LaLiga - preview 22. kola: Barajova mise začíná

17.02.2023, 09:32, aktualizováno 20.02.2023, 09:04
Previews
Coliseum Alfonso Perez (© AFP)

Valencia minulý týden vyřešila otázku trenéra, na její lavičku usedl Rubén Baraja a jeho jasným úkolem je zachránit klub v nejvyšší soutěži. Hned na úvod proti němu bude stát přímý konkurent, Getafe je na tom v tabulce ještě hůře...

Getafe CF - Valencia CF

pondělí 21:00

Dva týmy s vůbec nejhorší formou v celé soutěži zakončí dvaadvacáté kolo LaLigy na Coliseum Alfonso Pérez v Madridu, kde bude předposlední Getafe hostit osmnáctou Valencii. Soupeři se aktuálně nachází v sestupové zóně a ve veledůležitém duelu potřebují nutně uspět, kterému z nich se to ale podaří?

Po průměrném začátku zažívá Getafe opravdu hororový vstup do nového kalendářního roku. Za více než měsíc a půl nedokázalo ani jednou zvítězit a propadlo se až na devatenáctou pozici před beznadějně poslední Elche. Co však celek z hlavního města může alespoň trochu těšit je fakt, že každý ze zmiňovaných zápasů v letošním roce prohrál pouze o jednu branku.

Azulones doma naposledy přivítali Rayo Vallecano a z velmi zajímavého utkání nakonec vzešla remíza 1:1. Hosté šli do vedení po vlastním gólu Arambarriho, šanci na srovnání pak dostal z kraje druhé půle Mayoral, nabídnutou penaltou ale pohrdnul. V čtyřiapadesáté minutě navíc druhou žlutou kartu viděl Aleña a Getafe šlo do deseti. To ale Floresovy svěřence nepoložilo a v sedmasedmdesáté minutě srovnal Ünal. Když pak Rayo nevyužilo tři minuty před koncem šanci na srovnání z pokutového kopu, mohli se domácí radovat z cenného bodu.

V ještě o něco bídnějším aktuálním rozpoložení bude do zápasu vstupovat Valencia. Los che se v posledních týdnech zle nedaří, což vyústilo i v odchod hlavního trenéra Gattusa, jehož náhradou se dočasně stal Voro González. Ten však ze tří zápasů nezískal s týmem ani bod a na jeho místo nyní usedne sedmačtyřicetiletý Rubén Baraja. Ten v klubu jako hráč strávil deset sezón a triumfoval s ním například v poháru UEFA nebo dvakrát v nejvyšší španělské soutěži.

Nový trenér má, co do výsledků, rozhodně co napravovat. Minulý týden se Valencia představila v domácím utkání proti Athletic Clubu a po vyrovnaném průběhu s ním padla 1:2. O branky se postarali za hosty Nico Williams a Sancet, jedinou branku domácích vstřelil v sedmnácté minutě Castillejo.

Getafe CF - pravděpodobná sestava:
Soria - Duarte, Dakonam, Alderete, Alvárez - Villar, Arambarri, Algobia - Munir, Ünal, Mayoral

Valencia CF - pravděpodobná sestava:
Mamardashvili - Foulquier, Cömert, Diakhaby, Gayá - Guillamon, Almeida, Musah - Kluivert, Duro, Lino

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.07 - 2.84 - 2.87

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací

Elche CF - Espanyol Barcelona

neděle 14:00

Elche čeká už víc než osm let na tu opojnou chvíli, kdy na svém stadionu konečně porazí barcelonský Espanyol. Jeho čekání by mohlo teoreticky skončit v neděli kolem čtvrté hodiny, kdy další střet těchto týmů skončí.

Od listopadu 2014 Elche čeká na den, kdy konečně porazí Espaynol na svém Estadio Manuel Martínez Valero. Těch domácích výher je opravdu velmi poskrovnu, protože od osmdesátých let se Elche doma radovalo na Espanyolem jen v pouhých dvou případech! A Elche by zrovna v této sezoně moc potřebovalo uspět, protože jeho vyhlídky na záchranu jsou kolo od kola horší.

Elche je pořád na posledním místě tabulky a ještě dlouho tam zůstane, i kdyby náhodou chytilo dobrou formu. Na předposlední Getafe mu totiž už chybí deset bodů, což je poměrně signifikantní číslo. V případě výhry (která by byla teprve druhým vítězstvím v sezoně!) by Elche mohlo do sestupových potíží snadno namočit právě Espanyol, kterému se letošní sezona taky rozhodně nedaří.

Trenér Diego Martínez se týmu ujal v červnu, ale ze svého angažmá zatím moc dobrý pocit mít nemůže. Espanyol se trápí až na sedmnáctém místě s náskokem jediného bodu na pásmo sestupu a doposud registroval jen čtyři výhry. Jistou naději mu ale dává místo konání, protože ve venkovních utkáních se prezentuje mnohem lépe než doma. Pouze devět týmů z ligy uhrálo doma víc bodů než Espanyol.

Elche CF - pravděpodobná sestava:
Badia - Magalian, Palacios, Roco - Carmona, Gumbau, Mascarell, Verdu, Clerc - Ponce, Boyé

Espanyol Barcelona - pravděpodobná sestava:
Fernandez - Pierre-Gabriel, Gomez, Calero, Olivan - Vidal, Darder, Souza, Melamed - Braithwaite, Puado

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.81 - 2.92 - 3.06

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací

Rayo Vallecano - Sevilla FC

neděle 16:15

Do Madridu přijede k zápasu 22. kola nejvyšší španělské soutěže Sevilla, která se zde utká s celkem Rayo Vallecano. Klub z hlavního města se drží na pohárových pozicích a vede si nad očekávání dobře, Andalusané se po katastrofálním začátku začínají zvedat a po jednadvaceti odehraných kolech jsou již dvanáctí. Kterému z těchto dvou týmů se v neděli na stadionu Vallecas podaří uspět?

Rayo mělo po průměrném začátku sezony skvělé období v říjnu a listopadu, kdy se mu v soutěžních utkáních povedlo zapsat šest výher, tři remízy a pouze jedinou porážku. V novém roce se svěřencům Andoniho Iraoly také poměrně daří a drží se na skvělé šesté příčce, zajišťující pro příští sezonu minimálně účast v Evropské konferenční lize.

Naposledy to ale Los Vallecanos poměrně skřípalo. Představili se na hřišti předposledního Getafe a ze zápasu plného chyb a zvratů si nakonec odnesli pouze bod. V osmatřicáté minutě šli sice do vedení po vlastním gólu Arambarriho, Azulones ale dokázali srovnat díky trefě Ünala. Rozhodnout mohl ve prospěch favorita tři minuty před koncem základní hrací doby de Thomas, nabídnutý pokutový kop mu ale vychytal Soría. Zápas tak skončil 1:1.

Sevilla si naopak přes týden střihla duel s PSV Eindhoven v rámci play off Evropské ligy a s výsledkem mohla být naprosto spokojená. Hladké vítězství 3:0 a pohodlný náskok do odvety zařídili svými trefami En Nesyri, Ocampos a Gudejl.

Důvod k radosti mohou mít fanoušci Los Nervionenses i při pohledu na poslední ligové výsledky. Vcelku jasné výhry nad Cádizem, Elche a Mallorcou dávají tušit, že se andaluský celek nakonec přeci jen nebude strachovat o záchranu. A kdo ví, možná bude ještě pokukovat po pohárových příčkách, na tu poslední, kterou v současnosti okupuje právě Vallecano ztrácí sevillští devět bodů.

Poslední vzájemný zápas na podzim loňského roku se ale Sampaoliho svěřencům nepovedl. Sevilla v něm obdržela hned sedm žlutých karet a na domácím hřišti padla po gólu Álvara Garcíi 0:1. Teď se již nachází v mnohem lepší formě než tehdy, bude to ale na Rayo stačit?

Rayo Vallecano - pravděpodobná sestava:
Dimitrievski - Balliu, Lejeune, Catena, F García - Comesana, Valentin - Palazon, Trejo, Martin - Camello

Sevilla FC - pravděpodobná sestava:
Bounou - Montiel, Fernando, Nianzou, Acuna - Gueye, Rakitić - Gil, Torres, Lamela - En-Nesyri

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.45 - 3.10 - 3.38

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací

Atlético Madrid - Athletic Bilbao

neděle 18:30

Přímý pohárový souboj uvidí stadion Wanda Metropolitano v Madridu. Atlético bude hájit čtvrté místo proti sedmému Athletic Clubu, který se vidiny evropských pohárů rozhodně nevzdává. Baskové na Atlético umí, i když první letošní zápas s ním těsně prohráli.

Ano, Atlético poslední měření sil vyhrálo, ale pokud bychom se podívali na vzájemné zápasy z posledních let, vyšel by z nich jednoznačně lépe Athletic Club. Například v minulé sezoně vyhrál obě utkání, v předminulé zase jedno vyhrál a ve druhém remizoval.

Los Colchoneros letos překvapivě doma neválí. Vyhráli jen čtyři z deseti duelů a právě to je hlavní příčinou toho, proč nebojují o titul. Na vedoucí Barcelonu už Atleti ztrácejí propastných osmnáct bodů, a tak hlavní prioritou bude udržení stávajícího umístění v TOP4. Koneckonců v žádné další soutěži už Atlético neúčinkuje.

Atlético před týdnem vyhrálo ve Vigu 1:0, když jedinou branku vstřelil až v 89. minutě Memphis Depay. Nizozemský útočník by měl zalepit díru po přesunu Joaa Félixe do londýnské Chelsea.

Athletic Club si před nedávnem prošel malou výsledkovou krizí, ale ze tří porážek v řadě už se otřepal a porazil Cádiz (4:1) i Valencii (2:1). Na evropské poháry ztrácí už jen jeden bod a daleko nemusí být ani čtvrté místo, které má v držení právě Atlético. Baskové na něj ztrácejí šest bodů, takže v případě úspěchu na Wanda Metropolitano mohou ztrátu pokrátit na polovinu.

O vzájemných zápasech už šla řeč. Athletic je na tom lépe, i když utkání z října loňského roku vyhrálo jedinou brankou Atlético. I tentokrát se očekává, že zápas příliš bohatý na branky nebude. Koneckonců za pět let se stalo jen jednou, že padly více než tři góly.

Atlético bude i tak plnit roli papírového favorita. Pro oba týmy je to důležité utkání v náročném programu. Vždyť Atlety čeká v následujících dvou kolech Real Madrid a FC Sevilla a náskok na čtvrtém místě činí čtyři body.

Athletic se v týdnu rozhodl vyřešit budoucnost trenéra Ernesta Valverdeho a podepsal s ním novou smlouvu. "Užívám si práci s týmem a máme potenciál se i nadále zlepšovat. Budu i nadále pracovat na tom, aby byli fanoušci spokojeni," vyjádřil se zkušený kouč. Baskové by se pod jeho vedením rádi vrátili do Ligy mistrů, kde naposledy startovali v sezoně 2014/2015.

Diego Simeone nemůže počítat se stoperem Stefanem Saviće, jinak žádná další zranění na straně Atlética nejsou. Co se Basků týče, těm nepomůže duo Ander Herrera (svalové zranění) a Iňigo Martínez. Dobrou zprávou je návrat Yuriho Berchicheho.

Atlético Madrid - pravděpodobná sestava:
Oblak - Reinildo, Gimenez, Hermoso - Molina, Llorente, Koke, De Paul, Carrasco - Griezmann, Morata

Athletic Bilbao - pravděpodobná sestava:
Simon - De Marcos, Vivian, Alvarez, Lekue - Zarraga, Vesga - N Williams, Sancet, I Williams - Guruzeta

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.98 - 3.29 - 4.55

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací

FC Barcelona - Cádiz CF

neděle 21:00

Aktuální lídr LaLigy FC Barcelona si může upevnit vedení a bude k tomu mít ideální podmínky. Na Camp Nou totiž přivítá až šestnáctý Cádiz. Katalánci ho letos v prvním zápase převálcovali a jednoznačný průběh se očekává i na Camp Nou.

Jiný výsledek, než výhra Barcelony, by byl obrovským překvapením. V historii vzájemných zápasů se ale taková překvapení odehrála a není to zase tak dávno. Z posledních pěti střetnutí vyhrála Barcelona dokonce jen jedno!

Nahromaděná frustrace z překvapivých výsledků se ale stala Cádizu osudnou a v 5. kole to byla z pohledu favorita exhibice. Žlutá ponorka se ještě udržela v prvním poločase, ale po změně stran spustili kanonádu De Jong, Lewandowski, Fati a Dembélé.

Katalánci mají ve španělské lize úžasnou formu a s pohodlným náskokem vévodí tabulce. Pokud jde o evropské poháry, tam to značně pokulhává. Ve čtvrtek odehrála Barcelona ostře sledované utkání Evropské ligy proti Manchesteru United a nakonec musela zachraňovat konečnou remízu 2:2. Výsledek je pro odvetu otevřený, ale větší výhodu bude mít v odvetě anglický soupeř.

Cádiz je pro Barcu určitě nebezpečným soupeřem a své o tom ví i lodivod Xavi. "Budeme muset kontrolovat balón a rychle ho přesouvat. Cádiz velmi dobře brání, máme na to vzpomínku z minulého roku, kdy jsme doma prohráli. Jsou to pro nás velmi důležité tři body," prohlásil před zápasem Xavi.

V minulém kole zvítězil i Cádiz, když se popasoval s jiným katalánským celkem Gironou. Cádiz aktuálně střídá dobré výsledky se špatnými a v záchranářských pracích ještě zdaleka nemá vyhráno. Hosté jsou od sestupových příček jen dva body, takže další překvapení na Camp Nou by přišlo vhod.

Sergio Busquets laboroval se zraněným kotníkem, ale do zápasu s Cádizem byl nominován. Xavimu ale budou chybět Ousmane Dembélé, Pedri a Ronald Araújo. Dá se také očekávat, že oproti zápasu s United pozmění sestavu, aby pošetřil hráče na odvetu na Old Trafford.

O něco horší situace panuje v táboře hostí. Joseba Zaldua, Jon Ander Garrido, Alfonso Espina a Jose Mari pykají za karty, kdežto Victor Chust, Juan Cala, Alvaro Negredo a David Gil jsou zranění.

FC Barcelona - pravděpodobná sestava:
Ter Stegen - Kounde, Christensen, Alonso, Balde - Roberto, F de Jong, Kessié - Raphinha, Lewandowski, Gavi

Cádiz CF - pravděpodobná sestava:
Ledesma - Carcelen, Fali, Hernandez, Arzamendia - Bongonda, Alcaraz, Escalante, Ocampo - Roger, Guardiola

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.22 - 6.46 - 14.80

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací

Real Sociedad - Celta Vigo

sobota 14:00

Real Sociedad si v minulém kole poradil s Espanyolem a v sobotu odpoledne na stadionu Anoeta bude chtít navázat druhým vítězstvím za sebou. A nemělo by to být moc náročné, protože Celta Vigo, která dorazí, má jen pár bodů náskoku na pásmo sestupu.

Realu Sociedad se proti Celtě neobvykle daří a dokázal si připsat už pět výher v řadě. Teď má navíc všechny trumfy v rukou, aby svého soka porazil už po šesté. Aktuálně se Baskové nacházejí na skvělé třetí příčce a daří se jim jak se přibližovat Realu Madrid, tak si udržovat odstup od čtvrtého Atlética. Tým trenéra Imanola Alguacila, který pořád figuruje v Evropské lize, má před sebou několik zápasů, z nichž očekává tři body.

Real Sociedad postupně čeká Celta, Valencia, Cádiz, Mallorca a Elche, což jsou všechno soupeři daleko pod úrovní La Realu. Přesto trenér Alguacil nabádá k opatrnosti. "Věc, které se obávám nejvíc, je podcenění. To je to nejhorší, co může fotbalisty potkat. Jsou zápasy, u kterých máte tendenci přemýšlet tímhle směrem a berete tři body tak nějak automaticky. Což je ale často začátek konce a my musíme udělat všechno pro to, abychom takhle nikdy neuvažovali."

Další faktor, který komplikuje Alguacilovi přípravy na zápasy, je marodka. Na ní jsou pořád hráči jako Aritz Elustondo, Umar Sadiq, David Silva, Jon Pacheco, Mohamed Ali-Cho, Andoni Gorosabel a Martin Merquelanz. V přímém protikladu k tomu najdeme Celtu, která kromě dlouhodobé absence Marchesina nemá zraněného už nikoho.

S baskickým soupeřem nemá Celta špatné zkušenosti, protože v nedávné době dokázala porazit Athletic. Pak ještě přestřílela Real Betis, na což ale už nedokázala navázat proti Atléticu. Madridskému týmu stačila jediná přesná trefa ke třem bodům, Celta se v útoku moc nechytala.

Real Sociedad - pravděpodobná sestava:
Remiro - Barrenetxea, Zubeldia, Le Normand, Rico - Kubo, Méndez, Zubimendi, Merino, Oyarzabal - Sørloth

Celta Vigo - pravděpodobná sestava:
Villar - Mingueza, Aidoo, Nuñéz, Galán - Pérez, Veiga, Beltran, De la Torre - Aspas, Larsen

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.83 - 3.44 - 5.21

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací

Real Betis - Real Valladolid

sobota 16:15

Už tři a půl roku Real Betis odolává nájezdům Realu Valladolid a když se s ním utká v Seville, neprohrává. To by Real Valladolid přirozeně moc rád změnil a další šanci bude mít v sobotu odpoledne v rámci 22. kola LaLigy.

Real Betis potkala v minulých týdnech špatná forma a tým trenéra Manuela Pellegriniho musel dokonce vyklidit příčky zaručující Ligu mistrů. V pěti posledních duelech se Realu Betis na jeho poměry nedařilo až příliš a třikrát prohrál, když nestačil na Espanyol, Barcelonu a dokonce ani Celtu Vigo, která mu nasázela rovnou čtyři branky. Tahle série přivedla Pellegriniho svěřence až na páté místo s tím, že od sedmého Athleticu jej dělí jen dva body.

A to i díky reakci Béticos v minulém kole. Almería by měla být týmem, který nenadělá Realu moc potíží, ale to se přesně stalo. Almería dala svému soupeři pořádně zabrat a nakonec mu podlehla těsně 3:2. Béticos se nyní musí obejít bez dua Cruz - Akouokou, ale trio Carvalho, Fékir a Felipe se mu po karetním trestu zase vrací.

Hosté přijedou bez Tuhamiho s Kenedym, ale na druhou stranu mají momentálně lepší formu než Béticos. Od konce ledna totiž tým trenéra Pachety neprohrál a porazit dokázal jak Valencii, tak poté i Real Sociedad. Na hattrick to už nedotáhl, protože v minulém kole jen remizoval s Osasunou, což se dá brát jako ztráta.

Real Betis - pravděpodobná sestava:
Silva - Sabaly, Felipe, Gonzalez, Abner - Rodriguez, Carvalho - Juanmi, Fékir, Canales - Iglesias

Real Valladolid - pravděpodobná sestava:
Masip - Pérez, Hongla, Sánchez, Olaza - Monchu, Peréz - Plata, Plano, Machis - Larin

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.68 - 3.94 - 5.52

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací

RCD Mallorca - Villarreal CF

sobota 18:30

Villarreal se stále nachází moc daleko od příček znamenajících kvalifikaci do příštího ročníku evropských soutěží a Žlutá ponorka s tím chce něco co nejdřív udělat. Šanci cítí v dalším utkání na půdě Mallorky.

Mallorca by potřebovala zabrat, protože její aktuální forma naznačuje brzký pád tabulkou. V ní sice Mallorce stále patří solidní desáté místo a její náskok na pásmo sestupu činí pohodlných osm bodů, ale pokud Mallorca nezačne bodovat, mohla by se brzy ocitnout v problémech. Z posledních šesti soutěžních duelů totiž čtyřikrát prohrála, což ji stálo jednak postup v rámci Copa del Rey, ale především dost bodů v LaLize.

Forma Mallorky se dá jen těžko předvídat. Je to klub, který jednou dokáže nečekaně porazit samotný Real Madrid a to i s čistým kontem. Ale zároveň prohrává s týmy jako Osasuna nebo Cádiz. Ani minulé kolo jí nepřineslo moc radosti, protože po výhře nad madridským gigantem Mallorca nestačila na Sevillu. Na Estadio Ramón Sánchez Pizjuán domácí rozhodli ještě v první půli a Mallorca si moc šancí na zvrat vytvořit nedokázala.

S Villarrealem ale cítí určitou šanci, protože je fakt, že Villarrealu se na půdě Mallorky právě nedaří. Stadion Iberostar viděl své miláčky padnout v duelu s Villarrealem naposledy v roce 2009. Villarreal se navíc poslední dobou neuvěřitelně trápí.

V tabulce rovněž klesá, nyní mu patří osmá příčka a na poslední pohárové umístění ztrácí dva body. Čisté konto se mu ale povedlo udržet v posledních šesti soutěžních duelech jen jednou a momentálně se svěřenci trenéra Quiqueho Sétiena dočkali už tří porážek v řadě. Z nedávné doby se nedokázali střelecky prosadit proti Barceloně a předtím ani proti Rayu Vallecano.

RCD Mallorca - pravděpodobná sestava:
Rajković - Maffeo, Valjent, Raillo, Nastašić, Costa - D. Rodriguez, Ruiz de Galarreta, Baba, Kang-in - Muriqi

Villarreal CF - pravděpodobná sestava:
Reina - Foyth, Albiol, P. Torres, A. Moreno - Chukwueze, Capoué, Parejo, Baena - Pino, Morales

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.27 - 2.83 - 2.73

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací

CA Osasuna - Real Madrid

sobota 21:00

Na pět bodů se pokusí svoji ztrátu na první místo stáhnout Real Madrid v sobotu večer na hřišti Osasuny. Domácí každopádně potřebují zabrat, v lize nevyhráli už čtyřikrát a v tabulce se propadli na pro ně stále poměrně přijatelné deváté místo, v případě úspěchu by ale mohli poskočit až o dvě místa výše.

Velmi dobrou sezonu zatím zažívá pamplonský celek. Po jednadvaceti odehraných zápasech má na svém kontě třicet bodů a vyhlíží vylepšení desátého místa z minulého roku. V poslední době se ale Los Rojillos výsledkově poměrně zadrhli. Z osmi případů v LaLize zvítězili pouze jednou proti Mallorce, z posledních tří utkání získali pouze dva body.

Naposledy se Arrasateho družina představila na Estadio José Zorilla, tedy ve Valladolidu. Diváci na stadionu i u televizních obrazovek čekali na gól marně, domácí Valladolid sice byl mírně střelecky aktivnější, k přesné trefě to ale, stejně jako na straně hostí, nevedlo. Útěchou za nepovedená ligová vystoupení může být pro tým z Navarry alespoň fakt, že se probojoval do semifinále domácího poháru.

Madridští aktuálně ztrácejí na svého úhlavního soka v čele ligy poměrně propastných osm bodů. Jak ale bylo možno vidět v minulých týdnech v Premier League v souboji o čelo mezi Arsenalem a Manchesterem City, takový náskok se může velmi záhy rozplynout. První krok k tomu potřebují svěřenci Carla Ancelottiho učinit v sobotu, do měření sil s Osasunou budou nastupovat jako favorité, navíc s nepříliš rozsáhlou marodkou.

Los Blancos se budou moci opět, stejně jako ve středeční dohrávce proti Elche, opřít o skvělou ofenzivu. Tu mají po vítězství 4:0, o které se dvěma trefami postaral Benzema a jedním přesným zásahem Asensio s Modrićem, nejlepší v lize. Nabuzeni navíc mohou být také prvenstvím z Mistrovství světa klubů, kde si postupně poradili s egyptským Al Ahly a o tři dny později v divokém finále se saúdskoarabským Al-Hilálem.

V duelu s Osasunou jim budou chybět dlouhodobí absentéři Eden Hazard a Ferlan Mendy, za domácí vinou karetního trestu nenaskočí Cruz a Ávila, zranění jsou pak Vidal a Peña.

CA Osasuna - pravděpodobná sestava:
Fernández - Moncayola, Aridane, U García, Sánchez - Ibanez, Torró, M Gómez - Ezzalzouli, Budimir, K García

Real Madrid - pravděpodobná sestava:
Courtois - Carvajal, Militão, Rüdiger, Alaba - Modrić, Tchouameni, Ceballos - Valverde, Rodrygo, Vinicíus Junior

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 5.38 - 3.83 - 1.72

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací

Girona FC - UD Almería

pátek 21:00

Tradiční páteční předehrávka 22. kola LaLigy proti sobě tentokrát postaví dva týmy bojující o záchranu. Girona ani Almería se sice shodně nepohybují v pásmu sestupu, ale při dalším zaváhání by se mu mohly dost přiblížit.

Girona se mezi španělskou elitu dostala díky loňskému play-off v Segundě a pro její fanoušky i hráče by bylo cokoli jiného než pád zpátky samozřejmě velkým úspěchem. Tahle vyhlídka zatím rozhodně vypadá nadějně, protože Girona za 21 utkání dokázala posbírat 24 bodů a to ji vystřelilo už na jedenácté místo. Zastavovat ale nesmí, protože k dobru na pásmo sestupu má jen čtyři body.

Trenér Míchel se navíc musí obejít bez Couta, Kebeho, Valeryho, Reiniera a Lópeze. Pozitivem je naopak návrat Cristhiana Stuaniho. Dva hráči se po odpykání karetního trestu vrací i Almeríi, jedná se o Léa Baptistãa a Lucase Robertoneho. Almería potřebuje zapracovat hlavně na své venkovní formě, protože z deseti duelů mimo svůj stánek uhrála jen tři body a v tomto ohledu trpí druhou nejhorší bilancí v celé lize. I kvůli tomu ji od sestupových pozic dělí pouhé dva body.

Girona FC - pravděpodobná sestava:
Gazzaniga - A. Martinez, Bueno, Callens, Gutiérrez - Martin, A. Garcia, Romeu, Riquelme - Stuani, Castellanos

UD Almería - pravděpodobná sestava:
Martinez - Pozo, Chumi, Babić, Akieme - Robertone, Costa - Baptistão, Melero, Portillo - Suárez

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.88 - 3.72 - 4.39

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací

Tabulka před začátkem kola

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
FC Barcelona
21
18
2
1
43 : 7
56
2
Real Madrid
21
15
3
3
44 : 17
48
3
Real Sociedad
21
13
3
5
31 : 21
42
4
Atlético Madrid
21
11
5
5
30 : 17
38
5
Real Betis
21
10
4
7
27 : 22
34
6
Rayo Vallecano
21
9
6
6
28 : 23
33
7
Athletic Bilbao
21
9
5
7
31 : 22
32
8
Villarreal CF
21
9
4
8
22 : 18
31
9
CA Osasuna
21
8
6
7
19 : 19
30
10
RCD Mallorca
21
8
4
9
16 : 20
28
11
Girona FC
21
6
6
9
27 : 31
24
12
Sevilla FC
21
6
6
9
23 : 29
24
13
Real Valladolid
21
7
3
11
15 : 28
24
14
Celta Vigo
21
6
5
10
22 : 33
23
15
UD Almería
21
6
4
11
25 : 34
22
16
Cádiz CF
21
5
7
9
17 : 33
22
17
Espanyol Barcelona
21
4
9
8
26 : 33
21
18
Valencia CF
21
5
5
11
26 : 26
20
19
Getafe CF
21
4
7
10
18 : 28
19
20
Elche CF
21
1
6
14
15 : 44
9

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (57)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Zinedine Zidane: “Now I have time… but I don't know for how long. I know I want to coach again”, he said during Alpine F1 event. “Maybe I will have time until June, but things can go very fast — for sure, to resume coaching remains my desire”.

Takze Carlo -> Brazilie a v lete Zidane 3.0.

Reagovat
Kenneth

PSG. My si snad pockame na Xabiho nebo Raula.

Reagovat
JM

PSG snad ne...

Reagovat
Jordi Alba

Solidní poločas a to ještě jedna branka neuznaná.

Reagovat
smazaný uživatel

Budimir

Reagovat
smazaný uživatel

tomu rozhodčímu mrdá?

Reagovat
smazaný uživatel

Hovado Vinicius, měl mít dvě žluté za dvě minuty zmrd.

Reagovat
misinho7

Vinii taka akcia..ale brankara este obchadzat nemusi

Reagovat
r3

Toto musi Vini premienat

Reagovat
misinho7

Viniii a Fedeeeeeeee

Reagovat
misinho7

Ten Alvaro paradny debut. Ale riadny dlhaan

Reagovat
misinho7

tak nic

Reagovat
misinho7

tak hej

Reagovat
r3

Alvaro 0+2

Reagovat
LAM

Stegen-Balde,Gacria,Christensen,Kounde-FDJ,Roberto,Gavi-Fati,Lewa,Ferran.

No z Ferrana mám trochu strach, ale snad to bude dneska stačit

Reagovat
Rattlesnake

ferran na pravém křídle

je

k užitku. už tam párkrát nezahrál úplně zle.

Reagovat
Rattlesnake

ferran střílej to krucinál

Reagovat
smazaný uživatel

Ferrán zatím velmi dobrej

Reagovat
ADM

Reagovat
Gazdo

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
Rattlesnake

ferran

Reagovat
smazaný uživatel

ROBERTOOOO Ferrán dneska geniální, takhle nehrál snad rok

Reagovat
Switchback

To snad ani není Ferran

Reagovat
roman1978

Asi to Feranovi prospělo, to že moc nehrál. Je hladový a je to vidět.

Reagovat
Gazdo

On je aktivny vzdy. Akurat bol posledneho pol roka strasne strnuly a nedokazal sa uvolnit a uz sa to len nabalovalo. Dnes hra strasne lahko a ukazuje ze moze byt velmi platny hrac

Reagovat
patas92

Kapitán kapitánů

Reagovat
roman1978

Dark lord

Reagovat
Xavi

Reagovat
Switchback

Ale Lewa by fakt ten gól potřeboval

Reagovat
roman1978

Reagovat
Switchback

Není zač

Reagovat
Jordi Alba

Ferran parádně.

Reagovat
roman1978

A má ho

Reagovat
smazaný uživatel

konečně Lewaaaaa

Reagovat
Rattlesnake

Reagovat
Cracker10

Ferran jak je vykoupal

Reagovat
Jordi Alba

Lewangoalski

Reagovat
Rattlesnake

roberto 1+1 zatím.

Reagovat
LAM

Kdo by to kdy čekal, že Ferran bude nejnebezpečnější útočník ale tu akci udělal fakt parádně.Lewa nakonec taky konečně gól. Ještě by se mohl trefit Fati.

Reagovat
smazaný uživatel

Na Fatiho je smutný pohled. Odskakují mu míče, divně si překáží s Baldém...vůbec se mi nelíbí.

Reagovat
Gazdo

Fati je tam vylozene trapny na tej strane. Ale Ferran dnes vynahradza ten neskutocne bavi aj seba aj ostatnych

Reagovat
ADM

Ferran je svetový. Ma na to hrať takto každý zápas, tu jeho aktivitu zeriem vždy

Reagovat
EaP

Ja som mu veril a veriť aj budem. On síce veľa veci domrda ale neprestane makať a je šikovný a hlavne on je aj neuveriteľne inteligentný. Ja ho mam rad a bola len otázka času, kedy sa chytí. Akurát by pomohlo, aby z neho nerobil Xavi hrot ci ľavé krídlo. Dnes je jasné vidieť, že na pravo je jeho miesto

Reagovat
Gazdo

Ja mu tiez strasne verim. Ovela viac ako Fatimu (i ked je asi zname ze tomu neverim vobec ) a Ferrana proste zeriem odkedy hral za City

Reagovat
Eichel

Reagovat
ADM

súhlasím. Od príchodu je v pre mňa v top 3 súčasnej Barcy, jeho herný prejav pripomína Pedra, škoda, že zatiaľ nemá aj jeho efektivitu

Reagovat
ADM

Christensen teda slušný bargain zatiaľ

Reagovat
Gazdo

Ako stoper cislo 1 a 2 asi nie ale ako 3 v sucastnej forme preco nie dost ma v poslednej dobe prekvapuje. Na tie velke zapasy na neho ale bohuzial kvoli jeho psychike nie je moc spolah ale beznu la ligu si moze vodit

Reagovat
ADM

Araujo ho zrovná.

Reagovat
Gazdo

Araujo si najprv musi zrovnat Koundeho ten ma na to byt stoperom zakladnej zostavy velkoklubu ale pride mi ze je dost otraveny u nas tym ze musi hrat v pravo. Bohuzial ale teraz dostal priestor prave v zapase s Utd a ten zapas mu brutalne nevysiel takze zase sa zrejme chudak nepozrie dlhsie do stredu

Reagovat
roman1978

Nechápu. Čistý souboj. Gól bych uznal.

Reagovat
Gazdo

Fatiho prosim predat kym ma nejaku hodnotu a napalit vsetko do BVB za Adeyemiho. Dik

Reagovat
smazaný uživatel

skvělý zákrok

Reagovat
Gazdo

Absolutne milujem ked sa chlap pri tom ako sa mu niekto co i len dotkne tvare pripadne krku ci skratka tel v oblasti hlavy, automaticky chyta za tvar v smrtelnych krcoch a ti rozhodci to este odmenuju ako faul na nich a potom ze futbal nema byt na smiech

Reagovat
Mass

Jestli tohle miluješ, tak to fandíš správnýmu klubu ;)

Reagovat
Mass

To co všechno mladej Kluivert nedá, zasloužil by od táty naplácat.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele