Krejčí po vyřazení s Kodaní: Musíte zažít špatné chvíle, aby byly ty dobré

16.08.2023, 08:32
Aktuality

Sparťanského kapitána Ladislava Krejčího po neproměněné penaltě proti FC Kodaň v domácí odvetě 3. předkola Ligy mistrů napadlo sprosté slovo, věřil ale, že spoluhráči rozstřel zvrátí ve svůj prospěch. Pražané však na pokutové kopy prohráli 2:4, v soutěži vypadli a čeká je závěrečné předkolo Evropské ligy. Krejčí novinářům řekl, že v životě je třeba zažít i špatné chvíle, aby nastaly ty dobré.

Zatímco úvodní duel v dánské metropoli minulý týden nabídl bezbrankovou remízu, odveta přinesla dramatický průběh. Po 90 minutách skončil zápas 1:1, v prodloužení pak domácí dvakrát vedli, ale pokaždé o náskok přišli a do penalt se šlo za stavu 3:3. Jako první ze všech hráčů vzal na sebe odpovědnost Krejčí, jenže tradičně úspěšný exekutor trefil jen břevno.

"Napadlo mě sprosté slovo. Věřil jsem týmu, že to zvládne. Bohužel jsme to nezvládli," uvedl Krejčí, který v lize proměnil devět penalt za sebou a v minulé sezoně jimi Letenským výrazně pomohl k prvnímu titulu po devíti letech. "V životě musíte zažít i špatné chvíle, aby byly ty dobré, a obráceně. Těch dobrých bylo v poslední době plno, teď bohužel přišla tahle. Jedeme dál," prohlásil čtyřiadvacetiletý český reprezentant.

Navzdory konci v kvalifikaci Ligy mistrů byl na tým hrdý. "Samozřejmě nás to mrzí velice, protože o Ligu mistrů nehrajete každý rok. Za to, co jsme předvedli, jsem jak na mužstvo, tak realizační tým hrdý. Za to, jak potom, co jsme po 15 vteřinách prohrávali 0:1, jsme zápas zvrátili. V neposlední řadě děkujeme fanouškům, jakým způsobem nás ženou. Devětkrát po sobě vyprodat stadion je něco neskutečného. Cítíme, že stojí za námi. Vyřazení mě mrzí hodně, ale doufám, že nás to posune dopředu a budeme odolnější a zkušenější do dalších zápasů," mínil Krejčí.

Pražany nezlomil ani brzký inkasovaný gól. "Přišel odražený balon do prostoru, kde jsme nikoho neměli pokrytého. Tečovaná střela, bohužel takový je život. Troufnu si říct, že naše reakce byla skvělá. Myslím si, že nám to i pomohlo, jelikož Kodaň potom nemusela být tolik aktivní, víc si couvla a chytli jsme větší jistotu do ofenzivy," podotkl odchovanec brněnské Zbrojovky.

Spartu nyní čeká boj o skupinu Evropské ligy, v němž vyzve buď AEK Atény, nebo Dinamo Záhřeb. Oba celky dnes sehrály teprve úvodní duel, AEK po obratu ve druhé půli zvítězil 2:1. Odveta je na programu v sobotu, v původním termínu minulý týden se nehrálo kvůli úmrtí fanouška po střetu příznivců obou klubů.

"Cílem každého z nás je vyhrávat každý zápas. Evropské soutěže jsou sen každého. Samozřejmě Liga mistrů je vrchol, kterého chcete dosáhnout. V evropských soutěžích narazíte na hráče a týmy, na něž běžně nenarazíte. Někteří už na ně narazit nemusíme. Motivace bude stejná. Teď na to nemyslíme, ale to se změní v brzkých dnech," dodal Krejčí.

Autor: ČTK

Komentáře (21)

Přidat komentář
Lawman

Sparta v útočné fázi zahrála skvěle ale doplatila na fakt, který je možné vidět v české lize. Když Sparta skóruje, jeho soupeř ( s výjimkou Plzně anebo Slavie ) rezignuje a nesnaží se o vyrovnání. Sparta si na to zvykla a zřejmě si neuvědomila, že na mezinárodním poli je to jiné. Soupeř po vedoucím gólu Sparty začne tlačit a snaží se o vyrovnání. Druhým vysvětlením by byla obrovská euforie, která zavládla v mužstvu po vstřelení gólu na 2:1 a především na 3:2, kdy mužstvo vzápětí stratilo koncentraci a po pár minutách přistoupilo laxně až lajdácky ku krytí prostoru. Zvlášť vyrovnávací gól na 3:3 byl pro mně nepochopitelný, kdy Claesson si pohodlně převzal centr na hlavu bez toho, že by ho někdo atakoval z obránců.

Sparta musí nutně zapracovat na zodpovědnosti a koncentrovanosti v obranné činnosti ( i když v české lize vzhledem na výše uvedené ) to bude mít velmi těžké

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
insane

Tenhle jev je bohužel dlouhodobej, nejvíc to asi bylo za éry Stramaccioniho, kdy se ten tým trápil a dostat se do vedení byl hrozně těžkej úkol. A když se to už povedlo, tak soupeř do 5 minut vyrovnával. Nevim, chtěl bych říct, že je to absencí silnějších individualit/osobností v tý obraně. Krejčí to tam svym temperamentem a sebevědomím sám neutáhne. Na zbytku je zvlášť v těch těžších zápasech vidět, že prostě tak psychicky silný nejsou. Ono se stačilo koukat na hráče Sparty, když šli kopat penalty, to bylo jak když jdou na popravu.

Reagovat
smazaný uživatel

Laci tam nakráčel jak kdyby si šel pro rohliky, dal míč na puntik dal rozběh, že brankář si ani nestihl uvědomit, že už bude kopat, prásknul to tam a šel si snít rohliky domů. Minimálně on je výjimka. Moc mě tou penaltou pobavil

Reagovat
Neon

Reagovat
insane

Tak on ukázal pravou balkánskou "drzost" a sebevědomí, náš fotbal jinak pořád produkuje až příliš velký množství hráčů (i když se o tom roky ví), který jsou už odmala vedený k tomu "hlavně nic neposrat" a když pak za něco musí nést osobní odpovědnost, nedokážou se s tim správně popasovat. Naše týmy teda naštěstí už v Evropě nehrajou tak připosraně jak 15 let zpět, ale furt je to v těch obličejích hráčů občas znát, že si třeba tolik nevěří. V tomhle se třeba Slavii pár let zpět sešel silnej kolektiv, z kterýho vyzařovalo sebevědomí a žádnej zápas se nezdál předem prohranej. Ale to byla fakt souhra náhod. Fakt bychom si třeba z těch Balkánců měli něco vzít, samozřejmě při co největším zachování našich silných stránek, jako je taktika a disciplína.

Reagovat
kilobyte

Krejčímu stačilo pár centimetrů a říkalo by se, jak tu penaltu sebevědomě proměnil. Nejvíc nejistý při penaltách byl Sorensen, který není Čech.

Reagovat
verv

Krejčí i když nedal, tak mu rozhodně sebevědomí nechybí (což ukázal při předchozích penaltách) a zbytek penalt kopali cizinci, takže dost mimo tohle psát zrovna v tomhle případě.

Reagovat
insane

Pozor, o Krejčím nemluvím, ten je právě v tomhle úplně někde jinde. Sorensen působil fakt nejistě – neříkám, že je to stoprocentně platný pravidlo. Nicméně to stejně nevyvrací, že českej fotbal je poznamenanej přílišnym lpěnim na taktice už od žáčků, takže vyrůstaj celý generace fotbalovejch "dělníků", který si na hřišti udělaj to svoje, ale nedejbože, když musí udělat něco nad rámec a najednou úplně mimo jejich komfortní bublinu. Ty nedostatky tam pak v individuálních řešeních různejch situací prostě budou, protože chybí odvaha, seběvědomí a zdravá drzost.

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
hornito

Reagovat
Rox

Nemáš se na penaltu rozbíhat jak konina.

Reagovat
Witcher

ok

Reagovat
Kincl

Já bych ho doplnil. Vše zlé je pro něco dobré

Reagovat
smazaný uživatel

Sparta je na dobré cestě, ale ten tým prostě ještě potřebuje dozrát. To je ve všem, v práci, v koníčkách - něco se naučíš, ale umíš to doopravdy, až když to běžně používáš.

Teď už se na zápasy Sparty fakt těším

Reagovat
Sosi

taky si občas běžně kopnu penaltu někde na náměstí...

Reagovat
dave30

Je vidět, že pracuje s mentálním koučem. V zápasech to až tak vidět není (naposledy to bylo vidět v Dánsku), ale psychologické fráze má naučené skvěle.

Reagovat
deporpepa

Já nevím proč, ale ten kluk je tak hrozně nesympatickej...

Reagovat
insane

Kdyby hrál za Plzeň, tak ho vynášíš do nebes. Já ho mam hrozně rád a fakt cenim, jak silná osobnost to je už v docela mladym věku. Kdyby ale kopal třeba za Slavii, úplně vim, jak bych ho upřímně nesnášel. Tak to zkrátka u takovejch hráčů je.

Reagovat
deporpepa

To je možný...

Reagovat
mistr129

Nevím, to bych řekl třeba o Kuchtovi, Krejčí je proste píča

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele