Messi se upíše Interu Miami na dva roky, debutovat bude za měsíc

21.06.2023, 10:30
Aktuality
Lionel Messi (© AFP)

Argentinský kanonýr Lionel Messi podepíše v novém působišti Interu Miami dvouletou smlouvu s opcí s ročním příjmem ve výši 50 až 60 milionů dolarů (1,3 miliardy korun), napsal list Miami Herald. Sedminásobný nejlepší fotbalista světa by si měl odbýt premiéru v dresu floridského týmu 21. července proti Cruz Azul v Leagues Cupu, v němž se utkávají účastníci MLS s mexickými kluby.

Spolumajitel Interu Miami Jorge Mas označil příchod pětatřicetileté hvězdy po vypršení smlouvy v Paris St. Germain za zásadní okamžik pro fotbal v Severní Americe. "Myslím, že už pak budeme navždy mluvit o fotbalu v USA před a po Messim. Pevně věřím, že tu můžeme vytvořit když ne nejlepší, tak jednu ze dvou nejlepší lig na světě," řekl Mas listu Miami Herald.

Po oznámení Messiho přestupu vyletěly ceny vstupenek na jeho očekávané premiérové utkání o 1000 procent. Klubu, jehož spolumajitelem je bývalá anglická hvězda David Beckham, také rázem přibylo sedm milionů sledujících na instagramu z původního jednoho milionu.

Na hřišti čeká někdejší dlouholetou oporu Barcelony a kapitána úřadujících mistrů světa nelehký úkol pozvednout nejhorší tým Východní konference, který prohrál posledních šest zápasů v MLS.

Autor: ČTK

Komentáře (7)

Přidat komentář
Shevchenko

Neměl se ten klub náhodou přejmenovat?

Reagovat
kilobyte

A už padnul verdikt soudu?

Reagovat
Salfovic

Messiho Miami

Reagovat
dendo10

Ze najlepšia liga

Reagovat
Kejza

jo, tyhle velkohubý prohlášení, to je sranda

Reagovat
smazaný uživatel

"Pevně věřím, že tu můžeme vytvořit když ne nejlepší, tak jednu ze dvou nejlepší lig na světě,"

Je dobře, že není namyšlený a uznává i kvalitu saúdskoarabské superligy

Reagovat
Bot690

Neasi saudi a mají nejlepší ligu. Ale real to bude nejlepší liga jen kvůli hráčům který tam tahaj. Neměla by být v top 5 ligach místo pr?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele