LEVERKUSEN ODPADL, AS ŘÍM VSTÁVÁ Z HROBU

27.02.2003, 17:39
Aktuality
Druhá čtveřice duelů desátého hracího dne Ligy Mistrů poodhalila tajenku jedné skupiny, v další skupině se však situace řádně zkomplikovala. Loňský finalista Bayer Leverkusen prohrál počtvrté v řadě a už nemůže postoupit, první body si naopak senzační výhrou ve Valencii připsal AS Řím...

Bayer Leverkusen, který loni celou Evropu překvapil finálovou účastí, je letos jako vyměněný. V létě odešli Ballack a Zé Roberto a Leverkusen v Bundeslize bojuje o záchranu a v Lize Mistrů už také skončil. Sice postoupil do druhé fáze, tam však čtyřikrát za sebou prohrál a šance na postup mu definitivně unikla. Jeho hrobníkem se stal 32-letý útočník Newcastlu United Alan Shearer, který mu během půlhodiny nasázel tři góly... Komentář k utkání Newcastle – Leverkusen najdete zde.

Druhé včerejší utkání skupiny A mělo být zřejmě ze všech nejatraktivnější. Na milánském San Siru se utkal domácí Inter s dosud neporaženou Barcelonou, která před týdnem jedenáctou výhrou v řadě vytvořila nový rekord Ligy Mistrů. Ovšem diváci, natěšení na parádní podívanou, museli být zklamáni. Komentář zápasu, který skončil bezgólovou remízou, si můžete přečíst zde.

Skupina B se včerejšími zápasy pořádně zamotala. Postaral se o to AS Řím, který vyloupil valencijský stadión Mestalla a po výhře 3:0 si odvezl všechny tři body. Valencia sice v tomto utkání byla lepší, na tři góly z prvního poločasu však odpovědět nedokázala. O všechny se postaral Totti, dva sám dal a třetí připravil pro Emersona. Komentář najdete zde.

Druhý zápas skupiny B mezi Ajaxem a Arsenalem také sliboval pěknou podívanou, i zde však byli diváci podobně jako v Miláně zklamáni. Taktická bitva založená na defenzívě mnoho gólových šancí nepřinesla a také v Amsterdamu se podobně jako v Miláně soupeři rozešli smírně po bezgólové remíze. Situaci v tabulce remíza nijak nevyjasnila, oba týmy jsou se šesti body v čele, pět má třetí Valencia a tři poslední AS Řím. Komentář najdete zde.

Páté kolo, které do pořadí všech skupin vnese větší světlo a pravděpodobně odhalí další postupující, je na programu 11. a 12. března.

Autor: Petr Starý

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele