Nechte se inspirovat tipy fotbalových odborníků (3)

15.06.2008, 16:42
Tipy a analýzy
Zibi Boniek, Fredi Bobic a Petr Rada ve spolupráci se sázkovou kanceláří expekt.com přinášejí své tipy na dnešní zápasy Mistrovství Evropy. Kdo bude lepší v přímém souboji o postup mezi Tureckem a Českou republikou? Dokáží již vyřazení Švýcaři bodovat proti vítězům skupiny Portugalcům? Můžete se nechat inspirovat názory skutečných fotbalových odborníků!

Švýcarsko – Portugalsko (15.6. 20:45 Basilej)

Petr Rada, tip: 2
"Je jasné, že Portugalské hvěždy budou odpočívat a šetřit se na čtvrtfinále, ovšem jejich náhradníci nejsou o mnoho horší a navíc se budou chtít ukázat. Myslím si, že na Švýcaři neuspějí ani proti Portugalským náhradníkům."

Fredi Bobic, tip: 2
"Portugalsko již má zajištěno vítězství ve skupině a do tohoto utkání nastoupí s B mužstvem. Proti domácím to ale bude stačit. Myslím si, že Švýcaři zakončí skupinu bez zisku bodu."

Zibi Boniek, tip: X
"V tomto zápase se mnoho zajímavého nestane. Portugalci mají jistý postup a domácí Švýcaři v turnaji končí. Portugalsko pravděpodobně bude šetřit klíčové hráče, ale i náhradníci jsou schopni proti Švýcarům uhrát nerozhodný výsledek."

Turecko - Česká republika (15.6. 20:45 Ženeva)

Petr Rada, tip: 2
"Nemůžeme spoléhat na loterii pokutových kopů, a proto musíme toto utkání vyhrát. Já jsme přesvědčen, že se nám to podaří. Turci v dosavadním průběhu turnaje hráli spíše průměrně a my máme na většině postů kvalitnější hráče, což bude rozhodující."

Fredi Bobic, tip: 2
"Obě mužstva potřebují vyhrát, bude to určitě zajímavé utkání. Myslím si, že rozhodne větší kvalita českých hráčů, rozdíl vidím zejména v obraně."

Zibi Boniek, tip: 2
"Ve druhém zápase této skupiny jde o všechno. Češi mě v předchozích utkáních přesvědčili o svých kvalitách více než Turci a já si myslím, že postoupí do čtvrtfinále."



Zibi Boniek

Zbigniew Boniek byl označen Pelém za jednoho ze 125 nejlepších žijících fotbalistů a rovněž FIFA zařadila Bonieka mezi 100 nejlepších hráčů historie.

V dresu Polska získal v roce 1982 bronzovou medaili na MS a s Juventusem vyhrál Pohár vítězů pohárů (1984), Evropský Superpohár (1984) a Pohár mistrů (1985). V 80 utkáních za polský národní tým vstřelil 24 branek.

Fredi Bobic

Fredi Bobic je slavným německým útočníkem poloviny 90. let. V roce 1996 se stal se 17 góly nejlepším střelcem Bundesligy a byl součástí německého mužstva, které získalo zlaté medaile na ME v Anglii v roce 1996.

Bobic byl notoricky známým střelec Stuttgartu, kde se stal součástí obávaného útočného tria nazývaného "Magisches Dreieck". Spolu s Balakovem a Elberem trhali obranné řady soupeřů.

V německém reprezentačním dresu si Bobic připsal 37 startů a zaznamenal 10 branek. Jako hráč se zúčastnil i Eura 2004.

Petr Rada

Petra Radu jistě není třeba představovat. Jako současný asistent Karla Brücknera má perfektní přehled jak o českém mužstvu, tak i o ostatních účastnících Eura.

Autor: Expekt.com

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Petr Rada mezi ně náramě zapadá

Reagovat
fantomas

Jak směšná slova Petra Rady.

Reagovat
smazaný uživatel

co je na nich směšného?

Reagovat
smazaný uživatel

experti se předvedli, doufám, že si nebyli vsadit!

Reagovat
smazaný uživatel

tak jim to parádně vyšlo, co

Švýcarsko – Portugalsko 2:0

Turecko - Česká republika 3:2

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Naši vyhrajou, Portugalci remizují.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele