LaLiga - souhrn 22. kola: Barcelona si upevnila vedení

17.02.2023, 23:00, aktualizováno 20.02.2023, 22:56
Komentáře a souhrny
Ferrán Torres a Robert Lewandowski (© AFP)

Barcelona nezaváhala s Cádizem a na druhý Real Madrid, který si nakonec poradil s Osasunou, má k dobru devět bodů. Real Sociedad neudržel vedení a s Celtou Vigo se rozešel smírně po remíze 1:1. Atlético Madrid nejtěsnějším poměrem zdolalo Athletic a upevnilo si čtvrté místo. Trápení Valencie i nadále pokračuje, v pondělí padla také na půdě Getafe...

Getafe CF - Valencia CF 1:0

20.02.2023 21:00

Góly: 82. Borja Mayoral

Valencia doma padla a její krize se prohlubuje i s novým trenérem na lavičce. Barajův tým nestačil na domácí Getafe, hlavním viníkem byla její žalostná efektivita. Možností na to měla dost.

Trenér Rubén Baraja byl odhodlán přijet z Getafe se třemi body a cítil obrovskou šanci vyhrát. Getafe se nedaří a spadlo dokonce až na 19. místo, takže Valencia se pod novým koučem chtěla odrazit ode dna a nemohla si snad ani vybrat lepšího soupeře. Hosté čekají na ligovou výhru od listopadu minulého roku a dnes ji za vítězstvím mělo nasměrovat hlavně ofenzivní trio Duro, Lino a Kluivert.

V šesté minutě asi v trenérovi Barajovi mírně hrklo, když si při pokusu o odkop napálil Diakhaby míč nešikovně do vlastní ruky. Penalta se ale správně nepískala, byť se domácí trenér Quique Sánchez Flores mohl uvztekat. Mnohem fotbalovější stránku ukázali Netopýři v desáté minutě, kdy sehráli rychlou akci a po nahrávce Kluiverta na vápno zakončoval úplně volný Samul Lino. Pálil nicméně po zemi jen do brankáře Soriy!

Stejný duel se opakoval i o minutu později po standardní situaci. Tentokrát ovšem znovu zasáhl David Soria, jenž donutil Lina schovávat hlavu do dlaní. Lino pálil po úniku i ve třicáté minutě utkání, avšak znovu poslal míč jen hodně vysoko nad břevno. První příležitost Getafe jsme viděli až ve 40. minutě, kdy centrovaný míč Gastóna Ramíreze hlavičkoval Munir jen do Mamardašviliho.

Ke konci první půle se Getafe rozjelo a Mamardašvili se musel postavit hned dalším dvěma šancím domácího týmu. Ale pokaždé zvládl zasáhnout a držel Valencii nad vodou. Druhou půli začali opět lépe Los Che. Justin Kluivert rozehrál rychlou akci do křídla na Dura a naběhl si do vápna, kam mu Duro Balon vrátil. Jenže Kluivertova rána po zemi našla jen pozorného brankáře Soriu!

Až deset minut před koncem utkání Valencia nezvládla ofsajd systém a Borja Mayoral pelášil sám na bránu, svůj únik každopádně neproměnil. Všechno si ale vynahradil o dvě minuty později, kdy míč po rohu na zadní tyči vracel Alderete před bránu a klouzající Mayoral jej uklidil do brány! Valencia sice o chvíli později docílila branky, jenže ta kvůli ofsajdu Frana Péreze nemohla platit.

Více informací k zápasu

FC Barcelona - Cádiz CF 2:0

19.02.2023 21:00

Góly: 43. Sergi Roberto, 45+1. Robert Lewandowski

Cádiz nepřekvapil, z Camp Nou odjíždí bez bodů a smutný. Všechny tři body pro domácí zajistili Roberto s Lewandowskim, kteří se prosadili ještě v první půli.

Barcelona chtěla zvýšit svůj náskok a potvrdit, že v tomto kalendářním roce se jí nebývale daří. Proti sobě měla relativně snadného soupeře, s nímž se čekala jedině výhra. Delší dobu se ale Blaugranas poměrně trápili. Ne snad že by se obrana Cádizu zas tak moc vytáhla, ale Barceloně chybělo víc pohybu a především přesnosti. Snad až po dvaceti minutách se poprvé dostala ke slovu. Ferrán Torres si z pravého křídla navedl míč do pokutového území a střílel, ale minul vzdálenější tyč.

Na opačné straně se o to samé pokusil záložník Gonzalo Escalante, ale výsledek jeho snažení byl totožný. Barceloně to hodně dlouho nešlo, nelepilo, ale ke konci poločasu se konečně rozjela. Ve 43. minutě opět Ferrán Torres u míče prokličkoval skrz obránce soupeře a posadil míč na hlavu polského bombera Lewandowského. Tomu sice hlavičku vyrazil brankář Ledesma, ale dobíhající Sergi Roberto už balon do sítě dostat dokázal.

Barceloně stačily jen dvě minuty na to, aby se ještě v rámci první půle trefila podruhé. Tentokrát se situace opakovala, jen v opačném gardu. Roberto nahrál před vápnem polskému útočníkovi a Lewandowski vymyslel přízemní ránu, kterou zastavila až síť v bráně gólmana Ledesmy.

Po změně stran si za obranu Cádizu zaběhl Lewandowski, jenže ten poslal svůj oblouček jen hodně vedle brány. Následně sice skóroval Martí, ale jeho gólu předcházel faul, takže branka platit nemohla. Deset minut před koncem se do úniku dostal Ramos, jehož ránu brankář Ter Stegen vyrazil na tyč. Na brankové konstrukci skončila i hlavička Lozana, takže Barcelona nakonec ovládla utkání, i když měla párkrát namále.

Více informací k zápasu

Atlético Madrid - Athletic Bilbao 1:0

19.02.2023 18:30

Góly: 73. Antoine Griezmann

Wanda Metropolitano, tedy domácí stadion Atlética Madrid hostil v neděli v podvečer šlágr dvaadvacátého kola, ve kterém proti Colchoneros nastoupil sedmý Athletic. Utkání příliš atraktivní podívanou nenabídlo, ujala se pouze jediná střela Antoina Griezmanna z třiasedmdesáté minuty, jež rozhodla o hubeném vítězství domácích 1:0.

První minuty důležitého klání přinesly spíše oťukávání mezi oběma celky a na první střelu na bránu čekalo více než šedesát jedna tisíc diváků do patnácté minuty. Vyslal ji Marcos Llorente a zařadila se do kolonky propagačních, brankář Agirrezabala, který zaskakoval za obvyklou jedničku Unaie Simóna, si s ní poradil bez problému.

V závěru poločasu pak byly k vidění dvě nadějné příležitosti, po jedné na každé straně. V sedmatřicáté minutě postupoval z úhlu sám po narážečce s Griezmannem Carrasco, gólmana hostí ale nepřekonal. O chvíli později se do obrovské příležitosti po centru z levé strany dostal Dani García, branku ale o nějaký ten metr netrefil.

Přesně v padesáté minutě propadl se štěstím centrovaný míč Llorenteho na úplně volného Carrasca, tomu se sice po přízemní střele povedlo trefit zařízení, gólovou radost mu ale parádním zákrokem opět překazil Agirrezabala. O chvíli později se mohli zase radovat Los Leones, po krásné průnikové přihrávce střílel Nico Williams, na brankáře Oblaka si ale nepřišel.

Tempo zápasu pak trochu upadlo a začalo reálně hrozit, že se týmy rozejdou bez branek, tomu ale v 73. minutě učinil přítrž Antoine Griezmann. Ten dokázal ukořistit míč na soupeřící polovině a po krásné narážečce s Depayem postupoval sám na Julena Agirrezabalu. Střelou na zadní tyč pak nedal hostujícímu brankáři šanci, svému týmu naopak dodal potřebnou jistotu do posledních minut.

V nich se sice "Lvi" rvali za vyrovnání výsledku, nedokázali si však vytvořit ani více či méně slibnou šanci, naopak možnost na zvýšení jednogólového náskoku měl ještě v nastaveném čase Griezmann, jeho přihrávka na Depaye ale nebyla přesná a nizozemský útočník na míč těsně nedosáhl. Zápas tak skončil vítězstvím Atlética v poměru 1:0.

Více informací k zápasu

Rayo Vallecano - Sevilla FC 1:1

19.02.2023 16:15

Góly: 65. Florian Lejeune - 29. Suso

Hráči Sevilly se sice zvedají, ale ve Vallecanu nepochodili a remíza 1:1 je pro ně málo. Andalusané přitom po prvním poločase vedli, branku vstřelil Suso, jenomže v 65. minutě srovnal Lejeune a další gól už na Estadio de Vallecas nepadl.

Sevilla v minulém kole porazila Mallorcu a dařilo se jí i v Evropské lize, když jasně přehrála PSV Eindhoven 3:0. Ve Vallecanu to ale nevyšlo a Rojiblancos tak zůstanou ve druhé polovině tabulky i po tomto víkendu.

Šestému Vallecanu se v této sezoně daří a začátek zápasu se Sevillou byl v jeho režii. Již ve 3. minutě neproměnil velkou šanci Sergio Camello, který z úhlu postupoval na Bounoua a nepřekonal ho. Sevilla byla mnohem efektivnější a ve 29. minutě se ujala vedení. Suso se dostal na hranici šestnáctky k odraženému balónu a s pomocí výrazné teče překonal brankáře Dimitrievskiho. Rayo se do konce poločasu nevzpamatovalo, v žádném případě se ale nevzdávalo.

Začátek druhého poločasu přinesl spoustu nepřesností na obou stranách a hru často kazila přerušení. Teprve v 65. minutě se zase něco dělo a rázem z toho byla vyrovnávací branka. Na Palazónův centr si naskočil Florian Lejeune a hlavou srovnal skóre na 1:1.

Vallecano vyrovnávací branka povzbudila a Sevilla se musela v této pasáži zápasu spíše bránit. Deset minut před koncem neproměnil nadějnou standardku Palazón a konečná remíza nabývala reálných kontur. Přesto ještě v nastavení mohlo Vallecano rozhodnout nebýt jistého zákroku spolehlivého Bounoua. Sevilla ve Vallecanu remizovala 1:1 a nadále zůstává ve druhé polovině tabulky. Naopak domácí zůstávají na pohárových pozicích.

Více informací k zápasu

Elche CF - Espanyol Barcelona 0:1

19.02.2023 14:00

Góly: 90+2. Sergi Darder

Důležité tři body veze z Elche katalánský Espanyol, ale nechybělo moc a mohla to být remíza. Ještě v nastaveném čase bylo skóre bezbrankové, ovšem poté rozhodl ve prospěch hostů Sergi Darder. Espanyol zároveň využil krátké početní převahy, která se mu naskytla po vyloučení Carmony.

Pro poslední tým tabulky je to další velké zklamání, ale už začátek zápasu byl spíše v režii hostů. Javi Puado vyslal na branku Badíi první vážnější pokus, nicméně domácí brankář musel zasahovat až při nebezpečně skákavé střele Braithweita. Na druhé straně se blýskl i Pacheco a úvod zápasu střídal jednu šanci za druhou.

Smolařem byl ale Braithwaite, po jehož další akci už byl Badía překonán a toho zastoupil na brankové čáře Roco. Ve 24. minutě mohlo Elche litovat další neproměněné šance, když Ponce dobře obral o balón soupeře a následně těsně minul zařízení. O deset minut později už Espanyol rozvlnil síť, ale kvůli Darderově ofsajdu branka neplatila. Hosté se pak ještě marně dožadovali pokutového kopu. První poločas nabídl spousty šancí bez gólového vyjádření a to byla samozřejmě škoda.

I druhá půle začala nadějně. Další Puadovu střelu zase zlikvidoval Badía a Pacheco pro změnu vyřešil střelu Gumbaa. Gól ale stále ne a ne padnout. Následovala fáze hry, která byl na brankové příležitosti skoupější.

Teprve v 82. minutě došlo na klíčový moment zápasu. José Ángel Carmona dostal za faul na Vidala druhou žlutou kartu a musel ze hřiště. Krátkou přesilovku hosté využili až v nastaveném čase. V jeho druhé minutě si navedl balón na pravačku Sergi Darder a Badía byl bez šance. Espanyol urval tři body na poslední chvíli a domácí tím odsoudil k setrvání na posledním místě tabulky.

Více informací k zápasu

CA Osasuna - Real Madrid 0:2

18.02.2023 21:00

Góly: 78. Federico Valverde, 90+2. Marco Asensio

Real Madrid se jen s obtížemi vyrovnával s absencí kanonýra Karima Benzemy a na hřišti Osasuny ve 22. kole LaLigy zvítězil jen těsně 2:0. Vítěznou branku utkání si připsal 12 minut před koncem zápasu Federico Valverde, na kterého v samotném závěru navázal Marco Asensio. Bílý balet tak stále živí naději na ligový titul, na vedoucí Barcelonu mu ale stále chybí pět bodů a katalánský celek navíc může těžit z jednoho utkání k dobru.

Osasuna nepatřila k oblíbeným soupeřům Realu Madrid. Tři z posledních pěti zápasů totiž skončily remízou, a to včetně toho říjnového na Santiago Bernabéu. Tehdy měl Bílý balet utkání výborně rozehrané, jenže po změně stran nejprve srovnal Kike García a posléze Benzema neproměnil penaltu. Obhájci titulu ale mohli kromě triumfu na Mistrovství světa klubů oslavovat také návrat klíčového hráče. Po zranění se totiž vrátila stálice mezi třemi tyčemi Thibaut Courtois.

Velkou šanci měl v 10. minutě Vinícius Júnior, když se hnal sám na brankáře Osasuny. Sergio Herrera však včas zaplnil mezeru mezi nohama, kam směřoval pokus mladého křídelníka. V 17. minutě pálil zpoza vápna Valverde, jeho pokus jen těsně minul pravou tyč. Nadále se ale Real bez hlavní ofenzivní hvězdy trápil. Míč na svých kopačkách držel velkou většinu času, další ohrožení pro Herrerovu bránu už ale do poločasu nepřišlo. Naopak krátce před koncem prvního dějství ještě poslal ránu z dálky Ante Budimir, ta však prosvištěla těsně vedle pravé tyče.

Minutu po změně stran střílel z nebezpečné pozice uvnitř šestnáctky Rodrygo, jeho rána ale opět minula pravou tyč. O chvíli později poslal elegantní patičku na bránu Realu domácí Budimir. Mířila však přesně do rukou Courtoise. Šance Osasuny se ale začaly kupit. Nejprve v 62. minutě nasměřoval střelu ze střední vzdálenosti do tyče Moi Gómez. V 65. minutě potom poslal varování Realu Jon Moncayola, jeho pokus z voleje tentokrát těsně minul levou tyč. V 74. minutě zazdil na druhé straně obrovskou šanci Vinícius Júnior, když ho již po několikáté v osamocené pozici vychytal Herrera. Favorit svou roli nakonec potvrdil v 78. minutě, kdy poslal přihrávku na pokutový puntík Vinícius Júnior a Valverde ji z těžké pozice dokázal dostat za brankářova záda. Pojišťující branku pak přidal krátce před závěrečným hvizdem střídající Asensio.

Real Madrid tak v Pamploně uspěl a přiblížil se v tabulce vedoucí Barceloně. V příštím kole 25. února přivítá v městském derby Atlético, Osasuna se o den později představí v Seville.

Více informací k zápasu

RCD Mallorca - Villarreal CF 4:2

18.02.2023 18:30

Góly: 20. Tino Kadewere, 45. Daniel Rodríguez, 56. Daniel Rodríguez, 63. Vedat Muriqi - 43. José Luis Morales, 50. Samuel Chukwueze

Mallorca zvítězila ve 22. kole LaLigy 4:2 s Villarrealem a připsala si pátou domácí výhru v řadě. K tomu jí výrazně pomohla i klukovina Manu Triguerose, jenž byl poslán ve 22. minutě předčasně do sprch. Hlavní hvězdou duelu se ale stal na druhé straně zkušený záložník Dani Rodríguez, jenž svými hlavičkami dokázal bleskově odpovědět na oba góly fotbalistů Žluté ponorky. Rumělky tak potvrdily sílu vlastního stadionu a v tabulce přeskočily svého soupeře, který padl počtvrté za sebou.

Jestli ve Španělsku existoval tým, který se v posledních týdnech opravdu trápil, pak to byl Villarreal. Žlutá ponorka vyhrála z posledních pěti ligových duelů pouze jednou, přičemž hned třikrát v řadě prohrála. V tabulce se tak z pohárových příček propadla až na osmé místo. Na půdě Mallorky ji navíc opět nečekal jednoduchý úkol, jelikož domácí před vlastními fanoušky čtyřikrát v řadě vyhráli a ani jednou neinkasovali. Mezi těmito skalpy byly například i oba madridské velkokluby.

Vyrovnaný úvod duelu příliš fotbalové krásy nenabídl, což ovšem domácí fanoušky mrzet nemuselo, jelikož Rumělky udeřily hned z první šance. Chybnou rozehrávku Pepeho Reiny zachytil Vedat Muriqi, ten předložil míč Tinovi Kadeweremu a útočník ze Zimbabwe si ve 20. minutě připsal první trefu v dresu Pirátů. Ještě hůře pak bylo svěřencům Quiqueho Setiéna o minutu později, jelikož se po klukovském faulu nechal zbytečně vyloučit Trigueros. Hosté však i přes početní nevýhodu dokázali odpovědět. Ve 43. minutě využil chyby kapitána domácích José Luis Morales, když v úniku prostřelil Predraga Rajkoviče. Žlutá ponorka si ovšem vyrovnaný stav užila jen dvě minuty, jelikož ještě před poločasovým hvizdem si na nadýchaný centr naskočil Dani Rodríguez a vrátil domácím vedení zpět.

Villarreal po změně stran zvýšil tempo a dokázal i podruhé srovnat krok. Zisk míče na útočné polovině pět minut po pauze využilo duo Yéremy Pino a Samuel Chukwueze, přičemž první jmenovaný našel přesným pasem toho druhého a nigerijský rychlík chytře přeloboval Rajkoviče. Domácí ale s odpovědí přispěchali opět velmi rychle. Tentokrát svítilo na tabuli vyrovnané skóre šest minut, když se podruhé v duelu hlavou prosadil Dani Rodríguez. Na tento rozdílový gól už hosté nereagovali, naopak sami inkasovali počtvrté. Úplně osamocení se před Reynou zjevili hned dva domácí fotbalisté a po lehkém přiťuknutí zvýšil Muriqi v 63. minutě na 4:2. Piráti měli i poté několik nadějných příležitostí, náskok už ale kvůli špatné koncovce nezvýšili.

Mallorca tak opět dokázala využít domácího prostředí naplno a získala důležité tři body. V následujícím kole se 25. února střetne s Espanyolem. Žlutá ponorka změří o dva dny později síly s Getafe.

Více informací k zápasu

Real Betis - Real Valladolid 2:1

18.02.2023 16:15

Góly: 2. Juanmi, 45+4. Sergio Canales (pen.) - 30. Cyle Larin

Betis zvládl své domácí utkání s Realem Valladolid a vyhrál podruhé v řadě. Verdiblancos dvakrát udeřili v průběhu prvního poločasu, přičemž vítěznou branku měl na svědomí z pokutového kopu Sergio Canales. Výhra nad Valladolidem pojistila Betisu pátou příčku.

Andalusané orámovali první poločas svými dvěma góly a to se nakonec ukázalo být rozhodujícím. Valladolid poprvé inkasoval již po sto dvaceti sekundách, kdy Canales naprosto skvostnou přihrávkou přes polovinu hřiště vysunul Juanmiho a ten po zemi překonal Masipa. Betis se okamžitě dostal do ráže a Masip další situaci zachraňoval až na brankové čáře. Ve 14. minutě musel Masip zasahovat podruhé a tentokrát se vytáhl proti střele Fékira.

Valladolid se v počátku zápasu spíše bránil a drápky vytáhl až s příležitostí Larina. Jeho hlavička se ve 24. minutě ještě neujala, ale o šest minut později vybojoval na polovině hřiště balón Kike Pérez a před šestnáctkou ho rozdělil na skórujícího Cyla Larina - 1:1.

Verdiblancos si vzali vedení zpátky těsně před koncem prvního poločasu. Ayozeho Péreze fauloval v šestnáctce Hongla a sudí nařídil pokutový kop. Sergio Canales ho bezpečně proměnil a Betis vedl 2:1.

Na začátku druhého poločasu měli domácí fotbalisté velkou šanci odskočit, ale střídající Luiz Henrique trefil jen ležícího Masipa. Po hodině hry si Valladolid vytvořil asi největší šanci a Monchu trefil z volného přímého kopu tyč! Ve zbytku utkání si domácí výsledek pohlídali a po výhře 2:1 zůstávají na pátém místě tabulky.

Více informací k zápasu

Real Sociedad - Celta Vigo 1:1

18.02.2023 14:00

Góly: 5. Mikel Oyarzabal - 90+3. Robin Le Normand (vl.)

Nečekaná remíza se zrodila v sobotu odpoledne na Anoetě. Domácí Real Sociedad nad Celtou vedl a závěr zápasu dohrával v početní převaze, nicméně ani to nakonec na body nestačilo a hosté v nastaveném čase srovnali na konečných 1:1.

Utkání bylo orámované dvěma brankami. Do vedení šel Real Sociedad už v páté minutě, když obdržel průnikovou přihrávku Oyarzabal a v pádu poslal balón za Villarova záda. Pochválit je přitom potřeba Kuba, který vymyslel fantastickou přihrávku. Bohužel první poločas podobnými momenty šetřil a pokud jde o útočné snažení Celestes, to se omezilo jen na hlavičku Larsena se kterou ale Remiro neměl vážnější problémy.

Mnohem zajímavější byla až druhá půle. V 50. minutě měli hosté obrovskou šanci na vyrovnání, ale Mingueza pálil těsně vedle. Hned vzápětí přišla druhá tutovka Celty a tentokrát Iago Aspas hlavičkoval do tyče!

Real Sociedad si koledoval, nicméně stále držel těsné vedení. Dvacet minut před koncem zase odmítl druhý gól Kubo a Villar jeho pokus vyrazil na rohový kop. V 76. minutě šance Celty Vigo na bodový zisk výrazně poklesly, protože Renato Tapia uviděl druhou žlutou kartu a musel předčasně do sprch.

Zdálo se, že La Real si už výsledek pohlídá a získá tři body, ale všechno bylo jinak. Nejprve vystrašil domácí publikum překvapivou střelou Aspas a ve třetí minutě nastavení skutečně vyrovnal vlastním gólem Robin Le Normand. Real Sociedad nedokázal odvrátit rohový kop a akce, která pokračovala vyvrcholila stříleným centrem z pravé strany a nešťastným vlastňákem.

Více informací k zápasu

Girona FC - UD Almería 6:2

17.02.2023 21:00

Góly: 8. Valentín Castellanos, 34. Viktor Cyhankov, 36. Rodrigo Riquelme, 43. Javi Hernández, 77. Iván Martín, 79. Cristhian Stuani - 66. Largie Ramazani, 81. El Bilal Touré

Velmi pohledný a divácky atraktivní zápas nabídla předehrávka dvaadvacátého kola španělské LaLigy mezi domácí Gironou a Almerií. Už po prvním poločase byl díky trefám Castellanose, Cyhankova, Riquelmeho a Hernándeze zápas prakticky rozhodnut. Na střeleckou listinu se pak ještě za hosty zapsali Ramazani a Touré a za Blanquivermells Martin a Stuani. Přestřelka tak vyzněla pro domácí v poměru 6:2.

Andalusané se na hřišti ještě nestačili ani rozkoukat a už inkasovali první branku. V deváté minutě si na centr Martíneze naskočil nikým nehlídaný Castellanos a poslal svůj tým do brzkého vedení. Druhý gól mohl přidat ten samý hráč o čtvrt hodiny později, jeho trefa ale byla kvůli ofsajdu odvolána.

Tři rychlé údery pak poslaly do kolen svěřence Rubiho ještě před poločasovou přestávkou. První z nich byl podobný úvodní brance duelu, Riquelme nicméně z hranice malého vápna ještě nezakončoval a chytře našel hlavou volného Cyhankova, který se před odkrytou klecí nemýlil. Už o dvě minuty později se po rychlém přechodu do útoku hnali domácí za třetí brankou, jíž dosáhli po pasu Garcíy a střele Riquelmeho.

Dvě minuty před pauzou pak přidal čtvrtou branku po krásné akci na jeden dotek Hernández. A Rojiblancos byli zralí na ručník.

Druhá půle začala přeci jen o něco opatrněji než ta první, na první přesnou trefu se tedy čekalo do šestašedesáté minuty. Na 1:4 dokázal po pěkném centru Robertoneho snížit Ramazani, který propálil brankáře Gazzanigu.

Pak se opět o slovo přihlásili Katalánci. Jmenovitě Ivan Martín, který přišel na hřiště jen o pár desítek vteřin dříve, převzal míč a nádherně našel volné místo v Martínezově svatyni. Další zásah Girony přišel o tři minuty později. Po levé straně postupoval Villa, kterému se podařilo přízemně odcentrovat do vápna, kde míč patičkou lehce přiťuknul Martín na Stuaniho do skvělé pozice, a bylo vymalováno.

Korekci stavu pak ještě přinesla dvaaosmdesátá minuta, kdy se po nádherné průnikové přihrávce Robertoneho prosadil Touré. Girona tak zvítězila v poměru 6:2.

Více informací k zápasu

Tabulka

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
FC Barcelona
22
19
2
1
45 : 7
59
2
Real Madrid
22
16
3
3
46 : 17
51
3
Real Sociedad
22
13
4
5
32 : 22
43
4
Atlético Madrid
22
12
5
5
31 : 17
41
5
Real Betis
22
11
4
7
29 : 23
37
6
Rayo Vallecano
22
9
7
6
29 : 24
34
7
Athletic Bilbao
22
9
5
8
31 : 23
32
8
Villarreal CF
22
9
4
9
24 : 22
31
9
RCD Mallorca
22
9
4
9
20 : 22
31
10
CA Osasuna
22
8
6
8
19 : 21
30
11
Girona FC
22
7
6
9
33 : 33
27
12
Sevilla FC
22
6
7
9
24 : 30
25
13
Espanyol Barcelona
22
5
9
8
27 : 33
24
14
Celta Vigo
22
6
6
10
23 : 34
24
15
Real Valladolid
22
7
3
12
16 : 30
24
16
Getafe CF
22
5
7
10
19 : 28
22
17
UD Almería
22
6
4
12
27 : 40
22
18
Cádiz CF
22
5
7
10
17 : 35
22
19
Valencia CF
22
5
5
12
26 : 27
20
20
Elche CF
22
1
6
15
15 : 45
9

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (37)

Přidat komentář
Jordi Alba

Gironka v LL opět baví, 33 gólů..kolik týmů to může říct.

Reagovat
Elliasson

Jojo, přesně tak. Kéž by vyšla TOP 10§

Jinak, proč jsi vlastně začal fandit Gironě?

Reagovat
Jordi Alba

Tak nebudu lhát, bude tam hrát roli, že to jsou Katalánci, výsledkově sem je začal registrovat a povědomě fandit 12/13, to zrovna Jesé z Realu a Deulofeu z Barcelony válcovali Segundu. 14/15, 15/16 jsem viděl pouze pár zápasů, hlavně teda play off, tam to byl pokaždý bizár jak to nevyšlo, 16/17 čili postupová sezóna tam jsem toho viděl už prakticky hodně, víc než 20 zápasů. Tu sezónu jsem to tu dost i spamoval myslím výsledkama Segundy, co se ani nedivím, že moc lidí nezajímalo. Od tý doby koukám furt i když se spadlo znova do Segundy, tam přišel další play off bizár, s Rayem ještě ok, ale ten nepostup proti Elche mě sral hodně dlouho, vlastně ještě sere teď, dobře jim tak mrdkám špinavým že mají 9 bodů a letí dolů, to mi fakt nikdo nevymluví, že to nebylo cinknutý celej dvojzápas neskutečný i na Španělský poměry. Chtěl bych tam bejt konečně na živo, ale už do Barcelony často letím vyloženě na otočku a pak letím ještě jinam a ještě mi to nevyšlo aby se to hrálo nějak rozumně.

Reagovat
Gazdo

2

Reagovat
Phillipinho

Riquelme je skvelej Uvidime, zda ho Cholo dokaze pristi sezonu dobre vyuzit.

Reagovat
Jordi Alba

Ruce pryč, hráče co takhle prožívají góly potřebujeme.

Reagovat
Phillipinho

Vzdyt to je hrac Atletica

Reagovat
Jordi Alba

Jen ať zůstane znova ještě hostovat, je dobrej, ale na základ v Atléticu zatím nevím nevím.

Reagovat
isokarhu.

Keby ku koncu Girona trochu nevypustila zápas, tak jeden-dva góly by im ešte naložili.

Reagovat
smazaný uživatel

Dnes by mohl Abde srazit Real k zemi, Osasuna je doma silná.

Reagovat
madridcan

Ty strašne neveríš Barcelone keď sa vždy musíš hecovať tímom, ktorý hrá proti Realu

Reagovat
jakubbosak

Vždyť madridisti dělají to samé

Reagovat
madridcan

Že veria súperom Realu? Nezdá sa mi

Reagovat
m.iker007

Když vidím, že je Fede na pravým křídle, tak mě z toho trochu bolí u srdce.

Škoda, že Vincek nevstřelil aspoň jednu branku. Klasicky bavil. Vlastně by mě stejně zajímalo, jak by se to v Realu poskládalo, kdyby přišel Kylian. Jako fakt by šel Vincek na pravý křídlo?

Reagovat
Jordi Alba

Imo by Peréz prostě odstřelil klasicky Benzemu, takže Viniciovu pozici by to moc neměnilo.

Reagovat
misinho7

Perez a milovnik Karima by ho odstrcil?

Mbappe hraje aj na RW casto. Proste by bola trojka Vini, Karim, Mbappe..s tým zeby si aj menili pozície atd.

Reagovat
Jordi Alba

Nepřijde mi, že by zrovna Florentino měl problém kohokoliv ze dne na den poslat o dům dál.

Reagovat
misinho7

Vcera vykon OK. Vini v poslednych zapasoch opat vo forme a klasicky najnebezpečnejší hrac. Fede je tak isto spat

A ten Alvaro teda za par minu 2 acka aj ked jedno neuznane. Ale tie dotyky mal paradne. A takeho dlhana sme na hrote nemali nepamätám. Tvrdia ze je to obrovsky talent a Carlo hovoril ze mu bude davat sance..tak som zvedavy bolo by fajn kebyze nakoniec poriesime hrot odchovancom.

Reagovat
JM

Kde byl vlastně ofsajd u toho prvního gólu?

Moc jsem to neviděl.

Reagovat
madridcan

https://youtu.be/sTw2Da8NTZI

Daj si 2:13...ja tomu nerozumiem. Úplne čistý gol

Reagovat
Rizek

Zase mimo.

Reagovat
misinho7

Vraj tam Luka tečoval ci co..tiez neviem

Reagovat
smazaný uživatel

Valverde tečoval Modričovu přihrávku.

Reagovat
r3

Na konci zapasu bola opakovacka z ineho uhlu a bol tam Modricov tec, cize to bol ofsajd.

Reagovat
LAM

Dobře jsme se na ten druhej poločas vykašlali, ale v tom programu to chápu-3 body jsou doma.

Ten Stegen už musí mít nějakej rekord v nulách ne?

Reagovat
patas92

Ligový rekord je 26

Reagovat
Gazdo

Pekny vykon dnes. Ferran jasny MOTM. Takto ked bude hrat stale budem len rad tomu chlapcovi strasne prajem. Co je ale na povazenie je nase vracanie sa do obrany. My mame velmi dobry presing a ziskavanie lopt na polovici supera alebo tesne za nou nam nie je cudzie ale potom je tam pasmo ktore proste bud nikto nebrani alebo ho brani jeden clovek co proste pri precisleni skoro nie je mozne ubranit a nedal by to ani Busquets v prime. Futbal je odvtedy ovela rychlejsi a casto nechavame nasich stoperov absoltne vystavenych situaciam ktorym by vystaveni mali byt vynimocne a vyzeraju potom ako lemplovia castokrat ale to je hlavne sposobene tym ze im jednoducho vobec nikto nedokaze pomoct s branenim sestnastky. Zatial nam to vychadza ale byt dnes nejake kvalitnejsie muzstvo ako Cadiz tak by nam mohli zatopit ovela viac ako len par tyckami

Reagovat
2miguel1

Toto nema fakt nejaku vypovednu hodnotu, Cadiz slaby. Dostali sme 7 golov v sezone, len teraz neviem, ci je ta liga fakt tak slaba, ked len vo štvrtok sme mohli dostať 4.

Reagovat
smazaný uživatel

V minulé sezoně jsme měli ve 22. kole 26 inkasovaných, takže výpovědní hodnotu to určitě má.

Reagovat
2miguel1

Tak obrana v zloženi BACK je inde, len mi to pride, ze nas ta liga absolutne nepreverí. Fakt ta liga začina trpieť tymi Tebasovymi pravidlami

Reagovat
Visca el barca

Jasně, že tím trpí. Je to největší blbost.

Reagovat
sergi

Hlavne trpí dlhé roky prerozdelením financí z vysielacích práv, kde drvivú väčšinu financí ma Real-Barca, možno o niečo viac ako ostatok má ešte Atletico a ostatné kluby zbierajú omrvinky. Samozrejme chápem, že sú to dva najsledovanejšie celky ligy.

Reagovat
bobis21

přesně taková byla ta liga vždycky. Jen teď to všechno hodí ta Tebase, protože si dovolil po nich chtít, aby se nechovali jako totální kokoti ekonomicky. Přitom bych čekal, že právě fanoušci barcelony budou normální ekonomické chování vítat po letech opaku.

Reagovat
sergi

Jedna vec je prerozdelenie fin z vysielacích práv, tam to neni o tebasovi tam je to dlhodobo, ale pokiaľ viem, žiaden tlak na znormálnenie prerozdelenia nie je ani od laligy.

Tebas je*e do RM a FCB za superligu. A sprísňovaním platových rozpočtov a mínaním peňazí, ale to do všetkých klubov. Na jednu stranu chce stabilizovať rozpočty klubom na druhú stranu im odoprie konkurovať v európe a tým pádom podkopáva nohy sám sebe - teda LaLige. Ten človek nič nové a inovatívne do LL nepriniesol čo by ju zatraktívnilo, zlepšilo, prinieslo viac financí (CCV či CVV či ako sa to volalo bola turbo*o*otina ktorá z dlhodobého hladiska má horší vplyv na kluby ktoré s ňou súhlasili ako "predaje" klubových akvizícii FCB).

Reagovat
madridcan

Takú, že sa každe kolo bičuješ pred krížom, aby Real stratil...takže to asi takú výpovednú hodnotu má, že ako veriš svojmu tímu, ktorý sa môže pozerať iba sám na seba

Ale zjavne si aj tak stále obsratý z Realu až pri ľadvinách

Reagovat
Pospovič

Tak ve většině týmů po výměně trenéra dochází k novému impulzu nebo aspoň v úvodu, u Valencie už ani to ne. Je to v řiti...

Reagovat
Mass

To teda nevim co by to muselo být za impuls, když Baraja přišel včera a hráli stejný hráči, ještě k tomu bez Cavaniho.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele