LM: STŘEDA PODLE OČEKÁVÁNÍ

30.09.2004, 08:43
Aktuality
Druhé kolo Ligy Mistrů včera pokračovalo dalšími osmi zápasy. Dá se říci, že nepřinesly žádné větší překvapení. Vyhráli všichni velcí favorité – Chelsea, AC Milán i Barcelona. Arsenal z Norska dovezl jen bod, Inter přehrál Anderlecht, Valencia se z Brém vrací s prázdnou...


SKUPINA E

-    :

Asi nejméně sledovaný zápas středečního programu skončil nejméně zajímavým výsledkem. Domácí Eindhoven měl utkání ve své režii, měl územní převahu, ale nejnebezpečnější akce první půle patřila hostům. Byla to ovšem jejich jediná, i po přestávce byli domácí lepší a zasloužené vítězství zajistil deset minut před koncem po rohovém kopu Jan Vennegoor of Hesselink.


Arsenal prodloužil svou letošní neporazitelnost, ale možná si představoval více, než jen bod z hřiště Rosenborgu. Už v šesté minutě sice Gunners poslal do vedení Frederik Ljungberg, ale další šance nepřicházely, po změně stran Norové zvýšili obrátky a za krátko srovnali pěknou střelou Stranda. To paradoxně vybudilo Arsenal k drtivé ofenzívě, kterou ale domácí ustáli a remízu udrželi až do konce.


SKUPINA F


Šachťor Doněck nebyl pro Barcelonu příliš silným soupeřem. Jan Laštůvka v brance ukrajinského týmu byl pod palbou po celý zápas, jeho spoluhráči si naopak nevytvořili jedinou vážnější šanci. Barca vyhrála přesvědčivě 3:0 – první branku dal už v 15. minutě pěknou střelou Deco, druhou přidal z penalty Ronaldinho, poté, co ho ve vápně musel faulovat Laštůvka, a třetí v závěru po krásné akci Iniesty přidal do prázdné branky Eto'o.


Fotbalisté Celticu sahali na San Siru po bodu, ale nakonec museli odjet s prázdnou a tabulka skupiny dostala jednoznačnou a očekávanou podobu. Rossonerri dostal do vedení už v osmé minutě Shevchenko a mít trochu štěstí, mohli domácí o poločase vést o tři góly. Jenže nevedli, po změně stran odpadli a Celtic vyrovnal, po rohu se prosadil slovenský reprezentant Varga. Zasloužené vítězství si milánští zajistili až v samotném závěru, kdy skvěle hrající Shevchenko připravil gól pro Inzaghiho a v nastaveném čase dal výsledku konečnou podobu z trestného kopu Pirlo.


SKUPINA G


V Bruselu nebylo asi ani na chvíli pochyb o tom, kdo získá všechny tři body. Inter dominoval téměř celému zápasu, brzy vedl po trefě Martinse. Jen v závěru první půle se domácí natlačili před Tolda a několikrát zahrozili. Vítězství Interu zajistily dva slepené góly po změně stran, nejprve hlavou zvýšil Adriano a o chvilku později přidal další gól pěknou střelou Stankovič. Anderlecht se zmohl jen na čestný úspěch, ale ten stál za to – v poslední minutě nastavení se parádní ranou trefil Baseggio.


Brémy v utkání s Valencií dostaly hned v úvodu pořádnou sprchu, ale nakonec soupeře přehrály. Uběhlo jen 90 vteřin, když se trefil Vicente a zmrazil domácí fanoušky. Důležitý moment přinesla 33. minutě – hereckou etudu Klasnice spolkl sudí Riley i s navijákem a ukázal Marchenovi nesmyslnou žlutou kartu. Na začátku druhého poločasu pak španělský reprezentant dostal druhou, tentokrát zaslouženou, a šel do sprch. Od té chvíle Werder soupeře zatlačil a jednoznačně přestřílel. Zásluhou Kloseho brzy vyrovnal a v závěru Charisteasem rozhodl o vítězství.


SKUPINA H

-    :

První poločas zápasu, který se kvůli časovému posunu hrál už v podvečer našeho času, nepřinesl nic moc zajímavého a hlavně nic podstatného pro konečný výsledek. Nejdůležitějším okamžikem byla možná 58. minuta, kdy na hřiště přišel Sergei Semak. Po akci aktivního Aldonina a vyraženém pokusu Vágnera totiž dostal právě Semak svůj tým do vedení. Tentýž hráč pak o něco později zařídil penaltu, kterou proměnil Vágner a potvrdil výhru domácích. V dresu CSKA se objevil i Jiří Jarošík a předvedl se několika nebezpečnými střelami zdálky. Moskvané mají skupinu skvěle rozjetou, po dvou zápasech mají nečekané čtyři body, PSG v této sezóně zatím vyhrál jediný zápas...


Nejvíce očekávané utkání večera viděli diváci na Stamford Bridge v Londýně, kde Chelsea, vedená koučem Mourinhem, který před rokem vedl FC Porto, přivítala právě loňského šampióna. Zápas měl očekávaný průběh s neočekávaným počtem gólů. Chelsea měla více ze hry, brzy se dostala do vedení zásluhou Smertina. Po přestávce přidal druhý gól velmi aktivní Drogba a i když pak hosté snížili zásluhou McCarthyho, hned za dvě minuty vrátil dvougólový náskok na stranu svého týmu Terry. Petr Čech v brance anglického týmu nemusel řešit moc složitých situací, gól dostal poté, co jen vyrazil tečovanou střelu.


Liga Mistrů má po dvou kolech ještě sedm týmů se stoprocentním bodovým ziskem, ale osm jiných, včetně Sparty, na svůj první zisk stále čeká. Třetí kolo je na pořadu po reprezentační přestávce a čeká nás několik velmi zajímavých zápasů. Parádní podívanou jistě bude utkání AC Milán s Barcelonou, dále nás čekají duely jako Inter – Valencia, Liverpool – Deportivo nebo Juventus – Bayern. Spartu čeká fotbalový svátek – na letné přivítá Manchester United.

Autor: Petr Starý

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Anres Iniesta Lujan je týýýpekkk!

Reagovat
HOST*alegre

Zejména pro exmafie a nawri: Tak tady máte všichni onen článek, co jste po něm tak strašně moc toužili: A kdyby jste nevěděli co znamená GALAPITOS, tak se zeptejte yardy, on Vám to přeloží! A nemáte provokovat slušný fandy z La Coruňa! QUE VIVA DEPORTIVO LA CORUŇA!

Reagovat
exmafie

Reagovat
HOST*alegre

Nečerti se!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele