Neestrup po postupu: Nadchlo mě, jak jsme odpověděli na góly Sparty

16.08.2023, 10:55
Aktuality

Trenéra FC Kodaň Jacoba Neestrupa v dramatické odvetě 3. předkola Ligy mistrů na Spartě nejvíce nadchl způsob, jakým jeho svěřenci odpověděli na góly domácích. Dánský celek na Letné v prodloužení dvakrát prohrával, přesto pokaždé srovnal a po úspěšném penaltovém rozstřelu postoupil do závěrečného předkola "milionářské" soutěže. Podle Neestrupa jen málokterý tým dokázal v minulosti v prodloužení podobně zareagovat. V exkluzivním rozhovoru pro ČTK ocenil Spartu a označil ji za "spícího válečníka", jehož dánští trenéři vrátili na správnou cestu.

Kodaňští na Spartě skórovali už po 15 sekundách. Pražané ale v 80. minutě srovnali a v prodloužení se dvakrát ujali vedení, střídající Victor Claesson však pokaždé odpověděl. Na penalty pak hosté zvítězili 4:2. Úvodní duel v dánské metropoli skončil minulý týden bez branek.

"Je třeba podívat se celkově na dvojzápas. My jsme byli lepší v Kodani, Sparta zase doma. Stály proti sobě dva dobré týmy. Od začátku jsme věděli, že o postupujícím rozhodnou detaily. To se dnes potvrdilo. Co se týče mého mužstva, nejvíce mě nadchl a uspokojil způsob, jakým jsme odpověděli na góly Sparty," uvedl Neestrup.

Navzdory dvojímu vedení Pražanů v prodloužení se nevzdával naděje na postup. "Samozřejmě jsme tomu věřili. Myslím si, že na prstech jedné ruky napočítáte týmy, které v prodloužení dokázaly to, co my," prohlásil pětatřicetiletý dánský kouč poté, co Kodaňští na čtvrtý pokus v pohárech poprvé ve dvojzápase přešli přes českého soupeře.

Neestrup vyzdvihl Spartu, která v minulé sezoně pod vedením jeho krajana Briana Priskeho po devíti letech získala český titul. "Sparta může být velmi hrdá na cestu, kterou započala před minulou sezonou, a na mé dánské kolegy, kteří vrátili tohoto spícího válečníka na správnou cestu. Strašně jsem si zápasy proti Spartě užil stejně jako hráči," prohlásil kodaňský rodák.

Vedle Priskeho jsou v realizačním týmu Pražanů i další Dánové asistent Lars Friis, kondiční trenér Christian Clarup a hlavní analytik Lukas Babalola. "Všichni jsou to mí dobří kolegové. Přeju jim hodně štěstí," řekl Neestrup, který se týmu Kodaně ujal vloni v září a dovedl ho k triumfu v dánské lize i domácím poháru.

Jeho svěřenci se v závěrečném předkole Ligy mistrů utkají s úřadujícím polským mistrem Rakówem Čenstochová. "Máme jediný cíl, a tím je druhý postup do Ligy mistrů za sebou. Teď si musíme soupeře zanalyzovat a ukázat mu respekt, který si vysloužil stejně jako Sparta," podotkl Neestrup.

Autor: ČTK

Komentáře (3)

Přidat komentář
zorz767

Kde jsou ti experti, kteří tu dělali z Kodaně strašáka? Jejich výkon za moc nestál a Spartě toho dovolili strašně moc. V podstatě si to Sparta prohrála sama.

Reagovat
jackinho10

A i tak to na Spartu stacilo.

Reagovat
Hasan Šáš

Kodaň je strašák, ale třeba pro Slovan Bratislava, Plzeň či Heerenveen. Pro Spartu už je to rekulérně vyrovnaný soupeř.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele