Nechte se inspirovat tipy fotbalových odborníků (6)

18.06.2008, 11:33
Tipy a analýzy
Zibi Boniek, Fredi Bobic a Petr Rada ve spolupráci se sázkovou kanceláří expekt.com přinášejí své tipy na zápasy Mistrovství Evropy. Bude poslední místo ve čtvrtfinále patřit Rusku nebo Švédsku? Udrží Španělé stoprocentní bilanci, nebo jim nějaký bod sebere Řecko? Můžete se nechat inspirovat názory skutečných fotbalových odborníků!

Řecko - Španělsko (18.6. 20:45 Salcburk)

Petr Rada, tip: 2
"Španělé jsou favoritem a i když nastoupí s řadou náhradníků tak nic nevypustí a vyhrají, podobně jako Chorvaté a Nizozemci, kterým také o nic nešlo. Řekové zatím na šampionátu mnoho nepředvedli a těžko očekávat, že tomu bude jinak proti nejsilnějšímu mužstvu ve skupině."

Fredi Bobic, tip: 2
"Jsem přesvědčen, že španělské B mužstvo je lepší než Řekové. Nudná hra obhájců titulu je pro mě obrovským zklamáním. Španělé jsou rychlejší a technicky lépe vybaveni, s Řeky si poradí."

Zibi Boniek, tip: 2
"Španělsko již se kvalifikovalo do čtvrtfinále a naopak Řecko již nemá žádnou šanci. Řekové doposud na šampionátu neukázali nic zajímavého a já nevěřím, že by proti silným Španělům dosáhli alespoň na remízu."

Rusko - Švédsko (18.6. 20:45 Innsbruck)

Petr Rada, tip: X
"Rusům jsem před začátkem turnaje příliš nevěřil, ale v dosadním průběhu ukázali, že mají kvalitní tým, který se může poprat o postup. Ovšem Švédové zatím potvrzují, že je hodně těžké překonat jejich obranu a díky Zlatanovi jsou nebezpeční i směrem dopředu. Mladé ruské mužstvo nemá takovou sílu, aby Švédy poslalo ze šampionátu domů."

Fredi Bobic, tip: X
"Rusové hrají dobře, ale Švédové jsou perfektní po taktické stránce. Tento zápas by se také dal označit jako mládí vs stáří. Myslím si, že budou rozhodovat zkušenosti a Švédové postupovou remízu ubrání."

Zibi Boniek, tip: 2
"Bude to opravdu zajímavé utkání a je hodně těžké tipovat, které mužstvo vyhraje. Pokud bych se měl rozhodnout, tak bych vsadil na vítězství Švédska. Zlatan Ibrahimovic hraje velice dobře a i když Švédům stačí nerozhodný výsledek, budou se určitě snažit vyhrát, protože hrát na 0:0 by bylo hodně nebezpečné."



Zibi Boniek

Zbigniew Boniek byl označen Pelém za jednoho ze 125 nejlepších žijících fotbalistů a rovněž FIFA zařadila Bonieka mezi 100 nejlepších hráčů historie.

V dresu Polska získal v roce 1982 bronzovou medaili na MS a s Juventusem vyhrál Pohár vítězů pohárů (1984), Evropský Superpohár (1984) a Pohár mistrů (1985). V 80 utkáních za polský národní tým vstřelil 24 branek.

Fredi Bobic

Fredi Bobic je slavným německým útočníkem poloviny 90. let. V roce 1996 se stal se 17 góly nejlepším střelcem Bundesligy a byl součástí německého mužstva, které získalo zlaté medaile na ME v Anglii v roce 1996.

Bobic byl notoricky známým střelec Stuttgartu, kde se stal součástí obávaného útočného tria nazývaného "Magisches Dreieck". Spolu s Balakovem a Elberem trhali obranné řady soupeřů.

V německém reprezentačním dresu si Bobic připsal 37 startů a zaznamenal 10 branek. Jako hráč se zúčastnil i Eura 2004.

Petr Rada

Petra Radu jistě není třeba představovat. Jako současný asistent Karla Brücknera má perfektní přehled jak o českém mužstvu, tak i o ostatních účastnících Eura.

Autor: Expekt.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Ten Boniek musi mit vzdycky neco extra,ale vetsinou to dava blbe

Reagovat
smazaný uživatel

zase mu to nevyslo

Reagovat
smazaný uživatel

vo vitazstvo svedska prilis neverim

Reagovat
smazaný uživatel

Rusku se nevěří, ja myslim, že vyhrajou....

Reagovat
smazaný uživatel

Rusko vyhraje, Řecko remizuje.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele