Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2012

skupina C
07.06.2011 20:30 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Faerské ostrovy - Estonsko 2:0

Překvapení se zrodilo ve skupině C, kde domácí Faerské ostrovy zaskočily reprezentaci Estonska, nad níž zvítězily 2:0 a připsaly si první vítězství v právě probíhající kvalifikaci na evropský šampionát 2012.

Přitom začátek zápasu patřil právě Estoncům, kteří na svého soupeře vlétli, a bylo vidět, že tenhle zápas nechtějí za žádnou cenu podcenit. Jenže pokusy Vassiljeva, Ahjupery a Zeniova brankou neskončily. Po dvaceti minutách se hra vyrovnala, domácí začali lépe kombinovat a dařilo se jim odrážet protiútoky soupeře.

Krátce před koncem prvního poločasu navíc Faerské ostrovy ještě jednou pořádně zabraly a na hřišti to bylo jasně znát. Jen těsně nad pálili Elttor a Holst. Navíc ve 43. minutě přišla odměna za aktivitu, když Puri ve vápně fauloval pronikajícího Benjaminsena. Nařízenou penaltu sám faulovaný bez větších potíží proměnil, a tak šli domácí do šatny s jednobrankovým vedením.

Navíc do druhého poločasu vstoupili opět aktivněji reprezentanti Faerských ostrový a hostující brankář Parejko lovil míč ze sítě již podruhé. Hansen se skvěle probil pokutovým územím a poté zamířil přesně mezi tři tyče - 2:0.

Tenhle moment estonské reprezentanty pořádně zaskočil, bylo vidět, že budou nějaký čas potřebovat, než se s aktuálním stavem zápasu srovnají. Hostující kouč tak sáhl rovnou ke dvěma střídáním, když do hry přišly ofenzivní síly v podobě Kamse a Mosnikova.

Jenže ani tohle střídání pobaltské zemi nepomohlo k tomu, aby se výkon její reprezentace zvedl a hostující hráči tak mohli doufat alespoň v kontaktní branku. Díky velkému nasazení a doslova vytrvalému boji domácí fotbalisté ubránili své dvoubrankové vedení a mohou tak před svými fandy slavit první vítězství tohoto kvalifikačního cyklu.

Autor: Michael Künzel / soccernet.com

Komentáře (12)

Přidat komentář
smazaný uživatel

as by meli hoste vyhrat..ale Faerske ostrovy budou kousat...nemyslim si ze to bude vic jak o gol..tip 2...1:2 ::...mozna se zrodi remizka..cool::

Reagovat
smazaný uživatel

0:1 Hned na začátku to tam Vassiljev šoupne a žádný velký drama nebude.

Reagovat
smazaný uživatel

1 2

Reagovat
smazaný uživatel

Tady může být překvapení, ale zkušenější je přeci jen hostující tým Estonska. Tip 0:1.

Reagovat
Y.N.W.A

X

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

tak ja tipoval nejhur remizku a hle..zrodila se jednicka

Reagovat
smazaný uživatel

Tak tento výsledek je největším překvapením této předprázdninové porce zápasu kvalifikace ME. Faerské ostrobvy si notně zvýšili sebevědomí a Estonnsku nezbylo nic jiného, než spytovat svědomí. Jsou schopni potrápit velké soupeře a pak prohrají s relativním outsiderem. A to by se nemělo stávat ....

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to s tebou nemůžu absolutně souhlasit, pač na reprezentační úrovni jsou oba týmy na stejné úrovni. Nula s nulou pojde. To, že Estonsko např. vyhrálo v Srbsku je naprostý zázrak a výstřel do tmy, který se už jen tak opakovat nebude. Estonský fotbal je v čudu a nikam dopředu se neposunuje. Estonci jenom odehráli to, na co prostě mají, navíc i kdyby to nebyli oni, tak ztráta bodů na Faerech mi nepřipadá jako nějaké překvapení. A když už tu tak vidíš nějaké megapřekvapení, tak si např. vzpomeň na zápas Estonsko-Faery...

Reagovat
smazaný uživatel

Myslím, že mezi nimi přece jen výkonnostní rozdíl je, i když ne extra velký. Samozřejmě, dnes není tzv. slabých soupeřů (v Evropěš mimo San Marino) a definice že" estonský fotbal je v čudu" je mylná, protože Estonsko má profi ligu, což se o nejvyšší soutěži na Faerských ostrovech není tak zcela říci. Estonsko má také větší hráčskou základnu, na klubové úrovni je také rozdíl, atd.

Reagovat
smazaný uživatel

Velké překvapení.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak tento tým se možná dostane na EURO, i když prohrál s Faerskýma ostrovama... Zajímavé

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele