Kvalifikace ME 2012 - preview úterních zápasů

07.06.2011, 08:30
Previews
Hráči dvanácti evropských reprezentací před sebou mají v rámci kvalifikace o MS poslední zápasy před dovolenou. Suverénně si zatím vede Německo, které si jede pro další body do Ázerbájdžánu. Švédsko v severském derby přivítá Finsko, Bosna a Hercegovina hostí Albánii. Proti trpaslíkům nastoupí Bělorusko, Estonsko a Maďarsko...
Skupina A
Ázerbájdžán - Německo  (úterý 19:00)
Reprezentanti Německa procházejí kvalifikační skupinou jako nůž máslem. Doposud neztratili ani bod a neočekává se to ani v souboji s outsiderem Ázerbájdžánem. První zápas mezi těmito soupeři skončil v Německu drtivým vítězstvím domácího celku.

Ázerbájdžán pochopitelně nepatřil mezi favority na postup a společně s Kazachstánem si to měl rozdat o předposlední místo v tabulce. To se v průběhu bojů potvrdilo, Ázerbájdžánci mají pouze tři body, ale ty nezískali proti Kazachstánu. Domácí tým se totiž postaral o jedno z největších překvapení kvalifikačních skupin, když porazil bronzový celek z mistrovství světa v Koreji a Japonsku - Turecko 1:0. Navzdory cenné výhře nemůže být o spokojenosti ani řeč, kritika se snáší i na hlavu trenéra Bertiho Vogse, jenž musel na tiskovce čelit atakům toaletního papíru. Naposledy Ázerbájdžán podlehl Kazachstánu 1:2 a oba týmy mají shodný počet bodů.

Na druhé straně je situace zcela jiná. Německo kráčí kvalifikací naprosto bez problému a připisuje si jedno vítězství za druhým. V pátek to přitom vypadalo na první bodovou ztrátu, šlágr kvalifikace s Rakouskem směřoval k remíze 1:1, jenže v nastaveném čase rozhodl o dalších třech bodech pro Německo bomber Mario Gomez. Postupu na Euro 2012 by už nemělo nic bránit, v zápase s Ázerbájdžánem je Německo horkým favoritem.

Trenér Německa Joachim Löw musí řešit několik otazníků v sestavě, chybět budou Sami Khedira, Bastian Schweinsteiger a Simon Rolfes, naopak fit by měl být Friedrich. Místo Khediry a Rolfese Löw povolal dva hráče z jedenadvacítky - Holtbyho a Rudyho. Německo v prvním zápase jasně dominovalo a soupeře z Ázerbájdžánu rozstřílelo 6:1.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 21.00 - 9.00 - 1.08
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Německo660019:218
2.Belgie732215:1011
3.Turecko63129:710
4.Rakousko621310:107
5.Ázerbájdžán51044:153
6.Kazachstán61052:153
Skupina C
Faerské ostrovy - Estonsko  (úterý 20:30)
Estonsko je stále ve hře o druhé postupové místo za suverénní Itálií, ovšem v tuto chvíli potřebuje jednu důležitou věc. Tři body z půdy outsidera z Faerských ostrovů. Estonsko doposud získalo sedm bodů v šesti duelech, nicméně už dvakrát se střelo s Itálií a proto na něj ty nejdůležitější duely ještě čekají. V tuto chvíli mají hosté čtyřbodovou ztrátu na druhé Slovinsko, ovšem to disponuje duelem navíc právě s Faerskými ostrovy.

Estonsko oba duely s favorizovanou Itálií prohrálo, v tom minulém ovšem bylo k bodům mnohem dále. Na půdě favorita totiž muselo skousnout prohru 0:3. Ovšem v domácím prostředí vedlo a vzdorovalo až do 60. minuty, hosté nakonec otočili na konečných 1:2. Estonci získali povinné tři body doma proti Faerským ostrovům po výsledku 2:1, dařilo se jim také proti Srbsku. Na jeho půdě fantasticky zvítězili dokonce 3:1.

V domácím prostředí remizovali 1:1, nicméně ztrátu zaznamenali proti Slovinsku po domácí prohře 0:1. Faerské ostrovy doposud získaly pouze jeden bod po překvapivé remíze se Severním Irskem, jinak měly ještě blízko k bodům v Estonsku. Nakonec ale prohrály 1:2. Naposledy se oba soupeři střetli na půdě Faerských ostrovů před dvanácti lety a v kvalifikaci na Euro 2000 a hosté dokázali po boji zvítězit 2:0.

Estonsko nastoupí k úternímu střetnutí s celou řadou změn. Žlutou kartu v duelu s Itálií dostali Ragnar Klavan a Martin Vunk, oba si tak musejí svůj trest na jeden zápas odsedět. Hosté nastoupí v mnohem ofenzivnější sestavě, než tomu bylo v minulém střetnutí a v základní jedenáctce by se měla objevit hned jiná čtveřice - Konstantin Vasiljev, Andrej Sidorenkov, Artur Kotenko a Pavel Londakut.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 6.00 - 3.75 - 1.55
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Itálie651014:116
2.Slovinsko73229:411
3.Srbsko62228:98
4.Estonsko62137:97
5.Severní Irsko51313:36
6.Faerské ostrovy60153:181
Skupina D
Bělorusko - Lucembursko  (úterý 19:00)
Fotbalisté Běloruska uhráli v minulém kole před vlastními fandy velmi cenný bod s Francií a s největším favoritem skupiny tak ani jednou neprohráli, ba naopak získali neuvěřitelné čtyři body. Ovšem nezkušenost bývalé postsovětské republiky se ukázala v jiných duelech a domácí zaznamenali zbytečné ztráty. Nyní to vypadá, že by Bělorusku mohla vyjít baráž, avšak bude to ještě velmi dlouhá cesta.

A pokud se má povést, tak má před sebou v úterním klání jasný úkol. Porazit Lucembursko, se kterým velice zbytečně na jeho půdě jen remizovalo. Největší outsider skupiny doposud získal pouze jediný bod, když doma se svým úterním sokem uhrál nerozhodný výsledek. Jinak dvakrát podlehl Francii 0:2, jednou Albánii 0:1, Bosně a Hercegovině 0:3 a naposledy Rumunsku 1:3. Ve velmi vyrovnané skupině asi poslední příčku neopustí, i tak chce ale bojovat.

Každý bodík bude totiž v této konkurenci dobrou motivací do dalších let a navíc jejich pomoc může velice ovlivnit ještě postupové ambice všech zúčastněných. Bělorusko je silné především doma. Po výhře ve Francii uhrálo bod s Rumunskem, pak ale přišla ztráta v Lucembursku. Doma opět Bělorusové zvítězili nad Albánií 2:0, jenže v odvetném střetnutí na její půdě podlehli 0:1 a jejich naděje na první místo se proto výrazně snížily.

Domácí nemají na trpaslíka zrovna ty nejlepší vzpomínky, naposledy ho přivítali před necelými čtyřmi lety v kvalifikaci o poslední evropský šampionát. A velký outsider dokázal po boji zvítězit 1:0. Nyní se však očekává zcela jiný průběh. Pokud totiž domácí předvedou výkon jako proti Francii, měl by pro ně zisk bodů být jasnou věcí. Lucembursko ovšem dokáže držet krok s favority a průměrná prohra o dvě trefy hovoří za vše.

O kvalitách běloruského výběru pohovořil po zápase s Francií třicetiletý záložník galských kohoutů Florent Malouda. "Soupeř byl v úvodní půli ve větší pohodě, řídil hru a dokonce se usadil na naší polovině. Ve druhém dějství jsme se sice zlepšili, ale bylo vidět, že to nestačilo a soupeř odehrál opravdu skvělý zápas," nešetřil pochvalnými slovy. Pro Lucembursko to sice pozitivní zpráva není, avšak každý duel je přeci jen jiný.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.15 - 6.75 - 15.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Bosna a Hercegovina - Albánie  (úterý 20:15)
Ve skupině D se dá očekávat pořádná mela především o druhé barážové místo. Francie je už totiž na prvním místě mírně osamocena, a i když nemá zatím nic jisté, o úloze favorita nemůžeme pochybovat. Jenže až na poslední Lucembursko může o postup hrát vlastně kdokoliv, včetně Bosny a Hercegoviny s Albánií.

Rozdíl mezi aktuálně druhým Běloruskem a pátou Bosnou a Hercegovinou je pouze dvoubodový. Dá se říci, že každý dokáže porazit každého. Jinak oba balkánské celky mají ještě o jeden odehraný zápas méně. Pokud tak jeden z nich dokáže zvítězit, může se ujmout druhého místa a být tak těsně za vedoucí Francií.

Záležet bude na tom, jak se odvine souboj Běloruska s Lucemburskem hraný o hodinu a čtvrt dříve.

Zatímco hosté sehráli poslední kvalifikační zápas na konci března, kdy skolili doma jedinou brankou Bělorusko, domácí mají honem rychle co napravovat. V pátek totiž jednoznačně podlehli venku Rumunsku 0:3. "Bylo by zbytečné nastoupit ve stejné sestavě jako v Bukurešti. Udělám změny," prohlásil trenér Safet Sušič.

Bosna a Hercegovina nyní potřebuje vyhrát, rozhodně nesmí zopakovat výkon z Rumunska. S případnými třemi prohrami na kontě by se už jen těžko postupovalo. "Stále máme reálnou šanci skončit druzí," uvědomoval si Sušič. "Budu muset vybrat to nejlepší. Bez ohledu na to, jestli jsem na některé hráče naštvaný," přiznal kritičtější situaci.

Loni v říjnu skončilo vzájemné střetnutí remízou 1:1. Sušičovi hoši nyní cítí velkou povinnost sebrat soupeři všechny body. "Každý viděl, co se stalo v Rumunsku, každý z nás si to uvědomuje," vracel se k bukurešťskému klání kapitán Emir Spahič. "Padala i ostřejší slova. Ale muselo to být. Je ale teď lepší soustředit se na Albánii," dodal.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.44 - 4.00 - 7.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Francie64119:213
2.Bělorusko62314:29
3.Rumunsko62228:68
4.Albánie52214:48
5.Bosna a Hercegovina52126:77
6.Lucembursko60151:111
Skupina E
Švédsko - Finsko  (úterý 20:00)
Fotbalisté Švédska dokázali v minulém kole přesvědčivě vyhrát na půdě Moldavska a nejenže si pojistili náskok na druhém místě, navíc stále živí naději na přímé první postupové místo. Pokud zvládnou zbývající čtyři duely s papírově slabšími protivníky a k tomu dokážou uhrát bod s favorizovaným Nizozemskem, tak bude reálná naděje dostat se na šampionát s nejlepší bilancí ze všech týmů na druhých místech. V severském derby to ale určitě nebude jednoduché.

Finové sice nehrají nijak excelentně a kromě jedné výjimky nepředvádí skvělé výkony, ovšem hlavního rivala určitě budou chtít potrápit. Navíc budou moci hrát relativně v klidu, v podstatě jim v těžké skupině už o nic nejde. Švédové doposud v pěti duelech vyhráli hned čtyřikrát a nestačili pouze na půdě Oranjes, jinak dvakrát zdolali Moldavsko, deklasovali San Marino a poradili si také před vlastními fandy s Maďarskem.

Naopak Finové mají na kontě pouze šest bodů po pěti utkáních, dvakrát už ale hráli s největším trpaslíkem Evropy. Celkem slušný výkon předvedli proti Nizozemsku, nakonec mu ale podlehli 1:2. Pak nezvládli duel v Moldavsku (0:2) a doma s Maďarskem (1:2), první bodová vlaštovka se urodila až v domácím prostředí se Sen Marinem (8:0). V pátečním duelu seveřané vyhráli na půdě outsidera nejtěsnějším možným výsledkem 1:0.

Naposledy Finové zavítali na půdu soupeře před necelými dvěma lety, kdy v přátelském klání nakonec podlehli svému sokovi 0:1. Nyní se očekává přeci jen větší výsledkový rozdíl mezi oběma celky ve prospěch Švédska. Kouč favorita Erik Hamren chce navázat na skvělý výkon z Moldavska. "Byl jsem opravdu šťastný po pátečním utkání," neskrýval své pocity. "To, že jsme vstřelili čtyři branky, je opravdu skvělé," uvádí nadšeně.

"Před úterním duelem bych chtěl, abychom dodržovali dvě věci. V tom, co jsme dělali dobře, musíme pokračovat a některé situace, které nebyly vyřešeny úplně správně, musíme vylepšit," dodává Hamren. Mladý nadějný finský záložník polského klubu Wisla Lodž Riku Riski poukazuje na stále se zvedající výkony týmu. "Atmosféra v kabině je skvělá, všichni si fotbal užívají. Máme nového trenéra a potřebujeme čas na aklimatizaci, vše je ale na dobré cestě a opět můžeme vyhrávat i v důležitých duelech," myslí si Riski.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.30 - 5.00 - 9.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
San Marino - Maďarsko  (úterý 20:30)
San Marino se v domácím prostředí představí proti Maďarsku. Cílem jasného outsidera bude neudělat si ostudu a popřípadě se pokusit překvapit ziskem bodu. Maďaři ale stále živí šanci na účast v baráži a tohle by pro ně měla být formalita.

Pokud se podíváme na výsledky San Marina za poslední roky, zjistíme, že to tedy žádná sláva není. Ba je to přímo katastrofální. Od San Marina se ale zázraky nečekají, země je malinká a fotbal se tu hraje na amatérské úrovni. Přesto jsou důvody, proč by se mělo mít Maďarsko na pozoru. Prvním důvodem je Finsko. Severský celek sice nepatří mezi fotbalové titány jako v hokeji, přesto byl ale v pátečním zápase jasným favoritem. Duel skončil nejtěsnější výhrou Suomi, jedinou branku zařídil Mikael Forssell. Stručně řečeno, San Marino hosty pořádně potrápilo.

Maďaři už v kvalifikaci na šampionát do Afriky předváděli slušné výkony a i v této kvalifikaci to potvrzují. Bohužel pro ně jsou v současnosti až na třetím místě za suverénním Nizozemskem a Švédskem. A právě se Švédskem budou Maďaři o druhou pozici soupeřit. Středoevropská země o víkendu hrála pouze přátelské utkání a proti Lucembursku se dost natrápila. Tentokrát v týmu věří, že se jim podaří sehrát minimálně stejně dobré utkání jako v Nizozemsku.

Vzájemné zápasy netřeba zdůrazňovat, Maďarsko se San Marinem nikdy neprohrálo a je málo pravděpodobné, že tomu bude v tomto zápase jinak. Mimochodem v prvním zápase hraném v Maďarsku padlo osm branek, všechny do sítě San Marina.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 34.00 - 13.50 - 1.02
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Nizozemsko660021:518
2.Švédsko540115:612
3.Maďarsko630315:139
4.Finsko520311:66
5.Moldavsko62047:96
6.San Marino60060:300

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (144)

Přidat komentář
adalbertus

gyerünk magyarok

Reagovat
Kepy_FCB

AZE-GER 0:3

FAE-EST 0:0

BLR-LUX 4:0

BIH-ALB 2:0

SWE-FIN 2:1

SMA-HUN 0:1

Reagovat
smazaný uživatel

AZE - GER 2

FAE - EST 2

BLR - LUX 1

BIH - ALB 1

SWE - FIN 1

SMA HUN 1

skoro to samé ale malé změny mám

Reagovat
andkoo

nemci

Reagovat
domingo

Suomi

Reagovat
smazaný uživatel

Sverige

Reagovat
smazaný uživatel

Finlandia

Reagovat
smazaný uživatel

To mě nezláká, já na vodku moc nejsem. A když už, tak raději nějakou o levnější (42, Amundsen, Božkov, Nordic Ice, Boris).

Reagovat
domingo

Vivaldi, Vodka, Jemna vodka..

Reagovat
smazaný uživatel

Mimochodem, říká ti něco švédské město Umea (ve vztahu k hudbě, ne k fotbalu)?

Reagovat
domingo

Meshuggah?

Reagovat
smazaný uživatel

Tak ty jsem nemyslel. Ale spíš to, že tohle město je rodištěm až překvapivého množství punkových a hardcorových kapel. A převážně velmi dobrých. Říkájí ti něco jména jako Regulations, Kamikatze, Vicious, nebo Bombettes?

Reagovat
domingo

Uch, to ne. Ze svedske punkove sceny znam akorat Grasuggornu, Millencolin a jeste bych si mozna na neco vzpomnel, ale jsem spis pres pop- a skate-punk nez hc

Reagovat
smazaný uživatel

A ták, tak pop-punk a skate-punk jde zase mi mo mě. To já ráději anglickou klasiku, či ještě líp oi!.

Reagovat
domingo

Tak na anglicke klasice se neshodne malokdo..

Reagovat
smazaný uživatel

To jo, ale zas je to docela široký pojem.

Reagovat
domingo

Vibrators, Clash, Wire, UK Subs, Buzzcocks, Adicts.. atd.. ?

Reagovat
smazaný uživatel

Exploited !!! Beat The Bastards !!!

Reagovat
smazaný uživatel

Sham 69, Cockney Rejects, Joy Division, Sex Pistols, Toy Dolls....Jo a The Adicts hrajou v pátek v Žamberku.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak, tak, .... a taky Therion (rovněž Swerige). Taky začínali čistokrevným deathem .....

Reagovat
domingo

Co ma death spolecneho s punkem?

Reagovat
smazaný uživatel

Oboje je to big beat!!!

Reagovat
domingo

Sham zni moc jako kapely typu Slade, proste stadionova halekacka, to jsem nikdy moc nemusel, ale samozrejme je uznavam a nejznamejsi veci znam.. i kdyz treba If The Kids Are United mam nejradsi od Rancid.. Pistole nemam rad jako lidi, ale ta deska je samozrejme genialni.. Joy Division uz jsou uplne jina scena a Toy Dolls beru, hlavne jejich prehrani banjo duelu z Deliverance je dokonaly

Exploited.. no, prijde na to. Ze zacatku to bylo neposlouchatelne a na pozdejsich deskach uz je to spis crust, coz uz je jina scena. Navic jsou to pekne kurvy a Buchan je vylizany kreten.

Reagovat
smazaný uživatel

Je to už bohužel vefetlo, ale desky točí pořád pěkně navostro. Fuck The System!!!

Reagovat
domingo

Vyfetly byl vzdycky, ale jde o to, jak se chovaji.. kamarad ji organizoval vystoupeni na Pod parou par let zpatky a rikal, ze to v zivote nevidel. Prileteli letadlem do Prahy, kde si nechali pristavit limuzinu (!), ktera je odvezla do Trebovy (asi 250 km).. tam prisli, vypili a vyzrali cely stan pro kapely, na podiu byli uplne najebani a ten koncert byl strasny.. pak slezli dolu, dozrali a dopili to, co zbylo, a nechali se tou limuzinou odvezt zpatky. 300 000 za vystoupeni + naklady na dopravu a ""obcerstveni"". Punk's not dead.

Reagovat
smazaný uživatel

Buzzcocks si na Mighty Sounds nechali dát do back stage x lahví extrémně drahého šampusu. Skapéčka si zas řekli o dvě mega za vystoupení na MS a hráli pěknou sračku. Nepřídávali, odflákli to.

Reagovat
domingo

Ale aspon nevychlastali zasoby ostatnim, ne?

Reagovat
smazaný uživatel

O tom vím, kámoši zase dělali známý Antifest, kde se to zase nebylo tak strašný, ale slušnost vypadá jinak.

Reagovat
smazaný uživatel

Hlavně s Sham 69 už nezpívá Jimmy, či jak se jmenoval ten zpěvák. Ale koncík nebyl špatný .

Reagovat
smazaný uživatel

Docela vtipné zařadit do toho výběru Joy division

Reagovat
domingo

Tak ty nejstarsi skladby jako Warsaw by se tam klidne zaradit daly, ale to je minimum

Reagovat
smazaný uživatel

Vycházeli z punku a hlavně pocházeli z té komunity.

Reagovat
smazaný uživatel

No tak v punku jsou taky znaky rock n rollu a je to jiný žánr. Post-punk je podle mě dost specifický a k punku jako takovému bych ho moc nepřirovnával.

Reagovat
domingo

Reagovat
domingo

Reagovat
smazaný uživatel

Přijde mi divné, že pozvali Adicts na takový fesťák, vůbec mi tam nepasujou. Byl jsem na nich v Praze a to byl fakt zážitek, škoda, že nejsou třeba na RfP

Reagovat
smazaný uživatel

Na RfP se také moc nehodí, i když proč ne. Spíš na Mighty Sounds nebo na Pod parou.

Reagovat
smazaný uživatel

Přijde mi to divné spíš co se obsazení týče. Osobně nic jiného než Adicts tam neposlouchám a myslím, že většina jejich příznivců si tam nevybere. RfP jsem chtěl hlavně, protože se tam chystám

Reagovat
smazaný uživatel

A co zajímavého je letos na RfP? To je zrovna fesťák, na jehož line-up jsem se nekoukal. Já bych si třeba na Žamberku vybral i jiné kapely, než jen Adicts.

Reagovat
smazaný uživatel

Zajímají mě US Bombs (sice už jsem je viděl 2x, ale co), Levellers, Radio dead ones, Sum 41 (i když je už neposlouchám). Pak ještě tahák Pendulum a Paramore .

Reagovat
domingo

Me serou hlavne ty MCR, protoze ti jsou pry nazivo fantasticti, navic se zlepsuji s kazdou deskou a ta posledni me bavila fakt hodne.. nebudou penize, no.

Reagovat
smazaný uživatel

Koukám na program a co by mě tak lákalo: Asian Dub Foundation, Toky Ska Paradise, Pendulum a možná ty US Bombs, i když je neposlouchám. Ale ty velké peníze bych za ten lístek nedal.

Reagovat
smazaný uživatel

Naštěstí jsou slevové akce v cigárách 1+1 lístek zdarma. Takže kámoši co kouří to nasbírají a máme to za polovinu

Reagovat
domingo

Treba tohle slyset nazivo je jeden z mych snu

http://www.youtube.com/watch?v=oKsxPW6i3pM

Reagovat
smazaný uživatel

No vidíš, já je moc nemusím, ale tahle je dobrá. Samozřejmě se to bude odvíjet podle programu co navštívím

Reagovat
domingo

Tahle je vynikajici, to je u me jedna ze svate trojice skatepunku, proto me tak stve, ze je neuvidim jinak teda JEW jako takovy taky zrovna nezboznuju, ale na tuhle (cili pridavek, zejo) bych si zasel urcite..

Reagovat
smazaný uživatel

Jaká je svatá trojice skate punku? Počítáš i US Bombs? Protože když jsem byl poprvé na jejich koncertě, tak tam skejťáků bylo víc než punkáčů (a samozřejmě Duane je legenda)

Reagovat
smazaný uživatel

Ale tak to máš skoro všude. Třeba na skáčko chodí také kolikrát víc dredařů, než skinheadů.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak na ostatních koncertech je pořád punkáčů dost, ale tahle kapela je zrovna docela specifická. Netušil jsem to, ale asi kvůli Duanovi jsou mezi skaterama (myslím ty pravé, co žijou tím stylem) víc populární než v punkových kruzích.

Reagovat
domingo

Tak urcite, US Bombs jsou legendy. Vubec cela ta kalifornska scena z ranych devadesatek je legendarni jako celek, Peters je vedle Armstronga snad nejvyraznejsi postavou vubec..

Reagovat
domingo

Ja myslel songy Ale kdybych vzal kapely, tak urcite Millencollin a Lagwagon, to je v podstate definice zanru. A pak asi NOFX.

Reagovat
smazaný uživatel

Jo takhle. Já měl za jejich modly spíš Pennywise a právě NoFX. Možná ještě začátky Offspring

Reagovat
domingo

Ti urcite taky. I Rancid, Vandals a tak.. proste devadesatkova Kalifornie..

NOFX, Offspring, Pennywise, Rancid, Vandals, US Bombs, Lagwagon, Green Day a urcite jsem jeste na nekoho zapomnel. Millencollin jsou zase legendy v Evrope.

Reagovat
domingo

Tam je prave lineup uplne skvely:

Paramore, My Chemical Romance, Streets, Sum 41, Anberlin, Jimmy Eat World, Wombats, US Bombs, Bright Eyes, Kele, Cancerbats..

Reagovat
smazaný uživatel

Já se v létě z punkových kapel těším asi nejvíc na Casualties, No Relax a samozřejmě Los Fastidios, to je srdcovka.

Reagovat
smazaný uživatel

To mě fakt mrzí, že se na Mighty letos asi nedostanu, to je super našlapené, nevěděl bych kam dřív.

Reagovat
smazaný uživatel

Pro mě je to numero uno. Letos je to opravdu hodně nabitý. Akorát by tam mohlo být víc zvučných jmen ze ska. Jinak super.

Reagovat
smazaný uživatel

Jo, jako Gothenburg je metalový, tak Umea bylo vždy známe hl. HC scénou .... jasně že si pamatuji. A co říkáš na swerige skate punk SATANIC SURFERS?

Reagovat
smazaný uživatel

Jak říkám, skatepunk jde mi mo mě.

Reagovat
domingo

Neznam, diky

Reagovat
smazaný uživatel

jemna 1.double cross 2.kaznacheyskaya 3. finlandia 4.amundsen... a z ovocnych iba malina, marhula a raz za cas repak

Reagovat
smazaný uživatel

1. Finská a pak už nic. To je jediná vodka, kterou můžu pít "čistou". A pak Jablíčko Jelzin, Jablíčko Berentzen, teď mi zachutnal Morgan Spice a whiskey Jack Daniels.

Reagovat
domingo

Ja muzu pit vsechno, co tece.. vzdyt je to vodka, christ sakes. Lih a voda.

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
domingo

Tak to ne, zas se mam aspon trochu rad.

Reagovat
smazaný uživatel

Myslím, že ve Stamině měli nějaký drink z Alpy.

Reagovat
domingo

No to se ani nedivim, ja tam pil vlastni chlast, da se tam dobre schovat, za rohem za tim jukeboxem

Reagovat
smazaný uživatel

Jukeboxu jsem si tam nikdy nevšiml, nebo jsem na něj zapomněl.

Reagovat
domingo

Mozna jsem byl moc na sracky

Reagovat
smazaný uživatel

Taky si myslím, to že dáš někomu pět korun a řekneš zpívej, neznamená, že je v tý hospodě jukebox .

Reagovat
smazaný uživatel

poznas takzvanu "ponton vodku"? stoji to 60 cent za poldecak a predava sa to v litrovej flasi, to je strasny humus, to som normalne nedopil ani ten poldecak ja radsej makam aby bolo na kvalitku

Reagovat
domingo

Neznam, to prodavaji v BA? Se schvalne nekdy kouknu

Reagovat
smazaný uživatel

tak vela stastia tvojmu organizmu

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kepy_FCB

ani Pražská?

Reagovat
smazaný uživatel

Tak dá se vypít. I Hanácká.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Finlandia

Reagovat
Kepy_FCB

vodka

Reagovat
smazaný uživatel

VODKA FROM THE TOP OF THE WORLD

Reagovat
Godwinson

Reagovat
božský John

UfopornoOooooooooo

Reagovat
smazaný uživatel

AZE - GER 2

FAE - EST 0

BLR - LUX 1

BIH - ALB 1

SWE - FIN 1

SMA - HUN 2

Nejvíce mne asi bude interesovat skandinávské derby a hl. zápas BaH s Albánií. Domácí musí v Zenici brát bezpodmínečně 3 body, aby ještě žila šance na baráž. A u zápasu Německa bude zajímavé určitě skóre, o kolik ....

Reagovat
smazaný uživatel

vacsinou dost jasne zapasy, ale jedno balkanske a jedno skandinavske derby plus nemecky koncert, a hned je to bez spickoveho zapasu zaujimave kolo

Reagovat
Kenneth

Kolik jde do baráže týmů z 2. místa? Máme vůbec šanci?

Reagovat
Kenneth

My vlastně hrajeme o 2 zápasy méně než ostatní.

Reagovat
Shevchenko

To je dobře.

Reagovat
smazaný uživatel

Najlepší medzi druhými rovno postupuje, ostatní hrajú baráž. To že hráte o 2 zápasy menej nevadí, ostatným sa odpočíta dvojzápas s posledným.

Takže 9 skupín - 9 postupujú priamo z 1. + jeden z 2. miesta; 8 tímov baráž = 4 postupujúce tímy; Poľsko a Ukrajina usporiadatelia = mali istí postup odzačiatku. Spočítané a podtrhnuté, 16 tímov, 4 skupiny po 4 tímy.

Reagovat
Kenneth

Dík za vysvětlení.

Reagovat
božský John

Reagovat
božský John

Jestli dobře počítám, tak všichni. 2 jdou rovnou (UKR a PŠON), pak 9 vítězů skupin, nejlepší z druhýho místa a zbejvaj 4 fleky na 8 týmů, tzn. všeky týmy z druhýho místa by měly mít šanci. Navíc těm z početnějších skupin se škrnout výsledky s posledním týmem z daný skupiny myslim, takže znevýhodněný nejsme

Reagovat
Kaze

OT: Kde bych mohl kompletně shlédnout včerejší E3?

Reagovat
smazaný uživatel

Heja Sverige!

Reagovat
smazaný uživatel

Azerbajdžán docela dobře zatím zatápí

Reagovat
smazaný uživatel

to jo... a Hummels zatim dost hoří, což mne dost mrzí, protože jsem doufal, že se začlení do základu (no, snad to je tou náročnou sezonou a následnýma oslavama...)

Reagovat
smazaný uživatel

...ale Höwi na pravý straně hraje dost dobře docela překvapil - a po jeho centru Özil na 0:1

Reagovat
smazaný uživatel

Já si teď všiml, že hraje Ono tam přes něj skoro nic nechodí, ale zase moc nepodporuje útok

Reagovat
smazaný uživatel

tak to od něj ani nikdo nepožaduje, když je primárně stoper - ale vzpomněl jsem si, že už má vlastně žlutou kartu...

Reagovat
smazaný uživatel

Moc nechápu jeho nasazení. Jakou pozici vlastně hraje Lahm? CM?

Reagovat
smazaný uživatel

jj, už tam prý hrál proti Anglii někdy... (ale teda spíše bych tam dal Badstubera, který na té pozici hrával v rezervě Bayernu a Höwiho na stopera a Lahm pak z prava...)

Reagovat
smazaný uživatel

To by bylo asi lepší no. Nebo by tam mohl jít Rudy, což je otázka, jak by se s tím popasoval

Reagovat
Kenneth

Mesut,

Reagovat
smazaný uživatel

Mario (a Klosemu už se pomalu zavírají vrátka i v reprezentaci )

Reagovat
smazaný uživatel

Mario má neskutečnou formu, už taky bylo na čase

Reagovat
Kenneth

Gomez, Mesut.

Reagovat
smazaný uživatel

?

Reagovat
Kenneth

Nemám rád Goméze.

Reagovat
smazaný uživatel

Poďme Sverige, ešte aspoň zo dva...

Reagovat
smazaný uživatel

2 ku 0.

Reagovat
Kenneth

Doufám že do dalšího utkání pošle Jáchym Lev konečně náhradníky.

Reagovat
smazaný uživatel

Nádhera... ťuk - ťuk a potom bum Zlatan. :-)

Reagovat
Godwinson

Švédsko

Reagovat
smazaný uživatel

Tak od 20 do 30 minúty sa poriadne nevedeli dostať pred 16ku, ale teraz to rozbalili naplno. Chcel by som cítiť nakladačku vo vzduchu. :-)

Reagovat
Godwinson

To jsme dva :)

Reagovat
smazaný uživatel

Fandíš alebo "len" sympatizuješ? :-)

Reagovat
Godwinson

Se Švédy už sympatizuji tak dlouho, že už se dá říci, že fandím :)

Reagovat
smazaný uživatel

A čím to začalo? :-)

Reagovat
Godwinson

Začalo to v 5.třídě ZŠ, když jsem o Švédsku dělal referát. Od té doby pro ně mám velkou slabost.

Reagovat
smazaný uživatel

Ja dlho snívam a v poslednom období už aj intenzívne plánujem, že keď bude možnosť, "utekám" žiť do Štokholmu.

Reagovat
smazaný uživatel

Švédsko je ale hodně drahý, ne?

Reagovat
smazaný uživatel

To je relatívne z nášho pohľadu. Vo Švédsku si z priemerného platu môže dovoliť viac ako u nás z nášho priemerného platu. Jediné, čo je tam drahšie je bývanie a služby, potraviny sú porovnateľné, resp. o nejaké drobné vyššie, ale keď porovnáš platy, je to jednoznačné. Navyše, tá "drahota" má veľké výhody v úžasnom sociálnom systéme.

Reagovat
Kenneth

Když si to porovnám s Německem tak je to to samý. Drahý je akorát bydlení, potraviny,elektronika apod. věci jsou na stejné úrovni jako v Česku nebo na Slovensku.

Reagovat
smazaný uživatel

Ono stačí porovnať aj Bratislavu a Viedeň, napr. taká IKEA, keď niektoré identické produkty sú dokonca o niečo drahšie tu. Alebo aj handry, keď som bol posledne, tak dokonca na Maria Hilfe Strasse v niektorých obchodoch rovnaké veci za rovnakú sumu, alebo aj lacnejšie ako u nás. Ale za to si môžu samotní spotrebitelia, kým Rakúšania sa "vykašľú" kupovať za pre nich vysoké ceny, takže ich predajcovia nemajú na výber a musia sa im cenovo prispôsobiť, na Slovensku sa medzi strednou (priemerné platy) vrstvou stále nájde dostatok hlupákov, ktorí dajú za košeľu priemernej značky aj 40-50€, tak potom nečudo, že slovenskí obchodníci nie sú nútení ísť s cenou dole, keď dokážu predať tovar aj za vyššie.

Reagovat
Godwinson

Pěkná akce

Reagovat
smazaný uživatel

No jo Zlatan.

Reagovat
Kenneth

Někdo kdo koukal na Německo? Jak hrál Mesut?

Reagovat
smazaný uživatel

inac do pozornosti davam brankara finskej reprezentacie - lukas hradecky, mlady chalan narodeny v bratislave, ma 21 rokov a hra za dansky esbjerg. v 2003 roku prisiel ako junior to tps tampere a potom ziskal obcianstvo.

Reagovat
partaS

asi před rokem chytal proti český 21 a byl hodně dobrej, ale nakonec stejně prohráli 1:0

Reagovat
Shevchenko

Zlatan

Reagovat
smazaný uživatel

Co tam teď v obraně dělali nechápu...Ale pyro dobré

Reagovat
smazaný uživatel

Na repre pyro, jo?

Reagovat
smazaný uživatel

Ázerbájdžánci se rozjeli

Reagovat
Kenneth

Zapálili toaletáky?

Reagovat
smazaný uživatel

Jo tak, já myslel, že Němci pálili.

Reagovat
božský John

Ach jo, věřil jsem, že ufopornoOoo uhraje ve Švédsku aspoň bod ...

Reagovat
smazaný uživatel

To je maniak ten Zlatan. Krása Sverige!

Reagovat
Kaze

Zajímavé: Většinou lidé nadávají na to, jak je německý nároďák moc multi-kulti. Ale dneska nikdo o tom ani slovo, takže tottenham_fana to zmátlo

Reagovat
Shevchenko

Zlataaan

Reagovat
Kenneth

V létě do Barcy.

Reagovat
Shevchenko

Nikam.

Reagovat
vocasisko

---------Pinto-----------

Pedro-Bojan-Rossi-Jeffren

--Messi-Afellay-Sanchez--

Aguero-Ibrahimovič-Villa

Reagovat
Kenneth

Už jste jak my.

Reagovat
smazaný uživatel

Mesut Ozil, do 3 let držitel Zlatého míče, neskutečnej hráč!!! Nefandím Německu a už vůbec ne Realu, ale před ním smekám až na podlahu

Reagovat
Kaze

Pochybuju. V téhle generaci, kde hrají Ronaldo i Messi, v závěsu Neymar a další

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele