Ligue 1 - souhrn 20. kola: PSG ztratilo remízou v Remeši

27.01.2023, 22:54, aktualizováno 29.01.2023, 22:55
Komentáře a souhrny
Radost hráčů Remeše (© AFP)

PSG remizovalo 1:1 v Remeši a na druhý RC Lens, jenž se rozešel stejným výsledkem s ES Troyes, stále má tříbodový náskok. Výsledkem 1:1 skončilo rovněž jihofrancouzské derby mezi Olympique Marseille a AS Monaco. Rennes mělo v Lorientu navrch a bylo aktivnější, doplatilo ovšem na špatnou produktivitu, nakonec prohrálo 1:2. Čekání na výhru ukončil Lyon...

Paris Saint-Germain - Stade Reims 1:1

29.01.2023 20:45

Góly: 51. Neymar - 90+5. Folarin Balogun

PSG stále pokračuje v nevalných lednových výkonech. Nebojácná Remeš si v Parku princů uhrát remízu zasloužila, ba dokonce vyloženějších příležitostí měla na svém kontě ve finále ještě více než pařížský velikán. Neymar sice domácí posadil do sedla, po vyloučení Marca Verrattiho však hosté přece zužitkovali přesilovku, v závěru se totiž prosadil Folarin Balogun.

Pořádně mizernou první půli prožilo PSG. Pokud se podíváme letmým pohledem na statistiky v této části hry, pak domácí vyprodukovali jedinou střelu na bránu, kdežto Remeš hned devět! A jestli si měl někdo zasloužit ujmout se vedení, pak právě výběr teprve třicetiletého trenéra Williama Stilla. Utvořil si několik dobrých šancí, jen v koncovce nenašel potřebnou přesnost.

Po pár sekundách hry od úvodního hvizdu sudího Buqueta mohl trestat špatnou rozehrávku brankáře Donnarummy, který se snažil najít riskantně Fabiána Ruize, Matusiwa, leč italský muž v rukavicích ještě svou chybu napravit dokázal. V 9. minutě na něj ostře vypálil z levé strany nebezpečný Balogun, byť jeho trefa by stejně neplatila, protože v ofsajdu se ocitl jeho spoluhráč Flips. Remeš však v aktivitě nepolevila, v 11. minutě již Balogun prověřil napřímo schopnosti Donnarummy, ten ale úspěšně zasáhl. A v 15. minutě pouze těsně vedle zacílil Ito.

Remeš tlačila na soupeře i nadále, ve 24. minutě se Ito dostal do složitého střeleckého úhlu, a tak Donnarumma mohl úspěšně zakročit, přičemž ve 29. minutě Munetsi zakončil ze solidní pozice nůžkami kousek vedle branky. Ofenzivní počínání Pařížanů bylo zkrátka hodně matné. Když už se někdo z trojice Mbappé, Neymar a Messi dostal k balónu, byl hned zpacifikován.

A hostující celek by zřejmě pokračoval v nastoleném trendu, co se týče účelného bránění, ale celou situaci na hrací ploše změnila branka Neymara z 51. minuty. K němu se ve vápně míč šťastně odrazil od spoluhráče Juana Bernata po počínání Messiho, následovala lehká klička a zavěšení pod břevno. Do akce musel ještě VAR, porušování pravidel nicméně nezaznamenal.

Christophe Galtier, kouč Les Parisiens, moc dobře věděl, že po přestávce musí hru oživit, a rozhodl se logicky poslat z lavičky náhradníků do hry Verrattiho, který se vracel po zranění. V jeho přítomnosti se PSG opravdu dočkalo přesného zásahu. Jenže nakonec na hřišti stejně dlouho nevydržel. Obdržel totiž červenou kartu poté, co ostře atakoval Ita. Buquet mu sice nejprve ukázal žlutou kartu, u videa pak změnil názor. Zároveň musel zrušit nařízení penalty ve prospěch Remeše, k níž došlo krátce po Verrattiho faulu, protože Ito posouval Balogunovi přihrávku do ofsajdu. V pokutovém území srazil Angličana vracející se kapitán Marquinhos.

Remeš se snažila o vyrovnání, její protivník přitom odolával jen s vypětím všech sil. Kdyby Messi proměnil svou tutovku v 83. minutě a neposlal merunu z vyložené pozice pouze vedle brány, mohl být odpor Les rouges et blancs definitivně zlomen. Avšak pořád ve finále mohli živit naději na získaný bod, a ten nakonec vážně urvali. Až v šesté minutě nastavení Balogun pláchl za nepozornou obranu, naběhl si na průnikovku Doumbiy a sólo završil dle očekávání.

Více informací k zápasu

AC Ajaccio - Olympique Lyon 0:2

29.01.2023 17:05

Góly: 20. Johann Lepenant, 71. Alexandre Lacazette

Les Gones neprožívají úplně dobré období, ale naštěstí se můžou spolehnout na formu Alexandra Lacazetta, jenž v součtu s pohárovým utkáním skóroval v posledních třech zápasech pětkrát. Co se Ajaccia týče, ztráta na první nesestupovou pozici zůstává navzdory třinácté porážce minimální.

Z časomíry neuteklo ani 120 sekund Mounaïm El Idrissy prověřil pozornost Anthonyho Lopese. V dalších minutách hráli více s balonem hosté, nicméně to byl domácí kapitán Vincent Marchetti, kdo dostal u šestnáctky překvapivě hodně prostoru, jenž využil jenom k zakončení, které směřovalo na připraveného brankáře.

Portugalská jednička ve službách někdejšího sedminásobného mistra Francie se vyznamenal i při další soupeřově akci, v jejímž závěru si poradil se snahami El Idrissyho. Pak už přišla řada na skvadru Laurenta Blanca. Bradley Barcola si narazil s Maxencem Caqueretem, načež přihrával před bránu, kde obrana zapomněla na Johanna Lepenanta, jenž zacílil placírkou pravé nohy neomylně k tyči - 0:1.

Autor první branky tohoto klání měl další možnost po půlhodině hry, jenže postrádal předchozí jistotu. Další šanci měli Lyonští po přímém kopu, který nasměroval Rayan Cherki nad. Vyrovnání se mohlo uskutečnit po akci, kterou vedl Mohammed Youssouf. Jeho přihrávku Bevic Moussiti-Oko v gólovou radost nepřetavil. Vzápětí musel předvést Lopes další povedený zákrok.

Jednička ve službách klubu z regionu Rhône-Alpes se proti stejnému protihráči musela činit znovu bezprostředně po změně stran. A nejen proti němu, jelikož šanci měl také Ismaël Diallo. Cherki si potom dvakrát nepotykal s přesností, nicméně mrzet ho to nemuselo, protože v 72. minutě přidal pojistku Lacazette.

Bývalý hráč Arsenalu měl před sebou mimořádně jednoduchou úlohu, když z jednoho metru doklepnul do prázdné Tagliaficovu přihrávku z levé strany - 0:2.

Jean Botué záhy nesnížil pouze proto, že Anthony Lopes měl svůj den. To samé se nedá tvrdit o Mounaïmu El Idrissym, který v dobré pozici zcela selhal. Při poslední střele dal Moussa Soumano míči opačnou rotaci, než by bývalo bylo zapotřebí.

Více informací k zápasu

AJ Auxerre - Montpellier HSC 0:2

29.01.2023 15:00

Góly: 62. Stephy Mavididi, 70. Stephy Mavididi

Ani jeden z klubů neprožívá v Ligue 1 nejlepší období. AJA může těšit, že si díky příznivému losu zahraje osmifinále Coupe de France, kde opět narazí na tým z nižší soutěže. Zatím to vypadá, že ta nejvyšší se celku s vyhlášenou fotbalovou akademií v příštím roce týkat nebude. Nutno dodat, že MHSC na tom není o mnoho lépe, ale věří, že mu tato výhra pomůže k dalším úspěšným zápasům.

Benjamin Lecomte se pořádně zapotil už ve 4. minutě. Po hlavičce M’Bayeho Nianga za jeho zády zvonila tyč. S dorážkou okamžitě přispěchal Gaëtan Perrin, avšak hostující jedničku nepřekonal. Za dvacet minut kontroloval i dobrou střelu Akima Zedadky. Romain Pitau nadále spoléhá především na vytříbenou kopací techniku Téjiho Savaniera.

Právě jednatřicetiletý fotbalista s jedenáctou na dresu připravil ve 35. minutě dobře míč pro Arnauda Nordina, který možnost poslat svůj tým do vedení s díky odmítnul. Následná Niangova hlavička nepatřila k nejpřesnějším. Zato hned po změně stran pobídnul Mathias Autret ve výborné pozici číhajícího Nuna Da Costu, který zařízení trestuhodně minul.

Teprve až po hodině hry si zpracoval balon Stephy Mavididi, načež si udělal prostor a nekompromisně cílil do šibenice - 0:1. La Paillade se evidentně uklidnili, zatímco na kopačky Pélissierova výběru se začala snášet nervozita. Dobře to bylo vidět i na příkladu Perrina, jenž ze svých dvou slibných příležitostí nevytěžil vůbec nic.

Mezi nimi udeřil podruhé Stephy Mavididi, když převzal míč od Khalila Fayada a ve finále chytře přeloboval gólmana Radua - 0:2. Da Costa to pak zkusil z úhlu, ale selhal. V nastaveném čase dostalo Auxerre dárek od Falayeho Sacka, který zahrál ve vlastním vápně rukou. Kapitán Birama Touré mířil tak nešikovně, že nechal vyniknout Lecomteho.

Více informací k zápasu

Clermont Foot - FC Nantes 0:0

29.01.2023 15:00

Góly: -

Les Lanciers v této sezoně už víckrát dokázali obrat o body favorita. Tentokrát jím byli oni sami, což svěřencům Pascala Gastiena naopak nezřídka svazuje nohy. Po celkově páté remíze prodloužili sérii neporazitelnosti na čtyři duely. Les Canaris jsou na tom v tomto směru ještě o něco lépe a navíc se jich bude týkat osmifinále Coupe de France.

Nedá se tvrdit, že by mrazivé počasí v úvodu zápasu jednomu z týmů vyhovovalo více. Úvodní dvacetiminutovka přinesla především nepřesnosti ve finální fázi. V jejím závěru to zkusil Jim Allevinah, nicméně nastřelil akorát Andreie Girotta. Moses Simon se od této sezony musí obejít bez kolegy Randala Kolo Muaniho a možná i proto mu to tolik nelepí, jak demonstroval ve 23. minutě při své nepřesné střele.

Hráčům obou celků nešlo upřít obětavost, jenže ta byla v rozporu s divácky atraktivní podívanou. Až ve 38. minutě vypadala hodně nadějně akce, v jejímž závěru to zkusil z hranice malého čtverce Muhammed Cham Saračević a díky jemné teči Samuela Moutoussamy skončil balon na levé tyči. Velké štěstí pro hosty, jejichž příznivce a příznivkyně mohl v závěru úvodního dějství potěšit Fabien Centonze, kdyby o metr nepřestřelil.

V 50. minutě se ujal exekuce přímého kopu Rakušan Muhammed Cham Saračević, jenž patří dlouhodobě k nejlepším hráčům svého klubu. Tentokrát ale minul. Trenéři obou týmů se pro první změny v základní sestavě rozhodly až čtvrt hodiny před vypršením řádné hrací doby. Že by přinesly výrazné oživení útočné fáze, to se napsat nedá.

Že hrací plocha byla zřejmě zakletá, potvrdil v 84. minutě Florent Mollet, jenž spíše ze zoufalství poslal přímý kop z úctyhodné vzdálenosti pět metrů od brány. Saîf-Eddine Khaoui rozehrával na opačném pólu standardku z výhodnější pozice, leč taky nepřesně. Clermont tedy musí věřit, že proti Lille předvede v týdnu lepší výkon. To samé platí pro Nantes, byť na Stade de la Beaujoire přivítá Olympique Marseille.

Více informací k zápasu

Racing Strasbourg - Toulouse FC 1:2

29.01.2023 15:00

Góly: 20. Kévin Gameiro - 25. Thijs Dallinga, 51. Thijs Dallinga

O sedmou výhru klubu ze Stadium Municipal se dvěma trefami postaral Thijs Dallinga. TFC tedy po opětovném postupu ukazuje, že rozhodně má kádr na to, aby se mezi elitou usadilo na delší dobu. Naopak Racing jen nostalgicky vzpomíná na předchozí ročník, ve kterém vybojoval skvělou šestou příčku.

Stade de la Meinau vidět tentokrát první velkou šanci až v 18. minutě. Poprvé o sobě dal vědět Dallinga, když doklepnul míč do sítě poté, co Matz Sels vyrazil k jeho nohám pokus Branca van den Boomena. Bohužel pro skvadru Philippa Montainera nemohla být tahle trefa kvůli ofsajdu uznána, což potvrdil videorozhodčí.

V každém případě, Toulouse to mohlo hodně mrzet, protože už za 120 sekund Kevin Gameiro hravě přelstil Nicolaisena a Rouaulta, načež křižnou střelou stvořil první branku této partie - 1:0.

Jenže za pět minut bylo zase všechno jinak, neboť Le Marchand při odkopu kvůli předchozí teči chyboval, čímž nabídnul příležitost Dallingovi, aby z hranice vápna z voleje propálil muže v rukavicích - 1:1.

Ve 28. minutě si k přímému kopu stoupnul Branco van den Boomen a jeho rána šla nad břevno. Do poločasového hvizdu o sobě dal vědět už jenom Morgan Sanson, který se do francouzské nejvyšší soutěže vrací na hostování po nepříliš úspěšné štaci v Aston Ville. Rozhodující moment střetnutí přinesla 51. minuta.

Rafael Ratão centroval z levé strany na bližší tyč, kde číhal jeho holandský spoluhráč a díky přesné hlavičce si na konto připsal druhý zářez - 1:2.

Ve zbývající pasáži byl dvakrát vidět Habib Diallo. Jednou netrefil, podruhé už ano, leč jen do tyče. V nastaveném čase nepříznivý výsledek hodně rozčílil Gameira, který v rychlém sledu inkasoval dvě žluté karty. Ve zbývajících pěti minutkách se už skóre nezměnilo.

Více informací k zápasu

Stade Brestois - Angers SCO 4:0

29.01.2023 15:00

Góly: 14. Jérémy Le Douaron, 34. Steve Mounié, 59. Franck Honorat, 84. Pierre Lees Melou

Angers zůstává přikováno dvacáté příčce s osmi bodíky, byť kádr má rozhodně na to, aby se pohybovalo v klidném středu tabulky. Místo toho atakuje neslavný rekord Troyes, které v sezoně 2015/2016 uhrálo jenom dvacet bodů. Naopak Brestu pomohla čtvrtá výhra k tomu, aby se prozatím vyšplhal na první nesestupovou pozici.

V 8. minutě prodlužoval centr od rohového praporku na přední tyči číhající Adrien Hunou a balon skončil těsně vedle brány. Zato v samotném závěru otevírací čtvrthodiny centroval Franck Honorat kolegu Jérémyho Le Douarona, jenž hlavou vsítil svůj čtvrtý gól v sezoně - 1:0. Za další čtvrthodinku se připomněl Steve Mounié a Paul Bernardoni musel čarovat.

Beninský forvard jej proto přelstil až ve 34. minutě, kdy pálil levačkou poté, co se k němu míč s trochou štěstí dokutálel - 2:0. V poslední minutě prvního dějství sudí Marc Bollengier do píšťalky potřetí nepísknul, protože Le Douaron už svou porci branek pro tento duel vyčerpal. Vítězem se tedy stal strážce hostující svatyně.

Deset minut po změně stran si to samé potvrdil Mounié, když svou dobrou ránu nasměroval o kousek vedle tyče. Všechno tedy pojistil Franck Honorat, který po hodině hry převzal po dlouhém autu kulatý předmět od Le Douarona a následně jej umístěnou střelou poslal na místo určení - 3:0. Záhy po rozehrávce se k hlavičce propracoval asistent u předchozí trefy.

Radovat se však nemohl ani Sada Thioub, ani za deset minut Islam Slimani, jenž sice skóroval, leč z ofsajdového postavení. Gólovou tečku za tímto kláním proto udělal v jeho 85. minutě Pierre Lees-Melou, jenž to po další Honoratově pobídce trefil velmi přesně - 4:0. SCO se po dvaceti kolech nachází v situaci, která vyžaduje pomalu menší zázrak.

Více informací k zápasu

OGC Nice - Lille OSC 1:0

29.01.2023 13:00

Góly: 34. Gaëtan Laborde

Změna trenéra Nice evidentně prospěla. Poté, co se kormidla na dočasnou dobu ujal Didier Digard, vydoloval celek z jihu Francie z možných devíti bodů hned sedm. Nutno říci, že v nynějším duelu proti Lille nebyl o tolik lepším týmem. Hosté si zápas na každý pád pořádně pokazili hrubou individuální chybou Rémyho Cabelly, kterou tvrdě potrestal Gaëtan Laborde.

Přitom domácím profukoval ze strany soupeře opravdu pořádně studený vítr do obrany. OGC si nepočínalo v defenzivních činnostech vůbec dobře, mnohdy mělo hodně polámané stromy, na které neustále dotíral nepříjemný fičák ze severu Francie s názvem LOSC. Jenže koncovka byla velkým problémem mužstva kouče Paula Fonsecy. V 10. minutě pálil solidní příležitost Bayo, jehož vychytal gólman Schmeichel, ve 25. minutě Cabella po přihrávce Davida zacílil trestuhodně mimo, přičemž ve 28. minutě z blízkosti znovu nevyzrál na výtečně pracujícího Schmeichela. A ve 31. minutě končilo Weahovo zakončení, tečované Schmeichelem, na tyči.

O pár chvil později naopak celek od Azurového pobřeží ukázal, jak se mají šance využívat. A den blbec pokračoval pro Cabellu, který nezvládl zpětnou přihrávku ve 34. minutě, balón mu sebral Bouanani, jenž už pouze předkládal před prázdnou bránu, odkud skóroval Laborde. Ve druhé půli si Les Aiglons především hlídali těsný náskok, přežili počáteční tlak soupeře, ten pak přitom slábl. Asi nejblíže byl srovnání stavu ve 48. minutě Diakité, Schmeichel však jeho hlavičku zlikvidoval. Nice naopak mohl v 59. minutě rozradostnit Ramsey, nicméně neuspěl.

Více informací k zápasu

Olympique Marseille - AS Monaco 1:1

28.01.2023 21:00

Góly: 47. Alexis Sánchez - 17. Jordan Veretout (vl.)

Bitva o jih Francie dopadla zaslouženým smírem. Kdyby Monaco využilo některou ze svých příležitostí v první půli a přidalo k prvnímu přesnému zásahu ještě jeden, asi by se Marseille stěží zvedala ze země. Jenže průběžná porážka o jeden gól nezaznamenala předem ztracenou ztrátu, která by se nedala dohnat, a nakonec jen krátce po přestávce určila konečnou remízu.

Monaco bylo zprvu aktivnějším mužstvem, už ve 3. minutě se mohlo ujmout vedení zásluhou Ben Seghira, jeho pokus každopádně u bližší tyče polapil gólman Rubén Blanco. O pár chvil později byl v možná ještě lepší pozici Vanderson, který si netradičně z pravé obrany seběhl až do vápna, jenže ve skluzu neuměl dobře zakončit, a tak Rubén Blanco ani nemusel zasahovat.

V 17. minutě se již každopádně hosté své odměny dočkali, byť za přispění svého soupeře. A konkrétně v tomto případě hovoříme o Veretoutovi, jenž se snažil odvrátit centr ze standardní situace, kterou nakonec z dvojice Caio Henrique a Golovin rozehrál druhý jmenovaný, někam do bezpečných vod, ale počínal si tak nešikodně, že hlavičku umístil k tyčce vlastní branky.

OM tenhle moment moc k životu neprobudil, i nadále zkrátka byl lepší jeho protivník. Ve 28. minutě mohl náskok navyšovat Diatta, který až příliš snadno vběhnul do pokutového území a odtud zacílil na vzdálenější tyč, nicméně Rubén Blanco stačil míč vyrazit do zámezí. A ve 29. minutě spálil velkou tutovku Ben Yedder, jenž nejprve z blízkosti a zcela sám neuměl přelstít Rubéna Blanca, přičemž selhal také při následné dorážce. Tu namířil mimo prostor třech tyčí.

Jestliže se domácí prezentovali v prvním poločase opravdu hodně mizerným dojmem, pak po obrátce chytili druhý dech především díky brzké srovnávací trefě. A velmi slabý okamžik si tentokráte vybral monacký gólman Nübel, který neudržel v rukavicích nepříliš prudkou střelu Nuna Tavarese, takže číhající Sánchez mohl doklepnout balón pohodlně za brankovou čáru.

Možná že tento okamžik ovšem rovněž náboj a chuť obou týmů poprat se o vítězství trochu pokazil. Monacu vlastně vyhovovalo uhrát cenný bod, Marseille byla ráda, že se jí podařilo alespoň zmírnit následky nevalného vystoupení. Byť na její stranu nakonec mohl strhnout tři body Balerdi, avšak hlavou napálil pouze břevno, přičemž pak bránu netrefil ani Kolašinac.

Více informací k zápasu

ES Troyes - RC Lens 1:1

28.01.2023 17:00

Góly: 50. Yasser Larouci - 88. Adrien Thomasson

Nadpis k nynějšímu preview ohledně klání Troyes a Lens vůbec neodpovídal samotné realitě na hrací ploše. Favorizovaný celek ze severu Francie sice do Grand Est odcestoval s vidinou snadno získatelných tří bodů, jenže tvrdě narazil. Podceňované Troyes, které v minulém kole Ligue 1 vysoko padlo s Lille, nebylo daleko od výhry. Nakonec ale závěr duelu patřil soupeři.

Už první půle hostům musela jasně naznačit, že přelstít hradby ESTAC nebude představovat vůbec jednoduchý úkol. Na rozdíl od minulého klání s LOCS domácí tentokráte kompaktněji a pozorně bránili, takže úvodní opravdovou loženku si Lens utvořilo až krátce před obrátkou. Nicméně útočník Openda brankáře Gallona ze solidní pozice nepřekonal. Po startu druhého poločasu naopak Troyes rivalovi ukázalo, jak že se šance mají proměňovat, a ujalo se vedení.

Domácí předvedli rychlý ťukes kolem šestnáctky, Rony Lopes šikovně přenechal přihrávku od Chavalerina sbíhajícímu si Laroucimu, který i z nelehkého úhlu zacílil přesně do spodního rohu brány. V 59. minutě mohl srovnat stav Sotoca, jeho hlavičku až na poslední chvíli srazil nad své břevno Gallon, a tak odpověď přišla na řadu až dvě minuty před uplynutím základní doby. Frankowského pas propadl až na zadní tyčku, kde ještě střídající Saïd na Gallona vyzrát neuměl, v jeho blízkosti se ovšem nacházel spoluhráč Thomasson, jenž pak pohotově dorazil.

Více informací k zápasu

FC Lorient - Stade Rennes 2:1

27.01.2023 21:00

Góly: 13. Montassar Talbi, 31. Théo Le Bris - 73. Flavien Tait

Zároveň stáhnul ztrátu na regionálního soupeře na rozdíl pouhých dvou bodíků. Oba kluby tedy po dvaceti kolech zatím okupují páté a šesté místo, přičemž čekají, jak si povede Lille.

Domácí nastoupili bez svého nejlepšího střelce, dvanáctigólového Terema Moffiho, který se vydal za novým dobrodružstvím do West Hamu. Jeho nástupcem se měl stát Bamba Dieng. Senegalský účastník mistrovství světa v Kataru však neprošel vstupními testy. Tak není divu, že první pokus patřil Génésiově skvadře.

Konkrétně Benjaminu Bourigeaudovi, který našel dobře postaveného Vita Mannoneho. Steve Mandanda musel poprvé do akce po deseti minutách hry, kdy musel čelit nepříjemné hlavičce do svého protipohybu. V minutě třinácté si Montassar Talbi naskočil na Le Féeho centr od rohového praporku a díky odrazu od země skóroval - 1:0.

Ihned po rozehrávce selhal při své snaze o vyrovnání Christopher Wooh. Pak to z dálky zkusil Lovro Majer, ale muži v rukavicích problémy nenadělal. Zato bezprostředně poté, co byla z časomíry ukrojena první třetina tohoto klání, chybovali hosté v rozehrávce, takže Julien Ponceua mohl servírovat na levou stranu, kde číhal neobsazený Théo Le Bris. Jeho střela na bližší tyč zajistila Les Merlus dvoubrankové vedení - 2:0.

Chimuanya Ogochukwu málem snížil, kdyby necílil o kousek vedle. Ve 39. minutě měl Ibrahima Koné znovu potěšit většinu z bezmála sedmnácti tisícovek diváků a divaček na Stade du Moustoir, ale při svém úniku ztroskotal na Mandandovi. Ten byl potřetí překonán záhy po startu druhého poločasu Julienem Ponceauem, nicméně rozhodčí Millot tuto trefu musel pro ofsajd odvolat.

V 55. minutě pálil Hamari Traoré a Mannone lapil. Za deset minutek vyběhnul proti Kamaldeenovi Sulemanovi, jenž tudíž neměl dostatek klidu na lepší zakončení. V 73. minutě sehráli Les Rouges et Noirs pěknou akci, v jejímž závěru pobídnul Traoré kolegu Flaviena Taita, který z hranice malého čtverce snížil - 2:1. Sulemana pak zamířil pouze do boční sítě, ovšem v poslední minutě se Vito Mannone vyznamenal fantastickým zákrokem, při kterém vyrazil pokus Amine Gouriho, čímž odmítnul vyrovnání.

Více informací k zápasu

Tabulka

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Paris Saint-Germain
20
15
3
2
49 : 15
48
2
RC Lens
20
13
6
1
33 : 14
45
3
Olympique Marseille
20
13
4
3
40 : 17
43
4
AS Monaco
20
11
5
4
43 : 27
38
5
Stade Rennes
20
11
4
5
37 : 22
37
6
FC Lorient
20
10
5
5
33 : 30
35
7
Lille OSC
20
10
4
6
35 : 26
34
8
Clermont Foot
20
8
5
7
24 : 27
29
9
Olympique Lyon
20
8
4
8
30 : 23
28
10
OGC Nice
20
7
7
6
23 : 20
28
11
Stade Reims
20
5
11
4
22 : 24
26
12
Toulouse FC
20
7
5
8
31 : 35
26
13
FC Nantes
20
4
10
6
21 : 24
22
14
Montpellier HSC
20
6
2
12
30 : 40
20
15
ES Troyes
20
4
7
9
31 : 41
19
16
Stade Brestois
20
4
6
10
23 : 34
18
17
Racing Strasbourg
20
2
9
9
25 : 36
15
18
AC Ajaccio
20
4
3
13
16 : 36
15
19
AJ Auxerre
20
3
4
13
16 : 43
13
20
Angers SCO
20
2
2
16
17 : 45
8

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (15)

Přidat komentář
Mandanda_30

První poločas od OM docela horor, ale tak hlavně, že to Monaco nevyhrálo

Reagovat
El Fáňos

přesně první poločas hrůza, druhý po dobrém stáhnutí Guendouziho naopak válec. Škoda, že tam Tudor nechal Malinovského, který byl hrozně pomalý a hrozně toho zadrbal a Paytek do toho narůstajícího tlaku, kdy monako už fyzicky odpadalo by byl ideální zbraň. Sanchez neuvěřitelný výkon a škoda, že Nuno nemá mozek a občas nenahraje. Vzhledem k vývoji mě to mrzí, ale po prvním poločase je remíza férová.

Reagovat
Mandanda_30

Reagovat
Seydou Doumbia

zápas dvou rozdílných poločasů, oba poločasy mohli skončit 3:0 úplně v klidu, masakr

Reagovat
Petrinho17

PSG posledné zápasy v lige niečo strašné. S takýmto kádrom si nevedia ani len šancu vytvoriť

Reagovat
ADM

v podstate sa to začalo lámať už niekedy 2 mesiace po začiatku sezóny, odvtedy sa na ten futbal nedá pozerať

Reagovat
Petrinho17

Osobne som presvedčený že v LM vypadnú. Ten tím je úplne mimo.

Reagovat
smazaný uživatel

Žádné srdíčko v těch zápasech. Hrajou jako ,,však jsme PSG tak nějak snad vyhrajeme"

Reagovat
Lopiger

Na začátku sezóny hráli výborně, pak začli hrát hůře ale pořád vyhrávali a po MS už ani nevyhrávají

Reagovat
Mandanda_30

Agent Galtier z Marseille výborně, ještě trošku ty bodíky rozdat

Reagovat
Langi

Wilson Isidor je už dlouho spojován s odchodem z Lokomotivu Moskva a nakonec posílí Lyon. Útočník dorazil do Francie a čeká ho zdravotní prohlídka, kluby jsou domluveny na hostování s opcí na přestup

Ty vole co jsme komu udělali? ...už je to zas tady...období, kdy se podepisovali borci jako Danic, Mvuemba nebo Diakhate...hlavně, že Ekambi musel na hostování...já se poseru

Reagovat
Dirtyfoxx420

Kdo to je ten Isidor?

Reagovat
Dirtyfoxx420

Aha, tak ze noname capek, ktereho nechteli v Monaku a co za rok v ruske lize da 9 golu, bravo Textore, urcite nam vytrhne trn z paty.

Reagovat
REPLIKATOR

Žoldáci z PSG Jen tak dál

Reagovat
Dirtyfoxx420

Bruh, vyhra super, beru vsema deseti, ale vyhra z ktere neni moc radosti, vykon nekterych individualit fajn, ale celkovy dojem z celeho Lyonu je jak z prumeru Ligue 2, mezihra desna, nepresne dlouhe nakopavane balony, pohyb bez mice nijaky, vsichni obsazeny, 1vs1 obcas vyslo, ale ten tym neni vubec kompaktni, vsechno se hraje tak nejak na nahodu a takhle se o Evropu fakt hrat neda. Uvidime co se stane v lete, ale jaro musime jeste pretrpet, koukat se na to moc neda.

Vyhra je fajn, ale z celkoveho dojmu, kdybych byl nesrany, tak to vic preju Ajaciu, sympaticky vykon..

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele