Ligue 1 - souhrn 12. kola: Nedělní šlágr pro Lens

10.11.2023, 22:57, aktualizováno 12.11.2023, 22:38
Komentáře a souhrny
Oslavující Jonathan Gradit a Ruben Aguilar (© AFP)

Nice sice i nadále drží jako jediné v Ligue 1 neporazitelnost, po remíze s Montpellier ale i tak přišlo o první místo. Na čelo se posouvá PSG, hattrickem to zařídil Mbappé. Nedělní šlágr ovládlo Lens, a to díky pozdní brance, na kterou Marseille nestačila reagovat. Le Havre měl na lopatě Monaco, jenže v desáté minutě nastavení neproměnil penaltu. Clermont sbírá teprve svou druhou výhru v sezoně, když zvládl přímou bitvu o záchranu s Lorientem. Lille ztratilo dva body s Toulouse. Lyon se i přes dlouhou přesilovku nadřel, ale tři body bere...

RC Lens - Olympique Marseille 1:0

12.11.2023 20:45

Góly: 90. Jonathan Gradit

Hráči Lens zvítězili ve 12. kole Ligue 1 před vlastními fanoušky nad Marseille 1:0. Souboj dvou účastníků pohárové Evropy dlouho směřoval k bezbrankové remíze, kterou by vzájemné střetnutí nabídlo poprvé od roku 2004. Jediným brankářem, jenž udržel čisté konto, se však nakonec stal domácí Brice Samba, jemuž se to povedlo v ligovém duelu už počtvrté za sebou. V 90. minutě totiž rozhodl očekávaný střet druhého a třetího celku minulé sezony sváteční střelec Jonathan Gradit.

Do duelu dvou tabulkových sousedů vstupovalo v o poznání lepší formě domácí Lens. Racing Club totiž po rozpačitém úvodu sezony nepoznal chuť porážky šest ligových zápasů v řadě. Jeho soupeř z jihu Francie se naopak tabulkou propadal, z předešlých pěti utkání hned třikrát prohrál, nutno však dodat, že všechny porážky zaznamenal s top trojkou. I přes stejný počet bodů na tom byla ale stále lépe Marseille, která měla utkání k dobru.

Úvod utkání patřil obranám obou celků, neboť ani jeden z týmů se nemohl probojovat přes defenzivní blok svého soupeře. Až v 18. minutě si na centrovaný balon šikovně naběhl Kevin Danso, svou hlavičku ovšem poslal nad břevno. Před půlhodinou hry se s míčem až k zakončení prodral Elye Wahi, avšak ani on nezamířil mezi tři tyče. Domácí celek zaznamenal v první půli sice více střeleckých pokusů, ale nenašel se nikdo, kdo by dokázal vypálit přesně na bránu.

Hráči si svá mířidla nezvládli srovnat ani během poločasové přestávky, což ukázal Amine Harit, jenž se sice pořádně opřel do míče, nicméně jeho projektil prosvištěl vedle pravé tyče. První střelecký pokus letící na bránu přišel až v 54. minutě, Sambu nijak zvlášť ovšem neohrozil. Dlouho se hrálo bez šance, ta přišla zhruba čtvrthodinu před koncem, když si na centr naskočil Neil El Aynaoui, ale i on zamířil vedle. V 78. minutě si první zákrok připsal i Pau López, znovu se však nejednalo o nebezpečné zakončení. V samém závěru přišlo tedy překvapení, když si na rohový kop naskočil Gradit a zajistil Racing Clubu vítězství.

Lens tak potvrdilo stoupající formu a od svého soupeře se v tabulce odpoutalo. Na tento úspěch bude chtít navázat po reprezentační pauze 25. listopadu proti Clermontu, Marseille ve stejný den vyzve Štrasburk.

Více informací k zápasu

Stade Rennes - Olympique Lyon 0:1

12.11.2023 17:05

Góly: 67. Jake O'Brien

Lyon zvítězil ve 12. kole Ligue 1 na půdě Rennes 1:0 a konečně se dočkal premiérového tříbodového zisku sezony. Domácí favorit si obrovsky zkomplikoval zápas hned v páté minutě, kdy fauloval za červenou kartu Guéla Doué. Les Gones následně na trávníku opticky dominovali, branky se ale dočkali až v závěrečné třetině hry. Rozhodující zásah měl na svědomí nečekaný střelec, postaral se o něj totiž irský obránce Jake O’Brien, který se po letním příchodu z Anglie prosadil ve francouzské nejvyšší soutěži poprvé.

Tým z Bretaně zažíval v posledních týdnech nejhorší období sezony, ve kterém zvítězil jen jednou ze šesti možných případů. Alespoň částečnou útěchou tak byla pro fanoušky Rennes čtvrteční výhra v Evropské lize, jíž se červenočerní přiblížili postupu do jarní fáze. Navázat na ni chtěli rovněž v Ligue 1, kde je doma čekal trápící se Lyon. Ten se čtyřmi body z 10 utkání stále okupoval poslední místo tabulky, a na soupeřových hřištích navíc vstřelil jediný gól.

Na Bretaňském poloostrově však dostal hned v úvodu nečekaný dárek. Domácí Guéla Doué se totiž prezentoval velmi nešetrným šlapákem na holeň protihráče, za což byl odměněn hned v páté minutě červenou kartu. Hra se poté odvíjela podle očekávání. Hosté drželi míč na svých kopačkách a trpělivou kombinací se snažili najít skulinku v obraně Rennes. To se povedlo až ve 20. minutě Skellymu Alverovi, který se hned dvakrát připomněl zakončením z nebezpečné pozice, v obou případech však zamířil mimo tři tyče. Těsně před odchodem do šaten ještě napálil balon do boční sítě O’Brien.

Trvalo to přesně hodinu hry, než se osmělilo i domácí družstvo. Po šikovné práci na hranici vápna vyslal prudkou střelu na Anthonyho Lopese průbojný Arnaud Kalimuendo. Stálice v bráně Les Gones ale razantní pokus ztlumila. Ofenzivní trápení Lyonu skončilo až v 67. minutě. Právě tehdy si nadýchaný centr z pravé strany našel O’Brien, jenž na zadní tyči předvedl dostatečný důraz a rybičkou poslal hosty do vedení. Následně se i přes početní nevýhodu vrhli do útoku hráči Les Rennais, vyrovnávací trefy se ale již nedočkali.

Lyon tak konečně uspěl a připsal si první vítězství v letošním ročníku. Na to se pokusí navázat po reprezentační přestávce 26. listopadu, kdy přivítá Lille. Rennes se ve stejný den utká s Reims.

Více informací k zápasu

Lille OSC - Toulouse FC 1:1

12.11.2023 15:00

Góly: 30. Leny Yoro - 65. Thijs Dallinga

Hráči Lille remizovali ve 12. kole Ligue 1 s Toulouse 1:1. Domácí přetavili svou aktivitu v první branku po půlhodině hry, kdy si na centr skvěle naběhl mladý obránce Leny Yoro. Čtvrtečním skalpem slavného Liverpoolu povzbuzení Les Violets na jeho zásah odpověděli v 65. minutě, kdy se trefil Thijs Dallinga. Talentovaný nizozemský útočník se po slabším startu sezony prosadil v pátém z posledních šesti soutěžních duelů.

V lepším rozpoložení se nacházel tým ze severu Francie, jenž se chlubil osmizápasovou sérií bez porážky napříč všemi soutěžemi. Vrásky na čele přesto dělal fanouškům Lille autor 24 přesných zásahů z loňského ročníku Ligue 1 Jonathan David, který měl po třetině letošní sezony na kontě pouhé dvě ligové branky. Daleko závažnější problémy ale řešilo ještě do čtvrtečního utkání Evropské ligy Toulouse, když čekalo na vítězství pět zápasů v řadě. Pak však proti Liverpoolu roztrhalo papírové předpoklady a Reds překvapivě porazilo.

Žádný z týmů se v úvodní půlhodině nedostal k jedinému zakončení, balon na svých kopačkách drželi převážně hráči Lille, ale dlouho si žádný střelecký pokus nevypracovali. To se změnilo až ve 30. minutě, kdy domácí poslal do vedení teprve 17letý Yoro. Mladý Francouz si na úrovni penalty naskočil na přesný centr, jenž vyslal Edon Zhegrova, a nechytatleně ho usměrnil na zadní tyč. Na jeho trefu mohl v první minutě nastavení navázat David, který se po rychlém brejku objevil volný na levé straně. Kanadský útočník si zpracoval míč do střelecké pozice a tvrdou ranou letící pod břevno donutil gólmana Guillauma Restese k výtečnému zákroku.

Přesně po hodině hry se v obrovské příležitosti objevil Zhegrova, jenž se po krátkém přiťuknutí propracoval k přízemní střele z bezprostřední vzdálenosti, kterou ale napálil pouze do gólmana Restese. Fotbalisté Toulouse se v druhé půli začali domácímu mužstvu herně vyrovnávat, z čehož pramenila vyrovnávací trefa Dallingy, který se prosadil hlavou po standardní situaci. Překlopit vedení zpět na stranu Dog mohl Rémy Cabella, jenž si krásně poradil s obranou soupeře a následnou střelou orazítkoval levou tyč. Podobně dopadla prudká rána Tiaga Santose, kterou Restes konečky prstů vytáhl na břevno.

Utkání tak poprvé po čtyřech vzájemných zápasech nenašlo vítěze a skončilo remízou. Lille se v příštím kole 26. listopadu představí v Lyonu, zatímco Toulouse ve stejný den zavítá do Nice.

Více informací k zápasu

Clermont Foot - FC Lorient 1:0

12.11.2023 15:00

Góly: 69. Shamar Nicholson (pen.)

Clermont zvítězil ve 12. kole Ligue 1 před vlastními fanoušky 1:0 nad Lorientem. Zápas rozhodl až po změně stran Shamar Nicholson, jenž proměnil nařízený pokutový kop. Trápící se svěřenci Pascala Gastiena tak podruhé v probíhající sezoně naplno bodovali, ale ani toto vítězství jim nepomohlo k většímu posunu v tabulce. Těšit je tak mohl alespoň fakt, že se vzdálili poslednímu Lyonu na rozdíl pěti bodů.

Domácí sice do zápasu vstupovali z předposlední příčky, jejich forma z posledních týdnů však budila větší respekt. Les Lanciers totiž remizovali s PSG či Štrasburkem, a dokonce vyhráli v Lyonu. Lorient o uplynulém víkendu udržel druhé čisté konto v sezoně a opět si na to vybral nečekaného soka. Nejprve hned na začátku ročníku vynuloval pařížského šampiona a před týdnem si na jeho obraně vylámalo zuby Lens.

Zkraje utkání se do první příležitosti dostal domácí celek. Habib Keïta napřáhl na hranici pokutového území a střelou k levé tyči ohrozil Yvona Mvoga, který však balon vytěsnil. Ve 27. minutě zkusil své štěstí opět Keïta, ale tentokrát jeho pokus těsně minul levý horní roh branky. O chvíli později vystřelil na vápně Nicholson a jeho střela, jejíž trajektorii navíc změnil jeden z bránících hráčů, donutila hostujícího gólmana k obtížnému zákroku.

Po změně stran si ani jeden z týmů dlouho žádnou příležitost nevytvořil a na šanci se čekalo až do 58. minuty, kdy Yohann Magnin vyslal z přímého kopu nebezpečný centr, se kterým si ale obrana Lorientu poradila. Po hodině hry vystřelil zajímavě Nicholson, jehož ránu k levé tyči však Mvoga pokryl. V 69. minutě dostali po faulu domácí možnost kopat penaltu. K té se postavil právě jamajský útočník a střelou k pravé tyči poslal svůj tým do vedení, které už Clermont udržel až do samotného konce.

Hráči Clermontu tak oslavili první domácí výhru sezony. V příštím kole 25. listopadu přivítají Lens, na hřiště Lorientu o den později zavítají Méty.

Více informací k zápasu

FC Metz - FC Nantes 3:1

12.11.2023 15:00

Góly: 3. Kevin van Den Kerkhof, 28. Simon Elisor, 85. Joel Asoro - 12. Moses Simon

Hráči Nantes prohráli ve 12. kole Ligue 1 na hřišti Mét 1:3. Kanárci tím navázali na neúspěšnou formu a připsali si třetí porážku v řadě, zatímco nováček soutěže naplno bodoval poprvé od poloviny září a zaznamenal výrazný posun vyrovnanou tabulkou. Les Grenats k tomu pomohl už ve třetí minutě Kevin Van Den Kerkhof, francouzský rodák, jenž ovšem od března 2023 reprezentuje Alžírsko. Pro letní posilu se jednalo o první přesný zásah v novém klubu, což platilo i o dalším úspěšném střelci domácích Simonu Elisorovi.

O mimořádné vyrovnanosti aktuálního ročníku Ligue 1 svědčil fakt, že před víkendovým kolem dělily Méty a Nantes pouhé čtyři body. Zatímco hosté se ale drželi na dostřel pohárových příček, Les Grenats patřilo až 16. místo znamenající baráž o udržení. Kromě postavení v tabulce hovořila ve prospěch Kanárků i momentální forma. Z posledních sedmi duelů totiž hned čtyři dovedli do vítězného konce, naopak nováček soutěže po slibném úvodu sezony už šestkrát v řadě nevyhrál.

Domácí nemohli do zápasu vstoupit lépe, hned v úvodu je totiž poslal do vedení Van Den Kerkhof. Hosté ovšem přišli po devíti minutách s odpovědí, kdy do prudkého centru vložil svoji nohu Moses Simon a srovnal stav utkání. Ve 23. minutě si mohly vzít Méty vedení zpět, nepříjemně zblokovaný centr však stihl vyboxovat Alban Lafont. Po chvíli se to již domácím povedlo, když se po hezké průnikové přihrávce ocitl Elisor sám před Alexandrem Oukidjou a úspěšně zakončil. Těsně před poločasem měli Kanárci velikou příležitost na srovnání, k odraženému míči se ve vápně dostal Marcus Coco, jenže svoji střelu z voleje poslal jen vedle levé tyče.

V 58. minutě se pokusil ohrozit z velké dálky bránu Lafonta Danley Jean Jacques, k překvapení všech jeho dalekonosná pumelice skončila na břevně. O chvíli později měl obrovskou šanci Simon, jeho hlavičku nicméně náramně vyrazil Oukidja, následnou dorážku pak dokázala srazit obrana Les Grenats na roh. V 76. minutě si na úrovni penalty naskočil na centr Florent Mollet, jeho hlavička ovšem mířila jen na tribunu za brankou. Pojišťovací gól pro domácí mohl obstarat Maxime Colin, z malého vápna však v těžké pozici branku přestřelil. Chvíli nato ho ale zastoupil Joel Asoro, který po přihrávce Van Den Kerkhofa stvrdil výhru domácích.

Méty tedy ukončily téměř dvouměsíční čekání na výhru a konečně naplno bodovaly. V příštím kole 26. listopadu změří síly s Lorientem, Nantes ve stejný den přivítá Le Havre.

Více informací k zápasu

Le Havre AC - AS Monaco 0:0

11.11.2023 21:00

Góly: -

Le Havre uhrál ve 12. kole Ligue 1 proti favorizovanému Monaku cenný bod za remízu 0:0. Domácí kousali favorita a pokud by měli více štěstí, mohli slavit i vítězství. Blízko k otevření skóre byl Nabil Alioui, jehož ránu s gólovými parametry na poslední chvíli vychýlila obrana soupeře. Hlavním smolařem se však nakonec stal Samuel Grandsir, jenž v posledních vteřinách zahodil pokutový kop. Nováček přesto kvalitním výkonem navázal na výhru z minulého ligového kola, bodoval již počtvrté v řadě a v tabulce se zařadil už na šestou příčku.

Knížecí klub v předchozím kole napravil zaškobrtnutí s Lille a po výhře nad Brestem uhájil příčky zaručující účast v Lize mistrů. Vysoké postavení hostujícího celku vyplývalo mimo jiné z produktivní ofenzivy, jež dosud nastřílela úctyhodných 25 branek. Velkou zásluhu na tom měli především pětigóloví tahouni Aleksandr Golovin a Wissam Ben Yedder. Potenciální jistotu v útočných řadách minule našel také Le Havre, jenž díky dvěma zásahům Mohameda Baya otočil duel na hřišti Toulouse.

Klub z Normandie dokázal i bez vyložených střeleckých šancí zatápět obrannému valu hostů, a to zejména díky kličkování a průchozím přihrávkám před pokutovým územím, kterého se účastnil hlavně Bayo ve spolupráci s Abdoulayem Tourém. Za vydatné podpory v ochozech drželi domácí s červenobílými krok až do první třetiny zápasu, kdy se první šancí blýskl hostující Ismail Jakobs. Nováček soutěže, přesvědčený o možnosti hrát vyrovnaně i s výše postaveným týmem, poté začal znovu vystrkovat drápy. Střelu Aliouiho, jež naprosto jistě směřovala do brány, vychýlil z trajektorie na poslední chvíli jeden z obránců Monaka.

Alioui řádil i po změně stran, v 53. minutě byl opět kousek od vstřeleného gólu. Tentokrát ale proti němu místo obrany knížecího klubu zakročil brankář Philipp Kohn. O čtyři minuty později už ale došla defenzivě klubu z Azurového pobřeží s nebezpečným raubířem trpělivost a tvrdě ho sestřelila v pokutovém území. Penalta ale z toho nakonec po kontrole videa nebyla. A i když červenobílí dosáhli svého a Alioui byl nucen vystřídat, po zbytek zápasu se už jen dohrávalo. V 86. minutě neproměnil bezprecedentní šanci mladík v barvách Monaka Edan Diop. Hrubou chybou v obraně si ale Knížata uškodila těsně před koncem. Diop fauloval, ale špatně kopnutou penaltu Grandsira zneškodnil senzačně Kohn, který Monaku zachránil bod.

Le Havre tedy překvapil favorita, avšak na vítězství nedosáhl. Po reprezentační pauze se klub z Normandie utká 26. listopadu s Nantes, zatímco Monako o dva dny dříve svede velkou bitvu proti PSG.

Více informací k zápasu

Stade Reims - Paris Saint-Germain 0:3

11.11.2023 17:00

Góly: 3. Kylian Mbappé, 59. Kylian Mbappé, 82. Kylian Mbappé

PSG zvítězilo ve 12. kole Ligue 1 na půdě Reims 3:0. Do role hlavní hvězdy se znovu pasoval Kylian Mbappé, který se prosadil třikrát napříč oběma poločasy. Francouzský tahoun tak zajistil pařížskému celku posun na první příčku tabulky, o kterou po bodové ztrátě přišlo Nice. Překvapivě čtvrtý celek soutěže z Remeše tak s ligovým mistrem nevyhrál již posedmé v řadě a vůbec poprvé v sezoně odešel z utkání bez vstřelené branky.

Hráči PSG v týdnu ukončili pětizápasovou šňůru vítězství, když padli v rámci Ligy mistrů na hřišti AC Milán 1:2. V domácí soutěži se po slabším úvodu začali přibližovat prvnímu Nice, které mohli případnou výhrou předskočit. Pařížané si však museli dávat pozor i na svá záda, kde na ně vykukoval právě celek z Remeše. Ten předváděl v novém ročníku ještě lepší výkony než v tom minulém a z předchozích pěti klání prohrál jenom jednou. Loni navíc s PSG dokázal ve dvou vzájemných střetnutích uhrát dvě remízy, a hosty tak nečekal vůbec jednoduchý úkol.

Přesto se Pařížanům podařilo svému soupeři odskočit hned v prvních momentech utkání. Ousmane Dembélé našel precizním centrem z pravého křídla Mbappého, který placírkou uklidil balon do sítě ke vzdálenější tyči. Červenobílí záhy srovnali, brance Junji Ita nicméně předcházelo postavení mimo hru, a gól tak musel být odvolán. Japonský útočník byl blízko ke skórování i ve 22. minutě. Jeho přízemní pokus z volného kopu ale lapil pohotovým zákrokem připravený Gianluigi Donnarumma. Nedorozumění hráčů PSG v okolí vlastního vápna vedlo k příležitostem pro domácí, kterým nicméně scházela přesnost v zakončení, a do šaten se tak odcházelo za stavu 1:0.

Svěřenci trenéra Willa Stilla pokračovali v aktivním herním projevu i po změně stran. Gól však nevytěžili ani z nadějně zahraných rohových kopů, a tak se v 59. minutě prosadil znovu Mbappé. Francouzský šutér se parádně odpoutal od svého strážce, našel si přesnou přihrávku Carlose Solera a levačkou usměrnil míč mezi tři tyče. Červenobílí se nevzdávali a vysílali na bránu další střelecké pokusy. Zažít gólovou radost jim však neumožnil famózně chytající Donnarumma. Ke konci utkání navíc Mbappé završil hattrick, když si uprostřed vápna počkal na balon, který opět z prvního doteku poslal za záda brankáře.

PSG tak těžký duel na půdě Reims zvládlo a získalo další tři body do tabulky. V příštím kole se 24. listopadu střetne s Monakem, červenobílí se o dva dny později utkají s Rennes.

Více informací k zápasu

Montpellier HSC - OGC Nice 0:0

10.11.2023 21:00

Góly: -

Montpellier si připsal v předehrávce 12. kola Ligue 1 cennou remízu s Nice 0:0. Hosté zahajovali utkání v roli týmu, který neinkasoval již takřka 600 minut hry. Tuto bilanci se Orlům povedlo prodloužit i kvůli tomu, že domácí Akor Adams v největší příležitosti zápasu napálil jen tyč. Svěřenci Francesca Farioliho však sami skórovat nedokázali, a tak se jejich náskok před druhým PSG navýšil jen na dva body.

Nice bylo v letošní sezoně zatím k nezastavení, a to především díky fantastické defenzivě, která v posledních šesti zápasech ani jednou neinkasovala a od startu ročníku obdržela pouze čtyři branky. Orli tak bez jediné porážky ovládali francouzskou nejvyšší soutěž a tentokrát přiletěli vykrást i Stade de la Mosson. Montpellier tak po těžké prohře s PSG opět nečekal jednoduchý úkol, na náladě mu určitě nepřídávaly ani poslední dvě vzájemné porážky, při nichž inkasoval osm gólů.

Skálopevná obrana Nice dostávala své pověsti i bez vykartovaného Youssoufa Ndayishimiyeho, jehož kouč Farioli označil za základní stavební kámen defenzivních úspěchů. Na druhé straně hřiště ale lídr tabulky neexceloval a až příliš spoléhal na individuální umění Terema Moffiho. Nebezpečným kanonýrem však disponovali i domácí, což ukázal Adams ve 32. minutě, kdy se po úniku odhodlal ke křižné ráně a orazítkoval tyč. Adamsův krajan Moffi se znovu připomněl v závěru poločasu, z ideální pozice uvnitř pokutového území ale trefil pouze na brankové čáře stojícího obránce.

Domácí byli favoritovi vyrovnaným sokem také po změně stran. Aktivitou nadále hýřil Adams, který nejprve hlavou podruhé v zápase trefil tyč, byť jeho zakončení pravděpodobně předcházel ofsajd. Krátce nato ukázal, že mu nedělá problémy ani střelba z dálky, ale Marcin Bulka prokázal formu a míč bezpečně ukryl v rukavicích. Orli ve dvou z posledních tří vystoupení rozhodli v závěrečné třetině zápasu, nicméně tentokrát si žádnou větší příležitost nevypracovali.

Nice tak v Montpellieru překvapivě zaváhalo a získalo pouze bod. V následujícím kole se 26. listopadu střetne s Toulouse, La Paillade vyzve ve stejný den Brest.

Více informací k zápasu

Tabulka

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Paris Saint-Germain
12
8
3
1
29 : 9
27
2
OGC Nice
12
7
5
0
13 : 4
26
3
AS Monaco
12
7
3
2
25 : 14
24
4
Lille OSC
12
5
5
2
15 : 11
20
5
Stade Reims
12
6
2
4
17 : 15
20
6
RC Lens
12
4
4
4
13 : 13
16
7
Le Havre AC
12
3
6
3
12 : 13
15
8
Stade Brestois
11
4
3
4
11 : 13
15
9
FC Nantes
12
4
2
6
17 : 23
14
10
Olympique Marseille
11
3
4
4
12 : 13
13
11
FC Metz
12
3
4
5
12 : 18
13
12
Montpellier HSC
11
3
4
4
15 : 14
12
13
Stade Rennes
12
2
6
4
16 : 16
12
14
Toulouse FC
12
2
6
4
13 : 16
12
15
Racing Strasbourg
11
3
3
5
9 : 15
12
16
FC Lorient
12
2
5
5
15 : 21
11
17
Clermont Foot
11
2
3
6
8 : 14
9
18
Olympique Lyon
11
1
4
6
9 : 19
7

Zbývající zápasy

07.12. 20:30
Stade Brestois - Racing Strasbourg

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (17)

Přidat komentář
Seydou Doumbia

Lyon utrpěl vítězství v pravý čas

Reagovat
Langi

Dneska to byl od Rennes dost darek…hrat proti 11, tam bychom horko tezko brali bod, po tom co jsme predvedli ve 2. puli…k nasemu stesti zatim ani Clermont a Lorient nejsou taky uplne nastavene na nejakou zachranu, tak ta ztrata neni buhvijaka. A Rennes samotne by se melo mit taky na pozoru, s tim, jak to vedou…dve souteze najednou jim zatim moc nejdou…

Reagovat
Seydou Doumbia

štěstí pro nás že ta výhra přišla, protože clermont i méty nad námi vyhráli, tulus remizovalo...tam by se ta deka jen prohlubovala a ti soupeři by se tam vymlátili navzájem a nám rostrla ztráta na zbytek pole...dnes to přišlo fakt v dobrou chvílí

Reagovat
El Fáňos

Proč pořád hraje neviditelný alibista Correa, to je děs. Mughe vypadal super a teď nedostane čuchnout. Ounahi je také x krát lepší, harit může hrát zleva. To je fakt utrpení s SGattusem

Reagovat
Israha

Ounahi zraněný. Mughe za mě má snahu, ale je příšerně rozklepaný a nepřesný. Hrát by nicméně měl Ndiaye, ten je sice neefektivní, ale má aspoň impakt na hru pohybem, driblinkem a náběhy.

Reagovat
El Fáňos

Na ilimana jsem trochu zapomněl, ale to je jasný základ. Ten potřebuje trochu sebevědomí a může být nový Niang, kvalitu má. Mughe má, ale štěstí a bojuje, navíc od něj nebudu nic moc čekat, ale horší než Correa nebude, ten jen hrozný alibista a dneska i Sarr příšerný, který je bohužel taky těžce mimo formu, ale tenhle poločas zatím dno u nás. Koukáš jo?

Reagovat
Israha

Jo, sledoval jsem. Nakonec jsem ten klub tak nějak vzal na milost, protože odpověď na ty troglodyty s šutrama byla adekvátní. No ale pravdou je, že s Gattusem jsme průměrný tým a každý soupeř, co trochu ví, co chce hrát, nás udělá. Lens je bez Fofany a Opendy tým dělníků, ale vědí o sobě na hřišti a to stačí. Naši tam půlku zápasu běhají na náhodu a doufají, že se vyskytnou ve správném prostoru. To, že Auba s Haritem neumí proměňovat šance a že Balerdi i přes další obecně solidný výkon zase nepohlídá skórujícího soupeře, už je podružné. Jsme prostě to, za co se smějem PSG - banda individualit bez souhry. Jen s o dvě třídy horší individuální kvalitou a kletbou nególovosti vepředu.

Reagovat
El Fáňos

hezky napsano, no bude to takova sezona bez nervu. Sarr hrat ma, dneska nic moc, spis ten Correa, starej, hroznej, hostovacka, vubec nechapu, proc ma tolik duvery...

Reagovat
Israha

Rotace. Teda doufám, protože jiný soudný důvod, proč ho stavět, neexistuje. No ale připomínám jednu věc - letos je APN. To znamená, že na měsíc jsme odkázáni na sestavu Lopéz, Lodi-Gigot-Balerdi-Murillo, Correa-Kondogbia-Veretout-Clauss, Aubameyang-Vitinha. Na lavičce z prvního týmu pouze Meité a s trochou štěstí nerozehraný Gueye, kterého Kamerun kvůli nízké zápasové praxi možná nevezme. To bude veselo.

Reagovat
Israha

Jo, vlastně z Brazílie se vrátí Luis Henrique

Reagovat
Israha

Jinak Sarr je z formy, ale za mě by měl hrávat, protože on má z toho týmu paradoxně asi nejlepší instinkt ve vápně, všechny 4 letošní góly dal z pozice, ze které zakončují hroťáci. Vitinha ani nikdo další to nemá (krom Auby a ten pálí šance).

Reagovat
El Fáňos

Zápas om tragédie, nejlépe to ilustroval Veretout běžící do breaku v přesile tak 4 na 3 a on neví co s míčem, tak to zadrbe. A to hrál s Gigotem asi nejlíp. No nic, Gattuso je dočasný utrpení za dementní fanoušky a nějak jsem si za poslední léta zvykl

Reagovat
Mandanda_30

No..... Tak snad nesestoupíme.

Reagovat
Langi

jinak jako chápu to opravdu správně, že výsledek řádění těch bezmozků z Marseille je ten, že na zápas v náhradním termínu nesmějí fans Lyonu, ale ty poloopice z Marseille ano, načež klub nedostal ani pokutu? ...to je fakt šalamounský řešení ministerstva sportu, které vůbec neprohloubí další nenávist...ta Francie jde celá fakt do prdele

Reagovat
Israha

To s těma fanouškama je hovadina jak mraky, souhlas. Ad pokuta - je vlastně klub jako instituce zodpovědný za chování fanoušků mimo stadion? Pokuty a odpočty bodů se dávají za bordel během zápasu, na stadionu, kde jde o chybu pořadatelů, pokud vím. Ale v době před zápasem snad klub za své "fans" formálně nezodpovídá, ne?

Reagovat
Langi

asi je to pravda no...nicméně ono by stačilo, pro dobro všech, ten zápas prostě odehrát bez diváků a podle mě by se nic neřešilo...takhle bych se nedivil, kdyby se nasraní fans Lyonu přijeli do Marseille poprat...mají to asi 2 hodiny vlakem

Reagovat
Israha

Jo, to bez debat. Bez diváků to mělo být...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele