Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2012

skupina E
07.06.2011 20:00 CET
5 : 0
(3:0)
Stadión:
Råsunda, Solna

Reportáž

Švédsko - Finsko 5:0

Švédové v severském derby ukázali, kdo je v tuto chvíli pánem, a mladému finskému týmu, který v tuto chvíli nestačí ani na průměrné reprezentační výběry, nadělil hned pět branek. Švédové díky tomuto přesvědčivému vítězství opět stáhli náskok vedoucího Nizozemska na rozdíl tři bodů a v tuto chvíli to vypadá, že se o postupujícím z první pozice se rozhodne až ve vzájemném klání obou protivníků.

Nicméně pokud Švédsko zvládne i zbývající povinná utkání v Maďarsku, Finsku a San Marinu, tak s vysokou pravděpodobností postoupí na šampionát přímo z druhé pozice jako nejlepší celek. Naopak Finové po šesti duelech disponují pouze šesti body proti trpaslíkovi ze San Marina, a pokud se jejich výkon do podzimní části nezmění k lepšímu, zřejmě jich už příliš neposbírají. Domácí poslali svého soupeře do kolen už v prvním poločase.

Deset minut před pauzou totiž drželi pohodlný náskok 3:0 a ve druhém dějství pojistili výsledek ještě dvěma trefami. Hrdinou utkání se stal tradiční kanonýr, který má opravdu zlaté gólové nohy. Zlatan Ibrahimovič si v úterním večerním klání opravdu s chutí zastřílel a během dvaadvaceti minut vsítil hattrick. A to k tomu na hřiště přišel až ve 25. minutě, když nahradil zraněného forvarda holandského PSV Eindhoven Olu Toivonena.

Švédsko šlo do vedení už ve 12. minutě, kdy se trefil Kim Källström. Jeho přímý volný kop z dobrých třiceti metrů sice ve vápně o centimetry minuli Olof Mellberg i právě Toivonen, balón ale překvapivě zapadl k tyči - 1:0 Po půl hodině hry se zrodila druhá trefa, Ibrahimovič pobyl na hřišti pouhých šest minut. Po nádherné kombinaci na hranici vápna dostal skvělou kolmici, unikl ofsajdové pasti a pohotově zakončil kolem gólmana Anssiho Jaakkoly.

Za další čtyři minuty hrubě chyboval Markus Heikkinen a Sebastian Larsson v úniku dva na gólmana předložil Ibrahimovičovi lahůdku před prázdnou klec. Švédský kanonýr dovršil hattrick v 53. minutě, kdy po vysokém přímém volném kopu vyskočil nejvýše na zadní tyči a nikým neatakován zamířil hlavou do protějšího rohu - 4:0 Skóre uzavřel sedm minut před koncem Emir Bajrami, který své sólo završil překrásným padáčkem.

Autor: Viktor Sandev / goalsarena.com

Komentáře (11)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Svedove si nesmi dovolit zavahat..hraji doma..bude to vypjate severske derby..nemam zpravy o tom zda bude hrat Ibra..ale po marnem vykonu Finska v San Marinu cekam tip 1...2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Jasně je přehrajou . Finové se budou jenom bránit a Švédsko bude furt útočit. Finové budou mít asi jenom tak 2 nebo 3 šance nic víc. Tip : 3:0

Reagovat
smazaný uživatel

2 0

Reagovat
smazaný uživatel

Skandinávské derby skončí jasně pro domácí. Finsko sice dělá pokroky, ale zatím svým sousedům nestačí. A navíc má Švédsko docela formu. Tip 3:1.

Reagovat
Veselac

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2 pro Finsko

Reagovat
smazaný uživatel

tak bylo skoro jasne ze Svedsko vyhraje ale ze by az tak rozdrtili Finy..klobou dolu

Reagovat
smazaný uživatel

Manchester_united♥

po zapase tipovat, no to teda dalo namahu co??

Reagovat
smazaný uživatel

Skandinávské derby skončilo jako jasná záležitost. Švédsko má z posledních dvou kvalifikačních utkání opravdu úctyhodnou bilanci. Za to Finsko musí ještě přidat .....

Reagovat
smazaný uživatel

Jak jsem předpokládal, bude to jednoznačné.

Reagovat
smazaný uživatel

Dopadlo to ještě větším rozdílem než jsem myslel.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele