Derby ovládla taktika aneb Události 23. kola FORTUNA:LIGY

05.03., 09:38
Názory a komentáře
Angelo Preciado (© Profimedia)

23. kolo FORTUNA:LIGY nabídlo již 310. derby pražských "S". Po pohárovém utkání v Edenu, kde uspěla Sparta, se rivalové sešli na Letné, tentokrát však příliš velkou fotbalovou parádu nepředvedli a utkání skončilo 0:0. Těsnou výhru 3:2 si připsala Viktoria Plzeň v Pardubicích.

Vítězství 3:1 si v Karviné připsalo Slovácko, stejný výsledek doma uhrála Mladá Boleslav proti Českým Budějovicím, ačkoliv prohrávala. Ani po odvolání trenéra Jílka nedokázala vyhrát olomoucká Sigma, Hanáci s Bohemians sice vedli, ale nakonec pouze remizovali 2:2.

Jablonec doma vyzval Hradec Králové, bez vyloučeného Hurtada uhrál remízu 1:1. O další posun tabulkou vzhůru se postaraly Teplice, když na domácí půdě vyřídily Slovan Liberec 2:0. Baník Ostrava se vydal na výlet na zlínskou Letnou a byl to výlet tříbodový po výhře 1:0.

Zápas kola

Pardubice - Viktoria Plzeň 2:3

Vypadalo to na jasný zápas, Plzeň vedla 3:0 a hrála proti 10. Domácí se ale vzbouřili a dokázali snížit.

Gól kola

1. Jan Juroška (Baník Ostrava)

Juroškův centr se proměnil ve střelu a rovnou gólovou.

2. Kryštof Daněk (Pardubice)

3. Erik Prekop (Bohemians)

Jedenáctka kola

(©Eurofotbal)

Brankář - Richard Ludha (Teplice)

Mladý gólman Teplic udržel doma proti Slovanu Liberec čisté konto, díky čemuž domácí vyhráli 2:0. Hned ve dvanácté minutě měl velké štěstí, když nejprve vychytal povedenou ránu Pennera a Prebsl dorážel do břevna. Spoluhráčům pomáhal s rozehrávkou, povedený start.

Pravý obránce - Jan Juroška (Baník Ostrava)

Po půlhodině hry Baníku zachránil hubené vítězství na půdě Zlína, když využil Boulovu asistenci. Otázkou zůstává, co vlastně Juroška zamýšlel. Vyslal totiž střílenou přihrávku na kolegu Tanka, jenže ten ji nezasáhl. Balon ale ve své cestě pokračoval, až skončil v síti.

Střední obránce - Stanislav Hofmann (Slovácko)

Slovácko vyhrálo v Karviné i díky povedenému defenzivnímu výkon, stoper celku z Uherského Hradiště se ale dokázal předvést i v ofenzivě. Gól Hofmanna byl navíc vítězný. Hosté rozehráli rohový kop na Doskiho, který našel hlavu spoluhráče a ten zamířil k tyči.

Levý obránce - Karel Spáčil (Hradec Králové)

Hradec Králové poslal mladičký obránce v Jablonci do vedení už páté minutě. Hurtado poslal balon na rohový kop, jehož rozehrávky se ujal Václav Pilař. Ten vyslal parádní centr do pokutového území, kde našel volného Spáčila, jenž hlavou poslal Hradec do vedení.

Pravý záložník - Martin Hála (Bohemians)

Svůj bývalý celek ztrestal vyrovnávací brankou, ve druhém poločase už totiž gól nepadl. Navíc mohl poděkovat Pokornému, který jej trefil svým nepovedeným odkopem. Hála udělal kličku Ventúrovi a poté zakončil přesně k tyči. Stoppen už se mohl pouze ohlédnout.

Střední záložník - Pavel Šulc (Viktoria Plzeň)

V Pardubicích dvěma góly zařídil těsné vítězství Plzně 3:2. Poprvé se objevil ve správný čas na správném místě, když tečoval Červovy nůžky přímo před Budinským. Druhou branku mu zařídil Mosquera výtečným centrem. Šulc si na něj poté ideálně naběhl a hlavou zavěsil.

Střední záložník - Jan Fortelný (Sigma Olomouc)

Když se trefil v devatenácté minutě do sítě Bohemians, znamenalo to srovnání na 1:1. Po nepovedeném rohovém kopu operoval na levé straně Vodháněl, který poslal přízemní centr před bránu. Beneš jej sice nezkrotil, ale balon nasměroval k Fortelnému, jehož rána mířila k tyči.

Levý záložník - Vlasiy Sinyavskiy (Slovácko)

Karviná po půl hodině hry otevřela proti Slovácku skóre, on po sedmi minutách zařídil velmi důležité srovnání. Dlouhý pas z pravé strany dostihl Reinberk, když balon dohonil těsně před brankovou čárou. Zpětnou přihrávkou přesně našel svého spoluhráče a ten si gólově poradil.

Útočník - Yusuf (Mladá Boleslav)

Boleslav brzy prohrávala, exslávistický útočník ale dvěma rychlými góly skóre otočil. V prvním případě centroval Vasil Kušej z rohového kopu a Yusuf hlavou překonal Šípoše. Následně se ujal přímého kopu Matějovský, který našel urostlého útočníka v náběhu.

Útočník - Daniel Fila (Teplice)

Mladičký útočník severočeského celku na sebe opět upozornil, když ve 41. minutě vstřelil druhou a pojišťující branku Teplic. Poděkovat mohl Trubačovi, který na pravé straně podržel balon, poté poslal centr do pokutového území. Tam si Fila upracoval balon a parádně skóroval.

Útočník - Kryštof Daněk (Pardubice)

Zařídil obě branky Pardubic do sítě Plzně, na body to ale nakonec nestačilo. Po necelé hodině hry jej ve středu pole našel Zlatohlávek. Daněk s míčem naběhl před vápno a zamířil parádně k tyči. Následně si jeho centr z rohového kopu srazil Lukáš Kalvach do vlastní brány.

Nemělo by vám uniknout

Fanoušci Sigmy se s trenérem Jílkem rozloučili po svém.

Lukáš Juliš po vystřídání nechal průchod emocím.

Českobudějovický Nikl se do statistik zapsal hodně kuriózní vlastní brankou.

Zákrok proti Kalvachově střele si Budinský určitě za rámeček nedá.

Zálohované kelímky stojí na Letné 50 korun, přesto je někteří hází po hráčích soupeře. A pak je sbírá sudí.

Ayaosi nestrávil na hřišti ani poločas, po druhé žluté kartě zamířil do sprch.

VAR v akci

Už ve 36. vteřině prošlápl Halinský Šulce, aby jej následně zásahu VARu poslal do sprch.

Preciado se po odpískaném faulu ohnal kopačkou po Bořilovi a po právu viděl červenou kartu.

Zákrok Spáčila na Hollého byl podla videorozhodčího penaltový.

Hurtado obdržel po zákroku na Kaštánka červenou kartu.

Změny v tabulce

Na prvních pozicích ligové tabulky se k žádným zásadním zvratům nedospělo. Vzhledem k remíze v derby má pořád první Sparta náskok čtyř bodů na druhou Slavii, třetí Viktoria Plzeň pak na čelo soutěže ztrácí dvanáct bodů. Čtvrté Slovácko má o dalších deset bodů méně.

Pátý Baník Ostrava má na kontě 34 bodů, šestá Mladá Boleslav pouze o dva méně. Střed tabulky je hodně vyrovnaný, sedmé Teplice ztrácí opět jen bod, další jeden pak na osmé příčce Sigma Olomouc a opět mínus jeden bod pro devátý Slovan Liberec. Desátí jsou Bohemians.

Pouhý jeden bod je od úniku ze skoupiny o záchranu jedenáctý Jablonec. Jediný bod za ním pak je dvanáctý Hradec Králové, na který bod ztrácí třinácté Pardubice. Poslední trojice má pěti a vícebodový odstup, čtrnáctý je Zlín, předposlední České Budějovice a poslední Karviná.

Tabulka

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Sparta Praha
23
19
3
1
55 : 15
60
2
Slavia Praha
23
17
5
1
46 : 17
56
3
Viktoria Plzeň
23
15
3
5
55 : 28
48
4
1. FC Slovácko
23
11
5
7
33 : 27
38
5
Baník Ostrava
23
10
4
9
32 : 26
34
6
FK Mladá Boleslav
23
9
5
9
40 : 38
32
7
FK Teplice
23
8
7
8
25 : 24
31
8
Sigma Olomouc
23
8
6
9
31 : 31
30
9
Slovan Liberec
23
7
8
8
34 : 36
29
10
Bohemians Praha 1905
23
6
8
9
20 : 31
26
11
FK Jablonec
23
5
10
8
30 : 36
25
12
FC Hradec Králové
23
5
9
9
24 : 33
24
13
FK Pardubice
23
6
5
12
23 : 33
23
14
FC Zlín
23
4
6
13
26 : 50
18
15
Dynamo České Budějovice
23
5
2
16
23 : 50
17
16
MFK Karviná
23
4
4
15
23 : 45
16

Autor: Petr Procházka

Komentáře (13)

Přidat komentář
wyqinac

zkurvenej autoplay, ja tohle uz fakt otevirat nebudu. Poradi nekdo jak to do prdele vypnout?

Reagovat
db18

"Zákrok proti Kalvachově střele si Budinský určitě za rámeček nedá." a tam sestřih Arsenalu...

Vyserte se na ty videa a raději vraťte příspěvky ze soc. sítí...

Reagovat
kilobyte

Reagovat
St. Pauli

Reagovat
John Obi Mikel
Reagovat
kilobyte

To už musejí dělat naschvál, aby na sebe upoutali pozornost.

Reagovat
Lemond Laws

Tak jestli obstál proti dvěma... dal bych mu aspon 9

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
ratusek

Reagovat
8lampard8

Reagovat
St. Pauli

Cim vic videii, tim vic kvalitni souhrn! Jo a diky diky za ty socialni site. Zaostrim i priste.

Reagovat
db18

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele