na zadní tyč překonal Soukupa. Podařilo se mu i přidat pojistku v podobě svého druhé gólu v zápase.

Nemělo by vám uniknout

Jan Kuchta promarnil velkou příležitost, když mu míč sjel po noze.

Tomáš Hübschman poslal Jablonec do vedení, pomezní rozhodčí však okamžitě odmával ofsajd.

Alli spálil v nastavení obrovskou šanci. Domácí to nakonec mrzet nemuselo.

Haraslínovu střelu zablokoval Köstl, po jehož zásahu rukou rozhodčí penaltu neodpískal.

VAR v akci

Gól Pavla Šulce odvolal VAR kvůli hře rukou.

Tanko rychle poslal Baník do vedení. VAR ale odhalil ofsajd.

Fulnek zahrál ve vápně rukou, kterou se ale ještě před ním provinil Radosta. Čas 1:40.

Kulenović viděl po faulu na Hellebranda červenou kartu, po zásahu VARu ji hlavní sudí změnil na žlutou.

Změny v tabulce

Slavia na prvním místě příliš dlouho nevydržela a po prohře v Plzni si vyměnila pozici se Spartou. Na třetím místě zůstala nikým neatakovatelná Viktoria Plzeň. Baníku stačil na navýšení náskoku pouze bod. I přes prohry zůstávají v elitní šestce pátá Mladá Boleslav a šesté Slovácko.

Slovan Liberec zůstal po porážce na sedmé příčce. S třiceti šesti body je na osmém místě Sigma Olomouc a devátý je se stejným počtem bodů Hradec Králové. Elitní desítku uzavírají Teplice.

Ve spodní části tabulky jsou jedenáctí Bohemians. Jablonec nepotrestal vyloučení Spáčila a nakonec si z Olomouce neodvezl ani bod. Patří mu 12. místo. Stejně bodů mají třinácté Pardubice. Zlín je čtrnáctý. České Budějovice předskočily po výhře Karvinou, která je nyní poslední.

Tabulka

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Sparta Praha
28
22
4
2
62 : 22
70
2
Slavia Praha
28
21
5
2
58 : 20
68
3
Viktoria Plzeň
28
18
4
6
63 : 32
58
4
Baník Ostrava
28
13
5
10
43 : 33
44
5
FK Mladá Boleslav
28
11
7
10
47 : 44
40
6
1. FC Slovácko
28
11
6
11
36 : 37
39
7
Slovan Liberec
28
10
8
10
44 : 44
38
8
Sigma Olomouc
28
10
6
12
37 : 39
36
9
FC Hradec Králové
28
9
9
10
31 : 36
36
10
FK Teplice
28
9
8
11
29 : 35
35
11
Bohemians Praha 1905
28
7
10
11
26 : 38
31
12
FK Jablonec
28
6
10
12
34 : 44
28
13
FK Pardubice
28
7
7
14
27 : 38
28
14
FC Zlín
28
5
9
14
36 : 60
24
15
Dynamo České Budějovice
28
6
4
18
30 : 58
22
16
MFK Karviná
28
5
6
17
28 : 51
21

Autor: Petr Procházka

Komentáře (1)

Přidat komentář
St. Pauli

Dneska Zachyceno na sitich slabsi nez posledne. Mozna ctyrka dava trosku smysl. A Folpi samozrejme nezklamal.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele