22. kolo
17.02.2023 21:00 CET
6 : 2
(4:0)

Reportáž

Iván Martín zapsal pátou branku Girony (© AFP)

Osm gólů, osm různých střelců, Girona deklasovala Almeríi 6:2

Velmi pohledný a divácky atraktivní zápas nabídla předehrávka dvaadvacátého kola španělské LaLigy mezi domácí Gironou a Almerií. Už po prvním poločase byl díky trefám Castellanose, Cyhankova, Riquelmeho a Hernándeze zápas prakticky rozhodnut. Na střeleckou listinu se pak ještě za hosty zapsali Ramazani a Touré a za Blanquivermells Martin a Stuani. Přestřelka tak vyzněla pro domácí v poměru 6:2.

Andalusané se na hřišti ještě nestačili ani rozkoukat a už inkasovali první branku. V deváté minutě si na centr Martíneze naskočil nikým nehlídaný Castellanos a poslal svůj tým do brzkého vedení. Druhý gól mohl přidat ten samý hráč o čtvrt hodiny později, jeho trefa ale byla kvůli ofsajdu odvolána.

Tři rychlé údery pak poslaly do kolen svěřence Rubiho ještě před poločasovou přestávkou. První z nich byl podobný úvodní brance duelu, Riquelme nicméně z hranice malého vápna ještě nezakončoval a chytře našel hlavou volného Cyhankova, který se před odkrytou klecí nemýlil. Už o dvě minuty později se po rychlém přechodu do útoku hnali domácí za třetí brankou, jíž dosáhli po pasu Garcíy a střele Riquelmeho.

Dvě minuty před pauzou pak přidal čtvrtou branku po krásné akci na jeden dotek Hernández. A Rojiblancos byli zralí na ručník.

Druhá půle začala přeci jen o něco opatrněji než ta první, na první přesnou trefu se tedy čekalo do šestašedesáté minuty. Na 1:4 dokázal po pěkném centru Robertoneho snížit Ramazani, který propálil brankáře Gazzanigu.

Pak se opět o slovo přihlásili Katalánci. Jmenovitě Ivan Martín, který přišel na hřiště jen o pár desítek vteřin dříve, převzal míč a nádherně našel volné místo v Martínezově svatyni. Další zásah Girony přišel o tři minuty později. Po levé straně postupoval Villa, kterému se podařilo přízemně odcentrovat do vápna, kde míč patičkou lehce přiťuknul Martín na Stuaniho do skvělé pozice, a bylo vymalováno.

Korekci stavu pak ještě přinesla dvaaosmdesátá minuta, kdy se po nádherné průnikové přihrávce Robertoneho prosadil Touré. Girona tak zvítězila v poměru 6:2.

Autor: Filip Vítek / onlajny.cz

Komentáře (1)

Přidat komentář
Naseroslosos23

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele