Baník doma konečně vyhrál aneb Události 26. kola FORTUNA:LIGY

02.04., 15:25
Názory a komentáře
Pavel Hapal (© FC Baník Ostrava)

Ve 26. kole FORTUNA:LIGY zaváhala na domácí půdě Viktoria Plzeň, která nestačila na Slovan Liberec a prohrála 1:3. Vítězství stejným poměrem si připsala pražská Slavia, která zamířila do Uherského Hradiště, kde porazila Slovácko i díky rychlé reakci na srovnání.

Tři body si připsala i Sparta Praha, ačkoliv úplně přesvědčivý výkon nepředvedla. Na půdě posledních Českých Budějovic totiž vyhrála pouze 1:0. Infarktový závěr si připravila Mladá Boleslav, díky gólu v nastavení porazila 3:2 Zlín. Bohemians vyhráli s Jabloncem 2:0.

Šílený vlastní gól si dal brankář Sigmy Olomouc Matúš Macík, i díky tomu Hanáci padly s Pardubicemi 0:2. Hradec Králové využil přesilovou hru s Karvinou a na svém novém stadionu zvítězil 2:1. Baník Ostrava zlomil domácí prokletí bez výher a porazil Teplice vysoko 4:1.

Zápas kola

Baník Ostrava - Teplice 4:1

Baník prolomil sérii domácích duelů bez výhry a bez potíží vyprovodil Teplice.

Gól kola

1. Lukáš Provod (Slavia Praha)

Bombastický halfvolej rozjásal slávistické fanoušky.

2. Michal Beran (Bohemians)

3. Ewerton (Baník Ostrava)

Jedenáctka kola

(©Eurofotbal)

Brankář - Jiří Letáček (Baník Ostrava)

Gólman Baníku sice nevychytal čisté konto, Teplice ale na jeho branku vyslaly celkem devět střel. Po půlhodině hry vyslal z dálky tvrdou ránu Urbanec, ale Letáček si dokázal skvěle poradit. Vyniknul také proti zakončení Křišťana, po šedesáti minutách vytáhl skvělý zákrok proti Filovi.

Pravý obránce - Matěj Chaluš (Slovan Liberec)

Slovan podal v Plzni vynikající výkon a poslednímu českému zástupci v evropských pohárech vstřelil první branku jeho obránce. Přízemní centr po rohovém kopu zřejmě nacvičeně prodlužoval Prebsl právě na Chaluše, který situaci perfektně vyřešil a balon poslal za Jedličku.

Střední obránce - Karel Spáčil (Hradec Králové)

Vinou Klímovy vlastní branky sice Hradec čisté konto doma neudržel, ale nakonec vyhrál, a to díky vítězné brance domácího obránce. Gól padl po rohovém kopu, když se balon ke Spáčilovi dostal po teči hostí, ten poté vypálil a díky teči Berqvista a Krčíka balon dostal za záda brankáře.

Levý obránce - Lukáš Hůlka (Bohemians)

Nejprve asistoval na gól Berana, když vybojoval balon od Martince a posunul jej na svého spoluhráče, který parádní trefou skóroval. Následně si sám připsal druhý gól Behemians, když Kovařík vyslal nadýchaný centr od rohového praporku a přesně našel hlavu kapitána Hůlky.

Pravý záložník - Lukáš Provod (Slavia Praha)

Gól, který předvedl v Uherském Hradišti, jistě nedává každý týden. Byla to totiž náramná trefa. Autové vhazování z rukou Douděry si totiž Provod nechal jednou skočit na trávník a poté ambiciózně napřáhl k dalekonosné ráně, která zaplachtila za Hečova záda přímo do sítě.

Střední záložník - Michal Beran (Bohemians)

Proti Jablonci doma otevřel skóre a byla to náramná trefa. Hůlka před touto situací šikovně obral o míč Martince a poté jej přenechal právě Beranovi. Ten za pokutovým území dlouho nespekuloval a vyslal úžasnou střelu, která si to namířila přesně do horního růžku za Hanuše.

Střední záložník - Ewerton (Baník Ostrava)

Baník doma konečně dokázal vyhrát a Ewerton se nám tom podílel výtečnou brankou. Bývalý slávista totiž do vápna vletěl jako šinkanzen, svým krátkým vedením míče oklamal soupeře a následně vyslal tvrdou dělovku, kterou navíc nasměroval přesně do horního rohu teplické brány.

Levý záložník - Štěpán Harazim (Hradec Králové)

V pětadvacáté minutě poslal povedeno trefou Hradec proti Karviné do vedení. Z pravé strany hřiště centroval Kodeš, Bergqvist jeho pas pouze tečoval za sebe. Tam se nacházel Harazim, který nechtěl riskovat ztrátu času zpracováním, a tak parádní vypálil z první přesně k tyči.

Útočník - Veljko Birmančevič (Sparta Praha)

V sedmnácté minutě se šťastně trefil, nakonec to pro Spartu znamenalo proti Dynamu hubenou výhru. Hodně ale pomohl brankář Janáček. Birmančevič totiž po svém typické driblinkové akce z pravé strany zakončil a domácí brankář slabou střelu tristně pustil.

Útočník - Luka Kulenovič (Slovan Liberec)

Plzni dal na jejím stadionu dva góly, čímž pohřbil její naděje na bodový zisk. Nejprve dostal Fukala zpětnou nahrávku od Horského a následně hlavičkou přesně zakončil Kulenovič. Poté předvedl skvělou individuální akci, když si poradil s několika obránci a poté i gólmanem Jedličkou.

Útočník - Václav Jurečka (Slavia Praha)

Dal dva góly, které Slavii na Slovácku zajistily výhru. Před přestávkou se rychle rozběhl a převzal balon od Provoda. Poté napřáhl z nějakých třiceti metrů a trefil přesně k tyči. Ve druhé půli si zkušeně počínal při pokutovém kopu, když sice Heča vystihl směr, ale na míč nedosáhl.

Nemělo by vám uniknout

Vlastní gól Matúše Macíka se jen tak nevidí. Obrovská chyba.

Ghali se ostře srazil s Mosquerou, oba si do péče vzali lékaři.

Parádně rozehraný roh Liberce a rovněž výtečný zákrok gólmana Jedličky.

Birmančevičův gól šel z velké části na vrub brankáři Janáčkovi.

Gólmana Dostála to zřejmě mezi třemi tyčemi nebavilo, a tak se vydal až k rohovému praporku.

VAR v akci

Heča poslal k zemi Wallema, VAR rozhodl o penaltě.

Frydrychův gól neplatil kvůli ofsajdovému postavení Kubaly, který clonil brankáři.

Svozilův gól kvůli ofsajdu nemohl platit.

Změny v tabulce

Na čele ligové tabulky se nic neměnilo. FORTUNA:LIGU stále vede Sparta o jeden bod před Slávií. Na úvodní duo ale ztratila Viktoria Plzeň, která doma klopýtla s Libercem a nyní ztrácí dvanáct, potažmo jedenáct bodů. Na čtvrtou pozici už se o bod dostal Baník Ostrava

Pátá příčka je v režii Mladé Boleslavi, ačkoliv má na kontě stejně bodů jako šesté Slovácko. První šestka přeci jen odskočila, jelikož sedmý Slovan Liberec ztrácí čtyři body. Na osmé místo už se propadla trápící se Sigma Olomouc. Deváté jsou Teplice a desítku uzavírají Bohemians.

Jedenáctý Hradec Králové ale na "klokany" ztrácí pouze bod, další dva navíc pak na dvanácté příčce Jablonec. Třinácté pak jsou Pardubice, které mají na baráž náskok šesti bodů. Čtrnáctý je momentálně Zlín, o bod méně má patnáctá Karviná a o další České Budějovice.

Tabulka

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Sparta Praha
26
21
3
2
58 : 20
66
2
Slavia Praha
26
20
5
1
56 : 18
65
3
Viktoria Plzeň
26
17
3
6
62 : 32
54
4
Baník Ostrava
26
12
4
10
38 : 29
40
5
FK Mladá Boleslav
26
11
6
9
45 : 41
39
6
1. FC Slovácko
26
11
6
9
35 : 32
39
7
Slovan Liberec
26
9
8
9
38 : 40
35
8
Sigma Olomouc
26
9
6
11
34 : 36
33
9
FK Teplice
26
8
8
10
27 : 33
32
10
Bohemians Praha 1905
26
7
10
9
24 : 33
31
11
FC Hradec Králové
26
7
9
10
29 : 36
30
12
FK Jablonec
26
6
10
10
32 : 40
28
13
FK Pardubice
26
7
5
14
25 : 36
26
14
FC Zlín
26
4
8
14
32 : 57
20
15
MFK Karviná
26
5
4
17
26 : 49
19
16
Dynamo České Budějovice
26
5
3
18
26 : 55
18

Autor: Petr Procházka

Komentáře (6)

Přidat komentář
Pablos

Chudák Liberec prvně vyhraje venku a zrovna v Plzni ...a do titulku ho trumfne Baník

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
St. Pauli

Konecne Zachyceno na sitich! Dekuji, Petre. Tohle tady hodne lidi potesi!

Reagovat
ratusek

Reagovat
GrimeBaller98

Zapas kola Banik? Si delate srandu ne

Reagovat
Pablos

Nejzábavnější to bylo. Vy jste hráli oboustraně s Plzní, takové to trošku něco po vápno a pak bída ale… pro nezaujatého diváka

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele