Tanko opět proti Slavii nedohrál aneb Události 1. kola nadstavby FORTUNA:LIGY

07.05., 08:44
Názory a komentáře
Abdullahi Tanko (© FC Baník Ostrava)

V prvním kole nadstavby FORTUNA:LIGY zvítězili všichni tři největší ligoví favorité. První Sparta vyrazila do Uherského Hradiště, na horké půdě Slovácka vybojovala výhru 4:2. Slavia doma převálcovala Baník Ostrava 5:0 a Viktoria Plzeň si bez potíží poradila 3:0 s Mladou Boleslaví.

Skupinu o Evropu lépe rozjely týmy, které zahájily finální část soutěže na domácím pažitu. V základní části desáté Teplice se utkaly s Libercem, které mu jen o bod utekla skupina a o titul a vyhrály 2:0. Hradec Králové si poradil s trápící se Sigmou Olomouc 3:1. O postupujících rozhodnou odvety.

I ve skupině o záchranu ve všech třech případech zvítězily domácí celky. Důležitou výhru si připsaly poslední České Budějovice, Dynamo porazilo Bohemians 2:1. Skvělou otočku předvedl Jablonec, když ještě v 88. minutě prohrával s Karvinou 1:2, ale vyhrál 3:2. Pardubice zdolaly Zlín 2:0.

Zápas kola

Slavia Praha - Baník Ostrava 5:0

Slávisté před skvělou kulisou přejeli Baník jako parní lokomotiva.

Gól kola

1. Mojmír Chytil (Slavia Praha)

Chytil parádně nasměroval patou střelu Douděry do sítě.

2. Daniel Fila (Teplice)

3. Filip Havelka (Teplice)

Jedenáctka kola

(©Eurofotbal)

Brankář - Antonín Kinský (Pardubice)

Pardubice díky jeho výbornému výkonu udržely čisté konto a porazily Zlín 2:0. Výborně lapil povedenou hlavičku Janetzkého, měl také štěstí, když za něj zaskočil kolega z obrany Icha. Ikugar totiž Kinského překonal, ale pardubický bek balon vykopl z brankové čáry pryč.

Pravý obránce - Marek Icha (Pardubice)

Chvíli po přestávce parádně otevřel skóre utkání se Zlínem. Po rohu Daňka se k němu dostal balon od Černína, Icha poté zakončoval v akrobatické pozici přes hlavu a trefil se mimo dosah Dostála. V závěru navíc zaskočil za Kinského a vykopl balon z brankové čáry po střele Ikugara.

Střední obránce - Jiří Fleišman (Karviná)

Dlouho to vypadalo, že Karviná v Jablonci získá plný počet bodů, nakonec z toho ale byla nula, která dost zastínila jeho gól. Přesně po hodině hry se totiž ujal rozehrávky přímého kopu z ostrého úhlu a možná překvapivě pálil přímo na bránu. Fendrich nemohl už nic dělat.

Levý obránce - Vincent Trummer (České Budějovice)

Dvěma góly zařídil vítězství Dynama proti Bohemians. V prvním případě na něj posunul balon Alli, na jeho následnou ránu si sice Soukup sáhl a nevytěsnil ji. Rozhodující zásah si schoval na 95. minutu, když jej našel Šigut a on další střelou zpoza vápna překonal Soukupa.

Pravý záložník - Cadu (Viktoria Plzeň)

Už v desáté minutě dal gól Mladé Boleslavi. Chorý vysunul na pravé straně Šulce, ten došel až do vápna a zpětnou přihrávkou našel Cadua. Ten po zemi zamířil přesně k tyči. Připsal si i asistenci, když po hodině hry našel na přední tyči Chorého, jehož zakončení prošlo do sítě.

Střední záložník - Jakub Martinec (Jablonec)

Nasměroval Jablonec za výbornou otočkou proti Karviné, když se prosadil v 89. minutě a zařídil vyrovnání. Rozehrávky přímého kopu se ujal Matěj Polidar, který poslal do pokutového území nadýchaný centr. Tím přesně našel Martince, který svou přesnou hlavičkou skóroval.

Střední záložník - Matěj Náprstek (Jablonec)

Pro fotbalisty Karviné to muselo být hodně kruté, když v 96. minutě potřetí inkasovali. Rohový kop domácích rozehrál Filip Souček, povedlo se mu dát míči rotaci směrem k bráně a těsně před Ciupou ho hlavou tečoval Náprstek, který na Střelnici rozpoutal obrovskou radost.

Levý záložník - Ivan Schranz (Slavia Praha)

Mojmíru Chytilovi precizně připravil gól, který ale také sám vstřelil. Byla to úvodní branka do sítě Baníku, když Bořil vrátil odražený míč zpět před bránu. Tam se nacházel Schranz, jehož první pokus ještě Markovič famózním reflexivním zákrokem vyrazil, na následnou dorážku už ale byl krátký.

Útočník - Daniel Fila (Teplice)

Jako by tušil, že se na něj ze Slavie přijeli podívat pánové Tvrdík s Trpišovským a dal další skvostnou branku. Po kombinaci Gninga s Kričfalušim druhý jmenovaný posunul balon na Filu, ten si jej posunul a zpoza pokutového území vyslal tvrdou ránu, která zamířila do šibenice.

Útočník - Mojmír Chytil (Slavia Praha)

Baníku dal dva góly, minimálně na ten první určitě nezapomene. K Douděrovi se odrazil na vápno balon po rohu a rozhodl se vypálit. Balon by asi šel vedle, jenže Chytil jej patou nasměroval k tyči. Následně využil výborného centru od Schranze a nemohl neproměnit.

Útočník - Jan Kuchta (Sparta Praha)

Sigmě Olomouc vstřelil dvě úvodní branky Sparty, které vypadali jako přes kopírák. Poprvé jej do samostatného úniku vyslal Birmančevič a poté si poradil s Fryštákem lobem. Stejné zakončení zvolil Kuchta i o dvanáct minut později, když jej do úniku vyslal Wiesner.

Nemělo by vám uniknout

Po Kairinenově ruce kopalo Slovácko penaltu.

Fryšták zkazil výkop a poté ve vápně podrazil Olatunjiho. Penalta pro Spartu.

Do Teplic se přijeli podívat Jindřich Trpišovský a Jaroslav Tvrdík.

Mělo Dynamo zahrávat po pádu Tranzisky penaltu?

Marek Icha zachránil na brankové čáře Pardubice.

VAR v akci

Tanko kolíky dojel Holeše a po zásluze viděl červenou kartu.

Provodův gól kvůli předchozímu ofsajdu Schranze neplatil.

Šulcův gól nemohl platit kvůli ofsajdu.

Změny v tabulce

Na předních příčkách se po úvodních kláních nástavby nic nezměnilo. První Sparta má před druhou Slavií čtyřbodový náskok, který bude hájit v příštím kole v derby. Třetí Viktoria Plzeň ztrácí na lídra čtrnáct bodů, následuje ještě větší dvacetibodová mezera a čtvrtý Baník Ostrava.

Pátá Mladá Boleslav ztrácí na Baník pouze jeden bod, šesté Slovácko je za Středočechy o tři body. Ve skupině o Evropu lépe do finálové části nakročili Teplice a Hradec Králové, kteří si na domácích stadionech poradili se Slovanem Liberec a Sigmou Olomouc.

Ve skupině o záchranu jsou na tom stále nejlépe jedenáctí Bohemians, ti už ale mají na dvanáctý Jablonec náskok jen dva body. Třinácté Pardubice ztrácí další dva body. Následuje čtyřbodová mezera a čtrnácté České Budějovice. O dva body méně má patnáctá Karviná a poslední Zlín.

Tabulka

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Sparta Praha
31
25
4
2
74 : 28
79
2
Slavia Praha
31
23
6
2
67 : 23
75
3
Viktoria Plzeň
31
20
5
6
70 : 33
65
4
Baník Ostrava
31
13
6
12
48 : 44
45
5
FK Mladá Boleslav
31
12
8
11
50 : 49
44
6
1. FC Slovácko
31
11
8
12
41 : 44
41

Tabulka

Tým
Z
V
R
P
S
B
11
Bohemians Praha 1905
31
8
11
12
30 : 42
35
12
FK Jablonec
31
7
12
12
38 : 47
33
13
FK Pardubice
31
8
7
16
31 : 42
31
14
Dynamo České Budějovice
31
7
6
18
36 : 63
27
15
MFK Karviná
31
6
7
18
32 : 55
25
16
FC Zlín
31
5
10
16
36 : 63
25

Autor: Petr Procházka

Komentáře (15)

Přidat komentář
Skleepy

Zápas kola: Slavia - Baník

Reagovat
John Obi Mikel

Mne se třeba dost líbil, ale jako nezávislý fanda bych asi vybral něco vyrovnaného no.

Reagovat
Pablos

Jenže upřímně... první půle byla nesmírná nuda. Sparta - Slovácko byl mač kde se vlastně furt něco dělo.

Reagovat
ratusek

Vám se, pane Horník, ten fotbal jako líbil?

Reagovat
Skleepy

Myslím že kromě slávistů to nemohlo bavit vůbec nikoho.

Reagovat
John Obi Mikel

Právě

Reagovat
Pablos

Mě to bavilo... ale jen druhá půle, první byla jako bych koukal na druhou ligu

Reagovat
John Obi Mikel

No možná někoho kdo nemá rád Baník

Reagovat
Bakary3

Mně nějak nejde pořád do hlavy to srovnání zákroku Tanka s tím Holesovym proti ACM.

Holeš tam doslapaval, zatímco za ním v pokleku hráč sahal po míči na dlouhou nohu a Holeš na to nemohl reagovat moc. Došlápl mu na nárt.

Tady Tanko v rychlosti a z boku hamstne Holesovi na kotník, prostě tam byl druhý, tady to i hrozilo nějakým zraněním.

Jestli někdo ten zákrok zavinil víc, tak to byl Tanko. Na červenou přísný. Ale zas úplně nesouhlasím s tím, že za to vlastně nemohl.

Reagovat
bobis21

I z tvého popisu jsou to víceméně stejné situace, jen pro ně používáš jiná slova.

Ty je jen vidíš jinak proto, že se staly na opačné straně.

Reagovat
mistr129

Tak jsem si toho Holeše kvůli vám tady konečně našel. Červená za mě v pohodě, ale co měl ten zákrok společného s tím Tankovým, to je mi teda dost velká záhada

Reagovat
Bakary3

Takže stejne situace dle tebe:

1) hráč přirozeně doslapne na zem, doslapne na nohu hráči, který zpoza něj natahuje nohu k míči

2) hráč ve snaze dohrát míč a běhu vpřed doslapne na kotník hráče, který akorát zahrál míč

Ok

Reagovat
bobis21

Já teda u Holeše ani náhodou neviděl přirozený pohyb. Skočil tam, aby si pokryl míč před soupeřem. Ale prostě to nestihl a proto na soupeřovu nohu došlápl. Nedělejte z něj debila, který chudák nemá tušení co se kolem něj děje

Reagovat
Bakary3

ok, znovu už ne

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele