Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2012

skupina D
07.06.2011 20:15 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Bosna a Hercegovina - Albánie 2:0

Velice důležitý souboj skupiny D pro sebe nakonec dokázali rozhodnout fotbalisté Bosny a Hercegoviny, kteří o sobě na starém kontinentě dávají již delší dobu vědět. Skóre utkání otevřel Medunjanin, vítězství pak v nastaveném čase pojistil Maletić.

Utkání začalo hodně odvážně z obou stran. Ačkoli bylo ve hře opravdu hodně, nebály se oba týmy vsadit od prvních minut na ofenzivnější pojetí hry. Hned v úvodu utkání pokoušeli své střelecké štěstí nejdříve bosenští fotbalisté Medunjanin, Lulić a Pjanić. Zanedlouho poté na druhé straně prověřil Hasagiće velice dobrým pokusem Armand Dallku. Ani jedna z těchto střel však v síti neskončila.

Po dvaceti minutách hry převzali otěže utkání domácí, kteří mnohem lépe kombinovali a dostávali tak svého soupeře pod tlak. K zakončení se dostali Spahić a Misimović, ale také jejich pokusy neznamenaly změnu stavu.

Do druhého poločasu vstoupili opět aktivněji fotbalisté Bosny a Hercegoviny. Albánští reprezentanti jako by spíše čekali na brejkové situace a nechtěli za žádných okolností udělat chybu v defenzívě. Za jejich pasivitu však přišel trest v 67. minutě. Pandza dlouhým nákopem našel Medunjanina, který z hranice pokutového kopu překonal hostujícího brankáře Samira Ujkaniho a domácí vedli 1:0.

Po tomto momentu bylo na hřišti pouze jedno mužstvo. Bosna hrála ze zadních řad velice zodpovědně, nepouštěla Albánii do žádných nebezpečných protiútoků a navíc se sama snažila ovládat tempo hry, což se jejím fotbalistům dařilo. V nastavení navíc výhru pojistil Darko Maletić, a tak bosenští fotbalisté mohou slavit velice důležité vítězství nad Albánií 2:0.

Autor: Michael Künzel / soccernet.com

Komentáře (10)

Přidat komentář
smazaný uživatel

pro me jasny kriz...tip X..1:1

Reagovat
smazaný uživatel

No, vypadá to na remízu ale mohlo by to dopadnout třeba 3:2.Budu přát Bosně protože Albánii nesnášim.

Reagovat
smazaný uživatel

Proč? Sám ji také extra nefandím, ale nesnášet? Za tím může být i něco osobně negativního, nebo ne?

Reagovat
smazaný uživatel

3 2

Reagovat
smazaný uživatel

BaH má jedinou možnost se opět vytáhnout na postupové místo do baráže a tzn. vyhrát!!! Albánie je sice nepříjemný soupeř, navíc se detailně znají (holt Balkán), ale kvalitativně je přeci jen výkonnostně min. o třídu níže. Myslím, že to Edin Džeko a spol. s přehledem dokáží. Tip 2:0.

Reagovat
smazaný uživatel

ja si nemyslim ze s prehledem...ale uvidime

Reagovat
smazaný uživatel

Necháme se překvapit, zápas to bude určitě zajímavý, už vzhledem k postavení obou týmů v tabulce sk. D. Určitě by stálo za to vidět to naživo, prostředí bude tradičně bouřlivé.

Reagovat
smazaný uživatel

tak nevim zda zapas byl az jasny nicmene druhy gol pridali az v nastaveni..ale tri body doma..Albanie je vzdycky neprijemny souper..doma jsou vice nebezpecnejsi

Reagovat
smazaný uživatel

Mno, předpoklady se potvrzjí ...

Reagovat
smazaný uživatel

BaH má splněno, jen tak dál!!! Ukázali svoji kvalitu a opět se připomínají, že se s nimi musí sakra počítat.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele