Jsem zklamaný, ale zároveň pyšný na to, jak jsme hráli, hodnotil Priske

16.08.2023, 09:16
Aktuality

Přestože Sparta po prohře v penaltovém rozstřelu domácí odvety 3. předkola Ligy mistrů vypadla s Kodaní, trenér Brian Priske si zápas užil. Pro šestačtyřicetiletého dánského kouče bylo potěšením sledovat výkon, jaký Pražané proti jeho krajanům předvedli, v mnoha aspektech se podle něj přiblížil dokonalosti. Na tiskové konferenci uvedl, že Letenským chybělo k postupu pouhé procento. Je přesvědčen, že smolné vyřazení na mužstvu nezanechá dlouhodobé psychické stopy.

"Samozřejmě jsem jako všichni ostatní v týmu, v klubu, vedení a fanoušci zklamaný z výsledku. Ale také jsem velmi pyšný na to, jak jsme hráli. Byl to velice těžký zápas proti velkému klubu s velkým rozpočtem a dotáhli jsme to na penalty. Když se podíváme na dnešní výkon, byli jsme lepší v mnoha aspektech. Fyzicky, technicky, takticky," řekl Priske, který v letech 2016 až 2017 dělal v Kodani asistenta.

Jeho tým už po 15 sekundách prohrával, ale poté před vyprodanou Letnou dominoval, v 80. minutě srovnal a v prodloužení dvakrát vedl. Dánský šampion ale pokaždé srovnal a v rozhodujícím penaltovém rozstřelu ukázal pevnější nervy.

"Nevím, jestli to byl ten nejlepší zápas (Sparty pod mým vedením). V minulé sezoně jsme odehráli těžké zápasy se Slavií, ten poslední jsme vyhráli 3:2. Ale dnešní utkání jsem si užil v mnoha ohledech. Dominovali jsme proti velmi silnému soupeři. To, jakým způsobem jsme se dokázali vypořádat s mnoha výzvami během utkání, bylo prostě úžasné," řekl Priske, jenž Spartu převzal před minulou sezonou a hned ji po devíti letech dovedl k českému titulu.

"Inkasovali jsme gól po necelých 20 sekundách a vše se nám mohlo rozpadnout. Ale ne, kluci na to zareagovali skvělým způsobem. Vrátili se do zápasu, dali pěkné branky a vytvořili si velké šance. Prvních 90 minut jsme byli lepším týmem a soupeře zachránil brankář. Bylo pro mě potěšením sledovat kluky a být dnes tady na Letné," doplnil bývalý trenér dánského Midtjyllandu.

Mužstvu neměl příliš co vytknout. "Samozřejmě jako trenér vždy něco najdete, ale po takovémhle zklamání je zbytečné hledat drobné detaily a chyby. Podali jsme výkon, který by nám normálně přinesl vítězství. Dnes nám chybělo zhruba poslední procento v některých situacích. Nakonec jsme prohráli, ale celkově jsme ukázali výkon, který se mi líbí, který musím ocenit. Předvedli jsme výkon, na kterém pracujeme každý den v trénincích. Mělo to blízko k dokonalosti," mínil Priske.

Věří, že se jeho svěřenci ze zklamání dokážou brzy oklepat. "Samozřejmě je těžké dostat z hráčů po takovém zápase zklamání. Ale musíme být pyšní na to, jak jsme hráli. Musíme rychle změnit nastavení mysli ze smutku a deprese na pozitivní a konstruktivní myšlení. Musíme se dívat na ty dobré věci, které jsme dnes udělali. Zítra hráči dostanou den volna, aby znovu nasbírali energii a v sobotu mohli předvést svou kvalitu v Teplicích," vyhlížel Priske příští ligový zápas.

Nijak nevyčítal kapitánovi Ladislavu Krejčímu a Asgeru Sörensenovi, že v rozhodujícím rozstřelu neproměnili penalty. "Připravovali jsme se na ně, nejen včera, ale nacvičujeme je na trénincích i průběžně. Je to však úplně o něčem jiném, když bojujete o Ligu mistrů. Jste pod velkým tlakem, jde o hodně, nejen o peníze. Všechen respekt klukům, kteří na penalty šli a vzali tu tíhu na sebe. Bohužel dnes se to neotočilo na naši stranu," dodal Priske.

Autor: ČTK

Komentáře (77)

Přidat komentář
srbic13

Priske

Reagovat
zorz767

Typicky český problém, když se něco povede, tak ztratit koncentraci a hned nechat soupeře vyrovnat nebo to nějak podělat. To není jen problém Sparty ale všech českých kolektivních sportů.

Reagovat
Lemond Laws

Jojo, protože to dělají jenom Češi...

To kde se zase vzalo, že jako jediný na světě přestáváme hrát a ztrácíme koncentraci...

Reagovat
kilobyte

Protože to špatné se pamatuje víc než to dobré. Takže když někdo fandí českému týmu a ten vyhraje po ztrátě koncentrace soupeře, tak to ani nezaregistruje. Ale když je to naopak, tak hned vidí národní vlastnost.

Ono tohle je v každé zemi, že si o sobě myslí, že jsou v něčem nejhorší a ostatní to nedělají.

Reagovat
Cotton

Stejně jako kecy typu "jenom Češi můžou remizovat v Moldavsku", přestože skoro všechny týmy čas od času ztratí s nějakým trpaslíkem.

Reagovat
Keeper117

na Slovensku sme na tom žiaľ podobne... napr my s Mostarom doma aj teraz v Haife sme sa doslova zľakli šancí ktoré sme mali.

Reagovat
ACSeRw!n

neskutecny zapas.. na tribune asi 4x infarkt a to jak fandil doslova celej stadion.. to sem na Letny videl asi poprvy

Reagovat
Thelvin

Včera fakt supr atmosféra Fandili fakt všichni, místy se skoro nedalo poznat kde je kotel a kde už normálové

Reagovat
emisarpravdy

To poznáš podle tý klece.

Reagovat
Thelvin

Děkuji. To mě nenapadlo.

Reagovat
emisarpravdy

Není co se co divit, není to ve světě běžný dá ať do klece vlastní kotel. Rád jsem pomohl

Reagovat
8lampard8

sice nejsem sparťan, ale včera jsem si to na stadionu užíval a fandil jako všichni kolem

Reagovat
ACSeRw!n
Reagovat
8lampard8

Nechť ať se vrátí, kam patří

Reagovat
PBLead

včera výkon v hledišti byl naprostý top. Všichni jsme děsně chtěli, aby to kluci dali. Stadion byl na nohou prakticky po celé prodloužení, skandovalo se i o přestávce. Celý zápas se nezastavilo s fanděním. Já mám úplně oddělané hlasivky. Škoda, že se penalty nekopaly směrem na kotel. Ten tlak by byl znát.

Reagovat
ACSeRw!n

taky nemuzu mluvit to se mi nestalo uz fakt dlouho

Reagovat
emisarpravdy

Chyběla tomu penalta ke konci základní hrací doby, viď Elfe? Vidět pobrekávat tu kundičku bylo k nezaplacení. Ale v Teplákách jí dá, když se nějaká bude muset najít

Reagovat
Lemond Laws

Ty to nějak nezvládáš

Reagovat
Bucky

Reagovat
doshcz

Reagovat
Neon

Reagovat
Well

Jako by i Slavii nepomáhali rozhodčí, je strašně ukřivděné/ubrečené chování, co někteří předvádíte. Přitom Plzeň, Slavia ani Sparta si nemají moc co vyčítat.

Reagovat
emisarpravdy

Musíš to brát z dlouhodobý perspektivy. Já beru posledních cca 70 let. Real Madrid

Reagovat
Well

Z dlouhodobé perspektivy se vždycky tlačily tady ty velké týmy, jen někdo musí pořád brečet, že někomu se zrovna pomohlo více, přitom nejvíce na tom trpí ti ostatní.

Reagovat
emisarpravdy

A jaké týmy byly ty "velké" v 50 - 90. letech?

Reagovat
emisarpravdy

* 50. - 80.

Reagovat
Well

Jsem nevěděl, že dlouhodobá perspektiva se vztahuje jen na období socialismu, jsem se zase něco přiučil.

Reagovat
emisarpravdy

Bože.

Reagovat
Well

Dlouhodobě se prostě ty velké týmy vždy tlačí a to nejen ve fotbale a v ČR. Spartě nefandim a je mi nějak jedno (mimo evropské poháry, kde fandím každému českému týmu), ale nejsem tak naivní, abych čekal, že se klub postaví proti režimu a bude riskovat vlastní existenci. Chápu kdyby si to tu vytahoval v případě toho, že by se tu někdo chlubil úspěchy z této doby, ale tohle je prostě minulost, kterou asi těžko současní Sparťané změní.

Reagovat
Hasan Šáš

Dukla, Trnava, Slovan, jednoznačně

Reagovat
kilobyte

70 let? Kolik ti je?

Reagovat
emisarpravdy

78

Reagovat
saviola12

Tak to už bys mohl mít i trošku rozumu, žel bohu nemáš.

Reagovat
10adam

Rozum nepříchází s věkem, emisarpravdy bude kokotem i kdyby žil věčně

Reagovat
verv

Reagovat
r.mrazik

Reagovat
kilobyte

V tomhle věku už by sis měl užívat úspěchy Slavie a ne se pořád starat o Spartu.

Reagovat
emisarpravdy

Jo, jsou to zlatý roky, užívám co to jde, ale emocím neporučíš.

Reagovat
smazaný uživatel

Jejich největší úspěch za poslední 2 roky byla včerejší Krejčího penalta. A snad to tak ještě na pár let zůstane.

Reagovat
emisarpravdy

Pleteš se. Největší úspěch byla ta vsuvka komediální trojky Vítík, Panák, Kovář ve finále národního poháru to byl vrchol poslední dvouletky

Reagovat
smazaný uživatel

Tím líp, když je pro vás vrchol v podstatě přátelák. To je jako když Tottenham ukazuje návštěvám vitrínu s trofejemi, v které jsou Mickey Mouse Cup, Audi Cup a Tiger Cup.

Reagovat
emisarpravdy

Jestli vyhráli Mickey Mouse cup s Aresanalem stadionu Arsenalu, pak chápu.

Reagovat
10adam

Ty jsi teda dobrý debílek

Reagovat
emisarpravdy

Ale zase z jiný stránky. Hrála dobře Sparta. Jen ji prostě nenávidím. Před tím dvojzápasem bych neřekl, že si to s nima takhle rozdají. Pro Spartu škoda hlavně třetího gólu. Ten byl strašně zbytečnej, totálně odfláknutý.

Reagovat
emisarpravdy

PS: Birmančevič > Haraslín

Reagovat
Kucka

Birma bude dělo

Reagovat
smazaný uživatel

Priske je neskutečný borec zvláště v kontextu českých trenérů. Není alibista, nehledá výmluvy, neshazuje nic na hráče a když byl pod největším tlakem na začátku minulé sezóny, nedal se nikdy zatlačit do defenzivi od některých našich pseudo-novinářů a zdůrazňoval progres, který stále vidí. Svoje sebevědomí a nadšení si nenechá vzít. Třeba jak včera ve 117 minutě s úsměvem povzbuzoval hráče u lajny. Inspirativní osobnost.

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
Lemond Laws

Defenzýva

Reagovat
smazaný uživatel

Kdybys viděl, kolikrát se musím při psaní vracet zpátky, doplňvat písmenka, opravovat překlwpy... A tohle bylo hodně řádků

Reagovat
kilobyte

Ale nevztahoval bych na české trenéry. Nejsou zase tak jiní od ostatních. Mě dostal, jak tam po gólu na 2:2 říkal něco Zelenému a rozesmál ho. Hned jsem si vzpomněl na Vrbu a představil si, jak by se kácel na lavičce.

I když Vrba to taky uměl, ale jen do příchodu k repre, nebo někdy v tom období. Pak začal víc řešit sebe a novináře.

Reagovat
srbic13

nepamatuju trenera s tak zarivym charisma

Reagovat
Kucka

Reagovat
Selänne

Reagovat
Selänne

Reagovat
Bucky

Vrba to uměl dokud vyhrával. To je ta vzácná vlastnost. Zachovat si nadhled i když se zrovna nedaří. Priske to na začátku angažmá ukázal bravurně. Vrba se pod sebemenším tlakem hroutí na součástky. I na klidném Trpišovi se hodně začíná projevovat nedávání v rozhovorech po zápasech a na tiskovkách, ale když udělá nějakou superkokotinu, tak má pořád dost sebereflexe a většinou se i zpětně omlouvá těm novinářům. Trpiš je v tomhle ale pořád velkej nadstandard. Na druhou stranu ještě nezažil opravdovou krizi, Vrba taky vydržel docela dlouho srdíčkovej.

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
20DollarsInMyPocket

Padame abychom vstavali

Reagovat
srbic13

... master Wayne

Reagovat
Bucky

Reagovat
doshcz

tak to ma vypadat.. kdyz si vzpomenu na zmatenyho Vrbu s Hapalem a nebo na Jilka co vypadal, ze se kazdou chvili rozbreci..

Reagovat
Neon

Reagovat
Kucka

Reagovat
smazaný uživatel

Priske Už teď se těšíme, jak si letos zase namažeš Trpiše na chleba, Briane.

Reagovat
Hasan Šáš

škoda jen, že mazat si Trpiše herou na chleba neni nic výjimečného, to uměl kdejaký Bílek

Reagovat
smazaný uživatel

Teď už jo, když je Trpiš za zenitem, ale Priske ho poprvé zesměšnil už v době, kdy byl ještě na vrcholu.

Reagovat
Hasan Šáš

Pravda, pravda, na to stále zapomínám. Tenkrát to byla ukázková rozborka, která donutila k pláči i tvrďáka Coufalů.

Reagovat
Beči

Po tak dobrém výkonu mi ta prohra ani tolik nevadí. Samozřejmě, že mě to mrzí a jsem zklamaný, že se nepostoupilo, ale zároveň můžu s klidem říct, že kluci nechali na hřišti všechno a hráli skvěle a za takové konstelace pak dokážu prohru přijmout.

Reagovat
10adam

Reagovat
smazaný uživatel

Když přišel tak jsem mu moc nevěřil. Myslel jsem si, že dopadne jak ten talian. Nakonec dokázal Spartu posunout na vyšší level a to je jen dobře. Navíc to pozitivní myšlení a charisma co má, to je super prostě. Nechci tady shazovat český trenéry a celkově tu naši českou náturu, ale ze zkušeností co mám, většinou myslíme spíše hned negativně, a hledáme důvody ,,proč něco nejde''. Tohle je přesně opačný případ. Jen tak dál. Liga mistrů je sen. Letos nevyšel, ok, ale EL je na poměry českého mistra soutěž tak akorát, tak snad se podaří postoupit aspoň tam.

Každopádně by to chtělo tu lavičku trošku vylepšit co se týče křídel. Pesek i Minchev zapadli včera dobře, ale pořád mi tam chybí ten jeden hráč, který by ten průběh utkání dokázal ovlivnit ještě víc.

Reagovat
Greny

Takhle za tenhle dvojzápas by měl dostat Haraslin ceres... Měl sám tři víc než nadějné situace a všechny vyřešil jak ocas..

V 1.zapase udělal klicku a spadl místo snahy zakončit.

V 2.zapase to bral zbytečně na sebe místo aby prohrával do lepší pozice spoluhracum

Reagovat
Kucka

Šulovo zakončení byla sabotáž, ale až po finálku byl v první půli super, skoro mi ho bylo líto.

Reagovat
r.mrazik

pravda, kazdopadne kdyby byl tak skvely a tohle promenoval,tak nehraje ve sparte

s tim se musime proste smirit

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
BrutusGargamel

My fanoušci jsme šťastní.

Reagovat
vanGomm

Je jasné,že Sparta do LM letos nepostoupí.Nabízí se otázka jestli zde nezasáhla vyšší moc.Tu naši ligu totiž vyhrála,jak jen to napsat kulantně. těch poslední 4-5 kol v té naší lize tak to Sparta "zvládla" způsobem.....Dá se tedy říci,že spravedlnosti bylo učiněno zadost.A penalta Krejčího?Matetematická pravděpodobnost,že ji konečně nedá se jen a jen pouze naplnila.

Reagovat
ACSeRw!n

???

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele