Mistrovství světa v kostce - 2. kolo

25.06.2018, 13:34
Názory a komentáře
Byl to málem černý týden velkých favoritů. Argentinci pod zmateným vedením dua Sampaoli - Messi absolutně vyhořeli v zápase s Chorvatskem a teprve výhra Nigérie proti Islandu je udržela ve hře. Brazílie zachraňovala svou čest a dobrou výchozí pozici až v nastavení, Německo jakbysmet. No a simulující Portugalci, ti čest poztráceli někde mezi hvizdy, na rozdíl od Polska ale mají postup na dosah.

Pepe je k*etén, to ví i bývalý elitní útočník a současný elitní moderátor a komentátor Gary Lineker. Stoper portugalského nároďáku nezůstal své pověsti dlužen ani v duelu s Marokem a teatrálně se skácel k zemi při poklepání na rameno. U Ronaldova skoku v šestnáctce a následné žádosti o video snad, snad můžeme doufat v nadsázku, které nahrával jeho úsměv od ucha k uchu. No a Neymara radši ani nebudeme řešit.

Jako balzám na duši jsou potom zápasy typu Belgie - Tunisko, kde Hazard s De Bruynem uvnitř i vně vápna ustojí souboje a akci dokončí, kde Lukaku rozhodčímu zahlásí, že jeho pád rozhodně penaltu nezaslouží. Nebo jako Japonsko - Senegal, kde se nikdo nekroutí po zemi, nenadává rozhodčímu a hráči sami od sebe zakopávají míče, jen aby mohl soupeř vystřídat. To pak srdce plesá a ruce plácají jedna o druhou.

Mistrovství světa v kostce navazuje na tradiční sérii článků z Premier League nebo Eura 2016. Kromě oblíbené sestavy kola v článku najdete subjektivní pohled redaktora na nejpůsobivější góly, zákrok, nechybí ani vyzdvihnutí mimořádných výkonů jednotlivců - a to jak pozitivních, tak negativních.

Zápas 2. kola: Argentina vs. Chorvatsko


Viděli jsme dvě sedmigólové hitparády v podání Anglie a Belgie, viděli jsme úžasné obraty Švýcarů, Němců nebo další obří úlevu v podání Brazílie. Nejvíc emocí a patrně i doposud nejlepší výkon v turnaji nabídl duel Messiho Argentiny proti Chorvatsku.

Označení "Messiho Argentina" zavání otravným klišé, jenže v případě jihoamerického giganta to bohužel platí dokonale. Chorvati favorizovaného soka jasně přehráli, zatímco otrávený kapitán a neúspěšný lídr se dost často procházel po hřišti. Chyba Caballera, krásný gól Modriće a korunka v podobě třetí branky Rakitiće. Český plážový resort se náhle řadí k černým koňům na boj o medaile.

Podrobný sestřih zápasu si můžete prohlédnout zde.

Gól 2. kola: Christian Eriksen


Muž, který má snad patent na nádherné góly. V Tottenhamu mu to pálí, ale teprve když oblékne dres dánského nároďáku, probudí se v něm ten pravý zabiják. Po asistenci v zápase s Peru se blýskl fantastickým gólem, na který mu neméně výtečně přihrál Jørgensen. Volej, který stojí za několikeré zhlédnutí.



2. Granit Xhaka

3. Arťom Dzjuba

Zákrok 2. kola: Rui Patrício


V zápase Portugalska s Marokem asi bývalý gólman Sportingu neočekával, že bude nejvytíženějším mužem úřadujících mistrů Evropy právě on. Maročané však v utkání dominovali a Rui Patrício musel tasit jeden zákrok za druhým. Ten nejdůležitější vytáhl proti hlavičce Belhandy, jež se užuž viděla třepotajíc v síti.



Hráč 2. kola: Ivan Rakitić


Abyste zastavili Messiho a spol., je nutné mít především skvělý střed pole, kde Argentina zaostává a kde je tedy možné otupit potenciální distribuci balónů na ďábelský útok. No a lepší střední záložníky než Chorvatsko mají na turnaji snad jen Španělé - Luka Modrić s Ivanem Rakitićem odehráli famózní zápas a volba mohla padnout na oba. Rakitić byl v obou směrech o fous efektivnější, byť s míčem není tak elegantní jako jeho geniální kolega. Záložník Barcelony nastřelil břevno a korunoval výhru gólem v závěru.



Břídil 2. kola: Willy Caballero


On ani Sergio Romero nebyl nikdy stoprocentně neochvějným mužem mezi třemi tyčemi - teď na něj ale musí Argentinci vzpomínat se slzou v oku - anebo pěkně rozzuřeným šklebem. Jeho zástupce Willy Caballero totiž pohřbil naděje Sampaoliho mužstva Panenkovským lobíkem na nohu Rebiće, který vděčně zatloukl mičudu pod břevno a otevřel skóre šíleného zápasu.



Hvězdy 2. kola podle WhoScored.com:


1. Harry Kane (Anglie) - 9,77
- 3 góly, 3 střely, všechny na bránu, 2 vybojované fauly, 1 klíčová přihrávka

2. Ahmed Musa (Nigérie) - 9,54
- 2 góly, 3 střely, z toho 2 na bránu, 4 úspěšné průniky, 2 obranné zákroky

3. Eden Hazard (Belgie) - 9,16
- 2 góly, 4 střely, z toho 3 na bránu, vybojovaná penalta, 3 klíčové přihrávky, 5 úspěšných průniků

4. Ivan Rakitić (Chorvatsko) - 9,12
- gól, 4 střely, z toho 2 na bránu, 3 úspěšné průniky, 4 vybojované fauly, 4 obranné zákroky

5. Romelu Lukaku (Belgie) - 9,07
- 2 góly, 2 střely, obě na bránu, 5 vyhraných vzdušných soubojů (83% úspěšnost), 2 klíčové přihrávky

Ideální sestava 2. kola


Autor: Jakub Tymčík

Blýsknul se třeba i Kolumbijec Ospina, který přes zranění heroicky udržel nulu v zápase s Polskem - žádný brankář však svůj tým tak nepodržel jako Rui Patrício. Portugalský gólman čelil papírově slabšímu Maroku, které však potvrdilo svůj potenciál a hvězdného soupeře jasně přehrálo. Právě Patrício měl se čtyřmi zákroky největší podíl na hubené výhře Portugalska.

Stejně jako v prvním kole, i tentokrát byl největší problém vybrat krajní obránce. Nakonec výrazně pomohl zápas Senegalu s Japonskem, kde se dařilo hned třem takovým. Do sestavy se dostal Youssouf Sabaly, který z pozice levého beka zařídil oba góly a vzadu přitom nestrádal. Pravou stranu dostal na povel Christian Gamboa, jenž výborným způsobem držel až do nastavení na uzdě Neymara a spol.

Do stoperské dvojice se velmi sympaticky tlačili Kenneth Omeruo, Manuel Akanji nebo dvougólový John Stones - a všichni by si nominaci zasloužili. Ne však tolik jako Dejan Lovren, klíčová postava defenzivy Chorvatska v zápase s Argentinou. Možná ještě o píď výš je Kolumbijec Yerri Mina, který se vedle vymazání Lewandowskiho a takřka bezchybného defenzivního výkonu navíc blýskl i vítězným gólem.

Double pivot v záložní řadě mohl být také obsazen několika hráči, tady však absolutně není o čem diskutovat. Luka Modrić s Ivanem Rakitićem si proti jednomu z papírových favoritů turnaje počínali prakticky dokonale. Kralovali středu hřiště, zastavovali útoky Argentinců a oba navíc dali gól. Tenhle tandem v životní formě může Chorvatsko dotáhnout zatraceně daleko a my už se jejich zápasů nemůžeme dočkat.

Nadchli i Kolumbijci, kteří do ideální sestavy kola v klidu mohli vklínit i Cuadrada s Quinterem. Přednost dostal James Rodríguez, který přece jenom zastával stěžejnější roli a dvěma nádhernými asistencemi rozhodl zápas. Nikoli gólovou produkcí, ale zato výkonem na potlesk, si o místo v jedenáctce řekl i Maročan Nordin Amrabat. Jeho entusiasmus a neutuchající snaha rozbít portugalské šiky, byly vskutku úctyhodné.

A už se chýlíme k pozici útočníka, kde je jako obvykle konkurence obrovská. Poslední křídelní post pro sebe získal dvougólový Eden Hazard, který navíc vybojoval penaltu a obecně Tunisany terorizoval nejvíc z celého týmu Red Devils. I tady ovšem mohl právem protežovat svoje jméno třeba Isco.

Stejně jako autor hattricku Harry Kane nebo Hazardův spoluhráč Romelu Lukaku. Ani Arťom Dzjuba by nebyl k zahození - jediné místo v útoku však dostal nigerijský hrdina Ahmed Musa, jenž kromě dvou parádních branek ve druhém poločase strhnul Orly k výhře nad Islandem i neúnavnými výpady do jejich obrany.

Statistické okénko 2. kola


- Cristiano Ronaldo už vstřelil 85 reprezentačních gólů a posunul se na druhé místo historických tabulek za nedostižného (zatím?) Aliho Daei se 109 trefami

- v neděli 24. června padlo na MS celých 14 gólů, což je (max. tři zápasy za den) nejvyšší počet od 10. června 1990 (stejný počet)

- Toni Kroos vstřelil nejpozdější vítězný gól (94:42) v základní hrací době v historii světových šampionátů; překonal tak rekord Francesca Tottiho z MS 2006 (vs. Austrálie, 94:26)

- v prvních dvou kolech základních skupin na letošním MS se kopalo už 16 penalt; o tři víc než za celý turnaj v roce 2014

- Romelu Lukaku byl prvním hráčem od Diega Maradony (1986), který vstřelil ve dvou zápasech v řadě alespoň 2 góly; pak ho napodobil i Harry Kane

Vtipné momenty 2. kola


1. Nejlepší kotrmelec ve fotbalových dějinách



2. Minuta ticha v argentinské televizi po prohře s Chorvatskem

3. Když si uvědomíš, že s sebou nemáš koks

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (139)

Přidat komentář
Switchback

Ta minuta ticha

Reagovat
Acrocephalus

Reagovat
Y.N.W.A

paráda, akorát mi u ní nejde zvuk...

Reagovat
Pablos

Reagovat
ramm+

Reagovat
Le Gunner

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Rudnevs

Reagovat
Rezan

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Mr.Mike

Reagovat
smazaný uživatel

Veľká škoda toho Maroka, mali na to

Reagovat
Frantszek

výborná hra, výborná generace. Škoda, že ta generace nezachytila hroťáka.

Reagovat
smazaný uživatel

Velká škoda toho Mali, mali na to

(Snad z toho nikdo neudělá nadpis)

Reagovat
drussbarb

Toho se bát fakt nemusíš

Reagovat
ondrvo

Reagovat
Acrocephalus

Gól 2. kola: Luka Modrić, Chorvatsko vs. Argentina 2:0.

Reagovat
mimi_united

To ignorovanie Lukakua začína byť vtipné.

Reagovat
Frantszek

a o kom je řeč?

Reagovat
mimi_united

Romelu Menama Lukaku

Reagovat
Y.N.W.A

neznám

Reagovat
Frantszek

Opomeneme hrubku ve slově jménama, ale píšeš jménama a já vidím jedno jméno. A pořád nevím, co to je zač.

Reagovat
Pablos
Reagovat
ttopi

Proč ignorování? Nic proti němu samozřejmě, ale musíš to brát v celkovém kontextu. Tedy mimojiné i posoudit, jakýho soupeře hráč měl. A taky jak významně svým počinem pomohl svému celku.

A ať se na to dívám ze všech stran, tak výkon Musy proti Islandu je po všech stránkách výraznější, než výkon Lukaka proti Tunisku.

Ale trochu tě chápu, když se podívám na tvé oblíbené kluby. Asi to nepřiznáš, ale bereš to trochu subjektivně.

Reagovat
Usty

výstižně shrnuto

Reagovat
Frantszek

Reagovat
Kucka

Reagovat
smazaný uživatel

Rui Patricio

Reagovat
Mr.Mike

Reagovat
PP

Parádní zábavné 2.kolo. První bylo o prvním golu a jeho následném bránění, které většinou dopadlo remizou, ale 2.kolo bylo super..

Reagovat
smazaný uživatel

Raketa

Reagovat
Malresi

Deigo

Reagovat
Pablos

No nevim, jestli to byl nejlepší krok vybrat zrovna tuhle fotku... počítám, že se to tu pěkně zvrhne zase

Reagovat
smazaný uživatel

Bohužiaľ, tá fotka je tak symbolická

Reagovat
Pablos

je symbolická já vím ...jen se bojím, aby to nepřilákalo moc debilů

Reagovat
smazaný uživatel

Debil nikdy nepohrdne možnosťou kopnúť si.

Reagovat
smazaný uživatel

Ta fotka je paradni nahodou.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Zatím klid

Reagovat
Pablos

překvapuje mě to stejně jako výkon Polska

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kang & Kodos

Tenhle titulek teda nic moc

Reagovat
Y.N.W.A

Mitrovič Silva v Kroosce - 2. Kolo Touré

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Le Gunner

Reagovat
liquicitizen

Reagovat
Kang & Kodos

Reagovat
Rudnevs

Reagovat
pejsek5

Reagovat
Euphael

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Edgewalker

Reagovat
havrys99

Reagovat
ZB 07

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
F.Torres

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
TopinB

Reagovat
Han střelil první

Reagovat
Markus07

Reagovat
waynemarkrooney

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Ligter

Reagovat
jacobT

Reagovat
bayern987

Reagovat
Kucka

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
hyper01

Reagovat
TheTopFootbaler

Reagovat
smazaný uživatel

Druhé kolo nabídlo 3 velmi dobré zápasy. Argentina - Chorvatsko, Německo - Švédsko, Srbsko - Švýcarsko. A všechny měly šťastný konec. Snad to tak bude pokračovat.

Reagovat
Kuba94

Nejlepší je sjetý Maradona. Ten musí valít ten matroš každý den snad.

Reagovat
Miguel19

Hazard Eden - nejlepší hráč šampionátu.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Whitemedia

Reagovat
Talker

Je otázka, jestli je to dobře. Má smlouvu na rok a pokud bude mít fakt skvělý šampionát, tak po něm půjdou v Realu. Jako po Jamesovi při předchozím mistrovství. Na druhou stranu, minimálně by nás to posunulo do slušné pozice na vyjednávání o částce, pokud by chtěl fakt odejít.

Reagovat
Whitemedia

Na rok ji má Thibo, Hazard ještě na dva

Reagovat
mayday

Zatím proti pastevcům. Uvidíme, co se silnějšími týmy.

Reagovat
SpartaOvenka

Reagovat
smazaný uživatel

Ambarat ?

Kane a Lukaku, nebo i Ronaldo ???

Ta sestava je podivná

Reagovat
Pony Slaystation

Reagovat
smazaný uživatel

Ambarat dobrej, ale prepsat se uz pri nicku, pro sychr vid, ne ja vim, tuc duc, ale rekni si to nahlas tvl, dela mi to chut na vafle, nevim.

Vidis? Mel jsi bejt knedlik...

Reagovat
Benfica

Amrabat asi vďaka častému simulovaniu a vyplakavaniu v rozhovoroch..

Reagovat
johan14

Reagovat
Darren Fletcher

Pri vybere fair play zapasov bez simulacii si zasluzia palec hore aj australia vs dansko

Reagovat
Pony Slaystation

Reagovat
X-bano-X

Reagovat
smazaný uživatel

Koksu je vždy dosť. Diego sa práve pozerá na hodinky, čo má robiť, keď má dvoje?

Reagovat
Pony Slaystation

Český plážový resort se náhle řadí k černým koňům na boj o medaile.

Reagovat
ZB 07

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Neskutečně pobavilo

Reagovat
Riviera Kid

Nejlepší na tom Rakiticove gólu je ten obránce, jak zvedá ruku a sere na hru. Za tohle bych mu tu ruku narval do prdele.

Reagovat
Y.N.W.A

Masch v Číně odvykl běhat... přesná ukázka toho, jak Argentina nemá mančaft - šlo to vidět v kvaldě, na MS je to ještě jasnější, přeju jim postup ještě, ale prostě tým jednoho hráče nemá šanci, byť je to samotnej Messi , bohužel

Reagovat
mayday

Maskerano má tu ruku imrvere nonstop nahoře, furt se bude hlásit o ofsajd, místo aby hrál.

Reagovat
smazaný uživatel

Kdessi? Se schovává?

Reagovat
smazaný uživatel

OT:

Tak k tomu Radakovičovi se rýsuje i Bero to by byla super posila v sobotu se připojují i na soustředění Sparty...

Reagovat
Greny

Bero je vysnenej Ščasnýho hráč, ale kam ho budou cpát to nevím, navíc v minule sezone skoro nehral

Reagovat
smazaný uživatel

to je univerzál, který může hrát jak na kraji zálohy, obrany, tak i uprostřed hřiště jako střední/defenzivní záložník...

Reagovat
Mr.Mike

si myslim, že ho nacpem na pravou obranu

Reagovat
pepinho2

Super posila?

Reagovat
smazaný uživatel

a ne ??

Reagovat
pepinho2

No Bero je úplně zbytečný

Reagovat
smazaný uživatel

důvod tvého názoru ?

Reagovat
pepinho2

Stanciu, Kanga.

Reagovat
smazaný uživatel

jo, kanga, to je zabiják ...a na pravou obranu by se taky možná hodil...a tým jako sparta musí mít i alternativu

Reagovat
pepinho2

Kanga je jeden z nejlepších záložníků v lize. A na pravou stranu si představuji rychlé křídlo, ne Bera.

Reagovat
smazaný uživatel

Bero už přestoupil, to samé Radakovič, což jsem tu avizoval před několika dny...

Kanga jen po technické stránce, jinak je zdechlý..to je můj názor, tudíž nesdílím tvůj, že je nejlepší v lize

Reagovat
pepinho2

Bohužel, protože máme pračů*áka ve vedení, který ho miluje Občas míč předržuje, a dozadu není úplně aktivní, ale svou prací dopředu to mnohonásobně vynahrazuje

Reagovat
smazaný uživatel

OK, snad takhle neuvažuje Hapal...jinak bude opět EL

Reagovat
smazaný uživatel

a ještě si vybavuji ty jeho nesmyslné ztráty míčů...tohle prostě defenzivní záložník nemůže

Reagovat
pepinho2

On není defenzivní záložník ale od toho jsou tam jiní. On sice vyváží míč od stoperů, ale hraje normální 6

Reagovat
smazaný uživatel

aha, no vím, že pro míče se stahoval hodně hluboko, které pak ztrácel...je to takový malý hbitý štírek, ale těch ztrát je mnoho a v podstatě na vlastní polovině...jinak by asi nebyl ve Spartě, ale úplně jinde...

Reagovat
pepinho2

No právě. Ale na Spartu je to nadstandartní hráč. Občas laciné ztráty, ale dokáže přihrávkou zrychlit hru, přenést hru atd.

Reagovat
smazaný uživatel

na spartu je nadstandartní hráč, konečně souhlas ale není to nejlepší záložník v lize ...

Reagovat
pepinho2

Nejlepší asi ne, ale jeden z nejlepších ano V top 5 středních záložníků

Reagovat
smazaný uživatel

ok to už souhlas

Reagovat
pepinho2

Já to tak myslel hned, porovnávat třeba křídla s CM atd. je nemožný

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
johan14

Kde je Ronaldo? Hattrick proti španielsku a 4 body za 4 góly je menej ako 2 góly Islandu, či 2 góly Tunisu? Máte to v redakcii trochu pomotane.

Reagovat
johan14

Amrabat to je totálny fail

Reagovat
roman1978

A všiml sis, ze je to za druhé kolo?

Reagovat
Greny

1 gol proti Maroku je mene nez hattrick Paname, dva goly Tunisu pripadne dva goly Islandu

Reagovat
ttopi

Zmatenej fanoušek Ronalda.

Reagovat
Baronne

Reagovat
Rudnevs

Ten Iránec to fakt takto hodil alebo to je zas nejako zostrihané a vytvorené, tak ako v 1. kole to video s tým brankárom a balónom? Pokiaľ to takto naozaj prebehlo, tak sa celkom čudujem, že spraví niečo takéto, keď ešte majú čas na to, vytvoriť si nejaku akciu a prehrávajú pritom iba o gól...

K tomu zápasu Nemecka - zaujímavý postreh mal Benedikt Höwedes, ktorý zápas bohužiaľ sledoval iba spoza televíznej obrazovky... Höwedes vravel, že mu zápas zo Švédskom mierne pripomína WM 2006 a zápas s Poľskom v Dortmunde. Vtedy sa taktiež jednalo o druhý zápas, v závere rozhodoval Oliver Neuville po centre rýchleho Davida Odonkor a Nemcov to nakoplo k ďalším výkonom. Tento zápas snáď bude taktiež fungovať ako taký odrazový mostík...

https://youtu.be/7W_100iA2xk - pre pripomenutie. Ešte s originálnym komentárom: “Jetzt vielleicht nochmal >> Odonkor...”

Reagovat
Rudnevs

Ešte jedna vec ma napadla - taktiež ste zachytili ten rozruch okolo Islanďana Rurika Gislasona?

Hráčovi druholigového Sandhausenu po zápase s Argentínou dosť stúpla sledovanosť na Instagrame (predtým 30 000, teraz cez 800 000). Postarala sa o to najmä nejaka brazílska herečka, ktorá na jeho adresu povedala: “Ako môže byť niekto tak pekný?”

Väčšina jeho sledovateľov sú ženy, ktorým sa páči jeho vzhľad... Sandhausen na Instagrame uverejnil fotografiu Messiho s Gislasonom s popiskom: “Je to vážený futbalista, ktorý si počas týchto MS získal srdcia mnoho fanúšikov. Polovica južnej Ameriky mu leží pri nohách! A ten vedľa neho je Messi.” Taktiež už funguje i hashtag #SexyRurik a celkovo sa to teraz dosť rieši a ten rozruch neutícha...

https://www.t-online.de/sport/fussball/id_83987798/wm-2018-wie-islands-rurik-gislason-zum-internetstar-wurde.html

Reagovat
Pride

Ten Iránec to opravdu takhle hodil.

Jinak co je na tom Gislasonovi tak pěkného? Přijde mi, jako klasický severský typ, nic extra.

Reagovat
Rudnevs

Díky

Čo sa toho Gislasona týka, tak ako chlap to nedokážem úplne posúdiť, ale (nielen) v nemeckých médiách je to teraz veľký hit a často sa o tom píše...

Reagovat
celeb

nahodou Ronaldo by to posudit vedel.

Reagovat
Kucka

Giroud > Gislason

Reagovat
Mariano13

Advincula si podla mna zasluzil aspon zmienku pri zostave, obidva zapasy skvele maze si superov, lieta po ciare az ku Carillovi pre mna jeden z objavov turnaja

Reagovat
smazaný uživatel

Mimochodem, někdo kdo se vyzná - nevíte proč hrál Ghoddos za Írán jen takovou epizodní roli na konci zápasu?

V Ostersundu byl (alespoň v pohárech, švédskou ligu nesleduju) naprosto rozdílovej hráč a nepřijde mi, že by ti ofenzivní Íránci byli nějaký špílmachři a mohli si dovolit takovýho hráče nechat na lavici.

Chápu, že Quieros hraje totální defenzivu a tam se takovej hráč nemusí uplně hodit, nicméně mi přijde, že mít takévýho hráče alespoň na standartky nebo na brejky je super.

Reagovat
Kucka

Ansarifard a Jahanbakhsh měli také super sezony, navíc v lepších ligách + Azmoun letos tolik nezářil, ale v repre je opora.

Reagovat
smazaný uživatel

vymenit fotku!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele