Messi se po trestu vrátil do přípravy s prvním týmem PSG

08.05.2023, 14:48
Aktuality
Lionel Messi (© AFP)

Hvězdný Argentinec Lionel Messi se po týdnu vrátil do přípravy s fotbalisty Paris St. Germain. Mistra světa jeho klub suspendoval a vyřadil z kádru kvůli cestě do Saúdské Arábie, na kterou se vydal bez souhlasu zaměstnavatele.

Messiho vyloučení z týmu, během něhož nesměl s klubem ani trénovat a nepobíral mzdu, trvalo nakonec šest dnů. Podle francouzských médií se mělo jednat o dva týdny. Klub o Messiho návratu do přípravy informoval na sociálních sítích.

Pětatřicetiletý reprezentační kapitán se na nedovolenou cestu vydal před týdnem po porážce s Lorientem (1:3). Klub s ním zahájil disciplinární řízení, Messi se později omluvil vedení PSG i spoluhráčům s vysvětlením, že se mylně domníval, že stejně jako v minulých týdnech následuje po zápase den volna. Propagační cestu s rodinou do Saúdské Arábie, kde je od loňského roku ambasadorem turismu, měl prý dlouho naplánovanou.

I bez argentinské hvězdy pařížský obhájce titulu v neděli zvítězil ve francouzské lize na hřišti Troyes 3:1 a čtyři kola před koncem soutěže má v čele tabulky šestibodový náskok před Lens.

Messimu po sezoně skončí v Paříži stávající smlouva a všeobecně se spekuluje o jeho odchodu. V úvahu připadá návrat do Barcelony, po návštěvě Saúdské Arábie se ale okamžitě objevily informace o jeho možném odchodu na Blízký Východ. Tamní celek Al Hilal podle Reurters nabídl útočníkovi smlouvu s ročním příjmem 400 milionů dolarů (8,5 miliardy korun).

Autor: ČTK

Komentáře (3)

Přidat komentář
Csaplárova past

komedie

Reagovat
Unique

Reagovat
vceradnesazitra

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele