základní skupiny - skupina B, 3. kolo
12.06.2013 18:00 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

Oslabené Rusko těsně podlehlo Němcům a odjíždí s prázdnou

Daleko lepší vzpomínky na mládežnické Euro bude mít Německo, které dokázalo otočit zápas s Rusy a do tabulky si tak zapisuje alespoň čestné tři bodíky. Naproti tomu ruská sborná, která hrála více než poločas o deseti, končí bez bodu.

Ani jedna strana už neměla, před posledním hracím dnem základních skupin, šanci na postup a ke slovu se tak dostalo i několik hráčů, kteří předchozí duely z větší části proseděli na lavičce. Přes počáteční okoukání a následnou hru plnou oboustranných nepřesností se bylo chvílemi rozhodně na co koukat. Filcov i Baumann si však s úvodními pokusy dokázali poradit.

Když už poté začalo tempo výrazně upadat a veškeré dění se odehrávalo zejména ve středu pole, přihlásila se ruská družina o slovo. Konkrétně to byl zkušený Dzagojev, jenž má za sebou už přes dvacet startů za seniorskou reprezentaci, který si před pokutovým územím narazil s Bibilovem, udělal pár rychlých kroků a následně přízemní střelu usměrnil míč na místo určení - 1:0.

Tato chvíle znamenala pro Nationalelf potřebný budíček a zejména dvojice Herrmann - Volland přidělávala soupeři svým pohybem nemalé starosti. Prvně jmenovaný se krátce po půlhodině hry dožadoval po souboji s Callagovem, který ho ve vymezeném prostoru zasáhl riskantním skluzem, pokutového kopu, ovšem rozhodčí Jug na píšťalku nezapískal. Za dalších pár minut si však výše zmíněná dvojice ideálně vyhověla, když Volland našel ve vápně Herrmanna, ten se dostal před svého strážce a poté z bezprostřední blízkosti nekompromisně srovnal na 1:1.

Ve 39. minutě bylo pro povzbuzené Němce ještě lépe: Ščennikov na vlastní polovině nepochopitelným zákrokem ve skluzu sestřelil Jantschkeho, načež slovinský sudí tentokráte nezaváhal a bez mrknutí oka ukázal kmenovému hráči CSKA Moskva červený kartónek!

Německý stratég o pauze zareagoval a provedl hned dvě změny, když místo Clemense s Holtbym poslal na zelený pažit čerstvé síly v podání dvojice Polter - Rudy. Další rošáda byla k vidění i na opačné straně (už na konci prvního dějství Šatov nahradil Jemeljanova), tentokráte Jakovlev zaujal místo Grigorjeva. Také po obrátce se pokračovalo pod německou taktovkou, nadějnou šanci měl Herrmann, ale v tísni nezamířil přesně. Stejně dopadl i čerstvý Polter, jenž se užuž hnal tváří v tvář na Filcova, avšak pokus o kličku nové posile Mainzu nevyšel a z akce nic nebylo.

Další možnost měl po Vollandově zpětné přihrávce opět Herrmann, trochu zbrklým zakončením však prostor ohraničený třemi tyčemi nenašel. Aktivní křídelník Mönchengladbachu přidělával ruské sborné obrovské problémy, což by mohl mimo jiných potvrdit Burlak, který si Herrmanna lehce přitáhl za dres a pokutový kop byl rázem na světě! Mičudu si vzal Rudy a zkušeně otočil utkání na 1:2.

Oslabený protivník tímto dostal další těžkou ránu do vazu. Navíc zakrátko mohl zřejmě definitivně rozhodnout Polter a po něm také střídající Funk, ani jednomu z nich se však strážce ruské branky překonat nepodařilo! Devět minut před koncem řádné hrací doby to z dálky zkoušel Dzagojev, ovšem branku o fous nenašel! Nemálo jedu v sobě měla i povedená rána Vollanda, Filcov byl ale na svém místě připraven. Neúspěšný střelec ještě na zadní tyči oslovil Rudyho, ten však trestuhodně branku minul a čerstvý Smolov pro změnu z protiútoku zamířil jen do tyčky!

Autor: Jiří Vojík

Komentáře (4)

Přidat komentář
Tomtaf

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

3:3

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele