Nechte se inspirovat tipy fotbalových odborníků (7)

25.06.2008, 10:57
Tipy a analýzy
Zibi Boniek, Fredi Bobic a Petr Rada ve spolupráci se sázkovou kanceláří expekt.com přinášejí své tipy na zápasy Mistrovství Evropy. Kdo půjde do finále? Potvrdí Německo roli favorita a vyřadí Turecko? Vrátí Rusko Španělsku vysokou porážku ze skupiny? Můžete se nechat inspirovat názory skutečných fotbalových odborníků!

Německo – Turecko

Petr Rada, tip: 1
"Jsem přesvědčen o výhře Německa. Turci v každém dosavadním zápase na Euru byli v úvodu horší než jejich soupeř a vždy skórovali až v posledních minutách. Tentokrát budou postrádat řadu hráčů a na případný obrat nebudou mít síly. Navíc Němci hrají hodně běhavý silový fotbal a to Turkům nebude příliš vyhovovat."

Fredi Bobic, tip: 1
"Turci ukázali, že se nikdy nevzdávají a bojují do poslední minuty, ovšem každá šťastná série jednou končí ... jejich slabší defenziva je velkou šancí pro Německo a já si myslím, že to rozhodne. Němci budou mít zápas pod kontrolou a budou hrozit z rychlých brejků. Také je zřejmé, že německé mužstvo je kvalitnější, navíc když Turci budou postrádat řadu hráčů základní sestavy. Němci vyhrají minimálně o 2 góly!"

Zibi Boniek, tip: 1
"Chorvaté stále ještě nemohou uvěřit čtvrtfinálové prohře s Tureckem, ale Turci již jsou připraveni pokusit se o další zázrak proti Německu. Tomu já ovšem nevěřím, myslím si že Němci s přehledem vyhrají a ukončí tureckou pouť turnajem. Němci nehrají tak technicky jako třeba Chorvaté a to je právě to co bude na Turky platit."

Rusko – Španělsko

Petr Rada, tip: X
"Bude to určitě zcela jiný zápas, než jaký jsme mezi těmito dvěma mužstvy viděli na úvod šampionátu. Španělé jsou výborní, ale Rusové se s každým zápasem zlepšují a vůbec by mě nepřekvapilo, kdyby Španělsko ve středu pole přehrávali podobně jako Nizozemce. Myslím si, že se rozhodne až v prodloužení a v něm budou úspěšnější Rusové. Jako velice důležítý faktor vidím fakt, že Rusko mělo o den více na odpočinek."

Fredi Bobic, tip: 1
"Věřím ve výhru Ruska. Rychlost, skvělá technická vybavenost a dobrá obrana zdobí obě mužstva. Rusové se určitě poučili z porážky v úvodním utkání a nezopakují podobné chyby. Myslím si, že Španělé budou unavenější po náročné bitvě s Italy a to rozhodne. Mladí Rusové postoupí do finále."

Zibi Boniek, tip: X
"Čeká nás skvělý zápas, technicky a útočně ladění Španělé proti stále se zlepšujícímu Rusku. Myslím si, že zápas skončí po 90 minutách nerozhodně a Rusko vyhraje v prodloužení. Odhaduji, že to bude další velké představení Adreie Arshavina."



Zibi Boniek

Zbigniew Boniek byl označen Pelém za jednoho ze 125 nejlepších žijících fotbalistů a rovněž FIFA zařadila Bonieka mezi 100 nejlepších hráčů historie.

V dresu Polska získal v roce 1982 bronzovou medaili na MS a s Juventusem vyhrál Pohár vítězů pohárů (1984), Evropský Superpohár (1984) a Pohár mistrů (1985). V 80 utkáních za polský národní tým vstřelil 24 branek.

Fredi Bobic

Fredi Bobic je slavným německým útočníkem poloviny 90. let. V roce 1996 se stal se 17 góly nejlepším střelcem Bundesligy a byl součástí německého mužstva, které získalo zlaté medaile na ME v Anglii v roce 1996.

Bobic byl notoricky známým střelec Stuttgartu, kde se stal součástí obávaného útočného tria nazývaného "Magisches Dreieck". Spolu s Balakovem a Elberem trhali obranné řady soupeřů.

V německém reprezentačním dresu si Bobic připsal 37 startů a zaznamenal 10 branek. Jako hráč se zúčastnil i Eura 2004.

Petr Rada

Petra Radu jistě není třeba představovat. Jako současný asistent Karla Brücknera má perfektní přehled jak o českém mužstvu, tak i o ostatních účastnících Eura.

Autor: Expekt.com

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

já to vidím úplně jasně 1 a 2

Reagovat
smazaný uživatel

Němci vyhrajou to je asi jasný, ale na výhru Španělska bych nevsadil nic, Rusové jsou lepší zápas od zápasu, v mých očích jsou právě oni mírným favoritem

Reagovat
smazaný uživatel

přeju si 1 a 1...

Reagovat
smazaný uživatel

finále Německo-Rusko by se mi líbilo,jelikož oba týmy hrají rychlý fotbal nahoru-dolů s přímočarou kombinací i na jeden dotek

Reagovat
Logan

Nemecko postoupi,druheho si netipnu,rozhodne to ale nebude 4-1 jako ve skupine a hodne me mrzi,ze zmenily system EURA,protoze bych jinak verili,ze by ESP i RUS bylo ve finale,skoda kazdopadne to preju vic Spanelsku,ale kdyz postoupi Rusko a vyhraje finale,tak mi to vadit nebude

Reagovat
smazaný uživatel

rusko německo finále. bohužel. nebo rusko turecko. gus hidding už měl smůlu s koreou,austrálíí ale ted už to finále dokáže

Reagovat
Deywid

Ja chcu finále Nemecko - Rusko....a ja vždy dostanem čo chcem

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele