Ligue 1 - souhrn 32. kola: Lyon ovládl přestřelku v Lille

03.05., 20:58, aktualizováno 06.05., 23:01
Komentáře a souhrny
Mama Baldé (© AFP)

Pondělní dohrávka mezi LOSC Lille a Olympique Lyon nabídla sedm gólů a vítězství hostů, kteří zůstávají těsně za poháry. AS Monaco rozstřílelo Clermont a pojistilo si druhé místo. Rennes zvládlo přestřelku na půdě FC Metz. RC Lens potvrdil roli favorita proti Lorientu a upevnil si šestou příčku, bretaňský celek naopak prodloužil sérii porážek a zůstává druhý od konce.

Lille OSC - Olympique Lyon 3:4

06.05.2024 21:00

Góly: 21. Bafodé Diakité, 37. Edon Zhegrova, 85. Bafodé Diakité - 66. Saïd Benrahma, 82. Malick Fofana, 89. Alexandre Lacazette, 90+2. Mama Baldé

Lille prohrálo ve 32. kole Ligue 1 na vlastním hřišti s Lyonem 3:4. Hrdinou Dog se zdál být obránce Bafodé Diakité, jenž v 85. minutě vrátil domácím vedení svým druhým přesným zásahem v utkání, čímž zapsal vůbec první vícególový večer v barvách tohoto klubu. Fantastický závěr ovšem nabídl obrat skóre, který načal Alexandre Lacazette a dokonal ho Mama Baldé. Les Gones díky tomu ovládli venkovní vzájemné utkání poprvé od roku 2016.

V neděli se ve francouzské nejvyšší soutěži fotbal nehrál. Už tři roky totiž ve Francii platí zákon, podle kterého se 5. května nesmí konat profesionální zápasy, a to jako pocta obětem tragédie z Furiani v roce 1992. Domácí Lille mělo v pondělní dohrávce velkou motivaci, neboť po případném vítězství se mohlo posunout na třetí příčku. Lyon naopak stále živil naděje v boji o šesté místo.

Dogy si vzaly slovo již v osmé minutě. Po zaváhání v obraně Lyonu přišla přihrávka na malé vápno, z nějž pálil kanonýr Jonathan David. Proti jeho střele se však blýskl parádním zákrokem Anthony Lopes. Ve 21. minutě vyšel Lille nacvičený signál z přímého volného kopu, na jehož konci hlavičkoval do pravého horního rohu Diakité.

O chvíli později dolétl centr z pravé strany až na malé vápno, odkud odmítl srovnání skóre zakončující Lacazette. V tu chvíli již muselo Lille bojovat bez zraněného Yusufa Yaziciho, trenér měl nicméně šťastnou ruku při výběru jeho náhradníka. Střídající Edon Zhegrova proběhl ve 37. minutě přes tři hráče a z kroku vypálil ránu, která zapadla přesně k tyči.

Lyon se v druhém poločase hnal za vyrovnáním, obrana soupeře byla ale ostražitá a rozvíjející akce se snažila eliminovat. V dobré příležitosti se ocitl Ernest Nuamah, jehož technický pokus zastavil svým zákrokem Lucas Chevalier. Snížení přišlo v 67. minutě. Lacazette dostal přihrávku do středu vápna, míč však ještě předložil pro Saïda Benrahmu, jehož střela zapadla pod břevno.

Srovnání přišlo v 82. minutě. Úžasný sprint předvedl Baldé, který se dostal až do vápna, odkud přihrál na zakončujícího Malicka Fofanu. Radost hostujícího celku však trvala pouze čtyři minuty, neboť se již podruhé v zápase prosadil hlavičkou z rohu Diakité.

Čtyřnásobný francouzský šampion se přesto nevzdal a v 89. minutě přinesl remízový stav Lacazette. V nastaveném čase přišlo zasloužené vedení hostů, o které se postaral Baldé.

Lyon tak v Lille uspěl a získal důležité tři body v boji o šestou příčku. Oba celky sehrají předposlední kolo ročníku 12. května. Dogy se utkají s Nantes, Les Gones vyzvou Clermont.

Více informací k zápasu

Stade Brestois - FC Nantes 0:0

04.05.2024 21:00

Góly: -

Brest remizoval ve 32. kole Ligue 1 na domácím stadionu s Nantes 0:0. Zatímco hosté mají se druhou nejhorší ofenzivou v soutěži dlouhodobý problém se střílením branek, Piráti se minulý víkend pořádně činili při výhře 5:4 na hřišti Rennes. Možná i proto se obrana Kanárků na svého soupeře pečlivě připravila a díky čistému kontu se alespoň o bod vzdálila barážové 16. pozici. Domácí naopak budou považovat smírný výsledek za ztrátu, jelikož je v pondělí může z vytoužené třetí příčky zajišťující přímý postup do Ligy mistrů sesadit Lille.

V sezoně 2004/2005 vyslal francouzský fotbal do Evropy vůbec poprvé Chateauroux a od té doby se na debutanta čekalo. Až v příštím ročníku se do pohárů podívá také Brest, který si úchvatnou výhrou nad Rennes vybojoval privilegium stát se 36. reprezentantem země galského kohouta na kontinentální scéně. Ve hře navíc stále byla účast v Lize mistrů, k níž mohl nakročit triumfem nad Nantes, jež ovšem venku prohrálo jediný z posledních sedmi duelů.

Přiblížit bretaňskému celku milionářskou soutěž mohl v deváté minutě Bradley Locko. Francouzský obránce si kousek za vápnem počkal na přihrávku Romaina Del Castilla a následně vypustil dělovku, kterou brankář Alban Lafont jen stěží vyrazil na roh. Na další nadějnou příležitost se čekalo do 40. minuty. Matthis Abline si převzal míč uprostřed hřiště a prokličkoval se s ním až před bránu domácích, kde nepovedeným lobem pouze otřel balon o boční síť. Stejný hráč se podobným způsobem dostal do ještě větší šance o chvíli později, když obešel i brankáře Marca Bizota, jenže pak z úhlu netrefil prázdnou bránu.

Po změně stran se jako první v šanci objevil hostující Tino Kadewere, který si našel centr na úrovni penaltového puntíku. Jeho zakončení ovšem postrádalo potřebnou razanci, a proto se stalo snadnou kořistí pro gólmana Bizota. Na druhé straně se naprosto stejně snažil prosadit Steve Mounié, hlavičkový pokus útočníka původem z Beninu ovšem přeletěl horní tyč. V dobré pozici se v závěru střetnutí po centrovaném míči Mostafy Mohameda ocitl nabíhající Kadewere, ten však ve sprintu nesrovnal krok, a skákavý míč tak posunul jen nad bránu.

Nantes tak potvrdilo solidní venkovní formu a počtvrté v řadě na hřištích soupeřů bodovalo. V příštím kole přivítá 12. května Lille, do Brestu přijede o dva dny dříve Reims.

Více informací k zápasu

FC Metz - Stade Rennes 2:3

04.05.2024 19:00

Góly: 17. Georges Mikautadze, 45. Pape Diallo - 23. Amine Gouiri, 73. Benjamin Bourigeaud (pen.), 90+2. Arnaud Kalimuendo

Méty nezvládly duel 32. kola Ligue 1, když na vlastním stadionu prohrály s Rennes 2:3. Les Grenats táhl za bodovým ziskem z Ajaxu zapůjčený ostrostřelec Georges Mikautadze, jenž nejprve v 17. minutě otevřel skóre a na konci prvního dějství si připsal i asistenci. Naděje na posun do klidnějších vod ovšem domácím zmařil v 73. minutě proměněnou penaltou Benjamin Bourigeaud. Definitivní ránu uštědřil podrážděnému soupeři v závěru plném potyček Arnaud Kalimuendo, po jehož trefě se ze hřiště poroučel i přísně vyloučený Mikautadze. Les Rennais tak na hřišti nováčka natáhli sérii bez porážky už na 11 utkání.

Sobotní program francouzské nejvyšší soutěže nabídl hned několik stěžejních duelů pro určení sestupujících celků. Jeden z nich byl na programu i v Métách, v jejichž dresu zářil Mikautadze, autor šesti branek z posledních čtyř duelů. Rennes přicestovalo s velmi nelichotivou formou v zádech, jelikož od únorového vypadnutí z Evropské ligy vyhrálo jen dva ligové zápasy.

A právě rozhozené nálady v týmu z Bretaně využil rozjetý Mikautadze, jenž v 17. minutě utekl po straně celé obraně soupeře a z hranice vápna přehodil precizním lobem Steva Mandandu. Vedení outsiderovi dlouho nevydrželo, neboť si při útočné akci hostí Les Grenats špatně pohlídali Amineho Gouiriho, který se opřel do skákajícího balonu, jenž s otřením o protihráče poslal do sítě. V závěru první půle se o slovo znovu přihlásil Mikautadze. Gruzínský střelec tentokrát v roli nahrávajícího nalezl před brankou Papy Amadoua Dialla, a ten neměl problém vrátit nováčkovi náskok.

Krátce po začátku druhého poločasu mohl rozdíl navýšit Fali Candé. Krajní bek napřáhl z dálky a Mandanda se musel natáhnout proti jeho pumelici. Les Grenats své těsné vedení dlouho bez problémů hájili a sami častěji ohrožovali soupeřovu bránu. Zlom nastal po 70 minutách, kdy sudí po jednom střetu ve vápně domácích odpískal penaltu pro Rennes. K pokutovému kopu se postavil Bourigeaud a s přehledem proměnil.

Po vyrovnání na trávníku došlo k roztržce, která nechala některé hráče podrážděné až do finálního hvizdu. V závěru vyvolal povyk přímý kop Les Rennais, po jehož rozehrání dva střelecké pokusy zblokovala domácí defenziva a třetí rána rozezvučela tyč. Tým z Bretaně dokázal mnohem lépe zklidnit emoce, což nakonec v nastavení vedlo k velkému obratu, o který se po úniku postaral Kalimuendo. Rozhořčení se nejvíce podepsalo na Mikautadzem, jenž vyjel po protihráči a vysloužil si červenou kartu.

Méty tak odešly ze souboje s účastníkem jarní části Evropské ligy poraženy. V příštím kole se představí 12. května ve Štrasburku, Rennes přivítá tentýž den Lens.

Více informací k zápasu

AS Monaco - Clermont Foot 4:1

04.05.2024 17:00

Góly: 16. Takumi Minamino, 37. Breel Embolo, 57. Wissam Ben Yedder, 87. Wissam Ben Yedder - 34. Mohamed-Amine Bouchenna

Monako zvítězilo ve 32. kole Ligue 1 na vlastním stadionu nad posledním Clermontem 4:1. Tahounem knížecího klubu se stal Wissam Ben Yedder, jenž před týdnem ukončil při porážce v Lyonu takřka tříměsíční šňůru bez vstřeleného gólu. Tentokrát se kanonýr červenobílých nejprve podepsal asistencí pod zásah Breela Embola a po změně stran 14. a 15. trefou v ročníku pojistil triumf domácího mužstva. Les Lanciers se tak po nadějné výhře z minulého kola vrátili na zem, když definitivně přišli o možnost přímé záchrany a na baráž ztrácí čtyři body.

Monacký neúspěch naposledy nevyvolal radost pouze v táboře Lyonu, ale také v hlavním městě. Pro PSG se totiž jednalo o ztrátu konkurenta znamenající zisk mistrovského titulu. Jak ovšem zmínil jeden renomovaný francouzský deník, Ligue 1 sice poznala svého vítěze, avšak pro dalších 17 celků sezona teprve začínala. Červenobílí toužili v ostré bitvě v popředí tabulky udržet druhou pozici, Clermont naopak doufal v úprk ze sestupových příček.

Plány Les Lanciers na bodový zisk a opuštění posledního místa narušil v 16. minutě Takumi Minamino. Japonský křídelník si na hranici vápna našel odražený míč a technickou ranou vymetl pravou šibenici brány nehybného Moryho Diawa. Clermont dokázal po půlhodině hry i přes velkou pasivitu vyrovnat, když skvělé přihrávky před odkrytou síť využil Muhammed Cham. Vyrovnaný stav nicméně vydržel jen tři minuty. Monako si totiž vzalo náskok zpět po souhře útočných parťáků Ben Yeddera a Embola. Francouz vybídl ke střele svého švýcarského kolegu, a ten ranou k zadní tyči rozvlnil síť.

Nejlepší kanonýr domácích Ben Yedder si zkraje druhé půle připsal k asistenci i přesný zásah, když přízemním pokusem potrestal nedůraz hostující defenzivy ve vlastní šestnáctce. Stejný hráč mohl čtvrt hodiny před koncem zvýšit už na rozdíl tří gólů. Lehkým lobem sice proměnil samostatný únik, jenže milimetrový ofsajd mu 15. ligový zásah v ročníku odepřel. Vadit mu to ale nemuselo, jelikož v samém závěru na tuto metu ranou po zemi přece jen dosáhl.

Clermont tak na loňský úspěch ze stadionu pojmenovaném po knížeti Ludvíku II. nenavázal a odjel bez bodu. V dalším kole odehraje 12. května domácí duel s Lyonem, Monako ve stejný den navštíví Montpellier.

Více informací k zápasu

Le Havre AC - Racing Strasbourg 3:1

04.05.2024 15:00

Góly: 24. Yassine Kechta, 65. Yassine Kechta, 90+6. André Ayew - 86. Frédéric Guilbert

Fotbalisté Le Havru udělali důležitý krok v honbě za záchranou, když ve 32. kole Ligue 1 porazili na vlastním stadionu Štrasburk 3:1. O dva přesné zásahy domácích se po skvělých centrech Josuého Casimira postaral marocký záložník Yassine Kechta, který přitom v dosavadních 63 vystoupeních za klub z přístavního města skóroval jedinkrát. Celek z Normandie tak po šesti duelech bez vítězství zabral v pravý čas a v neúplné tabulce si na sestupové pásmo vytvořil tříbodový náskok.

Nečekaný bodový zisk Le Havru z Parku princů odložil mistrovské oslavy PSG, byť o den později je odšpuntovala prohra Monaka v Lyonu. Pro ligového nováčka se jednalo o cenný úspěch znamenající posun z 16. barážové příčky. Zcela jistou záchranu ještě neměl ani Štrasburk, avšak vybojovat si ji mohl už jakýmkoliv bodovým ziskem v Normandii.

K prvnímu ohrožení branky se v 10. minutě dostali hosté, střela Andreye Santose zpoza šestnáctky ale prolétla jen nad břevnem. Blíže k otevření skóre měl o pouhé dvě minuty později stoper Le Havru Gautier Lloris, jehož hlavičku po rohovém kopu zastavila právě až horní tyč. Domácí fotbalisté poté převzali iniciativu a za snažení na své útočné polovině hřiště byli odměněni ve 24. minutě, když milimetrově přesný centr Casimira umístil hlavou k pravé tyči Kechta. O vyrovnání se téměř okamžitě mohl po rychlém protiútoku postarat Emanuel Emegha, míč však netrefil ideálně a vracející se obrana další nebezpečí zažehnala.

Po návratu z kabin se k prvnímu střeleckému pokusu odhodlal domácí Abdoulaye Touré, z velké vzdálenosti ale branku soupeře výrazněji neohrozil. Na druhé straně se k hlavičce dostal naprosto osamocený Emegha, z hranice malého vápna však mířil jen do náruče připraveného Arthura Desmase. Skóre se tak podruhé měnilo ve prospěch Normanďanů. Casimir obdržel míč na pravé straně pokutového území a dalším povedeným centrem našel na zadní tyči Kechtu, jenž se hlavou opět nemýlil. Třetí gól měl zanedlouho na kopačce Christopher Operi, skvělý zákrok si ovšem tentokrát připsal Alaa Bellaarouch. Hosté utkání ale přece jen zdramatizovali v 86. minutě, když si na centrovaný míč nejvýše vyskočil Frédéric Guilbert. To jim však nebylo nic platné a v nastaveném čase pojistil vítězství domácích André Ayew.

Le Havre tak po třech po sobě jdoucích domácích porážkách zabral a získal velmi důležité tři body. V příštím kole se představí 10. května v Nice. Štrasburk přivítá o dva dny později Méty, tedy další celek bezprostředně ohrožený sestupem.

Více informací k zápasu

RC Lens - FC Lorient 2:0

03.05.2024 21:00

Góly: 57. Elye Wahi, 81. David Costa

Lorient neukončil úmornou sérii porážek, když v duelu 32. kola Ligue 1 padl na stadionu Lens 0:2. Les Merlus odsoudil k šestému neúspěchu v řadě 21letý Elye Wahi, jenž se stal třetím nejmladším hráčem historie soutěže, který dosáhl na metu 40 nastřílených branek. Dříve to zvládli pouze Kylian Mbappé a Karim Benzema. Hosté se tak dostali do situace, kdy již nemají záchranu ve vlastních rukou, neboť jejich nejbližší konkurenti disponují tříbodovým náskokem a zápasem k dobru.

Až bude vedení Lorientu po skončení ročníku analyzovat výkony mužstva, hlavní příčiny záchranářských starostí pravděpodobně shledá v několika dlouhých šňůrách bez vítězství. Les Merlus táhli tu aktuální od začátku března a nic se na tom nemělo změnit ani na trávníku Racingu. Ten se sice také v posledních dvou měsících herně trápil, přesto si držel umístění na pohárové šesté pozici.

Navzdory výraznému rozestupu v tabulce byla hra od začátku vyrovnaná a bez větších šancí. Pozorné obrany nepouštěly útočníky do střeleckých příležitostí, Lens si bez problémů poradilo i s hostující sérií rohových kopů. Právě z tohoto typu standardní situace zahrozil ve 29. minutě Nathaniel Adjei, jeden z obránců však jeho zakončení vyhlavičkoval z malého vápna do bezpečí. Otevření skóre byl nejblíže Facundo Medina, který si na vápně narazil s Wahim a zamířil jen těsně nad břevno.

Po změně stran udeřilo Lens. Nampalys Mendy presinkem vybojoval míč a posunul ho do vápna na osamoceného Wahiho, který bez problému prostřelil vybíhajícího Yvona Mvoga. V 60. minutě se hosté krátce radovali z vyrovnání. Míč však na brankové čáře usměrnil do sítě v ofsajdu stojící Mohamed Bamba, ačkoliv střela by skončila gólem i bez jeho pomoci.

Lens si následně už zápas zkušeně hlídalo a Lorient hrozil jen z ojedinělých výpadů. Z jednoho z nich mohl srovnat smolař Bamba, brankář Brice Samba ale jeho přízemní zakončení špičkou vyrazil. Druhý gól přidal v 81. minutě David Pereira da Costa, a zpečetil tak výsledek utkání.

Racing si tedy vylepšil bilanci posledních týdnů a proti utrápenému Lorientu nezaváhal. Lens zamíří v dalším kole 12. května do Rennes, Les Merlus se ve stejný den pokusí vykřesat zbytky nadějí na záchranu v Marseille.

Více informací k zápasu

Toulouse FC - Montpellier HSC 1:2

03.05.2024 19:00

Góly: 34. Thijs Dallinga - 27. Téji Savanier, 81. Khalil Fayad

Montpellier zvítězil ve 32. kole Ligue 1 nad Toulouse 2:1. Hosté se ujali vedení hned ze své první střely, když kapitán Téji Savanier usměrnil povedený volej do levé šibenice. Jako lídr se ovšem zkušený záložník nezachoval v 65. minutě, kdy si vysloužil druhou žlutou kartu za nesportovní chování. Ani vyloučení veterána La Paillade však domácím k bodovému zisku nepomohlo, protože o rozhodující zásah se postaral teprve 19letý záložník Khalil Fayad. Krátce po jeho trefě se navíc síly na trávníku vyrovnaly.

Jen málokterá mužstva Ligue 1 se prezentovala v takové symbióze jako právě Toulouse a Montpellier. Oba celky v posledních pěti kolech ani jednou neprohrály a od konce března si připsaly shodně tři výhry. K tomu, aby se dostaly i na stejnou bodovou hodnotu, bylo potřeba vítězství hostů, kteří mimo svůj stadion sbírali více úspěchů než před vlastním publikem.

Lepší vstup do utkání předvedli Le Tef. Diváci viděli zajímavou akci po 20 minutách, když se k hlavičce dostal Thijs Dallinga, Dimitry Bertaud ovšem vytasil pohotový zákrok a vyrazil míč na břevno. Následnou dorážku vykopl před brankovou čárou jeden z obránců. Jako první se nakonec radovali hráči La Paillade poté, co Savanier zakončil rychlý protiútok povedeným volejem přesně do levé šibenice.

Po chvilce přišlo vyrovnání, když balon šťastně propadl až k Dallingovi a ten jej hlavou usměrnil z malého vápna do sítě. Před koncem poločasu Les Violets stav utkání otočili, Zakaria Aboukhlal si ale u zakončení pomohl faulem a videorozhodčí gól odvolal.

Marocký útočník měl blízko ke vstřelení branky i na začátku druhé půle, kdy Dallinga utekl obraně, nízkým lobem přehodil Bertauda a právě Aboukhlal dorazil míč mezi tři tyče. Nejlepší střelec Le Tef si však při náběhu nepohlídal ofsajdové postavení a trefa znovu neplatila. Hosté většinu utkání tahali za kratší konec provazu, čemuž nepřispělo ani chování jejich kapitána Savaniera, který si vysloužil druhou žlutou kartu za potyčku s protihráčem během přerušené hry.

Vyloučení na straně hostů nepostrčilo Les Violets ke vstřelení rozhodující branky, v oslabení se naopak prosadili fotbalisté La Paillade. Při jednom z mála útoků Montpellieru došel Jordan Ferri s balonem až do vápna, kde se do něj opřel Fayad a pumelicí prostřelil vše, co mu stálo v cestě. V závěru neudržel nervy na uzdě ani lídr domácích Rasmus Nicolaisen a rovněž se po druhé žluté kartě předčasně poroučel z trávníku.

Toulouse tak nepotěšilo své fanoušky domácí výhrou ani po dvou měsících, a tentokrát navíc nezískalo ani bod. Les Violets se v dalším kole utkají 12. května venku s PSG, Montpellier ve stejný den přivítá Monako.

Více informací k zápasu

Tabulka

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Paris Saint-Germain
31
20
10
1
76 : 29
70
2
AS Monaco
32
18
7
7
62 : 42
61
3
Stade Brestois
32
16
9
7
49 : 33
57
4
Lille OSC
32
15
10
7
48 : 31
55
5
OGC Nice
31
14
9
8
36 : 25
51
6
RC Lens
32
14
7
11
42 : 34
49
7
Olympique Lyon
32
14
5
13
46 : 54
47
8
Stade Rennes
32
12
9
11
51 : 43
45
9
Olympique Marseille
31
11
11
9
47 : 38
44
10
Montpellier HSC
32
10
11
11
41 : 44
40
11
Toulouse FC
32
10
10
12
39 : 42
40
12
Stade Reims
31
11
7
13
38 : 45
40
13
Racing Strasbourg
32
9
9
14
35 : 47
36
14
FC Nantes
32
9
6
17
29 : 49
33
15
Le Havre AC
32
7
11
14
33 : 42
32
16
FC Metz
32
8
5
19
34 : 54
29
17
FC Lorient
32
6
8
18
37 : 63
26
18
Clermont Foot
32
5
10
17
26 : 54
25

Zbývající zápasy

15.05. 21:00
Stade Reims - Olympique Marseille
15.05. 21:00
OGC Nice - Paris Saint-Germain

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (9)

Přidat komentář
Moshe Dajan

Zajímá se nějaký velkoklub o Dallingu? To by mohlo být docela dělo za pár korun.

Reagovat
Ferax

Ještě jsem nic nečetl, ale nemyslím si, že zůstane. Dovedu si představit, že za takových 20 mega by třeba mohl posílit Leicester po postupu do PL

Reagovat
Kucka

Reagovat
DidusIneptus

Méty Mikautadze Ligue 2 blízko!

Reagovat
Jason_

šanca Brestu na LM a výrazne zlepšili

Reagovat
Pharrell

No to ano . Ale ať dnes hodně poděkují Lyon . Dost jim pomohli tou výhrou v Lille (4:3) .

Reagovat
MarcoBanco

Lyon klobúk dole na to, ako tu boli okolo vianoc na odstrel tak to ešte vytiahnu na europu

Reagovat
Kucka

Reagovat
Langi

jen škoda, že Lens to asi udrží a rozhodne se docela překvapivě mezi Lyonem a Marseille.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele