Laporta po neúspěšném návratu Messiho: Chtěl hrát v méně náročné soutěži

08.06.2023, 17:27
Aktuality
Lionel Messi (© AFP)

Podle vedení Barcelony jednání o návratu Lionela Messiho ztroskotalo na tom, že hvězdný hráč už nechtěl hrát v náročné lize a pod velkým tlakem. Proto nakonec zamířil do Interu Miami. Katalánský klub to uvedl na webu.

Sedminásobný nejlepší hráč světa po sezoně skončil v Paris St. Germain a jednal o možnosti návratu do Barcelony, odkud v srpnu 2021 do Paříže přišel. Nakonec však dal přednost působení v zámořské lize MLS.

"Předseda Barcelony Joan Laporta chápe a respektuje Messiho rozhodnutí hrát v méně náročné soutěži, kde nebude pod takovým tlakem a nebude středem pozornosti jako v posledních letech," uvedl klub, který rovněž v prohlášení popřál Messimu hodně štěstí.

Messi v Barceloně strávil 17 úspěšných let, během nichž s klubem mimo jiné získal deset titulů a čtyřikrát vyhrál Ligu mistrů. Od návratu do Katalánska ho však odradila složitá situace klubu kvůli pravidlům finanční fair play španělské ligy.

Messi, který na loňském mistrovství světa v Kataru dovedl Argentinu k titulu, byl také spojován s působením v Saúdské Arábii, kde hraje jeho někdejší velký rival Cristiano Ronaldo a míří tam i aktuální držitel Zlatého míče Karim Benzema.

Autor: ČTK

Komentáře (68)

Přidat komentář
Kincl

Barcelona už by tuto kapitolu měla zavřít a snažit se fungovat bez něj. A Messi stále bude v lize nadprůměrný, ale nebude muset nikomu nic dokazovat a bude si moct užít USA.

Reagovat
CHONG

Laporta zkušeně

Reagovat
LeonardoUžoa

Messi nejzkušenějc. Rozehrál odsouzení hodnou hru se Saudy a patetickou s Barcou. Podepsal v Miami a nikdo mu nic nevyčítá, jen chválí.

Reagovat
Salfovic

To je děsná kurva

Reagovat
misinho7

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Jordi Alba

Špína

Reagovat
ADM

Reagovat
smazaný uživatel

"2021: Messi moved to Qatar owned PSG, so he can create a good relationship with Qatar and rig the 2022 World Cup.

2023: Messi is moving to USA, so he can create a good relationship with USA and rig the 2026 World Cup."

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Salfovic

Obhajoba

Reagovat
DrQQ

Tak sa to robí, do psej matere!

Reagovat
Greaber

Reagovat
patas92

No to víš že jo, ty klaune

Reagovat
Gazdo

Jezis ten Laporta je strasny blb

Reagovat
cr7sux

Reagovat
pobody's nerfect

Samozřejmě že ano. Vůbec nešlo a kamion plný peněz.

Reagovat
papanegra

takhle končí ty největší legendy klubů...

Reagovat
kilobyte

Jasně Messi se chtěl vrátit, ale pak zjistil, že vlastně La liga by byla moc náročná, tak si to na poslední chvíli rozmyslel.

Reagovat
Beči

Messi nemá komu co dokazovat. Plně chápu, že zvolil na konec kariéry pohodičku, slunce a krásnou Floridu.

Reagovat
technecium

Kor kdyz mu ani nedokazali garantovat, ze by ho zapsali.

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Rizek

Messi to vyřešil výborně.

Laporta nezabodoval. V tomhle případě měl poděkovat a říct, že prostě přesahoval Messi finanční možnosti klubu. A nikdo by se nezlobil.

Reagovat
LAM

Zbytečnej povyk pro nic. To že chtěl být víc v klidu než by byl v Barce sám řekl a je jasné, že v Americe nebude muset tak makat jako by musel v Barce, kde se řeší každá prohra.

Reagovat
Salfovic

Přesně, v Barce by na něj za půl roku pískali, že si nechce snížit plat.

Reagovat
db18

Reagovat
smazaný uživatel

Hlavne nejlepsi for je ten, z Messi ma podil na akcie Apple. To znamena, ze kterykoliv Ronaldo fanboy na svete, ktery pouziva cokoliv od Applu, dava penize Messimu

Tohle je fakt mastermind jak svine, jeste s tim WC

Reagovat
DreamTeam

Myslím, že asi tak99,99% lidem ať už z jakéhokoliv táboru,je to úplně jedno .

A pak jsi tu ty

Reagovat
smazaný uživatel

V pohode, tvuj nazor me netrapi

Reagovat
Al Capone

Asi tak. Stejne tak fanousek Realu nebudu rusit Spotify

Reagovat
Mass

Reagovat
Bastaron

Reagovat
John Obi Mikel

Laporta Jen do něj Nemá ani na La Ligu

Reagovat
Zark

Hahaha, chichichi

Reagovat
Kornovec

Laporta je dusevni mrzak, kdyby radsi drzel hubu udelal by lip. Vzdyt by ho ani nemohli zaregistrovat.

Reagovat
sergi

Reagovat
db18

Reagovat
rave

To je vyjádření na facku, fakt. Všechny z Elefant blau nakopat do prdele a vyhostit z města. Včera bylo pozdě.

Reagovat
Ángel di María 22

Reagovat
2miguel1

Messiho som v Barcelone veľmi chcel, teda srdce chcelo, ten rozum už trochu občas zapochyboval. Nadavate tu na Laportu a aj keď to nerad priznavam, je to genius v politickom svete. Nebyť neho, nieže nemame titul v lige, potacame sa okolo 4.miesta v lige. On a Alemany Messiho už davno odstavili, nechceli ho v 2021, nechcu ho ani teraz. Museli to tak zahrať, aby to bolo čo najmenej bolestive pre fanušikov, niečo v zmysle " My sme chceli ale nedalo sa". Im ide o Barcelonu, a oni asi vedia, že s Messim ( aj ked to nerad priznavam ) by sme zas nasadili spiatočku. Mne ako fanušikovi Barcy by to bolo jedno, premna zamna nech sme aj desiaty v lige, no chcel som Lea este vidiet. Oni maju jasne prikazy. Vyhrat ligu, vyhrat Copu, vyhrat LM. Laporta ma presne kluče k tomu, aby sa nam to podarilo. Ako prezident ma meno, že ťaha prve husle v svetovom politickom futbale. Ono sa to nezda, ale je to velmi dolezite. S Laportom pridu trofeje, aj tu ukazuje, že city idu bokom, prvorada je len Barcelona.

Reagovat
Tony Stark

Laporta ťahá prvé husle v svetovom politickom futbale Okej

Reagovat
2miguel1

Oni su s Perezom starí harcovnici, oni daju spolu aj tu Superligu

Reagovat
AlevsakNevadi

nedajú , UEFA sa potopí sama a hráči sa zbúria. Potom do toho pôjdu kluby bez nejakého Laportu alebo Peréza.

Reagovat
Spasitel

Hrozné vyjadrenie prezidenta klubu voči legende nečudujem sa, že išiel radšej do zámoria.

Reagovat
db18

Reagovat
Csaplárova past

Strašná komedie. Jeho odchod i údajný návrat.

Reagovat
Sergi Samper

Opravdu by mě zajímalo jak to celé probíhalo. Pořád budu věřit, že se alespoň na ten půlrok vrátí to ukončit, ale Laporta tomu takovým dementním prohlášením moc nepomáhá.

Messi říkal, že o platu vůbec nebyla řeč (může to být pravda?). Chápu, že by musel být nejlépe placeným hráčem, ale je taková pí*ovina, mu říct - teď ti můžeme nabídnout 15mega a okamžitě tě zaregistrovat.... pustíme se do prodeje hráčů a potom ti ten plat hned zvedneme na předem domluvený?

Nebo ten plat rozložit na 5 let i kdyby měl hrát jen 2? On je prostě výjimka u které bych to pochopil.

Pořád by to byl náš nejlepší ofenzivní hráč a měl se dotáhnout za každou cenu. Strašně mě sere, že proto vedení neudělalo maximum a mám z toho pocit, že ani nechtěli.

Reagovat
patas92

Zprávy o platu byly různé. Někdo psal, že by bral jak Lewa 25M, četl jsem i o 12M ročně atd. Messi by přistoupil na cokoliv imho, akorát mu prostě v tuhle chvíli nemohli dát ani to minimum (pod které by podle nějakých španělských zákonů prý nemohl jít). Po zkušenostech z minula se mu prostě čekat nechtělo a nechtěl ani aby to odnesli jiní hráči.

Reagovat
Sergi Samper

Jaké minimum? To platilo poprvé né? Nebo i teď když šel z Francie? Jsem myslel že teď mu mohli nabídnout cokoliv.

Reagovat
patas92

Netuším, jenom jsem to někde zmíněno zahlíd, ale asi to bude blbost, no.

Reagovat
AlevsakNevadi

čisto teoreticky by mohol dostať aj euro ročne, ten ESP zákon sa týka len toho že nemôžeš dostať jeden rok 100 eur a druhý menej ako polovicu predchádzajúceho kontraktu teda minimálne 50eur. Vždy musíš dostať minimálne 50% platu z posledných 12 mesiacov. Druhú vec by mala ale Barca problém to obhájiť pred finančnou správou z toho by bol určite mini spor že nedostal obvyklú trhovú cenu ak by mu dali 1euro ročne.

Reagovat
Greaber

By mě zajímalo, jak ho Beckham ukecal. První mě napadlo, že mu snad musel nabídnout svojí dceru za ženu, ale pak jsem si uvědomil, že dceru nemá a navíc Messiho žena je neskutečná super kočka. A jí se prý v Miami hodně líbí, takže asi platí, že za každým úspěšným mužem stojí žena.

Reagovat
monkej

Beckham má dcéru.

Reagovat
Greaber

Sakra máš pravdu, 11 let, no asi už hold nemám tolik času na bulvár, jako dřív

Reagovat
patas92

Takže ji nabídnul Messiho nejstaršímu synovi

Reagovat
Spagetka

Laporta je slušný ocas, proč řekl takovou hovadinu , když Messi sám v rozhovoru řekl, že do Barcelony chtěl jít, ale věděl, že tam není úplně vítaný. Jako on ten šmejd chce ztratit veškerou důvěru, tak hlavně teď v létě přiveď nakou další útočnou sračku co leštila lavičku za 70-80 milionů at může vstřelit 4 branky za sezonu.

Reagovat
AlevsakNevadi

pretože to Messi povedal tak ako to je a to sa jemu nehodí. že on už nechce na triko že si hráči budú znižovať platy alebo by museli niekto predať aby ho mohli podpísať. Potom ho za to vinili že je to jeho chyba a podobne.

Reagovat
drussbarb

Nebývám tu sprostý, ale Laporta je prostě politická piča. Vždyť Messi nedostal žádnou nabídku, s tím šmejdem mluvil 1-2x a nechtěl dopadnout jako předloni. Laportovi absolutně nevěřím, Superliga zmrd to je

Reagovat
Jordi Alba

To je fakt šašek, jakoby nestačilo, že se s největší legendou nedokážou rozloučit tak, jak se patří. Místo toho aby držel radši hubu a šoupal nohama, tak ze sebe vyplodí tohle.

Reagovat
AlevsakNevadi

podľa mna ho chcel zas zneuzit ako ked odchádzal. ponatahovat fanusikov na nejaky last dance a nasledne to hodit na tebasa ze on je kokot. Pritom bude este trvat dokym sa barca realne vyhrabe z Bartovych sraciek.

Reagovat
rel7

V zimě se na ty 2 měsíce vrátí před novou sezónou.

Reagovat
2miguel1

K dalšímu zvratu dojde v případě budoucnosti İlkaye Gündoğana. Německý záložník neprodlouží končící smlouvu v Manchesteru City a zamíří do Barcelony, příští týden by měl podepsat kontrakt.

Ak ho podpišu o tyždeň tak bude každemu jasne, že Messiho proste nechceli

Reagovat
drussbarb

A fans z forcabarca, co nechtěli Messiho kvůli tomu, že probíhá přestavba kádru a Messi je dědek, budou nadšeni z 32 letého borce

Reagovat
Messiáš

Smutné vyjádření, je i absurdní kolik lidí na twitteru tohle prohlášení obhajuje s poukázáním na rozhovor Messiho, kde snad řekl" I am also in a moment where I want to get out of the spotlight a bit, to think more about my family" a dávají to na roveň.

To, že jsme mu nebyli schopni poslat jedinou oficiální nabídku, ale jen nejaký verbální příslib, kterým těžko věřil vzhledem k situaci z před dvou let, je od nás fail a od něj poměrně logické rozhodnutí.

Nicméně to bolí pořád, Laporta s Alemanym dělají jinak úžasnou práci, ale přivést Messiho zpět, tak mu v Barceloně staví sochy.

Zbytečný rýpanec, který navíc zase vytvaří potenciální rozpory mezi Messiho táborem a namí, což poté, co oba tábory v posledních měsících spíše zakopali válečnou sekeru, je škoda

Reagovat
drussbarb

Já už Laportu nemůžu ani cítit, prostě politik

Reagovat
Messiáš

Pořád jej hodnotím ve skrze pozitivně, ale už to není zdaleka tak neprůstřelné jako v prvním volebním období. Bohužel

Reagovat
Nihilister

Laporta mele dobrý sračky od doby co nastoupil.

Reagovat
Benfica

Toto vyhodit na net o klubovej legende

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele