Messi o působení v PSG: Nebyl jsem šťastný, nebavilo mě to, už je to za mnou

10.06.2023, 13:46
Aktuality
Lionel Messi (© AFP)

Éra Lionela Messiho v PSG napsala své poslední kapitoly. Argentinský mistr světa putuje po dvou letech strávených ve Francii do Interu Miami, k účastníkovi MLS, a o svém angažmá u Les Parisiens se přitom rozpovídal v rozhovoru pro španělský deník Mundo Deportivo. Jeho slova přitom neměla úplně pozitivní charakter. Dobře se totiž v klubu cítil jen loni na podzim.

V létě roku 2021 se jednalo bezpochyby o tu největší přestupovou bombu. Dlouholetá ikona Barcelony se vydala do Ligue 1, v níž měl utvořit smrtící trojici se svým bývalým parťákem Neymarem a Kylianem Mbappém. Všichni si v Paříži představovali, že právě tohle uskupení nasměruje mužstvo k toužebnému triumfu v Lize mistrů.

Ve finále se ovšem konaly pouze dva tituly ve francouzské nejvyšší soutěži a jeden z Trophée des Champions. Suma sumárum, obě strany si zkrátka malovaly zářnější budoucnost. "Mám smíšené pocity z mého pobytu v Paříži. Pravda je, že první rok pro mě byl velmi těžký, a to z různých důvodů,” uvedl Messi. "Ale během druhého roku v prvních šesti měsících jsem se cítil opravdu velmi, velmi dobře. Byl jsem ve městě spokojený, a to i moje rodina.”

Jenže tradiční jarní nezdar PSG v milionářské soutěže zase vrhl velký stín na celý klub. Najednou se situace otočila jiným směrem. A to i přesto, že Messi přicestoval po světovém šampionátu z Kataru zpátky do Paříže povzbuzený prvenstvím. "Mistrovství světa ovlivnilo obecně všechny týmy. Sezónu to trochu poznamenalo," pokračoval. "Myslím, že ten turnaj opravdu určil ráz sezony. Čekal jsem, že to všechno skončí jinak. Byly to dva roky, které pro mě byly těžké. Ale už jsou za mnou.”

Messiho pozice pak ještě více oslabila poté, co vznikla rozepře mezi ním a vedením Pařížanů kvůli jeho cestě do Saúdské Arábie za reklamními účely. Byl tedy na čas vyřazený z kádru, protože nedostal povolení. Na jeho obranu, své plány oznámil. Nesbalil se zkrátka jen tak a neputoval do Asie bez povšimnutí. Nakonec si Messi znepřátelil i fanoušky, kteří na něj v Parku princů pískali. "Byly to dva roky, ve kterých jsem nebyl šťastný. Nebavilo mě to, ovlivnilo to i můj rodinný život,” zakončil.

Autor: Patrik Sandev / mundodeportivo.com, getfootballnewsfrance.com

Komentáře (150)

Přidat komentář
Shevchenko

Jestli se nepletu tak Coupe de France je jediná soutěž, ve které nastoupil a nevyhrál ji.

Reagovat
delfin

Udělej mě šťastným, to je pěkný heslo, který sis napsal. Tak snad ti vydrží.

Reagovat
Spagetka

PSG se stejně vyprofilovala na klub, kam si hráči jdou vydělat peníze. Jednou Katar, vždycky Katar.

Vypískat hráče, protestovat před jejich dům, ale nekritizovat Mbappeho, který proti Bayernu předvedl snad nejhorší výkon na hřišti chce hodně odvahy.

Takovýhle fanoušci si Ligu Mistrů vyhrát ani nezaslouží. Hrát v klubu, kde jediným cílem je vyhrát tato soutěž a liga a ligový pohár je jako nutná povinnost je vždycky ošidné. Myslím, že i v Bayernu je tisíckrát větší vděk za každoroční ligový titul než v tomhle paklubu.

Reagovat
Thimpu25

ligový pohár ve Francii už není

Reagovat
Zlatko28

Škoda, že mu nevyšel předtím ten přestup do City, v PL jsem ho chtěl vždy vidět. V City by měl velkou šanci uspět, ten styl hry by mu neskutečně seděl.

Reagovat
F.Torres

PL by mu tvrdostí a rychlostí vůbec neseděla. Za mlada ano, ale po 30 by to bylo trápení.

Reagovat
Zlatko28

Kdo ví, já tam pozoruji hráče, u kterých bych si to taky řekl, ale PL v pohodě zvládají. Přece jen Bernardo Silva a podobně nejsou žádní silový hráči. Potíž by mohl být v tom věku, to je jasné.

Reagovat
Tommy$

Bernardo jezdí celej zapas

Reagovat
-R2D2-

Reagovat
hodoňa

Reagovat
Ladas321

V city by shořel jak papír a celé City by šlo fotbalově níž. Ten frajer se plouží po hřišti a neudělá krok navíc, to je v dnešním fotbale zničující. A když se podíváš na City a třeba na tebou zmíněného Silvu, tak ten pressuje jako blázen. Přivádět tyto důchodce není cesta k úspěchu. Messi v posledních letech v LM shořel jak papír ve všech zápasech. Měl do Miami odejít už před těmi dvěma lety.

Reagovat
F.Torres

Tak hlavně PSG nebylo spokojené s tebou. Velká očekávání (už při přestupu jsem tvrdil, že to je přehnané), přínos pro klub negativní. Fanoušci ho vypískali a jsou rádi, že je pryč.

Co se mu povedlo 2 ligové tituly

Co je obrovské zklamání - CHL nepřešli přes osmifinále a coupe de france ani jednou nevyhráli.

Před jeho příchodem hráli finále LM, zde je největší zklamání. On přišel kvůli titulu a 2 OF jsou hodně za očekáváním.

Coupe de france před příchodem 2 krát vyhráli v řadě s ním ani jednou.

Liga 2 vítězství, ale to by pravděpodobně dali i bez něho, ale je pravda že před příchodem to o bod uniklo.

Celkově za 2 sezony 75 zápasů a 32 golů. Čekalo se více, nicméně není to úplně špatný.

Projevil se trend posledních sezon. Liga je dlouhodobá soutěž a zde je dobrý, jelikož liga se nevyhrává, že první porazí druhého, ale na půdě těch outsiderů, kde je platný (kdo zde neztrácí, tak má dostatek bodů na vítězství). Jakmile je soupeř běhavý a takticky vybavený, tak zde je problém, což se ukázalo v LM, kterou vyhrál naposledy 2014/2015 a předtím 2010/2011, kde byl ještě na tom pohybově dobře. Bylo mu 27 a 23. OD roku 2014/15 pouze jedno semifinále, což je velice špatný vzhledem k tomu, že hrál v klubu, který patřil mezi top 4 favority. To samé v Coupe de france, kde opět se jedná o pohár a rozhoduje se v daný moment a nejedná se o dlouhodobou soutěž.

Věk prostě nezastaví nikdo a ta výkonnost logicky musí klesat u všech. To že jde do USA je pochopitelné jelikož Barceloně by už nepomohl. Díky MS odchází "na vrcholu" kdy se mu povedlo ještě tu formu načasovat a soupeři v repre úrovni nedosahují kvalitě klubových celků, ale co se týče klubové soutěže, tak velké zklamání. Kdyby zůstal, tak by pouze prodlužoval trápení a opět by se opakovalo OF/ČF.

Ronaldo už neoficiálně ukončil kariéru minulý rok, messi letos. Je to dobře, jelikož ani jeden už ten přínos pro vrcholové zápasy už prostě nemá. Nyní je třeba dát prostor jiným a uvidíme jestli dnes to žezlo se už oficiálně předá nástupci Haalandovi, který pravděpodobně bude dominovat následující roky podobným způsobem jako R + M v předchozích 15 letech.

Reagovat
Salfovic

Bóže, dlouhý jak Soběslav, přitom stačilo říct, že ho coby fanda Realu nemáš rád.

Reagovat
F.Torres

Ano nemusím ho, ale fakta jsou fakta. Reálné bez Xaviho a Iniesty za zadkem nic pořádně nevyhrál. Kromě samozřejmě letos MS, kde to dali jak Sparta přes penalty.

Reagovat
Salfovic

To už je lepší

Reagovat
patas92

Ani ne. Stejně zaujatá píčovina jak to nahoře

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
F.Torres

A proto Španělsko s těmi 2 vyhráli MS a Euro. Po jejich odchodu se brutálně propadli v kvalitě. Tam jejich odchodu taky nehrál roli....

Reagovat
patas92

Bez Xaviho vyhrál 4x ligu, bez Iniesty 2x, což je víc než Real Madrid za to období mimochodem. Bez obou vyhrál Copu a MS, na obou byl nejlepším hráčem turnaje. Já myslel, že e tahle píčovina o Messim bez Xaviho s Iniestou už byla dávno vyvrácena, ale asi ne očividně

Reagovat
F.Torres

Potvrzujes co píšu viz nahoře. Na ligu je dobrej, to jsem uvedl už v prvním příspěvku, takže díky.

Copu vyhrál z cca 7 pokusu jednou přičemž v konkurenci 3 celku je hodně špatný. O ms jsem se už vyjádřil.

Celkově bez nich žádná LM. Od 2011 jedna LM. čistá fakta.

Reagovat
Shevchenko

Reagovat
Beči

Reagovat
valloire

Reagovat
Beči

Reagovat
Messiáš

Reagovat
valloire

celou dobu to tu říkám

Reagovat
-R2D2-

Já si teda na ty dva v záloze pamatuju dobře i před Messim a ten jejich velkej přehled, dominance, a vůbec že se začali dávat do souvislosti s těmi nejlepšími záložníky jsem teda postrádal jak v éře Rivalda, tak Ronaldinha. Pochopitelně je to jen náhoda.

Reagovat
Kejza

Reagovat
mistr129

Fakta jsou fakta, takže fakt je ten, že je vrátil zpět na trůn Ligue 1 a v LM stejně jako pře jeho příchodem nevyhráli. Bez Xaviho a Iniesty za zadkem vyhrál MS, Copu, olympiádu i LaLigu, pouze s Iniestou za zadkem pak LM a dvakrát LaLigu

Reagovat
mistr129

A taky Ligue 1 samozřejmě

Reagovat
Eichel

Reagovat
drussbarb

Fakta

Reagovat
fenixLFC

Keby mal za zadkom iniestu so xavim tak by mozno vyhral MS.....oh wait

Reagovat
Mercury

Ah shit here we go again

Reagovat
bbbauch

Dlouhý je spíš Veselí

Reagovat
Bakary3

Takže mistr světa už nemá přínos pro velký zápasy... Ok

Reagovat
F.Torres

Za 10 let na klubové úrovni 1 LM. MS je o aktuální formě a překvapení jsou častější stejně jako na Euru. Vyřadit Francii, Chorvatsko a Holandsko v 1 zápase je jiný, jak vyřadit v dvojzápase Real, Bayern, Liverpool atd...

Reagovat
Bakary3

Tak hlavně si vybrat období, který vyhovuje, a pak napsat pár nesmyslných konstruktu, jak na MS to je vlastně o náhodě

Zatímco předtím byl loser, protože to MS přeci nevyhrál.

Tohle je snůška blbosti.

Krokem setri, ale je zřejmý i slepýmu, že když má motivaci, tak v kombinaci s jeho obří kvalitou to prostě je pořád rozdílovej hráč.

Takhle snaha z něj udělat prumeraka je vtipná...

Reagovat
F.Torres

Vybrat si nějakou dobu vybral jsem víc jak půlku jeho kariéry šmudlo to že v PO LM byl nulového byl všeobecný fakt a jeho 5 odchozenych km to jen dokazovalo.

Reagovat
valloire

Reagovat
Bakary3

Šmudlo, a během těch 10 let nic nevyhrál?

Je komicky, jak pro každý jeho úspěch najdeš důvod, proč to vlastně úspěch není

MS je vlastně náhoda .. copa America slabá konkurence... Na ligu je dobrej, tak se to vlastně nepočítá.

Takže tvoje argumentace o tom, jak je špatnej, je založena na tom, že nevyhrával dal LM, která prostě není vůbec samozřejmost.

Ty budeš zřejmě jeden z těch valloireu, kteří říkali, že když nevyhrál MS, není nejlepší...

A po tom, co ho vyhrál, začali hledat další a další důvody.

Reagovat
F.Torres

To jsem napsal kde?

Že Copa není konkurence je fakt, to je nejméně konkurenční repre trofej. To je pouze o tom porazit Brazílii a doufat, že Uruguay nebude mít zrovna dobrej den. Jinak tam nikdo nemá šanci.

MS je o tom mít momentální formu a mít kliku na los. Tam to může vyhrát opravdu spousta repre a to jsem uznal, že se mu povedlo.

Liga se počítá, to jsem také uvedl, nicméně PSG by to bez něj na 95 % dalo tak jako tak.

Nevyhrál nic důležitého. Pro klubovou úroveň pokud chceš být top je vždy LM. Repre je o tom se dobře narodit, což jako Argentinec máš prostě kliku a jsi v top 5 nejlepší repre. Klub si ale můžeš zvolit podle potřeby. V barceloně měl asi nejlepší generaci co mohl mít. V momentě, kdy generace opadala, tak on od té doby to sám nevytáhnul přesto, že tam měl pořád top hráče vedle sebe. Jeho výkony v LM v play off patřily mezi nejslabší a několik ČF, SF či OF vyloženě odchodil. To je čistej fakt.

Aby byl někdo považován za nejlepšího a za 12 let dal pouze 1 výhru v LM? To je prostě špatný. Nezažít éru Xavi, Iniesta, tak má polovinu trofejí.

Reagovat
Bakary3

Jasný, aby se ti to hodilo do argumentace, tak počítáš jen LM.

Uznáš mu MŠ.. ale vzápětí napíšeš, že vlastně jako Argentinec má kliku a skoro to asi taky není o ničem.

Tituly s PSG se mu vlastně nepočítají, protože jako top top hráč má tu výsadu si vybírat nejdominantnější týmy.

Škoda, že si nevybral zbrojovku, aby s ní vyhrál ligu, abys mu to počítal.

Vlastně tedy nepočítej úspěchy všem hráčům v top 3 každý ligy, protože se to vlastně dalo čekat a bez nekteryho jednotlivce by to přeci dali taky.

Jasně, a kdyby nebyl Xavi a iniesta, tak by tam hráli hubschman s povazancem a ne třeba jiný kvalitní hráči...

Promiň, dělám si z toho prdel, ale tvoje zabedněnost vůči jeho úspěchům mi nedává jinou možnost.

Reagovat
Beči

Reagovat
smazaný uživatel

MS je o třeba taky o tom, být opravdu nejlepší, ty kliko na los

Reagovat
Well

S tím losem má pravdu, stejne jako například letos v LM, to štěstí k tomu občas prostě potřebuješ.

Reagovat
valloire

a žes to říkal i dřív

Reagovat
patas92

Nevyhrál nic důležitého

Reagovat
Shevchenko

Ty si komediant, to je čistý fakt.

Reagovat
lampas

Reagovat
veikko

Ne, že bys už nedostal naloženo dost, ale ještě ti přidám za tu Copu. Máš tam 7 týmů, které jsou schopné porazit kohokoliv a k tomu mírně upadající Peru, které ale pořád má oproti 80 %týmů z Evropy neskutečnou kvalitu (srovnávat musíš s týmy druhého sledu jako Polsko, Švédsko, ČR apod.), Venezuelu s nadstandardní hráčskou kvalitou, která ale trpí obecnou situací v zemi a Bolívií, do které by si stejně většina světa přijela pro náklep a její práce s mládeží se zlepšuje. I ta Bolívie, kterou tady má každý druhý za nějaký pralesní prdelákov, by byla i venku srovnatelný soupeř s Bulharskem, Slovinskem a kdo ví čím vším, co tvoří zhruba polovinu UEFA.

Reagovat
valloire

indyjáni, nic víc

Reagovat
valloire

jasná věc

Reagovat
-R2D2-

Takže je ti tak max 30, 32. Ok.

Reagovat
Beči

Reagovat
drussbarb

Je nutné brát v potaz, kdo píše komentář a ideálně s tím neztrácet čas

Reagovat
fenixLFC

MS su o aktualnej forme ale LM nie je o stasti/smole v jednom zapase...

Reagovat
F.Torres

Tak LM a MS je velký rozdíl. Pokud to neuznás tak není s tebou o čem dal diskutovat

Reagovat
Bakary3

Ano, je, LM hraješ každej rok, MS jednou za 4 roky a i proto je ten tlak na úspěch enormní, je to mnohem náročnější.

Už toho nech, prosím tě...

Reagovat
valloire

A když jsem to psal v době, kdy to Messi nevyhrál, tak to bylo jen pár zápasů

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

To není úplně nejšťastněji zvolený argument.

Reagovat
Bakary3

* takže borec, kterej táhnul svůj tým k vítězství na mistrovství světa už nemá přínos pro velký zápasy... Ok

Reagovat
Spagetka

Poměrně hezky sepsané, problém v Barce byl, že hra se stavěla jen na tom co on vymyslí. Luisito neměl na lavičce konkurenci, po odchodu Neymara chybělo dlouhodobě levé křídlo, po Danim nepřišla kvalitní nahrada, tyhle dva aspekty Barcu provází dodnes.Nakupování hráčů a následné posazení na jiné herní role než hrávali je obrovský problém, který nechápu, že vedení přehlíží.

Ale jak říkáš, věk nezastavíš. Messi už není hráč co projde mezi 3-4 hráči a udělá rozdíl. Aby se využili jeho kvality je třeba tým poskládat úměrně k jeho potřebám, což pochopil trenér Argentiny, který ten tým poskládal tak, aby z Messiho vymačkal ještě to nejlepší z jeho herní geniality. Hrát ještě asi rok, dva v Evropě mohl, ale asi těžko hledal po MS motivaci.

Reagovat
Zlatko28

Já když se na ty zápasy v PSG díval, tak byl vždy nejlepší hráč na hřišti a to i v LM, sice to nejde vidět ve stats, ale přínos pro hru velký. I proti Bayernu.

Reagovat
F.Torres

Já nepíší že hrál špatně, čekalo se ale víc. Hra není jen o útočení ale i o napadání a vykrývání prostoru. Když máš v základu 3 hráče kteří nenapadají vůbec tak proti top celkům se to tak hrát nedá.

Reagovat
patas92

Reagovat
Visca el barca

Má Ronaldo MS? Nemá. Takže je zbytečné je porovnávat.

Reagovat
F.Torres

Nemá a nikdo to ani netvrdí. Gretzky taky nemá olympiádu a přesto je nejlepší.

Haaland taky nikdy nevyhraje euro nebo MS a co?

Reagovat
Salfovic

Není, ten nejlepší ji vyhrál.

Reagovat
F.Torres

A to je kdo?

Reagovat
Salfovic

Mario.

Reagovat
Well

Už v 86.

Reagovat
Cuore sportivo

Jj, Zizou to vyhrál. Pak to vyhrál Ronaldinhó takže za mě cajk

Reagovat
Bakary3

To jo, jen Ronaldo MS nemá a není nejlepší.

Detailicek

Reagovat
Visca el barca

Jestli si myslíš, že je Ronaldo nejlepší, tak si zaujatý blb

Reagovat
Kejza

Ronaldo je takovej Gretzky fotbalu.. tovižejo

Reagovat
F.Torres

To jsem někde napsal?

Reagovat
Bakary3

Vlastně jo, jen teď vidíš, jak to bylo směšný, tak se schováváš, no.

Reagovat
Generalní Gladiator

Origiginál jo, umělej nemá ani gól v playoff.

Reagovat
valloire

za to má o parník lepší úspěšnost v playoff LM, takže klubově je výš

Reagovat
Generalní Gladiator

Jasná věc Tihle dva se asi porovnávat dají. Za mě Fenomeno, je to legenda MS(to je nejvíc), individuálně lepší, CR zase vůle,dřina, víc GB..pokud máš výš CR, tak ti to uznám, není to úplně mimo.

Reagovat
valloire

Asi si nerozumíme, já myslel Messiho. Jinak Fenomeno je u mě za poslední moderní leta nejlepší hráč.

Reagovat
Neutron

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
Messiáš

Čekal jsem, kdy knučidlo jako ty vyleze. Po Copě to byla hromada silackých keců, že proti týmum z Evropy tohle nedokáže, jak je Euro na výši, dokonce i ten pouťák jménem Liga národů, jak byl v tvých očích výše než Copa America.

Plno keců jak reprezentace typu Polska by na Copě udělala výsledek. Ted jaksi není,co napsat. Itálie, Polsko, Chorvatsko, Nizozemí, Francie. Tak rychle aspon rýpnout do toho, kolik dal gólů z penalt, u Ronalda, který si tím vybudoval kariéru Clutch playera, to jaksi opomíjet, však zvlášť, když je Messi neproměnoval, tak se přece ukazovalo, že kdyby to bylo tak jednoduché, měl by Messi třeba o Copu více.

Jen teda dodám, že vyjmout všechny penalty z MS, tak pořád má Leo na MS kampaň jako blázen, rozhodující gól proti Mexiku, gól proti Austrálii, geniální nahrávky proti Nizozemí a Chorvatsku, gól ve finále a v prodloužení. Proti tomuhle se bojuje těžko, přesto mě baví, když se najdou kašpaři jako ty a mají snahu to dehonestovat.

A když je karta MS slabá, tak rychle poplivat jeho angažmá v PSG, odignorovat, že to pořád byl jejich nejlepší hráč - jakákoliv rating app, kterou najdeš (druhý, když se teda soustředíme jen na góly), odignorovat jakýkoliv jiný přínos než gólový, jelikož by se to do skládačky nehodilo.

Objekitvě se určitě čekalo více. Odešel bez extra fanfár a po ne zcela dobrém vztahu s ultras. Ale vzít jen ta dat,a jak ty říkáš, tak se nedá vůbec mluvit o tom, že by nutně musel končit kariéru (v Evropě), a že by snad neměl mít přínos jinde (v Barceloně bude moci snad hrát i za dva či tři roky po odchodu MLS)

Ronaldo neměl s tím ukončením na výběr, byl odejit, leštil lavičku v klubu a ve finále i v repre. Messi byl na MS nejlepší hráč a stále i teď, když bude v MLS bude patřit mezi naprosto nejlepší hráče, co běhají na trávnících. Reálně stále napočítáš lepších hráčů na prstech jedné ruky (dvou?) , což o Ronaldovi dávno neplatí.

Reagovat
valloire

No, MS dobrý, ale i Zico má lepší výkon.Nejlepší hráč PSG...no hlavně prní rok. Pořád je to Mbappe.

Reagovat
vceradnesazitra

Zlatokopka

Reagovat
Cracker10

On se proste narodil pro Barcu ne pro nejaly PSG, smutnej konec takhle to byt nemelo

Reagovat
smazaný uživatel

Pro obě strany je skvělé, že to jeho období v klubu končí. PSG vypadá to konečně začíná stavět fungující tým, Asensio, Ugarte a Škriniar jsou posily, které dávají smysl.

Reagovat
Seydou Doumbia

Na těchto hráčích zas až tak nezáleží, otázkou je jak budou chtít poskládat ofenzívu. Zda tam přivedou nějaké normální hráče nebo tam zase budou pokemoni. A hlavně zda odejde i ten Ney.

Reagovat
O.Giroud

Tak Ney je už viac zranený než na ihrisku či? Ale hej na ofenzívu som zvedavý, Mbappe to tahne ale inak nič moc. Kritické ako bol minulý rok okolo neho hype tak ani neviem či nehrával alebo bol zranený, Soler tiež nič moc.

Reagovat
Seydou Doumbia

Ofenzíva nestojí za nic v tom týmu. Potřebovali by přivést někoho, kdo nebude mít ego výše než je strop kabiny a bude poctivě makat pro tým a bude tam chtít hrát. Soler, Ekitike, Icardi, Neymar, Messi to nesplnují...možná kdyby tam chtěl jít ten Muani a ještě někdo...

Reagovat
EaP

Tak oni v zadu problém nemali. Oni ho mali a majú v strede ihriska. Doteraz sa však spoliehali na útok práve pre jeho kvalitu. Otázka teda znie , ako nahradia Messiho a Neymara. Do príchodu Messiho bol Neymar ten, kto všetko vymyslel a Mbappe zakončil. Príchodom Lea mal Mbappe opäť servis aký nebude mať s nikym iným. Čiže im reálne hrozí , že nebude mať kto jednak dávať góly a ani ich pripravovať. Mbappe je skvelý ale nieje to ani Messi a ani Neymar. A to nehovorím koľko toho dokázal spáliť . A po odchode toho dua vpredu a celkovo atmosfére ktorá už roky PSG sprevádza + nezaujímavá liga pochybujem, že to v blízkej dobe bude top hráčov ťahať do Francúzska.

Reagovat
Ladas321

Co Neymar Mbappemu připravoval? Dpc, však od té doby co spolu hrajou v PSG, tak Mbappe v každé sezóně odehrál polovinu sezony bez něj a góly vždycky dával. V sezóně 21/22 měl Mbappe 28 + 17. Mbappe k sobě toho poker hráče nepotřebuje.

Reagovat
Seydou Doumbia

Golu letos dostali celkem dost a jen laxností a podceněním soupeře a vypuštěním zápasů to nebylo. Ale na defenzívě už makají. Do utoku budou muset přivést někoho, kdo není pokemon a mediální hvězda a bude chtít tak rok co rok odvádět top výkony, Muani třeba. Do zálohy nějakého mozka týmu na styl De Bruyneho + ještě nějakého čističe.

Reagovat
Ladas321

Podle mě se Neymara nemají šanci zbavit s tou smlouvou co mu dali. Přestup Neymara + prodloužení smlouvy je největší prokauč v historii fotbalu. Totálně toxických hráč s nulovou mentalitou. Pokud se ho nezbaví, tak podle mě nemají šanci udržet Mbappeho po příští sezóně

Reagovat
smazaný uživatel

Neymar půjde do Barcelony jako "náhrada" za Messiho.

Reagovat
Salfovic

Laporta si tak udobří fanoušky

Reagovat
Ladas321

Bylo by to super, ale Xavi na tiskovce se vyjádřil celkem skepticky. Podle mě ani tam nemůžou být tak blbý aby si ho vzali zpět.

Reagovat
Greaber

Saudi mu to zaplatí, oni nepotřebují fotbalisty, stačí jim trénované opičky, který jsou vidět v médiích a zatancují jak šejk pískne. Tudíž Neymar, Benzema, Ronaldo ideální trojka.

Reagovat
Ladas321

Nabídku od Saudů už právě odmítl, chce zůstat v Evropě.

Reagovat
Godwinson

Mbappe byl lepsi, tak byl nestastny. Pochopitelne.

Reagovat
vceradnesazitra

egomaniak

Reagovat
Losinho

Chudák miliardář v takový prdeli, jako je Paříž no. To je skoro na sebevraždu.

Reagovat
delfin

Přesně, když Messi nebude šťastný, zaplaví Zemi žirafy, a vrátíme se ke kotlům na tuhá paliva.

Reagovat
VersaceChain

Klasicky omezený pohled smutného cechacka

Reagovat
protiproudu

jsi debil

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
ACSeRw!n

nehralo se jenom na nej, nemohl kecat do sestavy atd, proste nuda

Reagovat
Salfovic

To je náhrada za Ruik ?

Reagovat
el Principito

Reagovat
Visca el barca

To je ten průměrák co se na něm zviditelňuje?

Reagovat
Mercury

Jak dopadlo MS dedo?

Reagovat
valloire

Dobrý ne? Já se celkem bavím, jak jste otočili Dřív to bylo jen pár zápasů, najednou je to setkání těch nejlepších jednou za 4 roky a proto to má váhu, je to větší tlak že,

Reagovat
Mercury

Nene. Já jsem konzistentní. Za mě byl Messi jako hráč nejlepší i dávno před tím, i kdyby byl třeba z Burkiny Faso, tj. bez šance na titul z MS. Jen se mi líbí jak ti vzal i ten poslední argument. Balzám na duši po těch letech.

Reagovat
valloire

Tak možná ty, úplně to nesleduju kdo to tak má, ale většina z vás najednou otočila. Já jsem taky konzistentní. MS je MS. Ovšem na Pelého furt nemá, to uznáš ne?

Reagovat
Jordi Alba

Jak jsem psal, že sem už moc nechodíš, tak sem hned nemyslel, ať začneš takhle z vostra.

Reagovat
valloire

co taky ode mě čekat

Reagovat
Acquanni

Reagovat
Edgar Davids

Reagovat
John Obi Mikel

To musí fanoušky Paříže a lidi z klubu potěšit takovéhle vyjádření.

Reagovat
Salfovic

A to počkej, až jim jednou umyje prdel Neymar, to teprve bude

Reagovat
protiproudu

Reagovat
bbbauch

Reagovat
Patt

Messi je s Pelém nejlepší hráč v historii fotbalu, to je prostě fakt. Výše uvedené komentáře jsou k ničemu.

Reagovat
delfin

Jj je to jednička.

Reagovat
Benfica

PSG

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
KKralik77

Je prdel jak banda diskutujících, která v drtivý většině pravděpodobně ve fotbale nic nedokázala, bude dělat z Messiho průměráka

Reagovat
Well

Nikdo z něj průměráka nedělá, jen tady to neustále tvrzení, že je GOAT je minimálně rozporuplné, protože porovnávat hráče napříč generacemi a s různými podmínkami je nemožné.

Reagovat
mistr129

a jakou roli hrají v hodnocení nejlepšího hráče různé podmínky? Nebo budeme říkat, že Usain Bolt není nejrychlejší, protože dřív sice někdo běhal o 2 sekundy později, ale v horších podmínkách?

Reagovat
smazaný uživatel

To chceš opravdu porovnávat zrovna tohle? Jak chceš změřit to, kdo je nejlepší ve fotbale?

Reagovat
Salfovic

Kouknu a vidím.

Reagovat
delfin

Reagovat
mistr129

Však v pohodě, argument o složitosti porovnání napříč generacemi nerozporuju

Reagovat
Well

No s tím porovnáním napříč generacemi souvisí ty podmínky. Když jsme u toho maraton se taky v těch vylepšených podmínkách zaběhl pod 2h a oficiálně se neuznává, jiné rekordy skrz vítr taky ne, takže ten argument je trošku mimo. A je rozdíl trošku když vidíš jak se fauloval dřív Pele a Maradona a jak se dnes ti nejlepší hráči už snaží chránit. Prostě doba je jiná a to srovnání je nemožné i právě skrz ty podmínky jako jsou změna pravidel, zázemí, na druhou stranu máš třeba lepší taktiky, prostě něco plus a něco mínus, ale objektivně je to nemožné srovnat.

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
hematop

Strašně mě baví tihle upřímní lidé, kteří začnou být upřímní v momentě jak odcházejí pryč. Taky můj bývalý kolega byl najednou na team leadera strašně upřímný, že ho všichni nesnášíme a že jako týmák stojí za vyliž prdel, ale on byl upřímný, protože chtěl, ať se polepší

Reagovat
delfin

Team leadera? To je zvláštní touha, potřebovat někoho nad sebou.

Reagovat
hematop

Johohohoooooo

Reagovat
delfin

watching the world go by meaning

Reagovat
mistr129

Jasný, mnohem lepší je rozesírat tým v době, kdy tam jsi no

Reagovat
Al Capone

Jako jo, jeho pusobeni v PSG je docela provar, ale na druhou stranu nejaky titul do sbirky pridal a je to hlavne mistr sveta, takze muze byt vysmaty a nebude tam takova pachut jako u Ronalda v United.

Reagovat
Spagetka

Proc provar? Tim padem je provar i prichod Mbappeho do PSG

Reagovat
Al Capone

Mbappe toho v Parizi dokazal mnohonasobne vic jak Messi.

Reagovat
GrimeBaller98

takze budes hrat velice zabavnou MLS? Autistic midget

Reagovat
owner

Toto se líbí uživateli Násir Al-Chelajfí

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele