AFP: Messiho odchod do Saúdské Arábie je hotová věc

09.05.2023, 12:20, aktualizováno 09.05.2023, 18:09
Aktuality
Lionel Messi (© AFP)
Letní odchod hvězdy Lionela Messiho z Paris Saint-Germain do Saúdské Arábie je podle zdroje agentury AFP hotová věc. Již delší dobu média spekulují o tom, že pětatřicetiletého argentinského útočníka láká klub Al Hilal, jenž mu nabízí smlouvu na 400 milionů dolarů (8,5 miliardy korun) ročně.

"Dohoda s Messim je hotová. Bude hrát v Saúdské Arábii. Je to obrovský, výjimečný kontrakt. Ještě finalizujeme některé detaily," cituje AFP svůj zdroj blízký vyjednávání. Messiho otec a agent Jorge ve vyjádření na instagramu spekulace odmítl, nic podle něj nebude jasné, dokud sezona neskončí.

Žádná strana zatím oficiálně Messiho další budoucnost nekomentovala. Kapitán argentinských mistrů světa má do 30. června smlouvu v Paris Saint-Germain. Ve francouzské metropoli hraje jeden z nejlepších fotbalistů historie od roku 2021, kdy odešel z Barcelony, v níž strávil celou dosavadní kariéru.

Messi v úvodu minulého týdne Saúdskou Arábii, kde je ambasadorem turismu, navštívil. Vedení PSG ho za nepovolenou cestu na dva týdny vyřadilo z kádru, po veřejné omluvě mu trest zkrátilo zhruba o polovinu. V pondělí už hvězdný útočník s týmem trénoval a večer převzal ocenění Laureus pro nejlepšího sportovce minulého roku.

Messiho otec Jorge, jenž ho zastupuje, se proti informacím o dohodě ohradil. "Na příští sezonu není nic s žádným klubem domluveno. Rozhodnutí nepadne dřív, než Lionel dokončí sezonu s PSG," napsal na svém instagramu. "Až skončí sezona, bude čas si vše analyzovat, a pak se rozhodnout. Můžeme ujistit, že žádná dohoda není. Ani ústní, ani nic podepsáno, žádný souhlas," napsal.

V Saúdské Arábii by se Messi mohl opět potkat s dlouholetým rivalem Cristianem Ronaldem, který na konci minulého roku zamířil do Al Nassru. Portugalský útočník s klubem podepsal tříletou smlouvu na 220 milionů dolarů ročně.

Autor: ČTK

Komentáře (291)

Přidat komentář
smazaný uživatel

To bych se možná na Al Hilal - Al Nassr i podíval...

Reagovat
smazaný uživatel

Včera som si pozrel trošku Ronalda na Premiere sport

Reagovat
M.Vaza

To jsou částky tvl, za pár let tam půjde Mbappe rovnou za miliardu ročně. Divím se, že tam ještě není Neymar.

Reagovat
Manik...

Reagovat
schuby

dej tomu dva roky a je tam jak na koni

Reagovat
patas92

Rok max

Reagovat
smazaný uživatel

Dost bude záležať od rýchlosti pripojenia kvôli online fps

Reagovat
luismiksak

Bych blil .... 8,5 miliardy ročně???

Reagovat
Pharrell

Reagovat
Manik...

Tvl.. K čemu? Do takové díry..

Reagovat
krisa

složenky se samy nezaplatí

Reagovat
Manik...

To bude platit složenky za půlku Argentiny ne?

Reagovat
krisa

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
JacoBee

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Elliasson

Zrovna Rijád je město, které je čím dál zajímavější. Ale chápu - saúdskoarabská liga nebude tak zajímavá ještě dlouho.

Reagovat
Manik...

Reagovat
VersaceChain

Chudak Ronaldo :(

Reagovat
vilp

Reagovat
kilobyte

Barcelonu má v srdci.

Reagovat
Manik...

Reagovat
Greaber

O tom to není, Barcelona je prostě žebrota a ani by se jim teď úplně nehodil do systému. Jeho návrat by zničil vše co po jeho odchodu budovali. Že každý den vychází několik článků o jeho návratu, to my připadá spíš jako taková omáčka pro fandy, aby se vlk nažral a koza zůstala celá.

Reagovat
kilobyte

Je pár srdcařů, kteří by pro svůj klub udělali vše. Messi mezi ně nepatří, i když někteří to tvrdí. Kdyby ho Barcelona nedržela mega platem, tak by tam pravděpodobně tak dlouho nevydržel.

Reagovat
PBLead

Reagovat
eibe

Reagovat
ttopi

Dobrý blábol. Messi v Barceloně zůstat chtěl, ale prostě to nešlo. Hezky jste si tu na něj všichni plivli, že má hrát zadarmo, ale pak se jaksi zjistilo, že to zákony neumožňují

Reagovat
kilobyte

A teď mu to neumožňuje co?

Já na něj neplivu, jen píšu, že to není srdcař. A Barcelona pro něj tolik neznamená, jak si někteří myslí. Jsou hráči, kteří dělají všechno pro jeden klub a nekoukají na peníze, trofeje a slávu.

Reagovat
-R2D2-

Příklad? A ber v úvahu oněch 400 mio ročně… Jak by se k tomu na sklonku kariéry postavil takový Totti?

Reagovat
kilobyte

Těžko říct, osobně ho neznám. Ale pro každého nejsou peníze na prvním místě.

Reagovat
-R2D2-

No já jen jestli zas celá diskuze nebude o nahánění jakéhosi ideálu a vůbec slovíčkaření. Totiž fakticky není menší srdcař než Raul… např.

Reagovat
kilobyte

Proč nahánění ideálu? Prostě Messi není srdcař a Barcelona pro něj neznamená tolik, co si někteří myslí.

To jestli byl Raul menší srdcař na tom nic nezmění.

Reagovat
-R2D2-

No a to je přesně ono. Tvůj ideál srdcaře může být někdo kdo jde napřed citem hlava nehlava. Já považuji za srdcaře i ty o trochu chladnější při uvažování. Ono to tak černobílé asi nebude, a vsadil bych se, že stejně jen brojíš proti fanatikům z řad našich. Jenže na to jdeš stejně, jen z opačné barikády. Ten Raúl ti měl napovědět v tom, že srdcař být může, jen ne podle tvé sktriktní definice. Prostě…

Reagovat
kilobyte

Můžu se teda zeptat, co udělal Messi pro Barcelonu, že by za to mohl být považován za srdcaře?

Reagovat
-R2D2-

O tom, jak moc velký prototyp ideálního vykuka z la masie byl, který na hřišti symbolizoval už od první chvíle všechno, co měl, se asi bavit nemusíme. Nejde mi ani tak o dovednosti s míčem, samozřejmě, jako spíš o věci typu: schopnost podřídit se celku, nechovat se jako Ríša, star, jak chceš.. V tomhle byl Messi jistou dobu úctyhodnej. Uvědom si jen to, kolik toho na hřišti ustál, při vší tý agresivitě kolem něj, a nikdy to nevztáhl na důležitost, nedostižnost jeho maličkosti. A tohle jsou ty skutečné hodnoty akademie. V kontrastu např.: s Busim, kterej je s míčem skvělej, ale bez něj je to socka, plačka, si asi někdo poklepe na čelo, co že je to tam jako malý doopravdy učej. Budiž. Pro mě Leoš jistou dobu charakerizoval to co Puol, než skončil. Ostatně jsem toho názoru, že právě proto jsme tehdy začali klesat na značce. Ostatně kdo jinej než Leoš měl po něm převzít onu nezlomnost a táhnout Barcu dál. Jenže tehdy to dovedl jen herně. Nasral mě jakým stylem se prezentovat v zápasech kde nosil kapitána a jakoby naschvál snad ještě ubral. Nepřípustný! Ale z toho taky vyrostl, jen škoda, že ne v Barce.

Jo a abych nezapomněl, ostatně dneska to frčí, tak co bych to nepoužil – odmítnul všechny nabídky na přestup jinam. Že u toho nebyl blbej a nechal se řádně vyplatit mi v tom nijak nepřekáží. Ostatně aktuální nabídka ze SA jen potvrzuje, že už dávno mohl hrát za nesmysl jinde. A taky mě to nutí se tázat zdali v tý Barce nakonec nehrál pod cenou? Navzdory všem těm úvěrům…

Reagovat
kilobyte

Hráč je to výborný, ale to z něj nedělá srdcaře. Možná na začátku kariéry se Messi podřizoval klubu, ale to už dlouho neplatí. Dozadu ho člověk skoro neviděl máknout. V posledních letech maximálně za Argentinu. A ty spekulace kolem dění mimo hřiště taky o srdcařství moc nevypovídají.

Reagovat
-R2D2-

Nedělá, samozřejmě. Jinak ta “matra” ohledně toho, že Messi je dozadu špatnej je nehoráznej mýtus. Naopak, vzhledem k pokynům, který má už někdy od roku 12, kvůli čemuž se tehdá de facto pakoval Ibra, a který vesměs znějí “Dopředu volno, dozadu nic” je jasný, že defenzívě dával víc, než musel, nakolik to mně osobně přijde minimálně úsměvný, porovnám-li ho se Suárezem ve svých nejšťavnatějších letech a vlastně v letech, kdy řádil i u nás.

Jinak začátek kariéry do konce éry Enriqueho jednoznačně je obdobím, kdy se podřizoval klubu, trenérovi. To zní jinak než “ ze začátku”.

Rozumím tomu proč tě štve, když ho někdo nazve srdcařem. Ona ta křivka zapalénosti do hry je doopravdy posledních deset let značně kolísající a skřet vypadá, že má víc a víc v řiti a chápu, že někdo čekal vyloženě na to, a to se vsadím, aby se z Francie vrátil do Barcy a hrál nejlépe zadarmo. To by pak ten narativ prozměnu rezonoval opačně.

Zkrátka, na studenou kalkulačku, tiše počítající někde v ústraní, mě mnohdy i překvapil, a vlastně standardně vždy při EC – to byl mnohdy výkon sezony, i s tím céčkem na ruce… né, že ne!

Jasně, že vedle jmen jako byli Gattuso, Cambiasso je Messi jako srdcař divnej.

Dobře si ale pamatuju jednu sezónu Redonda u vás tam bez moře, po který si někdo klidně mohl myslet, že v rámci jeho vlastních hodnot u něj nejdříve platí Real, pak manželka, děti… Každej tomu holt dává to srdce a rváčtví jinak, než jen ti výše uvedení.

Reagovat
uff

Reagovat
-R2D2-

A ještě k onomu: pro někoho peníze nejsou všechno. Hele já mám nejvejš rodinu, zdraví, klid, a je mi jasný, že víc pro mě není, ale když nejsou prachy tak maj hlad, jsou nemocný a je to naprd. Hrozně vágní tvrzení je pro mě tahleta věta. Beru to jako neschopnost vědomí pojmout širší souvislosti. Něco jako když lidi přemejšlej nad nekonečnem, vším, ničím, každým.

Kór v souvislosti s top fotbalisty, kteří jsou zabezpečení již v době, kdy nemaj ani řidičák. Nadsázka!

Reagovat
Largo

Asi stejne jako kdyz koncil. Totti by proste nikdy za jinej klub nehral, tecka.

Reagovat
-R2D2-

Reagovat
Tromas

No já nevím, ale Totti zůstal po celou kariéru v AS i přes to že tam neměl šanci získat hodně cenných trofejí (na začátku jeho kariéry vyhrál s AS Sérii A) a když mu přicházeli nabídky od klubů s daleko většími šancemi na velké trofeje a zároveň by od těch klubů dostával o dost víc peněz (například nabídka Realu) tak je vždy odmítl a na konci kariéry se mu nabízela Čína, což byla pro fotbalisty před pár lety stejná verze ligy jako Arabáči dnes (bez úrovně ale za hromadu prachů neodpovídající kvalitě té ligy). Kvůli tomuhle je dnes Totti považován za největší vzor fotbalového srdcaře (klubisty). Prostě pokud se Messi nevrátí do Barcelony a radši půjde k Arabům tak není srdcař a kilobyte, s kterým si vedl argument by měl pravdu.

Reagovat
Largo

Reagovat
roman1978

A co když už Barca nemá zájem? Jak se to bude posuzovat?

Reagovat
king23

To je úplná blbost a ty to víš. Kdyby tak strašně moc chtěl zůstat v Barceloně, tak by v PSG nikdy nepodepsal na 2 roky. Mohl klidně někde podepsat na půl roku - každý klub by Messiho bral na libovolně dlouhou dobu a v lednu mohl být zpátky v Barce.

Reagovat
Beči

Jsi dost naivní, když si myslíš, že by Messiho někdo podepsal jen tak na půl roku, aby se udržel v kondici a v lednu ho v klidu pustil.

Reagovat
king23

Naivní?

Prosimtě jmenuj mi klub, který by neměl zájem podepsat aktuálního držitele Zlatého míče byť jenom na týden, pokud by o to měl Messi skutečně zájem a přistoupil by na nějakou průměrnou mzdu, kterou ten klub vydává za hráče. Skočili by po něm okamžitě všichni od Slavoje Vyšehrad až po Man City. Snad jenom Real by ho z důvodu nějaké rivality nejspíš nechtěl.

Reagovat
-R2D2-

No, hlavně vidím ty sponzory a jejich půlroční kampaně. Takhle si zmrvit bonitu jen aby naplnil jakousi ideu srdcařství a za půl roku byl zpátky. Celej život je v Barce a kdyby tak strašně moc chtěl zůstat... nekonstruuj!

Reagovat
king23

Však jo, je to blbost a já na jeho místě bych to nedělal

Jde o to, že kdyby toto skutečně byla pro něho priorita číslo 1 (jakože nebyla), tak by cesta prostě byla.

Reagovat
-R2D2-

Další konstrukce typu: “Kdyby měl Barcu toliko v srdci, vrátil by se co nejdříve a klíďo i zadarmo”. Nikoho z vás tohle u Raúla ani nenapadlo a dost možná hlavně proto, že nikoho z našich nenapadlo křičet, že nemá Real na 1. místě. Nekonečný kruh osobních referencí a výkladu našich hodnot.

Reagovat
kilobyte

Já si myslím, že kdyby to dali právníkům, tak by něco vymysleli. Určitě by se to dalo nějak obejít. Jenže tam nebyla vůle asi ani z jedné strany.

Reagovat
ttopi

Víš toho málo o podepisování smluv. Když nemohl zůstat v Barceloně a potřeboval něčí laso, určitě ten někdo ho nepodepíše na půl roku, aby pak zas zadarmo odešel. Jsi se teď probudil?

Reagovat
king23

prosimtě přečti si diskuze výše a co tu byly dřív, nebudu to už znovu opakovat

Reagovat
ttopi

Přečetl jsem si znova příspěvek na který jsem reagoval a tam se divíš, že podepsal v PSG na 2 roky. Tak ti na to reaguju, že na míň by ho nikdo nepodepsal.

Reagovat
king23

To je tak absurdní tvrzení, že vlastně nevím, co ti na to mám napsat

Skutečně trvdíš, že kdyby zavolal dejme tomu do Sparty, že tam je ochoten na půlr roku do ledna hrát za 1 mil. Kč měsíčně, tak by mu tenkrát řekli, ne nemáme zájem?

Bral by ho tenkrát úplně každý klub snad s výjimkou Realu, kdyby to bylo za nějaký menší peníz.

Reagovat
ttopi

Dobře, tak já myslel že se bavíme o reálných věcech, ne o Spartě. Musíš brát, že ten tým, který by do něj vrazil ty peníze, by to chtěl nějak spojit s marketingem, s merchem, a tak dále. To fakt není jen o tom, že bude půl roku někde hrát a pak papá zase jinam. Proto se dělají smlouvy na delší dobu, že máš záruku buď toho že u tebe dlouho bude, nebo že se ti z toho alespoň něco vrátí, když půjde jinam.

Reagovat
king23

Sparta byl příklad.

Uvědom si, že Messi byl 2 roky zpět aktuální vítěz Zlatého míče, nejlepší hráč na světě. Těch klubů, které by ho nevzaly byť na půl roku bys napočítal na prstech jedné ruky, kor kdyby si řekl nějakou symbolickou výplatu. Od začátku se to mohlo postavit tak, že tam jde fakt jenom na půl roku, všichni by s tím počítali a v lednu mohl být zpět v Barceloně. Šlo prstě o peníze a to je celý zakopaný pes.

Reagovat
ttopi

A kde měl v tu dobu jistotu, že by ho ta Barcelona pak mohla vzít? Nebylo zřejmě že tu situaci do půl roku vyřeší. On taky nechtěl asi riskovat, že by najednou byl třeba zraněnej a bez smlouvy, kterou by mu v tu chvílicoby zraněnému taky asi nikdo nedal. Když si vzpomenu na tu jeho rozlučkovou tiskovku, tak z té bylo zřejmé, že z Barcelony odcházet nechtěl. Prostě musel, prootže to tam papaláši zesrali jak mohli.

Reagovat
king23

Tak ještě jednou. Nikdo nerozporuje, že z Barcelony odcházet musel. Řeč je o tom, že kdyby pro něho byla priorita číslo jedna hrát za Barcelonu, nehledě na peníze, tak by nikdy nepodepsal v PSG na dva roky. Co je na tom k nepochopení?

Po půl roce jinde by už nemusela Barca řešit, že na základě reguli mu musí dát minimálně 50% předešlého platu. Takže to by byla úplně jiná situace a Barca by mu nabídla zkrátka tolik, kolik by si mohli dovolit.

Reagovat
ttopi

Dobře, ale to nesmíš vycházet z toho, že srdcař pro tebe znamená to, že hráč půjde třeba na polovinu toho, co je zvyklej. To s tím moc nesouvisí.

Reagovat
king23

Hele, celá debata se odvíjela od toho, že jsi tvrdil, že by ho na půl roku nikdo nepodepsal. To jsme si už doufám vysvětlili, že by ho rád podepsal skoro každý. Od začátku tvrdím, Messi z Barcy odešel kvůli penězům, což koneckonců sám potvrzuješ tím, že přiznáváš že za půlku by tam nehrál.

Reagovat
roman1978

no ty vole.

Messi odešel protože musel. Ani po půl roce se vrátit nemohl. Do Paříže šel kvůli rodině, protože v jiných městech, ze kterých měl nabídky, se Antonele nelíbilo. V Paříži měl také Neymara a Paredese.

Kdyby se mohl v polovině sezony vrátit, už by byl zpět. To mohl také podepsat někde na jeden zápas a vrátit se obratem. Roztáčíte tady zasvěcené teorie a nevíte o tom vůbec nic.

Reagovat
ttopi

Reagovat
ttopi

Já ale neříkám že by tam za půlu nehrál - naopak, údajně byl ochotnej plat snížit dle potřeby. Já jsem říkal jinou věc - že žádnej klub by mu neměl dát nabídku na málo peněz - to se prostě nedělá. Když má hráč nějakou hodnotu, je negentlemanský mu dát nabídku, kterou může odmítnout.

Reagovat
misomy6

Ale podpísal len nie s takým platom,

Reagovat
fenixLFC

takze srdciar sa pozna tak ze nebude hrat zadarmo v klube ktory zdiera vsetkych hracov a do toho kupuje drahe posily...

Reagovat
kilobyte

Ne, srdcař se pozná tak, že nejdříve myslí na klub a pak až na sebe.

Reagovat
Salfovic

A někdo takovej už byl?

Reagovat
kilobyte

Podle mě třeba Reus.

Reagovat
Salfovic

Jo, on odmítl alespoň sto mil ?

Reagovat
kilobyte

To nevím, ale určitě dostal lepší nabídky než měl v Dortmundu. A šance na trofeje by se mu taky zvýšila jinde.

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
mistr129

No to se těžko posuzuje, třeba je jen zkratka spokojen v tom městě a nechce se stěhovat.

Ono třeba kdybych hrál za Boleslav a bral 100 tisíc , tak do Slavie za milion půjdu určitě, ale třeba za 150 do Trenčína bych musel hodně zvažovat

Reagovat
kilobyte

Tak zrovna Messi byl spokojený ve městě.

Reagovat
king23

Totti?

Reagovat
-R2D2-

Reagovat
Mr.Mike

Stanciu

Reagovat
Largo

Totti

Reagovat
rominhoFCB

Okolo sezony 2005/06, ked Messi zacal ukazovat svoj uzasny talent uz v A time Barcelony, nemal a ani nemohol dlhu dobu podpisat profi zmluvu, kedze Barcelona nemala volne miesto pre dalsieho non EU hraca, tak okolo neho kruzili viacere zahranicne kluby, ktore mu ponukali velke peniaze. Messi mohol odist zadarmo, ale napriek tomu ostal.

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Messiáš

Ukládám si tady ty tvoje bláboly pro léto, kdy přestoupí do Barcelony..

Plivat tady na něj na základě naprosto smýšleného článku a mluvit o tom, že Barcelonu nemá v srdci z pozice fanouška United (zcela nezaujatého), přičemž už je to několikátý článek, jak tak sleduji. Dočkej času

Reagovat
kilobyte

Ukládej si co chceš.

Reagovat
Gazdo

Ja teda stale dufam ze k nam nepride aj ked mi normalne sklbe prstami na klavesnici ked pisem taketo ruhania

Reagovat
Messiáš

Já naopak velice doufám, že přijde. Pořád by to byl u nás rozdílový hráč a o marketingovém efektu není třeba mluvit.

Reagovat
Gazdo

Bol. Ale uz je o dva roky starsi a uz bude len a len starsi a tym ze je to Messi tak proste bude hrat aj ked uz bude viac a viac na pritaz. Za mna proste nie uz som to viackrat rozpisoval vidim proste na to vela dovodov

Reagovat
Manik...

Reagovat
kilobyte

Máš to pořád uložené?

Reagovat
Messiáš

Jop, vidím, že v Saudské Arabii není a v Barceloně vinou toho, že mu nejsme schopni předložit smlouvu (garance toho, že by mohl být registrován). V srdci má nás naopak více než dost i podle rozhovoru, který před chvíli dal. Takže tak 3:1 pro mě. Ještě nějaký jed tam máš ?

Reagovat
kilobyte

"Ukládám si tady ty tvoje bláboly pro léto, kdy přestoupí do Barcelony"

Jasně měl jsi pravdu V srdci vás má natolik, že vaše vyoperování stálo Adidas a Apple pořádný balík.

Reagovat
Manik...

Reagovat
Kejza

to usuzuješ z čeho, že ho tam držel plat? mně zas přijde, že hráči jako on chtějí mít zkrátka co nejlepší prostředí na to, aby se mohli soustředit prostě jenom na fotbal. byl tam s rodinou doma a dokud se mu sportovně dařilo, nemyslim, že by uvažoval o odchodu. že si ho hejčkali.. tak aby ne. on na mě ale fakt nepůsobí jako ten typ "potřebuju další výzvu, tuhle ligu jsem ještě nevyhrál" nebo "tady budu nejbohatší na světě". není to srdcař typu Puyola, ale mamonář podle mě taky ne

Reagovat
I*M

Dyť to dělá pro ní. Zahraje pár sezón a pak si Barcu může koupit celou

Reagovat
celeb

keby tam vydrzal 4 roky, tak aj splati vsetky dlhy za Barcu

Reagovat
fenixLFC

firmy po krachu a po exekucii sa daju kupit lacno

Reagovat
valloire

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Slavia10

Divím se, že tohle má zapotřebí. A být Barcelonou tak bych ho nechal a nezkoušel přivádět. Kdyby Messi v Paříži tak trpěl a toužila se jeho rodina tak moc vrátit do Barcelony, tak vezme klidně smlouvu za pár mega euro ročně. Vůbec by nestrádal. No ani ne rok, co mě strašně zklamal Ronaldo mě šíleně zklamal Messi. Naopak obří respekt Zlatanovi, který i za cenu toho, že by hrál za drobné chce hrát v Evropě a nikdy by se k Arábii nesnížil. Messiho pláč v den, kdy musel opouštět Barcu nyní působí trochu falešně, kdyby to opravdu chtěl, tak se vrátit může.

Reagovat
smazaný uživatel

Hrát v Americe je v pohodě a respektuhodné, ale hrát v Arábii je špatné a zavrženíhodné? Jaj...

Reagovat
emisarpravdy

Zlatan dal comeback a dotáhl zraněnej AC ke scudettu

Reagovat
eibe

to jo

Reagovat
risk je zisk

mně se líbí, jak se tu ta mrdka švédská pořád velebuje. Ten typek je vyhořelý tak 6 sezon.

Reagovat
VersaceChain

tak to jsou vyhoreli asi vsichni utocnici na svete, krom tak asi sesti, co maj podobnej nebo vyssi golovej prumer na minutu jako on v prvnich dvou sezonach v AC po navratu

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Slavia10

Pamatuješ si vůbec v jaké době odcházel? Odcházel po vážném zranění, kdy několik měsíců nehrál. Pak se vrátil do AC, vzal slušný ale rozumný peníze, i čas na hřišti. Čím jsou Messi a Ronaldo starší, tak se ukázalo že o Zlatanovi se během kariéry říkalo ledacos, ale faktem je, že Zlatan ke konci své kariéry ukázal, že je mnohem větší fotbalový srdcař a přes jeho hlášky mnohem skromnější člověk než Messi s Ronaldem dohromady.

Reagovat
smazaný uživatel

Srdcař, který vystřídal za kariéru 10 klubů, včetně úhlavních rivalů. Ale moje pointa byla v tom, že nevidím rozdíl mezi tím odejít do Ameriky a Arábie.

Reagovat
risk je zisk

Reagovat
Ladas321

Hrát v zemi, kde se ani nemůžeš podrbat na koulích? To bych fakt nechtěl. MLS je na vzestupu a určitě by se v Miami nebo LA žilo jemu i rodině lépe. Peníze nejsou všechno, podívej se na Ronalda a jeho rodinu, po půl roce chtějí pryč.

Reagovat
Rox

"kdyby to opravdu chtěl, tak se vrátit může". Můžeš mi to, prosím, nějakým způsobem vysvětlit. Pořád jenom čtu o tom, jak si ho Barcelona nemůže dovolit a o žádný oficiální nabídce jsem zatím nikde nečetl. Píšeš dost sebejistě, tak mi zašli nějakej relevantní odkaz, díky.

Reagovat
Frank Lampard 8

Přeloženo: "kdyby přišel hrát za pivo a klobásu"

Reagovat
Manik...

Jestli to je pivo a klobása řekněme za 150-200 tis. eur týdně (na které by určitě měli) tak pak OK.

Reagovat
Slavia10

I kdyby Messi vzal plat 50K měsíčně, tak by hlady neumřel. Mě nevadí, že je Messi na prachy, mě extrémně vadí že celou kariéru lže jak chce kariéru dohrát v Barce nebo Newell s old Boys a pak udělá tohle. Jestli mu vadí, jak se k němu chovají v Paříži, tak v Arábii ho manželská s dětmi pošle k šipku po týdnu.

Reagovat
Talker

Souhlasím, že i kdyby měl Barceloně platit za to, že za ně hraje, tak by hlady netrpěl.

Na druhou stranu odmítnout 400 Mega ročně by bylo naprosté bláznovství. Prostě za 2 roky u Saudu na konci kariery si vydělá pravděpodobně více než za celou kariéru v Barceloně.

Tohle je prostě nesmysl, že má hrát za "drobne". Takhle svet prostě nefunguje, pokud nedostaneš podíl a není to tvé dílo.

Reagovat
Rox

Ale ono přece ani není jistý, že by ty "drobáky" od Barcelony odmítl a nakonec vybral Arábii. Barcelona by se určitě ráda pochlubila, že předložila Messimu nabídku smlouvy a je pouze na něm, jak se rozhodne. Nic takovýho ale nikde není, takže jsou to jen řečičky jak by si přáli jeho návrat, ale ve skutečnosti pro to nic ani nedělají. A už se tu objevujou nesmysly, jak upřednostnil Arábii před Barcelonou.

Reagovat
kilobyte

Ne všichni lidi dělají vše jen pro peníze. Navíc Messi ty peníze už nepotřebuje. Myslím, že to jeho životní standard nijak nezmění. Takže by si mohl dovolit dělat už jen to, co ho baví. Hrát fotbal v Arábii asi nebude jeho sen.

Reagovat
smazaný uživatel

To je jako tvrdit, že dostávat plat 200k měsíčně nepotřebuješ, protože k udržení tvého životního standardu ti stačí 60k. Stejná situace, jenom v jiném měřítku.

Reagovat
kilobyte

Jenže z 60k na 200k je velká změna v životním standardu. U Messiho se podle mě změní jen číslo na účtu. Jinak to na jeho život nebude mít vliv. Kromě toho, že bude žít v Saudské Arábii.

Kdybych dostal na výběr buď 60k tady a nebo 200k v SA, tak si vyberu 60k.

Reagovat
Talker

Hele pokud dostane 3letou smlouvu za 1.2 miliardy a v Barceloně by dostal 60mil za stejnou dobu (fakt si nemyslim, ze mu nekdo da vic nez 400kw), tak si za ty peníze může třeba pořídit vlastní klub ve Španělsku.

Tady se nebavime o dvojnásobku ale spíš dostane 10x nebo dokonce 20x více, než v Evropě.

Takže ten rozdíl není 60x200. Ten rozdíl klidně může být 60k měsíčně a milion měsíčně. Kdyby mi někdo nabídl 20x (nebo jen10x) více než co beru teď, ale v Arábii, tak tam ty 3 roky přežiju a pak si muzu koupit v Praze vilu.

Reagovat
kilobyte

A kdybys tu vilu v Praze a celkové zajištění už měl?

Reagovat
Pato44

Ty ses kluku uplne mimo. Byt tebou, tak se na to vykaslu a prestanu to resit. Zminuje se tu Raul, ale to, ze po nem nestekl pes na sklonku kariery, ale Ronaldovi a Messimu nabidnou zivotni smlouvy. To proste nepobiras a nicemu takovemu necelil asi zadny fotbalista. Co kdyby nahodou ty finance, co tam pobere, chtel pouzit na neco fakt uzitecneho? Neco pro jeho puvodni klub/barcelonu? Co kdyby to fakt nahodou udelal? Jsem fakt zvedavej, ze kdyby se nedejboze neco takoveho stalo, co tu budes psat.

Reagovat
kilobyte

Tak něco užitečného a nebo pro Barcelonu?

Až to udělá, tak se můžeme bavit o jeho srdcařství. Zatím je to jen váš mokrý sen.

Reagovat
Talker

Tak bych třeba si chtěl koupit třeba další vilu ve Španělsku, někde v JV Asii a penthouse v New Yorku a mít finance na soukromý tryskac.

A kdybych měl tohle, tak bych si třeba chtěl koupit fotbalový klub v ČR. A kdybych měl klub v CR, tak bych třeba chtěl klub v Anglii. A ten tryskac vlastní.

A nebo bych chtěl založit sit kvalitních škol, které budou alternativou k současnému rygidnimu školského systému od základky po univerzitu.

A třeba bych si chtěl založit firmu, která bude vyrábět auta, protože mě nasrala Tesla a chci ukázat Muskovi, že to dokážu líp. Nebo jakákoliv jiná picovina.

Ve chvíli, kdy nabídlnou 20x více, tak to neodmitnes.

Reagovat
Manik...

Reagovat
Laliga

Reagovat
oli9

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
smazaný uživatel

Njn když peníze nehrají roli

Reagovat
krisa

samozřejmě už teď má vyděláno na 10 životů ale myslím, že moc fotbalistů co by tohle odmítli, nebude. O místních kecálistech ani nemluvě

Reagovat
kilobyte

Každý není na prodej.

Reagovat
smetos

Ale je. Kazdy ma svou cenu a nemusi to byt penize

Reagovat
kilobyte

To není pravda. Jsou lidi, kteří dokáží za svoje ideály i zemřít.

Reagovat
smetos

Nemusi jit o jejich zivot, ale o zivot manzelky, manzela, ditete, matky, psa... Takovy idealista byl snad jen jeden (hitler)

Reagovat
kilobyte

A dá se brát vydírání jako prodej?

Takových idealistů bude víc. V totalitních režimech najdeš dost lidí, kteří se postavili za svoje ideály a jejich rodiny to odskákaly.

Reagovat
Mass

Třeba takovej Kuchta není u nás považovanej za vzor morálnosti. Ale vrátil se z Ruska zpátky i když mu tam určitě nabízeli aspoň 3x víc jak ve Spartě.

A tyhle superhvězdy, co už mají dávno vyděláno na několik životů dopředu, jdou ještě dělat kašpárky saudským šejkům, který maj na svědomí 10x víc civilních obětí než Rusové.

Reagovat
wyqinac

se vratil z praktickych duvodu, kvuli repre a ukazani se na zapad, to by v Rusku slo mnohem hur

Reagovat
Mass

Kuchtič podle mě nemá kvality na to, aby hrál v nějakym klubu na úrovni LM. A všechny ostatní dokážou kluby z Moskvy a Petrohradu přeplatit. Takže kam by se ukazoval? Nebo že by věřil, že má na víc?

Reagovat
wyqinac

tak predpokladam, ze chtel hrat pohary (coz se mu ve sparte samozrejme podarilo ) a rusky kluby byly z poharu vylouceny. Nevim, jak by se k tomu postavil Silhavy, jestli by nekoho z ruska povolal do repre, hokejisti hrajici v rusku taky nebyly nominovany na MS v hokeji, takze tam hledam asi hlavni motivace. Prestup na zapad prece nemusi hned znamenat nejakej mega kvalitni tym hrajici LM, asi nekam, kde si vydela vic nez u nas mu bude stacit. Jsou to teda samozrejme takovy moje domnenky

Reagovat
Ladas321

Kdybych měl ty možnosti co on, tak bych to odmítnul úplně v pohodě.

Reagovat
Salfovic

Tohle by neodmítl ani jeden. A místní morální hodnoty by za tohle tam klidně kouřili šejkům.

Reagovat
VersaceChain

Fakt me zajima co mate kluci za zivot, kdyz si opravdu nedokazete predstavit nekoho, kdo nedela vse kvuli penezum.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Svatej

Hele jako ok, pro mě za mě ať tam teda jde, ale to kruci nemohl aspoň přestoupit k Ronaldovi, ať je svět aspoň jednou vidí v jednom týmu?!

Reagovat
Manik...

Reagovat
krisa

to by nerozdýchal asi ani jeden z nich

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
Pato44

Asi ani rozpocet toho tymu.

Reagovat
Salfovic

Toho bych se nebál.

Reagovat
Xavi

Tam asi FFP nebude.

Reagovat
Rudnevs

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
vceradnesazitra

Jen potvrdil jaká je to prodejná kurva

Reagovat
Pablos

což ty určitě nebudeš

Reagovat
Switchback

Reagovat
smazaný uživatel

Opičí se po Ronaldovi, místo aby si vymyslel něco vlastního.

Reagovat
misinho7

Reagovat
KnoxXx

Reagovat
Generalní Gladiator

Jasná věc

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
r.mrazik

Reagovat
j_mrazik

Myslíte, že až budou končit CRonaldo nebo Messi, tak to bude stejně emotivní jako Nadal/Federer?

Reagovat
smazaný uživatel

Proc proboha k velbloudum? Aby i tam ukazal, ze ma Roncka strcenyho v kapse? To jsem si myslel, ze tohle bylo jednou pro vzdy uzavreno

Reagovat
ACSeRw!n

prej dostane dokonce 600 mega rocne.. no neber to

Reagovat
patas92

Podle zpráv ze Španělska to ještě hotovo není. Domluvený s nima bude, ale furt se čeká co Barcelona.

Reagovat
El Cid z City

Ty jsi naivní.

Reagovat
patas92

?

Reagovat
El Cid z City

Vyhrál největší turnaj života, dosáhl všeho, do Barcelony se podle všeho už nehodí...600mega ročně je (neznám takové adjektivum) plat, vidím to na jasné východisko ze situace.

Reagovat
patas92

Však mu stejnou nabídku dají i za rok nebo za dva. Já taky tipuju, že tam nakonec skončí už letos, ale jenom proto, protože mu Barcelona nebude moct dát ani těch 20, nebo kolik se spekuluje. A on jinam než do Barcelony v Evropě nepůjde.

Reagovat
PBLead

Reagovat
Laliga

Hmm zaujímavé. Barca núti hráčov, vrátane De Jonga znižovať plat. Ešte ani nepricestoval a už si dobrovoľne nechal vyplácanie časti mzdy odložiť, aby klubu pomohol, a odvtedy mu krásne oplácajú: silou mocou sa ho snažili zbaviť, teraz potom čo mu stále nedoplatili dlžnú sumu ho tlačia k zníženiu mzdy

A potom sa snažia priviesť Messiho? To musí byť kačica. toho by snáď nebol ani Laporta schopný

Reagovat
kilobyte

Čeká jestli Barcelona nezastaví stadion a nedorovná nabídku?

Reagovat
7kaka7

V téhle situaci, kdy se budou dočasně stěhovat na olympijský stadion, se podle mě vracet nebude... Barça mimo Camp nou ztratí velkou část svého kouzla. Ne, že by to byl hlavní faktor ale určitě to nepřidá.

Reagovat
Csaplárova past

Na stara kolena si meli zahrat CR7 a Leo v jednom tymu.

Reagovat
CHONG

Snad to klapne, komentáře o tom, jaká je Ronaldo zaprodaná kunda, a jak by se Messi k ničemu takovému nikdy nesnížil, dojdou jak brambor v páře

Reagovat
misinho7

Reagovat
tunkic

Stejně jako komentáře u Ronalda z druhý strany, že za ty prachy by to vzal každej

Reagovat
valloire

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Reagovat
oli9

Ty vole ta částka je už totálně mimo realitu .. Ale pokud tam půjde tak prostě klesne alespoň u mě

Reagovat
smazaný uživatel

Všechno je na tomto světě mimo realitu. Vsechno

Reagovat
YNWA__MSN

Když to řeknu blbě, tak co má dělat jiného? Jeho prioritou je návrat do Barcelony, ale pokud to tam vedou tak katastrofálně, že si ho nemůžou dovolit podepsat ani zadarmo s polovičním platem než má v PSG kvůli ffp laligy... To má jít ve 36 zkoušet třeba PL ?

Reagovat
smazaný uživatel

Ano. Nech ukáže, že není ještě nýmand.

Reagovat
oli9

barca , USA, nebo Argentina.. já myslím, že s jeho jménem , značkou je zajištěný na několik životů

Reagovat
Mr.Mike

Ta Argentina by byla fajn.. Pro mistni fanousky by to bylo neco skvelyho

Reagovat
Fendi

Tak na CR7 se plivalo a Messi je vlastně chudák. Jdi do prdele

Reagovat
misinho7

Reagovat
MadMrJacky

Ale kontext těch odchodů je taky docela důležitý ne? Messimu vyprší smlouva, PSG tak nějak nic nedluží, klub jeho srdce to taky asi není a nijak na ně neplive. Na druhé straně Ronaldo odcházel z klubu, o kterém vždycky říkal, že je srdcovka, jen aby pak otočil a stěžoval si na legendy klubu, trenéra a spoluhráče. To že by Messi šel jednou do fotbalovýho dúchodu ať už k Saudům nebo US se dalo čekat, ale aspoň neměl potřebu předtím vykládat, jak v PSG nemají spoluhráči ambice apod...

Reagovat
technecium

Reagovat
CHONG

To je trošku demagogický výklad, na Ronalda se tu plivalo za samotný odchod k Saudům bez ohledu na okolnosti jeho odchodu z United... To byly ty bomby typu, jak se zaprodal, že měl hrát radši za pár éček někde v Evropě nebo měl jít do MLS...

Reagovat
Salfovic

Takže to samé, jako teď.

Reagovat
Generalní Gladiator

Ne tak docela. Část plivala za odchod kvůli $, to ano ,ale byli jsme i tací,kteří kydali na způsob, kdy poblil hnojem lidi v United proto,aby mohl rozvázat smlouvu s tím, že ho chce spousta velkoklubů ,aby pak zmizel k velbloudům. Celej kontex byl vtipně dokreslen Messiho titulem MS.

Reagovat
oli9

Přesně tak. Ač mám Messiho radši tak prostě zaslouží za to stejnou bídu od fanoušků

Reagovat
misinho7

Reagovat
smazaný uživatel

Holt prachy jsou mocná věc.

Reagovat
Pyroman

Tak otázka je, jestli vůbec má jinou možnost, když chce hrát minimálně do CA2024. PSG mu smlouvu neprodlouží a Barcelona na něj asi nemá, ani kdyby se výrazně uskromnil. A moc bych se nedivil, kdyby ho ze sportovních důvodů ani nechtěla a všechny ty zprávy o snahách přivést ho domů byly jen kouřová clona, aby fanoušci neprskali. V Evropě asi nikdo jinej nepřipadá v úvahu (max Chelsea?) a jestli vybírat mezi MLS a Saúdama za rekordní prachy, není moc o čem.

Reagovat
thewall

Dost pravděpodobně trefa do černého.

Reagovat
patas92

Reagovat
FC Porto FC

Chelsea určitě ne, ta má jinéj směr než hrát borce co mu je hrubě přes 30

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
nani92

ak chce hrať do CA2024, tak je samozrejme lepšia MLS aspoň kvôli ako takej výkonnosti. Alebo može ísť domov do Argentíny

Reagovat
r.mrazik

Reagovat
Xavivax1

Já bych raději žil v USA, než v poušti.

Reagovat
kilobyte

V USA máš taky pouště.

Reagovat
Xavivax1

ale taky zeleň, lesy, hory, jezera a pěkné parky

Reagovat
kilobyte

To mají v SA taky.

Reagovat
Xavivax1

V USA se střídá roční období. V SA je jenom teplo a zkurvené teplo.

Reagovat
kilobyte

Záleží v kterých částech.

Reagovat
smazaný uživatel

Město jak město.

Reagovat
alcantara

Death Valley.

Reagovat
VersaceChain

nahodou Arabie je krasna, a myslim, ze za 400m rocne se muzes pohybovat jen v mistech, kde krom okna vrtulniku poust ani neuvidis, pokud se zrovna nechces projet v bugine.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
king23

Jestli má jinou možnost? To myslíš vážně?

Pokud by mu šlo primárně o to hrát do CA2024, tak by šel snad kamkoliv jinam než k Saudum, aby se udržel na relativně vrcholné úrovni a ne, že bude kličkovat někde mezi velbloudama. Tady jde v první i ve druhé řadě o peníze, tečka. Za 10-50k/týdně by po něm šáhl snad skoro každý klub hrající evropské poháry.

Reagovat
kilobyte

Za 10-50k eur/týdně by po něm šáhla i Sparta, kdyby tam chtěl.

V podstatě za takové peníze by po něm možná šel jakýkoliv tým z první ligy.

Reagovat
Salfovic

Přesně, měl jít do Zlína, kokot.

Reagovat
Pyroman

Jojo, protože Messi půjde hrát třeba do Leverkusenu nebo Atalanty.

V PSG teď měsíčně bere cca 3,4 mega eur. Nepochybuju, že by v případě Barcelony byl ochotný jít možná i o desítky procent níž, ale to je asi jediný klub, kde by něco takového udělal. U nějaké sportovně zajímavé nabídky z Evropy by se třeba trochu uskromnil, ale rozhodně nepůjde někam hrát za mega měsíčně, když má vedle na stole nabídku od SA, kde si ještě polepší. Projeď si kluby z TOP evropských lig a řekni mi, kdo na něj má rozpočet a zároveň chuť přivést si do kádru za chvíli 36letého borce, který je sice legenda, ale v moderním fotbalu čím dál míň použitelný.

Reagovat
alcantara

Kde to prosim Ta zijes, tu sa vyskytuju odbornici, ktori Ti vysvetlia, ze chyba je predovsetkym v nom, pretoze ma vysoke naroky, ak by ich znizil, tak moze ist hrat kamkolvek a ma milion ponuk. Pretoze presne potom tuzi na zaver kariery, hrat v nejakej posranej Aston Ville o Europsku ligu.

Reagovat
technecium

Reagovat
king23

Trochu se do toho zamotáváš ne?

Nadhodil jsi tady polemiku, jestli měl Messi "vůbec jinou možnost". Na to je jediná správná odpověď - Ano, měl. Klidně by mohl hrát za tebou zmiňovaný Leverkusen či Atalantu, pořád by to byla vyšší úroveň než Saudská liga a na nadcházející Copu by ho takové angažmá připravilo rozhodně líp. Tak o čem se tady bavíš?

Že šlo v první řadě o peníze je jasné všem a je naprosto logické, že upřednostní Saudy za 400 mega ročně než hrát někde "za mega měsíčně" v Evropě. Ale nenalhávejme si tady nesmysly, jakože neměl jinou možnost.

Reagovat
Pyroman

Protože na rozdíl od tebe řeším realistický možnosti, zatímco ty asi žiješ ve světě, kde Messi půjde hrát někam za 50k týdně, když teď bere 17x víc. Když budeš úplně ignorovat finanční stránku, můžeš ho poslat třeba do Betisu, ale je úplně nesmyslný se o tom bavit, když to očividně nedává smysl. Samozřejmě že Messi při rozhodování zvažuje i prachy, fakt nepotřebuje rok v Evropě tak zoufale, aby si kvůli tomu snížil příjem o 90 procent.

Takže znova: jo, dost možná jinou reálnou možnost nemá. Určitě by ze sportovních důvodů radši hrál ten rok v Evropě, ale protože asi žádná nabídka, která by finančně odpovídala jeho normální úrovni, na stole není, vezme SA, pokud něco nevykouzlí Barcelona. Věřím tomu, že kdyby měl možnost jít třeba do PL za podobné prachy jako teď v PSG, vezme to i přesto, že nabídka od Saudů je výrazně vyšší.

Reagovat
patas92

až na to, že Messi by do PL nešel. Buď Barcelona nebo nic (v Evropě)

Reagovat
alcantara

Top klub s ambiciami by asi dal, nie?

Reagovat
patas92

Být na jeho místě, tak uvažuju jenom o City nebo Arsenalu. Všechny ostatní jsou letos funkční asi jako PSG, do dalšího bordelu bych už nešel.

Reagovat
VersaceChain

Arsenal

Reagovat
king23

Dobře, ale takto uvažovat je dost alibistické. Messimu bude za chvíli 36 let a fotbalově už jde hodně dolů oproti tomu jaký beast byl předtím. Kdyby neexistovali takoví blázni jako jsou saudští šejkové, kteří si Messiho koupí protože prostě můžou, přestože po sportovní stránce se jim to nikdy nevyplatí, tak by Messi musel přistoupit třeba řekněme na 60-70% svého dosavadního platu v PSG, aby to odpovídalo. To by byla ta tebou zmiňovaná "normální úroveň" a tu by mu podle mě některé velkokluby v Evropě byli ještě schopné dát.

Možná teda máš svým způsobem pravdu, ale pak musíme přistoupit na premisu, že jakmile dostane hráč nabídku, která je výrazně vyšší než si reálně zaslouží, tak nemá jinou možnost než ji vzít. Fajn, nemám s tím problém. Ale pak ať nikdo nemluví o nějakém klubismu, skromnosti, srdcařství atd.

Reagovat
Generalní Gladiator

Kdyby bylo CR nebo Messimu 27 a odešli za takovejma $ do SA, tak bych si hlavu ukroutil. Ale v tomhle věku? Ronaldo byl jinej případ v tom,že tvrdil,že ho chce půl Evropy a pak prchnul k velbloudům.

Reagovat
Pyroman

Jo, tak řešit u hvězd typu Messiho nebo Ronalda skromnost a střídmost asi nemá smysl každopádně. Klubismus je ale u Messiho téma jen v případě Barcelony. Jestli se ukáže, že měl kromě nabídky od šejků taky možnost jít do FCB třeba za 60 procent současný mzdy a vybral si Saudy, řeknu "ok, prachy vládnou světu".

Ale podle mě to právě není ten případ, že má na stole tak přeplacenou nabídku, že nemůže jinak, jak píšeš. Kdyby měl ucházející jinou variantu, tak ji podle mě odmítne. Věřím, že v případě Barcy by byl ochotný se docela znatelně uskromnit, ale pořád to asi nestačí. Nebo třeba ze strany klubu není taková vůle, jak to navenek vypadá, kdoví.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
mistr129

Reagovat
uff

Reagovat
db18

Reagovat
YNWA__MSN

Ve finále co má dělat jiného? V cirkusu Barcelona na něj nemají peníze, ačkoliv je ochotný jít s platem dolů. Psg mu kontrakt už neprodlouží.. Tak by měl jít v 36 zkoušet třeba PL? Mohl by se uskromnit ne, na stará kolena úplně změnit styl hry.. a hrát třeba za takový Arsenal, kde si splní sen, až s ním skončí příští rok na 4 místě PL.. Sen

Reagovat
forrest

Škoda no... Tu Premier League na 1-2 sezóny zkusit mohl... Zahrabat se někde v Saudské Arábii... ale jo, ať si je tam užijou... My jsme Messiho a Ronalda měli na scéně dost dlouho... Hezký roky, běžte si ještě na starý kolena vydělat...

Reagovat
Fendi

PL by byla nad jeho schopnosti

Reagovat
fenixLFC

takze uz vieme preco chcel ronaldo odtial odis.t nielenze to bol jeho refelx ked to vyzera ze nic nevyhra ale zas by bol iba v tieni niekoho dalsieho a to on nezvlada

Reagovat
Kiss Me Polka!

Reagovat
Maximm9

Se mi libi ty komentare, jestli to ma zapotrebi a nikdo si asi nedokaze predstavit kolik je 8,5miliardy

Za takove prachy bych taky sral na nazory ruznych lidi. Po fotbalove strance uz dokazal vsechno, ma 35let, ted mu staci hrat jste jeden rok a zajisti dalsich 20generaci.

Reagovat
r.mrazik

presne, konecne si bude moct uzit ty prachy behem tech 19 generaci,co ho cekaji

Reagovat
kilobyte

Reagovat
janinho

ano, lebo ked 10-15 rokov zarabas tak 100 mega rocne tak potrebujes este dalsich 20 generacii zabezpecovat. to co si zarobil doteraz je malo

messi ma dost penazi aby si mohol dovolit kupit cokolvek a aj ked ukonci karieru tak mu staci natocit 1 reklamu rocne a zarobi viac nez vsetci tu na EF za cely zivot. fakt by ma zaujimalo ako sa zmeni jeho zivotny standard tym ze pojde na rok do SA. kupi si 10 ostrovov miesto 5 a 20 jacht miesto 10?

Reagovat
king23

Však jo, já bych na jeho místě udělal totéž.

Výsměch ani tak nepatří Messimu, jako spíš některým jeho zarytým fandům, kteří naletěli pocitu, že Messi tak miluje Barcelonu, že kdyby to šlo, tak by tam hrál i za párek a pivo a že je tudíž narozdíl od Ronalda charakter.

Reagovat
kilobyte

A co se na to podívat opačnou optikou? Peněz má dost, i když si vydělá víc, tak životní standard už snad ani zvýšit nemůže. Po finanční stránce je teda zajištěný. Takže už by mohl dělat jen co chce.

Momentálně je z mého pohledu pro Messiho nejcennější čas a zdraví. Ani jedno si za peníze nekoupí, u zdraví částečně ano.

Přijde mi divné se v jeho pozici rozhodovat podle peněz.

Celkově mi přijde uvažování některých boháčů divné. Jasně, pokud je to baví, tak se to dá pochopit. Ale třeba některé reklamy, kterým se dokáží zaprodat?

Reagovat
janinho

presne to hovorim dlhodobo. clovek ktory ma tolko rokov prijmy na tejto urovni tam neziska peniaze ktore by este mohli nejak zmenit jeho zivotny standard. ak chce propagovat SA ako turisticku atrakciu, pripadne kvoli MS o X rokov tak je to jeho vec. ale ist tam hrat je pre mna nepochopitelne. uz PSG bol z jeho strany preslap, ale aspon stale ostal vo velkom futbale. ale vyhrat MS a o pol roka podpisat v SA by bol strasny fail. takisto ako to bol fail u CR. po tolkych rokoch co zarabal rocne 9-ciferne sumy by sa fakt nemal rozdodovat na zaklade penazi.

Reagovat
Maximm9

Vidis a tohle je presne nas ( normalnich lidi, bez zkusenosti mit desitky milionu) argument. Ma milionu dost, tak proc chce dalsi. A proc by nemohl chtit ty penize ?

Oni nejsou uz jen hraci, ale podnikatele, kteri maji pod sebou stovky lidi. On realne ani nema kam uz jit. V Evrope uz nema nikomu co dokazovat, tak ma hrat napriklad za 200mega v USA nebo 8,5miliardy v Arabii ?

Reagovat
JFT97

Reagovat
VersaceChain

jake stovky lidi pod sebou ma?

Reagovat
Maximm9

Mozna jsem to prepalil, ale opravdu si myslim, ze musi zamestnavat hodne lidi.

Ridici, ochranky, lidi co se staraji o jeho nemovitosti, zahradnici, kuchari. Ma firmu na obleceni atd... Mozna nejsou vsichni primo pod nim, ale tem agenturam zaplatit musi.

Reagovat
kilobyte

On si platí agenta a ten tohle vše řeší.

Reagovat
Maximm9

ale agent to plati z penez Messiho

Reagovat
kilobyte

Myslím, že v Arábii toho má co dokazovat stejně jako v Evropě.

Já chápu pohled boháčů, že chtějí vydělávat víc. Přeci jenom tenhle pohled je dostal k těm penězům. Navíc když je to baví, tak proč by toho měli nechávat. Ale nechápu ten pohled, že chtějí vydělávat víc za každou cenu. U takových nabídek si vždy říkám "A šel by tam i zadarmo, protože by ho to bavilo?". Opravdu bude Messiho bavit hrát v SA. Vždy mluvil o Barceloně a Argentině.

Peníze nejsou všechno.

Reagovat
VersaceChain

Ja chapu pohled bohacu byznysmenu, ze chteji vydelavat vic, protoze to je pro ne proste ten "sport" a chteji byt nejuspesnejsi na svete.

Jako fotbalista se ale nejvyssim platem nejuspesnejsim nestanes, naopak je to kolikrat spis duvod k smichu a pohledu na hrace to muze spis uskodit (napr DDG).

U dolarovych miliardaru je taky dalsi veci to, ze se stykaji se sobe podobnymi, a mnohem bohatsimi lidmi, takze je to motivuje vydelat vice, aby si mohli koupit jachtu jakou ma John. To taky podle me neni pripad mladych fotbalistu, co nemaji s byznysem nic spolecneho, fakt bych se divil, kdyby v Messiho okoli byli lidi bohatsi nez on.

Fakt tomu moc nerozumim, proc tam jit, a uz vubec nerozumim argumentu, ze "se to neda odmitnout".

Reagovat
Maximm9

Ja te chapu, taky jsem se driv na tohle takhle dival, ale jak jsem starsi, tak taky chci porad vic a nemyslim si, ze by to bylo spatne, spise je to motivacni v mem pripade

Ja bych ho treba rad videl zase v Barcelone. Tim jeho chodicim stylem by tam mohl hrat dalsi 2 roky a byl by porad nejlepsi,ale ja proste porad neverim, ze by vubec nekde (i Barcelone) hral zadarmo.

Nedokazu si to predstavit, on vyhral vsechno co mohl, takze jedina jeho motivace jsou ted jenom ty penize. Ale jeste neni nic podepsane, treba prekvapi a bude hrat pristi rok v Barcelone zadarmo

Reagovat
kilobyte

Jenže peníze chceš, abys sis mohl dovolit koupit a dělat věci, které chceš. Honit se čistě za penězi je blbost.

To musí být super motivace pro Messiho. Sice je to slabá soutěž a slabí protihráči, ale dostanu za to randál. To mu vydrží maximálně 2 měsíce a pak bude koukat, jak se dostat pryč. Pokud to nevezme jako dovolenou po vzoru Teveze.

A kdybys dostal více za nudnější práci, která by ti kromě peněz nic nedávala, šel bys do toho? Pokud by to bylo na dýl a ty ses potom nemohl vrátit do svojí původní práce.

Reagovat
Maximm9

Hele ja vlastne pred rokem zmenil praci. Bylo mi nabidnuto vice, ale nechtel jsem rpacovat v tom kolektivu, tak jsem sel delat na sebe.

Ale pokud by jsi mi rekl, ze mi das smlouvu na 12mesicu, z toho budu pracovat 10mesicu a das mi 8,5miliardy, tak bych se kousnul.

Ted si rikame, ze to je nesmysl, ale az by nam nekdo takove prachy nabidnul, tezko se rika ne.

Znam typka, ktery dela reditele pro ruzne banky. Vzdy to bere treba na 3 roky a potom zmeni stat. Ted dela reditele nejvetsi bance v Kazachstanu, minule byl v Cine. Bere neuveritelne prachy a to tam ani nedela, misto prace si treba dela papiry na helikopteru

Dela to uz 30let a clovek by rekl, ze by se na to uz mohl vyprdnout, protoze si muze koupit opravdu vsechno. Ale rikal mi, ze to bude delat tak dlouho, dokud o nej bude zajem a budou platit.

Ah, rad bych byl jednou v pozici, kde bych premyslel, jestli vzit praci za 8,5miliardy

Reagovat
smazaný uživatel

Lidé jsou stejní, akorát v různém měřítku. Důchodce x si spokojeně mne ruce, že ušetřil 2 koruny na jogurtu, milionář x si spokojeně mne ruce, že se mu změnilo jedno číslo na účtě. Pro oba je to v ten moment hodně důležité, přestože jinak naprosto bezvýznamné.

Reagovat
kilobyte

Ale důchodci se ta část lidí, která obdivuje za to "samé" milionáře, bude smát.

Reagovat
r.mrazik

jen bych chtel rict,ze podle jednoho zdroje ma messi vydelal 12 miliard korun cisteho (620 mega dolaru)

a jestli mu za rok nabizi 2/3 toho,co si vydelal doted,tak to celkem chapu,ze se tam na rok objevi

kazdopadne to srovnavani s jinymi profesemi a duchodci nize je docela srandovni

typek muze do konce zivota delat co chce a i za velke prachy ja saudska arabie docela joke

Reagovat
ACSeRw!n

Wrexham by ho nezaplatil ?

Reagovat
janinho

je velmi smutne ze CR aj Messi na konci uspesnej kariery maju potrebu saskovat v SA. ti co argumentuju ze nikto by take peniaze neodmietol nech mi vylizu prdel. tito 2 zarabaju poslednych 10-15 rokov v priemere tak 100 mega rocne takze si myslim ze skor celu planetu zajebe asteroid nez by ich potomkom dosli peniaze na luxusny zivot... CR keby dokazal vnimat realitu a trosku skrotit vlastne ego tak mohol kludne byt nahradnikom v MU a ako nahradnik mohol kludne nastrielat viac golov nez ked sa trapil v zaklade, mohol pomoct mladym hracom v klube, udrzal si dobru povest... co uz. no a messi, vyhral na klubovej urovni vsetko co sa dalo, vyhral s repre CA aj MS a teraz potrebuje ist zarabat do SA? ved je to totalna ubohost. este by som pochopil keby sli hrat MLS niekde v NY, miami a pod., ale toto je pre mna proste smutne. ja pochopim ked si ide do azie zarobit pred koncom kariery niekto kto hra na slovensku a berie mesacne 3jku aj ked patri k najlepsim hracom v lige (mimo Lovana) ale tito to fakt nepotrebuju.

Reagovat
Mr.Mike

Reagovat
Jkb

Reagovat
Salfovic

Sere mě to, ale tohle se snad nedá odmítnout.

Reagovat
valloire

Ale ale...a na CR se tu plivalo, že tam šel...

Reagovat
mistr129

Já třeba na CR plival hlavně proto, že jim děla ambasadora. Ale tohle se mi teda taky nelíbí

Reagovat
Visca el barca

Dle Romana to vůbec hotová věc není. Vrátí se do Barcelony

Reagovat
roman1978

Reagovat
Generalní Gladiator

Tak co, kde je víc baleťaček, tady nebo pod vlastním zápasem?

Reagovat
kilobyte

Tak fanoušci Barcelony mají tohle dilema vyřešené dopředu.

Reagovat
John Obi Mikel

Co na to Todd Boehly?

Reagovat
technecium

Tak asi tady kdyz to rekl agent ne?

Reagovat
Uwe háže buly

Pěkné zkurvený konec kariéry. Už jen ten přestup do PSG mi moc neseděl, škoda že mu nevyšel za dobrý prachy ještě rok v Barce a pak zpět do Argentiny.

Reagovat
Remt

400 míčů dolarů mu Barcelona asi nedorovna

Reagovat
Salfovic

Jak zpět, když byl prakticky celej život v Barce.

Reagovat
ADM

Škoda, že neskončil rovno po MS .. čo by som samozrejme ako jeho veľký fanúšik lutoval, kedže pravidelne sledovať sa dá naozaj každé kolo aj v tomto veku, ale bola by to krásna bodka.

Reagovat
Mr.Mike

Reagovat
Kincl

Beztak neskutečný jak prostě Katar, SA a další můžou teď kupovat kohokoliv i jakýkoliv tým a mají prostě neomezený rozpočet. Ještě když to v některým případech financuje i stát. Díky tomu, si pak můžou v Evropě dělat i lepší jméno díky tomu.

Reagovat
kilobyte

Reagovat
Zlatko28

Jen tady asi nezaznělo (nečetl jsem ty nesmysly všechny ) Že v současnosti není ani Gavi hráčem FC Barcelona a klub bude mít problém podepsat kohokoli, protože přesahuje fin. fair play o desítky procent. Přijít může někdo, až odejde několik hráčů. Tolik k těm komentářům

Reagovat
Zlatko28

Navíc některé relevantnější zdroje říkají opak, ale to je místním pisálkům, co naskočí na každou dezinformaci jedno

Reagovat
Salfovic

Messi by tam měl hrát pochopitelně zadarmo a ještě jí dát svůj majetek na umoření dluhů, pak by se možná mohlo pomalu začít uvažovat o jeho srdcařství.

Reagovat
Spagetka

to jsou komenty, pritom fakta jsou jasna:

1/ Barca si Messiho po financni strance dovolit nemuze, navic je tam aktualne silenej bordel.

2/ Messimu bude 36 let, vyhral MS, nema si co v Evrope uz dokazovat. V Barce by mel minimalni sanci na triumf v LM.

3/ 400M rocne je balik, kterej nevydelal ani za 6 sezon v top prime Barcelony. Opakuji 400M to je silenej balik, ktery neni mozne odmitnout.

4/ MS se hraje v Americe 2026, takze tipuji, ze si pujde vydelat k Saudum a nasledne pred MS pofrci do MLS.

Vyhral MS, kde byl nejlepsi hrac turnaje. Ten kluk uz vse dokazal, tahle nabidka je jen odmena za jeho neuveritelnou karieru

Reagovat
Generalní Gladiator

A proč by si někdo nemohl myslet, že 8,5 mld za to nestojí? Každej má jinej pohled na svět.

Reagovat
luismiksak

Jsou to i naše prachy!!!

Arab jebne do země, najde ropu a tezi z toho desítky let a utrácí nesmyslný částky za úlety! 400mega euro ročně??? Tvl co to jako je??

Messi za to samozřejmě nemůže. Blbej kdo dává, blbější kdo nebere...

Reagovat
_Blind_

Přesně tak! Pojďme si sednou před saudskou ambasádu a něco s tím udělat.

Reagovat
r.mrazik

samozrejme hlavne ty platis Leose

Reagovat
Pony Slaystation

Leda hovno, Messi může ukázat, že prachy nejsou vše. Nebo naopak, že si Arabáši udělají obchoďák z celýho světa...

Reagovat
Greaber

Můžeš si koupit autíčko na baterky, tím jim to nandáš...

Reagovat
Mr.Mike

Reagovat
j.r.ewing

trapny hoax a skoro kazdy tu tomu v pohode uveril

Reagovat
Greaber

No je vidět, že lidi pořád rádi koukají na pohádky. Pomalu každý druhý příspěvek hrdinská prohlášení, že prachy nejsou všechno a kecy o srdíčku

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele