Lulić po prohraném římském derby slovy napadl Rüdigera

04.12.2016, 20:52
Aktuality
Velice nepříjemnou dohru mělo dnešní vyhrocené římské derby, v němž AS po výhře 2:0 prodloužilo skvělou bilanci s konkurenčním Laziem. Další prohru nenesl lehce především obránce Senad Lulić, který v rámci pozápasového rozhovoru urazil Antonia Rüdigera a vzápětí se odmítl omluvit. To za něho nakonec musel udělat klub...

"Rüdiger nás před zápasem provokoval. Před dvěma roky ve Stuttgartu prodával ponožky a opasky, teď se chová jako mistr světa," vystartoval Lulić v rozhovoru pro Mediaset na německého zadáka, který od jara 2013 patřil do základu Stuttgartu a v létě jen kvůli zranění přišel o Euro.

"Není to jeho chyba, spíš lidí v jeho okolí. Nenaučili ho dobrým mravům," pokračoval Bosňan, který následně odmítl své výroky vzít zpět; ponožky prý prodávají i bílí, takže na jeho slovech nebylo nic rasistického. V Itálii se přitom pro pouliční prodavače často černé pleti používá speciální označení "Vucumprá".

"Klub je zarmoucen těmito komentáři a způsobem, jakým byly interpretovány. Jménem klubu se omlouvám, ony výroky byly proneseny v afektu, hráčem, který právě prohrál derby," omlouval se později alespoň mluvčí Lazia Arturo Diaconale.

Senad Lulić teď pravděpodobně čelí zákazu startu v příštích zápasech a vysoké pokutě, zároveň ale dále uškodil jménu klubu, jehož tvrdé fanouškovské jádro se historicky netěší dobré pověsti. Podle experta Mediasetu Christiana Panucciho sám Lulić "dosáhl úplného dna".

Rodák z Mostaru se mimoto vyjádřil také o samotném utkání: "Udělali jsme dvě chyby a bylo po utkání. Takové hrubky bychom dělat neměli. V první půli jsme měli skórovat a vypadalo by to jinak. Ale prohráli jsme první zápas po devíti kolech."

Autor: Tomáš Daníček / football-italia.net

Komentáře (344)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele