Legenda o Gerrardovi, kapitola druhá: Steven of the Reds

27.05.2015, 20:48
Životopisy
Kdybyste v sobotu Stevenu Gerrardovi prozradili, že za pár hodin vsítí svou kulatou 120. ligovou branku v dresu svého milovaného Liverpoolu, zřejmě by vás samou radostí objal. To by však zároveň nesměl tušit, že nepůjde o žádnou jeho typicky adrenalinovou a vítěznou bombu, nýbrž o gól na 1:5...

Bylo to, jako by někdo všemocný přespříliš zatlačil na pilu.

Jako by scénárista Nezvratného osudu pro pořádek pozabíjel úplně všechny postavy. Nebo jako by snad Carrie na vlastním maturitním plesu... ba ne, k tomu nakonec vážně došlo.

Gerrardova derniéra působila vskutku surreálním dojmem. Depresivně a komicky zároveň; možná skoro až vykonstruovaně.

Nikdy předtím Liverpool se Steviem G v ligové sestavě nepadl více než čtyřbrankovým rozdílem. Nikdy předtím pod jeho dohledem neinkasoval potupných šest gólů. A tak se tedy jal oboje na poslední chvíli napravit.

Co situaci dělá ještě horší, je ten fakt, že ostudný výprask rukama fotbalistů Stoke City jedině vhodně dokreslil poněkud groteskní vyznění uplynulých 13 měsíců, kdy se liverpoolské ikoně pokazilo opravdu vše, co se reálně pokazit dalo. A bez poskvrnky nezůstalo ani to, co se na pohled zdálo být neohrozitelné.

Od onoho podklouznutí proti Chelsea přes trapné vyloučení v posledním derby s United a neproměnění šance zahrát si na své narozeniny ve Wembley, ve finále Anglického poháru, až po prohrou zkalené loučení s The Kop. Gerrardovi zkrátka v závěrečné pasáži bohaté kariéry nevyšlo zhola nic.

Hrdý scouser přitom v takovém rozpačitém kulhání cílovou rovinkou není ani zdaleka sám. Místo toho se dere na relativně dlouhý seznam hořce končících legend ostrovní kopané.

Gary Neville to kupříkladu na Old Trafford neslavně zabalil jen měsíc po svém otřesném výkonu proti West Bromwichi. Druhého února. Duo Bryan Robson a Steve Bruce zase bylo na sklonku svých dlouhých štací v barvách Manchesteru United potupně ochuzeno o rozlučky ve finále FA Cupu 1994, respektive 1996. Druhý jmenovaný tehdy dokonce pořád vykonával funkci klubového kapitána.

A nejde samozřejmě pouze o diagnózu britských fotbalových ikon. Zidaneovu hlavičku Materazzimu z finále mistrovství světa 2006 zřejmě ani nemusím připomínat a Rory Smith pro ESPN vytahuje na světlo i další případy: třeba tichý pískot na Maldiniho adresu při jeho emotivním sbohem milánskému San Siru či Matthäusovo ostudné vale německé reprezentaci na Euru 2000. Tam se mimochodem nešťastně loučila ještě jedna hvězda - pro jistotu vyloučený Gheorghe Hagi.

Fotbal v tomto směru jednoduše nemá vychování, jak před 15 lety na stránkách Guardianu trefně utrousil Jorge Valdano. Spoléhat se na vysněné konce takzvaně na vrcholu proto nemá smysl a důležitější místo toho je, aby si vás lidé po letech nespojovali jen a pouze s oním nepovedeným adieu.

Chce to, aby za sebou dotyčný nechával rovněž o poznání pozitivnější odkaz, který po nevyhnutelném odeznění stavu naprosté agonie všechny ty nepříjemné okamžiky hravě přebije. A toho naštěstí Gerrardova kariéra prostá není; což platí dokonce do takové míry, že celý příběh liverpoolského čísla 8 nápadně připomíná i jednu oblíbenou pohádku pro britské děti...



Klapzubova jedenáctka je v českém prostředí přijímána takřka nekriticky, a tomu se nelze příliš divit. Jde přeci o jednu velkou poctu týmové spolupráci, individuální píli a v neposlední řadě pevnému sourozeneckému poutu. Eduard Bass dal jinými slovy těsně po první světové válce vzniknout mýtu, z něhož je radost vycházet, ne-li přímo čerpat ponaučení do života.

Také britské děti si už po 60 let z generace na generaci předávají jednu takovou kroniku smyšleného týmu - podstata Melchesteru Rovers však oproti té klapzubácké spočívá v něčem úplně jiném, ne tak inspirativním.

Jestliže Eduard Bass postavil do čela svého příběhu trenéra, tmelící prvek v tátovi Klapzubovi, jeho angličtí protějšci na to šli docela odlišně a až do roku 1993 publikovali komiks s výmluvným názvem "Roy of the Rovers" - neomylně odkazujícím na jednu výraznou individualitu uprostřed ne až tak důležitého kolektivu.

Roy Race se musel v průběhu své kariéry vypořádávat s lecjakými nástrahami: kromě zákeřných výpadů protihráčů a četných zranění se tento udatný hoch dokázal přenést i přes traumatický únos kdesi v Jižní Americe, po vzoru Ronalda Reagana schytal kulku, oklepal se z otrávené šipky na tour v Austrálii, a bez větších rozpaků si počínal i v roli hrajícího manažera.

Nebylo nic, co by neuměl. Nebylo nic, co by nenapravil. "Anglické děti strávily své formativní roky usazeny na svých zadnicích, učeny velmi zvláštní lekci: nezáleží tolik na tom, co děláte po 89 minut, nakonec se totiž odkudsi vynoří superhrdina, namete balon do sítě a vy můžete jít s vašimi poháry a medailemi zase domů," soptil na stránkách digitálního magazínu Blizzard Scott Murray.

Takové naivní schéma odjakživa přirozeně vybízelo k rýsování všelijakých paralel - k vytučnění zvláštních kvalit těch reálných postav ostrovní fotbalové scény.

Jako první si nálepku "Roye Race z masa a kostí" vysloužil Bobby Charlton a toho postupně konkrétně s ohledem na reprezentaci a velké turnaje následovali Kevin Keegan, Bryan Robson, David Beckham či Wayne Rooney. Nejvěrnější Royovou reinkarnací ovšem zůstává právě Steven Gerrard.

Liverpoolská modla má s komiksovým rekem společného ledacos: zářila přímo ve svém rodném městě a její kariéra rovněž nekončí zrovna vesele. Pravda, v Gerrardově případě nejde hnedka o leteckou havárii a nutnost amputace levé nohy, ale hrubé rysy by odpovídaly.

Ze všeho nejzásadnější analogii potom skýtají opakované scénáře, kdy kolektiv po taktické stránce totálně selže, aby ho nakonec z obrazného zajetí vysvobodil jeden dotyk Royova / Stevenova génia. Jak opět dokládá Scott Murray, v případě Melchesteru Rovers šlo snad dokonce o záměr, holý zvyk:

" Na velké zápasy Rovers rádi kašlali s tím, že je Racey dříve nebo později spasí. Ve výsledku se nikdo na nic neobtěžoval ani připravovat. Často se stávalo, že Melchester na hřiště nastoupil celý ospalý a jen krátce po výkopu nabral jedno- nebo dvougólové manko. Takřka pokaždé se pak pod Raceovou taktovkou narodil comeback. "

Připomíná vám to něco? Pokud ano, a odpovídáte si "Istanbul", nejste tak úplně na správné cestě. Tady by se totiž slušelo dát ještě zapravdu poněkud nekompromisnímu Robu Brownovi, jenž ve svém článku pro Just Football správně vyzdvihuje dva jiné, přednější strůjce onoho tureckého zázraku: Dietmara Hamanna, téměř osobního strážce ve druhé půli vzorově vymazaného Kaká, a (nejen) penaltového hrdinu Jerzyho Dudka.

Byl to koneckonců mizerný výkon Stevena Gerrarda, co se vůbec v první řadě zasadilo o liverpoolskou potřebu dotahovat tříbrankovou ztrátu; na to nezapomínejme. Gerrardův vliv v mezihře neexistoval a jeho souhra s kolegou Xabim spočívala tak akorát v jejich (nechtěně) synchronizovaném vyrážení dopředu, které tak fatálním způsobem obnažovalo zadní linii Reds. Zářný důkaz hledejte před druhým inkasovaným gólem, ale i leckde okolo.

Třetí milánský zásah byl pak rovnou přímým důsledkem kapitánova bezhlavého počínání ve chvíli, kdy bylo třeba katastrofální poločas především v klidu dohrát. Gerrard nejprve zbytečně riskoval v rozehrávce, aby vzápětí namísto pozvolného ústupu okamžitě propadl při agresivním výpadu na soupeře - a bylo to 3:0.

Samozřejmě, Gerrardova následná rehabilitace byla beze zbytku obdivuhodná - speciálně když vezmeme v úvahu, že prodloužení dohrával na vysoké úrovni i zcela mimo svou pozici, jako pravý bek strážící čerstvého Serginha. Ale tak úplně sám ten Istanbul Gerrard prostě neudělal.

To napřesrok, v koncovce FA Cupu 2006 proti West Hamu - tehdy už o "Gerrardovo finále" skutečně šlo. Třebaže znovu musela rozhodovat penaltová loterie, a třebaže znovu v závěrečné fázi úřadoval především gólman (Reina), tenkrát už Stevie Wonder s mátožnými Reds doopravdy hýbal na vlastní pěst.

Ohánět se po vzoru zmíněného Roba Browna tím, že Liverpool opět neměl střed pole pod kontrolou, už na tomto místě postrádá smysl. Červená osmička vesměs celé klání odehrála na pozici klasického pravého záložníka, a tak pokud někoho označit za viníka přespříliš otevřené partie, to raději necharakteristicky špatného Xabiho Alonsa.

První půlhodinu byl Liverpool kompletně na odpis. Nevytvořil si jedinou šanci, dvakrát inkasoval po individuálních lapsech Carraghera s Reinou, Kewell pod zámkem výjimečně startujícího Lionela Scaloniho nepřevzal snad jediný balon, a Steven Gerrard se kraji spíš topil než cokoliv jiného. Poté nicméně nadešla 32. minuta, jeden kapitánův dechberoucí pas za obranu, Cissého gól a LFC bylo rázem ve hře.

Právě v onen květnový večer roku 2006 se Steven v Roye převtělil vůbec nejpřesvědčivěji.

Liverpool jako kolektiv odehrál věru otřesných 120 minut a bůhvíjak výrazný nebyl po celou dobu ani sám jejich vůdce. Vždy, když si to situace nejvíc žádala, ovšem Gerrard vytáhl eso z rukávu - kupříkladu vyrovnávací trefu z úplného konce utkání - a o to vždy kráčelo především...



V časech vytrvalého řádění abnormálně vyspělého dribléra Lionela Messiho a neméně efektivního Cristiana Ronalda je zřejmě těžké si připustit, že Steven Gerrard kdysi dokázal být podobně rozdílovým hráčem.

Jeho génius možná nikdy nebyl tak snadno uchopitelný a nezpochybnitelný jako v případě dvou terminátorů ze španělské ligy. Ovšem pokud by vás při sledování Gerrardových vystoupení neustále provázel nezlomný pocit, že i on je schopen skórovat, v podstatě kdykoliv si usmyslí, těžko by vás někdo mohl považovat za blázna.

Leccos předznamenala už jen Gerrardova premiéra na listině střelců - jeho debutový gól do sítě Sheffieldu Wednesday z prosince 1999. Pohublý mládenec ještě tehdy nosíval dres s číslem 28, neomylně značícím okrajovou roli v týmu, a v základní sestavě se toho chladného dne ocitl vesměs čirou náhodou, především pro absenci zraněného trojlístku Redknapp-Šmicer-Berger. Přesto Gerrardova první trefa v červeném trikotu vyzařovala sebejistotu a hlavně cílevědomost do všech světových stran.

Teprve 19letý klučina se Rigobertu Songovi začal o přihrávku vehementně hlásit jen chvíli po překročení půlící čáry, už tam si ale zjevně usmyslel, že brzy udeří. A tak po převzetí míče drze obešel dva protihráče, hravě prostřelil bezmocného brankáře a bylo hotovo. Zkrátka šel za gólem, protože věděl, že na to má.

Podobné momenty, ideálně pozdní zářezy o nemalé váze, přitom doprovázejí snad každý vrcholek pomyslné křivky Gerrardovy kariéry. Čistě namátkou a pěkně chronologicky se Stevie G v posledních pěti minutách zasadil o skalp Charltonu (2003), Olympiakosu (2004; bez tohohle gólu by mimochodem nikdy nebyl žádný Istanbul), Aston Villy (2007), Interu (2008) nebo Middlesbrough (2008)... a pokaždé šlo o projev nezměrného odhodlání vše jednou provždy rozlousknout.

Ne nadarmo teď tedy venku před liverpoolským stánkem visí takový větší plakát, nápadně připomínající komiksovou kresbu a hlásající: "Jednou za generaci se objeví hráč, pro kterého se nic nezdá být nemožné. Bohudík, jeden takový muž nosí dres s číslem 8 na Anfieldu." Skoro stejně patetické jako výstižné.

Přesto přese všechno by nebylo úplně moudré a fér nabýt zároveň přesvědčení, že Steven Gerrard po léta letoucí tahal Liverpool dočista sám, pouze na vlastních bedrech.

Podle respektovaného žurnalisty Jonathana Wilsona bychom například neměli zapomínat na to, že co se kontroly průběhu zápasu týče, nejlépe si Benítezova parta na cestě do Istanbulu vedla bez Gerrarda - při bezbrankové remíze na půdě Juventusu a se záložní trojicí ve složení Xabi Alonso, Igor Biščan a Antonio Núñez.

Mimoto je značně problematický i samotný koncept "týmu jednoho muže". V březnu 2013 se ho takhle snažil pro Guardian rozšifrovat Sean Ingle a nálezy tehdy předkládal spíše matoucí. Napříč 140 setkáními se členy jakési neoficiální "velké šestky" (oba Manchestery, Chelsea, Arsenal a Tottenham) kupříkladu Liverpool bez Gerrarda posbíral více bodů, častěji skóroval i sporadičtěji inkasoval než Liverpool s Gerrardem.

Také celkově potom Reds bez svého lídra vyhráli větší procento duelů a obdobně "nezávislé" dále měly být rovněž týmy Arsenalu na Vieirovi či ManUtd na Cristianu Ronaldovi. Čím to? Používáme vlastně vhodné ukazatele? Nebo jinak - existují vůbec nějaké takové kvantitativní?

"Houllier ho zrovna ve věku 23 let udělal kapitánem, a já si jsem docela jist, že byl tehdy hráčem utkání vyhlášen alespoň v 70 % zápasů Reds. Naše závislost na něm byla až trapná, a skutečně jsme často vypadali jako tým jednoho muže," vzpomínal zase třeba Henry Jackson na blogu This Is Anfield na sezonu 2003/04, která ani obyčejně nebývá řazena na samotný piedestal žebříčku nejlepších individuálních ročníků Gerrardovy kariéry.

Pravda tedy zřejmě bude někde mezi. Gerrard bezesporu zvládal sám vyhrávat důležitá střetnutí, na styl každého normálního smrtelníka však býval do značné míry závislý rovněž na výkonech spoluhráčů všude okolo.

A právě tím druhým, možná ještě zauzlenějším fenoménem se budeme zevrubněji zabývat hnedka v příští kapitole...

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (305)

Přidat komentář
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kovi81

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
patas92

Reagovat
efellipe

Reagovat
Hai

Reagovat
kiwwi

Reagovat
vodka

Reagovat
Mimalu

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Side

Reagovat
Usty

Reagovat
Leo Rekordman

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Darren Fletcher

Reagovat
Murtago

Reagovat
Nikikrew

Reagovat
kvasha16

Reagovat
Infi

Reagovat
Hyrax

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
CubONE

Reagovat
nani92

3. pre rámik

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Gerrard, bohužel pro Liverpool, nikdy nebyl tak dobrý jako Lampard nebo Scholes, ale rozhodně to je ikona a zaslouží úctu - viz chování mourinha

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
papanegra

Reagovat
smazaný uživatel

Gerrard v nejlepších letech byl mnohem lepší než Lampard a Scholes.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
vladis271

Reagovat
Melda

Ježiš tyhle kecy se tu vedou už snad sto let a jsou pořád stejně o ničem.Je to trapný se dohadovat, kdo z těch tří famózních borců byl lepší.Já uznávám všechny tři ale samozřejmě SG je mi nejblíž.

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
fantomas

OOOOHHH YOU BEAUTYYYY. WHAT A HIT SON. WHAT A HIT!

To bych moh poslouchat pořád dokola fakt.

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
fantomas

Geniální

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Rarášek

Reagovat
niflheim

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
I am Mancunian

Reagovat
efellipe

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
icemike

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
vladis271

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Ritchie

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
Manik...

Reagovat
LokoLFC

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
cristiano.K.

Reagovat
smazaný uživatel

Eurofotbal.cz? Skôr premierleaguefotbal.cz, neskutočne koľko autorských článkov sa venuje iba hráčom a klubom až 3.najlepšej ligy sveta

Reagovat
fantomas

Reagovat
smazaný uživatel

Nič v zlom, ale stále len samá PL, raz defenzívna dominancia, potom buď Gerard alebo Lampard...Keby si uužívatelia v komentoch nevypytali článok o Xavim, pochybujem že by vyšiel... Proste trošku chýba vyváženost s La Ligou a Bundesligou, ktoré su momentálne lil bit kvalitnejšie

Reagovat
fantomas

Ok, tak ještě postý zopakuju: redaktoři La Ligy si můžou psát takový články uplně stejně jako redaktoři PL. To, že to nedělají, a redaktoři PL / Ligue 1 ano, je věc čistě jejich, a my toho můžem akorát litovat.

Reagovat
smazaný uživatel

OK, diky za vysvetlenie

Reagovat
fantomas

Jako já vám rozumim, ale sere mě, když to někdo vykládá čistě jako protekci PL. Holt EF je furt v první řadě zpravodajskej web a najímat lidi, co budou psát názory a komentáře neni jeho hlavní zájem. I ti, kdo sem přispívají s takovýma článkama jako timhle, primárně píšou preview a reporty vlastních lig.

Reagovat
smazaný uživatel

a beres/berete za tyhle nepovinne clanky odmeny ?

Reagovat
fantomas

Berem, což je vzhledem k nepoměrně větší námaze docela fér myslim.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to se teda divim,ze to nepisou i ostatni redaktori,tohle je docela jednoduchy zpusob jak prijit k nejake korune :-) zvlast kdyz jde i vec ktera by je mela bavit...

Reagovat
fantomas

Za jednoduchej způsob jak přijít k nějaký koruně teda pokládám právě ty preview a reporty. Tohle je oproti tomu těžká dřina.

Reagovat
domingo

No nicmene hlavni prijem mas furt z administracni prace, previews a reportu. Takovejhle clanek napsat zabere vetsinou jeden cistej pracovni den a odmena je na ceskej web standardni, coz v tomto pripade znamena, ze to delas fakt spis pro radost nez pro zisk.

Reagovat
Lacko_Boh

do talianska na broskve

Reagovat
smazaný uživatel

Tohle zas tak jednoduchý neni.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak hovoriť o EF iba ako o spravodajskom webe je trošku degradacia... Podľa citanosti a sledovanosti a počtu komentárov je to určite najpopularnejsi česko-slovensky športový web a potencial je tu stále obrovsky... Ak by vychádzalo viac autorských článkov, pridávali sa videa k súhrnom, k preview dôležitých zápasov hodili preložené tlačovky a predzápasové rozhovory, nabralo by to ešte väčšie grády ako ma EF teraz a ta kvalita je už teraz momentálne obstojna

Reagovat
fantomas

Nepíšu o něm iba jako o zpradovajskym webu, ale jako o webu, co jim je v první řadě. Je to jeho hlavní funkce stále, což se projevuje v "zaměření" většiny redaktorů.

Reagovat
Manik...

Reagovat
smazaný uživatel

tak piš

Reagovat
kvasha16

za prve, Bundesliga neni kvalitnejsia, za druhe, nemyslis ze pocet clankov suvisi s navsetvnostou jednotlivych sekcii?

Reagovat
fenixLFC

tak ho napis

Reagovat
Manik...

Reagovat
smazaný uživatel

Zřejmě je o ní největší zájem.

Reagovat
smazaný uživatel

Bohužiaľ no, značka je značka, i keď kvalita trošku pokulhava

Reagovat
smazaný uživatel

*čtvrtý

Reagovat
smazaný uživatel

Tretia, zas až tak by som ju nedegradoval

Reagovat
smazaný uživatel

1.

Reagovat
Leo Rekordman

Reagovat
vladis271

si pozri čítanosť a komentovanosť PL oproti PD. Tých článkov o PL je ešte málo. Proste nikoho PD nezaujíma.

Reagovat
mesyas

nebýt toho CHL možná by i odešel každopádně je to jen "kdyby" a můžeme dohadovat cp by se stalo. Za mě palec nahorů, docela sympatický člověk

Reagovat
GEGE

V 3 kapitole uz vyhraje ten titul?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

a ve čtvrté vyhraješ Pravidla českého pravopisu

Reagovat
Mrvinho

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Willy Wonka

Reagovat
Leo Rekordman

Reagovat
Bayernista18

Věta začíná velkým písmenem a končí tečkou.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Manik...

jako, že by byl TYTUL?

Dušo by tě měl učit ČJ

Reagovat
smazaný uživatel

ne, hledej dál :)

Reagovat
I am Mancunian

Reagovat
SunFells

Reagovat
niflheim

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Swarley

Reagovat
kiwwi

Reagovat
efellipe

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
vodka

Reagovat
mr.Silver

Reagovat
Mimalu

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Busby babes

Reagovat
wild

Reagovat
Side

Reagovat
jacobT

Reagovat
Olen, Tomi Hohuluk

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Shevchenko

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Leo Rekordman

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
icemike

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
kvasha16

Reagovat
Murtago

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Ritchie

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
Manik...

Reagovat
CubONE

Reagovat
Kenneth

Lampard > Gerrard

Reagovat
efellipe

Reagovat
Spalovač šancí

Kdo je ten Lampard?

Reagovat
Cobra

Legenda City.

Reagovat
Leo Rekordman

Reagovat
ian.rush

Moc pěkné čtení.

To, že Reds sbírali bez Steva víc bodů vím.

Ale hodně je to ovlivněno i tím, že prostě museli v sestavě improvizovat oproti zažitému... což tak nějak nezvládají soupeři, kteří mají právě přečtené a připravené rozbory s tou nebo onou ikonou týmu. Když jedete třeba na Chelsea, která hraje (hrála) s Lampardem, víte co budete proti nim hrát. Když ale Lampa nebude hrát, soupeř jenom dedukuje s jakou variací Chelski přijde a už není tak připravena. (uvádím to jen jako vzor, není třeba v tom šťourat)

Reagovat
r.mrazik

V tom případě měl sedět pořád ne? Soupeři by byli zmatení stále

Reagovat
fantomas

Logika

Reagovat
r.mrazik

s tebou musi byt neskutecna zabava na akcich

Reagovat
fantomas

Já se většinou vyskytuju na akcích s lidma s vytříbenym smyslem pro humor.

Reagovat
r.mrazik

tak to je naprosto evidentni

Reagovat
fantomas

Tak nemůžeš udělat špatnej vtip a pak to svádět na to, že je někdo moc suchej.

Reagovat
r.mrazik

vo tom to neni...proste se urcity veci berou extremne vazne

to rejpnuti nebylo nijak uzasny,ale ta reakce to zabila

Reagovat
ian.rush

V tom případě měl sedět pořád Scholes? Ne to není moc konstruktivní argument z tvé strany.

Reagovat
fantomas

Hlavně to nedává nejmenší smysl, že jo kdyby pořád seděl, potenciál pro zmatení soupeře by se naopak přesunul k variantě "s Gerrardem" a nezůstával by na místě.

Reagovat
ian.rush

Tak tak

Reagovat
ian.rush

resp. chtěl jsi napsat, ,že by se přesunul k variantě "bez Gerrarda"

Reagovat
fantomas

Nene, potenciál pro zmatení...

Reagovat
r.mrazik

tak nikdy by nevedeli jestli treba nahodou nenaskoci a oni nevyhrajou

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

Fantík, obdivujem Ťa za Tvoju trpezlivosť, pod Tvojimi článkami je najväčší príliv blbcov a Ty to zvládaš absolútne v pohode

Reagovat
smazaný uživatel

nepodlízej

Reagovat
r.mrazik

Diky ze jsi se k nam pridal...cekalo se uz jen na tebe

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Manik...

Reagovat
C-M@ster

Napsal někdo, kdo nesnáší gaye, fandí Rusům v hokeji a lajkuje anti stránku Václava Havla. K dokonalosti ti chybí jen Sparta v oblíbených klubech.

Reagovat
Manik...

(krom Sparty, vole )

Reagovat
smazaný uživatel

Frankie a Kovi, hned zo zaciatku a uz ani clovek nema chut citat diskusiu

Reagovat
fantomas

U Frankieho je přesně vidět, že to měl v zásobě pořádnou dobu a jen čekal na příležitost, no. Ale tak co už...

Reagovat
smazaný uživatel

no samozrejme, kdyz jsem to zapomnel dat pod prvniho

Reagovat
smazaný uživatel

neunášíš

Reagovat
fantomas

Wut

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Jardin

OT: Kdyby někoho zajímalo ještě video z neděle, povedlo se mi natočit wonder gól Jackieho

http://uloz.to/xSqAYnEG/wp-20150524-014-mp4

Reagovat
Spalovač šancí

V české lize máme takových fotbalistů mraky ...

Reagovat
papanegra

Snad přijde Milner, on by Gerrarda mohl nahradit aspoň kvalitou..

Ach Stevie, pro není elixír pro omlazení...

Reagovat
Swarley

měl přestoupit k nám, říkal jsem to celou dobu

Reagovat
smazaný uživatel

Preco LFC nikdy neurobi nakup typu Bacca, Krychowiak alebo Mbia? skveli hraci...

Reagovat
smazaný uživatel

Oliver, Ty študuješ právo?

Reagovat
smazaný uživatel

Ved vies, tak preco sa pytas?

Reagovat
smazaný uživatel

Náhodou nemáš Trestný zákon s komentárom? Najlepšie by bol od Čénteša

Reagovat
smazaný uživatel

Nemam(trestne pravo je az neskor), napis do skupiny na FB... naco ho potrebujes?

Reagovat
smazaný uživatel

do akej skupiny? potrebujem ho do školy aj na vlastnú potrebu

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

Ty chodíš do TT?

Reagovat
smazaný uživatel

A Ty nie?

Reagovat
smazaný uživatel

Ja chodím, ale či aj Ty

Reagovat
smazaný uživatel

jú, pridám sa aj ja

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

počkať počkať. Pridaj sa aj ty a budeme tam všetci

Reagovat
smazaný uživatel

aj Zajo nech sa pridá, keď už je taký ujebaný...

Reagovat
smazaný uživatel

Pezinčani nesmú nikde chýbať

Reagovat
smazaný uživatel

ale Dominik sa hrá na Blaváka .

Reagovat
smazaný uživatel

čo to?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

odvtedy je neznesitelny

Reagovat
smazaný uživatel

že mi zrovna ty budeš písať niečo o neznesiteľnosti ale ok, no.

Reagovat
smazaný uživatel

Oliverovi to pisem, no, zas si neznesitelny..

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

velky blavak, za Pezinok sa neprizna uz, ze

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
nani92

vdaka, ale stačí mi už milion skupín z mojej školy

Reagovat
smazaný uživatel

chápem

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
nani92

Reagovat
smazaný uživatel

trnavská univerzita v trnavě kreativní

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fff

Reagovat
kvasha16

Reagovat
smazaný uživatel

ostravská univerzita v ostravě je stejně super

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
smazaný uživatel

hmm, indícia

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fenixLFC

kedze fandis tomu istemu klubu tak ti poradim-tym smerom nechod lebo je to uuplne mimo ja sa smejem na tom ako sa tu smeju za nasu kreativitu a pritom su na tom rovnako

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

koho zajímaj nějací poláci

Reagovat
smazaný uživatel

Čénteš

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

nič, poznám jeho syna taký týpeček

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

uf

Reagovat
nani92

wow, ja som ešte aktívny hráč

Reagovat
smazaný uživatel

ja viem

Reagovat
nani92

tak mi vybav prestup niekde v okolí

Reagovat
smazaný uživatel

na Orave?

Reagovat
nani92

nie, tam mám klub, ale kedže tam už často niesom, tak nehrám

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kovi81

Reagovat
smazaný uživatel

*Čentéš

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fff

Ten komentar vobec nie je dobry. Na druhu stranu dobry komentar k TZ aktualne ani nie je, co je smutne. Ale od Centesa za tu cenu, fakt neodporucam kupovat.

Reagovat
smazaný uživatel

Mbia

Reagovat
fantomas

Jono

Reagovat
smazaný uživatel

To je jedno, QPR nie je meritko, hlavne je, aby hral niekto tak dobre za LFC, ako on hra dobre za Sevillu.

Reagovat
salami

viděl jsem ho hrát za Sevillu párkrát a vždycky byl fantastickej

Reagovat
smazaný uživatel

Podla toho, ako Bacca momentalne place, nie je vylucene, ze ide do LFC

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Leo Rekordman

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Protoze Monchi a protoze Emery.

Reagovat
smazaný uživatel

Gratulácia do Sevilly. Zaslúžene!

Reagovat
nani92

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fantomas

Reagovat
smazaný uživatel

Tak som si pomýlil článok, no. StevieG

Reagovat
cristiano.K.

Reagovat
Leo Rekordman

Reagovat
cristiano.K.

super, je fakt,že u té ankety ty goly dělá u té oblíbenosti i ten komentář

Reagovat
fantomas

Nooo, podle mě je ten gól top top i po technický stránce. Ostatně... https://www.youtube.com/watch?v=CID5zxaCdxc

Reagovat
cristiano.K.

u něj celkově je neskutečný kolik těch golů vstřelil z nepřipravených pozic nebo z totálního záklonu.

Reagovat
fantomas

Reagovat
smazaný uživatel

to je tá manažérska elegancia a klasa, no.

Reagovat
smazaný uživatel

Vtipne to velmi nie je, ale ani nijak urazlive, myslim, ze sa to da prezit.

Reagovat
Spalovač šancí

A někdy přijel i autobus

Reagovat
smazaný uživatel

mne to nejak nerobi problem, ani ma to nenasralo, alebo nieco take, ale nechapem, naco to bolo dobre, co akoze s tym teraz?

Reagovat
Feind

taky mi to neprijde nejak urazlive, ale ani vtipne. nechapu, jak se tam tomu muzou takhle smat, vzdyt je to uplne o nicem

Reagovat
smazaný uživatel

no, ono, keď to napíše nejaký diskutér tu, tak to sranda nie je, keď to povie manažér a slávna osobnosť, tak sa na tom zasmeješ, ak ho máš rád, alebo ti tým lichotí. Úplne som ale nepochopil, čo myslel tým, keď hovoril o City, to išlo úplne mimo mňa asi a akurát si tým dokázal, že je sedlák, čo si ešte aj po vyhranom titule musí honiť ego a okolo nejakého gentlemana nikdy ani nezakopol. Ako keby sme ho nepoznali, no.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
samson192

Reagovat
kiwwi

ani urazlive, ale ani vtipne = trapne

Reagovat
samson192

Nieco ako ty

Reagovat
SunFells

Kiwwi že není urážlivý?

Reagovat
kiwwi

mohol clovek, co na tomto fore dourazal s prehladom najviac ludi, napisat toto?

Reagovat
SunFells

Nevidím důvod, proč ne

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
kiwwi

prirovnavas ma k Mourinhovi?

Reagovat
nani92

máte podobné črty

Reagovat
SunFells

Tamějšímu osazenstvu by mohl číst recept na marmeládu a oni by se smáli. Příběhu o City nerozumím

Reagovat
Infernoqt

kdo k tomuhle potřebuje titulky :)

Reagovat
r.mrazik

treba by rozumel napriklad "clean shit" a ne cleen sheet

Reagovat
r.mrazik

to je publikum jak v poradu tv nova

Reagovat
I am Mancunian

Most United matches missed through injury 2014/15: Carrick 20, Rafael, Shaw 18, Jones 15, Rojo, Evans, Lingard 14.

s takouto maroskou by moyes skoncil 10.

Reagovat
nani92

áno?

Reagovat
smazaný uživatel

maroskou

Reagovat
Dawon

Toho Carricka je vecna skoda, kdyz vidim, jak vypada nase hra s nim a bez nej

Reagovat
I am Mancunian

to je polka zapasov, keby je fit, mame mozno aj titul

Reagovat
Maresma

Reagovat
vladis271

Reagovat
Dawon

Reagovat
smazaný uživatel

minimálne

Reagovat
Mimalu

možná i dva

Reagovat
FUnk

Reagovat
Carrick

titul ne, ale 2. místo by bylo

Reagovat
vrabejka

Klopp will accept Liverpool job if FSG offer it to him - Mirror

Fsg pllssss! Vyhodte toho egomaniaka!!!

Reagovat
vladis271

Reagovat
smazaný uživatel

https://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xtp1/v/t1.0-9/11329856_787674494663824_9112381814223721768_n.jpg?oh=81af78ca90d32f98921c2d097576453c&oe=5602CF4E

Liverpool's groundsman is beginning to plant potatoes on Anfield's pitch to ensure Liverpool lift something next season. LOL

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
nani92

Reagovat
I am Mancunian

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Mimalu

Reagovat
smazaný uživatel

A nebo se prostě snaží vypěstovat si vlastního Rooneyho.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
SunFells

Reagovat
icemike

Reagovat
Murtago

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Opäť skvelý článok. Teším sa na ďalší. Článkov z PL nie je nikdy dosť.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
minoLFC

a hlavne o Gerrardovi.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
smazaný uživatel

Díky za vse Gerrarde , ale uz táhni do hajzlu a a nevracej se . Zase o jednoho trotla mín v PL.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
niflheim

300. za Paula Scholese

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
CubONE

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele